• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن نجوم > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
نجوم (بازدید: 2599)
يکشنبه 24/5/1389 - 12:3 -0 تشکر 221127
عطارد _ دانشنامه

« عطارد »

 عطارد
 منبع عکس: nasa.gov

در این مبحث به معرفی عطارد می پردازیم.

 


 # نکته: لطفا قبل از درج هر گونه پاسخ، قوانین توافق شده در صفحه اصلی دانشنامه را مطالعه بفرمایید.

 ما مي توانيم ....

يکشنبه 24/5/1389 - 12:43 - 0 تشکر 221141

نگاه اجمالی

عطارد نزدیکترین سیاره به خورشید است. از اینرو ، دمای آن در روز به 400 درجه سانتیگراد می‌رسد. در این دما سرب هم ذوب می‌شود. شبها دما افت می‌کند و احتمالا تا 200 درجه سانتیگراد پایین می‌آید. عطارد جو ندارد و نمی‌تواند گرما را نگه دارد. از اینرو دمای شب و روز آن تفاوت زیادی باهم دارند. یک بار چرخش آن به دور خود 59 روز و یک بار گردش آن به دور خورشید 88 روز طول می‌کشد. مدار عطارد کاملا به شکل بیضی است و در نتیجه فاصله آن از خورشید بین 47 تا 69 میلیون کیلومتر تغییر می‌کند. این سیاره کوچک اندکی از ماه بزرگتر است.

موقعیت عطارد نسبت به زمین

عطارد نزدیکترین سیاره به خورشید و نیز کوچکترین سیاره خاکی است. هر سال در حدود سه بار به عنوان ستاره درخشان شامگاهی در نزدیکی افق غروب خورشید و نیز به عنوان یک ستاره صبحگاهی ظاهر می‌شود. بخاطر سرعت کم آن نسبت به زمین از لحاظ افسانه‌ای ، خدای روشنی نامیده شده است. در مواقعی ، عطارد در درخشندگی شبیه زحل می‌شود، اما معمولا بواسطه درخشندگی همسایه‌اش ، خورشید ، ناپدید می‌گردد.

ساختار داخلی عطارد

حرکت عطارد

عطارد در یک مدار با ثابت خروج از مرکز (e=0.02056) و میل زیاد (7 درجه نسبت به دایرة ‌البروج) با نیم قطر اطول 0.03871Au و یک دوره تناوب مداری نجومی 87.96 روز به دور خورشید می‌گردد. بزرگترین زاویه کشیدگی این سیاره که از زمین مشاهده شده است، از ˚18(قرین خورشیدی) تا ˚28 (بعید خورشیدی) ، با متوسط 23 قرار دارد. تصور می‌شد که دوره تناوب چرخشی نجومی ‌عطارد یا (مانند زمین) 24 ساعت یا بطور همزمان 88 روز باشد. اما در اوایل سال 1960 میلادی برای اولین بار تپشهای راداری منعکس شده از سطح عطارد دریافت شدند و در سال 1965 میلادی جی.اچ. پتنژیل (G.H.Pettengill) و آر.بی. وایس مستقیما با استفاده از فنهای راداری دوپلری نشان داده‌اند که دوره تناوب چرخشی عطارد در حدود 59 روز است

منبع: دانشنامه رشد

 ما مي توانيم ....

پنج شنبه 28/5/1389 - 12:52 - 0 تشکر 222415

سطح عطارد

تا پیش از دهه 1970 دانشمندان فقط از روی زمین می توانستند عطارد راببینند تادر سال 1974 مارینر 10 دشت ها وکوه های زیادی را کشف کرد

بزگترین سطح تیره در سطح عطارد کالوریس باسین نام دارد که قطرآن 1300 ک.م است که باکوه هایی به ار تفاع 2 ک.م احاطه شده است  

دمای سطح عطارد در روز425 درجه ودر شب به 180- درجه می رسد

ادامه دارد ....

