• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
دانش و فن آوری (بازدید: 11800)
چهارشنبه 12/4/1392 - 13:49 -0 تشکر 617429
اخبار علمی ایران و جهان

سلام به همه دوستانم...
از این به بعد خبرهای علمی خود را در این تاپیک قرار دهید...برای دسترسی سریعتر به اطلاعات علمی:)

 

 

دوران خوش آن بود که با دوست به سر شد ***باقی همه بی حاصلی و بی خبری بود  

 

 

 

 

 

 

پنج شنبه 11/7/1392 - 21:43 - 0 تشکر 659179


کاهش درد با زهر هزار پای سرقرمز






محققان دریافتند که بیش از 20 درصد افراد از دردهای مزمن رنج می‌برند، اما مولکول موجود در زهر هزارپای سرقرمز ممکن است به کاهش درد در این افراد کمک کند.



به گزارش سرویس پژوهشی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)- منطقه خراسان، محققان استرالیایی و چینی مولکولی در زهر هزارپا شناسایی کردند که مصرف آن موثرتر از داروهای مسکن است.



محققان دانشگاه کوئینزلند و آکادمی علوم چین با تحقیق بر روی زهر این هزارپا دریافتند این روش 20درصد در کاهش درد موثرتر است.



آنها افزودند: مولکول کشف شده بهترین انتخاب در هدف‌گیری کانال درد است و این کانال نقش حیاتی درکنترل قلب و عضلات دارد.



نتایج این تحقیق نشان داد: زهر هزار پا منبعی برای درمان درد فراهم می‌کند.

پنج شنبه 11/7/1392 - 21:50 - 0 تشکر 659180


استفاده از سلول‎های بنیادی برای درمان اسکیزوفرنی






184-10.JPG

تحقیقات انجام شده در دانشگاه تگزاس و منتشر شده در مرکز پزشکی مولکولی نشان می‎دهد که سلول‎های بنیادی می‎توانند به عنوان یک روش برای درمان اسکیزوفرنی به کار برده شوند.



به گزارش خبرنگار سرویس پژوهشی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه لرستان، روش‎های کنونی برای درمان اسکیزوفرنی در بهترین حالت اثر موقتی دارند، اما سلول‎های بنیادی تزریق شده در هیپوکامپ بخشی از مغزموش‎ها که متاثر از اسکیزوفرنی بود، عملکرد طبیعی مغز آن‎ها را بازگرداند.



دانیل الج، استادیار فارماکولوژی دانشگاه تگزاس گفت: در واقع هدف از ارایه نتیجه این تحقیقات استفاده از سلول‎های بیمار برای درمان خود اوست.



روان‌ گسیختگی، اسکیزوفرنی، شیزوفرنی یا ذهن خیلی باز، یک بیماری روانی با منشاء نامشخص و علایم متغیر است. این بیماری دارای عوارضی همچون عدم ارتباط منطقی در رفتار و گفتار، انزوا و گوشه‎نشینی بیش از حد، هذیان و توهم است.



این بیماری از طریق مصاحبه با بیمار و مشاهده رفتار وی قابل تشخیص است.

يکشنبه 21/7/1392 - 14:19 - 0 تشکر 666429


تولید سوخت از فاضلاب با کمک خورشید!






9-87.JPG


محققان دانشگاه کالیفرنیا در سانتاکروز با همکاری آزمایشگاه ملی لاورنس لیورمور موفق به تولید دستگاه جدیدی شده‌اند که تنها با استفاده از نور خورشید و فاضلاب، سوخت هیدروژن تولید می‌کند.



به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، این دستگاه می‌تواند به ارائه یک منبع پایدار انرژی در کنار ارتقای بهره‌وری تصفیه فاضلاب بپردازد.



این محققان یک دستگاه هیبریدی خورشیدی-میکروبی ساخته‌اند که سلول سوخت میکروبی را با نوعی سلول خورشیدی موسوم به سلول فتوالکتروشیمیایی ترکیب می‌کند.



در سلول سوخت میکروبی، باکتری‌ها به تجزیه ماده آلی در فاضلاب پرداخته و در این فرآیند برق تولید می‌کنند. برق تولید شده از این روش زیستی به سلول فتوالکتروشیمیایی منتقل می‌شود تا به تجزیه یا الکترولیز آب با انرژی خورشیدی که هیدروژن و اکسیژن تولید کرده، کمک کند.



از هر کدام از این سلول ها می‌توان به تنهایی برای تولید گاز هیدروژن استفاده کرد اما هر دو در کنار هم نیازمند یک ولتاژ کوچک اضافی برای غلبه بر مانع انرژی ترمودینامیکی به منظور کاهش پروتئن به شکل گاز هیدروژن هستند.



این دستگاه هیبریدی خورشیدی - میکروبی، خودکفا و خودکار است چرا که انرژی ترکیبی ماده آلی و نور خورشید برای هدایت فرآیند الکترولیز آب کافی است.



