• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن دانش آموزی > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
دانش آموزی (بازدید: 4370)
شنبه 11/3/1392 - 12:51 -0 تشکر 607729
اخبار علمی فیزیک

بسم الله الرحمن الرحیم

سلام علیکم

تمام اخباری که مربوط به علم فیزیک می شود را در این بحث می توانید قرار دهید.

منتظر خبرهای شما هستیم.

موفق و موید باشید.

یا حق.

شنبه 11/3/1392 - 13:17 - 0 تشکر 607760

ظرفیت تولید بزرگترین کارخانه ستاره‌سازی جهان؟

ستاره‌شناسان موفق به شناسایی پرکارترین و بزرگترین کارخانه تولید ستاره جهان شده‌اند.

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، کهکشان HFLS3 که در فاصله 12.8 میلیارد سال نوری از زمین قرار داشته، سالانه نزدیک به 3000 ستاره تولید می‌کند که بیش از 2000 برابر کهکشان راه شیری است.

این کهکشان بسیار عظیم بوده و از منبع بسیار بزرگی از گاز برای تولید ستارگان جدید برخوردار است.

برای تعیین دقیق مسافت و ویژگی‌های این کهکشان به مشاهدات 12 تاسیسات تلسکوپ بین‌المللی از جمله تلسکوپهای زمینی و مداری نیاز بود.

تلسکوپهای نور مرئی تا ابزارهای در حال کار با طیف مادون قرمز، موج میلیمتری و طول مو ج رادیویی در این پژوهش مورد استفاده قرار گرفتد.

مجموعه تلسکوپهای آرایه بسیار بزرگ (VLA) در این پژوهش اطلاعاتی را در مورد گاز مولکولی سرد که ستارگان از آن شکل گرفته و همچنین امواج رادیویی تابیده شده از بقایای ستارگان بسیار عظیم با عمر کوتاه ارائه کرد.

دانشمندان دریافتند که HFLS3 از جرم ستاره‌ای نزدیک به 40 میلیارد برابر جرم خورشید و میزان گاز و غبار بیش از 100 میلیارد برابر جرم خورشید برخوردار بوده که همگی آنها با ماده تاریک کافی برای تولید یک خوشه کامل کهکشانی احاطه شده‌اند.

به گفته دانشمندان، این کهکشان گواه این موضوع است که انفجارهای شدید ناشی از شکل‌گیری ستارگان تنها 880 میلیون سال پس از انفجار بزرگ وجود داشته است.

محققان اکنون امیدوارند بتوانند از تلسکوپ آلما در تپه‌های شیلی برای دستیابی به اطلاعات بیشتر در مورد کهکشانهای این چنینی استفاده کنند.

این ستاره‌شناسان علاوه بر VLA از رصدخانه فضایی هرشل، آرایه ترکیبی پژوهشی رصدخانه موج میلیمتری، رصدخانه زیرمیلیمتری موسسه فناوری کالیفرنیا، تداخل‌سنج فلات دوبور، آرایه زیرمیلیمتری، تلسکوپ 30 متری IRAM، تلسکوپ ویلیام هرشل و تلسکوپ بزرگ جزایر قناری، رصدخانه کک، کاوشگر بررسی مادون قرمز میدان گسترده و تلسکوپ فضایی اسپایتزر استفاده کردند.

يکشنبه 12/3/1392 - 12:45 - 0 تشکر 607993

ساخت نخستین کوره مادون قرمز در کشور


 چند پژوهشگر جوان موفق به ساخت کوره مادون قرمز با نرخ گرمایشی بالا در کشور شدند.

امین صمدی‌مقدم، یکی از اعضای گروه سازنده این کوره در گفت‌وگو با خبرنگار پژوهشی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) گفت: منبع حرارتی این کوره لامپ‌های مادون قرمز است که آن را از سایر کوره‌ها متفاوت کرده و نرخ حرارتی بالایی را برای آن ایجاد می‌کند.

به گفته این پژوهشگر جوان، کوره ساخته شده می‌تواند در هر دقیقه نرخ حرارت دهی را تا 300 درجه بالا ببرد و با همان سرعت، محفظه را سرد کند.

وی درباره کاربردهای این کوره گفت: فشار، اتمسفر و دمای این کوره قابل کنترل است و به دلیل داشتن این ویژگی‌ها برای تمامی فرآیندهای کنترل حرارتی و اتصال‌دهی مناسب است. همچنین می‌تواند افزون بر حرارت‌دهی قطعات و مواد قبل و بعد از فرآیند تولید، برای پخت کاشی و نیز سرامیک نیز مورد استفاده قرار گیرد.

