• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
ورزش و تندرستی (بازدید: 346)
دوشنبه 19/1/1392 - 10:44 -0 تشکر 597237
کنکاش در بسکتبال ایران با شاهین‌طبع و کسایی‌پور

مهران شاهین‌طبع و محمد کسایی‌پور در ارزیابی لیگ برتر بسکتبال به این نکته رسیدند که برای رشد بسکتبال و ورود به عرصه جهانی نباید دور خود دیوار بکشیم و باید نیروهای متخصص را همانند هوای تازه وارد بسکتبال کرد.

  همیشه در پایان هر فصل از لیگ برتر بسکتبال ایران مربیان و کارشناسان از وضعیت لیگ برگزار شده صحبت می‌کنند. تفاوت‌ها و شباهت‌ها با گذشته را مطرح می‌کنند و یا می‌گویند کیفیت لیگ پایین بود یا بالا. هرساله لیگ برتر بسکتبال ایران با شرایطی تقریبا یک شکل برگزار می‌شود. اگر به جزییات آن توجه شود پیشرفت خاصی در آن دیده نخواهد شد. خبرگزاری ایسنا در پایان این فصل از لیگ برتر بسکتبال که با قهرمانی پتروشیمی همراه بود میزبان دو تن از مربیان لیگ برتری بود و به صورت موشکافانه وضعیت بسکتبال ایران را ارزیابی کرد. مهران شاهین‌طبع سرمربی سابق تیم ملی جوانان و سرمربی دانشگاه آزاد و محمد کسایی‌پور سرمربی سابق تیم ملی امید و سرمربی سابق استقلال زرین قشم مهمانان ایسنا بودند و از وضعیت لیگ و بسکتبال ایران صحبت کردند. این دو مربی از امروز و فردای بسکتبال گفتند و اینکه چگونه باید وارد عرصه جهانی شد. صحبت‌های این دو مربی پر از نکات مهم بود که نمی‌شود حتی یک قسمت از آن را جدا بیان کرد.

دوشنبه 19/1/1392 - 10:57 - 0 تشکر 597250

*آقای شاهین طبع جدا از مساله کشف استعداد در زمینه آموزش نیز مشکلاتی داریم.



ما هنوز برای آموزش و تدریس بسکتبال در رده ای سنی پایین فاقد الفبا و برنامه هستیم و این معضل بسیار بزرگی در این رشته است. هنوز در ایران اختلاف فاحشی بین دانشگاه و محیط تئوریک با محیط ورزش و روندهای عملیاتی وجود دارد. به عنوان مثال سه سال پیش در دانشگاه گیلان همایش بسکتبال برگزار شد ولی به دلیل عدم آشنایی دانشجویان با واقعیت های سالن های ورزشی و دور بودن آنها از محیط واقعی ورزش، تمامی مقاله های ارسال شده کیفیت بسیار پایینی داشتند و هنوز هم این معضل در کشور لاینحل باقی مانده است. مگر این مسائل چقدر هزینه نیاز دارد؟

دوشنبه 19/1/1392 - 10:59 - 0 تشکر 597251


*جدا از هزینه دیگر نیازهای کشور و بسکتبال چیست؟

مهران شاهین طبع: امروزه ورزش کشور و به ویژه بسکتبال نیازمند همبستگی و مدیرت یکپارچه است. ما باید در این رشته مدیریت مشارکتی، تثبیتی و نظارتی داشته باشیم. دیگر دوران مدیریت آمرانه و تحکمی به سر آمده و این نوع مدیریت در این ورزش جوابگوی نیازها نخواهد بود. باید در مسیر مشارکت حداکثری و انعطاف بیشتر گام برداریم. امروزه در هر حرفه ای موضوع تخصص و حرفه ای گری از موضوع شخصیتی کاملا جدا است. ارتباطات در دنیای امروز نقش بسیار پررنگی دارد. بحث شخصیت و روحیه کاملا از بحث تخصص و مسائل فنی مجزا و دو مقوله کاملا جدایی است. تنها راه همبستگی در ورزش احترام به قانون و اجرای صحیح قانون و مقررات است. هم اکنون بی توجهی به اجرای قانون ما را به وضعیت کنونی رسانده است. احساساتی برخورد کردن با مسائل، مقابله با یکدیگر و بی احترامی تمامی این موارد ما را به سمت پس رفت و قهقرا سوق خواهد داد. به نظر من همه چیز باید در بسکتبال تعریف شده باشد. احترام بگذاریم به عقاید و از همه نظر ها استفاده کنیم. این مسائل پایه ها را قوی می کند. اینکه به دلیل مسائل شخصی نیروها را کنار بگذارند و حذف کنند نتیجه ای جز ضرر نخواهد داشت.


