• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
دانش و فن آوری (بازدید: 4565)
يکشنبه 19/6/1391 - 18:58 -0 تشکر 554012
159 نکته دانستنی زنبور عسل

سلام دوستان عزیز امید دارم از این مبحث لذت ببرین و مورد توجهتون قرار بگیره ممنون میشم شما هم موارد از قلم افتاده رو اضافه کنید:

http://www.mellifera.ir

يکشنبه 19/6/1391 - 19:12 - 0 تشکر 554059

41 – قاب عسل که دو طرفش پر از عسل سر پوشیده باشد ، هر دسی متر مربعش (10 سانتیمتر مربع) حدود 230 گرم عسل دارد .

42 – در هر موقع از سال که مقدار زخیره عسل کندو کمتر از 3 کیلو باشد ، بایستی فوری به جمعیت آن تغذیه ی دستی داد . در غیر این صورت ملکه مقدار تخمگذاری را کم کرده و ممکن است حتی کاملاً آنرا متوقف کند . که نتیجه آن برای جمعیت ضعف و ناتوانی و برای زنبور دار بی محصولی یعنی خسران و زیان مالی است .

يکشنبه 19/6/1391 - 19:12 - 0 تشکر 554061

43 – جمعیت قوی زمستانی به جمعیتی می گوییم که در اواسط زمستان زنبور های آن دو طرف 7 تا 8 قاب را بپوشانند که در این حالت تعداد زنبور هایش تقریباً معادل 9000 عدد خواهند بود .

 44 – قبل از شروع زمستان همه جمعیت ها باید تغذیه شوند . مقدار لازم برای تغذیه جمعیت ها متناسب با ضعف و قدرت آنهاست و برای یک جمعیت 7 تا 8 قابی مقدار 8 تا 10 کیلو گرم شکر لازم است .

يکشنبه 19/6/1391 - 19:13 - 0 تشکر 554063

45 – بعد از برداشت آخرین محصوص در مرداد یا شهریور ماه مقدار عسلی را که یک جمعیت که در زمستان 8 قابی باشد،  بطور متوسط تا رسیدن اولین گلهای بهاری می خورند بطور خیلی تقریبی به قرار زیر است : ماه مقدار مصرف عسل به گرم مهر 500 آبان 500 آذر 500 دی 500 بهمن 1000(شروع تخم گذاری ) اسفند 2000 فروردین 5000 جمع 10 کیلو 

 46 – وقتی گرمای هوا از 8 درجه بالاتر رفت ، زنبور های کارگر از کندو بیرون آمده تند دفع مدفوع کرده و فوری به کندو بر می گردند . هنگامی که در اوایل بهار گرما به 14 درجه رسید زنبور ها کندو ها را رها کرده و به جستجوی گرده و شهد می پردازند . در چنین حرارتی هنگام ظهر می توان کندو ها را خیلی سریع کنترل کوتاهی نموده هر گاه نقصی دیده شد در دفترچه مخصوص همین کار یاداشت و در اولین فرصت بعدی رفع نقص نمود .

يکشنبه 19/6/1391 - 19:13 - 0 تشکر 554065

47 – وزن مخصوص عسل 4 / 1 و PH  آن 4 است . وزن مخصوص موم (چگالی) 96 / 0 و سبکتر از آب است بطوریکه هرگاه یک قطعه موم را در آب بگذاریم در سطح آن شناور می گردد . نقطه ذوب موم 63 درجه است . وزن مخصوص زهر زنبور عسل 3/1 و PH  آن 2/5 است . نقطه ذوب بره موم 83 درجه سانتیگراد است .

48 – اندازه قاب کندو های متداول در ایران به قرار زیر است : نوع کندو عرض قاب آن به میلیمتر طول قاب آن به میلیمتر شکل کندو نرمال 223 370 مربع لانگستروت 232 448 مستطیل دادانت 300 435 مربع

يکشنبه 19/6/1391 - 19:14 - 0 تشکر 554067

49 – قطر سلول های مومی کارگر 3 / 5 و سلولهای نر 9 / 6 میلیمتر و عمق هر دوی آنها 12 میلیمتر است . زنبور ها عمق سلولهایی را که داخلشان عسل می خواهند بگذارند تا 18 میلیمتر ممکن است برسانند .

 50 – تعداد زنبور هایی که دو طرف یک قاب یا شان نرمال را کاملاً پر کرده اند 1500 عدد می باشد، یعنی هر طرف حدود 750 عدد است .

يکشنبه 19/6/1391 - 19:16 - 0 تشکر 554070

51 – وزن مقدار گرده گلی را که هر بار زنبور عسل با خود به کندو حمل می کند برابر نصف وزن خودش ، یعنی حدود 40 میلی گرم است . وزن شهدی را هم که وی هر بار به کندو می آورد نیز در همین حدود است .