منبع کتاب راهنمای کشف آسمان شب

بزرگترين افسوس آدمي اين است که حس ميکند ميخواهد اما نميتواند و به ياد مي آورد زماني را که ميتوانست اما نمي خواست....ئ

پنج شنبه 28/5/1389 - 13:49 - 0 تشکر 222451

 تکمیل مطالب عطارد و سطح آن

عطارد یا تیر نخستین و نزدیکترین سیاره منظومه شمسی به خورشید است. از نظر اندازه نسبت به دیگر سیارات بعد از پلوتو کوچکترین آنها نیز به حساب می آید. قطر آن ۴۸۸۰ کیلومتر است.
در عطارد هیچ گونه جوی وجود ندارد، ولی برخی مطالعات وجود مقدار کمی گاز هلیوم را که گفته می شود از طریق بادهای خورشید به گرد این سیاره قرار گرفته اند اثبات می کند. شکل ظاهری این سیاره بسیار آبله گون است و چهره ای شبیه به کره ماه دارد.
حفره های کوچک ویا بزرگ بسیاری در سطح آن دیده می شود که حکایت از برخورد شهاب سنگهای کوچک و بزرگ دارد البته قطر برخی از دهانه ها به ده ها کیلومتر می رسد. برخی از این دهانه ها محل خروج مواد مذاب است که امروزه با سنگهای مذاب پر شده اند و مانند کوه های آتشفشانی هستند.


این سیاره به علت گرمای زیاد در روز و دمای بسیار پایین در شب و نبود جو و نداشتن آب به شکل مایع در سطح یا عمق آن هیچ گونه امکانی برای پیدایش شکلی از حیات ایجاد نکرده استدر عین حال عطارد هیچ قمر ی ندارد. در این حالت سنگهای این سیاره به شدت منبسط می شوند و پس از غروب آفتاب و شب طولانی آن دما به شدت پایین می رود. علت آن هم نبودن جو در اطراف این سیاره است که دما را تعدیل نمی کند. سرد و گرم شدن سنگها در شب و روز و استمرار این امر طی قرون و اعصار تنها یک نوع فرسایش مکانیکی در سطح این سیاره به وجود می آورد. که به متلاشی شدن سنگها می انجامد. اختلاف دما در دو سوی این سیاره در میان سیارات منظومه شمسی منحصر به فرد است.

 

آسمان آبی بودن را به من بیاموز 

پنج شنبه 28/5/1389 - 21:21 - 0 تشکر 222589

چگونگی رصد عطارد
اولین سیاره منظومه شمسی عطارد است. پس از همه سیارات به خورشید نزدیکتر است. نتیجه: همیشه چسبیده به خورشید است.
شما برای رصد عطارد همیشه باید اطراف خورشید را جستجو کنید و هر طرف خورشید است به آن طرف نگاه کنید.
برای مثال هنگام غروب برای یافتن عطارد حتما باید غرب را ببینید نه شرق را و نه وسط آسمان را! شاید این نکته خیلی ابتدایی باشد ولی 89 درصد افراد به آن بی توجه اند.
خلاصه هنگام طلوع آفتاب باید در شرق آسمان به دنبال عطارد باشید . در هنگام روز به دلیل درخشش خورشید عطارد را بیخیال شوید و هنگام غروب به غرب دقت کنید.
اما علاوه بر عطارد زهره هم به نوعی دم خورشید است و آن هم هرجا خورشید باشد حضور دارد. اما چگونه می توان عطارد را از زهره و سایر ستاره ها تشخیص داد؟
خیالتان را راحت کنم زهره به قدری پرنور است که که از همه اجرام سماوی آن گوشه و کنارها پرنورتر است و به راحتی می توانید آن را از سایر اجرام تشخیص دهید.

چهارشنبه 10/6/1389 - 15:50 - 0 تشکر 226555

شناسنامه عطارد:

فاصله متوسط از خورشید 57.93 میلیون کیلومتر
قطر استوا 4879 کیلومتر
مدت حرکت وضعی 58.65 روز زمینی
مدت حرکت انتقالی 87.97 روز زمینی
سرعت مداری 47.89 کیلومتر در ثانیه
دمای سطحی 180- تا 430 درجه سانتیگراد
جرم (زمین=1) 0.06
چگالی متوسط (آب=1) 5.43
جاذبه (زمین=1) 0.38
تعداد قمر 0

 ما مي توانيم ....

