• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
بهداشت و سلامت (بازدید: 9205)
سه شنبه 26/6/1387 - 17:15 -0 تشکر 58265
لبخند بزن!...به به!

هوالباقی...

سلام

لبخند بزنید؛ چیك

 

وااااای چه لبخند قشنگی داریناااااا! معلومه خیلی به فكر سلامتی دندانها و زیبایی لبخندتون هستید!

حالا منم یه سری مطالب دیگه دارم كه اگه بخونید مطمئناً به ضررتون نمیشه! شاید اینطوری هنووووووز لبخندتون قشنگ تر از اینی كه هست هم بشه!

چقدر به مسواك زدن اهمیت میدید؟ چند بار مسواك می زنید؟ چه مسواكی می زنید؟

اول از مسواك یه چیزایی می گم بعد میریم سر اینكه تغذیه ی ما چه نقشی در سلامت دندونامون داره!

در پناه یزدان پاك...

و او تنها پناه  همه ي ماست...
يکشنبه 15/5/1391 - 17:7 - 0 تشکر 492600

هر دندان از سه قسمت اصلی تشکیل شده است که عبارتند از:

1-تاج: قسمتی از دندان است که قابل رویت می باشد و سخت ترین بافت بدن انسان که"مینا"نامیده میشود، سطح خارجی آن را می پوشاند.
2-گردن: محل اتصال ریشه وتاج را گردن ودندان گویند.
3-ریشه:آن قسمت از دندان را که داخل استخوان فک قرار گرفته و به وسیله ی لثه پوشیده شده است و قابل رویت نیست را ریشه گویند. قسمت خارجی ریشه را ماده ای به نام سمان پوشانده است.

الف - جلوگیری از پوسیدگی دندان توسط داروهای گیاهی

گیاهان لازم : یک قاشق مربا خوری آویشن شیرازی، یک قاشق مربا خوری مریم گلی و3 عدد برگ زیتون خشک و خرد شده را مخلوط و در یک لیوان آب جوش به مدت 3 دقیقه دم کرده و سپس صاف کنید. بعد از هر بار وعده غذایی، یا محلول آماده شده غرغره کرده و دهان و دندان راکاملا شستشو دهید وتا یک ساعت دهان را نشویید (بهتر است دم کرده های گیاهی به صورت تازه تهیه و استفاده شوند). برگ زیتون دارای ماده موثره "اوله یوری پین"، "اسید الونولیک" و "الی نولیت کلسیم" می باشد. این مواد اثر میکروب کشی بسیار قوی از خود نشان می دهند و سمی هم نیستند.
گیاه آویشن هم دارای مواد ضد عفونی کننده "تیمول" و "کارواکرول"می باشد که محیط دهان را کاملا ضدعفونی می کند. این مواد ضد قارچ، ضد میکروب و ضد ویروس می باشند.
گیاه مریم گلی یا sage از ضد عفونی کننده های بسیار قوی می باشد.ماده "تویون" و "پیکروسالوین" موجود در گیاه، مسئول این اعمال هستند. البته "اسید های فنولیک" موجود دراین گیاهان هم از ضد عفونی کننده های بسیار قوی می باشند.

ب-فرمول گیاهی جهت تسکین درد دندان

گیاهان لازم:

یک قاشق چایخوری دارچین، یک سوم قاشق چایخوری فلفل سیاه و 2عدد میخک پودر شده را مخلوط و در یک فنجان آب جوش 5 دقیقه دم کرده وصاف کنید.سپس روزی 3تا 4 بار غرغره کنید. در نتیجه درد دندان تسکین می یابد (در فرصت مناسب به دندانپزشک خود مراجعه فرمایید).
"اوژنول"(eugenol) ماده اصلی تشکیل دهنده اسانس میخک ودارچین است که در دندانپزشکی یک ماده ضد درد، آرام کننده، ضد باکتری، ضد ویروس وضد قارچ بوده و برای پانسمان دندان به کار می رود.

ج- فرمول گیاهی جهت از بین بردن بوی بد دهان

نصف قاشق چایخوری پودر زنجبیل، یک قاشق مربا خوری گل بابونه خرد شده و3عدد هل کوبیده شده را مخلوط و در یک فنجان آب جوش 5 دقیقه دم کنید و پس از صاف کردن، روزی سه بار غر غره کنید و تا یک ساعت دهان را نشویید.