این کوره که طراحان آن رتبه دوم پژوهش‌های کاربردی جشنواره جوان خوارزمی را به دست آ‌ورده اند، به صورت آزمایشگاهی ساخته شده اما قابلیت استفاده در فرآیندهای آزمایشگاهی، پژوهشی و صنعتی را دارد.

صمدی‌مقدم با اشاره به اینکه این کوره نخستین نوع آن در ایران است، اظهار کرد: دمای کوره می‌تواند با استفاده از نرم افزار و بدون حضور مستقیم اپراتور تنظیم شود و تا 9 مرحله، برنامه تغییر دما و زمان‌بندی آن را می‌پذیرد.

وی توضیح داد: این کوره به دلیل آن که حرارت‌دهی بالایی دارد فرآیند تولید را کاهش می‌دهد و استفاده از آن بهینه است.

ضمن این که با استفاده از برنامه‌هایی که به آن داده می‌شود، می‌تواند حرارت‌دهی کند، دما را پایین بیاورد و خاموش شود و دوباره این فرآیند را تکرار کند.

به گفته صمدی‌مقدم کوره مادون قرمز با توان هشت کیلووات و با برق صنعتی کار می‌کند و می‌تواند دمای هوا را تا یک هزار درجه سانتیگراد بالا ببرد.

همچنین حرارت دهی این کوره از یک درجه تا 300 درجه سانتیگراد در دقیقه قابل تنظیم است.

کوره مادون قرمز توسط گروهی از دانشجویان دانشگاه‌های صنعتی امیرکبیر و خواجه نصیرالدین طوسی، تحت نظر مرکز رشد دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی و دانشکده مکانیک و مواد این دانشگاه ساخته شده است.

يکشنبه 12/3/1392 - 15:45 - 0 تشکر 608119

سرعت نور ثابت نیست!


نظریه نسبیت خاص اینشتین سرعت نور را ۳۰۰ هزار کیلومتر بر ثانیه تعیین کرده‌است، اما اکنون گروهی از دانشمندان جسور درجستجوی این احتمال هستند که شاید این محدودیت سرعت کیهانی قابل تغییر باشد. براساس گزارش لایو‌ساینس،‌ سرعت نور سرعتی ثابت است،‌ دست کم در تمامی کتابها و متون علمی اینگونه نوشته‌ شده‌است. اما تعدادی از دانشمندان درحال بررسی این احتمال هستند که این ثابت، قابل تغییر است و این تغییر تحت تاثیر طبیعت خلاء در فضا رخ می‌دهد.

مفهوم سرعت نور، که شتابی ثابت را طی زمان برای نور در نظر می‌گیرد، در زمینه‌های مختلفی از قبیل کیهان‌شناسی و نجوم مفاهیم گسترده‌تری دارد. برای مثال درزمان محاسبه ثابت ریز‌ساختار یا همان آلفا، که قدرت نیروی الکترومغناطیسی را تعریف می‌کند، سرعت نور افزایش پیدا می‌کند. نوسان سرعت نور می‌تواند قدرت پیوند‌های مولکولی را تغییر دهد.

سرعت نور ناثابت می‌تواند به این معنی باشد که تخمین‌هایی که از ابعاد جهان برآورد شده‌،‌ نادرست هستند و البته نمی‌تواند به این معنی باشد که انسان قادر است با سرعتی بالاتر از نور سفر کند. دو مقاله جدیدی که در مجله European Physics منتشر شده‌اند، تلاش دارند از ویژگی‌های کوانتومی فضا به سرعت نور برسند. در این دو مقاله تکنیک‌های متفاوتی برای محاسبه سرعت نور استفاده شده،‌ اما ایده اصلی آنها احتمال تغییر کردن سرعت نور تحت تاثیر نحوه تعامل ذرات بنیادین با تشعشعات کیهانی است. در این مقاله‌ها فضا، خالی درنظر گرفته نشده‌است،‌بلکه مملو از ترکیبی از ذرات مجازی درنظر گرفته شده که در کسری از ثانیه به‌وجود آمده و نابود می‌شوند.

