• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن حوزه علميه > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
حوزه علميه (بازدید: 1574)
شنبه 4/2/1389 - 23:41 -0 تشکر 197207
ه تقلید لهجه قومیت‌ها حرام است

در جلسه درس خارج فقه صورت گرفت؛
بیانات حضرت آیت‌الله خامنه‌ای درباره تقلید لهجه قومیت‌ها

خبرگزاری فارس: حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با اشاره به رواج تقلید لهجه‌ اقوام ایرانی از سوی برخی، تاكید كردند چنانچه این كار از باب تمسخر باشد، «حرام» است.


به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر حفظ و نشر آثار آیت‌الله خامنه‌ای؛ ایشان در جلسه درس خارج فقه كه در روز 31 فروردین ماه برگزار شد، در ذیل بحث «غیبت» با اشاره به رواج تقلید لهجه‌ی اقوام ایرانی از سوی برخی، این كار را مصداق «غیبت» ندانستند، لیكن تاكید كردند كه چنانچه این كار از باب تمسخر باشد، «حرام» است.
ایشان همچنین یادآور شدند: «غالب شهرهایی كه لهجه‌های آنها تقلید می‌شود شهرهایی هستند كه مردم غیرتمند آنها در حوادث مهم 100 سال گذشته در مقابل دشمنان و مهاجمین ایستاده‌اند و این عمل تصادفی نیست».

متن این سخنان به این شرح است:
«متأسفانه یك كار زشتی در بین مردم رایج است كه از لهجه‌های بعضی از ولایات تقلید می‌كنند؛ این آیا غیبت محسوب می‌شود یا نه؟
حالا این را هم من به شما عرض بكنم؛ غالب این شهرهایی كه لهجه‌های آنها تقلید می‌شود، شهرهایی هستند كه دارای مردم غیرتمندی هستند كه در حوادث مهم 100 سال پیش، در مقابل دشمنان و مهاجمین ایستاده‌اند. این تصادفی نیست. این تقلید هم سابقه ندارد؛ یعنی توی هیچ یك از این كتاب‌های ادبی و طنز و غیره، ما ندیدیم كه یك حرفی باشد كه نشان دهنده‌ تقلید لهجه باشد. این مالِ همین اواخر است؛ یعنی مثلاً از 100 سال پیش به این طرف؛ یعنی از وقتی كه كشور ما در مواجهه‌ با این دشمنی‌ها قرار گرفته. یكی از مناطقی كه ایستادگی سرسخت كرده، مناطق شمال است، منطقه‌ گیلان؛ یكی از مناطق، منطقه‌ خراسان است؛ یكی از مناطق، مناطق آذربایجان است. اینها آن جاهایی هستند كه مردمش سرسختی و سلحشوری نشان دادند؛ اتفاقاً سعی شده است كه همین‌ها از لحاظ لهجه در بین مردم سبك بشوند. یعنی تقلید می‌شود.
پس ضمناً در پرانتز، به این نكته هم توجه داشته باشید. این مسلماً حرام است. در حرمت این عمل هیچ شكی نیست. لكن غیبت نیست. چون قیودی كه در غیبت ذكر شد ـ كه مقوّم معنای غیبت محرم شرعی است ـ در این جا وجود ندارد. یكی از قیود، مستور بودن بود. خب، این مستور نیست. علاوه بر اینكه عیب نیست اصلاً. كسی این را به عنوان عیب ذكر می‌كند، ولی اصلاً عیب نیست! بنابراین وقتی عیب نبود، پس غیبت نیست. مثل این است كه مثلاً بگویند: آقا عمامه سرش است؛ این «عمامه به سر بودن» عیب نیست. ذكرش بنابراین غیبت نیست. علاوه بر اینكه امر ظاهری است، امر واضحی است. پس تعریف غیبت بر این صدق نمی‌كند، اما مسلماً حرام است.
این از باب تمسخر و از باب استهزاء و اینهاست. اینجا دیگر فرقی نمی‌كند كه علی نحو عام استغراقی مورد نظرش باشد؛ یا نه، مثلا فرض كنید فرد خاصی را مورد نظر قرار بدهد و لهجه‌ یك شخصی را ـ به عنوان اینكه لهجه‌ او، لهجه‌ عموم است ـ تقلید بكند. این صور مختلفی دارد. همه‌ اینها محرّم است. منتها تفاوتش این است كه اگر غرض او لهجه‌ عموم باشد، این می‌شود اهانت به همه‌ آن جمعیت؛ كه خب طبعا آثار خاص خودش را دارد. مثلا فرض بفرمایید اگر بخواهد استحلال بكند، بایستی از یكایك اینها استحلال بكند. آنجایی كه یك نفر باشد، نه، از یك نفر استحلال می‌كند. این بحث عیب‌جویی است.
اگر چنانچه نه، تمسخر وجود نداشت، این از محل كلام خارج است. گاهی از این تقلیدها انجام می‌گیرد، اما هیچ قصد تمسخری هم نیست. یك وقتی چند سال قبل از این، در رادیو یك گوینده‌ای تقریبا تمام لهجات ایران را در یك برنامه‌ رادیویی بیان می‌كرد! بعد هم ما آن شخص را دیدیم. گفتیم بالاخره تو كجایی هستی؟! چون هم تركی را مثل خود ترك‌ها حرف می‌زد كه ما می‌فهمیدیم، هم مشهدی را مثل خود مشهدی‌ها حرف می‌زد! نفهمیدیم بالاخره كجایی است، نگفت آخرش هم كه كجایی است؛ گفت من ایرانی هستم.
پس بنابراین گاهی تقلید لهجه به عنوان تمسخر نیست. كما اینكه تقلید لهجه‌ یك فرد هم به عنوان تمسخر نیست. یك عمل شیرینی است. خود آن فرد هم گاهی می‌نشیند و تماشا می‌كند كه تقلیدش را دارند می‌كنند. خودش هم می‌خندد، خوشش می‌آید. پیداست كه پس تمسخر نیست. این از محل كلام خارج است. آنجایی كه قصد، استهزاء باشد، تمسخر باشد، آن جا می‌شود محرّم.
پایگاه اطلاع‌رسانی حضرت آیت‌الله خامنه‌ای بخشی از متن و صوت بیانات رهبر انقلاب در این جلسه‌ را به دلیل جنبه‌ عمومی و اجتماعی آن منتشر می‌كند.
جلساتِ درس «خارج فقه» حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، به صورت منظم و سه روز در هفته، از ساعت 7.5 صبح تشكیل می‌شود و جزو برنامه‌های ثابت ایشان از سال 69 تاكنون بوده است. در این جلسات كه با حضور تقریباً 500 نفر از طلاب برگزار می‌شود، تاكنون مباحث جهاد و قصاص به طور كامل تدریس شده و در حال حاضر، «مكاسب محرّمه» تدریس می‌شود.

