• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
بهداشت و سلامت (بازدید: 3844)
چهارشنبه 16/5/1392 - 9:53 -0 تشکر 629636
تکامل و چگونگی تغذیه جنین


چگونگی تغذیه جنین
جنین برای برآوردن نیازهای خود به اکسیژن، مواد غذایی و پادتین های ضدعفونت و همچنین برای دفع مواد  زاید خود به مادرش وابسته است. این مواد در داخل جفت  که عضوی متصل به سطح داخلی رحم است و از طریق بند ناف به نوزاد مرتبط می شود، بین خون مادر و خون جنین مبادله می شوند. در جفت ، خون مادر و جنین نزدیک هم قرار می گیرند ولی واقعاً مخلوط نمی شوند.


تکامل جنین
جنین در کیسه ای در داخل رحم تکامل می یابد. مایع آمنیوتیک مثل یک ضربه گیر برای این کیسه عمل می کند و تغذیه آن نیز به وسیله خون بند ناف انجام می گیرد. محصول بارداری در 8 هفته اول، رویان نام دارد. در این مدت، اندام ها، سر و ظاهر صورت شکل می گیرد، بیشتر اعضا تشکیل می شوند و قلب شروع به ضربان می کند. رویان بعد از 8 هفته، جنین نامیده می شود. تکامل ساختارهای بدن در سراسر بارداری ادامه می یابد.


به امید ظهوراقا

چهارشنبه 16/5/1392 - 10:43 - 0 تشکر 629699


غربالگری شیرخواران و کودکان


می توان جنین را در داخل رحم ، از نظر وجود اختلالات ژنتیک مثل نشانگان داون ( مونگولیسم ) آزمایش کرد . بلافاصله پس از تولد ، ظاهر شیرخوار و واکنش های وی از نظر هرگونه ناهنجاری کنترل می شود و چند روز بعد ، نمونه خونی از پاشنه پای او گرفته می شود تا شیرخوار ازنظر ابتلا به کم کاری غده تیروئید و فنیل کتونوری ( نقصی در سوخت و ساز بدن که قادر است موجب صدمه مغز شود ) کنترل گردد .

در اوایل کودکی ، کودک را از نظر کسب مهارت های خاصی که به آنها شاخص های رشد و نمو هم می گویند ، تحت نظر می گیرند ( به مبحث « کسب مهارت ها در 5 سال اول زندگی » صفحه 25 مراجعه کنید ) .  در تمام دوران کودکی ، رشد کودک نیز کنترل می شود ( به « نمودارهای رشد » صفحات 26 و 27 مراجعه کنید ) .  بچه ها باید به طور منظم تحت معاینات بینایی و شنوایی قرار گیرند .


به امید ظهوراقا

چهارشنبه 16/5/1392 - 10:43 - 0 تشکر 629700


غربالگری بزرگسالان


پیشنهاد می کنند که بزرگسالان هم چند آزمون غربالگری را در مراحلی از زندگی که خطر بیماری های خاصی افزایش پیدا می کند ، انجام دهند . برای مثال، به زنان در گروه های سنی خاص پیشنهاد می شود که برای یافتن نشانه های اولیه سرطان پستان و گردن رحم غربالگری شوند  ( به مبحث « آزمون های متداول غربالگری » در همین صفحه مراجعه کنید ) . آزمون های غربالگری برای جستجوی سرطان های دیگر مثل سرطان روده بزرگ و راست روده و سرطان پروستات نیز وجود دارد ، اما هنوز این آزمون ها به طور معمول توصیه نمی شوند .یکی از  شایع ترین آزمونهای غربالگری اندازه گیری فشار خون است . معمولاً بالا رفتن فشار خون ، علامتی ایجاد نمی کند . اما عامل خطر زای مهمی برای بیماری های قلبی و سکته مغزی است .