در مقاله اول که توسط محققان دانشگاه پاریس ارائه شده، این ذرات بنیادین مجازی ذراتی مانند کوارک‌ها درنظر گرفته‌ شده‌اند،‌ذراتی که همواره با نسخه ضد‌ماده‌ای خود جفت می‌شوند و در نتیجه به سرعت ایجاد شده و پس از برخورد با ضد‌ماده خود نابود می‌شوند. به گفته محققان فوتون‌های نوری توسط این ذرات جذب شده و بازتابیده می‌شوند که انرژی این ذرات و بار الکتریکی آنها می‌تواند برروی سرعت نور اثرگذار باشد، حتی اگر این اثر کمتر از ۰٫۰۵ فمتوثانیه باشد، فمتو‌ثانیه برابر یک میلیونیوم از یک میلیاردوم ثانیه است.

در مقاله دوم که توسط موسسه ماکس‌پلانک ارائه شده،‌تعداد ذرات مجازی بنیادین عامل تغییر در سرعت نور اعلام شده‌اند. در این مطالعه تعداد این ذرات که از بار الکتریکی نیز برخوردارند ۱۰۰ گونه اعلام شده‌است،‌ درحالی که در مدل استاندارد این ذرات ۹ گونه شناسایی شده‌اند. بار این ذرات متناسب با میزان بار، منجر به ایجاد مقاومت امپدانس،‌ نوعی مقاومت در برابر جریان الکتریکی،‌ می‌شود. مقاومت امپدانس نیز خود به میزان گذر‌دهی خلاء یا میزان مقاومت خلاء در برابر میدان‌های الکتریکی و میزان نفوذ میدان‌های مغناطیسی در آن بستگی دارد. از آنجایی که امواج نوری ترکیبی از امواج الکتریکی و مغناطیسی هستند،‌تغییر در میزان این امواج می‌تواند سرعت نور را دچار نوسان کند. برخی از دانشمندان تکنیک‌های محاسباتی استفاده‌شده در این دو مقاله را زیر سوال برده‌اند و براین باورند از تکنیک‌های نامتناسبی برای انجام محاسبات در این دو مقاله استفاده‌شده است. همجنین تعداد ذرات بنیادین مجازی که در مقاله دوم از آنها یاد شده،‌ توسط برخی از دانشمندان مورد انتقاد قرار گرفته‌است.

يکشنبه 12/3/1392 - 15:46 - 0 تشکر 608120

کوچکترین آچار نوری جهان ساخته شد


فیزیکدانان دانشگاه تگزاس با مهار قابلیت کشش و رانش ذرات میکروسکوپی نور لیزر، توانستند معادل فیبر نوری، کوچکترین آچار جهان را بسازند.

به گزارش علم پرس به نقل از ایسنا، این ابزار مجازی می‌تواند کوچکترین ذرات از سلولهای زنده و دی‌ان‌ای گرفته تا موتورها و دینام‌های میکروسکوپی مورد استفاده در تحقیقات زیستی و فیزیک را با دقت پیچانده و برگرداند.

این دستاورد جدید در کنترل اجسام بسیار ریز به دانشمندان اجازه خواهد داد تا با مهارت از سلولها برای تحقیقات سرطانی استفاده کرده، رشته‌های دی‌ان‌ای را پیچانده و باز کرده و کارهای بسیار گسترده دیگری را با دقت میکروسکوپی انجام داد.

این محققان شیوه خود را که «آچار فیبر نوری» خوانده‌اند، در مقاله‌ای در مجله Optics Letters منتشر کرده‌اند.

ابتکاری که این شیوه را از دیگر ابزار نوری متمایز کرده این است که این آچار برای اولین بار توانسته اجسام مقیاس ریز را در جهات مختلف و در هر محور بدون حرکت دادن مولفه‌های نوری چرخانده و پیچ دهد. این فناوری به دلیل استفاده از فیبرهای نوری منعطف بجای لیزرهای ثابت برای این کار توانسته است به این دستاورد نائل آید.

محققان امیدوارند بتوانند از این فیبرهای نوری درون بدن انسان استفاده کرده و سلولهای خاص یا نورونهای هدایتگر در ستون فقرات را بررسی کنند.

این آچار برخلاف یک دستگاه واقعی که دور سلول یا دیگر ذرات میکروسکوپی پیچیده و نیروی چرخشی را اعمال می‌کند، هنگامی که دو پرتو نور لیزر از دو فیبر نوری در بخشهای مخالف جسم برخورد می‌کنند، ساخته می‌شود.

فوتونها در زمان برخورد با یک جسم،میزان نامحسوسی از نیرو را ایجاد می‌کنند اما یک پرتو شدید نور لیزر می‌تواند نیروی کافی برای چرخاندن اجسام میکروسکوپی را فراهم کند. از این شیوه در حال حاضر برای اجرای «انبرک نوری» استفاده می‌شود که می‌تواند یک جسم را روی یک خط مستقیم به جلو و عقب حرکت دهد.