د- فرمول گیاهی جهت کمک به درمان برفک وآفت دهان

4 عدد برگ زیتون خرد شده ، یک قاشق چایخوری پودر ریشه ی شیرین بیان و یک قاشق چایخوری پودر والرین یا ریشه ی خشک شده سنبل الطیب را مخلوط و در یک فنجان آب جوش 5دقیقه دم کرده پس از صاف کردن روزی 3 بار غر غره کنید و تا یک ساعت دهان را نشویید.

ه- فرمول گیاهی جهت جلوگیری از بیماری های لثه (بیماری های پریودنتال)

یک قاشق چایخوری گل سرخ خرد شده، یک قاشق مربا خوری برگ گزنه ویک قاشق چایخوری گل انار خرد شده را مخلوط و در یک فنجان آب جوش 5 دقیقه دم کرده و پس از صاف کردن روزی 3 بار غر غره کنید وتا یک ساعت دهان را نشویید وچیزی میل نکنید. فرمول فوق از خونریزی لثه جلوگیری کرده ، از افتادگی و تحلیل لثه ها جلوگیری می کند.
فهرست دیگر گیاهانی که جهت درمان ورم لثه ها کاربرد دارد عبارتند از:
برگ ریحان، گل ختمی، روغن زیتون، زرشک، سماق، گیاه شاه تره،
ریشه ی شیرین بیان ، جویدن برگ سبز ترب، پوست خارجی پسته، برگ خشک تمشک، برگ خشک به لیمو، میوه به، انجیر خشک با شیر و....
منبع: هنر آشپزی شماره79

اگر آدم دنیا رو هم داشته باشه ولی اخلاق نداشته باشه هیچ فایده ای نداره
يکشنبه 15/5/1391 - 17:8 - 0 تشکر 492602

سلامت دهان و دندان یکی از مهم ترین مباحث بهداشتی است. امروز بیش از هر زمان دیگری، اهمیت بهداشت دهان و دندان و نقش آن در حفظ سلامت انسان آشکار شده است. از بین شایع ترین بیماری های مربوط به دهان و دندان می توان به پوسیدگی، التهاب و عفونت لثه ها اشاره کرد که روزانه تعداد زیادی از مردم را روانه مطب دندان پزشکان می کند. یکی دیگر از شایع ترین مشکلات در این زمینه رشد دندان عقل است که به علت نبود فضای کافی باعث کج شدن دیگر دندان ها می شود. در این مطلب به این موضوع می پردازیم. دکترسعید اخوان مهدوی، دندان پزشک درباره دندان عقل به خراسان می گوید: دندان عقل آخرین دندانی است که در میان دندان های دائمی فرد رشد می کند. معمولا دندان های عقل ۲ عدد در بالا و ۲ عدد در پایین در انتهای فک بالا و پایین رشد می کند اما گاهی مشاهده می شود که فردی دارای ۲ یا ۳ دندان عقل بیشتر نیست. در موارد نادری هم دیده می شود که فرد دندان عقل ندارد و تا پایان عمر هم بدون این دندان ها زندگی می کند. دندان عقل آخرین دندان دائمی است که معمولا در سنین نوجوانی رشد آن آغاز می شود و به همین دلیل به آن دندان عقل می گویند.
دندان عقل باعث می شود که دندان ها به سمت عقب حرکت نکنند. این دندان ها به هنگام رشد ممکن است مشکلاتی را برای فرد به وجود آورد. دکتر مهدوی ادامه می دهد: از آن جا که دندان عقل در انتهای فک پایین یا بالا رشد می کند، ممکن است فضای کافی برای رشد نداشته باشد و فشار زیادی به دندان های دیگر وارد آورد و باعث نامنظم شدن آن ها شود. گاهی هم دندان عقل به دلیل نداشتن فضا برای رشد زیر لثه باقی می ماند.

