• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن اجتماعي > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
اجتماعي (بازدید: 10448)
دوشنبه 24/7/1391 - 14:33 -0 تشکر 566748
Life Style (سبک زندگی)

آنها که با سایتهای اینترنتی سروکار دارند و با دایره لغات بین المللی آن آشنا هستند می دانند که "سبک زندگی" (life style) از مقوله هایی است که در سایتهای مطرح  به وفور مورد توجه قرار گرفته و حتی بعنوان یکی از لینکهای ثابت در صفحات اصلی سایتها قرار دارند....

رهبر انقلاب در بیانات اخیرشان در جمع جوانان خراسان شمالی این موضوع را پیش کشیده و مطرح و از فعالان و مدیران برای کار در این زمینه دعوت کرده اند.
ابتدا به درج 20 سوالی که رهبر انقلاب در جریان سفرشان به خراسان شمالی و دیدار با جوانان آن استان در مهرماه 1391،در باب این موضوع مطرح کرده اند می پردازیم و سپس به دیگر مقالات و یادداشتها و اظهار نظرها خواهیم پرداخت....


فعلا قصد این تاپیک جمع آوری نظرات مختلف است.
ان شاالله در آینده با توجه به بانک مقالاتی که در اینجا خواهیم داشت، نقشه را عوض می کنیم ....

هزار دشمنم ار مي كنند قصد هلاك  گرم تو دوستي از دشمنان ندارم باك

حافظ عليه الرحمه

امضا: نيري

پنج شنبه 18/8/1391 - 14:2 - 0 تشکر 572512

ایجاد تمدن نوین اسلامی



فایل صوتی خلاصه شده بیانات رهبر انقلاب در باب تمدن اسلامی و سبک زندگی (رفتار اجتماعی) در شهریور ماه 90 رااز اینجا دانلود کنید.


http://www.islamiclife.com/userfiles/images/download.png

هزار دشمنم ار مي كنند قصد هلاك  گرم تو دوستي از دشمنان ندارم باك

حافظ عليه الرحمه

امضا: نيري

شنبه 20/8/1391 - 8:38 - 0 تشکر 572746

بنظرم ایسنا یکی از فعالیترین خبرگزاری ها در زمینه "سبک زندگی" در این یکی دو ماهه باشد.
باز هم یادداشتی از ایسنا درباره "سبک زندگی" که دیدگاهی کاملا اسلامی و انسانی تلقی می شود، در اینجا قرار می دهیم.


برای رسیدن به زندگی دینی مصالح جامعه را به خودخواهی‌های درونی ترجیح دهیم



0-14.jpg

معاون فرهنگی و ارتباطات موسسه دارالحدیث گفت: گرچه اندیشمندان اسلامی تاکنون دستورالعمل‌های دینی را در بسیاری از ابعاد زندگی برای جامعه بیان کرده‌اند اما کمتر به این نکته توجه شده که می‌توان یک سبک زندگی دینی داشت و به تمام ابعاد و زوایای زندگی رنگی اسلامی زد.



حجت‌الاسلام والمسلمین محمدتقی سبحانی‌نیا در گفت‌وگو با خبرنگار دین و اندیشه خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با اشاره به «آیه 138 سوره بقره صِبْغَةَ اللّهِ وَمَنْ أَحْسَنُ مِنَ اللّهِ صِبْغَةً وَنَحْنُ لَهُ عَابِدونَ» اظهار کرد: صبغه‌الله یعنی رنگ خدا و چه رنگی بهتر از رنگ خدا است، در این آیه شریفه مقصود خداوند این است که ایمان ما به خدا و ساختن زندگی مطابق با موازین الهی ما را به رنگ خدایی که بهترین رنگ است در می‌آورد.



وی افزود: در سیره و دستورات معصومان نیز که تببین‌کنندگان حقیقی وحی هستند برای تمام ابعاد زندگی الگو ارائه شده است.



این استاد علوم و حدیث با بیان این‌که «دین اسلام برای زندگی فردی و اجتماعی برنامه دارد» تصریح کرد: دین برای رابطه انسان با خودش با خدایش، تعامل با شهروندان، تعامل با حاکمان، حتی تعامل با طبیعت مدرن برنامه دارد، در هر حوزه از سبک زندگی با استفاده از متون دینی می‌توانیم به مدینه فاضله برسیم.



