• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن سياسي > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
سياسي (بازدید: 1503)
شنبه 21/2/1392 - 12:35 -0 تشکر 602739
آخرین روز ثبت‌نام داوطلبان کاندیداتوری انتخابات ریاست ‌جمهوری

روز پرترافیک ساختمان فاطمی/ قالیباف، داوود احمدی‌نژاد، ابوترابی‌فرد و اطاعت آمدند

اخبار پنجمین و آخرین روز ثبت‌نام از داوطلبان کاندیداتوری انتخابات ریاست ‌جمهوری در این خبر لحظه به لحظه بروزرسانی‌ می‌شود.

خبرگزاری فارس: روز پرترافیک ساختمان فاطمی/ قالیباف، داوود احمدی‌نژاد، ابوترابی‌فرد و اطاعت آمدند

 

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس مستقر در ستاد انتخابات وزارت کشور، پنجمین و آخرین روز ثبت‌نام از نامزدهای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در محل وزارت کشور آغاز شد که اخبار آن بصورت لحظه به لحظه در این خبر به روز رسانی می‌شود.


کوروش کبير همان ذوالقرنين است؟؟؟
 
شنبه 21/2/1392 - 17:47 - 0 تشکر 602804


طهماسب مظاهری هم نامزد ریاست‌جمهوری یازدهم شد


طهماسب مظاهری رئیس اسبق بانک مرکزی هم برای ثبت‌نام به وزارت کشور آمد.


وی در جمع خبرنگاران تاکید کرد: بنده به صورت مستقل در انتخابات حاضر شده‌ام.




کوروش کبير همان ذوالقرنين است؟؟؟
 
شنبه 21/2/1392 - 17:47 - 0 تشکر 602805


نوری: ثبت‌نام 89 نفر تا ساعت 13 آخرین روز ثبت‌نام در انتخابات ریاست جمهوری


حسنعلی نوری مدیرکل دفتر انتخابات وزارت کشور با بیان اینکه امروز همکارانش در این ستاد روز پرکاری داشته‌اند، گفت: بر اساس آمار تاکنون 89 نفر تا ساعت 13 ثبت‌نام کرده‌اند که از این تعداد 2 نفر خانم هستند.


وی با اعلام اینکه ساعت پایان کار ستاد ساعت 18 است، گفت: تمدید این زمان بر عهده وزیر کشور است و تاکنون اقدامی در این زمینه صورت نگرفته است.


مدیرکل دفتر انتخابات وزارت کشور در خصوص انتخابات شوراهای شهر و روستا نیز گفت: بررسی صلاحیت‌ها در هیئت‌های اجرایی تمام شده و تایید صلاحیت‌ها از هیئت‌های اجرایی به هیئت‌های نظارت ارسال شده است که دنبال می‌شود.


وی همچنین گفت: نتایج نهایی 28 اردیبهشت ماه ابلاغ خواهد شد.




کوروش کبير همان ذوالقرنين است؟؟؟
 
شنبه 21/2/1392 - 17:48 - 0 تشکر 602806


مظاهری:دولت آینده باید چند سال برای تعادل شاخص‌های اقتصادی وقت بگذارد


طهماسب مظاهری بعد از ثبت نام به عنوان کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در جمع خبرنگاران گفت: عمده‌ترین مساله کشور، مسائل اقتصادی است و دولت آینده وقت خود را چند سال باید برای تعادل شاخص های اقتصادی بگذارد‬.


رئیس کل سابق بانک مرکزی گفت: من در این دولت فقط یکسال رئیس کل بانک مرکزی بودم و این بحث را داشتم که انتشار پول بیش از حد رشد اقتصادی باعث تورم می شود‬؛ ‫این حرف مقبول دولت واقع نشد و بعد از یکسال نتوانستم حرفم را کامل جا بیاندازم، دولت را ترک کردم و البته انتشار پول بیش از حد رشد اقتصادی ادامه پیدا کرد و وضعیت امروز نتیجه همان کار است.


