• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن سياسي > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
سياسي (بازدید: 1974)
دوشنبه 13/2/1389 - 12:51 -0 تشکر 198458
کنفرانس بازنگری NPT

رئیس محترم جمهور کشورمان امروز، ساعت سه و 10 دقیقه، برای شرکت در کنفرانس بازنگری (ان پی تی)  وارد نیویورک شدند.

در این مبحث، شما را در جریان سیر تحولات این نشست مهم بین المللی قرار خواهیم داد.

 ما مي توانيم ....

دوشنبه 13/2/1389 - 13:8 - 0 تشکر 198466

رییس جمهوری وارد نیویورک شد 

نیویورک - "محمود احمدی نژاد " رییس جمهوری اسلامی ایران و هیات همراه ساعت 18 و 40 دقیقه شامگاه یکشنبه به وقت محلی (ساعت سه و 10 دقیقه صبح دوشنبه به وقت تهران) برای شرکت در کنفرانس بازنگری معاهده منع گسترش تسلیحات اتمی (ان پی تی ) در سازمان ملل متحد، وارد نیویورک شدند.
به گزارش ایرنا،رییس جمهوری و هیات همراه در فرودگاه "جان اف کندی" مورد استقبال "محمد خزاعی " سفیر و نماینده دائم ایران و دیگر دیپلمات های ایرانی دفتر نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل قرار گرفتند.
احمدی نژاد را در این سفر منوچهر متکی وزیر خارجه، سید مجتبی ثمره هاشمی دستیار ارشد رییس جمهوری، علی اکبر صالحی رییس سازمان انرژی اتمی، اسفندیار رحیم مشایی مشاور و رییس دفتر رییس جمهوری و علی اکبر جوانفکر مشاور مطبوعاتی رییس جمهوری و مدیرعامل ایرنا همراهی می کنند.
کنفرانس بازنگری معاهده ان پی تی در سازمان ملل از روز دوشنبه آغاز و تا هفتم خردادماه ادامه می یابد. 
منبع: ایرنا

 منبع عکس: ایرنا

 ما مي توانيم ....

دوشنبه 13/2/1389 - 13:12 - 0 تشکر 198469

رئیس‌جمهور در فرودگاه نیویورك:
پیشنهادهای ایران به كنفرانس بازنگریNPT عملی و عادلانه خواهد بود

به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از دفتر امور رسانه‌های ریاست جمهوری،‌ محمود احمدی‌نژاد رئیس جمهوری اسلامی ایران كه در راس هیئتی برای شركت در كنفرانس بازنگری معاهده منع گسترش تسلیحات اتمیNPT در سازمان ملل متحد به نیویورك سفر كرده است، در بدو ورود به فرودگاه جان اف كندی نیویورك در گفتگو با خبرنگاران، تاكید كرد: ایران در این كنفرانس پیشنهادهای عملی، عادلانه و بسیار روشنی برای امنیت جهانی، خلع سلاح و استفاده صلح آمیز از انرژی هسته‌ای ارایه خواهد داد.
وی تصریح كرد: این پیشنهادات در اجلاس روز دوشنبه كنفرانس بازنگری معاهده منع گسترش تسلیحات اتمیNPT در محل سازمان ملل متحد، ارائه خواهد شد.
رئیس‌جمهور اظهار داشت: خلع سلاح و استفاده صلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای دو مقوله مهم جهانی هستند.
احمدی‌نژاد افزود: جمهوری اسلامی ایران خلع سلاح را مقوله‌ای تاثیر گذار در امنیت جهانی می‌داند و آن را پیگیری می‌كند.
وی درباره ادعای غربی‌ها درباره ضرورت اعتماد سازی از جانب جمهوری اسلامی ایران، گفت: آنان از طرح این ادعا اهداف دیگری دارند و در پی ایجاد اعتماد متقابل نیستند. ضمن اینكه ما نباید راهی برای جلب اعتماد آنها ارائه دهیم چرا كه تابع مقررات بین‌المللی بوده و در این چارچوب حركت می‌كنیم.

منبع: خبرگزاری فارس

 ما مي توانيم ....

دوشنبه 13/2/1389 - 13:17 - 0 تشکر 198471

نمایندگان 100کشور درکنفرانس ان پی تی درنیویورک

نمایندگان بیش از صد کشور امروز دوشنبه در کنفرانس منع گسترش سلاحهای هسته ای در نیویورک شرکت می کنند.

به گزارش واحد مرکزی خبر ، سرجیو دوارت نماینده ارشد سازمان ملل متحد در امور خلع سلاح در این باره گفت:یکی از چالش های بزرگ در این کنفرانس این است که چگونه بتوانیم ان.پی .تی را در حوزه های خلع سلاح ، کاربردهای صلح آمیز و همچنین منع گسترش سلاحهای هسته ای که از جمله موضوعات اصلی این کنفرانس هستند را کار آمدتر کنیم.

در دهه هزار و نهصدو شصت میلادی آمریکا و اتحاد جماهیر شوروی به منظور گسترش زرادخانه های هسته ای خود آزمایشات هسته ای را آغاز کردند.

این دو ابرقدرت، برای بهره مندی از قدرت هسته ای خود مذاکراتی را برای انعقاد معاهده ای هسته ای آغاز کردند که انگیزه اصلی معاهده منع گسترش جنگ افزار هسته ای شد.

در ژوئیه هزار و نهصدو شصت وهشت میلادی ، آمریکا با تصویب معاهده منع سلاحهای هسته ای موسوم به NPT از کشورهای دیگر درخواست کرد تا با امضای این معاهده در واشنگتن، لندن و مسکو به عضویت آن بپیوندند که متعاقبا پنجاه و نه کشور آنرا امضا کردند.

معاهده NPT در یازده بند خود تصریح می کند که هر کشور هسته ای از انتقال سلاح هسته ای یا دیگر مواد منفجره هسته ای به کشوری دیگر خودداری کند و همچنین از هر گونه کمک جهت تولید یا بدست آوردن اینگونه سلاحها یا مواد منفجره هسته ای به کشورهایی که فاقد سلاح هسته ای هستند اجتناب کند.

بموجب این معاهده کشورهایی که فاقد سلاح هسته ای هستند نباید سلاحهای هسته ای را تولید و یا جهت اکتساب آن تلاش کنند.

در پنجم مارس هزار و نهصد و هفتاد میلادی ، قرار شد معاهده NPT به مدت بیست و پنج سال به اجرا درآید که تاکنون یکصدو هشتادو نه کشور باامضای این معاهده به عضویت آن پیوسته اند.

در آوریل هزار و نهصدو نود وپنج میلادی ، کشورهای امضا کننده معاهده منع گسترش سلاحهای هسته ای طی نشست بررسی پنج ساله این معاهده در سازمان ملل متحد اجرای NPT از وضعیت بیست و پنج ساله آنرابه مادام العمر تبدیل کردند.

چین در مارس هزار و نهصدو نود و دو به عضویت ان پی تی پیوست.