*اما گفته می شود که این افراد خودشان کنار رفته اند و حذف نشده اند.



محمد کسایی پور: بله چند سالی است که این حرف ها شنیده می شود که مربیان ایرانی خودشان نمی خواهند کار کنند. می گویند قطار در حال حرکت هست و هر کس می خواهد با آنها کار کند. گاهی اتفاق می افتد که روراست به من نمی گویند از قطار پیاده شوم اما شرایط به گونه ای رقم می خورد که مجبور می شوم پیاده شوم. وادار به پیاده شدن می شویم یا باید از خیلی چیزها بگذریم. کاری می کنند که استعفایت بدهند. بحث مشارکتی که آقای شاهین طبع مطرح کرد بسیار مهم است. بنشینید پای درد و دل آقای فتحی. چرا از بسکتبال رفت؟ چرا دیگر کار نکرد؟ مربی که خوب کار کرده و تاثیرگذار بوده چرا دیگه نیست؟ بسکتبال ضرر کرد. آقای شاهین طبع نباشد آقای ارمغانی که زحمتش را در مجارستان می کشد در بسکتبال نباشد چه کسی ضرر می کند. خود بسکتبال ضربه می خورد.


دوشنبه 19/1/1392 - 11:0 - 0 تشکر 597254

*آقای کسایی پور دلیل این اتفاق ها چیست؟ شما از حرف هایی که پشت سر مربیان ایرانی زده می شود خبر دارید.



متاسفانه چند سالی است که این موضوع مطرح می شود که مربیان ایرانی بی سواد و پولکی هستند و این موضوع آسیب بسیاری به این رشته تحمیل کرده است. این در حالی است که تمامی مربیان داخلی در تمام این سال ها شاهد تبعیض میان خود و مربیان خارجی بودند. جریانی که می خواست مربیان ایرانی را بکوبد. تاکید می کنم که یک جریان وجود دارد که می خواهد مربیان ایرانی را بکوید و من دلیلش را نمی دانم. ریشه این مساله کجاست نمی خواهم واردش بشوم. به عنوان مثال مربی داخلی با کوچکترین اشتباهی نه تنها از سمت خود عزل می شده که پرونده انضباطی هم برای او در کمیته انظباطی درست می شده است ولی مربیان خارجی با دستمزد بالا در بهترین شرایط کار می کردند و تمامی حوادث و مسائل آنها به سرعت جمع و جور می شده است. بی توجهی به استقلال مربیان و عدم اعتماد به توانایی و سواد آنها در طول تمامی این سال ها وجود داشته است. تمامی تیم ها قابل احترام هستند و اگر تیمی موفق می شود نتیجه زحمت و تلاش تمامی دست اندرکاران آن تیم از بازیکنان، کادر فنی، مربیان و اسپانسرها بوده است. وقتی قانون اجرا نشود یا به صورت دلبخواهی اجرا شود چنین مشکلاتی نیز پیش می آید. این همه در حالی است که در تمامی کشورهای صاحب سبک در بسکتبال مربیان بیش از توانایی فنی خود مورد احترام و حرمت مسئولان هستند. تا به امروز فدراسیون برای مربیان داخلی مربیان زحمت کش چه اقدامی کرده است؟ آیا حرمت آنها حفظ شده است؟ کم نبودند مربیانی که از ابتدا تیمی را پله پله به سمت سکوی قهرمانی پیش بردند و در بازی فینال تعویض شدند و به دلایلی جای خود را به دیگری دادند و لقب قهرمانی در کارنامه مربی دیگری ثبت شده است. باید واقعیت ها را دید. واقعا تا به امروز چه اقداماتی برای این مربیان گمنام و زحمت کش شهرستان ها انجام شده است؟ آیا فدراسوین برای حفظ شان و حرمت آنها کاری کرده است؟



