• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن سياسي > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
سياسي (بازدید: 850)
شنبه 17/7/1389 - 11:32 -0 تشکر 240000
این هشدار جدی است

دشمنت را بشناس و همچنین خود را، خواهی دید كه طی هزاران نبرد هم شكست نخواهی خورد زمانی كه از دشمن غافل هستی و حضورش را نادیده گرفته ای، حتی اگر خودت را خوب بشناسی، بدان كه شانس برد و باخت تو یكسان است. اگر شرایطی هم پیش آید كه هم دشمن و هم خودت را به دست فراموشی سپرده باشی، در هر نبردی، بازنده خواهی بود.»
اگرچه «سون تزو» به عنوان استراتژیست معروف در كتاب «هنر جنگ» نكته فوق را در 005 سال پیش از میلاد مطرح كرد، اما این عبارت همچنان اهمیت خود را حفظ كرده و دشمن شناسی یك اصل همیشگی در روابط بین دولت ها محسوب می شود. به ویژه این اصل در عصر حاضر به جهت بهره گیری از فناوری های نوین در دشمنی از اهمیت فوق العاده حیاتی برخوردار است. هر قدر جنگ ها از ماهیت سخت و نیمه سخت به سمت نرم، تمایل پیدا كرده ضرورت دشمن شناسی نیز پر اهمیت تر جلوه می نماید.
هشدار مجدد مقام معظم رهبری نسبت به اقدامات نرم دشمن و ضرورت دشمن شناسی در دیدار ائمه جمعه و جماعت با معظم له بیانگر همین مسئله است. وقتی رهبر انقلاب مقابله با جنگ نرم دشمن را به عنوان اولویت اول مطرح می سازند، به طریق اولی دشمن شناسی نیز دارای اولویت همتراز می باشد. بنابراین با غفلت و فراموشی از تلاشها و نبرد بی صدای دشمن از یك سو و عدم شناخت توانایی ها و ضعف های خود از سوی دیگر، گام های دشمن را به پیروزی نزدیك خواهیم كرد، چنانچه رهبر انقلاب در خصوص حوادث تلخ سال گذشته فرموده بودند كه بر اثر غفلت های بزرگ برخی اشخاص به وجود آمد.

1- شدت یافتن و پیچیده تر شدن دشمنی
شواهد و بررسی ها نشان می دهد كه آمریكا و غرب با انگیزه و برنامه های متنوع و پیچیده ، نبرد با جمهوری اسلامی را دنبال می كنند. به عبارت دیگر برخلاف برخی توهمات، ناكامی آمریكا و غرب برای براندازی نرم نظام اسلامی ایران نه تنها آنها را از پیگیری جنگ نرم مأیوس نساخته بلكه موجب شد تا بر قوت های این پروژه تكیه بیشتر كرده و جنگ نرم را با شدت بیشتر و سازمان یافته تری پی گیرند. مجموع تلاش های آنها پس از حوادث سال 88 بیانگر این نكته است. آنها برای «اشغال مجازی ایران» به جهت ناتوانی در اشغال «فضای واقعی» سرمایه گذاری رسمی و غیر رسمی كرده اند. در این راستا فشارها و تحریم ها و حتی مانورهای سخت در راستای پشتیبانی از واحدهای عمل كننده جنگ نرم می باشند. چنانچه «جوزف نای» تئوریسین جنگ نرم و دیپلماسی عمومی در تاریخ 20 ژوئن 2010 در جلسه شورای فرهنگی انگلیس با عنوان «قدرت نرم و دیپلماسی عمومی در قرن 21» تأكید كرد:
«من با هرگونه استفاده نابجای غرب از قدرت سخت علیه ایران مخالفم. اگر غرب از قدرت سخت علیه حكومت ایران استفاده كند نسل جوان ایرانی را از مسیر كنونی منحرف ساخته و به سمت حكومت می كشاند. من بر این باورم كه اگر تغییرات فرهنگی و اجتماعی مطلوب غرب در ایران اتفاق بیفتد در نهایت، این رژیم تغییر خواهد كرد.» از این رو وی تأكید می كند كه باید با قدرت نرم منافع خود را در ایران دنبال كنیم.

