• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعلیم و تربیت (بازدید: 40415)
يکشنبه 24/6/1392 - 12:5 -0 تشکر 645160
تربیت کودک با استاد تراشیون

سلام دوستان 
خیلی از عزیزانی که مقید به رعایت اصول شرعی هستند دوست دارند که کودکان خودشون رو بر اساس معیارهای دینی تربیت کنند. 

یکی از اساتیدی که در این زمینه کار می کنند حجت الاسلام سید علیرضا تراشیون هستند که ممکنه شما تصویر و سخنرانیهای ایشون رو در تلویزیون دیده باشید. 




امیدوارم دوستان یکبار به فایلهای صوتی ایشون گوش بدن تا ببینن که صحبتهای این استاد چقدر راهگشا و مفیده 

برای دسترسی به فایلای صوتی ایشون در سایت تبیان بر لینک زیر کلیک کنید.

استاد تراشیون 



همچنین ایشون در رادیو معارف هم سخنرانی می کنند. برای دسترسی به آرشیو سخنرانیهای این استاد در رادیو معارف بر آدرس زیر کلیک کنید.


استاد تراشیون در رادیو معارف 




اگر استفاده کردید برای ظهور حضرت 3 تا صلوات بفرستید. 











خدا در همین نزدیکی است
يکشنبه 13/11/1392 - 11:55 - 0 تشکر 683292








وظایف پدر:



1-تغذیه:
باید تمام تلاش خود را بکند که بهترین مواد را برای مادر فراهم کند چون در این دوران مهمترین نیاز مادر تغذیه سالم هست.خودمان را با زنهای گذشته مقایسه نکینم.تغذیه آنها چند برابر تغذیه الان ما مقوی بوده است و پر انرژی و ویتامین های لازم را داشته است.بنابراین مادر های الان ضعیف ترند و بیشتر نیاز به مراقبت در تغذیه دارند.


2-ارتباط عاطفی با همسر:
در دوران بارداری نیاز عاطفی زن افزایش پیدا میکند.اگر پدر خواهان این هست که عاطفه مادر نسبت به فرزندش زیاد بشود,زیاد به مادر توجه کند و عاطفه به خرج بدهد.



3-ارتبازط عاطفی با فرزند:
باید با فرزند هم ارتباط داشته باشد اما در حد متعادل.یعنی مثلا مادر حسودیش نشود.گفتن این روایت ر اخودشون جایی خوندن که:حضرت علی(ع) که وارد منزل میشدند,زمان بارداری حضرت زهرا(س),حضرت دسشتون رو روی شکم ایشون میذاشتند با فرزند داخل رحم صحبت میکردند.



4-ایجاد آرامش همه جانبه در خانه:
این آرامش شامل سه فاکتور,کلامی,بصری و رفتاری هست.نوع رفتاری مهم ترین نوعش هست.اگر مرد این سه نکته رارعایت کند,خانم دوران بارداری خوبی خواهد داشت.







خدا در همین نزدیکی است
يکشنبه 13/11/1392 - 12:9 - 0 تشکر 683293

انشالله ادامه دارد.........

خدا در همین نزدیکی است
دوشنبه 14/11/1392 - 13:54 - 0 تشکر 683456

سلام هیون جان

ممنون بابت ثبت این  مطلب خوب
البته من اسمشون رو نشنیده بودم ولی ترغیب شدم که فایل هاش رو گوش بدم ...

تو را نادیدن ما غم نباشد  که در خیلت به از ما  کم نباشد
سه شنبه 15/11/1392 - 11:45 - 0 تشکر 683597

ممنون از ترنم عزیز 


----------------------------



*در آموزه های دینی قابله خیلی مهم هست.اینکه چه کسی فرزند را به دنیا می آورد.

نکته هایی که آقایان باید بدانند:
ماه های پایانی بارداری همسر و مخصوصا زمان تولد فرزند,بسیار زمان مهمی است.بیشترین نیازی که خانم ها به حضور همسرشان دارند,در آن زمان هست.نباید بین مادر و پدر فاصله باشد(به این معنا که مثلا آقا نرفته باشه مسافرت و خانم را به مادر و پدرش سپرده باشد)برخی مشکلات مثل افسردگی که سراغ خانم ها می آید,اگر همسرش کنارش باشد,کاهش پیدا میکند.

بعد از زایمان آقا هدیه ای به خانم بدهد در حد توانش.ممکن هست توان کسی یک شاخه گل باشد و توان کس دیگر یک سرویس برلیان.فرقی ندارد.به اندازه توانشان کادو بدهند.برای اینکه یک بچه شیعه آورده,باید از مادر قدردانی بشود.







