تبیان، دستیار زندگی
پژوهشگران مجتمع آموزشی آل طه به مدیریت سرکار خانم سیاهپوش در سه بخش غرفه، مسابقه و سمینارهای هفتمین دوره جشنواره پروژه‌های دانش آموزی تبیان حضور داشتند. که در زیر شرح فعالیت‌های صورت گرفته را مشاهده می‌نمایید.
عکس نویسنده
عکس نویسنده
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

دستاوردهای پژوهشی مجتمع آموزشی آل طه

در هفتمین جشنواره پروژه‌های دانش آموزی

 دستاوردهای پژوهشی مجتمع آموزشی آل طه ، غرفه ها

(بخش غرفه‌های دانش آموزی)

پژوهشگران مجتمع آموزشی آل طه به مدیریت سرکار خانم سیاهپوش در سه بخش غرفه، مسابقه و سمینارهای هفتمین دوره جشنواره پروژه‌های دانش آموزی تبیان حضور داشتند. که در زیر شرح فعالیت‌های صورت گرفته را مشاهده می‌نمایید.

غرفه

«ساخت انواع رنگ‌های طبیعی و مقایسه اثر آن ها روی پارچه‌های نخی و پارچه‌های مصنوعی و استفاده کاربردی از پارچه‌های رنگی» عنوان پژوهش آقایان سهیل خالدی، محمد حسین امیری و بردیا نجومی به راهنمایی سرکار خانم مریم قدرت نژاد است، که موفق به کسب رتبه برتر این دوره از جشنواره گردیدند.

 دستاوردهای پژوهشی مجتمع آموزشی آل طه ، غرفه ها

به گفته این پژوهشگران : «در جریان این پروژه ابتدا از مواد طبیعی که اکثراً خوراکی بودند و قدرت رنگ دهی بالایی داشتند، مانند : چغندر قند، پوست انار، انار، اسفناج، زعفران، پوست بادمجان، کلم قرمز، عصاره تمشک آبی و .. استفاده شد و با استفاده از رنگ پس دهی این مواد در آب در اثر حرارت رنگ‌ها را ساختیم. در مرحله بعدی با استفاده از این رنگ‌های ساخته شده، پارچه‌های طبیعی و مصنوعی را رنگ آمیزی کردیم و اثر این رنگ‌ها را روی دو نوع پارچه بررسی نمودیم. در مرحله سوم با استفاده از انواع پارچه‌های رنگی که تهیه کرده بودیم کاردستی خود را ارائه کردیم.»

برای آشنایی بیشتر با این پروژه می‌توانید فایل مربوطه را از اینجا دانلود نمایید.

عنوان پژوهش آقایان شایان شالبافیان و آراد توکلی «دستگاه تنفس غواصی» می‌باشد که به راهنمایی سرکار خانم تینا علیزاده به انجام رسیده است.

 دستاوردهای پژوهشی مجتمع آموزشی آل طه ، غرفه ها

در خلاصه‌ای از این پژوهش آمده است که : «غواصی فن شنا کردن در زیر آب با وسایل تنفس مصنوعی است. غواصی با این که کاربردهای صنعتی، پژوهشی و نظامی دارد، برای ورزش و تفریح هم انجام می‌شود. در این ورزش اولین هنر غواص، استفاده صحیح از شش‌ها در تنفس و حمل اکسیژن غواصی می‌باشد. در این پروژه با ساخت دستگاه تنفس غواصی و نحوه کارکرد این دستگاه آشنا شدیم و نتیجه گرفتیم که بدون استفاده از این دستگاه تنفس در زیر آب و در اعماق اقیانوس‌ها امکان پذیر نیست.»

از دیگر پژوهش‌‌های ارائه شده در این غرفه می‌توان به پژوهش «جاذبه» اشاره نمود که توسط آقایان شایان شالبافیان و رضا نذیری به راهنمایی سرکار خانم تینا علیزاده انجام پذیرفته است و موفق به کسب یکی دیگر از رتبه‌های برتر این دوره از جشنواره گردیدند.

 دستاوردهای پژوهشی مجتمع آموزشی آل طه ، غرفه ها

«جاذبه یا به عبارت دقیق‌تر نیروی جاذبه نیرویی است که دو جسم را به طرف هم می‌کشد. این نیرو بین اجسام بزرگ‌تر، قوی‌تر است. هر چه فاصله اجسام از هم بیشتر باشد، ضعیف‌تر عمل می‌کند. نیروی جاذبه زمین همه اشیا سطح خود و یا نزدیک به سطح خود را به طرف مرکز خود می‌کشد. هر گاه یک توپ را به هوا پرتاب کنیم، توپ به زمین بر‌می‌گردد، این نیروی جاذبه است که آن را به طرف پایین می‌کشد و هر چه توپ را با نیروی بیشتری به هوا پرتاب کنیم، با همان نیرو به طرف زمین بر‌می‌گردد و البته اگر بتوانیم با قدرت کافی آن را پرتاب کنیم، می‌تواند از نیروی جاذبه زمین جدا شده و به فضا برود ...»

برای کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص می‌توانید فایل ارائه شده توسط این پژوهشگران را از اینجا دانلود نمائید.

دیگر پژوهشگران نوجوان این مجتمع آقایان محمد مهدی نجفی، پارسا زینعلی و رضا عباسی به راهنمایی سرکار خانم نازنین حریری با انجام پژوهشی در خصوص «اثر حرارت بر میزان ویتامین C»  در این غرفه حضور داشتند.