1/1- افزایش نشست های راهبردی
بررسی ها نشان می دهد كه دشمن، محافل فكری و راهبردی خود را برای براندازی نرم ایران بیش از گذشته فعال كرده است. در این راستا افزایش نشست های راهبردی این محافل و برقراری ارتباط بیشتر دولتمردان غربی و آمریكایی با محافل موصوف، بیانگر جدیت بیشتر دشمن برای نبرد با ایران است. به عنوان نمونه مدیر سابان در اندیشكده بروكینگز تصریح كرد كه با قطعنامه سازمان ملل كاری نداریم، تمركز نشست بروكینگز همكاری با ایران است. تحلیلگران مركز امنیت آمریكای جدید(اینترپرایز) نیز در بررسی استراتژی درگیرسازی عمومی دولت اوباما پیشنهاد داده كه اوباما باید یك برنامه استراتژیكی و ارتباطاتی پیاده كند تا از جنبش سبز حمایت كرده و نظام ایران را تضعیف نماید، یا موسسه «واشنگتن» در راهبردی به كاخ سفید اظهار داشت كه «نادیده گرفتن تبلیغات ایران می تواند اشتباه بزرگی باشد. واشنگتن باید این تلاش ها را جدی بگیرد، آنها را در محاسبات خود ملحوظ دارد و نقاط آسیب پذیری ایران و همچنین برتری های بارز آمریكا را در این حوزه را كشف كند. واشنگتن باید به مقامات رسمی ابلاغ كند كه علاوه بر رادیو فردا و صدای آمریكا به طور مداوم با دیگر شبكه ها برای مثال بی بی سی فارسی و وب بلاگ های فارسی كه نزد عامه ایرانیان از محبوبیت برخوردارند، مصاحبه كنند. آنها همچنین باید با ایستگاه های عرب زبان كه برای مخاطبین در معرض تبلیغات ایران برنامه پخش می كنند، نیز مصاحبه انجام دهند.» یكی دیگر از نشست ها در واشنگتن پیرامون بهره گیری بهتر از فیس بوك، یوتیوب و فضای مجازی برای پیشبرد دیپلماسی عمومی آمریكا علیه ایران است.

2/1- افزایش بودجه
به میزان توصیه های راهبردی كه محافل فكری متصل به قدرت در آمریكا و غرب صورت می گیرد شاهد تصویب بودجه و سرمایه گذاری های مالی و معنوی دولتمردان این كشورها برای براندازی نرم در ایران هستیم. چنانچه روزنامه نیویورك تایمز اعلام كرد كه واشنگتن ارائه كمك های اینترنتی برای احیای مخالفان ایران را آغاز می كند. به عنوان نمونه، شورای دولتی پخش برنامه های رادیو و تلویزیون آمریكا (BBG) برای سال مالی 2010 میلادی مبلغ 745 میلیون دلار برای گسترش برنامه صدای آمریكا (VOA) و راه اندازی فیلتر شكن برای كشورهای ایران و چین، از كنگره در خواست كرد. وزیر اطلاعات نیز طی خبری اعلام كرده بود كه دشمن 17 میلیارد و 700 میلیون دلار در بحث جنگ نرم هزینه كرده است. كمك 35 میلیون دلاری آمریكا به فعالان سایبری مخالف ایران تنها یك فقره از اعتبار مالی دشمن علیه ایران است كه در سال جاری تصویب شد.