در واقع، سلول سوخت میکروبی می‌تواند به عنوان یک باتری زیستی خودکفا شناخته شود که ولتاژ و انرژی بیشتر برای تولید گاز هیدروژن برای سلول خورشیدی فتوالکتروشیمیایی ارائه می‌کند.



سلول های سوخت میکروبی بر باکتری های غیرعادی موسوم به باکتریهای الکتروژنیک تکیه دارند که می توانند با انتقال الکترونهای تولید شده از طریق سوخت‌وساز در غشاهای سلولی خود به یک الکترود خارجی، برق تولید کنند.



آزمایش‌های اولیه اثبات مفهوم کلی دستگاه میکروبی-خورشیدی از یک گونه کاملا شناخته شده باکتریهای الکتروژنیک استفاده کرد که بر روی یک محیط کشت رشد مصنوعی در آزمایشگاه پرورش یافته بودند.



آزمایش‌های بعدی از فاضلاب شهری تصفیه نشده استفاده کرد. فاضلاب حاوی مواد مغذی آلی و ترکیب گوناگونی از میکروب ها است که از این مواد مغذی از جمله باکتریهای طبیعی الکتروژنیک تغذیه می‌کنند.



این پژوهش در مجله ACS Nano منتشر شده است.




يکشنبه 28/7/1392 - 14:25 - 0 تشکر 667335


طبیعی‌ترین پای مصنوعی معلولان با قوزک پیشرفته طراحی شده توسط دانشمند ایرانی






6-148.JPG

دانشمند ایرانی در کلینیک مایو دانشگاه صنعتی میشیگان و همکارش در حال ساخت یک پای مصنوعی با قوزک پیشرفته هستند که افراد معلول را قادر می‌سازد راه‌رفتن طبیعی‌تری را تجربه‌ کنند.



به گزارش سرویس فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران (ایران)، راز موفقیت این پای مصنوعی در قوزک آن نهفته است و محمد رستگار، استادیار دانشگاه مهندسی مکانیک دانشگاه میشیگان، و همکارش اواندرو فیکانا در حال ساخت پروتزی هستند که توسط میکروپردازنده کنترل می‌شود و دستیابی به طیف حرکتی این مفصل بسیار پیچیده را واقعی‌تر می‌کند.



این پای مصنوعی رایانه‌محور دارای حسگرهای حساس به فشار بر روی کف پا بوده و چگونگی راه‌رفتن فرد معلول را شناسایی می‌کند.



این حسگرها به صورت آنی سیگنال‌ها را به یک میکروپردازنده می‌فرستند و میکروپردازنده نیز به نوبه خود پروتز را برای راه‌رفتن طبیعی‌تر سازگار می‌کند.



به گفته رستگار، پروتزهای موجود در بازار که با میکروپردازنده کنترل می‌شود، می‌توانند پای مصنوعی را فقط در یک جهت حرکت دهند و انگشت بزرگ پا را نیز در جهت بالا یا پایین تکان دهند. اما انسان‌ها بر روی خط مستقیم راه نمی‌روند و زمانی که به مانعی برخورد می‌کنند مجبورند بچرخند.



بنابراین دکتر محمد رستگار و همکارش در حال ساخت پای مصنوعی با قوزکی هستند که می‌تواند بر روی دو محور راه برود، چرخش را انجام داده و انگشت بزرگ پا را بالا و پایین ببرد.



کابلی که پروتز پا با این نوع قوزک را حرکت می‌دهد، مشابه کابل به کار رفته در ترمز دوچرخه است و می‌تواند پا را تقریبا در هر جهتی بچرخاند.



این تیم علمی، به عنوان بخشی از مطالعه‌ خود، تردمیل مدور بزرگی را طراحی کردند که پای رباتیک بر روی آن در دایره‌هایی راه می‌رود. در آزمایشات انجام‌شده پروتز قادر به تقلید از زوایای قوزک پای انسان به هنگام راه‌رفتن در خط مستقیم و چرخیدن بود.



گفته می‌شود، این دانشمندان با همکاری کنتون کاوفمان، مدیر «آزمایشگاه تحلیل حرکت/بیومکانیک» کلینیک مایو، در تلاش به منظور دسترس‌پذیر کردن این سامانه برای معلولان و به ویژه سربازان جنگی هستند.



کاوفمان بر این باور است، این سیستم پیشرفته‌ترین نسل پروتزهایی است که توسط میکروپردازنده کنترل می‌شود، گامی در جهت درست بوده و کنترل فعال مفصل و ارتقای ایمنی و کارکرد را ارائه می‌دهد.



این دانشمند مزیت سامانه جدید را تقلیدپذیری آن از پای طبیعی عنوان کرد که این امر به آن امکان الگوی راه‌رفتن طبیعی را می‌دهد. چنین قابلیتی به پیاده‌روی بهتر و سقوط‌های کمتر می‌انجامد.



