• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
دانش و فن آوری (بازدید: 3848)
يکشنبه 19/6/1391 - 15:48 -0 تشکر 553495
مراسم سوگواری پرندگان!

با سلام به تمام دوستان


گاهی فقط خواندن است که می اموزد

گاهی دیدن 

و گاهی هر دو

اما مهمتر از همه اندیشیدن است


پس در این قسمت دعوتتون میکنم به اندیشیدن

وقتی این موضوع مراسم سوگاری پرندگان را دیدمتصمیم گرفتم اطلاعاتی از دنیای پرندگان برایتان بنویسم


امیدوارم مورد استفاده شما قرار بگیرد

دوشنبه 20/6/1391 - 0:25 - 0 تشکر 554571

پرنده ای با لانه ضد آتش



گونه ای از پرندگان برای حفظ ایمنی آشیانه خود در کنار زیبایی آنها طی زمانی طولانی از مواد خاصی استفاده کرده و مواد قابل اشتعال را از منطقه ساخت آشیانه دور می سازند.

گونه ای از پرندگان به نام Bowerbird یا پرندگان آلاچیق که در استرالیای شمالی ساکن هستند برای ساختن خانه های خود سلیقه و زمان زیادی صرف می کنند. این پرنده ها دو دیواره از شاخه های ریز به وجود می آورند که مسیری 1.5 متری که کف آن از ذرات استخوان، سنگ، صدف و میوه ها پوشانده شده را احاطه کرده است. ساخت چنین آشیانه آلاچیق مانندی یک هفته یا بیشتر به طول خواهد انجامید به همین دلیل برای این پرندگان ویرانی لانه هایشان به دست آتشهای طبیعی که جنگلها را در می نوردند، اصلا پدیده خوشایندی نخواهد بود.

بر همین اساس مطالعات جدید نشان می دهند این آلاچیقها به شکلی عجیب نسبت به آتش عایق هستند. در سال 2006 آتش سوزی بزرگی منطقه بزرگی در خارج از شهر داروین را نابود کرد. گروهی به رهبری اوسامی میکامی از دانشگاه کیوشو ژاپن دریافتند که از میان 9 آشیانه یافت شده پرندگان آلاچیق تنها سه مورد از آنها نابود شده اند.
6 آشیانه دیگر به صورتی کاملا بی عیب و دست نخورده در منطقه ای کوچک باقی مانده بودند.

دوشنبه 20/6/1391 - 0:25 - 0 تشکر 554575

اردک یا مرغابی نامی است که معمولاً برای تعدادی از گونه‌های مرغابی سانان در خانواده پرندگان Anatidae به کار می‌رود. اردک‌ها به چندین زیرخانواده تقسیم می‌شوند. مرغابی‌ها اغلب پرندگان آبی هستند که بیشترشان کوچک‌تر از هم‏خانواده‌های غاز و قو هستند. مرغابی‌ها هم در آب دریا و هم در آب شیرین زندگی می‌کنند.



اردک پرنده‏ای ست تخم‏گذار که بیشتر در آب زندگی می‌کند. گونه‌های زیادی از اردک در دنیا هستند که هنوز شناخته نشده‌اند.این پرنده پر‌های چربی دارد تا با تماس به آب، پر‌ها خیس نشود و پرنده پس از خارج شدن از آب سنگین نشود.


تاریخچه پرورش اردک:


اردک یکی از اولین گونه‌های پرندگان است که توسط آدمی اهلی شده‌است و به نظر می‌رسد که نخستین بار، اهلی کردن آن در کشور مصر صورت گرفته‏باشد، زیرا در حفاری‌های به‏عمل‏آمده بر روی گور امنحوتب سوم، یکی از فراعنه‏ی باستانی مصر، که در حوالی ۱۵۰۰ سال قبل از میلاد می‌زیسته‌است، تصویر یک اردک در بین گل‌های لوتوس مشاهده شده‌است، و گفتنی است که مصریان باستان یکی از اولین اقوام کهن بشری هستند که اقدام به جوجه‏کشی از این پرنده نمودند، و شاید علت توجه مصریان باستان به پرورش این پرنده، کانال‌های متعدد آبی و رودخانه طویل و ممتد نیل بوده‏باشد. امروزه نیز پرورش اردک به شدت در مصر متداول است.