مهران شاهین طبع: همه مربیان ایرانی تلاش کرده اند. صحبت های آقای کسایی پور همه از تجربه است. از تمام مربیان ایران می خواهم استقلال خودشان را حفظ کنند. بزرگترین مساله در مربی گری جنبه شخصیتی است. مسائل فنی پس از آن ایجاد می شود. استقلال مربی گری بسیار اهمیت دارد. بهترین مربیان دنیا نتیجه استقلال کاری خود را می بینند. دیگر نمی توانند آمرانه با کسی برخورد کنند. ما باید به کارمان اعتقاد داشته باشیم و بدانیم که می توانیم. مثالی می زنم، مطمئن باشید تیمی که وارد نیمه نهایی لیگ برتر بسکتبال قابلیت مربی، بازیکنان، شهردار، تماشاگران و فعالیت آنها بود که وارد چهار تیم شوند اما زمانی که تیم من برنده می شود و به رختکن می رود اما دوباره داور مسابقه بازی را به جریان می اندازد تا بالاخره ما شکست بخوریم حرمت بسکتبال شکسته شد. مسوولان باشگاه من می توانستند خیلی کارها انجام دهند و زمانی که از من پرسیدند چرا تیم را دوباره به زمین بردی؟ گفتم برای حرمت بسکتبال.




مهران شاهین طبع و محمد کسایی پور



آنها حرمت را حفظ نکردند اما من حفظ کردم. فهم و شعور زیر سوال می رود. حتی یک عذرخواهی هم نکردند. همه تیم ها قابل احترام هستند اما زمانی که قانون یکنواخت انجام نمی شود نتیجه این خواهد بود. این باشگاه با چه انگیزه ای سرمایه گذاری کند؟ چه کسی جواب زحمت شبانه روزی من را می دهد. روزی بوده که هشت تا ده ساعت سرپا بوده ام اما این رفتار با تیم من می شود. هرکس بگوید مربیان ایرانی برای بسکتبال کشور کاری نکرده اند به مملکت توهین کرده اند. این مربیان کار کردند و زحمت کشیدند. همه همکاران من شبانه روزی کار کردند اما در فینال عوض شدند. آینده شان تغییر پیدا کرد. چه کسی پاسخ این اتفاق ها را می دهد؟

دوشنبه 19/1/1392 - 11:2 - 0 تشکر 597255

*هم اکنون شرایط در ورزش اینگونه است. ما در حداقل هایمان که فعالیت های جزیی در بسکتبال است مشکل داریم.



مهران شاهین طبع:بله. چقدر به فکر پایه بسکتبال هستیم؟ چقدر در استان ها امکانات داریم؟ چقدر به استان ها می رسیم؟ در بعضی استان ها روسایی داریم که از کار افتاده اند.



محمد کسایی پور: صحبت از توسعه بسکتبال ایران در چند سال گذشته به نظر بنده کمی طنزآمیز است. شاید ما در رتبه بندی از برخی کشورها بالاتر باشیم ولی در واقعیت ما از بسیاری از کشورها عقب افتاده ایم. برای این می گویم که عقب هستیم چون آمار به ما نشان می دهد. به عنوان مثال کشور ژاپن هم اکنون دارای 30 هراز باشگاه و 300 هزار بازیکن است. حال اینکه تعداد باشگاه های ایران به زور به 40 باشگاه می رسد. ما از نظر توسعه باشگاهی و به طور کلی توسعه بسکتبال اگر نگویم پس رفت داشته ایم، رشد و توسعه ای نداشته ایم.



مهران شاهین طبع: هم اکنون باشگاه های استان تهران کجا هستند؟ جایگاه بسکتبال تهران کجا است؟ چند سالن بزرگ و حرفه ای بسکتبال در تهران و یا کل ایران وجود دارد و در طول این سالها چند سالن احداث شده است؟ برای نمونه به ساختمان فدراسیون بسکتبال نگاه کنید چرا فدراسیون بسکتبال حتی یک ساختمان شایسته ندارد. ما هنوز نیروی متخصص به صورت تخصصی در عرصه های مختلف نداریم. به این معنی نبود نیروی متخصص در کشور نیست بلکه نیروهای متخصص یا در جای خود نیستند و یا به صورت آچار فرانسه کار می کنند. یعنی یک نیرو در تمامی عرصه ها فعالیت دارد.