چهارشنبه 10/6/1389 - 16:5 - 0 تشکر 226568

عطارد به نقل از ماهنامه صنایع هوافضا:

تیر سیاره ی تیزپای منظومه شمسی

گرداوری: حسن قضاوی

گاهی نام فلزات از سیارات نشات گرفته می شود. جیوه فلزی است شبیه به نقره مایع. آن را نقره چابك و همچنین به خاطر چابكی اش مركوری می نامند. عطارد و جیوه هر دو به زبان انگلیسی مركوری نامیده می شوند. تیر تقریبا یك كره كامل است.

تیر نزدیك ترین و كوچك ترین سیاره منظومه شمسی به خورشید است. نزدیكترین فاصله این سیاره از خورشید (حضیض مدار) به 47 میلیون كیلومتر و دورترین فاصله آن (اوج مدار) به 70 میلیون كیلومتر می رسد. این سیاره كم ترین مسافتی كه با زمین پیدا می كند به 80 میلیون كیلومتر می رسد. مدار سیارات به دور خورشید دایره كامل نیست، بلكه بیضی است و در سیاره عطارد، كشیده تر از بقیه است.

تیر همواره در اطراف خورشید حضور دارد و حداكثر جدایی زاویه ای كه با خورشید دارد، حدود 28 درجه است. این مقدار در بیش ترین كشیدگی سیاره تیر به وجود می آید. به همین سبب دیدار آن با چشم های غیرمسلح فقط به دقایق نخستین غروب خورشید و یا لحظاتی پیش از سر زدن آفتاب، منحصر می گردد. تیر كمی بعد از غروب آفتاب در بالادست خورشید به عنوان ستاره شامگاهی و زمانی كه به آن سوی خورشید می رسد، پیش از طلوع آفتاب در بالای افق شرقی دیده می شود به عنوان ستاره صبحگاهی دیده می شود.

یخ در جهنم !

وقتی می شنویم كه سیاره تیر نزدیكترین سیاره به خورشید است، انتظار داریم كه در تمام نقاط آن با سطحی داغ و سوزان روبرو شویم. بنابراین شاید متعجب شوید اگر بدانید كه در برخی از گودالهای این سیاره یخ وجود دارد.

یونانیان به ستاره صبحگاهی، آپولون می گفتند كه نشانه ایزد خورشید بود و به ستاره شامگاهی هرمس می گفتند كه پیام آور تیزپای خدایان بوده است. اخترشناسان روم باستان نام این پیك بادپای آسمان ها را مركوری گذاشتند. ایرانیان باستان نیز نام تیر را برای این سیاره تیزپا برگزیده اند. تیر در ادبیات فارسی و عربی دبیر فلك نیز خوانده شده است.

تیر برای آن كه در دل خورشید سقوط نكند، باید با سرعت بسیار زیاد به گرد خورشید بچرخد. از این رو سریعترین سرعت چرخشی به دور مركز منظومه شمسی را از آن خود كرده است (سرعتی حدود 48 كیلومتر در ثانیه). تیر مدار خود را به دور خورشید 88 روزه طی می كند، در حالی كه یك دور گردش عطارد به دور خود 59 روز زمینی به طول می انجامد، به عبارت دیگر هر سه بار چرخش وضعی معادل 2 سال تیر است.

شاید تصور كنید نیمه رو به خورشید تیر باید با نور خیره كننده ای از تابش خورشد روشن باشد، اما این طور نیست. روشنی نیمه رو به خورشید تیر بسیار كم است، چیزی شبیه روشنی زمین در هنگام شفق و فلق. سطح تیر فقط 9 درصد نور خورشید را بازتاب می كند.