خصوصیات عمومی اردک

دوشنبه 20/6/1391 - 0:26 - 0 تشکر 554579

اردک پرنده‌ای با بدن کشیده و پاهای کوتاه است که باعث می‌شود بدنش نزدیکِ زمین قرار گیرد. اردک از پرندگان نوک‏پهنی است که در جانورشناسی به آن‌ها لاملیورستر Lamelliorostere می‌گویند. درازا و حجم بال اردک نسبت به سایر طیور متوسط است و اردک اهلی بدین دلیل به خوبی نمی‌تواند پرواز کند. حرارت طبیعی بدن اردک ۷/۴۰ درجه‏ی سانتی‏گراد و تعداد نبض آن به طور متوسط ۳۱۲ دفعه در دقیقه و تعداد تنفسش ۱۶ – ۲۸ بار در دقیقه است. سرِ بزرگ و قطر منقار آن در بالا و پایین کم است. بدین ترتیب، از اتصال منقار به یکدیگر برجستگی خاصی از نیمرخ در آن‌ها دیده نمی‌شود. حجم منقار در اردک‌ها نسبت به سایر طیور و به‏خصوص غاز زیادتر است و سطح بیشتری را نسبت به سر و جثّه‏ی حیوان اشغال می‌کند. منقار در محل اتصال به سر نازک‏تر از قسمت آزاد است؛ ازاین‏رو تقریباًً به صورت یک بیلچه درآمده‌است. منقار از غشایی صاف و هموار پوشیده شده‌است که لبه‏ آن از یک قسمت شاخی پوشیده می‌شود. زبان در اردک قوی و عضلانی است و غدد چشائی فراوانی دارد که به‏وسیله‏ی آن‌ها می‏تواند تا اندازه‌ای طعم مواد غذائی را حس کند. گردن اردک کوتاه و قطر آن متوسط است. پرها تمام بدن اردک‌ها را پوشانده و غشای ضخیمی را در روی پوست تشکیل می‌دهد. این پرها به‏خوبی روغنی‌اند و این امر مانع از رسیدن آب و رطوبت به بدن آن می‌شود.

دوشنبه 20/6/1391 - 0:27 - 0 تشکر 554583



نژادهای اهلی اردک:


نژادهای متعددی از اردک اهلی در جهان وجود دارد که این نژادها به گروه‌های گوشتی، تخم‏گذار، دومنظوره و تزئینی تقسیم می‌شوند. اینک به معرفی این نژادها می‌ پردازیم:

۱ . نژاد پکین Peckin: منشأ این نژاد کشور چین است و اولین بار در سال ۱۸۷۳ به عنوان یک نژاد مشخص معرفی شده‌است و درحال حاضر بیشتر مزارع پرورش اردک گوشتی در آمریکا از این نژاد استفاده می‌کنند . وزن اردک نر بالغ در حدود ۴ تا ۵/۴ کیلوگرم واردک ماده بالغ ۶/۳ تا ۴ کیلوگرم است . این نژاد تخمگذار خوبی نیز هست به طوری که سالیانه بین ۱۵۰ تا ۱۸۰ عدد تخم می‌گذارد ووزن هر یک عدد تخم آن در حدود ۸۵ گرم بوده ورنگ پوسته آن سفید کرمی ویا سبز فام است . این نژاد دارای بدنی کشیده وسینه‌ای پهن بوده ورنگ آن سفید کرمی ورنگ پوست آن زرد ورنگ منقار وپاها پرتقالی است. وجه تمایز اردک نر از ماده ، وجود دو پر کوچک تابیده در منتهای الیه دم است . امتداد بدن از شانه به طرف پشت ، شیب دار بوده ودر حقیقت قسمت انتهایی بدن ودم نزدیک زمین قرار گرفته‌است. این طرز ساختمان بدن وهمچنین طرز راه رفتن ،پرنده را شبیه به پنگوئن‌ها می‌سازد. طرز ساختمان بدن سبب شده‌است که حیوان نتواند به آسانی بر روی زمین جفتگیری کند از این رو برای جفتگیری باید در آب برود.. بهترین سن برای عرضه در بازار سن ۸ تا ۱۲ هفتگی است ودر این سن وزن اردک بین ۲ تا ۳ کیلوگرم خواهد بود ، وپس از آن بتدریج از کیفیت گوشت کاسته می‌شود. این نژاد آرام بوده وشرایط محیطی را بخوبی تحمل می‌کند ودر مقایسه با سایر نژادها از بال کوچک تری برخوردار است وزیباتر به نظر می‌رسد . اردک ماده آن علاقه چندانی به خوابیدن بر روی تخم ندارد.