پیامدهای رشد دندان عقل

بسیاری از افراد به هنگام رشد دندان عقل دچار مشکلات عدیده ای می شوند. گاهی افراد از سردردهای شدید شکایت می کنند. درد گوش، درد مبهم در فک، احساس درد به هنگام جویدن و التهاب شدید لثه از دیگر مشکلاتی است که بیماران از آن شکایت دارند. البته در مواردی نیز ممکن است رشد دندان عقل مشکلی به وجود نیاورد. یک مشکل شایع درباره دندان عقل که بسیاری از مراجعان به مطب های دندان پزشکی از آن شکایت می کنند، پوسیدگی زودهنگام آن است. وی با اشاره به این که انتظار می رود این دندان که دیرتر از دیگر دندان ها در دهان رشد می کند، دیرتر بپوسد، تصریح می کند: در موارد بسیاری دندان عقل به سرعت دچار پوسیدگی می شود و حتی دندان مجاور را درگیر پوسیدگی می کند.علت اصلی آن، این است که در مواردی دندان عقل که فضای کافی برای رشد کامل نداشته کامل در نیامده و از آن جا که در انتهای فک است، امکان مسواک زدن و تمیز کردن کامل آن وجود ندارد بنابراین به سرعت دچار پوسیدگی می شود.

کشیدن دندان عقل منطقی نیست

در گذشته تصور بر این بود که دندان عقل را حتما باید کشید زیرا بود و نبود آن تاثیری ندارد. بنابراین گفته می شد بهتر است قبل از پوسیدگی آن را کشید. دکتر مهدوی با اشاره به این تصور اشتباه می گوید: توجه کنید که دندان عقل باید به هنگام رشد حتما تحت کنترل پزشک باشد. اگر در زمان رشد باعث جابه جایی دیگر دندان های فرد شود، دندان پزشک با معاینه کامل می تواند تصمیم به جراحی بگیرد. در مواردی بیماران در مراجعه به پزشک اظهار می کنند که دندان هایشان در حال کج شدن است. اگر رادیوگرافی نشان دهد که کج شدن دندان ها و به هم ریختن نظم و ترتیب آ ن ها به علت رشد دندان عقل و نبود فضای کافی برای آن است، دندان پزشک تصمیم به جراحی می گیرد. گاهی دندان عقل در موقعیت نامناسبی درون دهان رشد می کند و ممکن است دندان های مجاور را دچار پوسیدگی کند، دندان پزشک در این شرایط هم می تواند برای کشیدن دندان عقل تصمیم بگیرد. در مواردی که بیمار از درد گوش، سردرد، درد در فک و مشکل جویدن شکایت دارد، دندان پزشک می تواند با رادیوگرافی ریشه دندان عقل را ببیند و تصمیم گیری کند. گاهی ریشه دندان عقل بلند است و به عروق اعصاب فشار وارد می آورد و باعث ناراحتی های متعدد برای بیمار می شود. گاهی هم بیمار از درد دندان شدید شکایت دارد بدون این که پوسیدگی دندان داشته باشد. در این موارد دندان عقل باید کشیده یا جراحی شود تا مشکل رفع شود.
این دندان پزشک با تاکید بر این که سن یا زمان خاصی برای کشیدن دندان عقل وجود ندارد، می افزاید: فقط بررسی دندان پزشک و وجود مشکلات ذکر شده در بیمار تعیین کننده زمان جراحی یا کشیدن دندان عقل است.

توصیه ها

بررسی نحوه رشد دندان عقل در دوره نوجوانی یکی از بهترین راه های پیش گیری از مشکلاتی است که ممکن است بعدها گریبانگیر فرد شود. بنابراین بهتر است نوجوانان به هنگام مراجعه به دندان پزشک حتی اگر مشکل خاصی ندارند، رشد دندان عقل را کنترل کنند تا با توصیه های پزشک از مشکلات بعدی یا تشدید آن ها جلوگیری شود.گاهی دندان عقل به صورت عمودی رشد نمی کند و با زاویه ۴۵ درجه یا حتی بیشتر داخل فک وجود دارد. چنین دندانی قطعا رشد نمی کند. در این شرایط دندان پزشک تصمیم می گیرد در صورتی که دندان فشاری روی عصب وارد نمی کند، آن را بردارد. اما گاهی دندان در عمق فک و روی کانال عصب است و برداشتن آن دشوار می شود در چنین شرایطی اگر بیمار مشکلی ندارد، می توان از جراحی و برداشتن دندان چشم پوشی کرد.

