تبیان، دستیار زندگی
غیر از راهکارهایی که باید در سطوح کلان برای حل مشکلات اقتصادی به کار برده شود، فوت و فن‌هایی هم وجود دارد که خانواده‌ها می‌توانند دست به دامن آن‌ها بشوند که خرج و برج بهتری داشته باشند و در آخر ماه جیب‌هایشان پر از خالی نباشد.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

راه‌هایی برای صرفه جویی در هزینه‌ها


غیر از راهکارهایی که باید در سطوح کلان برای حل مشکلات اقتصادی به کار برده شود، فوت و فن‌هایی هم وجود دارد که خانواده‌ها می‌توانند دست به دامن آن‌ها بشوند که خرج و برج بهتری داشته باشند و در آخر ماه جیب‌هایشان پر از خالی نباشد.


راه‌هایی برای صرفه جویی در هزینه‌ها

هر تحلیلی داشته باشید و هر دلیلی پشت سرش باشد، واقعیت این است که شرایط اقتصادی بسیار سخت شده است و قیمت اجناس روز به روز بالاتر می‌رود.

در این شرایط به غیر از راهکارهایی که باید در سطوح کلان برای حل مشکلات اقتصادی به کار برده شود، فوت و فن‌هایی هم وجود دارد که خانواده‌ها می‌توانند دست به دامن آن‌ها بشوند که خرج و برج بهتری داشته باشند و در آخر ماه جیب‌هایشان پر از خالی نباشد.

مهم‌ترین نکته در مدیریت امور خانه و خانواده این است که آخر هر ماه کفگیر به ته دیگ نخورد! راهکارهایی در اینجا ارائه شده تا با استفاده از آن‌ها بتوانید مخارج خانواده را مدیریت کنید.

عمده خرید کنید

خرید عمده از مراکزی چون عمده فروشی‌ها یا فروشگاه های زنجیره‌ای باعث می‌شود که پول کمتری بابت خرید خود بدهید. معمولاً این‌گونه است که فروشندگان برای خریدهای عمده تخفیف‌هایی قائل می‌شوند و همین موضوع باعث صرفه جویی در هزینه های شما می‌شود.

هستند بعضی از افراد که برای خرید عمده به اصطلاح به سرِ چشمه می‌روند و از کارخانه خریدهای خود را انجام می‌دهند. البته باید توجه داشت که در مورد همه اجناس نمی‌توان چنین کاری انجام داد. مثلاً نمی‌توانید در مورد لبنیات خرید عمده کنید چون خیلی زود و طی مدت کوتاهی فاسد می‌شوند.

البته خرید عمده برای تولیدکنندگان و فروشندگان هم حسن‌هایی دارد چرا که آن‌ها هم می‌توانند از به فروش رفتن اجناس خود مطمئن شوند و با خیالی راحت‌تر تجارت خود را انجام دهند.

مهم‌ترین نکته در مدیریت امور خانه و خانواده این است که آخر هر ماه کفگیر به ته دیگ نخورد!

در حوزه محصولات فرهنگی توصیه این است که مشترک نشریات و مجلات دلخواهتان باشید تا هم تخفیف‌های خوبی دریافت کنید و هم اینکه در این اوضاع و احوال ترافیک و هزینه های رفت و آمد، لازم نباشد که برای تهیه نشریات مورد علاقه‌تان، زمان و پول اضافه خرج کنید.

از فروشگاه‌های زنجیره‌ای خرید کنید

اشتباه نکنید. این توصیه مانند توصیه شماره یک نیست. در اینجا توصیه می‌شود که حتی اگر قصد خرید جزیی دارید به فروشگاه‌های زنجیره‌ای بروید. دو دلیل باعث چنین توصیه‌ای می‌شود. یکی اینکه این فروشگاه‌ها، تخفیف‌هایی برای شما در نظر می‌گیرند که بر سر جمع حسابتان مۆثر خواهد بود و دلیل دوم اینکه با خرید از این فروشگاه‌ها در وقت و هزینه حمل و نقل صرفه جویی خواهید کرد، زیرا دیگر نیازی نخواهد بود به فروشگاه‌های متعدد و به صورت مکرر مراجعه کنید.

بعضی از این فروشگاه‌های زنجیره‌ای مکان‌هایی برای نگهداری و بازی کودکان احداث کرده‌اند و شما می‌توانید کودکتان را نیز همراه خود ببرید و با خیالی راحت خرید کنید.

راه‌هایی برای صرفه جویی در هزینه‌ها

از تعاونی‌ها خرید کنید

خیلی‌ها تعلونی‌ها را دوست ندارند چون اجناس قدیمی و بی‌کیفیت دارند، اما اگر این تفکر را کنار بگذارید، تعاونی‌های دولتی در این روزها یکی از بهترین اماکن برای خرید هستند. به قول معروف جنسشان جور است و البته چون قرار است اجناس را با یارانه به دست کارکنان دولتی برسانند؛ به شما هم تخفیف‌های خوبی می‌دهند. در این میان کمی حواستان را جمع کنید و سازمان‌های پولدار را برای خرید انتخاب کنید که اجناس بهتری برای کارکنان خود آماده می‌کنند.

اینترنتی بخرید

مشخص است که فروشگاه های اینترنتی در ایران جا نیفتاده‌اند و نیز مشخص است که این فروشگاه‌ها تمام نیازهای خانواده را تأمین نمی‌کنند، اما فروشگاه‌های موجود هم می‌توانند از هزینه های حمل و نقل شما بکاهند و هم می‌توانند تخفیف‌های قابل توجهی به شما بدهند.