در آچار نوری جدید این محققان، فیبرهای نوری از پرتوهای لیزر ابتدا برای گرفتن جسم و سپس قرار دادن آن در محل استفاده می‌کنند. با کمی تعدیل این فیبرها، پرتوها می‌توانند یک نیروی چرخاننده را اعمال کرده تا منجر به چرخیدن جسم در جای خود شود.

بسته به موقعیت فیبر، می‌توان این گردش را در هر محور و هر جهتی اجرا کرد. این کار تا حد زیادی توانایی محققان را برای بررسی و تصویر برداری از سلولها و گروههای سلولی در تحقیقات زیستی و بررسی‌های پزشکی ارتقا می‌دهد.

محققان در این جا از این شیوه بدیع برای چرخاندن و تغییر سلولهای ماهیچه انسان بدون آسیب رساندن به آنها استفاده کرده‌اند.

يکشنبه 12/3/1392 - 15:47 - 0 تشکر 608121

ساخت نازکترین لنز جهان


 فیزیکدانان مدرسه مهندسی هاروارد موفق به تولید نازک‌ترین لنز جهان شدند.

به گزارش سرویس فناوری ایسنا، این لنز به‌ دلیل نازک بودن فاقد عیوبی نظیر انحراف نوری است که این موجب می‌شود نقطه کانونی آن قابل تعریف باشد. توان تمرکز این لنز به مقدار حد تعیین شده توسط قانون پراش نزدیک شده است.

«فدریکو کاپاسو» از پژوهشگران مدرسه مهندسی هاروارد می‌گوید: اگر بتوانیم این لنز را جایگزین لنزهای مورد استفاده در تلفن‌های همراه کنیم، آن گاه می‌توان ضخامت این تلفن‌ها را کاهش داد و آنها را تا حد یک کارت اعتباری نازک کرد. بیشتر ادوات نوری که در دستگاه‌ها یافت می‌شود، به‌ دلیل دارا بودن شکل انحنایی جهت عبور نور، ابعاد توده‌ای دارند؛ اما این لنزی که ما تولید کرده‌ایم بسیار صاف بوده و ضخامتی در حد 60 نانومتر دارد.

در لنزهای معمولی، پرتو نور از بخش میانه و ضخیم‌تر بسیار آهسته‌تر از بخش‌های نازک‌تر عبور می‌کند، این تغییر سرعت موجب تغییر و تاخیر فاز شده و در نهایت شکستگی و متمرکز شدن را به‌ دنبال خواهد داشت.

این لنز جدید کمی متفاوت از لنزهای رایج است، به‌ طوری که در سطح آن نانوساختارهایی قرار داده شده که به آنها آنتن نوری گفته می‌شود. این آنتن‌ها عناصر فلزی هستند که موجب بروز تاخیر فاز اندکی در نور شده که این کار باعث شکست نور می‌شود. با تغییر و تنظیم فواصل موجود میان نانوآنتن‌ها می‌توان طول موج عبوری از این لنزها را تنظیم کرد.

در واقع این آنتن چیزی جز یک نوسانگر نیست که می‌تواند نور را در خود ذخیره کرده و سپس با کمی تاخیر آن را رها کند. این کار موجب تغییر جهت نور می‌شود، دقیقا شبیه حالتی که در لنزها رخ می‌دهد. این لنز جدید مشکل انحراف منوکروماتیک ندارد. انحراف کروی، کما و آستیگماتیسم در این لنز حذف شده است. وقتی که پرتو به این لنز برخورد می‌کند، از مرکز آن عبور کرده و پخش می‌شود، بنابراین به روش‌های اصلاحی پیچیده نیازی ندارد.

نتایج این تحقیق در نشریه «Nano Letters» به چاپ رسیده است. در این مقاله جزئیات ساخت این لنز درج شده است. برای تولید این لنز از یک لایه نازک طلا استفاده شده است، محققان بخشی از لایه طلا را از سطح سیلیکون زدودند تا در نهایت ساختاری v شکل باقی بماند.

بیشترین کاربرد این لنز در طیف سنجی و تصویربرداری است، البته در حال حاضر کارایی تمرکز در این لنز پایین است، اما محققان معتقدند که این مشکل به‌ راحتی قابل رفع است.