 دستاوردهای پژوهشی مجتمع آموزشی آل طه ، غرفه ها

به گفته خانم حریری : «در این پروژه بچه‌ها با ویتامین C یا اسید آسکوربیک آشنا می‌شوند و پس از تحقیق کردن موادی را که دارای مقدار زیادی ویتامین C هستند پیدا کرده و سپس اثر حرارت را با انجام آزمایش و ساخت شناساگر ویتامین C در نمونه‌های فوق بررسی می‌کنند و در نهایت به نتیجه‌گیری می‌پردازند.»

اگر تمایل دارید شما نیز این پروژه را در مدرسه خود اجرا کنید، می‌توانید به اینجا مراجعه نمائید.

«ساخت انواع موتورها» عنوان پژوهش آقایان عرفان دامغانیان و بردیا وارسته به راهنمایی سرکار خانم نازنین حریری بود، که موفق به کسب رتبه برتر این دوره از جشنواره گردیدند.

 دستاوردهای پژوهشی مجتمع آموزشی آل طه ، غرفه ها

«در این پروژه دانش آموزان با موتور و انواع آن و تبدیل انرژی در موتورها آشنا می‌شوند و چند نوع موتور ساده ـ موتور فاراده‌ ـ موتور حرارتی و موتوری مغناطیسی ساده را می‌سازند و با مکانیزم عمل این موتورها و اساس کار آنها آشنا می‌شوند.»

برای آشنایی بیشتر با این پروژه می‌توانید به اینجا و اینجا مراجعه نمائید و یا می‌توانید فایل ارائه شده توسط این پژوهشگران را از اینجا دانلود نمائید.

عنوان پژوهش آقایان نیما انصاری فرد، بارمان عباسی و محمد جواد جلالی به راهنمایی سرکار خانم نازنین حریری «مغناطیس» بود.

 دستاوردهای پژوهشی مجتمع آموزشی آل طه ، غرفه ها

به گفته این پژوهشگران : «آهنرباها وسایل عجیبی هستند زیرا دارای نیروی خارق‌العاده‌ای هستند که می‌توانند بعضی مواد را به خود جذب کرده و بعضی مواد را از خود دور می‌کنند. در اطراف ما انواع مختلفی آهنربا وجود دارد و در وسایل ساده‌ای نظیر رو یخچالی‌های ساده تا وسایل پیچیده‌ای چون قطارهای مغناطیسی کاربرد دارند. در این پروژه ابتدا با آهنربا (قطب‌های آهنربا، میدان مغناطیسی و ...) آشنا شدیم و سپس شروع به ساخت وسایل جذاب مختلفی با آهنربا شدیم. از وسایل ساخته شده در این پروژه می‌توان به فلزیاب، زنبورعسل مغناطیسی، قطار مغناطیسی، موش کنجکاو، تاب مغناطیسی، آهنربای عجیب معلق در هوا و چندین وسیله جذاب دیگر اشاره کرد. که در هر کدام از آن ها یک پدیده جذاب مغناطیسی وجود دارد. مثلاً در زنبور عسل مغناطیسی اساس کار وسیله دافعه قطب‌های هم نام است.»

آقایان آرشام عجمی، سینا امینی و محمدرضا صفامهر از دیگر پژوهشگران این مجتمع بودند که به راهنمایی سرکار خانم نازنین حریری بر روی موضوع «بازیافت کاغذ» پژوهشی انجام داده‌اند.

 دستاوردهای پژوهشی مجتمع آموزشی آل طه ، غرفه ها

«در این پروژه دانش آموزان با مراحل کاغذ سازی آشنا می‌شوند و انواع کاغذها را با متغییرهای متفاوت می‌ساند. که این متغییرها عبارتند از : رنگ، عطر، قطر، میزان سفید بودن. که بدین منظور از روش‌های متفاوتی استفاده شد. برای ساخت انواع کاغذهای رنگی، رنگ‌های طبیعی مانند آب انار و یا رنگ‌های مصنوعی مانند رنگ غذا استفاده گردید. همچنین برای ساخت کاغذ سفیدتر از نشاسته استفاده کردیم.»

این پروژه نیز یکی از موضوعات آموزش داده شده توسط سایت تبیان به دانش آموزان، اگر شما نیز تمایل دارید که در این خصوص پژوهشی انجام دهید، می‌توانید به اینجا مراجعه نمائید و همچنین می‌توانید فایل مرتبط به این پروژه را از اینجا دانلود نمایید.

از دیگر موضوعات ارائه شده در این غرفه می‌توان به «هواپیمای تک موتوره» اشاره نمود که این پژوهش توسط آقایان علیرضا نیک رفتار و محمد حصارکی به راهنمایی جناب آقای علی پیمانی انجام گرفته است. در صورت تمایل به این موضوع می‌توانید فایل آن را از اینجا دانلود نمایید.

 دستاوردهای پژوهشی مجتمع آموزشی آل طه ، غرفه ها

برای مشاهده عکس‌های بیشتر از این پژوهشگران می‌توانید به اینجا مراجعه کنید.

مطالب مرتبط

دستاوردهای پژوهشی مجتمع آموزشی آل طه (بخش سمینارها و مسابقات)

گالری عکس دستاوردهای پژوهشی مجتمع آموزشی آل طه

بخش پژوهش های دانش آموزی تبیان، تهیه : علیرضا سرمدی

تنظیم: نسرین صادقی