در تیر هیچ گونه جوی وجود ندارد، ولی برخی مطالعات وجود مقدار كمی گاز هلیوم را كه گفته می شود از طریق بادهای خورشیدی به گرد این سیاره قرار گرفته اند، اثبات می كند كه این مقدار فشار جوی برابر با یك میلیاردیم فشار جو زمین را ایجاد كرده است. در جو ناچیز تیر، مقدار بسیار كمی اتم های سدیم، اكسی‍ژن، پتاسیم و هیدروژن وجود دارد. اختلاف دما  در دو سوی این سیاره، در دیگر سیارات منظومه شمسی منحصر به فرد است.

تیر برای آن كه در دل خورشید سقوط نكند، باید با سرعت بسیار زیاد به گرد خورشید بچرخد. از این رو سریعترین سرعت چرخشی به دور مركز منظومه شمسی را از آن خود كرده است (سرعتی حدود 48 كیلومتر در ثانیه).

محور چرخش تمام سیارات به جز تیر، نسبت به حالت عمود بر صفحه مداری سیاره، كج است. صفحه مداری تیر با صفحه دایره البروج 7 درجه اختلاف دارد، یعنی بیشتر از تمام سیارات منظومه شمسی. علت این كه در هر بار گردش این سیاره به دور خورشید، تیر از جلوی خورشید عبور نمی كند نیز همین است.

تیر در هر 88 روز 2 بار به محل تقاطع مدار خود با دایره البروج می رسد، اما كمتر پیش می آید درست در همان زمان بین خورشید و زمین نیز باشد، پس گذر، فقط زمانی رخ می دهد كه سیاره میان زمین و خورشید قرار گرفته و همزمان از دایره البروج هم عبور كند. سرعت گریز از سطح تیر 4.25 كیلومتر بر ثانیه است در حالی كه در مورد زمین این مقدار حدود 11 كیلومتر بر ثانیه است.

ادامه دارد...

 ما مي توانيم ....

چهارشنبه 10/6/1389 - 16:27 - 0 تشکر 226584

ادامه:

اگرچه تیر سیاره كوچكی است، اما چگالی آن پس از زمین از تمام سیارات بیش تر است. تیر شبیه توپ پینگ پنگ پر از سیمان است.

یكی از ویژگی های شگفت انگیز تیر چگالی 5.43 گرم بر سانتی متر مكعب این سیاره است، كه اندكی بیشتر از چگالی زمین است. از این جهت ستاره شناسان معتقدند، در زیر پوسته سنگی نازك این سیاره – كه احتمالا از سنگ های سیلیكاتی سبك است – هسته مركزی بزرگی ساخته شده از آهن وجود داشته باشد. شاید عطارد در دوران ابتدایی پیدایش منظومه، پوسته ای بسیار ضخیم تر داشته است. دانشمندان بر این باورند كه در دوران ابتدایی منظومه شمسی، كه سیارك های سنگی بسیاری در نواحی درونی سیاره پراكنده بوده اند و بمبارانی شدید به سطح سیارات درونی می ریخته است، برخوردهای بسیاری با تیر صورت گرفته است. یكی از برخوردها چنان شدید بوده كه پوسته سطحی تیر را كنده و آن چه باقی مانده است، هسته آهنی سنگین آن بوده است. اگرچه تیر سیاره كوچكی است، اما چگالی آن پس از زمین از تمام سیارات بیش تر است. تیر شبیه توپ پینگ پنگ پر از سیمان است.


در زیر پوسته سنگی نازك این سیاره هسته مركزی بزرگ آهنی وجود دارد

در سال 1973 میلادی (1352 شمسی) سفینه مارینر 10 از كنار تیر رد شد و توانست 648 عكس از دشت ها و ناهمواری های سطح سیاره (حدود 50 درصد) كه در آن هنگام در برابر خورشید واقع شده بود گرفته و مخابره كند.

مارینر 10
در این تصاویر مشخص شد كه سطح تیر پوشیده از صدها هزار دهانه برخوردی است – گودال هایی حاصل از برخورد سنگ های سرگردان فضایی – انجمن بین المللی نجوم كه درباره نام گذاری عوارض جغرافیایی سطح سیاره ها و اقمار تصمیم می گیرد، پس از مدتی بحث و بررسی پذیرفت نام هنرمندان، نویسندگان، موسیقیدانان مشهور و مشاهیر بزرگ جهان را بر دهانه های بزرگ تیر بگذارد. حالا نام هایی همچون تولستوی، مارك تواین، باخ، شكسپیر، و... بر سطح تیرجاودانه شده است.