۲ . نژاد روئن Rouen: منشا این نژاد شهر روئن درایالت نرماندی فرانسه است که نام نژاد نیز از نام آن گرفته شده‌است واین نژاد تا حدودی شبیه نژاد پکین است . این نژاد در اصل از نژاد اردک وحشی مالارد منشعب شده واردک نر آن دارای بال وپرهای زیبای آبی وسبز وسیاه است ودر لابلای آن خطوطی سفید قرار دارند . وزن اردک نر در حدود ۵/۴ کیلوگرم ووزن اردک ماده ۴ کیلو گرم است . از نظر رنگ ، نر وماده در این نژاد اختلاف دارند ورنگ نرها زیباتر از رنگ ماده‌ها می‌باشد . جثه نرها نیز از جثه ماده‌ها بزرگ تر است .رنگ اردک ماده سفید وقهوه‌ای روشن است وپاها ومنقار به رنگ پرتقالی وپوست به رنگ زرد است واردک ماده آن علاقه چندانی به خوابیدن بر روی تخم ندارد .ماده اردک‌ها سالیانه ۸۰ عدد تخم می‌گذارند که رنگ پوسته تخم خاکستری آبی فام تا سبز می‌باشد. گوشتشان بسیار لذیذ و خوش‏خوراک است.

۳ . نژاد ایلسبوری Aylesbury: اردکی تنبل وسنگین وزن از اردک‌های نژاد گوشتی است که منشا آن دره ایلسبوری در حومه شهر لندن در انگلیس است ، ووزن اردک نر آن در حدود ۵/۴ کیلوگرم ووزن اردک ماده در حدود ۴ کیلوگرم است . این نژاد برای تولید گوشت مناسب است . اردک ایلسبوری منقاری بلند ، راست وبه رنگ سفید صورتی فام ، وپاهای پرتقالی رنگ دارد و برخلاف رنگ پوست سایر نژادهای اردک که معمولاً زرد است رنگ پوست اردک ایلسبوری سفید است . میزان تولید تخم آن سالیانه در حدود یکصد عدد تخم است .

۴ . نژاد آنکونا Ancona: این اردک جزو نژادهای گوشتی است ومعمولاً جوجه‌های آن به رنگ شوکولاتی وسفید واردک‌های بالغ به رنگ سیاه وسفید اند . سر وگردن وسینه معمولاً به رنگ سفید وباقی اجزای بدن به رنگ سیاه است .

۵ . نژاد خالدار استرالیایی Australian Spotted: این نژاد در سال ۱۹۲۰ میلادی در آمریکا بوجود آمد ودر سال ۱۹۲۸ برای اولین بار به نمایش گذاشته شد ، این نژاد از تلاقی نژادهای مالارد ، دم دراز وکال وبرخی نژادهای خالدار از گله‌های اردک وحشی استرالیایی بوجود آمد . اندازه جثه این اردک‌ها حد واسطی بین گونه مالارد نوک دراز وگونه کال نوک کوتاه می‌باشد . وزن اردک نر آن یک کیلو تا ۲/۱ کیلوگرم واردک ماده بین ۸۷۰ گرم تا ۱۰۵۷ گرم می‌باشد . این نژاد از لحاظ رنگ واریته‌های مختلفی نظیر : سرسبز ، سر آبی وسر نقره‌ای دارد . اردک خالدار استرالیایی تخمگذار خوب ومادری ممتاز است . جوجه اردک‌های بسیار فرز وچالاکی دارد واز لحاظ قدرت پرواز همانند نژاد کال Call پرندگانی توانا هستند .