‫وی تاکید کرد: اقتصاد کشور را باید از آثار منفی سیاست نجات دهیم.




کوروش کبير همان ذوالقرنين است؟؟؟
 
شنبه 21/2/1392 - 17:48 - 0 تشکر 602807


مسعود پزشکیان، یک داوطلب دیگر برای ورود به پاستور


مسعود پزشکیان  نماینده اصلاح‌طلب مجلس شورای اسلامی برای ثبت‌نام در یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری به وزارت کشور آمد.




کوروش کبير همان ذوالقرنين است؟؟؟
 
شنبه 21/2/1392 - 17:48 - 0 تشکر 602808


علی‌اکبر ولایتی برای انتخابات ریاست‌جمهوری یازدهم ثبت‌نام کرد+زندگی‌نامه


علی‌اکبر ولایتی وزیر اسبق امور خارجه ایران و عضو ائتلاف پیشرفت با حضور در ستاد انتخابات کشور برای انتخابات ریاست‌جمهوری آینده ثبت‌نام کرد.


متن زندگی‌نامه ولایتی به شرح زیر است:


على ‌اکبر ولایتى در 4 تیر سال 1324، در رستم آباد، یکى از 33 روستاى شمیران در خانواده‌ای متوسط به دنیا آمد.


ولایتى در خانواده‌اى نسبتا شلوغ (5 دختر و 1 پسر) به دنیا آمد. او کودکى آرام بود و بیشتر وقت خود را به مطالعه کتاب می‌گذراند، به طورى که در 9 سالگى، کتاب 7 جلدى اسکندر‌نامه، و در کلاس پنجم ابتدایى، کتاب کلیله و دمنه را خواند. از نوجوانى علاقه فراوانى به کتاب‌هاى تاریخى داشت، به حدى که گاه 12 ساعت شبانه روز را به مطالعه تاریخ مى گذراند.


وی دوران ابتدایى و دوره نخست دبیرستان را در رستم‌آباد گذراند و در دوره دوم دبیرستان به دبیرستان جم قلهک رفت و در سال 1342 دیپلم طبیعى گرفت. در سال 1343 در کنکور سراسرى رتبه 49 کشورى را به دست آورد و در رشته پزشکى دانشگاه تهران پذیرفته شد و از سال 1342 در مدرسه قائمیه و سپس در دبیرستان جهان‌آراى قلهک تا سال 1350 به تدریس اشتغال داشت.


ولایتی دوره تخصص اطفال را در مرکز طبى کودکان دانشگاه تهران و فوق تخصص بیمارى‌هاى عفونى را در دانشگاه جان هاپکینز آمریکا گذراند.


پس از پیروزى انقلاب اسلامى، مدتى معاون وزارت بهدارى بود، در دوره اول مجلس به نمایندگى مردم تهران انتخاب شد و سپس به مدت 16 سال، در دوره‌هاى ریاست‌جمهورى حضرت آیت‌الله خامنه‌اى و  آقاى هاشمى رفسنجانى، به عنوان وزیر خارجه خدمت کرد و از این حیث، پرسابقه‌ترین وزیر جمهورى اسلامى به شمار مى‌آید.


پس از دوم خرداد 1376، با آن که خاتمى- رئیس‌جمهور وقت- سلیقه و دیدگاه وى را براى عضویت در کابینه مى‌پسندید، ولى او راهى بیت مقام معظم رهبرى شد و مشاور بین‌الملل ایشان گردید و هم اکنون نیز در این سمت خطیر انجام وظیفه مى‌کند.


صرف نظر  از این شغل مهم، دکتر ولایتى در چند رشته دانشگاهى به تدریس مشغول است و در بعضى از شوراهاى مهم کشورى همچون شوراى عالى انقلاب فرهنگى، مجمع تشخیص مصلحت نظام و بنیاد دائره‌المعارف اسلامى شرکت داشته و عضو رسمى می‌باشد. او که داراى چندین دکتراى افتخارى از چند دانشگاه معتبر بین‌المللى است، در تعدادى از انجمن‌هاى تخصصى و پژوهشى جهان نیز عضویت دارد.