پکن از مخالفان منع گسترش سلاحهای هسته ای و از طرفداران استفاده صلح آمیز انرژی هسته ای است.

منبع: واحد مرکزی خبر

 ما مي توانيم ....

دوشنبه 13/2/1389 - 13:24 - 0 تشکر 198473

ایران و دستهایی پر در کنفرانس نیویورک 

در جهان امروز ، بشر برای زندگی زیر سایه صلح و امنیت عمومی ، همواره دغدغه های زیادی دارد که یکی از اساسی ترین آنها مساله خلع سلاح هسته ای است. با همه ی ترس و نفرتی که انسانها نسبت به سلاح هسته ای دارد ، متاسفانه همچنان برخی از قدرتها و رژیم شرور صهیونیستی ، بر نقش سلاح هسته‌ای در دکترین نظامی خود اصرار دارند .

آنها نه فقط بر این اصرار هستند که ، هر از چندی کشورهای فاقد سلاح هسته‌ای را به استفاده از این سلاح‌های ویرانگر و غیرانسانی تهدید می‌کنند که نمونه آن دکترین منسوخ شده بازدارندگی هسته‌ای است که متعلق به جنگ سرد است . این امر ، بویژه ضرورت مقابله با اشاعه عمومی یعنی نوسازی سلاح‌های هسته‌ای را ایجاب می کند . فرار از نظارت های بین المللی و همزمان قرار گرفتن در مقام مدعی ! متاسفانه امروز به رویه ای در رفتارهای برخی کشورها مانند آمریکا و رژیم صهیونیستی درباره برنامه های هسته ای شان تبدیل شده است . با توجه به برگزاری کنفرانس بازنگری پیمانNPT در نیویورک ، جامعه بین‌المللی باید تلاش کند تمام کشورهای خارج ازاین معاهده را وادار به پیوستن به آن کند و تمامی فعالیت های هسته ای در سطح جهان می باید تحت نظارت پادمان‌های آژانس بین‌المللی انرژی اتمی قرار گیرد .
نمایندگان کشورهای جهان در سال 1968 اساس پیمان را در چارچوب گفت وگوهایی طراحی و پی ریختند که در سال 1970 پس از رفت و آمدها و تبادل نظرهای بسیار ، مفاد آن برای اعضا لازم اجرا شد .امیدواری بشر به زندگانی بدون نگرانی از سلاح های هسته ای دوام چندانی نیاورد و اولین و اساسی ترین قدم ها برای به تعبیر "بان کی مون " دبیر کل سازمان ملل "بی اعتمادی " به پیمان NPTتوسط قدرتهایی بر داشته شد که به صراحت پیمان به عنوان "قدرتهای هسته ای آن زمان "پذیرفته و متعهد شده بودند تا به خلع سلاح هسته ای تن دهند. نمایندگان جامعه بشری که آن زمان پای پیمان NPT امضا گذاشتند ، اذعان داشتند که با توجه به ویرانی‌هایی که یک جنگ هسته‌ای برای نوع بشر ببار می‌آورد ، و در نتیجه نیاز به یک تلاش همه جانبه برای جلوگیری از خطر چنین جنگی و اتخاذ اقداماتی در جهت حفظ امنیت مردم هست ؛ باید که جلوی گسترش سلاح های هسته ای را گرفت ، و درهمان حال که کشورها اجازه دارند تا برای اهداف و مقاصد و منافع صلح جویانه به توان شکافت هسته دست پیدا کنند ، همه ی مساعی جمیله دولتها و ملت ها باید مصروف آن گردد تا جلوی تولید ، تکثیر و اشاعه سلاح های هسته ای گرفته شود.
این نکته اساسی در همان ماده اول پیمان و بدنبال مقدمه ای نسبتا جامع که همین مهم را به علاوه ضرورت و اهمیت خلع سلاح هسته ای دیده،این گونه آورده شده است:"هر یک از اعضای این پیمان که دارای سلاح هسته‌ای است متعهد می‌شود از واگذاری مستقیم یا غیر مستقیم سلاحهای هسته‌ای یا سایر ادوات انفجاری هسته‌ای و یا کنترل بر این سلاحها یا ادوات انفجاری به دیگری خودداری نموده و هیچ یک از دولتهای فاقد سلاح هسته‌ای را به هیچ طریقی در ساختن سلاحهای هسته‌ای یا سایر ادوات انفجاری هسته‌ای و یا کسب این سلاحها یا دیگر ادوات انفجاری هسته‌ای و کنترل بر آنها کمک، تشویق و ترغیب ننماید. "
اساسی ترین نکته و در حقیقت روح پیمانNPT، خلع سلاح بود که نه تنها قدرتهای هسته ای به آن تن ندادند که با انتقال آن به رژیم شروری مانند رژیم صهیونیستی و کشورهای غیر عضو پیمان ، اساسی ترین ضربه را به اعتبار پیمان و امیدهایی که به آن بسته شده بود ، ‌زدند.

ماده دوم پیمان تاکید دارد :" هر یک از اعضاء این پیمان که فاقد سلاح هسته‌ای است متعهد می‌شود از قبول مستقیم یا غیر مستقیم انتقال سلاحهای هسته‌ای یا سایر ادوات انفجاری هسته‌ای و یا کنترل بر این سلاحها یا سایر ادوات انفجاری هسته‌ای به دیگری خودداری نموده و به هیچ طریقی سلاحهای هسته‌ای یا سایر ادوات انفجاری هسته‌ای را نساخته و کسب ننماید و در جستجو و یا دریافت کمک برای ساخت سلاحها یا سایر ادوات انفجاری هسته‌ای برنیاید ."
امروزه و آنچه نزدیک به 40 سال پس از امضای پیمان NPT برای 188 عضو پیمان به عنوان سوال مطرح است این می باشد که چرا کشورها و رژیم های شروری مانند آمریکا و اسراییل یا از امضای پیمان سر باز می زنند ، و یا پس از امضای آن به طرق مختلف به تداوم پیگیری خواسته های نامشروع خود می پردازند ؟ و در چنین شرایطی آیا پیمان در اساس منسوخ نشده ؟ و آیا با چنین تعاملی با آن ، تبعیت سایر کشورها از پیمان امری بی فایده نیست ؟ بخصوص که این کشورها هیچ گاه قصد تولید و یا تکثیر این گونه سلاح ها را نداشته اند. به باور اغلب اعضای ان .پی .تی ، آنچه موجب طرح جدی این سوال و به تعبیر " بان کی مون " دبیر کل سازمان ملل در پیام او به نشست دوره ای بازبینی پیمان در وین "بحران عدم اعتماد " میان اعضای آن شده ، " ریشه در برخوردهای منفعت طلبانه آمریکا با پیمان " دارد که موجب پدید آمدن فضایی از " بی اعتمادی میان کشورهای در حال توسعه و کشورهای توسعه یافته عضو پیمان بخصوص آمریکا ، برای مانع تراشی های سیاسی آن در سر راه کشورهای در حال توسعه برای دسترسی به انرژی هسته ای با اهداف صلح آمیز شده است ."