خدا در همین نزدیکی است
سه شنبه 15/11/1392 - 11:47 - 0 تشکر 683603



*پس از تولد*



آدابی دارد از جمله:


1)قبل از هرصدایی خوب هست که  اذان در گوش بچه گفته شود.بحث قابله خوب ,همین جا معنا پیدا میکند.خود قابله (بخوانید دکتر متخصص یا ماما)خوب ومومن باشد و اذان و اقامه را در گوش بچه بگوید.

2)کام فرزند با تربت کربلا برداشته شود.به این معنا که مقدار کمی از تربت را در آب حل کنیم و به اندازه چند قطره به کام فرزند بذاریم.بهتر است آن آب ,آب زم زم باشد.وضو هم باید داشته باشیم.

3)در روز هفتم برای بچه عقیقه بدیم.(عقیقه همان قربانی هست.)اگر توانش را داشتیم یک گوسفند.اگر نداشتیم یک مرغ هم کفایت میکند.

4)موی بچه را بتراشیم و هم وزن آن نقره بدهیم.

5)فرزند را غسل بدهیم.فقهای قدیم واجب میدانسته اند اما فقهای حال حاضر مستحب میدانند.غسل دادن با یک پارچه تَر هم میتواند انجام شود.







خدا در همین نزدیکی است
سه شنبه 15/11/1392 - 11:50 - 0 تشکر 683610


*از این قسمت به بعد ماموریت تربیتی فرزند آغاز میشود.

تربیت بعد از تولد که همان کودکی است.کودکی را علم امروز به چند دوره تقسیم کرده است.

1)کودکی اول :تا دو سالگی         
   2)کودکی دوم:تا 4 سالگی

3)کودکی سوم:تا 7 سالگی    
                           4)کودکی چهارم :تا 13 سالگی



خدا در همین نزدیکی است
سه شنبه 15/11/1392 - 11:54 - 0 تشکر 683612



*کودکی اول*






اولین کار که باید انجام شود و قبل از تولد هم مورد توجه بود,تغذیه با رویکرد حلال و طیب بودن, بود.در نوع تغذیه بچه ها باید توجه کافی را داشته باشیم.




نوع تغذیه:

تا 1 سالگی محوریت شیر مادر هست.از ماه 5 هست که کمک تغذیه شروع میشود که میتوان از پزشک پرسید که چه باشد.باید به این محوریت توجه شود.بد غذا شدن بچه ها از همین دوره ها آغاز میشود.مادرها باید برنامه منظمی داشته باشند برای شیر دادن به بچه ها.شیر یک تغذیه برای بچه است.نباید به عنوان وسیله ای برای ساکت کردن بچه استفاده شود.بچه ها 9 نوع گریه دارند.هرکدام نیاز خاصی را بیان میکند.بچه ها بد غذا میشوند, چون مادر وقت وبی وقت به آن ها شیر میدهد و به اصطلاح بچه ها جیره خوار ,بزرگ میشوند.


بر این اساس,اگر محوریت شیر مادرو منظم بودن آن را درنظربگیریم,مادر باید هر 2.5  تا 3 ساعت به بچه شیر بدهد که میشود 8 یا 9 وعده در شبانه روز.
درروایتی از پیامبر(ص) هست که مادرها دردادن شیر از هردو سینه دقت داشته باشند.چون یکی از آنها آب است و دیگری نان.باید کامل به بچه شیر داد.یکی از راه های پرشیر شدن مادر,همین مکیدن بچه است.نباید مادر بخل بورزد.

در هنگام شیر دادن آرامش و راحتی داشته باشید.در محیط ارام باشید.باید بچه شیرش را کامل بخورد.با چند مک زدن,بچه دچار سیری کاذب میشود.باید کامل بخورد.این دربهبود تغذیه اش تاثیر دارد.





نوع تغذیه از 1 تا 2 سالگی:

دراین مرحله غذای سفره محور,و شیر مادر مکمل میشود.مانند دسر برای بچه میشود.نباید با شیر مادر سیر شوند.شیر فقط مکمل هست.زمان بندی دادن غذا هم مهم هست.پس از اینکه بچه غذا خور شد(یعنی آرام آرام)بهترین زمانها برای تغذیه اینهاست:6 صبح,10 صبح,14 بعد از ظهر,18 عصر,22 شب.پنج نوبت در روز.