http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=8902041305 

شکر لله شیعه ای نامی شدیم
اهل جمهوری اسلامی شدیم
از خمینی درس عشق آموختیم
در تنور جنگ و جبهه سوختیم
بیعتـی کـردیم بـا سیـد علی
راه حـق در قول و فعلش منـجلی

 
يکشنبه 5/2/1389 - 1:1 - 0 تشکر 197212

سلام

متاسفانه رسانه ملی ما یكی از مروجانش می‌باشد.
براستی خنداندن مردم به چه قیمتی!

يکشنبه 5/2/1389 - 10:15 - 0 تشکر 197232

بهع... بهع... چقدر سخت میگیرین اینا که مسخره کردن نیست فقط جهت شاد کردن تمام ملت ایرانه.
اونا برای یکی دیگه میسازن ما میخندیم ما برای یکی دیگه میسازیم اونا میخندن!!!
تازشم تقلید صداهایی که توی صدا و سیما نشون میده که جایزه!!!
مثلاً تقلید صدای فردوسی پور یا علی دایی یا مثلاً آقای ایکس و خانوم ایگرگ که من باب شاد کردن همه ملته که دیگه اشکالی نداره ما خودمون توی کلاس ادای دبیرامونو در میاریم حتی جلوی روی خودشم جرئتشو داریم این کارو بکنیم دیگه این که تمسخر نیست شاید باشه ولی خودشم خداییش وقتی میبینه این قدر باحال صداشو تقلید میکنن بیشتر شاد میشه تا ناراحت!!!
تقلید هم سه نوعه:
یکی فقط تقلید صدای طرفه که طرف صداشو خیلی دقیق اجرا میکنه!
یکی فقط ادای طرفو در میاره که شاید صداش اصلاً به طرف شبیه نباشه!
یکیشم اینه که طرف اینقدر وارده که هم صدای مثلاً یک خواننده معروف (به عنوان مثال مایکل جکسون مرحوم!!!) رو در میاره و هم حرکاتش مثل اونه!!!
در کل من مخالف تقلید چه در صدا چه در حرکت چه در هر دو نیستم و میگم دنیا بدون تقلید یک چیزی کم داره!!!
حتی در دین خودمون تقلید خیلی مهم و واجبه باید یک مسلمان از یکی دیگه تقلید کنه حالا این با اون زیاد فرقی نداره جفتش دو تاست!!!

جایی در پشت ذهنت ، به خاطر بسپار که اثر انگشت خداوند بر همه چیز هست...

يکشنبه 5/2/1389 - 10:57 - 0 تشکر 197239

چنانچه این كار از باب تمسخر باشد، «حرام» است.