ادامه دارد...

 ما مي توانيم ....

دوشنبه 13/2/1389 - 13:30 - 0 تشکر 198476

ادامه:
همانطور که دیدیم و در پیمان NPT نیز به صراحت آمده و مورد تاکید آن است ؛ بهره مندی کشورهای عضو از انرژی هسته ای حق آنهاست – قدرتهای هسته ای باید به خلع سلاح تن دهند – کشورهای برخوردار باید به کشورهای غیر برخوردار برای دستیابی به توان شکافت هسته در جهت مقاصد صلح آمیز کمک کنند. این ها از دیگر مفاد اصلی و اساسی پیمان NPTاست که متاسفانه هیچ یک صورت واقعی و عملی نه تنها به خود نگرفته ، که قدرتهای بزرگ تا جایی که توانسته و می توانند در این مسیر بخصوص دستیابی به دانش هسته ای مسالمت آمیز ، بر سر راه کشورهای عضو پیمان سنگ اندازی می کنند که ایران قدیمی ترین عضو پیمان و از اعضای اولیه آژانس - از آن جمله است .
آنچه جمهوری اسلامی ایران در چارچوب پیمانNPTو پادمانهای آن بدنبالش است ، پاسخگویی و تامین یک نیاز اساسی براساس منافع ملی و ناشی از اختیارات ذاتی (حق ) درجهت توسعه می باشد که پیمان ان .پی .تی هم به عنوان یک شهادتنامه و اعتراف عمومی برآن تاکید گذاشته و صراحت بخشیده ، و این حقی نیست که یک عده ای به عده ای و یا یک طرف داده باشند ، و یا بخواهند از آن بگیرند .
نگاهی به چند کنفرانس بازنگری در پیمانNPTکه از سال 1970 تاکنون برگزار شده و مباحث و مواضع مطرح شده در آن ،‌نشان دهنده چالش های جدی درونی در این معاهده است. این کنفرانس ها عمدتا مبتنی بر تاکید دارندگان سلاح هسته ای (5 قدرت بزرگ)بر تشدید پادمان ها و نظامات بازرسی و منع اشاعه و از سوی دیگر انتقاد اعضای فاقد سلاح بر یکجانبه بودن سیستم های نظارتی، شانه خالی کردن دارندگان سلاح از ماده 6 (مربوط به خلع سلاح هسته ای) و هم چنین بی توجهی به تعهدات ماده 4 مبنی بر کمک به توسعه استفاده از فناوری صلح آمیز هسته ای توسط این کشورها می باشد.
کنفرانس های بازنگری NPT بر طبق بند 3 ماده 8 می بایست هر 5 سال یک بار تشکیل شود. خلع سلاح هسته ای و در همان حال تسهیل دسترسی کشور های غیر برخوردار به فناوری شکافت هسته برای مصارف و اهداف صلح آمیز روح پیمانNPTرا تشکیل می دهد. نزدیک به 40 سال از عمر پیمان می گذرد . در این مدت قدرت های عمده هسته ای بخصوص آمریکا نه تنها گامی به سمت خلع سلاح بر نداشته اند ، که با تولید نسل های جدید از سلاح های کشتار جمعی و انتشار آنها بخصوص تحویل به رژیم شرور صهیونیستی ، و یا کشورهای غیر عضو پیمان مانند هند و پاکستان صلح و امنیت جهانی را در معرض خطر قرار داده اند .آنها در همان حال با رفتارهای دو گانه خود منافع کشورهایی را که با آنها همسویی سیاسی نداشتند ، مسدود کرده و یا در تلاش برای آن بوده اند.
این رفتارها با پیمانی که بشر امیدوار بود در سایه آن یک بتواند زندگانی بدون دلهره و نگرانی از سلاح هسته ای داشته باشد ، پیمان NPT را با کسر اعتماد شدیدی در سطح جهانی روبرو کرده است .
شرکت ایران در بالاترین سطح در کنفرانس بازنگری پیمان NPT تلاش تازه ای از سوی این کشور برای احیای محبوب ترین پیمانهای بشری است که با فاصله ای اندک از کنفراس ابتکاری تهران برای بررسی مساله خلع سلاح در ماه گذشته صورت می گیرد. ریاست هیات ایرانی را در اجلاس نیویورک دکتر محمود احمدی نژاد رییس جمهوری اسلامی ایران برعهده دارد که از معتقدین به نظریه عدم سودمندی سلاح های هسته ای شناخته شده است و اوست که بارها اصرار کرده است که برای اعاده اعتبار به پیمان NPT باید همه ی قدرتهای جهانی و نیز رژیم شرور صهیونیستی به روح اصلی پیمان یعنی خلع سلاح بدون هیچ شرطی تن دهند. و به علاوه باید که دسترسی نظارت شده کشورهای عضو پیمان به امکان بهره مندی از انرژی ناشی از شکافت هسته برای مقاصد صلح آمیز تسهیل ، و قدرتهای هسته ای به تعهدات خود در برابر این دسته ازکشورها بموجب پیمان عمل کنند.
دیپلماتها حدس می زنند که رییس جمهوری اسلامی ایران در اجلاس بازنگری پیمان NPT در نیویورک مواضع اصولی ایران در خصوص هر سه ستون معاهده منع گسترش تسلیحات اتمی را بازگوید . ستونی هایی که شماری از کشورهای غربی و در صدر آنها فرانسه و آمریکا می خواهند برخی از آنها را که مغایر با منافع خود می بینند ، نادیده بگیرند. عدم اشاعه، خلع سلاح و استفاده صلح آمیز از انرژی هسته ای، سه ستون معاهده NPT را تشکیل می دهد .شنیده شده است که ایران در کنفرانس بازنگری، برای تقویت متوازن هر سه ستون این معاهده، پیشنهادات مشخصی دارد. در نشست نیویورک، تهران تلاش دارد هم به عنوان طرحی مستقل و همچنین در چارچوب گروه جنبش 118 عضوی عدم تعهد، این پیشنهادها را از طریق یک برنامه روش مند اقدام برای خلع سلاح به پیش ببرد .
ایران بر این اعتقاد است که "خلع سلاح " و " استفاده صلح آمیز از انرژی هسته ای " دو مقوله مهم جهانی هستند. جمهوری اسلامی ایران اعتقاد راسخ دارد که خلع سلاح مقوله ای تاثیر گذار در امنیت جهانی است و از این رو آنرا پیگیری می کند .
همانطور که مساله خلع سلاح شیمیایی در سال 1990 میلادی به یک خواست جهانی تبدیل شد ، امروز جهان خواهان خلع سلاح هسته ای است . به گفته ای از منوچهر متکی وزیر امورخارجه جمهوری اسلامی ایران " قطار خلع سلاح به راه افتاده و توانمندی لوکوموتیو این قطار که اراده ملت‌های صلح‌دوست است ، موانع را از سر راه برخواهد داشت."
از : رئوف پیشدار
منبع: ایرنا

 ما مي توانيم ....