او که از مردان سیاست روزگار ما است، خود در اهمیت مطالعات تاریخى براى حرفه سیاستمدارى مى‌گوید: هر کسى که بخواهد سیاست را خوب بفهمد، باید تاریخ بداند. اگر تاریخ نداند، راه بجایى نمى برد.


فعالیت‌هاى سیاسى قبل از انقلاب‌اسلامى:


ولایتى از نوجوانى، به دلیل علاقه‌مندى پدرش به سیاست، با اوضاع سیاسى موجود، آشنا شد و به عمل‌ورزى سیاسى روى‌آورد. او در دبیرستان، به مناسبتهاى مختلف، در اعتراض به سیاست‌هاى شاه، هم‌مدرسه‌اى‌ها را به تعطیلى کلاس درس و تظاهرات فرا‌مى‌خواند و در این راه، بارها به ساواک منطقه رفت و مورد بازجویى قرار‌گرفت. به طورى که از 17 سالگى پرونده‌اى در ساواک تهران براى او گشوده شد.


وی از 17 سالگى (1341) به عضویت جبهه ملى دوم درآمد. در دانشگاه، به همراه مرحوم شهید لواسانى، شهید دکتر لبافى‌نژاد، دکتر معتمدى، دکتر جزائرى، دکتر خادمى و ... انجمن اسلامى پزشکان را، که پس از دکتر شیبانى به حال تعلیق درآمده بود، احیا کرد و با گروه‌هاى مختلف سیاسى و روحانیت پیرو امام (ره) تماس‌هاى منظم برقرار ساخت.


برخی از سمت‌های اجرایی و علمی:


مشاور مقام معظم رهبری در امور بین الملل (از سال 1376 تا کنون)


وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران (از آذر ماه 1360 لغایت خرداد 1376)


عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام( از بدو تاسیس تا کنون)


عضو شورای‌عالی انقلاب فرهنگی (از سال 1368)


دبیر کل مجمع جهانی اهل‌بیت (ع) (ازسال79 تا مهر 1381)


نماینده تهران در اولین دوره مجلس شورای اسلامی


معاون وزیر بهداشت


استاد تاریخ روابط خارجی ایران در دانشکده روابط بین‌الملل وابسته به وزارت امور خارجه


استاد دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران


رئیس شورای عالی نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران


عضو هیأت مدیره نظام پزشکی تهران (از3 مهرماه 1370)


عضو شورای عالی سیاست‌گذاری دایره‌المعارف دفاع مقدس


عضو پیوسته منتخب فرهنگستان علوم پزشکی ایران (از سال 1369)


عضو هیئت امنای بنیاد دایره‌المعارف اسلامی برای 3 دوره


عضو هیأت امنا ی دانشگاه علوم پزشکی تهران


عضو هیأت امنای دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی


عضو شورایعالی انستیتو تحقیقاتی سل و بیماریهای ریوی کشور


رئیس هیأت تحریریه مجله پزشکی جمهوری اسلامی ایران


رئیس هیأت مدیره انجمن متخصصین بیماریهای عفونی و گرمسیری ایران


رئیس شورای مرکزی انجمن اسلامی پزشکان ایران


رئیس گروه اسلام معاصر ـ بنیاد دائرﻩ‌المعارف اسلامی


رئیس مرکزآموزشی پژوهشی درمانی سل و بیماریهای ریوی


برخی از تالیفات علی‌اکبر ولایتی:


پویایی فرهنگ و تمدن اسلام و ایران


ایران و مسئله فلسطین


ایران و تحولات فلسطین


بحران تاریخی هویت ایرانی


مقدمه فکری نهضت مشروطیت


تاریخ روابط خارجی ایران در عهد شاه عباس اول صفوی


تاریخ روابط خارجی ایران در عهد شاه اسماعیل صفوی


تاریخ سیاسی جنگ تحمیلی عراق علیه جمهوری اسلامی


تاریخ روابط خارجی ایران در دوران ناصرالدین‌شاه و مظفرالدین‌شاه




کوروش کبير همان ذوالقرنين است؟؟؟
 
شنبه 21/2/1392 - 17:49 - 0 تشکر 602809


فرزند آیت‌الله کاشانی هم برای ثبت نام به وزارت کشور آمد


سید احمد کاشانی فرزند آیت‌الله کاشانی رهبر ملی شدن صنعت نفت برای ثبت‌نام در انتخابات ریاست‌جمهوری به ستاد انتخابات وزارت کشور آمد.