منبع: ایسنا http://isna.ir/fa/news/91082011864/برای-رسیدن-به-زندگی-دینی-مصالح-جامعه-را-به


سبحانی‌نیا در ادامه به نقش اندیشمندان به ویژه حوزویان در زمینه ترویج سبک زندگی دینی اشاره کرد و گفت: امت اسلامی با بسیاری از آموزه‌های دینی آشنا است، ولی در مرحله عمل با مشکل مواجه هستیم، امروزه بیش از آنکه مشکل جهل و نادانی نسبت به آموزه‌های دینی مطرح باشد مشکلات دیگری همچون مشکلات مدیریتی و اقتصادی جامعه را آزار می‌دهد.



وی افزود: اگر بتوانیم جامعه را از امنیت اقتصادی و ثبات برخوردار کنیم و سوء استفاده نکنیم جامعه در مسیر صحیحی حرکت می‌کند.



معاون فرهنگی و ارتباطات موسسه دارالحدیث با بیان این‌که «برای نیل به سعادت یک جامعه، همه ابعاد آن باید متناسب با هم رشد کنند» تصریح کرد: برای رسیدن به سعادت یک جامعه اهل اقتصاد، سیاست، فرهنگ و اصحاب، علوم و دانش و بقیه حوزه‌های مختلف باید دست به دست هم یکصدا و متحد در جهت پیشرفت جامعه حرکت کنند.



وی در پایان گفت: برای رسیدن به یک زندگی دینی باید مصالح جامعه را به خودخواهی‌های درونی ترجیح بدهیم و جامعه برای ما مهم‌تر از عقاید شخصی باشد و در تعاملات جامعه حسن ظن را مبنا قرار دهیم نه سوء ظن را، زیرا اینگونه است که اختلافات ما حل شده و زندگی دینی در جامعه رواج پیدا می‌کند.

هزار دشمنم ار مي كنند قصد هلاك  گرم تو دوستي از دشمنان ندارم باك

حافظ عليه الرحمه

امضا: نيري

شنبه 20/8/1391 - 10:49 - 0 تشکر 572805

عضو شورای تخصصی حوزوی شورای عالی انقلاب فرهنگی:
قرآن، محور تنظیم سبک زندگی ایرانیان
حجت الاسلام والمسلمین عبدالعلی رضایی عضو شورای تخصصی حوزوی شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: در تنظیم الگوهای زندگی، قرآن کریم به عنوان پیام آسمانی ما باید محور اصلی بازخوانی مجدد سبک زندگی باشد.

حجت الاسلام والمسلمین عبدالعلی رضایی در گفت وگو با ایرنا گفت: برای ارایه الگوی مناسب برای سبک زندگی اسلامی تمام گنجینه های معرفتی ما از جمله نهج البلاغه، صحیفه سجادیه، مجموعه احادیث و معارف باید بازخوانی مجدد شود.

وی تصریح کرد: از ارکان اساسی توجه به فرهنگ اسلامی و سبک زندگی دینی رمزگشایی و بازگشایی فرهنگ غدیر و توجه به ابعاد این واقعه بزرگ است.

عضو شورای تخصصی حوزوی شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه باید از یک ظرفیت تاریخی استفاده کنیم تا زندگی متعالی را تحقق ببخشیم، اضافه کرد: غدیر به عنوان یک فرهنگ کامل که محور آن امیرالمومنین (ع) است، تمام ابعاد یک زندگی اسلامی را ارایه می دهد.

عضو هیات علمی فرهنگستان علوم اسلامی با اشاره به اینکه راه و حرکت امیرالمومنین (ع) در ابعاد مختلف، بیانگر فرهنگ دینی است، ادامه داد: امیرالمومنین (ع) در ابعاد مختلف از جمله صلح، جنگ، کسب روزی، برخورد با دوست و دشمن، همسر و فرزند و همچنین در مواجهه با مسایل مختلف، حتی در معماری، شاخصه های شهر دینی را در زمان خود ایجاد کرد.

رضایی با تاکید بر اینکه به شکل قطع حوزه های علمیه در درجه اول نسبت به نهادینه کردن فرهنگ زندگی دینی مسوول هستند، گفت: اگر حوزه های علمیه، دانشگاه ها و پژوهشکده ها در یک هماهنگی و همکاری منسجم با هم اقدام کنند، به یک مجموعه ای از نظام سبک های مختلف دینی دست می یابیم و از وابستگی فرهنگی به غرب خارج می شویم.

