• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن معارف > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
معارف (بازدید: 1592)
يکشنبه 22/10/1392 - 13:27 -0 تشکر 680497
گفت و گو با حجت‌الاسلام مسعود عالی


آنهایی که مخاطب ثابت برنامه‌های دینی رسانه ملی هستند، حتما حجت الاسلام مسعود عالی را خوب می‌شناسند. همان روحانی جوانی که بسیار آرام، شمرده و البته دلنشین سخن می‌گوید و این روزها بین خانواده‌های مذهبی به «حاج‌آقا عالی» شهرت یافته





خدا در همین نزدیکی است
يکشنبه 22/10/1392 - 13:35 - 0 تشکر 680508




*به‌هرحال نمی‌توان دست روی دست گذاشت. به‌نظر شما خانواده به‌عنوان مهم‌ترین خاستگاه اجتماعی افراد چه نقشی در شکل‌گیری سبک زندگی دینی دارد؟




هرقدر بتوانیم به خانواده و تربیت خانوادگی بپردازیم باز هم کم است. صهیونیست‌ها به خانواده‌ها پیشنهاد می‌دادند بچه‌ها را تربیت نکنید؛ ما آنها را تربیت خواهیم کرد. فرزندی که در خانواده تربیت نشود قطعا سرباز شیطان خواهد شد. کما اینکه می‌بینیم متاسفانه در فرهنگ غرب خانواده بنیانی ندارد و از هم پاشیده است.


اگر چنین شرایطی در جامعه ما ایجاد شود‌‌‌ همان نتیجه را در‌بر‌خواهد داشت. در‌واقع مثل یک فرمول ثابت می‌ماند که در شرایط مشابه آن موقعیت صدق می‌کند. در صورتی که خانواده قبل از تولد فرزند، از امنیت، صداقت، اخلاق و همه چیزهایی که لازمه زندگی سالم است برخوردار باشد قطعا فرزندان سالم و محکم در چنین خانواده‌ای رشد پیدا خواهند کرد. یعنی در صورت ارائه مدل دینی به این خانواده، فرزندان از خطراتی که اجتماع را تحریک می‌کند مصون خواهند ماند. لذا ما باید این جهت را پررنگ کنیم.


خدا در همین نزدیکی است
يکشنبه 22/10/1392 - 13:36 - 0 تشکر 680509


*با این حساب بحران‌های خانوادگی امروز تا چه اندازه ریشه در دوری از معنویات دارند؟


مهم‌ترین بحرانی که در خانواده‌ها به‌وجود می‌آید دلیلش فقر است. هر‌چند که ما خانواده‌های فقیری داشتیم که سالم زندگی کردند و در مقابل خانواده‌های ثروتمندی را هم داشته‌ایم که فاسد زندگی کرده‌اند. پس نمی‌توان گفت عامل بحران صددرصد فقر است اما به‌هر حال بی‌تاثیر یا کم تاثیر نیست. 


متاسفانه امروزه شرایط به‌سمتی پیش می‌رود که هر مشکلی اعم از کوچک یا بزرگ باعث ایجاد ناسازگاری و در ‌‌‌نهایت منجر به طلاق می‌شود! در جوامع گذشته با اینکه مردم از سطح رفاه کمتری برخوردار بودند اما اعتقادات محکم‌تری داشتند و طلاق به‌مراتب کمتر اتفاق می‌افتاد. اصلا خانواده‌ها به بحران نمی‌رسیدند. اگر معنویت در میان باشد جلوی بسیاری از ناسازگاری‌ها گرفته می‌شود‌. می‌خواهم بگویم اگر عامل معنویت جدی باشد، بسیاری از عوامل بحران‌زا مثل فقر، مشکلات معیشتی و... در مقابل یک عامل قوی‌ به‌نام «خدا» خنثی خواهند شد.


خدا در همین نزدیکی است
يکشنبه 22/10/1392 - 13:36 - 0 تشکر 680510


*منظورتان این است اگر خانواده‌ها مهارت‌های زندگی دینی را بدانند مشکلات کمتر خواهد شد؟



صددرصد. زندگی‌های امروزی با مشکلات زیادی روبه‌رو هستند. شاید به‌ظاهر پیشرفت تکنولوژی باعث شده رفاه به زندگی مردم بیاید اما این پیشرفت، آسایش و آرامش را وارد زندگی مردم نکرده. آسایش و آرامش به چیزهای دیگر مربوط می‌شود. حتی در مواردی زندگی‌های ماشینی باعث شده عوامل لغزش بیشتر شوند. 


