تبیان، دستیار زندگی
پژوهشگران جوان دبیرستان بانو امین به مدیریت سرکار خانم اکرم ایرانمنش در دو بخش غرفه و سمینارهای هفتمین دوره جشنواره پروژه‌های دانش آموزی تبیان حضور داشتند. که در زیر شرح فعالیت‌های صورت گرفته را مشاهده می‌نمایید.
عکس نویسنده
عکس نویسنده
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

دستاوردهای پژوهشی دبیرستان بانو امین

در هفتمین جشنواره پروژه‌های دانش آموزی

(بخش غرفه‌های دانش آموزی)

پژوهشگران جوان دبیرستان بانو امین به مدیریت سرکار خانم اکرم ایرانمنش در دو بخش غرفه و سمینارهای هفتمین دوره جشنواره پروژه‌های دانش آموزی تبیان حضور داشتند. که در زیر شرح فعالیت‌های صورت گرفته را مشاهده می‌نمایید.

غرفه

«ساخت وسیله‌ای برای گرم کردن مایعات» عنوان پژوهش خانم‌ها نگین گهوارچی، ثنا حیدری، مهدیه هاتفی پور و فاطمه علوی به راهنمایی سرکار خانم نورنگ است.

دستاوردهای پژوهشی دبیرستان بانو امین، غرفه

    به گفته این پژوهشگران: «ساختن وسیله‌ای که با استفاده از آن بتوان قبل از نوشیدن چای، قهوه  و... در مدت زمان کم و صرف انرژی (تجدید ناپذیر) کم آنها را گرم کرد هدف تحقیق ما بود. این وسیله قابل استفاده در اتومبیل بوده و در مسیرهای طولانی دسترسی به چای و یاقهوه گرم را برای رفع خستگی فراهم می‌آورد. این وسیله با وصل شدن به جافندکی فقط در 10 دقیقه آب را  تا 60 -70 درجه سانتیگراد رسانده و یک چای و قهوه گرم را برای شما به ارمغان می‌آورد.»

برای آشنایی بیشتر با این موضوع می‌توانید فایل مربوطه را از اینجا دریافت نمایید.

همچنین خانم‌ها زهرا هادی، زهرا صدیقی، زهرا حسینی و زینب عالم باقری به راهنمایی سرکار خانم احمد آقایی پژوهشی در زمینه «بررسی خواص فیزیكی وشیمیایی بایودیزل تولید شده از روغن پسماند ومقایسه استاندارد» انجام داده‌اند.

    به گفته ایشان : «استفاده روز افزون از سوخت‌های فسیلی، افرایش محصولات نفتی و کاهش ذخایر موجود، محققان را در جهت یافتن منابع جدید انرژی غیرنفتی ترغیب نموده است. در حال حاضر میزان تقریبی حجم ذخایر نفتی جهان به اندازه‌ای است که چنانچه روند تکیه بر سوخت‌های فسیلی ادامه یابد، در آینده نزدیک جهان با مشکلات زیادی در موارد زیست محیطی و کمبود مواد اولیه مواجه خواهد شد.

استفاده از انرژی‌های نو و تجدیدپذیر، گاهی موثر در حفظ محیط زیست و جلوگیری از کاهش منابع نفتی و نیز استفاده بهینه از ضایعات آشپزخانه برای تولید ماده‌ای مناسب و ارزشمند.

افزایش هشدارهای ناشی از اثرات زیان بار آلودگی هوا باعث به وجود آمدن اجبار در اجرای قوانین مبارزه با آلودگی هوا گردیده است.

هدف ما از انجام این پژوهش، تولید بیودیزل از روغن پسماند در آزمایشگاه مدرسه و همچنین بررسی برخی از خواص فیزیکی وشیمیایی آن است.»

اگر به این موضوع علاقه‌مند هستید، می‌توانید فایل مربوطه را از اینجا دریافت نمایید.

یکی دیگر از پژوهش‌های ارائه شده در این غرفه در خصوص «استخراج پسماند لبنیات (آب پنیر و آب ماست) و استفاده مجدد از آن در تهیه نان غنی شده (بربری- لواش)» بود، که توسط خانم‌ها مهتاب هدایتی و مرجان خداوردیان به راهنمایی سرکار خانم باذلی محبوب به انجام رسیده است.