از دیگر آزمون های غربالگری توصیه شده برای بزرگسالان می توان بررسی میزان کلسترول خون را نام برد که آن هم خطر بیماری های قلبی و سکته مغزی را افزایش می دهد و نیز اندازه گیری فشار داخل چشم از نظر بررسی وجود آب ..... (گلوکوم ) که در صورت عدم درمان ممکن است موجب کوری شود . همچنین مبتلایان به بیماری های مزمن توصیه  می شود تا به طور مرتب برای شناسایی نشانه های اولیه عوارض این بیماری ها غربالگری شوند . برای مثال ، مبتلایان به دیابت به طور مرتب از نظر بیماری کلیوی  ،اختلالات قلبی _ عروقی ، آسیب های عصبی و مشکلات مربوط به رگ های چشم که در صورت عدم درمان ممکن است منجر به کوری شود ، بررسی می کنند .


به امید ظهوراقا

چهارشنبه 16/5/1392 - 10:44 - 0 تشکر 629701


اندازه گیری فشار خون


برای اندازه گیری فشار خون ، پزشک بازوبند بادشدنی فشار سنج را به دور قسمت بالای بازو می بندد و آن را باد می کند . سپس در حالی که با گوشی به عبور جریان خون از سرخرگ گوش می دهد آن را به آرامی تخلیه می کند.

به امید ظهوراقا

چهارشنبه 16/5/1392 - 10:45 - 0 تشکر 629702

واکسیناسیون
واکسیناسیون بدن را در مقابل بیماری های عفونی به مدت چند ماه یا چند سال یا حتی برای تمام عمر محافظت می کند . ایمنی را یا با استفاده از واکسن یا با استفاده از ایمونوگلوبولین ها می توان در بدن به وجود آورد . واکسن حاوی مقادیر بسیار کم عوامل عفونی کشته شده یا تغییر یافته یا سموم تغییر یافته (سمومی که باکتری ها تولید می کنند) است . این عوامل موجود در واکسن پس از ورود به بدن ، دستگاه ایمنی را تحریک می کنند تا به ساخت پادتن بپردازد .


پادتن ها ، پروتئین هایی هستند که به بدن در تخریب عوامل بیماری زا یا سم     باکتری ها در صورتی که با آنها مواجه شود کمک می کنند . ایمونوگلوبولین ها پادتن هایی هستند که از شخص یا حیوانی که اخیراً بر بیماری خاصی غلبه کرده است ، گرفته می شوند و در محافظت کوتاه مدت فرد ، سودمند هستند . لازم است تزریقات متعددی در طول چند ماه یا چند سال در مورد بیشتر واکسن ها انجام شود تا محافظت کافی برای بدن ایجاد گردد . واکسیناسیون ممکن است عوارض جانبی ( مثل تب خفیف ) هم داشته باشد، با وجود این ، عوارض جانبی جدی بسیار نادر هستند .

به امید ظهوراقا

چهارشنبه 16/5/1392 - 10:45 - 0 تشکر 629703


برنامه واکسیناسیون


اکثراً واکسیناسیون در طی شیرخوارگی و کودکی بر طبق برنامه ای که در زیرآمده است انجام می شود . برنامه واکسیناسیون را مدت کوتاهی پس از تولد شروع می کنند زیرا محافظت شیرخوار در مقابل بیماری های عفونی که ممکن است در این دوران تهدید کننده حیات هم باشد ، اهمیت بسیار دارد . باید همه واکسناسیون های انجام شده برای خودتان و فرزندانتان را در جایی ثبت کنید تا در صورتی که پزشک دیگری غیر از پزشک خودتان به آن نیاز داشت ، بتواند از وضعیت واکسیناسیون ، اطلاع حاصل کند .

واکسیناسیون


اکثر انواع واکسیناسیون با تزریق صورت می گیرد اما تعدادی هم ( مثلاً آن چه برای عفونت ویروسی فلج اطفال صورت می گیرد ) به صورت خوراکی است .


به امید ظهوراقا

چهارشنبه 16/5/1392 - 10:46 - 0 تشکر 629705


واکسیناسیون بزرگسالان


ایمنی حاصل از واکسیناسیون بعد از چند سال کاهش می یابد  ،از این رو ، اهمیت بسیار دارد که بزرگسالان آن را تکرار کنند که اصطلاحاً به آن دوز یادآور واکسن می گویند. برای مثال لازم است هر 10 سال  واکسیناسیون یادآور در مقابل کزاز انجام شود . باکتری عامل این بیماری در محیط به وفور وجود دارد و در صورت دچار شدن به بریدگی های عمقی یا آلوده ، خطر ابتلا به این عفونت وجود دارد .