وی در دوره اول و دوم نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی بوده است.




کوروش کبير همان ذوالقرنين است؟؟؟
 
شنبه 21/2/1392 - 17:49 - 0 تشکر 602810


اصغر‌زاده: اصلاح‌طلب آواره هستم


ابراهیم اصغر زاده پیش از ظهر امروز پس از ثبت نام برای انتخابات یازدهیمن دوره ریاست جمهوری در نشست خبری خود در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه سمت فعلی شما چیست اظهار داشت: بنده اکنون اصلاح‌طلب آواره هستم، متاسفانه رفتار دولت کنونی به گونه‌ای است که سطح فعالیت‌های اجرایی در کشور فوق‌العاده تنزل یافته و بی‌نظمی به حد اعلا رسیده است.


وی تصریح کرد: نقدینگی از زمان احمد شاه تا انتهای دولت خاتمی 70 هزار میلیارد تومان بود اما الان 470 هزار میلیارد تومان شده است.


اصغر زاده با بیان اینکه اگر خاتمی و هاشمی تا آخرین لحظه به این کاروان پیوندند در کنار آنها و در خدمت آنها هستم اما اگر آنها نیایند و اجماعی هم صورت نگیرد، تا آخر می‌مانم.


وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه اصلاح طلبان در سال 88 اردوکشی خیابانی به راه انداختند، چه تضمینی وجود دارد که شما بعد از اینکه رای نیاوردید این اقدام را انجام ندهید تصریح کرد: باید هرکس که در انتخابات شرکت می‌کند به قانون و نتیجه‌ای که توسط دستگاه‌های مجری اعلام می‌شود پایبند باشد.




کوروش کبير همان ذوالقرنين است؟؟؟
 
شنبه 21/2/1392 - 17:49 - 0 تشکر 602811


علی‌آبادی: از دیدن این همه داوطلب رنج می‌برم!/در شورای شهر بهتر فعالیت می‌کنم


علی آبادی درباره عدم ثبت‌نامش در انتخابات ریاست جمهوری گفت: برای ثبت‌نام رفتم تا شانس خودم را امتحان کنم اما از حضور این همه داوطلب رنج می‌بردم به ویژه افرادی که توانایی ندارند. حدود 10 تا 15 نفر حضور دارند که می‌توانند در سطح ریاست جمهوری فعالیت کنند.


وی ادامه داد: حجم عظیمی از رسانه‌ها، خبرنگاران، روزنامه‌ها و سایت‌ها را می‌توانید ببینید که این نشان می‌دهد موضوع ریاست جمهوری بسیار مهم است که برای ثبت‌نامش خبرنگاران زیادی حضور دارند.


علی‌آبادی افزود: رئیس‌جمهور باید کسی باشد که بخش‌های مختلف مردمی را با یکدیگر همدل کند و در کنار رهبر باشد. مرور کردم و دیدم از کسانی که می‌شناسم ولایتی، ابوترابی و قالیباف از یاران و دوستداران رهبری هستند. بنابراین با خودم فکر کردم که بهتر است ثبت‌نام نکنم اما هر یک از این عزیزان که رای آورد در کنارشان خواهم بود و در هر پستی که بخواهند فعالیت می‌کنم. صلاح دیدم یک جایی را خالی بگذارم.


