• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن مهدویت > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
مهدویت (بازدید: 2881)
سه شنبه 30/8/1391 - 7:46 -0 تشکر 575071
خودسازی (3)بصرت:با بصیرت با امام زمان بیعت کنیم....>پیش به سوی جامعه مهدوی


بنام خدا
سلام

دل را اگر از حسین بگیرم چه كنم

بی عشق حسین اگر بمیرم چه كنم

فردا كه كسی را به كسی كاری نیست

دامان حسین اگر نگیرم چه كنم
***********
باعرض تسلیت ایام شهادت حضرت ابااعبدالله الحسین علیه السلام ویاران با وفایش محضر حضرت ولیعصر عج وشما دوستان 
*************

خدا بصیر است. در قرآن بارها گفته: «إِنَّ اللَّهَ بَصیر» (غافر/44) پیغمبرش بصیر است. «أَدْعُوا إِلَى اللَّهِ عَلى‏ بَصیرَة» (یوسف/108) قرآنش مایه بصیرت است. «هذا بَصائِر» (اعراف/203) یعنی خدا به انسان دید می‌دهد. پیغمبر دید می‌دهد. قرآن هم دید می‌دهد. دید نه یعنی نگاه، یعنی حكمت، پشت نگاه یعنی درست فهمیدن. قرآن می‌فرماید: «ْلَهُمْ أَعْیُنٌ» چشم دارد اما «لا یُبْصِرُونَ بِها» (اعراف/195) چشم دارد، بصیرت ندارد.
*************

در زندگىِ پیچیده‌ى اجتماعىِ امروز، بدون بصیرت نمیشود حرکت کرد. جوانها باید فکر کنند، بیندیشند، بصیرت خودشان را افزایش بدهند. معلمان روحانى، متعهدان موجود در جامعه‌ى ما از اهل سواد و فرهنگ، از دانشگاهى و حوزوى، باید به مسئله‌ى بصیرت اهمیت بدهند؛ بصیرت در هدف، بصیرت در وسیله، بصیرت در شناخت دشمن، بصیرت در شناخت موانع راه، بصیرت در شناخت راه‌هاى جلوگیرى از این موانع و برداشتن این موانع؛ این بصیرتها لازم است. وقتى بصیرت بود، آنوقت شما میدانید با کِى طرفید، ابزار لازم را با خودتان برمیدارید. یک روز شما میخواهید تو خیابان قدم بزنید، خوب، با لباس معمولى، با یک دمپائى هم میشود رفت تو خیابان قدم زد؛ اما یک روز میخواهید بروید قله‌ى دماوند را فتح کنید، او دیگر تجهیزات خودش را میخواهد. بصیرت یعنى اینکه بدانید چه میخواهید، تا بدانید چه باید با خودتان داشته باشید.(رهبرمعظم انقلاب حضرت آیت الله خامنه ای)
*************

  در واقع عاشورا حماسه ‏آفرینان عاشورا، بى‏هدف و كوركورانه به كربلا نیامده بودند. آنان اهل بصیرت بودند؛ هم نسبت به درستى و حقّانیت راه و رهبرشان، هم به اینكه وظیفه‏شان جهاد و یارى امام است.عاشورا به ما مى‏آموزد كه در صحنه‏هاى زندگى، در پیروى­ها و حمایت­ها، در دوستى­ها و دشمنى­ها و موضعگیرى­ها، بر اساس شناخت عمیق و بصیرت عمل كنیم و با یقین و اطمینان به درستى كار و حقّانیّت مسیر و شناخت خودى و بیگانه و حق و باطل، گام در راه بگذاریم.

 

 چه خوب است بدین سؤال پاسخ دهیم که اکنون ما در قبال امام عصر خویش چه موضعی اتخاذ نموده ایم؟ امید است با تقویت نکات قوت و اصلاح نقاط منفی زمینه ساز ظهور باشیم.

 

در این بحث در مورد بصرت

اهمیت بصیرت

بصیرت در قرآن

 ابزار بصیرت

اهل بصیرت

اسباب بصیرت

مانع بصیرت

با ما همراه باشید.