لازم است زن و شوهر در کنار توصیه‌های کلی، مهارت‌های زندگی را یاد بگیرند و قبل از انتخاب همسر، همسرداری، فرزند‌پروری و... را آموزش ببینند. درست است که اعتقادات دینی پشتوانه محکمی محسوب می‌شود اما چه بهتر که در کنار اعتقادات دینی، علم لازم را هم داشته باشیم. 


نکته مهم اینجاست که باید زمینه آموزش مهارت‌ها برای زوج‌های جوان فراهم شود. این کاری است که مراکز فرهنگی و دینی ما باید آن را انجام دهند و صادقانه، ساده و آسان این دوره‌ها را در اختیار آنها بگذارند. مراکز دینی شناخته شده و متخصصان و کار‌شناسان معتقد و دینی که با این مهارت‌ها شناخت کامل دارند باید این زمینه‌ها را فراهم کنند. اگر این اتفاق نیفتاد، زوج‌های جوان می‌توانند با همیاری یکدیگر این دوره‌‌ها را دنبال کرده و با کمک مطالعه و نرم‌افزارهای آموزشی مهارت‌های زندگی دینی را آموزش ببینند. البته اعتقاد دینی و روح دینی باید پای ثابت کار باشد؛ ضمن اینکه صرف آموزش کافی نیست و در کنار آن باید عمل و رفتار هم موجود باشد.



اینکه آدم بداند و عمل کند و معرفت دینی خود را بالا ببرد و با عشق و علاقه‌ خاصی در مورد خدا و اهل بیت(علیهم‌السلام) کار کند موفقیت بزرگی است. اگر این معرفت در زوجین بالا برود و از آن طرف مهارت زندگی را هم یاد بگیرند، می‌توانند یک زندگی سالم و خدا‌پسند و اهل بیت‌پسند داشته باشند.


خدا در همین نزدیکی است
يکشنبه 22/10/1392 - 13:38 - 0 تشکر 680511


سخنان ائمه(علیهم‌السلام) بهترین منبع کتاب سبک زندگی است



حجت‌الاسلام عالی در پاسخ به ادعای کسانی که معتقدند دین نمی‌تواند سبک زندگی جامعی برای آدم‌ها ارائه دهد و باید طبق تدابیر عقلی سبک زندگی آدم‌ها مشخص شود، می‌گوید: «این انتقاد‌ات نوعی بازی با کلمات است. اینکه بشر از خدا، دین و انبیا مستقل شود و ارتباط خود را با ابدیت و آنچه او را به سعادت می‌رساند قطع کند و آن را به عقل بسپارد امکان‌پذیر نیست چراکه عقل به هیچ‌وجه توانایی این را ندارد که فرد را به سعادت و تکامل برساند».



این کار‌شناس دینی با تاکید بر اینکه صحبت‌های پیامبر‌(ص) و ائمه(علیهم‌السلام) برای زمان خودشان نبوده، می‌گوید: «بسیاری از موضوعاتی که ائمه معصوم در موضوعات مختلف علمی، دینی، روانشناسی و... مطرح کرده‌اند و در قرآن نیز از آنها یاد شده دانشمندان  پس از سال‌ها تحقیق و پژوهش به‌مرور صحت آنها را اثبات کرده‌اند و به حقانیت آنها پی ‌برده‌اند.



روایت است که امام جعفر صادق‌(ع) بیش از ۴ هزار شاگرد تربیت کرده که هر‌کدام آنها در زمینه علمی سرآمد بودند. می‌توان هشام بن حکم را نام برد که ۲۹ اثر از سخنان گوهربار امام صادق‌(ع) در زمینه مباحث کلامی، فلسفی و حکمی را به‌رشته تحریر درآورده یا جابر بن حیان کسی بود که دقیق‌ترین علوم تجربی، ریاضی، نجوم و... را از محضر امام صادق(ع) کسب کرد و به‌صورت کتاب درآورد و هم‌اکنون این آثار در کتابخانه‌های اروپا موجود است یا از جمله کتاب‌های مغز متفکر جهان شیعه امام جعفر صادق(ع) را می‌توان نام برد که توسط مرکز مطالعات اسلامی استراسبورگ منتشر شده. به‌گفته حجت‌الاسلام عالی از جمله سرفصل‌های این کتاب «تئوری نور از منظر امام صادق» یا «زمان از منظر امام صادق» را می‌توان نام برد.