اگر به درستی این برنامه رعایت شود,بچه ها در شب به شیر مادر نیازی نخواهند داشت.بچه هایی که شب بلند میشوند و شیر میخواهند,شام درستی نخورده اند.برنامه مناسب شیر دادن که همان دسر هست:6 صبحانه,7.30 شیر/13 نهار,14شیر/20.30شام,22 شیر قبل از خواب







خدا در همین نزدیکی است
سه شنبه 15/11/1392 - 11:57 - 0 تشکر 683613

مهمترین وعده غذایی, صبحانه است.بچه را باهوش وخوش رفتار و خوش اخلاق میکند.بچه هایی که بهانه گیر و بدخلاق و پرخاشگر هستند,اغلب صبحانه نخورده اند.
از بیدار شدن بچه در صبح تا خوردن صبحانه اش باید 1 ساعت فاصله باشد,تا بچه برای خوردن صبحانه شاداب بشود.بچه مدرسه ای باید 6.30 بلند بشه و 7.30 و درست قبل از رفتن,زمانیکه کاملا حاضر شده است,صبحانه بخورد.(البته ساعاتهای مختلف زمانبندی مختلف دارد)بچه هااگر تغذیه خوبی داشته باشند میتوانند 8تا 9 ساعت یک سره بخوابند البته در 2 سالگی.حسن برنامه داشتن این هست که هنگام از شیر گرفتن کار مادر راحت میشود.




خدا در همین نزدیکی است
سه شنبه 15/11/1392 - 12:2 - 0 تشکر 683614





*از شیر گرفتن بچه ها*



ماه 21 تا 24 قمری زمان مناسب از شیر گرفتن بچه ها هست.نکته مهم این هست که اگر این کار درست انجام نشود,باعث لکنت یا ناخن جویدن یا...میشود.



ویژگی های برنامه مناسب از شیر گرفتن:

1)تدریجی باشد:به این دلیل که شیر خوردن تنها سیر شدن بچه نیست و ارتباط عاطفی زیادی بچه با مادر پیدا میکند و این شیر خوردن درواقع یک ارتباط عمیق هست,باید توچه شود که آرام آرام بچه را ازاین محیط عاطفی جدا کنیم.اگر بچه را سریع و بلافاصله جدا کنیم,پرخاشگر و بداخلاق و ..میشود.چون یک محیط عاطفی را به یک باره از او گرفته ایم.


2)نکات مذهبی رعایت شود(خوبه که قبل از شیر گرفتن باشه)
الف)در یک تاریخ مناسب دینی کار را شروع کنیم.مثلا عید غدیر,تولد حضرت فاطمه زهرا(س).
ب)خواندن سوره یس و هدیه به روح حضرت علی اصغر(ع).
پ)در مکان مقدسی قرار بگیریم وتوسل کنیم.مثلا در قم هستید,به حرم حضرت معصومه(س) بروید و از ایشان کمک بخواهید.
ت)در حین گرفتن شیر,بخشی از قرآن را تلاوت کنیم.
ث)نقش پدر در این زمان پر رنگ تر میشود.در این زمان بچه دارد ارتباط عاطفی اش را با ان محیط کمتر میکند.باید جایگزین برایش ایجاد کنیم.
ج)زمانی باشد که اصلا در سفر نباشیم.
چ)زمان آغاز از شیر گرفتن با سایر مسائل بچه همراه نباشد.مثلا همزمان هم از شیر بگیریم هم از پوشک و هم مکان خوابش را جدا کنیم.




ترتیب این سه کار به این شکل است:1)اول باید جدا بخوابد.2) از شیر گرفته شود.3)از پوشک گرفته شود.



مراحل از شیر گرفتن بر اساس برنامه باید باشد.
مرحله 1 )نوبت 10 صبح را برمیداریم.جایگزین ها را فراموش نکنیم.از نظر تغذیه ای میتوانیم شیر را جایگزین کنیم و از نظر عاطفی مثلا بچه را به پارک ببریم آن ساعت.
4 تا 5 روز صبر میکنیم.اگر بیشتر شد عیب ندارد ولی کمتر نباید بشود.
مرحله 2)نوبت 6 بعد از ظهر را برمیداریم.
4 تا 5 روز صبر میکنیم
مرحله3)نوبت 14 یعنی بعداز نهار را برمیداریم.بیشترین نیاز بچه هابه شیر اول صبح و آخر شب هست.
4 تا 5 روز صبر میکنیم.
مرحله4)نوبت صبح را برمیداریم.
4 تا 5 روز صبر میکینم.
مرحله5)نوبت شب را برمیداریم.






خدا در همین نزدیکی است
سه شنبه 15/11/1392 - 12:4 - 0 تشکر 683616




پایه رفتار کودکان را تغذیه تشکیل میدهد.برای تربیت خوب باید غذای بچه ها اصلاح شود.




خدا در همین نزدیکی است
برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.