جایگاه اردک:


اردک از حیواناتی به شمار می‌رود که علاقه زیادی به آب دارد وبسیاری گمان می‌کنند که زندگی در خشکی برای حیوان با لذت ورضایت همراه نیست . ولی باید دانست که برخلاف تصور ، تجربه نشان داده‌است که اردک خیلی زود به تغییر محیط ووضع موجود عادت کرده وبه آسانی قادر است کمبود آب ودریاچه وامثال آن را با مراتع وعلف زارهای سبز وخرم جبران نموده وحتی پرورش به طریقه بسته را به نحوی که در مویر سایر طیور اهلی جریان دارد به آسانی وخوبی تحمل نماید . در مورد ساختمان جایگاه ولانه اردک‌ها شرایط واصولی که برای مرغداری‌ها باید در نظر گرفته شود عیناً جهت لانه‌های اردک قابل اجرا می‌باشد ، منتهی باید در نظر داشت ، چون اردک‌ها عادت دارند تمام مدت شب وروز را در هوای آزاد زندگی کنند ودائماً در حال حرکت وفعالیت باشند لذا باید سعی شود تا حد امکان محوطه‌های محصور ووسیع وبزرگی را در جلوی هر لانه برای اردک‌ها اختصاص داد که حیوانات بتوانند در مواقع لزوم از جایگاه‌های خود خارج شده ودر آن قسمت به جست‎وخیز بپردازند.


تغذیه اردک:


برخلاف سایر انواع طیور اهلی، جوجه اردک‌ها از همان ساعات اولیه‏ی خروج از تخم، علاقه‏ی عجیبی به خوردن غذا از خود نشان می‌دهند و معمولاٌ در چنین هنگامی بهتر است از خوراک‏هایی که در آب وجود دارد یا مواد غذایی که منشأ حیوانی دارند برای تغذیه‏ی جوجه استفاده شود. ولی چنانچه این کار مقدور نباشد می‌توان روزی پنج الی شش بار مقداری آرد سبوس وپودر شیر وآرد مواد علوفه‌ای را به صورت خمیر درآورده ودر اختیار جوجه‌ها قرار داد . تجربه نشان داده‌است که ترکیبات مزبور که البته می‌توان اجزای آن را با مواد غذایی وعلوفه ودانه‌های دیگر تعویض نمود ، غذای کامل وخوبی برای اردک‌ها به شمار می‌رود وبخصوص در رشد ونمو جوجه ‌ها تاثیر زیادی دارد .رشد جوجه اردک نسبت به سایر طیور اهلی کم وبیش سریع تر است واگر غذا به میزان کافی ومتعادل در اختیار حیوان گذاشته شود ، حیوان رشد عجیبی خواهد کرد . تغذیه حیوان از دو هفتگی به بعد تدریجاً کم شده ودر سن سه تا چهار هفتگی تعداد دفعات غذا به دو بار در روز تقلیل می‌یابد.

دوشنبه 20/6/1391 - 0:27 - 0 تشکر 554585

پرنده‌ها هم لهجه دارند

افرادی که در
شهرهای ,گوناگون زندگی می‌کنند یا لهجه‌های متفاوتی از یکدیگر صحبت می‌کنند
اما نباید اینگونه متصور شد که چنین ویژگی تنها به دنیای انسان‌ها تعلق
دارد زیرا دنیای پرندگان نیز مملو از لهجه‌های آوازی متنوع است.



گزارش مهر، «ریچادر مونی»، محقق زیست‌شناسی است که در «الینویز» آمریکا به
دنیا آمده اما کافی است تا دهان خود را در منطقه «تراینگل» این کشور باز
کرده و چند کلمه صحبت کند. به زودی تمام همسایه‌های وی خواهند فهمید که او
به آن اطراف تعلق ندارد اما تنها ریچارد و انسان‌ها نیستند که در صحبت
کردن لهجه خاص خود را دارند.

ریچارد طی سالیان اخیر مطالعات
هیجان‌انگیزی را بر روی پرندگان و چگونگی آواز خواندن آنها انجام داده
است. نتیجه این مطالعات با نتایج هیجان‌انگیزتری همراه بوده است به طوری
که وی معتقد است پرندگان نیز همچون انسان‌ها دارای لهجه‌های خاص خود در
زمان آواز خواندن هستند.

او می‌گوید: اگر به سراسر آمریکا سفر
کنید، مطمئنا در نخستین موارد و با شنیدن آواز پرندگان به این نتیجه
می‌رسید که آواز خواندن پرندگان با لهجه‌های مختلف، ادعایی سطحی و غیرعلمی
است اما اگر دقت تخصصی و عمیقتر داشته باشید، درمی‌یابید که آوازهای
خوانده شده به وسیله گنجشک‌های باتلاقی اطراف نیویورک با آواز همتایانشان
در منطقه پنسیلوانیا متفاوت است. در حقیقت می‌توان مدعی شد که پرندگان
مختلف با لهجه‌های متفاوتی با یکدیگر صحبت کرده و آواز می‌خوانند.