رئیس کمیته ملی المپیک درباره حضورش در کاندیداتوری شورای شهر نیز اظهار داشت: مشکلی نداشت علاوه بر شوراها در ریاست جمهوری هم ثبت‌نام کنم اما در شورا بهتر می‌توانم کار کنم. من مهندس راه و ساختمان هستم و سال ها در وزارت راه کار کردم اگر مردم عزیز تهران تشخیص دهند می‌توانم در شورای شهر بیشتر کار کنم.


علی‌آبادی در پاسخ به این سوال که آیا برای حضور در انتخابات ریاست جمهوری از طرف دولت هم حمایت شدید تصریح کرد: اصلا این موضوع را با دولت مطرح نکردم و با هیچ کسی مشورت نکردم اگر کاندیدا می‌شدم به صورت شخصی کار می‌کردم.


وی در پایان در پاسخ به این سوال که شما در انتخابات شورای شهر ثبت‌نام کرده‌اید و در نظر داشته‌اید برای ریاست جمهوری هم کاندیدا شوید برنامه‌تان برای انتخابات کمیته ملی المپیک چیست عنوان کرد: هنوز نمی‌دانم اما اینها تناقض محسوب نمی‌شود و شغل نیست. منتظرم انتخابات شورای شهر برگزار شود بعد تصمیم بگیرم.




کوروش کبير همان ذوالقرنين است؟؟؟
 
شنبه 21/2/1392 - 17:49 - 0 تشکر 602812


پزشکیان: همیشه مستقل بوده‌ام/می‌شود به نفع کسانی که راه را طی کرده‌اند کنار رفت


مسعود پزشکیان نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی بعد از ثبت نام  در لیست کاندیداهای ریاست‌جمهوری یازدهم در جمع خبرنگاران اظهار کرد: من همیشه مستقل بوده‌ام و بر مبنای اصولم معتقدم بدون اصلاح نمی‌توانیم به جایی برسیم.


وی در پاسخ به اینکه آیا به نفع هاشمی و خاتمی کنار می‌رود یا خیر؟ ادامه داد: مملکت به افرادی نیاز دارد که تجربه و سابقه و شناخت داشته باشند. چون آنهایی که راه را رفته‌اند و یکبار اشتباه کرده‌اند اگر تجربه و علم داشته باشند می‌توانند راه درست‌تر را روند و می‌شود به نفع این افراد کنار رفت.


وی در پاسخ به سوال دیگری گفت: همسرم در سال 73در یک تصادف فوت کرد، دیگر ازدواج نکردم و به جای آن بچه‌هایم را بزرگ کردم.


پزشکیان در پاسخ به اینکه چرا پیش از این اعلام کاندیداتوری نکرده بود؟ اظهار داشت: تا امروز منتظر بودم کسانی که راه را رفته‌اند و تجربه دارند، وارد عرصه شوند اما وقتی دیدم کسانی که راه را طی نکرده‌ا‌ند می‌خواهند بیایند، من هم آمدم.




کوروش کبير همان ذوالقرنين است؟؟؟
 
شنبه 21/2/1392 - 17:50 - 0 تشکر 602813


متکی کاندیداتوری خود در انتخابات یازدهم ریاست‌جمهوری را ثبت کرد+زندگینامه


منوچهر متکی عضو ائتلاف 5گانه اصولگریان و وزیر سابق امور خارجه کشورمان امروز با حضور در ستاد انتخابات وزارت کشور کاندیداتوری خود را رسما ثبت کرد.


منوچهر متکی سال 1332 در روستای گز، شهرستان بندر گز، استان گلستان (شرق مازندران سابق) متولد شد. پدرش محمدعلی ابتدا در آسیاب پدری و برای مدتی در راه‌آهن بندر گز به کارگری مشغول بود. او 40 سال باقیمانده عمرش را نیمی به کشاورزی و نیم دیگر تا 1370 با فروش زمین کشاورزی به کاسبی در مغازه کوچکی در بندر گزر روزگار گذراند.


مادرش لیلا فرزند کربلایی محمد علی تمسکنی پس از آموزش قرآن نزد مادر همسرش حلیمه همه عمر به ذکر مدح و مصیبت اهل بیت عصمت و طهارت(ع) پرداخت و در سال 1382 به سرای باقی شتافت.