مسوولان فدراسیون زحمت کشیده اند برای بسکتبال و نتایجی هم که آورده اند مشخص است اما این حاصل زحمت خیلی ها بوده است. اگر فرد دیگر مدیریت فدراسیون را برعهده داشت چندتا از این مدال ها بدست می آمد؟ حاضر هستم 10 تا از این مدال ها را نداشتیم اما فدراسیون یک ساختمان شایسته و سالن استاندارد داشت. چرا نداریم؟ اگر نمی توانیم امکانات بگیریم برویم یک نفر دیگه بیاید و امکانات بگیرد. چرا فدراسیون های دیگر بهترین ساختمان ها و سالن ها را دارند؟ مسائل مدیریتی تنها مدال نیست. مدیریت یعنی این چیزها که اصلا به آن توجه نمی شود. مسوولیت ها بین چند آدم تقسیم شده و یک نفر چندین کار را انجام می دهد. اینگونه نتیجه نمی گیریم. ما نیروی متخصص می خواهیم نه آچار فرانسه.



*البته در این فصل افرادی چون آقای ساکت انتقادهایی به ساختار فدراسیون داشته است که البته این انتقادها هم توجیه شده است.



محمد کسایی پور: برخی از آقای ساکت انتقاد می کنند که ایشان تجربه ورزشی ندارد ولی باید اذعان کرد که ایشان اگر تجربه ورزشی در این رشته ندارد ولی تجربه و کارنامه درخشان مدیریتی دارد. او تنها مدیری بود که بحث ایجاد سازمان لیگ حرفه ای را مطرح کرد. زمانی که بسیاری حتی در مخیله خود نیز به این موضوع فکر نکرده بودند. ما باید این واقعیت را بپذیریم که برای رسیدن به استاندارهای جهانی نمی توان به یک نفر چند مسئولیت داد. باید مسئولیت ها میان افراد با تجربه و متخصص و کار بلد تقسیم شود.


*آقای کسایی پور در پاسخ به این خواسته شما می گویند خودتان نمی خواهید کار کنید.



بله آقایان می گویند خودمان نامه داده ایم که نمی خواهیم کار کنیم. شما از آنها بخواهید این نامه که بچه ها امضا کردند و نخواسته اند کار کنند را در اختیار خود شما نیز بگذارند تا همه چیز روشن شود. این موضوع که مربیان داخلی امضا کردند که کار نمی کنند این مدرک را در اختیار ما نیز قرار دهید.



مهران شاهین طبع: من این نامه را نوشتم. اتفاقا می خواستم این مساله را باز کنم. خود من به دلیل مسائل و مشکلات خانوادگی نوشتم که در یک مقطع دیگر نمی توانم با تیم ملی کار کنم اما بعد آن برخورد هایی بدی دیدم. احساس های بدی دیدم. این موضوع که می گویند مربیان داخلی و بنده دنبال پول بودیم، سخن بسیار نادرست و ظالمانه ای است. اگر دنبال پول بودم الان در امریکا باید مشغول فعالیت بودم. المپیک و جام جهانی می رفتم. مگر این افراد که در حال فعالیت و خدمت هستند دنبال پول هستند؟ ما در هنگامی که در فدراسیون بودیم به دنبال کار و خدمت بودیم. همچنان که مسئولان کنونی به دنبال انجام وظایف و کار خود به نحو احسنت هستند.



این موضوعات و مطرح کردن آنها نادرست است. البته از رسانه ها هم گلایه مندم که فرصتی را برای ما فراهم نکردند تا از خود دفاع کنیم. کسی زنگ نزد به من به دوستان دیگر تا ما از خود دفاع و صحبت هایمان را بیان کنیم. ما تنها به دنبال انجام وظایف به نحو احسنت بودیم و در این راه تاوان هم دادیم. نباید به دنبال مسائل جزیی باشیم. این موضوعات تنها به مجموعه بسکتبال آسیب می زند. باید از روزمرگی دوری و پرهیز کنیم. هر کسی که به دنبال بزرگ کردن جزییات باشد نمی تواند در این مجموعه کار کند. چرا آقای داورزنی در والیبال همه را دور خود جمع کرده و از همه کمک می گیرد؟ چون آمرانه کار نمی کند. چون با یک اشتباه برخورد نمی کند. صحبت می کند و حرف می زند.