این
گزارش می‌افزاید: ایده‌های مطرح شده از سوی مونی و همکارانش، سرآغاز
تحقیقات جدیدی در علوم معاصر بوده است. وی به تازگی شیوه‌ای منحصربه‌فرد
برای مطالعه چگونگی یادگیری پرندگان در آواز خواندن ارایه کرده است. اهمیت
این موضوع تا به آن حد بوده است که نتایج آن در نشریه «نیچر» نیز منتشر
شده است.

دانشمندان مختلفی در سراسر جهان دریافته اند که تفاوت
لهجه در آوازخواندن پرندگان ریشه در یادگیری جوجه پرندگان برای آواز
خواندن دارد و جالب این است که چنین فرآیندی دقیقا در دنیای انسان‌ها و
یادگیری صحبت در نوزادان نیز وجود دارد.

دوشنبه 20/6/1391 - 0:28 - 0 تشکر 554587



سهره سرخ
نام راسته : passeriformes نام خانواده : fringillidae نام علمی : Carpodacus erythrinus نام انگلیسی : Common rosefinch یا Scarlet rosefinch سایر نام های محلی : بلبل قرمز

مشخصات عمومی :


پرنده ای به طول 14 تا 15 سانتیمتر با منقار مخروطی و خاکستری رنگ و بدن پر جثه و سر گرد است . انتهای دم پرنده نیز قلبی شکل می باشد . پرواز این پرنده همچون سایر سهره ها موجی می باشد . مشخصات پرنده نر:


پرنده نر بالغ به واسطه سر ، سینه و دمگاه زرد و روتنه قهوه ای شناخته می شود .

مشخصات پرنده جوان و پرنده ماده:

پرنده جوان و پرنده ماده مشابه بوده و فاقد رنگ قرمز می باشند و عموماً به رنگ زیتونی مایل به قهوه ای دیده می شوند که در ناحیه روتنه و زیرتنه رگه رگه هایی تیره رنگ دیده می شود .


تغذیه :


این پرنده نیز همچون سایر سهره ها دانه خوار می باشد . در داخل قفس نیز از انواع دانه ها از قبیل شاهدانه ، ارزن ، کتان و ... تغذیه می کند .

پراکنش :


در کشور ما در حاشیه شمال شرق ، شمال غرب و شمال تولید مثل می کند . این پرنده در ایران در فصل تابستان به صورت مهاجر عبوری در همه جا دیده می شود .
رنگ قرمز :

محل تولید مثل پرنده
محل زندگی : این پرنده در مناطق جنگلی کوهستانی و دره های عمیق و به خصوص نزدیک آب به سر برده و هنگام مهاجرت و به صورت عبوری در هر کجا که درخت باشد دیده می شود و درون بوته ها و گیاهان باتلاقی و یا جنگل های بلوط آشیانه می سازد . آواز : صدای این پرنده واضح و بلند شبیه : وی-دیوی-دی-دیو شنیده می شود .آواز این پرنده از تنوع کمی برخوردار است ولی تا حدودی زیبا می باشد . پرنده نرمعمولاً در حال نشستن روی نوک شاخه ها به آوازخوانی می پردازد .

سایر توضیحات :

علاقه مندان به تولید پرندگان دورگه می توانند از این پرنده جهت دورگه گیری و ایجاد رنگ قرمز استفاده کنند .
هیبرید :

سهره سرخ قابلیت تلقیح با انواع سهره ها از قبیل سهره معمولی ، سهره صورتی و ... را داراست . از این پرنده بیشتر از اینکه به خاطر صدایش نگهداری شود به دلیل زیبایی ظاهر و یا جهت تلقیح با سایر سهره ها نگهداری می شود