این نوزاد که در یک سالگی به همراه پدر و مادرش در بندر گز ساکن شد، تحصیلات ابتدایی تا سال پنجم دبیرستان را در مدارس بندر گز گذراند و در سال 1350 دیپلم خود را از دبیرستان شهریار مشهد اخذ نمود. یک سالی قبل از رفتن به خدمت سربازی به عنوان معلم کلاس پنجم دبستان اسلامی تازه تأسیس جعفری در گنبد کاووس اشتغال داشت و در مهرماه 1351 پس از طی دوره 6 ماهه آموزش نظامی در پادگان گرگان به مدت یک سال و نیم تحت عنوان معلم سپاهی دانش در روستای قلعه‌نو و هاشم‌آباد بخش طرقبه مشهد خدمت کرد.


منوچهر متکی در آذرماه 1353 به استخدام آموزش و پرورش درآمد و برای ادامه تحصیل ابتدا قصد عزیمت به ایتالیا را داشت، اما پس از فراهم نشدن مقدمات آن، در سال 1355 راهی هندوستان شد و در رشته علوم اجتماعی در دانشگاه بنگور ثبت‌نام کرد.


منوچهر متکی در 23 بهمن سال 1357 (روز بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در ایران) به همراهی جمعی از دانشجویان و از طریق مرزهای زمینی و مسیر افغانستان عازم مشهد و نهایتا در روز اول اسفند 1357 وارد تهران شد و در اقامتی یک ماهه امور فرهنگی و دانش‌آموزی کمیته 9 در منطقه منیریه تهران را به همراه دیگر دوستان دانشجو برعهده گرفت.


وی شش ماهه نخست سال 1358 را در مراجعت به زادگاهش (بندر گز) با خدمت داوطلبانه در حوزه‌های مختلف مورد نیاز سپری کرد. مشارکت در تشکیل سپاه پاسداران، تأسیس حزب جمهوری اسلامی و برگزاری جلسات مختلف مرتبط با مناسبت‌های انقلاب اسلامی از جمله فعالیت های وی در این مقطع به شمار می‌آیند. با فرا رسیدن ماه مهر و شروع فصل مدارس به پیشنهاد دوستان خود در آموزش و پرورش، منوچهر متکی ضمن اعاده به کار معلمی، تدریس در دبیرستان‌های منطقه بندر گز را آغاز کرد.


وی در سال 1358 همزمان با ازدواج با خانم طاهره نظری در عرصه رقابت انتخاباتی دوره اول مجلس شورای اسلامی نیز حاضر شد؛ متکی که نیمی از دوره نمایندگی خود را عضو هیأت‌رئیسه مجلس بود، در پایان این دوره که در ششم خرداد 1363 به پایان رسید، از سوی نهادهای مختلفی دعوت به کار شد. وی در نهایت با توجه به عضویت چهار ساله‌اش در کمیسیون سیاست خارجی مجلس دعوت وزیر وقت امور خارجه را پذیرفت و از تاریخ 7 خرداد همان سال رسما به وزارت امور خارجه منتقل شد.


متکی در ورود به وزارت امور خارجه و در پذیرش نخستین مسئولیت اجرایی ترجیح داد به جای پذیرش پست سفارت و اعزام به کشور ونزوئلا، مسئولیت یکی از ادارات سیاسی (اداره هفتم) در مرکز را انتخاب و به این ترتیب عملا با کارکرد دیپلماسی آشناتر شود. وی یک سال بعد در تیرماه 1364 با معرفی وزیر امور خارجه و تأیید حضرت آیت‌االله خامنه‌ای ریاست‌جمهوری وقت، به‌عنوان سفیر جمهوری اسلامی ایران در ترکیه عازم آنکارا شد.