اشتباه کردید از دیوار مردم بالا رفتید!
کار‌شناس برنامه «سمت خدا» امر به‌معروف و نهی از منکر را یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های سبک زندگی دینی می‌داند و معتقد است کسانی که می‌خواهند امر به‌معروف و نهی از منکر بکنند، باید معروف و منکر را بشناسند؛ «انسان باید بداند این کاری که شخص دارد انجام می‌دهد گناه است. گاهی طرف دارد کاری را انجام می‌دهد که گناه نیست ولی شما خیال می‌کنید گناه است.



مثلا طرف کاری را طبق فتوای مرجع خودش انجام می‌دهد و شما خیال می‌کنید گناه است یا کار دو‌پهلویی انجام می‌دهد که هم می‌تواند گناه باشد و هم می‌تواند نباشد. مثلا خانم یا آقایی با هم راه می‌روند و دلیلی ندارد شما تجسس کنید که اینها زن و شوهرند یا خیر. وقتی شما در ظاهر هیچ قرینه یا نشانه بدی نمی‌بینید آن را بر وجه خوب ببینید. در‌واقع ما نباید منکر‌تراشی کنیم بلکه باید منکری رخ دهد تا ما در مقابل آن بایستیم.



شاید یک چیزی منکر باشد ولی منکر آن در حدی است که باید به‌‌‌ همان اندازه با آن برخورد شود. به‌عبارت دیگر نباید با نهی از منکر با شدت بیشتر از خودش برخورد کنیم تا منکر بزرگ‌تری از آن در بیاید. در زمان آیت‌الله نجفی اصفهانی عده‌ای نفس‌زنان پیش ایشان آمدند و گفتند در چند خانه آن طرف‌تر عروسی بود که در آن بزن و بکوب بود.



ما از روی پشت بام به آن مجلس رفتیم و عده‌ای را زدیم و دف آنها را شکستیم و به عروس سیلی زدیم. آقا گفتند اشتباه کردید. شما به بهانه نهی از منکر چند منکر بزرگ‌تر انجام داده‌اید. شما از دیوار مردم بالا رفته‌اید و با آنها درگیر شده‌اید. با چه مجوزی این کار‌ها را کرده‌اید؟
ما باید شیوه امر به‌معروف و نهی از منکر را بدانیم. چیزی که مهم است این است که معروف انجام شود و منکر ترک شود ولی شیوه آن به‌عهده ما گذاشته شده که به تناسب موقعیت‌ها و شرایط آن را انجام دهیم. ممکن است یک منکر با یک تذکر آرام حل شود. شما حق ندارید از این مرحله فرا‌تر بروید یا تند‌تر صحبت کنید.


مهم ترک منکر است. ممکن است شما با یک تذکر مهربانانه موجب ترک آن منکر شوید. گاهی ممکن است با سکوت یا اخم یا مهربانی این کار انجام شود. روایت است اگر بچه‌ای کاهل نماز است زیاد به او نگویید. چون ممکن است او لجباز‌تر ‌شود. با او قهر کنید ولی قهرتان طول نکشد و با او سرسنگین باشید. نباید قهر کردن طول بکشد چراکه اثر تنبیهی خودش را از دست می‌دهد».


خدا در همین نزدیکی است
يکشنبه 22/10/1392 - 20:28 - 0 تشکر 680586

سلام
من به سخنرانی های ایشون خیلی علاقه دارم
این مصاحبشون رو هم توی مجله آیه خوندم...ممنون هیون جان

شاید تقدیر قابل تغییرنباشد،اما تغییر قابل تقدیر است.
يکشنبه 22/10/1392 - 22:31 - 0 تشکر 680621

بنام خدا
سلام
ایشون خیلی خوب وعالی صحبت می کنن...من اکثر سخنرانی هاشونو گوش کردم خیلی نکته های خوبی رو بیان می کنن...

خدا نکنه تا آدم نشدیم دنیا بهمون رو کنه

کربلا کربلا اللهم الرزقنا

السلام علیک یا ابا عبدالله الحسین (ع)

سه شنبه 24/10/1392 - 8:33 - 0 تشکر 680871

هانیه و نکای عزیز سلام 
خوشحالم که خوشتون اومده 
واقعا ایشون الگوی اخلاق و ادب و متانت هستند 

خدا در همین نزدیکی است
برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.