• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
فرهنگ پایداری (بازدید: 1254)
سه شنبه 18/1/1388 - 22:11 -0 تشکر 104196
ترویج فرهنگ ایثار و شهادت

ترویج فرهنگ ایثار و شهادت وظیفه ملی و فراسازمانی است
"ملتی كه با فرهنگ شهادت طلبی آراسته شود شكست ناپذیر است"امام اخمینی (ره)"
تاثیر عظیم فرهنگ غنی ایثار و شهادت در گستره جهان بینی اسلام ناب محمدی(ص) از جلوه های فراموش ناشدنی این آخرین دین الهی است. فرایند این تاثیر را می توان از صدر اسلام تاكنون به شكل كاملا واضح و روشن در تمام زوایای اجتماعی اقتصاید امت های اسلامی در هر گوشه جهان دید. این همان فرهنگ سبب شد تا از همان صدر اسلام و با وجود مسلمانان اندك ولی با ایمان و برخوردار از فرهنگ شهادت طلبی به سرعت در تمام جهان عرب گسترش یابد و سیر صعودی روزافزون یابد. پیامبر (ص) هنگام هجرت به مدینه از حضرت علی (ع) درخواست كرد تا به جای او در بسترش بخوابد تا مشتركین نتوانند مانع هجرت او شوند. ایمان علی (ع) به پیامبر اسلام و تاسی وی از فرهنگ شهادت طلبی باعث این نثار بزرگ شد , چرا كه احتمال شهادت او به جای حضرت رسول تقریبا صد در صد بود و او با علم به اینكه به جای پیامبر كشته خواهد شد با برخورداری از این فرهنگ شهادت را با اختیار پذیرفت اكرم (ص) انجام پذیرد.

من مفتخرم که در به رویم وا شد     ماتم کده ی غمت مرا مأوا شد

من مفتخرم نامه عمر سیهم        با اشک غمِ تو شسته و امضا شد

اینجا و میان قبرو محشر گویم     من مفتخرم که مادرم زهرا(س)شد

  http://www.ahlebasyrat.blogfa.com

سه شنبه 18/1/1388 - 22:12 - 0 تشکر 104197

از نمونه های دیگر و جلوه های بارز این فرهنگ می توان به نخستین جنگ مسلمین اشاره كرد. در جنگ بدر تعداد جنگجویان مسلمان 313 تن ذكر شده است و آنها با وجود اینكه از هر نظر چه سلاح ، چه اسب و چه امكانات و نفرات از مشركین بسیار كمتر بودند، توانستند با تكیه بر فرهنگ ناب ایثار و شهادت خود را به سلاح ایمان مجهز كنند و چنان ضرب شستی به مشتركین نشان دهند كه تا امروز در تاریخ به نیكی از آن یاد می شود. با یك مطالعه دقیق در تاریخ اسلام در می یابیم كه هرجا مسلمانان براین فرهنگ پربار و غنی تكیه كرده اند با وجود تمام كاستی ها توانسته اند به پیروزی های درخشان دست یابند و هرگاه بر تعداد نفرات و تجهیزات غزه شده اند خداوند آن ها را از پیروزی و نصرت بازداشته است، مثلا در جنگ احد وقتی از فرهنگ دیگر دوستی و فداكاری تخطی شد و مسلمین به فكر جمع آوری غنائم افتادند چنان شكستی متحمل شدند كه در باورشان نمی گنجید. در انی جنگ با وجود پیروزی نخست با تكیه بر فرهنگ ایثارگری بلافاصله بعداز اینكه دیگران را فراموش كردند و به فكر مال و جمع آوری مطاع دنیا شدند از نصرت الهی بی بهره مانده و شكست را چشیدند.
یافته ها و دستاوردهای تاریخی از صدر اسلام تا كنون بیانگر این واقعیت شگرف است كه فرهنگ شهادت طلبی به عنوان كارآمدترین و موثرترین عنصر در پیشبرد اهداف و حفظ ارزش ها و مقابله با دشمنان داخلی و خارجی به شمار می آمده است.
فرهنگ شهادت طلبی یعنی باور اعتقاد تمام و راسخ به خداوند واحد ، معاد و ایمان به درستی و حقانیت را هاسلام و آموزه های دینی پیامبر (ص) , ایستادگی در مقابل دشمن , ایثار و فداكاری برای حفظ ارزش های انقلاب و اسلم ناب , خستگی ناپذیری و اعتقاد به احدی الحسین، پیروزی یا شهادت در راه خدا و ترجیح دادن منافع دیگران به جای خود.
بگو: هرگز به ما جز آنچه باریما مقرر داشته نمی رسد, او مولای ماست و مومنان باید بر خدا توكل كنند.