علاوه برآن باید حتماً واکسیناسیون برضد فلج اطفال را در صورتی که در کودکی واکسینه نشده باشید،  انجام دهید . برای بزرگسالانی که به مسافرت می روند و در آن نواحی بیماری های خاصی شیوع دارد ( به مبحث « واکسناسیون قبل از مسافرت » در همین صفحه مراجعه کنید ) یا برای بزرگسالانی که به دلایل کاری یا بهداشتی در معرض خطر زیاد ابتلا به بیماری های عفونی هستند ( به مبحث « واکسیناسیون در موارد خاص » در همین صفحه مراجعه کنید ) نیز واکسیناسیون صورت می گیرد .


به امید ظهوراقا

چهارشنبه 16/5/1392 - 10:46 - 0 تشکر 629706


واکسیناسیون قبل از مسافرت


واکسیناسیون مورد نیاز قبل از مسافرت به مقصد ، وضعیت سلامت و وضعیت ایمنی فعال و مدت ، نوع و هدف مسافرت بستگی دارد . اگر قصد مسافرت دارید ، حتماً در مقابل کزاز و فلج اطفال خود را ایمن کنید و درصورت لزوم دوزهای یادآور را تزریق کنید .

در بیشترکشورها از بازدید کننده ها هیچ گونه واکسیناسیون خاصی را طلب نمی کنند اما در برخی ممکن است از شما بخواهند تا مدرکی ارایه بدهید که نشان دهد بر ضد تب زرد ( نوعی عفونت ویروسی که قادر است یرقان شدید ایجاد کند ) ایمن شده اید . حداقل 8 هفته قبل از مسافرت با پزشک یا درمانگاه محلی درباره واکسن های لازم مشورت کنید ، زیرا در برخی از موارد واکسیناسیون ، لازم است برای کارآیی کافی ، بیش از یک دوز تزریق شود .


به امید ظهوراقا

چهارشنبه 16/5/1392 - 10:47 - 0 تشکر 629707


واکسیناسیون در موارد خاص


دربرخی شرایط ، ممکن است لازم باشد گروه های خاصی را در برابر بیماری های خاصی واکسینه کرد که معمولاً به بقیه مردم چنین پیشنهادی نمی شود . این ایمن سازی بدان علت صورت  می گیرد که این افراد در صورت ابتلا به آن عفونت  ،به احتمال زیاد دچار بیماری جدی و خطرناکی می شوند .

برای مثال ایمن سازی بر ضد آنفلوانزا و ذات الریه پنوموکوکی معمولاً در افراد با سن بیش از 65 سال ، افراد دچار کمبود ایمنی ، مثلاً مبتلایان به دیابت شیرین ، افراد مبتلا به ایدز و نیز درمبتلایان به بیماری مزمن ریه یا قلب ، صورت می گیرد . علاوه بران ، برخی از افراد ممکن است بدان علت نیاز به ایمن سازی داشته باشند که شغلشان ، آن ها را درمعرض خطر ابتلا به نوعی بیماری عفونی قرار میدهد . برای مثال ، افرادی که درشغل خود یا حیوانات سروکار دارند  ،لازم است بر ضد ویروس هاری واکسینه شوند.