دستاوردهای پژوهشی دبیرستان بانو امین، غرفه

در مقدمه این پژوهش آمده است که : «با تحقیقاتی كه به عمل آمده به این موضوع دست یافته‌ایم كه در چند سال اخیر بسیاری از كشورها از جمله ایران از موادی كه مردم آن را دور می‌ریزند و مورد استفاده آنها نیست (كه این تنها به دلیل ناآگاهی آنها از فواید این مواد مفید ناشی می‌شود) برای تغذیه دام‌ها استفاده كرده و این عمل نیز برای آنها مفید بوده، چرا كه باعث تقویت دام‌ها شده است، و ما به این فكر افتاده‌ایم كه چرا باید از این مواد كه این قدر می‌تواند برای بدن انسان‌ها نیز مفید و ضروری باشد برای تغذیه حیوانات استفاده كنیم و یا آن را با دور ریختن به هدر بدهیم؟ در صورتی كه این مواد حكم طلا را دارند و می‌توانیم به جای خرید بسیاری از داروها  و كالاهای گران قیمت یا وارداتی از این مواد به نظر بی‌ارزش استفاده كرده و كمك بزرگی به اقتصاد كشور و خانواده خود كنیم .

و ما بر آنیم تا با تحقیق روی یكی از این مواد بسیار مفید به نام آب پنیر كه یک فراورده جانبی حاصل از تولید پنیر سفید است که به دلیل دارا بودن مواد مغذی با ارزشی مانند لاکتوز، پروتئین‌های محلول، ویتامین‌ها، آنزیم‌ها، مواد معدنی و اسیدهای آلی از ارزش غذایی بالایی برخوردار است به مردم جامعه خود و برای سالم زیستن آنها كمك كنیم .

در این تحقیق، به آزمایشاتی در باب تعیین پروتئین آب پنیر و مزایای استفاده از آب پنیر و مشتقات آن در فرمولاسیون خمیر نان پرداخته‌ایم.»

اگر تمایل دارید که با نحوه کار این پژوهشگران آشنا شوید، می‌توانید فایل مربوطه را از اینجا دریافت نمایید.

عنوان پژوهش خانم‌ها زهرا فروغی و نیایش مسعودیان «امكان سنجی ساخت محفظه خشك كننده جهت بازیافت نان» است، که این پژوهش به راهنمایی سرکار خانم کاظمی به انجام رسیده است.

دستاوردهای پژوهشی دبیرستان بانو امین، غرفه

به گفته این دانش آموزان : «عمده فعالیت انجام شده در این پژوهش عبارت است از :

·        جمع آوری اطلاعات درباره سیر بازیافت نان در دنیا

·        انجام آزمایش‌های بسیار جهت طراحی و ساخت دستگاهی برای تولید باد گرم مطلوب جهت خشک کردن نان‌ها به منظور جلوگیری از کپک زدن آنها حین جمع‌آوری و انبارسازی و بازیافت آن

همچنین با انجام این پروژه به این نتیجه رسیدیم که می‌توان از پودر ضایعات نان در 20 تا 30 درصد جیره غذایی مرغ‌های گوشتی استفاده نمود.»

برای کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص می‌توانید فایل این پژوهش را از اینجا دریافت نمایید.

آخرین پژوهش ارائه شده در این غرفه در خصوص «طراحی و ساخت ربات خبرنگار هوشمند با تجهیز آن به سنسور نور و صدا» بود که این پژوهش توسط خانم‌ها عارفه اکبرزاده، حانیه سادات موسوی و فاطمه سادات افجه‌ای به راهنمایی سرکار خانم فیض آبادی به انجام رسیده است.

    این پژوهشگران، سوالات پژوهش خود را اینگونه بیان نمودند:

«چه سنسورهایی و به چه تعداد لازم است تا ربات به صدا و نور اطراف خود واكنش نشان دهد؟

این سنسورها چگونه می‌توانند به موتور ربات فرمان دهند تا به چه سمتی حركت كند؟

آیا ربات برای هوشمند شدن به برنامه نویسی احتیاج دارد؟

چه قطعاتی باید به ربات خبرنگار اضافه یا از آن كم شود؟»

برای مشاهده پاسخ این سوال‌ها می‌توانید فایل مربوطه را از اینجا دریافت نمایید.

برای مشاهده عکس‌های بیشتر از این پژوهشگران می‌توانید به اینجا مراجعه کنید.

مطالب مرتبط

دستاوردهای پژوهشی دبیرستان بانو امین (بخش سمینارها)

گالری عکس دستاوردهای پژوهشی دبیرستان بانو امین

بخش پژوهش های دانش آموزی تبیان، تهیه : علیرضا سرمدی

تنظیم: نسرین صادقی