دندان عقل خوب است یا بد

با این توضیحات به نظر می رسد نبودن دندان عقل در دهان ضرری را متوجه فرد نمی کند پس چه لزومی دارد که در حفظ این دندان تلاش کنیم.دکتر مهدوی در پاسخ به این سوال می گوید: گاهی اتفاق می افتد که دندان های کرسی که جلوی دندان عقل قرار دارد به دلایلی پوسیده یا کشیده می شود. در این موارد توصیه ما این است که دندان عقل حفظ شود زیرا در سنین نوجوانی دندان عقل می تواند حرکت کند و با قرار گرفتن در محل دندان کشیده شده، نقش دندان کرسی را ایفا کند. دقت کنید که این اتفاق فقط در سنین مناسب و به هنگام رشد دندان رخ می دهد. گاهی اتفاق افتاده که دندان کرسی یک کودک ۷ساله به دلایلی کشیده شده و دندان بعدی جای آن را گرفته است در این صورت دندان عقل باید حفظ شود تا کرسی از دست رفته را جبران کند.
دندان عقل سالم باید حفظ شود و برخلاف گذشته که می گفتند دندان عقل را باید کشید، هم اکنون گفته می شود که برای کشیدن دندان عقل باید دلیل منطقی داشت. اگر دلایلی که ذکر شد وجود داشت می توان آن را کشید اما اگر بیمار مشکلی ندارد و دندان در موقعیت مناسبی قرار دارد، باید حفظ شود. توصیه اکید ما این است که این دندان ها کاملا مسواک زده شود و تمیز بماند تا پوسیده نشود.

فلوراید تراپی هر 6 ماه باید تکرار شود

اگر فلوراید تراپی هر شش ماه یک بار تکرار نشود اثر مطلوبی بر سلامت دهان و دندان کودکان نخواهد داشت اما باوجود انعقاد تفاهم نامه در زمینه فلورایدتراپی کودکان 3 تا 6سال هنوز اجرای این طرح از سوی وزارت بهداشت و بهزیستی پیگیری نشده است. قائم مقام رئیس اداره سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت در این باره به ایسنا گفت:‌ فلوراید تراپی جزو اولویت‌های وزارت بهداشت است و امیدواریم که این کار تداوم پیدا کند. به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان ایسنا، دکتر حمید صمدزاده در مراسم افتتاحیه اجرای طرح وارنیش فلوراید تراپی افزود: به کودکان 6تا 12 سال در مدرسه‌ها دسترسی داریم ولی دسترسی به کودکان 3 تا 6سال مشکل است ولی ما تلاش کرده‌ایم اقدامات پیش گیرانه را برای این گروه سنی در مهدکودک‌ها انجام دهیم.
منبع:روزنامه خراسان

اگر آدم دنیا رو هم داشته باشه ولی اخلاق نداشته باشه هیچ فایده ای نداره
جمعه 20/5/1391 - 23:52 - 0 تشکر 502896

سلام

احتمالا شما نیز روزانه دو الی سه بار دندان هایتان را مسواک می زنید و شاید تصور می کنید در این کار خبره شده اید.

 اما باید بدانید بدون اینکه متوجه بشوید خطاهایی مرتکب می شوید.

 در این مطلب با ۵ خطایی که اغلب ما حین مسواک زدن مرتکب می شویم آشنا خواهید شد.

وَأُفَوِّضُ أَمْرِي إِلَى اللَّهِ

 
جمعه 20/5/1391 - 23:55 - 0 تشکر 502899

عجله می کنید

به عقیده ی کارشناسان یکی از خطاهای شایع مسواک زدن زمانی کوتاهی است که برای این کار اختصاص داده می شود. برای اینکه به خوبی دندان هایتان را مسواک بزنید باید حدود دو دقیقه وقت برای این کار صرف کنید. زمانیکه با عجله مسواک می زنید نمی توانید جرم های دندان را از بین ببرید.