مگر ما کم تاوان دادیم؟ نباید بگوییم مهران شاهین طبع چند سال پیش به کدام بازیکن کم بازی داده است. مسائل بسکتبال ما بزرگ تر از این حرف ها است. اگر بخواهیم چیزهای کوچک را بزرگ کنیم نتیجه نخواهیم گرفت و از همین چیزهای کوچک ضربه خواهیم خورد.



*یکی از مسائل امروز ما تغییرات قوانین است. این موضوع را چطور می بینید؟



مهران شاهین طبع: با مثال توضیح می دهم. کل لیگ امسال با اینکه فکر می کردیم 4 ماهه است اما دو ماه طول کشیده است. لیگ ما دو ماه و چهارده روزه بود. آن تیم هایی که در پلی آف بودند سه ما بازی کردند. اینکه نمی شود. وضعیت تیم ها چه می شود؟ حالا با این شرایط دو تیم باید وارد باشگاه های غرب آسیا شوند. با این برنامه که نمی شود پیشرفت کرد. همین مسائل است.



محمد کسایی پور: تصمیم هایی که گرفته می شود حتی در یک جهت هم نیست. سال گذشته به یکباره اعلام کردند که تیم ها تنها می توانند از یک بازیکن خارجی استفاده کنند. تیم ها کل لیگ را با یک بازیکن خارجی پشت سر گذاشتند و در پلی آف با دو بازیکن خارجی کار شد. این وضعیت درحالی بود که باید در بازی های غرب آسیا با دو بازیکن خارجی بازی می کردیم. این تغییر و تحولات مقطعی در بخشنامه ها پدر تیم ها را درآورد.



مهران شاهین طبع: تا قانون و مقررات را را به درستی اجرا نکنیم وضعیت ما از این بهتر نمی شود. باید در ورزش بسکتبال جایگاه ها را از بین ببریم. این جایگاه ها و تاکید بر حفظ آنها به این ورزش آسیب جدی وارد می کند. به عنوان مثال اگر تمام قدرت در اختیار مسئولان و مدیران تیم ها باشد این افراد داور ها را از بین می برند.


وقتی ما تنها منافع مدیر باشگاه را در نظر می گیریم اتفاقی که در فوتبال افتاد در بسکتبال هم به وقوع می پیوندد. در فوتبال به دلیل اعتراض مدیران برای بازی دربی از داوران خارجی دعوت می کردند. این داوران نیز نتوانست اعتراض مدیران باشگاه ها را کم کنند. بعد از چند سال تصمیم بر این شد که از داوران داخلی استفاده کنند و توجهی به اعتراض مدام مدیران نکنند و هم اکنون چند سال متوالی است که بازی دربی بدون کمترین حاشیه ای با داوران داخلی انجام می شود. در تمامی این ورزش ها به داروان ما ظلم مضاعف می شود. در فوتبال در بسکتبال این واقعیت وجود دارد و هنوز هم راهکاری برای آن تهیه نشده است. باید اتحادیه هایی باشد تا بتوانند مستقلانه کار کنند.از اشتباه ها درس بگیریم و از تجربه ها استفاده کنیم

دوشنبه 19/1/1392 - 11:4 - 0 تشکر 597257

*یک سوال اینجا مطرح می شود. شما به عنوان مربی تا چه حد این قضیه را وظیفه خود می دانید؟ تفکر ایجاد اتحادیه را تا چه حد گسترش داده اید؟خود جامعه مربیان چه شرایطی را برای آن فراهم کردند؟