3/1- در گیركردن نهادهای دولتی و غیردولتی
یكی از اقدامات دیگری كه آمریكا و برخی از كشورهای اروپایی برای فروپاشی روانی و اشغال فضای مجازی ایران انجام داده و همچنان در جهت هماهنگی بیشتر هستند درگیر كردن نهادهای دولتی و برقرار ارتباط مضاعف با نهادهای غیر دولتی در زمینه جنگ نرم علیه ایران است.یكی از این موارد اداره «شورای مدیران پخش» (BBG) است كه از قبل از انتخابات سال 88 راه اندازی شده و مسئولیت هماهنگی بخش رسانه ای جنگ نرم را برعهده داشته است. علاوه بر این، «راس» و «كوهن» كه به عنوان مأمورین وزارت خارجه آمریكا در سمت های اجرایی «گوگل» و بعدها در «یوتیوب» قرار گرفته بودند تلاش بیشتر خود را برای تكمیل «انقلاب تویتری» به جریان انداختند. از سوی دیگر موسسات راهبردی آمریكا از جمله موسسه واشنگتن پس از انتخابات 88 به كاخ سفید پیشنهاد كردند كه سازمان های خصوصی آمریكایی به برخی از بخش های ایران بسیار بیشتر از دولت آمریكا دسترسی دارند، این سازمان ها اهدافی را دنبال می كنند كه می توانند در خدمت نیات دولت آمریكا قرار گیرند

4/1- افزایش برنامه های رسانه ای
آمریكا و متحدین آن علاوه برسرمایه گذاری های كه در سالهای گذشته انجام داده اند در سال2010 سعی كردند شبكه های جدید فارسی زبان را راه اندازی نمایند كه دارای اهداف جدیدی هستند .شبكه EuroNews نیز صدای فارسی را برای اخبار خود راه اندازی و در دستور كار قرار داد و 24 France قرار شد تا پایان شش ماه اول 2010، حداقل سه ساعت در روز برنامه به زبان فارسی پخش كند. BBC Persian پیش بینی كرده بود در اوایل تابستان 1389، 4 ساعت به زمان برنامه های خود اضافه كند و روزانه 12 ساعت برنامه به صورت زنده داشته باشد. همچنین DW آلمان قرار شد سه روز در هفته به مدت یك ساعت و نیم اخبار و برنامه های تحلیلی به زبان فارسی پخش كند. دوTv Persia راه اندازی شد. شبكه تلویزیونی استار نیز برنامه های خود را به زبان فارسی راه اندازی كرد. در ماه های اخیر هم شبكه «فارسی وان» كه به پخش سریال هایی با دوبله فارسی می پردازد نیز از قاعده جمع آوری و جذب مخاطب خالی نیست.

5/1- برقراری ارتباطات الكترونیكی
مجریان براندازی نرم در خارج به این نتیجه رسیدند كه هر قدر برنامه های آنها به صورت ارتباط متقابل باشد بهتر جواب می دهد از همین رو دیپلماسی دیجیتالی، دیپلماسی شهروندی و یا دیپلماسی توئیتری را برای این منظور ابداع و توسعه داده اند. از سوی دیگر اداره «شورای مدیران پخش»، مهندسین متخصص خود را به كار گمارد تا با تدوین استراتژی های لازم، از دسترسی مخاطبین به برنامه ها اطمینان حاصل نمایند. در این زمینه سعی شد تا برنامه ها از فركانس های آشنا برای مخاطبین خارج شده و یا به ماهواره هایی كه كمتر توسط ایرانی ها استفاده می شوند، منتقل گردند. همچنین در راستای ایجاد ارتباط متقابل، در گزارش محرمانه اوباما به گنگره امریكا آمده است كه « رادیو فردا كه عموماً بر مخاطبین جوان تمركز كرده فضایی را بوجود آورده تا ایرانیان علاوه بر دسترسی به جهان خارج، با یكدیگر نیز در ارتباط باشند. رادیو فردا سعی دارد از طریق آخرین تكنولوژی های اینترنتی و وب سایت های اجتماعی در كنش متقابل با شنوندگان خود قرار گیرد. در وب سایت رادیو فردا، اخبار كوتاه، گزارش های خبری، مصاحبه ها، تحلیل ها، تفسیرها، بخش ارسال نظرات، بخش عكس و همچنین قطعات صوتی و تصویری قرار داده شده اند تا كنش متقابل با بینندگان تقویت گردد.»