دوشنبه 13/2/1389 - 13:36 - 0 تشکر 198479

 سخنرانی احمدی‌نژاد امشب بطور زنده از سیما پخش می‌شود

رئیس جمهور ساعت 20:30 به وقت تهران در اجلاس بازنگری NPT در سازمان ملل سخنرانی می‌كند.

به گزارش خبرنگار حوزه دولت خبرگزاری فارس، محمود احمدی نژاد رئیس جمهور كشورمان روز گذشته برای شركت در اجلاس "بازنگری NPT " عازم نیویورك شده است قرار است ساعت 12 به وقت نیویورك و ساعت 20:30 به وقت تهران سخنرانی كند.
این سخنرانی به طور زنده از صدا و سیما پخش می‌شود.
ثمره هاشمی مشاور ارشد رئیس جمهور طی مصاحبه‌ای اعلام كرد كه رئیس جمهور قرار است در این اجلاس پیشنهادات مهمی را در خصوص اصلاح معاهده NPT و همچنین عملكرد كشورهای غیر هسته‌ای و هسته‌ای ادارئه كند.

منبع: خبرگزاری فارس

 ما مي توانيم ....

دوشنبه 13/2/1389 - 13:42 - 0 تشکر 198485

زارعی در گفتگو با فارس مطرح كرد:
انهدام سلاح‌های كشتارجمعی پیشنهاد ایران به اجلاس نیویورك
كارشناس روابط‌بین‌الملل با بیان اینكه ایران قائل به بازنگری درNPTاست و برای این بازنگری پیشنهاد مشخص و روشنی دارد، گفت: عاری‌سازی جهان از سلاح‌های كشتار جمعی و انهدام این سلاح‌ها با حضور هیئت‌های بین‌المللی از جمله پیشنهادات جمهوری اسلامی خواهد بود.
سعد‌الله زارعی كارشناس خاورمیانه و روابط‌ بین‌الملل در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس، با اشاره به سفر رئیس جمهور كشورمان به نیویورك جهت شركت در كنفرانس بازنگری معاهده منع گسترش تسلیحات اتمیNPT در سازمان ملل متحد و حساسیت وزیر خارجه آمریكا از این سفر اظهار داشت: حساسیت خانم كلینتون و دیگر مقامات آمریكا از سفر رئیس‌جمهور كشورمان به آمریكا ناشی از پیشنهادات و شفاف‌سازی‌هایی است كه قرار است آقای احمدی‌نژاد در این اجلاس مطرح كند.
وی با بیان اینكه دستیابی ایران به انرژی صلح‌آمیز هسته‌ای برای دارندگان بمب‌اتم قابل قبول نیست، یادآور شد: حضور آقای احمدی‌نژاد در این اجلاس به منزله این است كه تهران آماده است تا در خصوص سلامت انرژی هسته‌ای خود به جهانیان شفاف‌سازی كند و در مقابل نقد خود را به اجلاس بازنگری مبنی بر عدم كارآیی در خصوص دارندگان سلاح اتمی اعلام كند.
این كارشناس روابط بین‌الملل با بیان اینكه رئیس‌جمهور كشورمان در این اجلاس از حق همه ملت‌های دنیا برای استفاده از انرژی صلح‌آمیز هسته‌ای سخن خواهد گفت، بیان داشت: دنیا منتظر پیشنهادات ایران برای بازنگری در معاهده منع گسترش تسلیحات اتمیNPT است چرا كه جمهوری اسلامی معتقد به بازنگری در معاهده NPT است.
زارعی با بیان اینكه جمهوری اسلامی خواهان انهدام سلاح‌های اتمی جهان است، تصریح كرد: كشورهای دارنده سلاح اتمی از پیشنهاد ایران مبنی بر انهدام سلاح‌های اتمی جهان نگران هستند.
وی با بیان اینكه سفر آقای احمدی‌نژاد به نیویورك و شركت در اجلاس جهانی بازنگری معاهده NPT از این جهت اهمیت دارد كه ایران طی 10 سال گذشته به یكی از دغدغه‌های دارندگان سلاح اتمی تبدیل شده است و در عین حال فعالیت هسته‌ای خود را در چارچوب معاهده NPT انجام می‌دهد، تصریح كرد: جمهوری اسلامی ایران یك مسیر مستقل سیاسی كه در حوزه بین‌الملل تغییر و پیگیری می‌كند و برای كشورهای صاحب سلاح‌های اتمی و فن‌آوری‌های پیچیده هسته‌ای قابل قبول نیست. بر همین اساس آمریكا و برخی كشورهای اروپایی پس از اینكه 40 سال از تصویر معاده NPT می‌گذرد درصدد بازنگری این معاهده هستند تا ایران را تحت فشار بیشتری قرار دهند.

*جمهوری اسلامی قائل به بازنگری در معاهده NPT است

زارعی با بیان اینكه جمهوری اسلامی ایران قائل به بازنگری در NPT است و برای این بازنگری پیشنهاد مشخص و روشنی دارد، گفت: اجلاس بازنگری معاهده NPT كه یك ماه به طول خواهد انجامید از منظر ایران كه در 3 سطح سران، وزرا و كارشناسان شركت می‌كند اهمیت فراوانی دارد.
وی با بیان اینكه پیشنهادات جمهوری اسلامی ایران از استحكام قوی و منطقی بالایی برخوردار است، گفت: به طور طبیعی كشورهای زیادی در دنیا هستند كه تمایل دارند پیشنهادات ایران را در خصوص بازنگری در معاهده NPT بشنوند و بر همین اساس باید به خانم كلینتون حق داد كه از تأثیر‌گذاری ایران بر افكار عمومی 180 كشور جهان نگران باشد.
این كارشناس روابط‌ بین‌الملل در پاسخ به این سؤال كه گفته می‌شود كه این اجلاس در سطح سران برگزار نمی‌شود اما ایران برخلاف دیگر كشورها در سطح سران شركت كرده است، متذكر شد: ایران تنها كشوری كه در سطح سران در این اجلاس شركت می‌كند، نیست چرا كه برخی از كشورهای اروپایی در سطح سران در این اجلاس شركت خواهند كرد و البته نباید فراموش كرد كه این اجلاس از اهمیت فراوانی برای جمهوری اسلامی ایران برخور دار است.

*ایران در سه سطح در اجلاس یك ماه بازنگری معاهده منع گسترش تسلیحات اتمی شركت می‌كند

زارعی با بیان اینكه جمهوری اسلامی ایران در 3 سطح سران، وزرا و كارشناسان در این اجلاس شركت خواهد كرد گفت: در سطح وزرا آقای متكی در این اجلاس حضور خواهد داشت و البته در سطح كارشناسان نیز كارشناسان جمهوری اسلامی ایران در یك ماه این اجلاس حضور فعال خواهند داشت.