مهران شاهین طبع: امروزه تمامی کارها تخصصی شده است. بنابراین کسانی موفق هستند که در تمامی عرصه ها به صورت تخصصی وارد شوند. کار امروز تخصصی است و تخصص حرف اول را در تمامی امور می زند. امروزه در جامعه بسکتبال مربیانی هستند که نه تنها به امور فنی و مربیگری مشغولند که در زمینه جذب اسپانسر برای تیم ها نیز تجارب خوبی دارند. برخی از آنها در زمینه مدیریتی نیز فعالیت دارند ولی کار و حرفه اصلی من مربیگری است. بنابریان من باید تلاش اصلی خود را معطوف مربیگری تیم ها بگذارم. ما امروز دنبال آن هستیم که انجمن مربیان را ایجاد کنیم. به عنوان یک NGO عمل کنیم. ما در این زمینه جلسات هفتگی برگزار می کنیم ولی خود در این مسیر گاهی منافع باشگاهی خاص یا فرد خاصی عکس العمل هایی را ایجاد می کند. ما در جایی کار می کنیم که یک نفر چند پست دارد و خیلی ها بیکار هستند.



محمد کسایی پور: چگونه می توانیم با وضعیت کنونی در رتبه بیستم جهان به طور واقعی باشیم؟ باشگاه ها و مربیان که کاری نکرده اند پس چطور اینگونه شده ایم؟ اگر آقای مشحون این ها را نمی بیند چطور به قول خودشان بیستم شده ایم؟ در دو نسل گذشته وضعیت بسکتبال ما همین گونه بوده است. اگر موفقیتی به وجود آمده بیشتر بر توانایی های فردی بوده است. به عنوان مثال اگر حامد حدادی را به تیمی مانند امارات، لبنان و ژاپن بدهیم آن تیم موفقیت های زیادی به واسطه توانایی این بازیکن به دست خواهد آورد. بنابریان موفقیت های ما در این سال ها ساختاری و از روی برنامه منسجم نبوده است و باید آن را اتفاق های دوره ای و مقطعی قلمداد کرد.

دوشنبه 19/1/1392 - 11:6 - 0 تشکر 597259

*حال شما چقدر دغدغه ها و برنامه های خود را به نسل بعدی منتقل خواهید کرد با چه ابزاری؟ آیا امید دارید که این تجربیات و دغدغه ها به نسل بعد منتقل شود و یا نسل بعدی نیز مانند گذشته باز در یک فرایند آزمون و خطا به تجربیات امروز شما خواهد رسید؟



محمد کسایی پور: به نظر من و متاسفانه موضوعی که بیان کردید اتفاق می افتد. به این معنی که این تجربیات به نسل بعدی منتقل نمی شود و نسل بعدی نیز تمام آنچه را که ما تجربه کردیه ایم را تجربه خواهد کرد. همان اتفاقی که برای داوران ما در برهه ای از زمان افتاد. زیرا به دلایل ساختاری نسل جدید با نسل قدیم این داوران ارتباطش قطع شد و نتوانستند از تجربیات نسل قدیم بهره بگیرند و نسل جدید دوباره در همان مسیر نسل قدیم گام برداشت. باید این واقعیت را بپذیریم که مربیان نیز اشکالات و خطاهای بسیار داریم. اشتباه و خطای بزرگ ما این بود که در مقطعی ما از هم فاصله گرفتیم و رقابت در میان ما بیش از هر عامل دیگری رشد کرد و این آسیب بسیارزیادی را به ما و بسکتبال تحمیل کرد.



در این چارچوب است که تجربیات از نسلی به نسل دیگر منتقل نمی شود. من در این زمینه مثالی بزنم چند روز گذشته سایت فدراسیون را بررسی کردم. صفحه چارت سازمانی این فدراسیون هنوز بعد از این مدت طولانی بارگذاری نشده است. صفحه سازمان تیم های ملی نیز همین گونه است. بخش همکاران در این سایت نیز بدون بارگذاری اطلاعات به حال خود رها شده است. کل سازمان تیم ملی ما تنها به یک برگ خلاصه شده است و این به خوبی نشان می دهد که ما نه به کار تیمی و تشکیلاتی علاقه مندیم و نه به این موضوعات مهم که به انتقال تجربیات منجر می شود اعتقادی داریم. البته در این راستا باید از عدم انسجام و هماهنگی نیز سخن گفت. هر جریانی برای تاثیر گذاری بر محیط پیرامونش نیاز به هماهنگی و انسجام دارد و اگر ما به عنوان مربیان بتوانیم با انسجام بیشتر و تنها از یک تریبون خاص اهداف، آرمان ها و خواست های خود را بیان کنیم به طور حتم به راحتی می توانیم تاثیر گذار باشیم. هر سازمانی فکر کند یک جریان یکدست در مقابلش قرار گرفته است برای سرکوب آن حرکتی انجام می دهد.