52 – برای تشخیص عسل رسیده از عسل نارس قاب محتوی عسل را با دست چپ کمی کج گرفته و با دست راست ضربه ای محکم روی دست چپتان وارد کنید . اگر عسل بصورت قطراتی از قاب بیرون ریخت نارس بوده و اگر نریخت رسیده است . اعتقاد عامیانه ی مردم مبنی بر اینکه زنبور ها عسل رسیده را با موم می پوشانند و عسلی که سرش پوشانده نشده نارس است ، صحیح نیست . زیرا نژاد هایی از زنبور عسل وجود دارند که اصلاً سر سلولها ی پر  از عسل را هرگز نمی پوشانند .

يکشنبه 19/6/1391 - 19:16 - 0 تشکر 554071

53 – زنبور سوراخ ها یا درزهای جدار کندو را که قطر یا پهنای آن از 4 میلیمتر کمتر باشد با بره موم و هر گاه بیش از 7 میلیمتر باشد با موم خالص مسدود می کند . سوراخ هایی که قطرشان بین 4 تا 7 میلیمتر باشد و همچنین سوراخ های کف کندو را دست نزده و به حال خودشان راه می کند.

54 – یک جفت تخمدان ملکه جمعاً دارای 350 لوله است که در انتها آنها تخم تولید می شود . برای اینکه ملکه در شدت فعالیتش 2500 عدد تخم در یک شبانه روز بگذارد باید هر یک از این لوله ها در روز 7 عدد تخم درست کنند . بنابر این هر لوله یک تخم در سه ساعت و نیم می سازد .

يکشنبه 19/6/1391 - 19:17 - 0 تشکر 554073

55 – زهری که از نیش زنبور عسل خارج می شود از لحاظ ترکیبات شیمیایی از خانواده ی زهرمار است ، 20 عدد نیش زنبور در فاصله کوتاه قادر است یک انسان را بکشد . اسب حساسیت زیادتری نسبت به نیش زنبور عسل داشته و فقط با 6 نیش تلف می گردد . زهر زنبور  در زنبور دارها موثر نیست چون بدن آنها بتدریج مصونیت پیدا می کند .

56 – زنبور ها دو نو ع پستانک یا سلول ملکه می سازند .

الف وقتی که خود تصمیم به تعویض ملکه ضعیف یا ناقصشان بدون بچه دادن را بگیرند . در اینحال پستانک را در وسط قاب درست می کنند .

ب – هنگامی که بخواهند بچه بدهند . پستانک یا پستانک ها را در حاشیه های قاب می سازند . البته معمولاً به این شکل عمل می کنند گاهی هم تناقض دیده می شود .

يکشنبه 19/6/1391 - 19:17 - 0 تشکر 554075

57 – در اواخر زمستان برای اینکه بدانید که در کندویتان ملکه وجود دارد و تخم گذاری را دوباره و پس از گذراندن دوره استراخت پائیزه و زمستانی از سر گرفته یا خیر ، می توانید این کار را با نگاه کردن به سوراخ پرواز کندوی مورد نظر انجام داد . بدین طریق که اگر زنبور های کارگر را در حال حمل گرده ی گل بوسیله دو پای عقبشان (سبد گرده) به کندو دیدید ، مطوئن باشید که ملکه در حال تخم گذاری است . و دیگر باز کردن درب کندو و ناراحت کردن زنبور ها لزومی ندارد .

58 – بر خلاف مشهور عسل مدفوع زنبور نیست ، بلکه زنبور شهد را بوسیله خرطوم و دهان از روی گل ها جمع و به کیسه ی عسلی که در داخل شکمش قرار دارد انتقال داده و پس از آنکه کیسه مزبور پر شد ( ظرفیت کیسه عسلی 40 میلی گرم) به کندو برگشته ، از راه دهان و خرطوم آنرا در داخل سلول های شش ضلعی سانها خالی کرده و انبار می کند . بعد از آن زنبور هایی که قادر به بیرون رفتن نیستند و یا شب که همه زنبور ها در داخل کندو هستند . دوباره با خرطوم خود شهد را به داخل شکم مکیده و با جذب آب و شکستن قند های چند کربین به وسیله آنزیم های ترشحی از معده خود آنر را به عسلی تیره تبدیل می کنند و دوباره در همان سلول ذخیره می کنند .

يکشنبه 19/6/1391 - 19:18 - 0 تشکر 554077

59 – رنگ و مزه و بوی عسل هیچ ارتباطی با نژاد زنبور ندارد ، تنها به گلهایی بستگی دارد که زنبور شهد ها را از آنها جمع آوری می کند . مثلاً عسل اسپرس خیلی خوشمزه و عسل آفتابگردان بی مزه است و هر دو هم خالص هستند .

60 – عسلی که شکرک بزند حتماً خالص و عسلی که شکرک نزند ممکن است خالص یا ناخالص باشد . بطور کلی همه عسل های خالص شکرک می زنند ولی مدت لازم برای شکرک زدن عسل های مختلف با هم فرق می کند . بطور مثال عسل کلزا چند روز پس از استراکتور کردنش شکرک زده و عسل اقاقیا به چهار سال وقت احتیاج دارد تا شکرک بزند .

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.