* ایران خواستار عاری‌سازی جهان از سلاح‌های كشتارجمعی و انهدام این سلاح‌ها با حضور هیئت‌های بین‌المللی است

وی در خصوص پیشنهادات رئیس‌جمهور كشورمان نیز گفت: شنیده‌ها حاكی از این است كه عاری‌سازی جهان از سلاح‌های كشتار جمعی و انهدام این سلاح‌ها با حضور هیئت‌های بین‌المللی از جمله پیشنهادات جمهوری اسلامی خواهد بود، چرا كه جمهوری اسلامی ایران معتقد است انهدام سلاح‌های كشتار جمعی نباید بین دو دولت یعنی آمریكا و روسیه انجام شود چرا كه باید توسط تیم‌های بین‌المللی صورت بگیرد.
زارعی پایبندی كشورهای عضو NPT را به این معاهده از جمله پیشنهادات آقای احمدی‌نژاد دانست و گفت: جمهوری اسلامی ایران خواهان عاری‌سازی سلاح‌های كشتار جمعی در جهان است و بر همین اساس بر این مسئله كه باید همه كشورها به معاهده NPT بپیوندد و براساس NPT عمل كنند. تاكید دارد.

*ترك سالن به هنگام سخنرانی احمدی‌نژاد توطئه‌ای تكراری است

كارشناس روابط‌بین‌الملل با اشاره به برخی توطئه‌های احتمالی صهیونیست‌ها مبنی بر ترك اجلاس از سوی كشورهای حامی صهیونیست‌ها و دارندگان سلاح‌اتمی به هنگام سخنرانی رئیس‌جمهور كشورمان، گفت: این مسئله یك توطئه تكراری و بی‌تأثیر است چرا كه در گذشته در حالی كه به هنگام سخنرانی آقای احمدی‌نژاد در سازمان بین‌الملل، برخی كشورها سالن را ترك كرده‌اند رسانه‌های غربی و آمریكایی اذعان كرده‌اند كه پنجمین سخنرانی‌‌ آقای احمدی‌نژاد نسبت به اولین سخنرانی رئیس‌جمهور آمریكا با استقبال بیشتری مواجعه بوده است و این‌گونه توطئه‌های احتمالی از اهمیت نطق آقای احمدی‌نژاد نخواهد نمی‌كاهد. 

 ما مي توانيم ....

سه شنبه 14/2/1389 - 10:32 - 0 تشکر 198605

مشروح سخنان احمدی نژاد در كنفرانس بازنگری معاهدهNPT
رئیس جمهور طی سخنان مهمی در كنفرانس بازنگری معاهده منع گسترش تسلیحات اتمیNPT یازده پیشنهاد مهم را برای اصلاح معاهده NPT مطرح كرد. 
به گزارش خبرنگار حوزه دولت خبرگزاری فارس، متن كامل سخنان مهم احمدی نژاد رئیس جمهور كشورمان در كنفرانس بازنگری معاهده منع گسترش تسلیحات اتمیNPT كه در سازمان ملل برگزار شد به شرح زیر است:

بسم الله الرحمن الرحیم
الحمدلله رب العالمین و الصلوة و السلام علی سیدنا و نبینا محمد و آله الطاهرین و صحبه المنتجبین
اللهم عجل لولیك الفرج و العافیة و النصر واجعلنا من خیر انصاره و اعوانه والمستشهدین بین یدیه

جناب آقای رئیس - خانم ها و آقایان

خداوند را سپاسگزارم كه فرصتی عنایت فرمود تا در مورد یكی از مهمترین موضوعات مشترك جهانی با یكدیگر گفتگو نمائیم. بدون تردید جلسات مجمع درباره اصلاح و تكمیل معاهده N.P.T از مهمترین جلسات آن است.
دوستان گرانقدر
جستجوی امنیت پایدار ، امری ذاتی ، فطری و تاریخی است. هیچ كشوری از تامین امنیت مطمئن بی‌نیاز نیست. پیامبران الهی و مصلحان نیز در پرتو ایمان به خدا و معارف الهی به دنبال دستورالعمل‌هایی بوده‌اند كه اجرای آنها ضامن زندگی آرام و امن در دو جهان باشد. از دیدگاه آنان، جامعه آرمانی، جامعه‌ای است جهانی مبتنی بر توحید و عدالت كه مملو از امنیت، عشق و برادری است و بهترین بنده خدا به همراهی حضرت مسیح علیه‌السلام و دیگر صالحان آن را راهبری می‌كنند.
بدون احساس امنیت پایدار، امكان برنامه‌ریزی همه جانبه برای پیشرفت و رفاه وجود ندارد.
امروز علیرغم اینكه بخش وسیعی از منابع ملتها، صرفِ تأمین امنیت می‌گردد نشانه‌ای از بهبود وضعیت و كاهش فضای تهدید مشاهده نمی‌شود.
متاسفانه به دلیل دورشدن بعضی از دولتها از تعالیم انبیاء الهی ، تهدید بمب‌های هسته‌ای بر تمام جهان سایه افكنده است و هیچكس احساس امنیت نمی‌كند. بعضی دولتها در راهبرد‌های خود بمب هسته‌ای را عامل ثبات و امنیت معرفی می‌كنند و این از اشتباهات بزرگ آنان است.
بمب هسته‌ای به هر بهانه ای كه تولید و نگهداری شود اقدامی بسیار خطرناك است كه اولا كشورِ محل تولید و نگهداری را ناامن می‌كند. به خاطر دارید كه جابجایی سهوی یك موشك مجهز به كلاهك هسته‌ای با هواپیما، از یك پایگاه به پایگاهی دیگر در خاك آمریكا، چقدر مخاطره‌آمیز بود و موجب نگرانی مردم آمریكا شد. ثانیا تنها كاربرد سلاح هسته‌ای نابودی همه موجودات زنده و محیط زیست است و تشعشعات آن بر نسل‌های بعدی و نیز آثار آن تا صدها سال باقی می ماند.
بمب هسته‌ای، آتشی علیه بشریت و نه سلاحی برای دفاع است.

داشتن بمب هسته‌ای نه تنها افتخارآمیز نیست بلكه زشت و شرم‌آور است. شرم‌آورتر از آن تهدید به استفاده و به كاربردن آن است كه با هیچ جنایت تاریخی قابل قیاس نیست.
كسانی كه اولین بمباران هسته‌ای را انجام دادند، منفورترین افراد تاریخ به حساب می‌آیند.
سازمان ملل متحد خصوصا شورای امنیت نیز طی بیش از شصت سال نتوانسته ‌است امنیت پایدار و احساس امنیت را بر روابط بین‌المللی حاكم نماید و شرایط امروز به مراتب نامناسب‌تر از دهه‌های قبل است.
جنگ‌ها، اشغالگری‌ها و بالاتر از آنها سایه تهدید و انباشت سلاحهای هسته‌ای و بدتر از همه سیاستهای اعمالی از ناحیه چند دولت توسعه‌طلب، چشم‌انداز امنیت بین‌المللی را برای همه مبهم ساخته است. فضای ذهنی امروز جوامع به شدت متأثر از احساس تهدید و نا‌امنی است. خلع سلاح هسته‌ای و عدم اشاعه محقق نشده و آژانس بین المللی انرژی اتمی در انجام وظایف خود موفق نبوده است. طی چهل سال اخیر برخی دولتها از جمله رژیم صهیونیستی به سلاح اتمی مجهز شده‌اند.
به راستی علت چیست؟ علت را باید در سیاستها و اقدامات چند دولت خاص و ناكارآیی و عدم توازن در اركان N.P.T جستجو كرد كه به برخی از آنها اشاره می‌نمایم:

1-برتری جویی:
از نگاه پیامبران الهی و صالحان و بر مبنای همه اندیشه‌های انسانی، برتری، سعادت و كمال انسان به اخلاق، پاكی، تواضع و خدمتگزاری به همنوعان است. متاسفانه برخی از دولتها با تكیه بر تئوری تنازع برای بقاء، برتری خود را در قدرت تهدید و سركوبگری دیگران می‌دانند و بذر كینه و دشمنی و رقابت تسلیحاتی را در مناسبات جهانی می‌پاشند. بزرگترین اشتباه آنان این است كه قدرت را منشاء حق می دانند.
2-سیاست تولید و بكارگیری سلاح هسته‌ای:
اولین سلاح‌های هسته‌ای توسط دولت اسبق امریكا ساخته و بكارگیری شدند. این اقدام، به ظاهر، دست برتر را برای امریكا و متحدینش در جنگ دوم پدیدآورد لیكن خود عامل اصلی توسعه سلاح هسته‌ای توسط دیگران و مسابقه تسلیحاتی گردید. تولید و انباشت و ارتقاء كیفی سلاح هسته‌ای در یك كشور، بهترین توجیه برای توسعه توسط دیگران است كه متاسفانه طی چهل سال اخیر ادامه داشته است.
3-استفاده از سلاح هسته‌ای به عنوان ابزار بازدارندگی
این سیاست، عامل اصلی توسعه رقابت تسلیحاتی است چرا كه بازدارندگی، مستلزم داشتن دست برتر و بالاتر در كیفیت و كمیت سلاح است كه خود به رقابت هسته‌ای دامن ‌زده است. بنابر برخی گزارش‌ها بیش از 20 هزار كلاهك هسته‌ای در دنیا وجود دارد كه نیمی از آن متعلق به امریكا است. در طرف رقیب امریكا نیز به بهانه بازدارندگی، توسعه سلاح اتمی ادامه دارد و این هر دو به معنی نقض تعهدات N.P.T است.
4- تهدید به استفاده از سلاح هسته‌ای:
متاسفانه دولت امریكا هم از سلاح هسته‌ای استفاده كرده و هم برخی از كشورها از جمله ایران را به آن تهدید نموده است. یك كشور اروپایی نیز چند سال قبل به بهانه‌ای، از تهدید هسته ای سخن گفت. رژیم صهیونیستی نیز دائماً كشورهای خاورمیانه را تهدید می‌كند.
5- استفاده ابزاری و یكجانبه از شورای امنیت و آژانس بین المللی انرژی اتمی
بعضی از دارندگان سلاح هسته‌ای با امتیازات ویژه در بالاترین مراجع تصمیم‌گیری امنیتی جهان و آژانس بین المللی انرژی اتمی حضور دارند و به طور گسترده از این جایگاه علیه روح N.P.T و علیه اعضاء فاقد سلاح بهره‌برداری می‌كنند. این رفتار ناعادلانه بر اثر تكرار به یك روند تبدیل شده است.
تا كنون هیچ یك از اعضاء فاقد سلاح هسته‌ای نتوانسته‌اند بدون تحمل فشارها و تهدیدها از حقوق قانونی خود در استفاده صلح آمیز از انرژی هسته‌ای برخوردار شوند. در حالی كه علیرغم صراحت ماده 6 اساسنامه، حتی یك گزارش از بازرسان آژانس در باره تأسیسات مربوط به تولید سلاح هسته‌ای دولت امریكا و متحدانش منتشر نشده است و هیچ برنامه مصوبی نیز برای خلع سلاح آنان وجود ندارد. در مقابل، تحت فشار همین دولتها و به بهانه‌های گوناگون قطعنامه های متعددی علیه اعضای فاقد سلاح هسته‌ای، با قصد تضیع حقوق قانونی آنان صادر شده‌ است.
6-اعمال معیارهای چندگانه:
به عنوان مثال رژیم صهیونیستی كه صدها كلاهك اتمی ذخیره كرده، مسبب چندین جنگ گسترده بوده و همواره مردم و كشورهای منطقه را تهدید به ترور و حمله نظامی می‌كند، از سوی دولت امریكا و متحدانش به طور مطلق حمایت می‌شود و كمك‌های لازم برای توسعه سلاح اتمی نیز دریافت می‌كند. ولی همین دولتها به بهانه كذب احتمال انحراف در فعالیتهای صلح آمیز هسته‌ای دیگران و بدون ارائه حتی یك سند معتبر، انواع فشارها را بر اعضاء آژانس اعمال می‌نمایند.
7- یكسان معرفی كردن سلاح اتمی با انرژی اتمی:
انرژی اتمی جزء پاكترین و ارزان‌ترین انرژیهاست. تغییرات شدید آب و هوایی و آلودگیهای ناشی از سوخت فسیلی، ضرورت توسعه به‌كارگیری انرژی اتمی را دو چندان می‌كند. تولید مستمر یك هزار مگاوات برق در طول یكسال به حدود هفت میلیون بشكه نفت یعنی به قیمت امروز بیش از پانصد میلیون دلار، هزینه نیاز دارد. همین كار با انرژی هسته‌ای حدود 60 میلیون دلار آمریكا هزینه دارد. در مجموع هزینه سرمایه‌گذاری و بهره‌برداری از نیروگاه اتمی بسیار كمتر از نصف هزینه نیروگاه با سوخت فسیلی در طول عمر طرح است. فنآوری هسته‌ای در تولید دارو، شناخت و درمان بیماریهای صعب‌العلاج، صنعت و كشاورزی و بسیاری از زمینه‌های دیگر نیز كاربرد گسترده و بسیار مفید دارد.
از بزرگترین ظلمهای برخی از دارندگان سلاح اتمی، یكسان معرفی كردن انرژی اتمی با سلاح است. آنان می‌خواهند علاوه بر سلاح ، انرژی هسته‌ای صلح آمیز را نیز به صورت انحصاری در اختیار داشته باشند و از این طریق اراده خود را بر جامعه جهانی تحمیل نمایند. همه موارد فوق الذكر علیه روح ان پی تی و نقض آشكار مواد آن است.
8- عدم توازن در مواد N.P.T و ماموریت های آژانس:
گرچه N.P.Tماموریت مهم جلوگیری از مسابقه تسلیحاتی، خلع سلاح، عدم اشاعه و دسترسی بدون قید و شرط اعضاء استفاده صلح آمیز از انرژی هسته ای را بر عهده دارد لیكن در تدوین ضوابط و سازوكارها، سخت ترین شرایط برای متقاضیان استفاده از انرژی صلح آمیز هستهای وضع شده است. در مقابل برای رفع خطر بالفعل سلاح هسته‌ای كه مهمترین ماموریت آژانس است هیچ سازوكار موثری تعبیه نشده و صرفا به گفتگوها در رابطه با اقدامات موثر اشاره شده كه فاقد تضمین و كارآیی بوده است. در حالیكه این باید به عكس باشد. به بهانه عدم اشاعه، بیشترین فشار آژانس به اعضاء فاقد سلاح وارد شده است ولی دارندگان بمب اتمی از مصونیت كامل و حقوق انحصاری برخوردار بوده اند.
ادامه دارد...