وقتی تفکر ، تفکر سنتی است و به دنبال این موضوع است که مربیان چه بازیکنانی را معرفی کرده است این نتایج منفی به بار خواهد آورد. در بحث ساختن بازیکن باید به این موضوع توجه کرد که یک بازیکن را تنها یک مربی خاص تربیت نمی کند. بلکه آن بازیکن از سوی تعداد زیادی مربی در مقاطع مختلف زمانی تربیت می شود و به جایگاه کنونی می رسد. فعالیت و تلاش مربیان داخلی باید برایند و فریاند کاری آنها را مطالعه کرد. برایند کار مربیان داخلی ارسلان کاظمی که بازیکن بزرگی است و هم اکنون در تیم ملی و آمریکا بازی می کند. این بازیکن ها در طول دوران آموزش خود از نونهالی تا به امروز از سوی مریبان متعددی اموزش دیدند و هیچ مربی نمی تواند بگوید تنها من فلان بازیکن را تربیت کردم بلکه آن بازیکن در یک فرایند زمانی و تحت نظر مربیان متعدد به وضعیت کنونی رسیده است اما آقایان می گویند مربیان ایرانی کدام بازیکن را به بسکتبال معرفی کرده اند؟

دوشنبه 19/1/1392 - 11:7 - 0 تشکر 597260

*آقای شاهین طبع این مساله واقعا جدی است. اینکه مربیان ایرانی را به گونه ای نشان دهند که هیچ کاری انجام نداده اند.



ما باید از مغالطه ورزشی به صورت جدی پرهیز کنیم. اگر امروز مدیری می گوید فلان مربی در فلان باشگاه کاری نکرده این یک مغالطه است. ساختن بازیکن یک فریاند تدریجی و دراز مدت است. در رشد و تربیت بازیکنان تمامی پرسنل یک باشگاه موثر هستند. حال فردی کم و فرد دیگری زیاد و در میان همه این موارد نقش باشگاه شاید از همه بیشتر باشد. بنابراین اگر انتقادی می کنیم نباید بگوییم فلانی کار نکرده است زیرا تمامی افراد زحمت کشیدند. باشگاه ها، سرمایه گذاران، مربیان و تمامی اینها در تربیت یک بازیکن نقش داشتند.


انچه که امروز بسکتبال کشور به آن نیاز دارد بیش از هر موضوع دیگری در ابتدا قانون و رعایت آن است و در مرحله بعد داشتن نقشه راه و استراتژی. ما نمی توانیم و نباید تمام خواسته هایمان را در لیگ پیاده کنیم. باید اهداف را اولویت بندی کنیم و در این مسیر گام برداریم.



*به نظر شما دلیل تمام این اتفاق ها فراموش شدن نقش ها نیست؟



مهران شاهین طبع: باید تنفیذ اختیار انجام بگیرد. باید اختبارات را به کسی دهیم که قدرت تصمیم گیری داشته باشد چرا که در غیر این صورت موجب رشد انسان های تحت امر خواهد شد.



*آقای کسایی پور فکر می کنید چقدر خود فدراسیون موافق تنفیذ اختیار است؟



فدراسیون کشور ترکیه در ساختمانی سه طبقه ای است که در این ساختمان در حدود 50 جوان در حال فعالیت هستند و مدیریت این فدراسیون را بر عهده دارند. متاسفانه بحث جوانگرایی و اعتماد به جوانان در فدراسیون ما هنوز موضوعی لاینحل است. با این حال اکثریت افراد با این موضوع موافق هستند که ساختار باید تغییر کند و ساختاری استاندارد تدوین و طراحی شود ولی این موضوع با بحث سیستم مشارکت حداکثری و تعیین اهداف و هدف گذاری ها و اولویت بندی ها متفاوت است. برای من سوال است که چگونه می شود فردی در یک فدراسیون که نهادی تقریبا بین المللی است یعنی با جهان بیرونی در ارتباط است نمی تواند یک پیامک انگلیسی را بخواند؟ یا برای مثال من خود بارها مشاهده کردم که در فدراسیون پنج الی شش نفر برای ترجمه یک نامه درگیر هستند. حال باید پرسید با چنین وضعیتی بسکتبال ما به کدام سمت خواهد رفت.