دوشنبه 20/6/1391 - 0:28 - 0 تشکر 554589



سهره طلایی
نام فارسی: سهره ی طلایی
نام انگلیسی:European goldfinch
نام علمی:carduelis carduelis
خانواده:سهره ییان (fringillidae)
جمعیت: جمعیت زیادی ندارد و نیازمند مطالعت بیش تر است.
پراکنش: در جهان در سراسر جنوب و مناطق اروپا تا مرز سیبری زیست می کند. به فنلاند و شمال روسیه هم مهاجرت می کند. در ایران در همه ی کشور، به جز مناطقی از بلوچستان، زیست می کند. زمستان ها دامنه ی پراکنش آن به مناطق جنوبی تر هم کشیده می شود.
زیست گاه :سهره ی طلایی در باغ ها، پارک ها، کشت زارها، دره های پوشیده از درخت، کشت زارها و مزرعه ها و زمین های مخروبه زندگی می کند.
اندازه: طول بدن این پرنده 12 تا 14 سانتی متر است.
ریخت شناسی: منقاری سخت ، کوتاه، مخروطی و کلفت داردو بال هایش زرد و سیاه است و دمی سیه و سفید، صورت قرمز لاکی و پشت قهوه ای خاکی دارد. پرنده ی نابالغ دارای سر و سطح پشتی نخودی مایل به خاکستری و بدنی پر از خط و خال های قهوه ای است.
رژیم غذایی: سهره ی طلایی از دانه ها و حشره ها تغذیه می کند.
زادآوری: پرنده ی ماده در لانه ی کوچک خود 4 تا 7 تخم تقریبا آبی رنگ با خال های سیاه می گذارد. سپس 12 تا 14 روز روی آن ها می خوابد. جوجه ها پس از متولد شدن ، 13 تا 16 روز به مواظبت نیاز دارند.
وضعیت حفاظتی گونه: باید از صید بیش از حد آن جلوگیری کرد.
خویشاوندان سهره ها را بیش تر با نام فنچ می شناسیم؛ پرندگانی خوش صدا که برای نگهداری در قفس طرف داران زیادی دارند. سهره های طلایی، در مقایسه به سهره های دیگر، به وضعیت مخالف محیطی، سازگاری بیش تر ی دارد. به همین سبب، در زیست گاه های گوناگون و متفاوتی دیده می شود.
سهره در باور کهن
تصویری از رنج مسیح ، مظهر رشادت و پباری و تداعی کننده ی خارها و تیغ هاست.
گنجشک های خوش آواز!
سهرها گروهی از گنجشک ها هستند که اغلب آن ها برای زندگی در مناطق جنگلی سازگاری یافته اند. در جنگل ها، به دلیل انبوهی درختان، این پرندگان از صدای خوش خود برای یافتن هم دیگر و برقراری ارتباط استفاده می کنند. سهره ها با نام انگلیسی خود، فنچ معروف هستند و به سبب داشتن صدای خوش، از پر طرف دارترین پرندگان خانگی به شمار می روند. این پرندگان ایرانی نیستند و از استرالیا وارد کشور می شوند.
پرندگان متخصص!
سهره ها یکی از تکامل یافته ترین گرو ه های گنجشک سانان هستند. ویژگی های خاص بدنی این پرندگان به آن ها کمک می کند بیش ترین بهره را از محیط زندگی خود ببرند. برای مثال، سهره های نوک قیچی با منقار مانند و ضرب دری شکل خود ، به راحتی مخروط های کاج را می شکافد و دانه ها را از میان پره های آن خارج می کند. سهره ی نوک بزرگ، برای شکستن دانه های بزرگ و ضخیمی مانند میوه های کوچک ، منقار ی ظریف و نازک دارد.
سهره ی زیبا!
در بین سهره ها، سهره ی طلایی نر و ماده شبیه هم هستند. نوار قرمز رنگ و پس از آن نوار سفید در اطراف قاعده ی منقار این پرنده، لکه ی بزرگ زرد در زمینه ی سیاه روی بال، تضادی رنگی روی پر و بال این پرنده ایجاد کرده که زیبایی خاصی به آن داده است. به علاوه ، شناسایی آن را در میان پرندگان دیگر آسان کرده است.
خویشاوندان
خانواده سهره ها علاوه بر سهره ی طلایی و جنگلی در ایران گونه های دیگری نیز دارد که شامل سهره ی سر سیاه، سهره ی دمگاه زرد،سهره پیشانی سرخ، سهره ی سبز، سهره ی زرد، سهره ی کوهی، سهره ی سینه سرخ، سهره ی بال سرخ، سهره ی صورتی، سهره ی مغولی، سهره ی گلیف سهره ی دمگاه سفید، سهره ی نوک بزرگ و سهره ی سیاه، یکی از هم خانواده های معروف سهره ی طلایی، سهره ی جنگلی است که در مناطق جنگلی زندگی می کند. سهره ی جنگلی ماده به گنجشک ماده شباهت زیادی دارد و تنها دو خط سفید روی بال، آن را از گنجشک متمایز می کند. سهره ی جنگلی ماده کمی هم تپل تر است.
نقش سهره ی طلایی در طبیعت
سهره ی طلایی با تغذیه از حشره ها، به تعدل جمعیت ان ها در طبیعت کمک می کند. این پرنده با خوردن دانه ی گیاهان و دفع آن ها در مناطق دورتر ، در پراکنش بذر ها هم نقش دارد. سهره ها طعمه ی پرندگان شکاری مانند قرقی هستند



