• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
دانش و فن آوری (بازدید: 1656)
شنبه 22/7/1391 - 19:36 -0 تشکر 566248
برندگان جایزه نوبل شیمی 2012

برندگان جایزه نوبل شیمی امسال دو آمریکایی هستند که در زمینه دریافت کننده های سلولی مطالعه کرده اند.

قانون- رابرت لفکوویتز و برایان کوبیلکا برندگان جایزه نوبل شیمی جایزه یک میلیون و ۲۰۰ هزار دلاری نوبل را میان خود تقسیم خواهند کرد.

به گزارش بی بی سی، این دو آمریکایی نقش مهمی در فرآیندهای فیزیولوژیکی بدن دارند و نیمی از داروها از طریق آنها بر بدن اثر می گذارد. همین دریافت کننده ها هستند که چگونگی ارتباط سلول ها میان یکدیگر و با جهان بیرون را توضیح می دهند.

 

دکتر رابرت لفکوویتز، ۶۹ ساله، استاد مرکز پزشکی دانشگاه دوک در دورهام کارولینای شمالی و دکتر برایان کوبیلکا، ۵۷ ساله، استاد دانشکده پزشکی دانشگاه استانفورد کالیفرنیا جایزه یک میلیون و ۲۰۰ هزار دلاری نوبل را میان خود تقسیم خواهند کرد.

دانشمندان از قبل از این مطالعات می دانستند که هورمون استرس مثل آدرنالین به واکنش شدید بدن منجر می شود مثلا حس بویایی یا بینایی را تیزتر می کند و باعث انتقال خون از نقاطی می شود که کمتر به آن نیاز دارد.

 

اما آدرنالین هرگز وارد سلول نمی شود. بنابراین باید رابطی در کار باشد.

اسون لیدین، از اعضای کمیته جایزه نوبل روز چهارشنبه گفت که دانشمندان به درستی تشخیص داده بودند که این رابط همان دریافت کننده های سلولی هستند، اما ماهیت این دریافت کننده ها و چگونگی کنش و واکنش آنها با بیرون برای مدت های طولانی یک معما بود.

اینجا است که کار این دو دانشمند اهمیت پیدا می کند. 

دکتر لفکوویتز در اوایل دهه ۱۹۷۰ تحقیقاتش را دراین زمینه شروع کرد.

او در طول سالیان موفق شد پروتئین های دریافت کننده را آشکار کند و نشان دهد که ملکول های مشخصی هستند.

دکتر کوبیلکا در دوره فوق دکتری در دهه ۱۹۸۰ جزو تیم تحقیقاتی دکتر لفکوویتز بود و موفق به یافتن ژنی شد که این پروتئین ها را تولید می کند.

وی  در ادامه افزود : "ما توانستیم دریافت کننده ای را حین ارسال پیام به دام بیاندازیم و بفهمیم که فرآیند تشخیص یک ملکول خیلی کوچک در بیرون سلول توسط پروتئینی که در جداره سلول قرار دارد، به تغییرات واقعا بزرگ در داخل سلول منجر می شود."

او می گوید که ساختن دارو یک فرآیند پرهزینه است و گاه به تولید داروهای موثر منجر نمی شود اما خوشبین است که اکتشافات آنها وضع را عوض کند.

وی همچنین اظهار داشت:  "امیدوارم بتوانیم با استفاده این اکتشافات داروهای ایمن تر و موثرتر و مقرون به صرفه تری بسازیم."

اخبار مرتبط

جمعه 5/8/1391 - 22:9 - 0 تشکر 569342

ایشالا که بزودی نام یکی از شما خوبان

تبیانی هم جزو این لیست باشه (:

 

« معجزه خبر نمی کند، با احتیاط ناامید شوید ! »

 

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.