محققان امیدوارند بازبینی این طرح را در کلینیک مایو در تابستان 2014 آغاز کنند.



آن‌ها نتیجه دستاورد خود را در سال 2013 و در «کنفرانس کنترل و سیستم‌های دینامیک ASME» ارائه می‌دهند که در تاریخ 21 تا 23 اکتبر (29 مهر تا اول آبان) امسال در دانشگاه استنفورد برگزار می‌شود.

دوشنبه 29/7/1392 - 18:0 - 0 تشکر 667456

NASIMMEHR گرامی واقعا خبرهای خوبی رو گلجین میکنی
دست شما درد نکنه. بازم ادامه بده که دارم کلی لذت میبرم.

راستی ی چیزی رو همه دقت کردید؟
ما همه اش داریم هی خبر از اختراع های مختلف و جالب میخونیم 
ولی نمیدونم چرا هیچ وخ نشنیدیم و یا ندیدیم که این اختراع ها
وارد بازار بشن و این یک نقطه ضعف بزرگه!!!

 

« معجزه خبر نمی کند، با احتیاط ناامید شوید ! »

 

جمعه 10/8/1392 - 17:3 - 0 تشکر 669595

ملك الشعرا گفته است :
[quote=ملك الشعرا;119644;667456]
NASIMMEHR گرامی واقعا خبرهای خوبی رو گلجین میکنی
دست شما درد نکنه. بازم ادامه بده که دارم کلی لذت میبرم.

راستی ی چیزی رو همه دقت کردید؟
ما همه اش داریم هی خبر از اختراع های مختلف و جالب میخونیم 
ولی نمیدونم چرا هیچ وخ نشنیدیم و یا ندیدیم که این اختراع ها
وارد بازار بشن و این یک نقطه ضعف بزرگه!!!



با سلام

گاهی اوقات خبرهایی كه برایم جالب است ثبت می كنم و
باید به آینده هم امیدوار بود شاید روزی این اختراعات به بازار بیایند

جمعه 10/8/1392 - 17:3 - 0 تشکر 669596


مشاهده اجسام توسط نابینایان با عینک جدید هوشمند






2.jpg-54.jpeg

دانشمندان دانشگاه آکسفورد، عینک‌های هوشمندی طراحی کرده‌اند که به نابینایان در مشاهده اجسام کمک می‌کند.



به گزارش سرویس فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، این عینک‌ها از دوربین‌های ریز و یک رایانه جیبی برای ثبت اطلاعات و آگاه کردن افراد از اجسام پیش‌رو استفاده می‌کنند.



در آینده همچنین نابینایان خواهند توانست نمایشگر، دستگاه‌های خودپرداز را مشاهده کرده یا منوی رستوران‌های را بخوانند.



این عینکهای بیونیکی مانند یک عینک عادی بوده و با قیمت کمتر از 1000 پوند تا آخر سال آینده به بازار عرضه خواهند شد.



بیشتر افرادی که به عنوان نابینا شناخته شده‌اند هنوز می‌توانند نور را دریافت کنند و این عینکها بر این واقعیت سرمایه‌گذاری کرده‌اند.



دوربینهای ریز درون چارچوب عینک اطلاعاتی را که چشم باید ببیند، دریافت کرده و آنرا به رایانه کوچکی در جیب کاربر ارسال می‌کنند. این اطلاعات در آنجا پردازش شده و به شکل ساده برای نمایش بر روی عدسی‌ها در می‌آیند.



هرچه فاصله فرد یا جسم به کاربر نزدیکتر باشد، درخشش شکل بیشتر خواهد بود.



اگرچه این دستاورد ممکن است چیز زیادی بنظر نرسد اما می‌تواند به کاربران اجازه خرید مستقل یا استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی را ارائه کند.



توسعه بیشتر نرم‌افزار رایانه‌ای این عینک به کاربر امکان شناسایی ایستگاههای اتوبوس و شماره آنها را خواهد داد.



حتی ممکن است در آینده افراد نابینا بتوانند صورت غذای رستورانها را با استفاده از اطلاعات پردازش شده دوربین‌های عینکشان بخوانند.



امکانات دیگر شامل هدایت فرد به سمت در خروجی در ساختمان‌های بزرگ و نمایش دستگیره در بر روی عدسی عینک‌ها به منظور باز کردن در باشد.



در حال حاضر یک مطالعه آزمایشی بر روی این عینک‌ها انجام شده و قرار است نسخه ابتدایی آن بر روی گروه بزرگی از بیماران در سال جاری آزمایش شود.



اگرچه این عینک‌ها برای افراد کاملا نابینا کارایی نداشته اما میلیون‌ها انسان نیمه‌بینا یا دارای مشکلات بینایی می‌توانند از آن بهره لازم را ببرند.

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.