 ما مي توانيم ....

سه شنبه 14/2/1389 - 11:6 - 0 تشکر 198611

ادامه:

آقای رییس، دوستان عزیز،
معلوم شد كه تولید و انباشت سلاح هسته‌ای و سیاستهای اعمالی توسط برخی دارندگان آن و ضعف و عدم توازن مفاد N.P.T بزرگترین عامل ناامنی و مشوق توسعه این سلاحها بوده است.
امروز خلع سلاح هسته‌ای، رفع تهدید هسته‌ای و جلوگیری از اشاعه بزرگترین خدمت به ایجاد امنیت و صلح پایدار و دوستی است.
اما سئوال این است كه آیا دادن اختیارات فوق العاده در آژانس بین المللی انرژی اتمی و سپردن امر مهم خلع سلاح ، به دارندگان آن روش درستی است؟ انتظار اقدام داوطلبانه موثر در خلع سلاح و عدم اشاعه از سوی دارندگان سلاح هسته‌ای انتظاری غیرمنطقی است، چرا كه آنان سلاح اتمی را عامل برتری خود می‌دانند.
یك ضرب المثل ایرانی می‌گوید : "چاقو دسته خودش را نمی‌برد ".
توقع برقراری امنیت از بزرگترین فروشندگان سلاح در جهان توقعی غیرمنطقی است.
دولت امریكا كه متهم اصلی در تولید، انباشت، اشاعه، استفاده از سلاح هسته‌ای و تهدید به آن است اصرار دارد رهبری اصلاحات N.P.T را در اختیار بگیرد. این دولت در سیاستهای جدید هسته‌ای گفته‌ است كه سلاح جدید نمی‌سازد و به كشورهای فاقد سلاح هسته‌ای، حمله هسته‌ای نمی‌كند.
مگر اعتماد عمومی ملتها به ایفای تعهدات از جانب دولت امریكا چقدر است؟ تضمین اجرای این تعهد وعامل راستی آزمایی مستقل آن كدام است؟ یادآوری می‌كنم كه در چند دهه اخیر بیشترین جنگ‌ها و درگیریهای دولت امریكا با كسانی بوده است كه قبلا دوست او بوده اند. در همین سیاست‌های جدید نیز برخی از كشورهای عضو آژانس و متعهد به N.P.T تهدید به حمله هسته‌‌ای پیش دستانه شده‌اند. این دولت همواره تلاش كرده است با طرح مباحث انحرافی از تمركز افكار عمومی بر نقض تعهدات و اقدامات خلاف قانون‌اش جلوگیری نماید. اخیراً نیز با طرح خطر تروریسم هسته‌ای تلاش دارد كه ضمن توجیه حفظ، ارتقاء و تكمیل زرادخانه هسته‌ای خود، افكار و اراده‌های جهانی را از خلع سلاح منحرف و به سوی موضوعات موهوم متوجه سازد، در حالی كه تسلیح تروریست ها به سلاح اتمی صرفا از ناحیه دولتهایی متصور است كه سازنده و استفاده كننده از بمب اتم بوده وسابقه طولانی درحمایت از تروریستها دارند.
آمریكا در این سیاستها حتی حمله علیه كشورهای دارای سلاح هسته‌ای را مسكوت گذاشته است تا فشار تبلیغاتی را بر ملتهای مستقل هدف متمركز نماید.
این در حالی است كه برخی از شبكه ‌های اصلی تروریستی توسط سازمانهای اطلاعاتی امریكا و رژیم صهیونیستی حمایت می‌شوند. اسناد معتبری در این رابطه در دست است كه در صورت لزوم در اجلاس مبارزه جهانی علیه تروریسم در تهران به نمایش گذاشته می‌شود.
در سیاستهای جدید همچنین گفته اند كه سلاح ها را توسعه نمی دهند ولی ارتقاء كیفی می دهند. ارتقاء به معنای افزایش قدرت كشتار و تخریب است و این خود به معنای اشاعه است. به علاوه همین سیاستها نیز قابل راستی آزمایی نیست چراكه هیچ نظارتی از ناحیه مراجع مستقل بر برنامه های اتمی امریكا و متحدانش وجود ندارد.
در حالی كه در نشست واشنگتن تلاش برای حفظ انحصاری سلاح اتمی و برتری بر دیگران بود، در نشست تهران همه به دنبال جهان عاری از سلاح هسته ای بودند.
شعار اجلاس تهران "انرژی هسته ای برای همه و سلاح هسته ای برای هیچكس " بود.
جناب آقای رییس، همكاران گرامی،
برای تحقق هدف انسانی خلع سلاح هسته‌ای و جلوگیری از اشاعه و همچنین استفاده عمومی و صلح آمیز از انرژی هسته ای، پیشنهادات زیر ارائه می گردد:
1-اصلاح و تكمیل N.P.T:
این پیمان باید به D.N.P.T(معاهده خلع سلاح و عدم اشاعه سلاحهای هسته ای) تغییر یابد و خلع سلاح در محور ماموریتهای آن و با سازوكارهای روشن، الزام آور، موثر و با تضمینهای مطمئن بین المللی تعبیه شود.
2- تشكیل یك گروه مستقل بین‌المللی برای تهیه دستور العمل اجرایی ماده 6 معاهده N.P.Tو برنامه‌ریزی و نظارت كامل بر خلع سلاح اتمی و جلوگیری از اشاعه با اعطای اختیارات كامل از سوی كنفرانس. این گروه به گونه ای عمل كند كه همه كشورهای مستقل در مدیریت كار، مشاركت مؤثر داشته باشند به نحوی كه با تعیین یك ضرب الاجل دارنندگان سلاح های اتمی در یك برنامه زمانی معین تمام سلاح های اتمی امحا كنند.
3- ارائه تضمین های جامع امنیتی و الزامآورِ حقوقی، بدون تبعیض و بدون شرط تا حصول خلع سلاح كامل از ناحیه دارندگان سلاح هسته ای.
4- توقف فوری هرگونه تحقیق و توسعه ونوسازی سلاحهای هسته ای و تاسیسات مربوطه و طراحی راستی آزمایی توسط گروه مندرج در پیشنهاد 2.
5- تدوین دستورالعمل الزامآور حقوقی برای ممنوعیت كامل تولید، انباشت، ارتقاء، اشاعه، حفظ، نگهداری و استفاده از سلاح هسته ای.
6- تعلیق استفاده كنندگان و تهدیدكنندگان به سلاح هسته‌ای از عضویت در شورای حكام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی. تا كنون حضور و فشار آنان و تسلط سیاسی بر آژانس مانع از انجام وظایف قانونی خصوصاً در مواد 4 و 6 معاهده و موجب انحراف آژانس از انجام مأموریت‌های قانونی شده است. به خصوص دولت امریكا كه علاوه بر اقدام اتمی علیه ژاپن، در جنگ عراق نیز از اورانیوم ضعیف شده استفاده كرده است، چگونه می تواند عضو شورای حكام باشد؟
7- قطع هرگونه همكاری هسته‌ای با كشورهای غیر عضو معاهده N.P.T و تدوین اقدامات تنبیهی موثر علیه كشورهایی كه به همكاری خود با غیر اعضاء ادامه می دهند.
8- احتساب تهدید به حمله و یا هرگونه استفاده از سلاح هسته ای یا حمله به تاسیسات هسته ای به عنوان نقض صلح و امنیت بین المللی و لزوم واكنش سریع سازمان ملل و قطع همكاری كشورهای عضو N.P.Tبا كشور تهدید كننده و یا حمله كننده.
9- اجرای هرچه سریعتر و بدون قید و شرط قطعنامه كنفرانس 1995 درباره منطقه عاری از سلاح هسته‌ای در خاورمیانه.
10- برچیده شدن سلاح‌های هسته‌ای در پایگاههای نظامی امریكا و متحدانش مستقر در سایر كشورها از جمله آلمان، ایتالیا، ژاپن و هلند.
11- تلاش جمعی برای اصلاح ساختار شورای امنیت
ساختار فعلی به شدت ناعادلانه و ناكارآمد است و از عوامل اصلی حمایت از دارندگان سلاح هسته‌ای است. اصلاح ساختار شورای امنیت و اصلاح و تكمیل N.P.T لازم و ملزوم یكدیگر و برای تحقق اهداف آژانس بین المللی انرژی اتمی ضروری‌اند.