6/1- راه اندازی شبكه های ارتباطی
یكی دیگر از تلاشهای دشمن پیدا كردن راههای جدید برای نفوذ و جذب مخاطب و یا اطلاع گیری و اطلاع رسانی بیشتر در ایران است. در این باره ابتكارات رسانه ای آنلاین و جدید فارسی از جمله برنامه های آمریكا می باشد. بخش فارسی صدای آمریكا در ژانویه 2010 اولین برنامه كاربردی برای گوشی های آیفون و اندروید را ایجاد كرد. این برنامه به كاربران ایرانی اجازه می دهد تا محتوای وب سایت شبكه خبر فارسی صدای آمریكا را از طریق ایمیل، فیس بوك و توئیتر پخش كنند و همچنین با فشار دكمه ای در دستگاه های موبایل عكس ها و تصاویر ویدئویی را از طریق یك لینك بی نام و امن ارسال نمایند.

7/1- آموزش
آموزش براندازی نرم از سابق مورد توجه طراحان براندازی نرم قرار داشته و برای این منظور، پایگاههای مختلفی در اطراف مرزهای ایران یا در كشورهایی كه بیشترین رفت و آمد ایرانیان را دارد، ایجاد كرده بودند اما این برنامه علی رغم شكست آنها در حادثه سازی سال 88 همچنان در دستور كار آنها قرار داشته و با توان بیشتری در حال پیگیری است. از جمله در اخبار آمده بود كه نظامیان آمریكایی در واشنگتن در خصوص چگونگی استفاده از برخی نرم افزارها علیه ایران گروه های اپوزیسیون را آموزش می دهند. همین اقدام در دفاتر دیپلماسی عمومی آمریكا در دبی یا سایر كشور دنبال می شود.

8/1- حمایت بیشتر از فتنه گران تحت عنوان حمایت از حقوق بشر
اكثر استراتژیست های غربی و آمریكایی در توصیه های خود به كاخ سفید این عبارت را متذكر می شوند كه سیاست های آمریكا نباید جنبش به اصطلاح سبز در ایران را تضعیف و یا نسبت به حمایت از آن كوتاهی نماید.چنانچه مركز امنیت آمریكای جدید، پیشنهاد داده كه اوباما باید یك برنامه استراتژیكی و ارتباطاتی پیاده كند تا از جنبش سبز حمایت نماید. یكی از جدیدترین اقدامات مصوبه كنگره آمریكا در این خصوص، تحریم هشت مسئول ایرانی به بهانه نقض حقوق بشر در ایران و حمایت از براندازان نرم است. این اقدام كنگره آمریكا دقیقاً همان توصیه مركز اینترپرایز است كه در چارچوب درگیرسازی استراتژیك توصیه به پیگیری مسائل حقوق بشر در ایران را كرده بود.

9/1- بیشتر كردن فشارها و تحریم ها
در كنار اقدامات نرم افزارانه برای پیشبرد جنگ نرم علیه ایران، فشارهای دیپلماتیك و اقتصادی نیز از سوی دول غربی دنبال می شود. بر این اساس، مراكز راهبردی آمریكا از جمله مركز اینتر پرایز در توصیه های راهبردی خود از اوباما خواستند تا «درگیرسازی عمومی استراتژیك» از نو سازماندهی شود تا برای تحریم های بیشتر جلب حمایت كند. در واقع صاحب نظران آمریكایی بر این باورند كه با تحریم ها می توان قدرت نرم ایران را تضیعف و آن را وادار به تغییر رفتار در داخل نماید. چنانچه «جوزف نای» گفت:«من برآنم كه میان استفاده از تحریم های اقتصادی، كه با آن موافقم و استفاده از حمله و اشغال نظامی كه با آن مخالفم، تمایز قائل شوم. استفاده از تحریم های اقتصادی بسیار اهمیت دارد، این اقدامات همه چیز را در یك شب تغییر نخواهد داد، بلكه این پیام را می رساند كه رفتاری كه ایران در پیش گرفته است، قابل قبول نیست.»
در همین راستا كاخ سفید تلاش می كند تا كشورهایی كه با تحریم های غرب علیه ایران همكاری نمی كنند، تحت فشارهای مضاعفی قرار دهند. جدیدترین اقدامات از این دست در رابطه با تركیه و چین است كه كنگره آمریكا لایحه ای را علیه تركیه به تصویب رساند و به همن ترتیب علیه چین اقدامات مجازات كننده ای را در دستور كار قرار دادند.