من مفتخرم که در به رویم وا شد     ماتم کده ی غمت مرا مأوا شد

من مفتخرم نامه عمر سیهم        با اشک غمِ تو شسته و امضا شد

اینجا و میان قبرو محشر گویم     من مفتخرم که مادرم زهرا(س)شد

  http://www.ahlebasyrat.blogfa.com

سه شنبه 18/1/1388 - 22:12 - 0 تشکر 104198

قیام های بزرگ تا قبل از انقلاب شكوهمند اسلامی همه با تاسی از فرهنگ انسان ساز به اوج رسید و سبب شد كه یكی از بزرگترین و عظیم ترین جنبش های جهانی به وقوع پیوسته و برگ زرینی از شهادت طلبی اسلامی در تاریخ ماندگار شود.
امام خمینی (ره) بنیانگذار جمهوری اسلامی بر این عقیده بود كه ما بندگان خداهستیم و درراه او حركت می كنیم و پیشروی می كنیم . اگر شهادت نصیب شد سعادت است و اگر پیروزی نصیب شد سعادت است و ملتی كه با فرهنگ شهادت طلبی آراسته شد ، شكست ناپذیر است.
دفاع مقدس یكی از بارزترین جلوه های شهادت طلبی و سند مقاومت و مظلومیت ایرانیان در خاطره تاریخ ثبت و ضبط است.
دشمن تا دندان مسلح كه با اتكای همه قدرت های استعماری جهان به انقلاب نوپای ما یورش برد و خاك پاك ایران را مورد تجاوز قرار داده بود برای محور ارزش های ملتی عزم جزم كرده بود كه هنوز شیرینی انقلاب را در كام داشت.
این تهاجم همه جانبه در زمانی صورت گرفت كه هنوز شرایط انقلابی و عوارض آن بر فضای ایران مستولی بود و كشور در شرایط آمادگی سیاسی، اقتصادی و اجتماعی نبود كه تهاجم همه جانبه به كور جنگی ناخواسته و نا برابر بر ملت ایارن تحمیل كرد. مقاومت همه جانبه و رشادت ها آحاد مردم در قالب نیروهای مردمی بسیجی و حماسه آفرینی سپاه جهاد سازندی و ارتش ركود جدیدی از مقاومت در جهان برجای گذاشت و نیرویی در جهان به وجود آمد كه نام آن لرزه بر اندام قدرت های بزرگ استعماری جهان انداخته و هنوز نیز می اندازد و اگرهمین امروز هم با وجود تمام خطرهایی كه ایران برای منافع آنان دارد جرات نمی كنند كه به ایران كوچك ترنی تعرضی كنند به واسطه قدرت عظیم بسیج و فرهن شهادت كه ملتی كه سلاح شهادت طلبی دار دهیچ گاه طعم شكست را نخواهد چشید و هموره جزو بزرگ ترین خطر و تهدید برای ستمگران ، از این رو ما موظفیم كه این فرهنگ رابه هر وسیله ای در جامعه نهادینه كنیم و آن را بسط و گسترش دهیم و بر توسعه روز افزون آن بكوشیم.
این وظیفه ای ملی و فراسازمانی است و برای اشاعه این فرهنگ نمی توان از سامزان یا نهادی خاص توقع داشت كه ورد میدان شود و این فرهنگ را اشاعه دهد ونهادینه كند . این مسئولیتی است كه بر دوش تك تك ما ایرانیان مسلمان نهاده شد تا به دیگران منتقل كنیم.پدر به پس ، دوست به دوست، همكار به همكار و باید مثل یاد و خاطره قیام اباعبدالله الحسین (ع) توسط آحاد جامعه زنده و جاوید نگه داشته و به نسل های بعدی منتقل گردد.
این مسئولیت خطیر بر دوش همه نهاده شده و ماباید بدانیم عزت و شرف تك تك ما ایرانیان در گرو ترویج فرهنگ ایثار و شهادت طلبی است و اگر این فرهنگ مغفول بماند و به آن ارزش مناسب ندهیم خسرالدنیا و الاخره خواهیم شد و در دنیا وآخرت دچار آسیب خواهیم شد.

