تبیان، دستیار زندگی
گاهی اوقات سخت‌ترین کار برای مردم این است که درباره احساسات و عواطف خود با دیگران حرف بزنند؛ از حسشان و از دغدغه‌هایی که دارند بگویند.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

حرف دلتان را بگویید


گاهی اوقات سخت‌ترین کار برای مردم این است که درباره احساسات و عواطف خود با دیگران حرف بزنند.


حرف دلتان را بگویید

گاهی اوقات سخت‌ترین کار برای مردم این است که درباره احساسات و عواطف خود با دیگران حرف بزنند؛ از حسشان بگویند و از دغدغه‌هایی که دارند، دوست داشتن‌ها را با دیگران تقسیم کنند و ناراحتی‌های‌شان را با هم در میان بگذارند.

با وجود این، حرف زدن با دیگران و به اشتراک گذاشتن احساسات و عواطف خوب یا بد، با همه سختی‌هایش می‌تواند به خود فرد کمک کند و در واقع به نفع اوست. علاوه بر این، چنین کاری باعث می‌شود روابط افراد هم محکم‌تر شده و پیوندی عمیق‌تر میانشان شکل بگیرد.

بر احساسات خود تمرکز کنید

بدون شک هیچ ‌کسی نمی‌تواند درباره محتویات کیفش با سایر افراد حرف بزند، وقتی حتی خودش هم نمی‌داند چه چیزی درون کیفش است؛ احساسات و عواطف ما هم دقیقاً همین‌طور است و این موضوع در موردش صدق می‌کند. پس قبل از این که درباره احساسات خود با کسی حرف بزنید، روی آن تمرکز کنید و بدانید چه حسی دارید.

تهیه فهرستی دقیق و کامل از تمام احساسات حتماً می‌تواند در این زمینه به شما کمک کند. این کار را می‌توانید در ذهنتان انجام دهید یا روی کاغذی آن‌ها را یادداشت کنید یا حتی تصویرش را بکشید. پاسخ به سۆالات زیر شاید بتواند در کامل کردن فهرست به شما کمک کند:

آیا در حال حاضر موضوعی شما را اذیت می‌کند؟

آیا فقط گاهی چنین حسی را تجربه می‌کنید یا همیشه با آن درگیر هستید؟ و...

بدون شک هیچ ‌کسی نمی‌تواند درباره محتویات کیفش با سایر افراد حرف بزند، وقتی حتی خودش هم نمی‌داند چه چیزی درون کیفش است؛ احساسات و عواطف ما هم دقیقاً همین‌طور است.

در حالی که مشغول تهیه این فهرست هستید، شاید به یاد اتفاقات و خاطره‌های قدیمی هم بیفتید که این شرایط به شما کمک می‌کند، متوجه واکنش و حس خود در مقابل اتفاقات و موضوعات مختلف بشوید.

چرا باید در این باره با هم صحبت کنیم؟

احساسات درونی افراد موضوع بسیار مهمی است؛ طوری که اگر نخواهید با کسی در این باره حرف بزنید، مطمئن باشید آینده سختی در انتظارتان خواهد بود. در این شرایط، فقط شما و احساسات بد و منفی‌تان با هم تنها خواهید بود و اگر بخواهید آن‌ها را در دل و ذهنتان نگه‌دارید، حتی شاید دچار بیماری‌های مختلفی هم بشوید؛ بیماری‌هایی که پزشکان می‌گویند ناشی از فشارهای عصبی است.

بعضی از افراد، چه کودک و چه بزرگ‌سال، درون‌گرا هستند و خیلی راحت با بقیه صحبت نمی‌کنند؛ در حالی که گروهی هم دوست دارند درباره تمام موضوعات زندگی‌شان با فردی مشورت کنند.

اما اگر با کسی که شما برایش مهم هستید و خیر شما را می‌خواهد، مانند اعضای خانواده، درد و دل کنید و حرف بزنید، حس بهتری هم پیدا خواهید کرد. حالا شما با این همه ناراحتی و نگرانی تنها نیستید و عزیزانتان به شما کمک می‌کنند. این موضوع، به این معنا نیست که همه مشکلات و سختی‌ها، بلافاصله حل خواهد شد و همه چیز به بهترین وضع می‌رسد، اما حداقل یک نفر می‌داند شما از موضوعی ناراحت هستید و برای حل آن به شما کمک می‌کند.

صحبت با فرزند

چگونه در این باره صحبت کنیم؟

زمانی که متوجه شدید با چه شخصی می‌خواهید صحبت کنید، باید زمان و مکان مشخص و مناسبی را برای این کار انتخاب کرده و از فرد مورد نظر هم بخواهید با شما همراه شود. شاید بتوانید درباره موضوعی مقابل تمام اعضای خانواده حرف بزنید یا این که شاید لازم باشد حتماً به تنهایی با کسی که قرار است شنونده باشد، صحبت کنید.

گاهی اگر حرف زدن درباره موضوعی خاص خیلی سخت است، می‌توانید هر چیزی كه در دلتان هست را روی کاغذ نوشته و آن را به کسی که باید بخواند، بدهید. البته، اگر شخص مورد نظر، منظور شما را متوجه نشد، ناامید نشوید و برایش بیشتر توضیح دهید تا او دقیقاً مفهوم حرفتان را درک کند؛ برای این کار می‌توانید از مثال‌های مختلف هم کمک بگیرید.

بعضی از افراد، چه کودک و چه بزرگ‌سال، درون‌گرا هستند و خیلی راحت با بقیه صحبت نمی‌کنند؛ در حالی که گروهی هم دوست دارند درباره تمام موضوعات زندگی‌شان با فردی مشورت کنند. اما در هر صورت، نکته مهم این است که اگر به کمک نیاز دارید، این موضوعات را با فردی دلسوز و آگاه مطرح کنید.


باشگاه کاربران تبیان - ارسالی از: gha3dak

مطلب مرتبط:

والدین موفق، شنوندگانی خوب