فدراسیون ما اگرچه نهادی بین المللی است ولی ساختار آن کاملا داخلی و بسته است و بسیاری از موضوعات ساده و پیش پا افتاده در آن همچنان لاینحل باقی مانده اند. به عنوان نمونه هم اکنون یکی از مشکلات باشگاه داری ما کنار کشیدن باشگاه داران است زیرا واقعا نمی توانند برآورد کنند که به چه مقدار سرمایه برای اداره باشگاه نیازمند هستند. باشگاه دار امسال با یک میلیاد تومان به عنوان مثال وارد گود می شود ولی هزینه های آن در سال بعدی سه یا چهار برابر می شود. به عبارت بهتر باید گفت باشگاه دار به دلیل عدم شفافیت و فقدان مکانیزم نظارتی توان برآورد هزینه های سالیانه خود را ندارد و از این رو باشگاه را تعطیل می کند و سرمایه خود را به بخش دیگری منتقل می کند. در نهایت معتقدم خودشان قبول دارند و حاضر به مشارکت هم هستند.

دوشنبه 19/1/1392 - 11:8 - 0 تشکر 597261

*آقای شاهین طبع یکبار گفتید برای رسیدن به موفقیت نیاز به جرات است. بسکتبال این جرات را دارد؟



به نظر من احترام به بزرگترها را در نظر نگیریم ضربه خواهیم خورد. من خودم در کنار زمین اگر راهی را کج رفته باشم در بازی ها و نتایج ثمره آن را می بینم. خودم می دیدم که گاهی ضربه چیزهایی را می خورم که در گذشته اتفاق افتاده است. به نظر من هرکس یک شخصیتی دارد. بسکتبال خانواده ای فهیم و تحصیل کرده دارد که وقتی با برخوردهای نامناسب مواجه می شوند دلسرد می شوند و می روند. گاهی قانون نیست و مواردی دیگر دخیل است. به طور مثال در بازی ایران برابر اردن که سهمیه المپیک از دست رفت و بسیاری از آقایان بحث کارشناسی می کردند معتقدم دلیل آن اتفاق چیز دیگر بود. گاهی باید به خودمان بیاییم.



*آقای شاهین طبع به نظر شما ضعف جذب اسپانسر و بسیاری از مشکلات جزیی در بسکتبال چیست؟



بسیاری از اتفاق ها جنبه مدیریتی دارد. در جامعه ای هستیم که وجود ما به بسیاری از مسائل مربوط است که هرکس برای خودش تعریف خاصی دارد. خود من راه کج رفته باشم نتیجه اش را دیده ام. گاهی خدا سیگنالی به ما می دهد که نشان دهد خیلی چیزها در دنیای تکنولوژیک امروز تعریف نمی شود. واقعا آن بازی ایران با اردن فنی نبود. مسائل دیگر در آن دخیل شد که قدرتمندترین تیم ملی ایران شکست خورد.



تغییر قانون ها به ما ضربه زد. به طور مثال همان اتفاقی که برای بازیکنان در این فصل افتاد. همه تصمیم گرفتیم و چند بازیکن وارد سهمیه ملی شدند اما به یکباره یک بازیکن ملی به عنوان سهمیه خارجی به تیمی دیگر می پیوندد. همان بازیکن برابر تیم من بهترین بازیکن میدان شد. یا تیم من می خواست در مرحله پلی آف در سالن خودش با مهرام بازی کند چرا مخالفت کردند؟ چرا حالا که تیم ما می خواست یک قدم مثبت بردارد برابرش ایستادند.



*به نظر می رسد باید جایگاه ها را بیشتر حفظ کنیم تا مدیر یک باشگاه با مدیر تیم های ملی درگیر نشود.



گفت و گو از خبرنگار ایسنا: عنایت الله حسینیان

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.