من مفتخرم که در به رویم وا شد     ماتم کده ی غمت مرا مأوا شد

من مفتخرم نامه عمر سیهم        با اشک غمِ تو شسته و امضا شد

اینجا و میان قبرو محشر گویم     من مفتخرم که مادرم زهرا(س)شد

  http://www.ahlebasyrat.blogfa.com

سه شنبه 18/1/1388 - 22:13 - 0 تشکر 104199

البته این مسئله نباید باعث شود كه سازمان های نهادهای متولی ومربوط وظیفه خود را فراموش نمایند، بلكه باید با پیگیری این مسئله توسط آنها و مردم نهضت بزرگ و همگانی ترویج ایثار شهادت را همچون وظیفه ای ملی فراسازمانی به وجود آوریم.
هشت سال دفاع مقدس و عملیات رزمندگان اسلام به همه فراز و فرودهایش به خلق فرهنگی غنی منجر شد. همان تفكری كه به عنوان فرهنگ پایداری ازآن نام می برند و باید همه آن را زنده و جاوید نگاهداشته و آن را گسترش دهند و در ترویج آن بكوشند.
فرهنگ شهادت طلبی ره واسطه ریشه و خاستگاه های تاریخی خود نوعی فرهنگ دینی و ملی است و می تواند نسخه شفا بخش و معجزه كننده ای برای حفظ تمامیت ارضی كشور واستقلال و شرف آحاد مردم در مقاطع متفاوت تاریخی باشد.
این فرهنگ مشخصه ها و ویژگی های دارد كه آن را از دیگر كشور ها متمایز می كند . مهم ترین شاخصه ای فرهنگ خدا باوری و ایمان به معاد و و جود قدرتی ْایزال است و همان گوهری كه تمام سكنات و حركات فرد را متوجه مبدا هستی میكند.
خدا محوری سبب می شود تا بر خلاف دیگر ارتش های جهان رزمندگان اسلام تمام لحظات خود را متوجه خداوند كنند و برخلاف دیگر استراتژی های نظامی ، فتح خاك را نه به عنوان یك هدف ثانویه ببینند و انی موضوع در تمام تاریخ بشریت بی نظیر است و نمونه های آن را جز در صدر اسلام و در نهضت های شیعی نمی توان یافت .
این روحیه شهادت طلبی سبب پدید آمدن قدرت رعب آور بسیج و نیرو و تفكر بسیجی شده است كه مبتنی است بر تمام آموزه های اسلامی از جمله شهادت طلبی و رسیدن به پیروزی و شهادت . اگ بتوانیم همچون روزهای نخست انقلاب و هشت سال دفاع مقدس این باور و روحیه را زنده و جاوید نگاه داشته و توسط آحاد جامعه آن را بسط و گسترش دهیم اطمینان داشته باشید كه هیچ گاه زبون و شكست خورده نخواهیم ماند.
باید به این باور رسید كه این یك وظیفه ملی و فراسازمانی است دراین صورت است كه می توان قدرت بی مانند شهادت طلبی را زنده نگاه داشت و ازآن برای مقابله با قدرت های بیگانه و استعماری سود جست و همیشه سعادتمند و عزتمند به زندگی ادامه داد.

من مفتخرم که در به رویم وا شد     ماتم کده ی غمت مرا مأوا شد

من مفتخرم نامه عمر سیهم        با اشک غمِ تو شسته و امضا شد

اینجا و میان قبرو محشر گویم     من مفتخرم که مادرم زهرا(س)شد

  http://www.ahlebasyrat.blogfa.com

چهارشنبه 19/1/1388 - 20:36 - 0 تشکر 104404

با سلام

خیلی زحمت کشیدید دستتون درد نکنه منکر نیستم اما خواهشی که از شما و سایر دوستان و اون اینکه سعی کنید نظر خودتون رو خیلی راحت بیان کنید بزرگان ما نظراتشون همیشه محترم بوده و هست ولی ما اینجا تلاش داریم دیدگاه های خودمون رو مورد بحث فرار بدیم و بیشتر با نظرات شخصی دوستان آشنا بشیم.

موفق باشید

یا علی

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.