چهار سال حضور منوچهر متکی در ترکیه با رشد تفکر و بیداری اسلامی در بدنه اجتماعی و سیاسی مردم ترکیه همراه بود که بعدها پیروزی حزب رفاه و متعاقبا حزب عدالت و توسعه در حقیقت محصول تلاش بیدارگران اقالیم قبله (پیشگامان بیداری اسلامی) در این کشور اسلامی بود.


منوچهر متکی در بازگشت از ترکیه در سال 1368 برای مدتی به سمت مدیرکل اروپای غربی وزارت امور خارجه منصوب و سپس معاونت امور بین‌الملل وزارت امور خارجه را به مدت سه سال عهده‌دار شد.


از اقدامات وی در دوره 3 ساله معاونت امور بین‌الملل منوچهر متکی، جدی و برنامه‌ای شدن کار با دو مجموعه مهم سازمان همکاری اسلامی و جنبش غیر متعهدها از یک‌سو و حضور فعال‌تر در سازمان ملل و پرهیز از سیاست صندلی خالی در این سازمان‌ها از سوی دیگر بود.


طراحی سیاست تهاجمی در موضوع حقوق بشر به‌عنوان ابزاری سیاسی در دست غرب و پایش وضعیت حقوق بشر در کشورهای غربی و تدوین منشور حقوق بشر اسلامی در سازمان کنفرانس اسلامی، تصویب میزبانی و ریاست سازمان کنفرانس اسلامی در تهران (در سال 1376) به مدت سه سال و قرار گرفتن در جایگاه ده کشور اول تأثیرگذار در جنبش غیرمتعهدها، ایفای نقش کلیدی در مذاکرات مربوط به تدوین کنوانسیون جامع انهدام سلاح‌های شیمیایی تا سال 2012 و برگزاری بزرگترین اجلاس اقتصادی کشورهای در حال توسعه گروه 77 و چین در تهران را می‌توان به عنوان بخشی از این اقدامات نام برد.


ادامه مذاکرات صلح با رژیم عراق در چارچوب قطعنامه 598 و مکاتبات فی‌مابین روسای‌جمهور دو کشور و شروع آزادسازی اسرا و سفر نخستین هیأت جمهوری اسلامی ایران به ریاست وی به عراق، اشغال کویت، جنگ بالکان و فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی سابق ازجمله رخدادها و تحولات شگرف سیاسی، امنیتی در سطح منطقه و جهان بودند که در دوران سه ساله حضور منوچهر متکی در سمت معاونت امور بین‌الملل وزارت امور خارجه اتفاق افتاد.


وی در این دوره سه ساله دو بار در اجلاس سران جنبش غیر متعهدها (در بلگراد و جاکارتا) و یک بار در اجلاس سران کنفرانس اسلامی ( در داکار) ریاست هیأت کارشناسان ارشد کشورمان را برعهده داشت و در بیش از 20 نشست مختلف بین‌المللی در سطوح متفاوت حضور و مشارکت داشت.


منوچهر متکی در این دوره با استفاده از فرصت ایجاد شده در کنار جمعی از معاونین و مدیران ارشد وزارت امور خارجه دوره کارشناسی ارشد روابط بین الملل را در دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران طی نمود.


وی در نیمه دوم سال 1371 به‌عنوان معاون حقوقی کنسولی و امور مجلس وزارت امور خارجه به مدت دو سال انجام وظیفه کرد و در سال 1373 به عنوان سفیر کبیر جمهوری اسلامی ایران راهی کشور ژاپن شد.


بهبود و تقویت مناسبات فیمابین وزارت امور خارجه و مجلس چهارم، تشکیل ستاد حقوقی با بهره‌گیری از صاحبنظران مجرب برای تدوین مستندات پیرامون جزیره ایرانی بوموسی و طراحی روابط صمیمانه با هموطنان ایرانی در خارج از کشور و صدور گذرنامه برای همه ایرانیانی که در خارج از کشور به دلایلی فاقد گذرنامه بودند بخشی از اهداف و برنامه‌های متکی در حوزه معاونت جدید وزارت امور خارجه بود.