خودسازی(4):

dehkade2010

خدا نکنه تا آدم نشدیم دنیا بهمون رو کنه

کربلا کربلا اللهم الرزقنا

السلام علیک یا ابا عبدالله الحسین (ع)

چهارشنبه 11/11/1391 - 14:1 - 0 تشکر 586412

«بصیرت» واژه ای است که در سال های اخیر درادبیات سیاسی کشورمان رایج شده است. "بصیرت" مفهومی است که با توجه به شرایط سیاسی حال کشور نیاز به بحث و بررسی مجدد آن احساس می شود.
بصیرت ابعاد متعددی در خود دارد که تا به امروز به آن پرداخته شده است، ولی در این نوشتار ما قصد تکرار مکررات نداریم و همچنین پرداختن به این موضوع در همه ی ابعاد، از حوصله این نوشتار بیرون است. در اینجا تنها به یک نکته از مطالب یاد شده از سوی بزرگان (که بیشتر متناسب با شرایط کنونی جامعه است) می پردازیم.




در حدیثی از امام صادق (ع)، آمده است: العالِمُ بِزَمانِهِ لا تَهجُمُ عَلَیهِ اللَّوابِسُ




کسى که به اوضاع زمان خود آگاه باشد، گرفتار هجوم اشتباهات نمى ‏شود




با توجه به معانی که ذیل عنوان مفهوم بصیرت بیان گشته اند آگاهی و اطلاع از اوضاع پیرامون محیط زندگی (نسبت به سایر معانی) از اهمیت بیشتری برخوردار است. در اینجا با ذکر این حدیث قصد داریم بیشتر بر این بعد از مفهوم بصیرت بپردازیم چرا که فرد بصیر در طول حیات اجتماعی و سیاسی خود باید این توانایی را داشته باشد که در لحظه و شرایط حساس، بهترین تصمیم را بگیرد و برای این منظور، لازم است که شخص آگاهی لازم را نسبت به اطراف و اطرافیانش که مصداق زمان در حدیث می باشد داشته باشد.
همان طور که در حدیث اشاره شده است آگاه بودن نسبت به زمانه و احوال آن یکی از مهمترین ارکان با بصیرت بودن است چرا که فرد بصیر باید این توانایی را داشته باشد که در لحظه بهترین تصمیم را بگیرد و برای این توانایی لازم است که شخص آگاهی لازم نسبت به اطراف و اطرافیانش که مصداق زمان در حدیث می باشد را داشته باشد.




در همین رابطه مقام معظم رهبری  نیز بیانی داشته اند که می فرمایند: «یکی از ویژگی های دانشجوی آگاه و بصیر این است که از تاریخ ۱۰۰ سال اخیر مطلع باشد ونسبت به وقایع کشور شناخت داشته باشد و بداند در اطراف او چه می گذرد.»




آگاه بودن مسئله ایست که هم در حدیث یاد شده مورد توجه بوده است و هم در بیان مقام معظم رهبری تاکید شده است. بسیاری از ما ممکن است این جمله را بارها و بارها از بزرگتر هایمان شنیده باشیم که تاریخ چراغ راه آینده است. بد نیست که ما نیز نگاهی به تاریخ گذشتگان داشته باشیم تا معنای آگاهی به اوضاع زمان برایمان روشن تر شود.
در تاریخ مثالهای زیادی از افرادی هست که در کتاب تاریخ از آنها باعنوان بی بصیرت ها یاد شده وجود دارد. برای مثال؛

خدا نکنه تا آدم نشدیم دنیا بهمون رو کنه

کربلا کربلا اللهم الرزقنا

السلام علیک یا ابا عبدالله الحسین (ع)