برخی اجناس هم هستند که با خرید اینترنتی می‌توانید آن‌ها را به قیمت روی جنس بخرید و پول اضافه‌تر نپردازید. مثلاً کارت شارژ تلفن همراه که امروزه خیلی‌ها از چند تا از این تلفن‌های شارژی را با هم دارند.

از حراج‌ها استفاده کنید

چرا می‌خواهید برای اجناس مورد علاقه‌تان به ویژه لباس پول اضافه بپردازید؟ کمی صبر کنید و بعد از اینکه فصل مد تمام شد برای فصل بعد خرید کنید. مثلاً بوت خود را در انتهای زمستان بخرید و لباس‌های تابستانی را در اوایل مهر.

درست است که کمی از مد عقب می‌افتید، ولی در عوض پول بسیار کمتری می‌پردازید. در عین حال برخی فروشگاه‌ها هم هستند که در فصل‌های مد هم حراج‌های خوبی دارند. کافی است که کمی دور و برتان را خوب نگاه کنید و از حراجی‌ها باخبر شوید. برخی سایت‌ها هم به تازگی تأسیس شده‌اند که این حراج‌ها را اطلاع رسانی کنند.

خیلی‌ها تعلونی‌ها را دوست ندارند چون اجناس قدیمی و بی‌کیفیت دارند، اما اگر این تفکر را کنار بگذارید، تعاونی‌های دولتی در این روزها یکی از بهترین اماکن برای خرید هستند.

پول خود را در کارت‌ها نگه دارید

این تئوری اقتصادی مشهوری است که نقدینگی، انسان را به خرید کردن وا می‌دارد. بنابراین اگر بتوانید احساس داشتن نقدینگی را ولو به طور مجازی کم کنید، خریدهای کمتری خواهید داشت. برای همین توصیه می‌شود که سعی کنید خریدهای خود را با کارت انجام دهید و تا می‌توانید اسکناس در دست نداشته باشید.

در این راه خرابی سیستم‌های الکترونیکی و صف‌های طولانی خودپردازها که هر از چند گاهی به وجود می‌آید، می‌تواند توفیقی اجباری باشد که خریدهای غیرضروری را انجام ندهید. به ویژه در مورد خرید اجناس خرد و خوردنی‌های کوچک، معمولاً پول زیادی به طور نامحسوس خرج می‌شود که در صورت همراه نداشتن پول نقد در جیب، به راحتی از خرید آن‌ها صرف نظر می‌کنید.

سهم خدمات را از هزینه خود بکاهید

شما نمی‌توانید نان نخرید ولی می‌توانید ساندویچ نخورید. این جمله کوتاه نشان‌دهنده این نکته است که در شرایط سخت اقتصادی بهتر است سهم هزینه های غیرضروری را که بیشتر از گروه خدمات هستند، کم کنید.

مثلاً کمتر به رستوران بروید و کمتر به مراکز تهیه غذا، سفارش بدهید. به جای این کار مواد لازم برای ساندویچ خانگی را بخرید و با کمی زحمت در خانه، غذای خود را تهیه کنید. مثال دیگر کارواش است. وقتی می‌توانید با کمی آب و یک دستمال (البته با لحاظ صرفه جویی) اتومبیل خود را تمیز کنید، چرا باید به کارواش بروید و پول زیادی را بابت این کار بپردازید؟

راه‌هایی برای صرفه جویی در هزینه‌ها

به صورت جزیی پس انداز کنید

شاید تا سخن از پس انداز می‌شود صدایتان را بلند می‌کنید و از خرج زیاد می‌نالید و می‌گویید: «با این خرج و مخارج، چه پولی برای پس انداز باقی می‌ماند؟» اما توصیه این است که با پول‌های کوچک می‌توانید در فرصتی طولانی سرمایه خوبی به هم بزنید.

مثلاً تصور کنید که هر روز هزار تومان کنار بگذارید؛ به این ترتیب در یک ماه 30 هزار تومان و در یک سال 365 هزار تومان پول جمع خواهید کرد که می‌تواند در برخی موارد هر چند جزئی به کمکتان بیاید.

از کالاهای جایگزین استفاده کنید

فکر کنید که زمستان شده و به هر دلیل گوجه گران شده است. در این شرایط شاید خوب باشد که برای برخی نیازهایتان که با گوجه تأمین می‌شد از رب آن استفاده کنید.

در عین حال برای برخی کالاها که گرانی مقطعی هم ندارند می‌توان از کالاهای جایگزین استفاده کرد. مثلاً استفاده از صابون به جای شامپوها و مایع‌هایی که معمولاً گران‌ترند.

موارد گفته شده هر کدام به تنهایی تأثیر کمی دارد اما اگر در کنار هم رعایت شوند، کمک زیادی در مدیریت پول و هزینه‌ها به شما می‌کنند.


باشگاه کاربران تبیان - ارسالی از: sibesefid

مطالب مرتبط:

رهنمودهای پس‌انداز کردن

آشنایی با سرمایه‌گذاری

مدیریت هزینه‌های زندگی

بودجه بندی درآمد ماهانه

موفقیت و مدیریت

از بدهکار شدن فرزند جلوگیری کنیم