دوشنبه 6/2/1389 - 10:27 - 0 تشکر 197406

EHSAN1990 گفته است :

خندیدن به چه قیمتی؟ تحقیر و تمسخر یک قوم؟! انصافا اگر یکی به قصد تمسخر شما در جمع 5-6 نفری دوستانتون ادای شما رو دربیاره شما همراه با بقیه دوستانتون از ته دل می خندید؟

اگر تمسخر دیگران گزینه خوبی برای شادی بود، پیغمبر که صاحب بهترین اخلاق و به فرموده قرآن اسوه حسنه است، این کار رو می کرد! اگر یه نمونه از چنین کاری رو از سیره نبوی نقل کنید من به شما جایزه می دم. پیامبر شوخی می کرد اما حساب شده

[quote=EHSAN1990;434562;197232] تازشم تقلید صداهایی که توی صدا و سیما نشون میده که جایزه!!!

EHSAN1990 گفته است :

با اجازه مدیر محترم انجمن حوزه علمیه دو سه جمله ای به "EHSAN1990" می خواستم بگم:

[quote=EHSAN1990;434562;197232]بهع... بهع... چقدر سخت میگیرین اینا که مسخره کردن نیست فقط جهت شاد کردن تمام ملت ایرانه.
اونا برای یکی دیگه میسازن ما میخندیم ما برای یکی دیگه میسازیم اونا میخندن!!!

صداوسیما وحی منزل که نیست ببینید وقتی یه فیلم پخش می شه چقدر نقد می شه شاید همه نقدها منصفانه و درست نباشه اما بعضی هاش واقعا قابل قبوله

[quote=EHSAN1990;434562;197232]مثلاً تقلید صدای فردوسی پور یا علی دایی یا مثلاً آقای ایکس و خانوم ایگرگ که من باب شاد کردن همه ملته که دیگه اشکالی نداره ما خودمون توی کلاس ادای دبیرامونو در میاریم حتی جلوی روی خودشم جرئتشو داریم این کارو بکنیم دیگه این که تمسخر نیست شاید باشه ولی خودشم خداییش وقتی میبینه این قدر باحال صداشو تقلید میکنن بیشتر شاد میشه تا ناراحت!!!
تقلید هم سه نوعه:
یکی فقط تقلید صدای طرفه که طرف صداشو خیلی دقیق اجرا میکنه!
یکی فقط ادای طرفو در میاره که شاید صداش اصلاً به طرف شبیه نباشه!
یکیشم اینه که طرف اینقدر وارده که هم صدای مثلاً یک خواننده معروف (به عنوان مثال مایکل جکسون مرحوم!!!) رو در میاره و هم حرکاتش مثل اونه!!!
در کل من مخالف تقلید چه در صدا چه در حرکت چه در هر دو نیستم و میگم دنیا بدون تقلید یک چیزی کم داره!!!/quote]

نمی دونم این چه روشیه که هرکس هرکاری می کنه تا به رفتارش اعتراض می شه می گه خب فلانی هم این کار رو می کنه بله تقلید بعضی چیزها حتی هنره اما نه همه جا قطعا شما دوست خوبی که این مطلب رو گذاشتید می دونید هر سخن جایی و هر نکته مکانی دارد شاید تقلید در بعضی چیزها خوب باشه اما نه در همه چیز

[quote=EHSAN1990;434562;197232]حتی در دین خودمون تقلید خیلی مهم و واجبه باید یک مسلمان از یکی دیگه تقلید کنه حالا این با اون زیاد فرقی نداره جفتش دو تاست!!!/quote]

قیاس مع الفارق آن تقلید در دین باعث رشد انسان می شه و در خوبی هاست اما این یکی چی؟ حداقلش اینکه شاید همه افرادی که مورد تقلید دیگران قرار می گیرند و به نوعی تمسخر و تحقیر می شند به این عمل راضی نباشند.

هنگامي که مقدمات نعمتها به شما مي رسد دنباله آن را به واسطه کمي شکر گزاري از خود دور نسازيد .
دوشنبه 6/2/1389 - 17:45 - 0 تشکر 197475

1400 سال پیش بهمون توصیه کردن که این کارها،خلاف شرع است و حرام!

 

ما هرگز بلندای قامت خود را نمی دانیم
مگر ما را فرا خوانند که برخیزیم و قد برافرازیم
و آنگاه ،اگر به طرح وجود خویش وفادار مانده باشیم
قامت ما از آسمان ها خواهد گذشت

        

سه شنبه 7/2/1389 - 12:56 - 0 تشکر 197554

رسانه هم به خاطر تمسخر انجام میده تا بیننده بیشتری داشته باشه

واقعا که . . .

ز هوشیاران عالم همه دیدم غمی دارد 

 

ای دلا دیوانه شو دیوانگی هم عالمی دارد  

دوشنبه 13/2/1389 - 10:9 - 0 تشکر 198431

سلام

واقعا ممنون از اطلاع رسانی شما

این کار همه جا یه کار خیلی عادیه خیلی ها هم

از این که می تونن این کار رو انجام بدن احساس افتخار می کنن

- از شما می خوام این صفحه را طالعه کنید:

http://www.tebyan.net/index.aspx?pid=17257&threadID=197880&forumID=970

 

  

 جز خدا هرچه هست "نمود" است نه "بود"...مگر از زندگی چه می خواهید كه در خدایی خدا یافت نمی شود؟

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.