معاون پژوهشی فرهنگستان علوم اسلامی نقش نهادهای مدیریتی و اجرایی را در ظرفیت سازی جهت ارائه الگوی زندگی اسلامی، مفید و موثر دانست و اظهار داشت: پس از آنکه ابعاد مختلف زندگی دینی توسط حوزه و دانشگاه تبیین شد، این ابعاد باید از طریق نظام آموزشی در قالب آموزش های نظری و عملی از طفولیت به کودکان آموزش داده شود

اولین مدرسه عشق که تأســـیس شده 

درس عشق علی و فاطمه تدریس شده

گـل ادم چـو سـرشـتن به کاه از عـلــی

اولـین کلمه که آمـوختن علـی بود علـی

يکشنبه 21/8/1391 - 14:53 - 0 تشکر 573282

«مفاتیح‌الحیات» عنوان کتابی است که در کم‌تر از 5 ماه به چاپ پنجاه و هشتم رسیده و 290 هزار مجلد آن روانه بازار نشر شده است. این رکورد دست‌نیافتنی، مدیون ارائه بهترین سبک زندگی در دو ساحت مادی‌گرایی و معنویت‌طلبی است.

خبرگزاری فارس: بهترین منبع سبک زندگی اسلامی را بشناسید

اولین مدرسه عشق که تأســـیس شده 

درس عشق علی و فاطمه تدریس شده

گـل ادم چـو سـرشـتن به کاه از عـلــی

اولـین کلمه که آمـوختن علـی بود علـی

يکشنبه 21/8/1391 - 14:53 - 0 تشکر 573283

 رهبر معظم انقلاب در دیدار با هزاران نفر از جوانان استان خراسان شمالی، بحث مهمی در مفهوم پیشرفت اسلامی بر مبنای «سبک زندگی» و «تمدن‌سازی نوین اسلامی» بیان کردند. ایشان معتقدند: ایمان و تقلید نکردن از غرب، لازمه شکل‌گیری فرهنگ زندگی اسلامی است.



اولین مدرسه عشق که تأســـیس شده 

درس عشق علی و فاطمه تدریس شده

گـل ادم چـو سـرشـتن به کاه از عـلــی

اولـین کلمه که آمـوختن علـی بود علـی

يکشنبه 21/8/1391 - 14:54 - 0 تشکر 573284

اما، «سبک زندگی» چیست و تبیین صحیح آن چه اهمیتی دارد؟


«سبک زندگی» یا Life Style در غرب ـ که خاستگاه آن است ـ سبک زندگی شیوه و روش زندگی فرد در حوزه‌های مختلف زندگی او اعم از فردی یا اجتماعی است.


در واقع، این عبارت بیشتر در خصوص تطابق زندگی فردی با تیپ‌های شخصیتی یا گروهی خاص به کار می‌رود. حال سؤال اینجاست اگر فردی بخواهد سبک زندگی خود را شکل دهد، بر چه اساسی باید از انواع و اقسام سبک‌ها و شیوه‌های رفتاری، یکی را انتخاب یا حتی اختراع کند؟


در نگاه غیر دینی، این انتخاب به سادگی صورت می‌گیرد، چرا که اصالت با فرد و علایق اوست و در سود و لذت خلاصه می‌شود. اما در آیین انسان‌ساز اسلام،


فرد مسلمان نمی‌تواند چنین رفتاری داشته باشد بلکه باید زندگی خویش را بر اساس اصول و آموزه‌های دینی شکل دهد.


بر همین اساس، اگر بخواهیم دین را براى مخاطبان امروز تبلیغ کنیم، باید بیش از هر چیزى، به سبک زندگى دینى توجه کنیم و ویژگی‌هایش را برشماریم.


اولین مدرسه عشق که تأســـیس شده 

درس عشق علی و فاطمه تدریس شده

گـل ادم چـو سـرشـتن به کاه از عـلــی

اولـین کلمه که آمـوختن علـی بود علـی

يکشنبه 21/8/1391 - 14:54 - 0 تشکر 573285

چرا سبک زندگی دینی؟


محمدرضا مخبر دزفولی، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در این باره می‌گوید: سبک زندگی اسلامی – ایرانی در مقابل تهاجم گسترده دشمن و تحمیل سبک زندگی غربی به جوامع مختلف قرار دارد.