ادامه دارد...

 ما مي توانيم ....

سه شنبه 14/2/1389 - 11:13 - 0 تشکر 198612

ادامه:

جناب آقای رییس، دوستان عزیز،
اینجانب به نمایندگی از ملت بزرگ، متمدن و فرهنگ ساز ایران كه همواره منادی خداپرستی، عدالت و صلح در جهان است، آمادگی مشاركت جمهوری اسلامی ایران را در تحقق پیشنهادات مزبور و برنامه های عادلانه خلع سلاح و عدم اشاعه و همچنین بهره مندی صلح آمیز از انرژی پاك هسته ای اعلام می دارم. من با صدای بلند اعلام می كنم ملتی كه در دامان خود بزرگانی چون فردوسی، حافظ، سنایی، وحشی بافقی، ابن سینا، ابوریحان، شهریار و رهبران آزاده، آزادیخواه، حكیم و عارفی چون امام خمینی را تربیت و به بشریت هدیه كرده است، ملتی كه همواره منادی عشق، محبت و صلح برای بشریت بوده و شعر شاعر نامی آن سعدی در سازمان ملل می درخشد كه "بنی آدم اعضای یكدیگرند كه در آفرینش زیك گوهرند " ، ملتی كه حدود 2500 سال قبل برده داری را ضد بشر و ملغی اعلام كرده است ، یعنی ملت بزرگ ایران ، برای پیشرفت خود به بمب اتم نیاز ندارد و آن را مایه عزت و افتخار نمی‌شناسد.
منطق و خواست ملت ایران، جلوه مطالبات و منطق همه ملتها است.
همه ملتها عاشق صلح و برادری و یگانه پرستی اند و از تبعیض و بی عدالتی رنج می برند. بسیاری از همكاران من، روسای دولتها و بسیاری از شخصیت ها و صاحبنظران دلسوز و عدالتخواه در گفت و گو با اینجانب، اشتراك نظر خود را در ضرورت خلع سلاح جهانی و گسترش استفاده صلح آمیز و همگانی از انرژی پاك هسته ای و خروج آن از انحصار كه در پیشنهادات آمده است اعلام كرده اند. این سخن همه ملتها و دولتهای مستقل است كه:
انرژی هسته ای برای همه و سلاح هسته ای برای هیچ كس
بنابراین حضور وكلام من در این اجلاس ، حضور و كلام همه آنان است.
همكاران گرامی،
اكنون می خواهم چند جمله‌ای هم خطاب به كسانی كه هنوز تولید و انباشت سلاح هسته ای را مایه اقتدار و عزت خود می دانند اعلام كنم:
آنها بدانند دوران اتكاء به بمب اتمی گذشته است. تولید و انباشت و تهدید به استفاده از سلاح به خصوص سلاح هسته‌ای مخصوص كسانی است كه فاقد منطق روشن و اندیشه انسانی هستند. این كه در مقابل منطق قوی از تهدید استفاده شود متعلق به گذشته و فاقد كارآمدی است. دوران، دورانِ ملتها و اندیشه‌ها و فرهنگ‌ها است و تكیه بر سلاح در مناسبات بین‌المللی میراث دولتهای بی‌ منطق و عقب مانده از تاریخ است.
سیاست تسلط برجهان آشكارا شكست خورده است و خوابهای برپایی امپراطوریهای جدید آشفته و بدون تعبیر است.
بهتر است به جای ادامه راه پیشینیان به دریای بیكران و زلال ملتها و دولتهای مستقل و فرهنگ و منطق انسانی بپیوندند. این برای خود آنان بهتر و مفیدتر است. آینده از آن ملتهاست و امنیت و صلح و عدالت با كمك صالحان و انسان كامل درتمام جهان مستقر و قدرت منطق بر منطق قدرت پیروز خواهد شد و زورگویی و زورگویان در آینده جایی نخواهند داشت.
نهضت عمومی ملتهای جهان برای اصلاحات اساسی مبتنی بر یگانه پرستی و عدالت در مناسبات بین المللی آغاز شده است.
از جناب آقای اوباما رئیس جمهور محترم امریكا دعوت می كنم چنانچه هنوز به شعار تغییر پایبند هستند به این نهضت انسانی بپیوندند كه فردا برای این كار دیر خواهد بود.
در همین جا لازم است از رییس كنفرانس ، حضار و همه كسانی كه برای استقرار صلح و عدالت در جهان تلاش می كنند، سپاسگزاری كنم.
دوستان و همكاران عزیز،
با همكاری و همدلی، آرزوی برپایی جهانی پر از عدالت و صلح دست یافتنی است و شعار انرژی هسته ای برای همه، سلاح هسته ای برای هیچكس مبنای تعامل انسان با انسان و انسان با طبیعت خواهد بود.
به امید روزی كه با برپایی عدالت، انسانی به خشم نیاید و چون آید سلاحی برای فرونشاندن خشمش نیابد.
سلام بر عدالت و آزادی، سلام بر عشق و دلداری
سلام بر پیرو مكتب رحمان، انسان عاشق انسان
موفق و سربلند و پیروز باشید

منبع: خبرگزاری فارس

 ما مي توانيم ....

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.