مارینر 10 دو بار دیگر به دیدار تیر رفت كه آخرین دیدارش در سال 1975 بود كه از سطح تیر فقط 200 كیلومتر فاصله داشت. كشفیات حیرت انگیز مارینر 10 شامل موارد زیر است:

1.       مجموعه ای عجیب از صخره ها و پرتگاه های طویل و كشیده كه ارتفاع آنها تا حدود 2 كیلومتر و طولشان تا 1500 كیلومتر می رسد، سطح تیر را پر چین و چروك كرده اند.

2.       وجود جو بسیار رقیق هلیومی اطراف تیر

3.       و كشف غافل گیر كننده ی دیگر، میدان مغناطیسی ضعیف تیر بود.

شیارها، صخره ها و پرتگاه های طویل سطح تیر است به ارتفاع 2 و طول 1500 كیلومتر

كشفیات مارینر 10 ناشناخته های بسیاری را درباره تیر آشكار كرد. در اوت 2004 فضاپیمای مسنجر یا پیام آور برای شناخت بیشتر تیر و رازگشایی ناشناخته های سیار این سیاره به فضا پرتاب شد تا دومین ملاقات كننده زمینی این سیاره پس از مارینر 10 باشد. این فضاپیمای مدار گرد، مسیر مستقیمی را به سوی تیر طی نخواهد كرد و از زمین و زهره طی ملاقات هایی انرژی گرانشی می گیرد تا سرانجام در سال 2009 به تیر برسد و 1.5 سال پس از آن در مداری به دور تیر قرار بگیرد. 

تصویر شبیه سازی فضاپیمای پیام آور در نزدیكی سیاره تیر را نشان می دهد

------------------------------

1-      Mercury

2-      AU_Astronomical Unit : واحد نجومی به فاصله متوسط زمین تا خورشید گفته می شود. این فاصله 150 میلیون كیلومتر است كه اصطلاحا به این فاصله یك واحد نجومی می گویند.

3-      Elongation :  به فاصله زاویه ای كه بین 2 جرم و ناظر به وجود می آید جدایی زاویه ای می گویند

4-      دایره البروج صفحه ای فرضی در آسمان كه خورشید روی آن قرار گرفته است. انحراف مدار سیارات، نسبت به دایره البروج سنجیده می شود.

5-      به عبور سیاره تیر و زهره از مقابل خورشید گذر می گویند.

منبع: ماهنامه علمی، خبری، تحلیلی صنایع هوافضا/ شماره 54 مرداد 89/ صفحات 44 تا 47

 ما مي توانيم ....

شنبه 20/6/1389 - 13:53 - 0 تشکر 230078

میدان مغناطیسی
درسال 1974 میلادی (1353 شمسی) سفینه فضایی مارنیر 10 از کنار عطارد گذشت. مارینر 10 یک میدان مغناطیسی ضعیف سیاره‌ای را با شدتی در حدود 220nT ، 1nT=10-9T آشکار کرد. اگر چه این مقدار کوچک است. ولی برای قطع مغناطوسپهر در بادهای خورشیدی کافی است. در اینجا میدان مغناطیسی ، ذرات باردار (اکثرا پروتونها) را از باد خورشیدی اطراف سیاره منحرف می‌کند.

 ضربه شهابسنگی عظیمی که حوزه
کالریس را بوجود آورد، باعث ایجاد تپه‌هایی
در طرف دیگر عطارد شد.
 حوزه کالریس
حوزه کالریس به وسعت 1300 کیلومتر (800 مایل) بزرگترین حوزه ناشی از برخورد شهابسنگها به سطح عطارد است. حلقه‌های کوهستانی هم مرکز ناشی از برخورد شهابسنگهای عظیم ، این حوزه را محصور کرده‌اند. کف این حوزه پوشیده از گدازه سفت شده است، همچنین گودالهای کوچک و جوان نیز در کف این حوزه یافت می‌شوند. کالریس واژه‌ای لاتینی و به معنای گرما می‌باشد. این اسم به این دلیل انتخاب شده است که این حوزه هنگام نزدیک شدن عطارد به خورشید یک دور در میان ، رو به خورشید بوده و گرمترین نقطه سیاره می‌گردد.

