• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن مدیریت > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
مدیریت (بازدید: 1445)
سه شنبه 5/9/1392 - 16:4 -0 تشکر 673192
در محیط کار سخت نگیرید


مدیران اختاپوسی

هنوز افرادى هستند كه واقعا اعتقاد دارند اگر مى‏خواهى كارى به درستى انجام شود، بهتر است خودت آن را انجام دهى. افرادى از این قبیل، خیلى بندرت مى‏توانند مدیران خوب و لایقى باشند، چون در زمینه واگذارى مسوولیتها و تفویض اختیار به زیردستان دچار مشكل هستند همه ما احتمالاچند نفرى از آنها را دیده ‏ایم:

آنان صرفاً وظایف بى اهمیتى را به دیگران واگذار مى‏كنند كه هر فرد بى تجربه یى میتواند آن را انجام دهد، ولى تمامى وظایف مهم را خود به تنهایى متقبل مى‏شوند در نتیجه شبها و روزهاى تعطیل هم كار مى‏كنند و حتى قسمتى از كارهاى ناتمام مانده راهم به منزل مى‏برند. البته نباید منكر اضافه كارى شد، زیرا همه ما باید وقت بیشترى به كار خود تخصیص بدهیم، اما اشخاصى كه همیشه این كار را مى‏كنند، و به قولى این امر جز زندگى كارى آنها شده است، مدیران نالایقى هستند. این گونه مدیران به زیردستان خود اعتماد ندارند و نمى‏دانند چگونه زیردستان خود را بطور مناسبى آموزش دهند. این مدیران معمولاً با مشكل تبدیلات (استعفا،تقاضاى بازنشستگى، تقاضاى انتقال، تقاضاى خریدخدمت و...) روبرو هستند. كارمندان زیردست آنها معمولاً لایق‏تر از آن چیزى هستند كه آقاى مدیر اختاپوسی فكر مى‏كند و خیلى زود از انجام امور بى اهمیت 
خسته مى‏شوند. احتمالاشما نیز در سازمان خود نمونه هایى از این مدیران اختاپوسى دارید. كارمندانى كه با این دسته از مدیران كار مى‏كنند، در زمینه ارتقاى مقام، معمولاًدچار مشكل هستند. زیرا وظیفه دشوارى به آنها محول نمى‏شود، نتیجتا فرصتى براى نشان دادن و  اثبات توانایى خود ندارند. بنابراین وقتى با مدیران اختاپوسى كار مى‏كنید، بندرت باید منتظر ارتقا باشید. این گونه مدیران معتقدند به دلیل اینكه زیردستانشان قبول مسوولیت نمى‏كنند، خود باید تمامى كارها را انجام دهند. اینگونه مدیران هیچگاه نمى‏پذیرند كه امتناع آنها از واگذارى امور به زیردستان، دلیل ضعف مدیریت آنها تلقى مى‏شود. افراد اختاپوسى را هرگز نباید به پست‏هاى مدیرتى ارتقا داد، زیرا وقتى اینگونه افراد مدیر مى‏شوند بیشتر از بقیه كار مى‏كنند و به اصطلاح كار را قبضه مى‏كنند و دراین صورت مورد تنفر زیردستان قرار مى‏گیرند، زیرا عملا راه ارتقا براى افراد زیردست مسدود میشود. 

بنابراین به خاطر داشته باشید كه اگر ارتقا یافتید، در این دام گرفتار نشوید، چون اگر روش اختاپوسى را در پیش گیرید، احتمالاروى آخرین پله ترقى قرار خواهید گرفت و از آن بالاتر نخواهید رفت، مگر اینكه مدیران ارشد سازمان شما خود نیز از جمله مدیران اختاپوسى باشند دراین صورت تمام تشكیلات و كل سازمان دچار مشكل اساسى خواهد بود، و این احتمال قوى وجود خواهد داشت كه مدیرعالى سازمان و سپس سایر مدیران (به علت كار زیاد) كمتر عمر كنند. یكى دیگراز ویژگیهاى مدیران اختاپوسى، این است كه بندرت به مرخصى طولانى مى‏روند. آنها هر چند وقت یكبار، یك یا دو روز به مرخصى مى‏روند، زیرا در غیر این صورت سازمان به دلیل متمركز بودن تمام كارها در دست اینگونه مدیران، بدون آنهانمى تواند به كار خود ادامه دهد.
 

این غفلت زندگیمو سوزنده
سه شنبه 5/9/1392 - 16:20 - 0 تشکر 673204


معایب کمال گرایی


برخى از مدیران از كارمندان خود انتظار کیفیت محض در کار را دارند، گر چه مى‏دانند كه هرگز به آن دست نمى‏یابند، اما گمان مى‏كنند با اصرار و ابرام به آن حد كمال نزدیكتر خواهند شد. متاسفانه مدیر ارشد سازمان واقعا به این امر اعتقاد دارد، اما شما به عنوان مدیر تازه كار باید بدانید با پافشارى و اصرار بر كمال گرایى در رسیدن به اهداف خود، با شكست مواجه مى‏شوید و با این انتظار از كارمندان، برخى از آنها چنان در مورد ارتكاب اشتباه، نكته سنج مى‏شوند كه سرعت كار خود را تا حداقل كاهش مى‏دهند تا مبادا خطایى از آنها سربزند. در نتیجه، عملكرد به حداقل مى‏رسد (و در مراكز تولیدى باید گفت كه تولید سیر نزولى طى مى‏كند). هرگز فراموش نكنید كه برخوردارى از تولید صددرصد با پنج اشتباه، خیلى بهتر از تولید بیست درصد با یك اشتباه است.


زیان دیگر ناشى از كمال گرایى این است كه همه از شما مدیر تازه كار متنفر مى‏شوند و زیردستان به این اعتقاد مى‏رسند كه جلب رضایت شما غیر ممكن و امرى محال است. اگر به این شیوه (كمال گرایى) ادامه دهید،زیردستان بیشتر در اعتقاد خود مطمئن و پابرجا مى‏شوند.شما مى‏دانید كه استانداردها و معیارهاى قابل قبول، براى عملكرد زیردستان، چه هستند و كسى نمى‏تواند شما را براى تلاش جهت بهتر شدن كار، سرزنش كند، اما اگر كاركنانتان را در تصمیم‏گیرى در مورد چگونگى بهبود عملكرد دخیل كنید، موفقیت بیشترى كسب خواهید كرد. به عبارت دیگر، اگر زیردستانتان، خود طرحى را براى بهبود كار پیشنهاد كنند و به تصویب شما برسانند، مطمئنا شانس بیشترى براى دستیابى به هدف خود خواهید داشت. همچنین مى‏توانید در حیطه كارى خود به ایجاد اعتماد بپردازید، اما اطمینان حاصل كنید كه ایجاد اعتماد در جهت جهت اهداف شركت باشد.

این غفلت زندگیمو سوزنده
برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.