وی ادامه می‌دهد: اسلام در بعد فردی و اجتماعی برای تعقل، آموزش و یادگیری از گهواره تا گور، نکوهش تنبلی و تاکید بر کار و تلاش، بهداشت فردی، نرساندن ضرر به دیگران و مفید بدن، روش خوردن و آشامیدن، لباس پوشیدن، آداب آراستگی و... برنامه دارد. به عنوان نمونه، پرداختن به ابعادی نظیر صله رحم، احترام به پدر و مادر، همسایه، تکریم اقشار مختلف، عیادت بیماران، مهمان‌نوازی، تکریم جهادگران و ایثارگران، تکریم علما، توجه به کودکان و تربیت فرزندان، رازداری، حفظ آبرو و ... که در فرهنگ ما جایگاه ویژه دارند، در سبک زندگی غربی ترک شده است.


دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی که در مرداد ماه امسال «علیرضا علی‌احمدی» را به‌عنوان مدیر طرح سبک زندگی اسلامی-ایرانی منصوب کرده است، می‌افزاید: باید الگوی سبک زندگی اسلامی – ایرانی با مشارکت فرهیختگان و نخبگان حوزه و دانشگاه تدوین شود و در آینده نه چندان دور، الگویی مناسب به مسلمانان جهان ارائه دهیم که بدانند یک ایرانی مسلمان دارای چه ارزش‌هایی برای رفتارهای فردی و اجتماعی خود است.


اولین مدرسه عشق که تأســـیس شده 

درس عشق علی و فاطمه تدریس شده

گـل ادم چـو سـرشـتن به کاه از عـلــی

اولـین کلمه که آمـوختن علـی بود علـی

يکشنبه 21/8/1391 - 14:54 - 0 تشکر 573286

با این تفاسیر،‌ آیا در همه شئون زندگی می‌توان از الگوهای دینی تبعیت کرد؟


قاعدتاً سبک زندگی دینی باید الگوی کاملی از همه نیاز‌مندی‌های دنیوی و اخروی باشد. سؤال این است که آیا سبک زندگی دینی در همه شئون کارآیی دارد، به عنوان نمونه در مباحث پزشکی می‌توان از سبک زندگی دینی تبعیت کرد؟


معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت ضمن اشاره به مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره سبک زندگی دینی و الزام تشکیلات وزارت بهداشت برای مشارکت در این زمینه می‌گوید: در همین راستا، نخستین جشنواره قرآن‌پژوهی و طب را زمستان سال گذشته در دانشگاه علوم پزشکی قم برگزار کردیم.


مصطفی قانعی ادامه می‌دهد: از اهداف ما در این کنگره، تغییر سبک زندگی مردم با توجه به دستورالعمل‌های قرآن کریم و طراحی جدید شیوه زندگی برای رسیدن به سعادت دنیوی و تضمین سعادت اخروی است.


معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ضمن اشاره به راه‌اندازی کتابخانه دیجیتالی مقالات قرآنی در حوزه پزشکی تأکید می‌کند: وزارت بهداشت در نظر دارد در ادامه این حرکت، مراکز پژوهشی مختص به کار در زمینه قرآن‌پژوهی و طب تأسیس کرده و مجله علمی پژوهشی در این رابطه نیز منتشر کند.


اولین مدرسه عشق که تأســـیس شده 

درس عشق علی و فاطمه تدریس شده

گـل ادم چـو سـرشـتن به کاه از عـلــی

اولـین کلمه که آمـوختن علـی بود علـی

يکشنبه 21/8/1391 - 14:55 - 0 تشکر 573287

با توجه به اینکه قرآن کریم نگاهی کل‌نگر دارد و موارد جزئی در آن مطرح نمی‌شود، استخراج جزئیات سبک زندگی دینی باید از چه منابعی صورت گیرد؟


مصطفی دلشاد تهرانی، برگزیده جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی با نگارش کتاب «سیره نبوی» می‌گوید: وقتی قرآن کریم می‌فرماید «لَقَدْ کَانَ لَکُمْ فِی رَسُولِ اللَّهِ أُسْوَةٌ حَسَنَةٌ» به معنای این است که باید زندگی پیامبر اکرم (ص) را فرا روی خویش قرار داده و سبک زندگی ایشان را دنبال کنیم.