2- اهداف
مجموع اقدامات غرب و آمریكا برای براندازی نرم یا فروپاشی و تغییر سیاسی در ایران كه با شدت بسیار زیاد دنبال می كنند دارای دو دسته از اهداف مقدماتی و نهایی است:

1/2- اهداف مقدماتی
این اهداف دارای سه محور زیر است كه در مجموع در انتظارند تا فضای مجازی ایران تحت اشغال و اختیار آنها در آید.
یك- تضعیف قوت های ایران: تردیدی نیست كه مهمترین قوت های ایران قدرت نرم جمهوری اسلامی ایران است. همین قدرت بود كه مقام معظم رهبری تصریح نمودند «ملت ایران نشان داد كه در جنگ سیاسی و فكری، ایستادگی و بصیرتش كمتر از جنگ نظامی نیست.» در این چارچوب «اوباما» در بند پنجم گزارش خود به گنگره آمریكا به برنامه های ارائه شده برای استفاده از «صندوق رسانه، تعامل و آموزش الكترونیكی ایرانی ها » اشاره كرده و ابراز داشت كه این برنامه ها در سه حوزه عمده قرار می گیرند: الف) تقویت سازمان های جامعه مدنی؛ب) افزایش آگاهی و تقویت حاكمیت قانون كه شامل تبعیت از مفاد قانون اساسی و قوانین جاری ایران است وج) افزایش آزادی بیان از طریق استفاده خلاقانه از رسانه های جدید به منظور درگیر ساختن جوانان، آموزش روزنامه نگاران طبق استانداردهای بین المللی و تدارك دسترسی به اطلاعات فیلتر نشده در اینترنت و همچنین تدارك امكانات زبان فارسی برای این رسانه ها و ابزار جدید.» یكی از كارهایی كه با شدت زیادی دنبال می شود، تضعیف بازوهای توجیهی و امنیتی جمهوری اسلامی ایران است. در این راستا، جمع بندی آنها در این است كه سپاه مهمترین بازوی حفاظتی دستاوردهای انقلاب است و برای هر نوع موفقیتی در براندازی نرم ایران، باید سد سپاه پاسداران شكسته شود.
دو- تشدید ضعف های ایران: به باور براندازان نرم، ایران دارای ضعف هایی در زمینه های سیاسی، اقتصادی ، اجتماعی و فرهنگی است كه باید با تعمیق آنها، نارضایتی ها تشدید و بستر های نفوذ و تغییر سبك زندگی سریع تر صورت گیرد.
سه : از بین بردن فرصت های داخلی و بیرونی برای پیشرفت و توسعه قدرت سخت، نیمه سخت و نرم ایران . تحریم های دیوانه وار علیه ایران ضمن اینكه در صدد افزایش ناكارآمدی نظام و مآلاً ایجاد نارضایتی است سعی دارند فرصت های بیرونی جمهوری اسلامی را از بین ببرند.

2/2- اهداف غایی
اهداف غایی غرب و آمریكا در نبرد علیه ایران طیف گونه است كه یك سر آن تغییر رفتار را شامل می شود و سر دیگر آن تغییر سیاسی حكومت جمهوری اسلامی را هدف قرار داده است.

نویسنده:سیامك باقرى

منبع: فارس

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.