چهارشنبه 11/11/1391 - 14:2 - 0 تشکر 586413

ابوموسی اشعری: همان عنصر معروف قضیه حکمیت که یکی از خواص بود، یکی از اصحاب پیامبر(ص) و کسی که به زیاد قرآن خواندن و نماز مقید بود، پس چه شد که فریب عمر وعاص را خورد، در تمام متون تاریخی اشاره به سادگی وی و مقید بودنش به ظواهر اسلام شده است.(۱)
سعد بن ابی وقاص: از مشاهیر اصحاب پیامبر(ص) و گروه مهاجران، و از سرداران صدر اسلام و امرای عرب و فرمانده لشکر مسلمانان در فتح عراق که بعدها لغزید.
عمر بن سعد: فرزند صحابه پیامبر(ص)، از بزرگان و افراد سرشناس کوفه که شد یکی از اصلی ترین قاتلین امام حسین(ع).
سلیمان صرد خزاعی: از اصحاب و کارگزاران امام علی (ع) ازمجاهدین سپاه امام در جنگ صفین که بعد به خاطر این که نتوانست به خوبی لحظه شناسی کند از قافله کربلا جا ماند و شد از توابین.
شریح قاضی: از بزرگان و تابعین شهر کوفه، کسی که حضرت علی (ع) به شرط هماهنگی حکم هایش با امام از قضاوت عزلش نکرد چه شد که باعث پراکده شدن یاران مسلم بن عقیل در کوفه شد؟ (۲)
و...
اسامی ذکر شده  هر کدام به نوعی جزو خواص روزگار خود بودند و این چنین بی بصیرتی به خرج دادند، حال تکلیف ما با خودمان روشن تر می شود.
اگر آنها لحظه شناس بودند..
اگر به درستی امام و رهبر خود را می شناختند..
اگر از وقایع پیش رو به خوبی مطلع بودند..
و اگرهای  دیگر..
چقدر در تغییر سیر تاریخ تاثیرگذار می شدند..
مثالی که شاید برای ما ملموس تر باشد، در یکی دو سال اخیر نیز مواردی از هجوم اشتباهات بر افراد ناآگاه را سپری کرده ایم، همان که به فتنه ۸۸ معروف شده است، همانی که امتحان بزرگی برای ارزیابی بصیرت بود، هم برای خواص و هم برای عوام، همانی که کافی بود کمی آگاهی از اوضاع زمانت ضعیف باشد تا در طوفان فتنه ها غرق شوی و سرافکنده خودت و خدای خودت بشوی.
و اما اکنون دوباره فضای سیاسی ای را در پیش روی داریم که ماهیتش مبهم بودن است و نیازمند تشخیص درست وتصمیم گیری به موقع است که در اصل همان مفهوم یاد شده در این مقاله که «بصیرت» بود، همه ی این نکات را در بر می گیرد. و چه به جاست که جمله معروف «تاریخ آینه عبرت است» را آویزه گوش خود سازیم تا خدای ناکرده مصداق فردی که دوبار از یک سوراخ گزیده می شود نشویم.




پی نوشت ها:
۱.    تاریخ طبری، ج ۳، ص ۳۸
۲.    سایت مقام معظم رهبری

خدا نکنه تا آدم نشدیم دنیا بهمون رو کنه

کربلا کربلا اللهم الرزقنا

السلام علیک یا ابا عبدالله الحسین (ع)

جمعه 13/11/1391 - 15:10 - 0 تشکر 586756

سلام
ممنون از مطالب تون.
بصیرت، گمشده مردم ما توی این زمونه هست. علتش هم از نظر من توجه ویژه و بیش از حد به مادیات.
اصالت دادن به ماده و مادیات از قبیل پول، شهرت، زیبایی ظاهری، قدرت و ... ارمغان های ایدئولوژی غرب برا جامعه اسلامی ما بوده. متاسفانه بد جور هم توی جامعه رواج پیدا کرده.

تنت به ناز طبيبان نيازمند مباد

it is god who cures 

مدير انجمن بهداشت و سلامت

دوشنبه 23/11/1391 - 21:41 - 0 تشکر 589192

عکس/ بصیرت به زبان ساده!


بعضی می‌پرسند بصیرت یعنی چه؟ انسان بصیر کیست؟ برای پاسخ نیازی به فلسفه‌چینی و بحث و استدلال نیست. نشانه‌هایی از بصیرت عمیق را در این عکس می‌تواند دید.

خدا نکنه تا آدم نشدیم دنیا بهمون رو کنه

کربلا کربلا اللهم الرزقنا

السلام علیک یا ابا عبدالله الحسین (ع)

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.