يکشنبه 12/3/1392 - 15:48 - 0 تشکر 608122

روشهای جلوگیری از امکان شنود فیبرنوری تبیین شد


روشهای نفوذ، تشخیص و جلوگیری از امکان شنود مسیرهای فیبرنوری با "تدوین برنامه اجرایی برای بومی سازی پایش سیگنال در کابل فیبرنوری " بررسی و تبیین شد.

به گزارش خبرنگار مهر، فیبرنوری به دلیل دارا بودن ویژگی عدم تداخل پذیری و اختلال در ارتباطات، کاندید مناسبی برای ارتباطات کوتاه، بین شهری، بین‌کشوری و درون اقیانوسی برای ارتباط قاره‌ها است بطوریکه امروزه زیرساخت بیشتر شبکه‌های ارتباطی را سیستم‌های انتقال فیبرنوری تشکیل می‌دهند.

براین اساس پروژه تدوین برنامه اجرایی برای بومی سازی پایش سیگنال در فیبرنوری توسط پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات انجام شده و این پژوهشگاه ادعا کرده که قطعیت امنیت و عدم امکان شنود اطلاعات منتقل شده توسط فیبرنوری نقض می شود.

در این پروژه روشهای ممکن برای نفوذ و شنود اطلاعات بر روی فیبرنوری، روشهای تشخیص رخداد شنود بر روی لینکهای فیبرنوری و روشهای جلوگیری از امکان شنود مسیرهای فیبرنوری بررسی شده است. همچنین در این پروژه توصیه هایی برای خرید، نصب، راه اندازی و بکارگیری تجهیزات ارتباطات فیبرنوری در جهت افزایش امنیت انتقال اطلاعات آنها ارائه شده است.

سازمان‌های سرویس گیرنده ارتباطات نوری به مقرون به صرفه بودن، محرمانگی، عملکرد مناسب و بهره‌وری زیربناهای فیبرنوری اعتماد کرده‌اند. از این رو، انشعاب روی کابل فیبرنوری به منزله ورود به حوزه اطلاعات ملی هر کشور تلقی می‌شود، لذا هر یک از این عوامل خود به تنهایی دلیل محکمی برای جدی گرفتن موضوع امنیت مسیرهای فیبرنوری است.

با مصوب شدن ادامه این پروژه، پیاده سازی پایلوت یک شبکه و بررسی امکان انجام شنود و دسترسی به اطلاعات عبوری برروی یک لینک فیبرنوری، بدون ایجاد اخلال در عملکرد عادی آن، بصورت تجربی آزمایش و اثبات خواهد شد.

يکشنبه 12/3/1392 - 15:50 - 0 تشکر 608123

تحول دنیای عکاسی؛ ساخت عدسیهای مسطح و فوق باریک


در نتیجه تلاشهای فیزیکدانهای دانشگاه هاروارد که مرزهای نور فیزیک نور را کنار زده اند، دنیای عکاسی با ساخت عدسیهای مسطح که تصویرهای بی نقصی می گیرند، متحول خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، محققان دانشگاه هاروارد با استفاده از یک نوع عدسی های جدید تصاویر بی نقصی خلق کرده اند. این گروه تحقیقاتی نوعی عدسی ها فوق باریک و مسطح ساخته اند که تنها ۶۰ نانومتر ضخامت دارد و دو بعدی است اما با این وجود نور را بدون انحراف متمرکز می کند.

این فناوری می تواند همه چیز را از عکاسی حرفه ای و عکاسی با تلفنهای هوشمند و کابلهای فیبر نوری متحول کند و برای انتقال اطلاعات و تصاویر به کار رود.

فدریکو گاپاسو محقق ارشد این تحقیقات اظهار داشت: ما روش جدیدی را برای ساخت عدسی ارائه می کنیم که به جای فاز تأخیری درحالیکه نور از ضخامت ماده عبور می کند، می توان یک فاز لحظه ای و آنی درست در سطح عدسی ساخت. این عدسیهای مسطح نوع جدیدی از فناوری را به روی ما می گشاید.

کاپاسو وهمکارانش این عدسیهای جدید را با روکش کردن یک قرص سیلیسیم سلیکونی بسیار باریک با یک لایه یک نانومتری از طلا ساخته اند. در مرحله بعدی آنها لایه طلا را جدا کردند تا یک آرایه از ساختار V شکل ایجاد کنند که فاصله منظمی روی سطح گذاشته است.