وی می‌افزاید: حضرت محمد(ص) در زندگی مدیریتی خویش، مبتنی بر یک اصول مدیریتی بود که ائمه اطهار (ع) نیز همان اصول را حفظ کردند و این اصول امروزه وجود دارد و ما می‌توانیم ریشه این اصول را در قرآن کریم، آموزه‌های حضرات معصوم(ع) و تاریخ زندگی آنها بیابیم.


استاد دانشگاه قرآن و حدیث معتقد است: غفلت از سبک زندگی نبوی ما را به تبعیت از مؤلفه‌های زندگی غربی سوق می‌دهد. ما باید بازگشتی دوباره به سبک زندگی پیامبر اکرم(ص) داشته، اصول آن را استخراج کرده و آن را به شکل امروزی در آوریم و در حوزه فردی، اجتماعی، خانوادگی، اقتصادی، یک مدل و الگوی زیست مسلمانی ساخته و سعی کنیم تا جایی که می‌توانیم بر اساس آن زندگی کنیم.


این مترجم و شارح برگزیده نهج‌البلاغه تأکید می‌کند: مهم این است که این سبک زندگی به خوبی عرضه شود، انسان‌ها آگاه شوند و آگاهانه انتخاب کنند، همانطور که حضرت رسول (ص) با بعثت خود مدلی از زندگی را به مردم ارائه داد و به خوبی آن را ابلاغ کرد تا هر کسی که می‌خواهد آن را انتخاب کند.


اولین مدرسه عشق که تأســـیس شده 

درس عشق علی و فاطمه تدریس شده

گـل ادم چـو سـرشـتن به کاه از عـلــی

اولـین کلمه که آمـوختن علـی بود علـی

يکشنبه 21/8/1391 - 14:55 - 0 تشکر 573288

حال که سیره پیامبر اعظم(ع) و اهل بیت مکرم ایشان به عنوان بهترین منبع سبک زندگی دینی به شمار می‌رود، آیا کتاب جامعی وجود دارد که به صورت روزآمد، روان و همه‌فهم به بیان شیوه زندگی اسلامی پرداخته باشد؟


حجت‌الاسلام یدالله مقدسی از پژوهشگران بنیاد بین‌المللی علوم وحیانی اسراء می‌گوید: اثر ارزشمند «مفاتیح الحیات» (کلیدهای زندگی) یا همان جلد دوم مفاتیح الجنان، با هدف آشنایی عموم مردم با آیات و روایات مربوط به روش‌های زندگی و معاشرت‌های اجتماعی و مسائل مربوط به جامعه اسلامی، تحت نظر فیلسوف فرزانه آیت‌الله جوادی آملی نگاشته شده است.


وی ادامه می‌دهد: انسان با عمل به کتاب «مفاتیح الجنان» مرحوم شیخ عباس قمی، «کلید بهشت» را به دست می‌آورد. کتاب مفاتیح الحیات نیز با همین هدف نوشته شده است و این کتاب «کلید زندگی» واقعی را به انسان می‌دهد تا انسان بتواند با آن «کلید بهشت» را به دست آورد.


عضو گروه تحقیق و تنظیم کتاب مفاتیح الحیات می‌افزاید: زبانی که در این کتاب آمده، زبان عموم است، یعنی همه اقشار می‌توانند از آن بهره بگیرند.


هادی نائیجی پژوهشگر معارف قرآنی نیز درباره مفاتیح الحیات می‌گوید: آیت‌الله جوادی آملی وعده انتشار این کتاب را مدت‌ها پیش در نمازجمعه قم به مردم داد. ایشان بارها عنوان می‌کردند کتاب مفاتیح الجنان مسیر رسیدن به جنت را برای مسلمانان ترسیم می‌کند و نیاز است کتابی در مورد «مسیر زندگی» در این دنیا برای جامعه اسلامی تدوین شود.


اولین مدرسه عشق که تأســـیس شده 

درس عشق علی و فاطمه تدریس شده

گـل ادم چـو سـرشـتن به کاه از عـلــی

اولـین کلمه که آمـوختن علـی بود علـی

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.