گودالها
سطح سیاره عطارد پوشیده از گودالهای شهابسنگی است که حدود 3.5 میلیارد سال پبش بر اثر بمباران شهابسنگها بوجود آمده‌اند. اندازه گودالهای موجود در عطارد از چند متر تا 1000 کیلومتر (600 مایل) متغیر است. گودالهای بزرگتر ، حوزه نامیده می‌شوند. گودالها دارای مشخصاتی نظیر قله‌ها و حلقه‌های کوهستانی ، دیوارهای تراس دار و رگه‌هایی درخشان از توف (موادی که بر اثر برخورد شهابسنگ به بیرون پرتاب می‌شوند) هستند. مشخصات یک گودال به اندازه ، سرعت و جهت شهابسنگی که آنرا بوجود آورده بستگی دارد.

 تحول سطح
چون ماه و عطارد هر دو فاقد جوهای قابل توجهی هستند، آب و هوا ، سطوحشان را فرسوده نمی‌کند. هر دو جهانهای کوچکی با ناحیه داخلی سردتر از ناحیه داخلی زمین هستند. اکنون نه آتشفشانهای فعال زیادی دارند و نه دستخوش تحول سطحی دائمی ‌می‌شوند که زمین از انتقال یافتن صفحات پوسته‌ای تجربه کرده است. فقدان جو و کوتاه بودن زمان تحول پوسته‌‌ای هر دو به جرمهای کوچک ماه و عطارد مربوط می‌شود و جو آنها برای مدت طولانی حفظ نمی‌شود.

همچنین جرمهای کوچک دلالت بر این دارند که حرارت داخلی‌شان از تلاشی مواد رادیواکتیو نسبت به مقدار مشابه برای زمین کمتر است و جریان گرمایی‌شان به طرف بیرون چنان سریع می‌باشد که هر دو جسم به سرعت سرد خواهند شد. داخل زمین داغ است و شارش گرمایی به طرف بیرون آن ، جریانهایی در گوشته پلاستیکی ایجاد می‌کند و اینها تحول پوسته زمین را نیرو می‌بخشند. ماه و عطارد هر دو فاقد این ترکیب درونی داغ و گوشته پلاستیکی هستند.

 ما مي توانيم ....

شنبه 20/6/1389 - 14:47 - 0 تشکر 230088

توجیه مدار عطارد، مهمترین دستاورد نسبیت عام
مهم ترین دستاورد نسبیت عام توجیه مدار عطارد بود. بررسی های نجومی نشان داده بود كه نقطه حضیض عطارد جابه جا می شود. بیش از یكصد سال بود كه فیزیك دانان متوجه آن شده بودند، اما نمی توانستند با قوانین نیوتن توجیه كنند. اما نسبیت عام توانست أن را توجیه كند. بنابر نسبیت، گرانش اثر هندسی جرم بر فضای اطراف خود است. كه فضا-زمان نامیده می شود. یعنی جرم فضای اطراف خود را خمیده می كند و مسیر نور در اطراف آن خط مستقیم نیست، بلكه منحنی است. در سال 1919 انحنای فضا را هنگام کسوب کامل خورشید با نوری که از طرف ستاره ی مورد نظری به سوی زمین در حرکت بود و از کنار خورشید می گذشت مورد تحقیق قرار دادند که با پیشگویی نسبیت تطبیق می کرد. این موفقیت بسیار بزرگی برای نسبیت بود. از آن زمان به بعد توجه به ساختار هندسی و خواص توپولوژیک فضا بررسی واقعیت های فیزیکی را به حاشیه راند. مضافاً این که گرانش را از فهرست نیروهای اساسی طبیعت در فیزیک نظری حذف کرد.
منبع: tebyan-ardebil.ir (با ویرایش)

 ما مي توانيم ....

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.