دوشنبه 20/6/1391 - 0:29 - 0 تشکر 554592

سهره قناری




سهره قناری پرنده ای است که از تلقیح سهره نر با قناری ماده (در هر رنگ و اندازه) بوجود می آید و دارای صوتی زیبا و دلنشین است و از خواندن خسته نمی شود.
برای تولید سهره قناری مطالبی بدست آورده ام که برای تمامی دوستداران پرندگان قرار میدم.
__________________
1-یکی از بهترین سهره هایی که معمولا مورد توجه آنهایی هست که سهره قناری در مییارن سهره های سر سیاه است

۲- پس از مست شدن سهره آنرا از دیگر سهره ها جدا نموده و مدتی سهره را بحال خود گذاشته تا خوب مست بشه و بعد از مدتی ماده هایی را که از قبل برای سهره گذاشته اید را در اطراف سهره بگذارید .ماده ها بهتره که قبلا جفت خورده باشد و ترد باشد.

۳- بهترین موقع برای جفت گیری اواخر اردیبهشت است.


۴- قبل از جفت گیری مقداری پودر پسته به سهره دهید چون پسته تمایل به جفت گیری را در سهره افزایش میدهد.


۵- سهره را مدتی در قفس بزرگ تر قرارداده و بعد ماده را پیش نر بگذارید.


۶- شب هنگام آنها را جفت بزنید.

۷- محل جفت گیری ساکت و بدون رفت و آمد باشد.

۸- چهار روزبعد چال مناسبی را در قفس بگذارید و حتما ار پنبه طبیعی استفاده کنید.

۹- در این کار حوصله کنید و اگر تا 7 روز ماده تخم نگذاشت آنها را از هم جدا نکنید و حداقل 15 روز صبر دهید و فکر کنید این پرنده ها را ندارید.

۱۰- هم شاهدانه و هم تخم کتان را در 2 ظرف قراردهید وچندین ظرف آب و دانه اضافه هم برایشان بگذارید.


۱۱
- ماده وقتی تخم گذاشت تخم ها را همان صبح با تخم خاکی عوض کنید.ممکنه سهره تخم ها را بشکنه. می توانید تخم ها را یکجا زیر پای ماده بگذارید یا اینکه زیر پای قناری دیگری قرار دهید .یادتون نره وقتی از حمال استفاده می کنید ماده ای را که با سهره جفت زده بودید را اجازه بدهید تا 15 روز روی تخم های خاکی بخوابه.

۱۲- بعد از اتمام تخم گذاری سهره را جدا و در محل دیگری نگه دارید و بعد از چند روز آنرا می توانید دوباره با ماده های دیگری جفت زد. اگر احیانا جفت نخورد سهره را با ماده های دیگری امتحان کنید

۱۳- بهترین رنگ برای سری اول رنگهایی تو مایه سبز و سرخ را پیشنهاد می کنم.

۱۴- البته بگم من تا حالا با این روش شاید حدود 150 سهره قناری در آوردم .البته کسانی بودن با سهره های نامرغوب هم تونستن سهره قناری بگیرن

۱۵- دم ماده قناری را چیده و اطراف مخرجشان را نیز کوتاه کنید.