نتایج یک پژوهش انگلیسی نشان می دهد دو سوم افرادی که از بیماری مربوط به لثه رنج می برند افرادی هستند که با وجود توصیه های دندان پزشک شان باز از اختصاص دادن دو دقیقه به مسواک زدن کوتاهی کرده اند. زمانیکه مسواک را به دست می گیرید به ساعت خود نگاه کنید و دو دقیقه از وقت با ارزش تان را به این کار مهم اختصاص دهید.

وَأُفَوِّضُ أَمْرِي إِلَى اللَّهِ

 
شنبه 21/5/1391 - 0:3 - 0 تشکر 502915

دقت نمی کنید

خطای دیگری که زیاد مرتکب می شوید این است که حین مسواک زدن برخی از مناطق دهان را فراموش می کنید. باید با دقت یکسان جلو، عقب و روی دندان ها و همچنین لثه ها، زبان و کام را تمیز کرد.

 اغلب بخش هایی از دهان که مسواک به راحتی به آنجا نمی رسد مثل دندان های عقب رها می شوند.

باید توجه داشته باشید که با حوصله و دقت مسواک بزنید. برخی افراد در مسواک زدن تمام دندان ها تنبلی به خرج می دهند.

وَأُفَوِّضُ أَمْرِي إِلَى اللَّهِ

 
شنبه 21/5/1391 - 0:3 - 0 تشکر 502918

مسواک را بیش از حد روی دندان ها فشار می دهید

آیا از آن دسته افرادی هستید که تصور می کنند هر چه بیشتر مسواک را فشار دهند دندان ها بهتر تمیز می شوند؟ باید بگوییم متاسفانه اشتباه می کنید. به کار بردن انرژی زیاد در حین مسواک زدن از آن دسته خطاهای رایجی است که تمام مراجعین به دندان پزشکان مرتکب می شوند.

 فشار دادن مسواک روی دندان ها باعث می شود بافت لثه ها از دندان ها فاصله بگیرد و از بین برود. حتی امکان دارد به حساسیت دندانی یا افتادگی دندان دچار شوید. خلاصه اینکه با دندان هایتان مهربان باشید. دندان پزشکان توصیه می کنند از مسواک های نرم استفاده کنید. زیرا اینگونه مسواک ها به دندان آسیب نمی رسانند و راحت تر روی دندان ها می لغزند.

وَأُفَوِّضُ أَمْرِي إِلَى اللَّهِ

 
شنبه 21/5/1391 - 0:4 - 0 تشکر 502920

حرکاتتان اشتباه است

اگر مسواک زدن از رشته های المپیک بود به نظرتان چه امتیازی از هیات داوران دریافت می کردید؟ اگر مسواک را به صورت افقی از عقب به جلو و بر عکس روی دندان هایتان می کشید امتیاز بالایی نسیب تان نمی شد.

مسواک را با حرکات دورانی کوتاه و ملایم روی دندان هایتان حرکت دهید. نزدیک لثه ها یک زاویه ی ۴۵ درجه به مسواک بدهید و از بالا به پایین مسواک بزنید.

وَأُفَوِّضُ أَمْرِي إِلَى اللَّهِ

 
شنبه 21/5/1391 - 0:4 - 0 تشکر 502923

در استفاده از خمیر دندان زیاده روی می کنید

زیاده روی در خمیر دندان فی نفسه آسیبی به دندان ها نمی زند اما امکان دارد به خاطر اینکه دوست ندارید دهانتان پر از کف باشد زمان مسواک زدن را کوتاه کنید.

برای کودکان لایه ی نازکی از خمیر دندان کافیست و برای بزرگسالان اندازه ی یک نخود یا تیله بس است و بهتر است زیاده روی نکنید

وَأُفَوِّضُ أَمْرِي إِلَى اللَّهِ

 
شنبه 21/5/1391 - 10:39 - 0 تشکر 503490

سلام به دوست خوب تبیانی
نکات خوبی بود .با مسواک زدن به ویژه کشیدن مسواک بر روی زبان میتونیم از ایجاد بوی بد دهان جلوگیری کنیم....

 

thank you for attention

شنبه 21/5/1391 - 11:56 - 0 تشکر 503547

سلام به نکته خوبی اشاره کردین.خیلی ها مسواک را روی زبان نمی کشند البته نباید با خشنونت انجام بشه!!!!!!!

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.