در دوره پنج‌ساله سفارت منوچهر متکی در ژاپن، روابط تهران - توکیو با وجود مواجه شدن با تشدید تحریم‌های یکجانبه آمریکا در دوره بیل کلینتون (طرح داماتو در سال 1995)، در تدبیری هوشمندانه روند رو به رشد خود را ادامه داد. شرکت‌های ژاپنی تعهدات ده میلیارد دلاری خود برای اجرای پروژه‌های زیربنایی در ایران را عملیاتی نمودند و برای نخستین بار صنایع مخابرات ایران از انحصار یک کشور اروپایی خارج و از تکنولوژی پیشرفته ژاپن ضمن تامین اعتبار از منابع ژاپنی بهره گیری کرد.


متکی در بازگشت از ژاپن در سال 1378 به مدت دو سال مشاور وزیر امور خارجه در امور بین‌المللی بود. یکی از موارد مهم پیگیری شده در این دوره، اجرایی شدن مصوبه مجلس شورای اسلامی در مورد دعاوی آن دسته از ایرانیانی بود که در اقدامات تروریستی مورد حمایت ایالات متحده آمریکا خسارت دیده‌ بودند. در حقیقت قانون فوق اقدامی با هدف مقابله به‌مثل با آمریکا بود با توجه به اینکه دولت آمریکا از طریق محاکم قضایی خود احکامی علیه دولت جمهوری اسلامی ایران در ارتباط با اتباع آمریکایی که در مناطق مختلف جهان کشته می‌شدند، صادر می‌کرد. پرونده‌های اتباع ایران از کودتای 28 مرداد تا تروهای کور منافقین مورد حمایت آمریکا را شامل می‌شد.


منوچهر متکی در سال‌های 1380 و 1381 به دعوت رئیس جدید سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی مسئولیت معاونت ارتباطات با امور بین‌الملل این سازمان را پذیرفت. وی با حضور در شورای مرکزی هماهنگی نیروهای انقلاب اسلامی و متعاقبا آبادگران ایران اسلامی در انتخابات دوره هفتم مجلس شرکت و در هفتم خرداد 1383 به عنوان نماینده مردم تهران وارد مجلس شورای اسلامی شد.


منوچهر متکی در جمع 30 نفره نمایندگان تهران، شمیرانات ری و اسلامشهر به‌عنوان دبیر مجمع هماهنگی ارتباط با مردم را بزرگترین حوزه انتخابیه کشور را از یک‌سو و ارتباط با مسئولان شورای هماهنگی در مناطقه 30گانه این حوزه را برعهده داشت. وی همچنین با توجه به سوابق کاری، ریاست کمیته روابط خارجی در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خاجی را در مدت حضور در مجلس هفتم عهده‌دار بود.


وی از تاریخ 3 شهریور 1384 لغایت 22 آذر 1389 به عنوان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی در دولت‌های نهم و دهم انجام وظیفه کرد.


سوابق مدیریتی و اجرایی منوچهر متکی در یک نگاه:


1. معلم وزارت آموزش و پرورش: 1353


2. نماینده مجلس شورای اسلامی (دوره اول، عضو کمیسیون سیاست خارجی و عضو هیئت رئیسه مجلس): 1359


3. رئیس اداره هفتم سیاسی- وزارت امورخارجه: 1363


4. سفیر جمهوری اسلامی ایران در ترکیه: 1364


5. مدیر کل اروپای غربی وزارت امورخارجه: 1368


6. معاون امور بین الملل وزارت امورخارجه: 1368 


7. معاون حقوقی، کنسولی و امور مجلس وزارت امورخارجه: 1371


8. سفیر جمهوری اسلامی ایران در ژاپن: 1373


9. مشاور وزیر امورخارجه: 1378


10. معاون ارتباطات سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی: 1380


11. نماینده مجلس شورای اسلامی (دوره هفتم - رئیس کمیته روابط خارجی کمیسیون سیاست خارجی): 1383


12. وزیر امور خارجه در دولت نهم و دهم: 1384-1389




کوروش کبير همان ذوالقرنين است؟؟؟
 
برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.