دوشنبه 20/6/1391 - 0:29 - 0 تشکر 554595


1-سهره نر با سن ۴سال و حتی بیشتر که رام بوده و آرام میباشد تهیه فرمایید۰


۲-سهره نر را بصورت تنها در محلی که پرنده دیگری را نبیند نگهداری نمایید۰

۳- مقدار کم غذای تخم مرغی برای سهره در نظر بگیرید و حداقل درهفته سه روز این غذا را در اختیار سهره قرار دهید . تغدیه اصلی سهره با شاهدانه باشد و مقدار کم هفت تخم نیز دردسترس او قرار دهید ۰

۴- سهره مذکور میباید مست شود و بصورت مرتب آواز خوانی نماید . آواز خوانی باید به نحوی باشد که زمانیکه قفس سهره را دست خود دارید پرنده بازهم آواز بخواند. بقول معروف پرنده پرو شود۰ظرف مخصوص آبتنی بصورت یک روز درمیان در دسترس سهره قرار داده شود ۰

۵- یک قناری ماده که از لحاظ جثه درشت نباشد را انتخاب نمایید .قناری ماده چنانچه از نژاد مخلوط قناری رنگی - حمال - با قناری فری باشد مناسب تر خواهد بود .

۶-قفس قناری ماده را برای مدتی در میان قفس دو قناری نر مست که قرص میخوانند قرار دهید بنحوی قفس را بپوشانید که قناری ماده . نرها را نبیند۰

۷- داخل قفس ماده یک لانه مناسب قرار دهید. ظرف مخصوص آبتنی بصورت یک روز درمیان در دسترس قناری قرار داده شود ۰

۸- قناری ماده زمانیکه کاملا آماده شد و تمایل به جفت گیری و لانه سازی را نشان داد به محلی که قفس سهره قرار دارد ببرید و قفس او را درکنار قفس سهره قرار دهید۰

۸- چنانچه سهره مناسب بوده ومست باشد مانند قناری نر می تواند با آواز خوانی ماده را بسمت خود جذب نماید۰

۹- بعد از حدود ۳ روز - به تشخیص شما هم بستگی دارد - سهره را بداخل قفس قناری ماده وارد کنید ۰

۱۰- توصیه میکنم برای اینکه یک سهره مناسب داشته باشید همواره در بین قناری های ماده که بصورت مجزا از نرها نگهداری میکنید جوجه سهره پرورش دهید که طی دوران رشد خود بتواند براحتی با قناری ها خو بگیرد و قناریهای ماده نیز به سهره عادت کنند۰

منبع سایت webjo سهره قناری

دوشنبه 20/6/1391 - 0:30 - 0 تشکر 554602

عقاب طلایی بیشتر بدانیم





عقاب طلایی از خانواده قوشها است و نام گذاری آن به دلیل پرهای طلایی - برنزی تاج ، سر و پشت گردن می باشد. ساق پاها پوشیده از پر که این پرها تا انگشتان ادامه یافته است . این عقاب در هنگام پرواز از فاصله دور .به رنگ قهوه ای تیره تا مشکی به نظر می آید





عقاب طلایی جز بزرگترین پرندگان شکاری بوده به حدی که فاصله انتهای دوبال از یکدیگر 2/3 - 2 متر می .باشد. وزن آن 16 - 8/5 کیلوگرم است و ماده ها بزرگ جثه تر از نرها هستند
قلمرو زیستی این پرنده حدود 90 کیلومترمربع می باشد.. در هنگام پرواز دارای قدرت مانور بسیار بالایی بوده .و توانایی چرخشهای ناگهانی و شیرجه با سرعت بالا را دارا می باشد
سرعت متوسط عقاب طلایی در هنگام پرواز 50 کیلومتردر ساعت بوده که در هنگام شیرجه به 220 کیلومتر در ساعت می تواند برسد. این پرنده توانایی حمل طعمه ای به وزن 7 کیلوگرم را دارا می باشد و عمده غذای او .پستانداران و پرندگان می باشد

پراکندگی جغرافیایی:
امریکای شمالی - اروپا - و شما ل و مرکز ایران و افغانستان و آسیای میانه
زیستگاه:
.دشتها ، کوهستانهای خشک و استپی ، جنگلهای کوهستانی و صخره های ساحلی یافت می گردد
تولید مثل:
این پرنده جز پرندگانی است که بصورت تک جفت زندگی می نماید. و باجفت خود تا آخر عمر باقی می .ماند
در ماههای فوریه و می جفتگیری کرده و عمدتا 2 تخم می گذارد که عقاب نر و ماده به مدت 45 - 41 .روز روی تخمها می خوابند .

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.