به امید ظهوراقا

چهارشنبه 16/5/1392 - 10:48 - 0 تشکر 629708


آزمایش های پزشکی 

نمونه های آزمایش 
آزمایش هایی که بر روی نمونه های مایعات بدن مثل خون یا ادرار انجام می شوند، اغلب اولین بررسی هایی هستند که پزشک قبل از تشخیص دادن یا تأیید تشخیص درخواست می کند معمولاً بیمار به راحتی می تواند نمونه های ادرار و مدفوع را جمع آوری کند و نمونه خون هم در آزمایشگاه گرفته می شود . برخی از نمونه ها از قبیل نمونه های سلولی و بافتی هم در آزمایشگاه گرفته می شود . برخی از نمونه ها از قبیل نمونه های سلولی و بافتی وبرخی از مایعات بدن را شاید لازم باشد در طی اقداماتی که در بیمارستان انجام می شوند به دست آورد. نتایج این آزمایش ها می توانند اطلاعاتی در مورد عملکرد اعضای خاصی همچون کبد یا کلیه ها فراهم کنند یا آن که حضور مواد غیر طبیعی یا میزان غیر طبیعی مواد طبیعی ( مثل هورمون ها) را دربدن آشکار سازند. علاوه بر این برخی از آزمایش ها می توانند حضور حضور میکرو ار گانیسم های بیماری زا را در بدن نشان دهند. بیشتر آزمایش ها بر روی نمونه های بدن را در آزمایشگاه انجام می دهندد. اما ممکن است بتوان برخی آزمایش ها را در مطب پزشک یا حتی در خانه نیز انجام داد . 
آزمایش خون 
از آزمایش خون می توان برای دریافت اطلاعاتی در مورد خود خون و نیز ارزیابی عملکرد بخش های دیگر بدن مثل کبد استفاه کرد. معمولاً نمونه های خون از سیاهرگ گرفته می شود، اما گاهی هم نمونه از مویرگ ها ( عروق خونی ریز و کوچک ) توسط لانست( سوزن های مخصوص خون گیری از نوک انگشتان) یا سرخرگ ها گرفته می شود. 
شایع ترین نوع آزمایش های خونی انجام شده، آزمایش های مربوط به سلول ها و مواد شیمایی خون هستند آزمایش های مربوط به سلول های خون شامل اندازه گیری تعداد گلبول های سرخ و سفید و پلاکت ها( سلول های کمک کننده به انعقاد خون ) است. خون غیر از سلول ها، مواد بسیاری را با خود حمل میکند که آزمایش های مربوط به مواد شیمیایی خون قادرند میزان آنها را اندازه گیری کنند . این آزمایش ها برای شناسایی آسیب کلیه ، کبد و عضلات و برخی از اختلالات استخوانی و نیز التهاب مورد استفاده قرار می گیرند. اندازه گیری میزان کلسترول خون نیز یکی از انواع این آزمایش هاست. علاوه بر آن ، آزمایش های مربوط به مواد شیمیایی خون برای این منظور هم انجام می شوند که مشخص شود آیا غده هایی مثل غده تیرویید در گردن، مقادیر غیر طبیعی هورمون ترشح می کنند یا خیر . 
آزمایش ادرار 
شایع ترین مورد استفاده آزمایش ادرار ، برای یافتن شواهدی از عفونت دستگاه ادراری یا دیابت است ، اما برای ارزیابی عملکرد کلیه هم می توان از آن استفاده کرد. بیشتر آزمایش های ادرار با نوار ادراری انجام می شود که در طی آن نواری آغشته به مواد شیمیایی را داخل ادرار فرو می برند تا وجود مواد خاصی همچون


قند یا ارگانیسم های عفونی را نشان دهند. اگر آزمایش حاکی از عفونت باشد شاید نمونه را به آزمایشگاه بفرستند تا میکروارگانیسم رشد داده و شناسایی شود. آزمایش خاصی برای تشخیص هورمون تولید شده در زمان بارداری وجود دارد که مبنای آزمایش تشخیص بارداری است و می توان در خانه هم آن را انجام داد.


به امید ظهوراقا

چهارشنبه 16/5/1392 - 10:48 - 0 تشکر 629709


آزمایش ادرار با نوار مخصوص


با قرار دادن نوار مخصوص داخل نمونه ادرار ، مواد شیمیایی موجود در هر یک از مربع های نوار ادرار با آن واکنش نشان       می دهند و موجب تغییر رنگ می گردند.

هر مربع بر روی نوار ادرار برای آزمایش کردن یک ماده شیمیایی خاص است. بعد از مدت زمان خاصی رنگ های هر مربع که نشان دهنده غلظت ماده خاصی در ادرار است ، با نموداری که بر روی جعبه نوار ادرار وجود دارد مقایسه می شود .


به امید ظهوراقا

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.