وقتی که این گروه یک لیزر را به این عدسیهای مسطح می تابانند، این ساختارها به عنوان نانو آنتنهایی عمل می کنند که نور وارد شده را گرفته و آن را پیش از انتشار دوباره اندکی نگاه می دارد.


یک عدسی مسطح ریزنگار که از سیلیکون ساخته شده است: سطح این عدسی با حلقه های هم مرکز نانوآنتنهای نوری طلا پوشانده شده که از تأخیرهای مختلفی برای حرکت دادن نور برخوردار است. این حلقه های رنگی نشان دهنده میزان فاز تأخیر به نسبت هر حلقه است

این تأخیرها که در سطح عدسیها به طور دقیق تنظیم شده است جهت نور را به همان سمتی تغییر می دهد که یک عدسی دارای ضخامت که امروز استفاده می شود نور را هدایت می کند.

این عدسی مسطح، مانند عدسی چشم ماهی عمل می کند و انحرافات نور را رفع می کند. همچنین سایر انحرافات نوری در این نوع عدسی مسطح رخ نمی دهد، به همین دلیل تصویر نهایی کاملا دقیق بوده و به هیچ شیوه اصلاحی نیاز ندارد.

يکشنبه 12/3/1392 - 15:52 - 0 تشکر 608124

شیشه های ضد بازتاب و خودتمیز شونده

اخیرا یک تیم تحقیقاتی در موسسه فناوری ماساچوست روشی یافته‌اند که با استفاده از آن شیشه‌هایی تولید می‌شود که نور را منعکس نمی‌کنند؛ این شیشه‌ها هیچ بازتابشی نداشته، بنابراین کاملا غیرقابل تشخیص هستند.

یکی از ویژگی‌های بارز شیشه‌ها آن است که قادرند نور را انعکاس دهند، این در حالی است که پژوهشگران این پروژه می‌گویند ‍شیشه‌هایی که آنها تولید کرده‌اند، مبتنی بر نانوالگوهایی است که در نهایت منجر به بروز رفتارهای خودتمیز شوندگی، ضد مه بودن و ضدانعکاس می‌شود. آنها امیدوارند با استفاده از یک فرایند ارزان‌قیمت بتوانند این محصول را به تولید انبوه رسانده و روانه بازار کنند.

از این شیشه‌ها می‌توان در تلفن‌های هوشمند، تلویزیون‌ها، پنل‌های خورشیدی، شیشه‌های خودروها و حتی پنجره ساختمان‌ها استفاده کرد. پنل‌های فتوولتائیک طی مدت شش ماه نیمی از کارایی خود را از دست می‌دهند که دلیل این امر تجمع غبار و آلایندگی در سطح آنها است. اگر در پنل‌ها از این فناوری استفاده شود، سطوح آلوده نشده و مشکل کمتری پیش می‌آید.

در واقع کارایی این پنل‌ها نسبت به پنل‌های رایج افزایش می‌یابد که دلیل آن عبور نور بیشتر از میان صفحات آن است.

بخشی از نور که در پنل‌های معمولی از سطح منعکس می‌شود، در این پنل‌ها منعکس نشده و جذب می‌شود. مشکل انعکاس در هنگام صبح و عصر به حداکثر خود می‌رسد، به‌ طوری که به‌ دلیل زاویه تابش نور خورشید بیش از 50 درصد از نور خورشید منعکس می‌شود، اما در پنل‌های ضد انعکاس، انعکاس به رقم ناچیزی می‌رسد.

از دیگر مزایای این پوشش آن است که ضد آب بوده و قادر است پنل‌ها را به‌ مدت طولانی‌تری پاکیزه نگه دارد. البته پیش از این پوشش‌های ضد آب توسط محققان دیگری نیز ارائه شده بود، اما هیچ یک ضد انعکاس نبودند، بنابراین داشتن این دو ویژگی از مزایای خاص این پوشش جدید است.

محققان این پروژه می‌گویند اگر قیمت تولید این شیشه‌ها کاهش یابد، از آنها می‌توان در خودروها هم استفاده کرد.

در سطح این شیشه‌ها از الگوهای مخروطی شکل استفاده شده است که طولی در حدود 200 نانومتر دارند. برای تولید این سطوح ابتدا سطح شیشه را با استفاده از مواد مقاوم در برابر نور پوشش می‌دهند، در قدم بعد این سطح را الگو داده و سپس در معرض تابش قرار می‌دهند. با استفاده از فرایند اچ کردن می‌توان اشکال مخروطی شکل ایجاد کرد.

نتایج این تحقیق در نشریه ACS Nano به چاپ رسیده است.

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.