• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
دانش و فن آوری (بازدید: 2583)
يکشنبه 19/6/1391 - 12:45 -0 تشکر 553105
اورانیوم چیست؟



اورانیوم چیست؟



خصوصیتهای قابل توجه

اورانیوم هنگام عمل پالایش به رنگ سفید مایل به نقره ای فلزی با خاصیت رادیو اکتیوی ضعیف می باشد که کمی از فولاد نرم تر است. این فلز چکش خوار ، رسانای جریان الکتریسیته و کمی PARAMAGNETIC می باشد. چگالی اورانیوم 65% بیشتر از چگالی سرب میباشد. اگر اورانیوم به خوبی جدا شود به شدت از آب سرد متاثر شده و در برابر هوا اکسید میشود. اورانیوم استخراج شده از معادن می تواند به صورت شیمیایی به دی اکسید اورانیوم و دیگر گونه های قابل استفاده در صنعت تبدیل شود.
اورانیوم در صنعت سه گونه دارد:
• آلفا (ORTHOHOMBIC) که تا دمای 667.7 درجه پایدار است.
• بتا (TETRAGONAL) که از دمای 667.7 تا 774.8 درجه پایدار است.
• گاما (BODY-CENTERED CUBIC) که از دمای 774.8 درجه تا نقطه ذوب پایدار است. ( این رساناترین و چکش خوارترین گونه اورانیوم می باشد.)
دو ایزوتوپ مهم ان U235 و U238 می باشند که 235 Uمهمترین ایزوتوپ برای راکتورها و سلاحهای هسته ای است. چرا که این ایزوتوپ تنها ایزوتوپی است که در طبیعت وجود دارد و در هر مقدار ممکن توسط نوترونهای حرارتی شکافته میشود. ایزوتوپ U238 نیز از این جهت مهم است که نوترونها را برای تولید ایزوتوپ رادیو اکتیو جذب کرده و آن را به ایزوتوپ PU239 پلوتونیوم تجزیه می کند. ایزوتوپ مصنوعی U233 نیز شکافته شده و توسط بمباران نوترونی THORIUM232 بوجود می آید.
اورانیوم اولین عنصر یافته شده بود که می توانست شکافته شود. برای نمونه با بمباران آرام نوترونی ایزوتوپ U235 آن به ایزوتوپ کوتاه عمر U236 تبدیل شده و بلا فاصله به دو هسته کوچکتر تقسیم می شود که این عمل انرژی آزاد کرده و نوترونهای بیشتری تولید می کند. اگر این نوترونها توسط هسته U235 دیگری جذب شوند عملکرد حلقه هسته ای دوباره اتفاق می افتد و اگر چیزی برای جذب نوترونها وجود نداشته باشد به حالت انفجاری در می آیند. اولین بمب اتمی با این اصل جواب داد «شکاف هسته ای » نام دقیقتر برای این بمبها و بمب های هیدروژنی« آمیزش هسته ای» سلاحهای هسته ای می باشد.

يکشنبه 19/6/1391 - 12:56 - 0 تشکر 553153

روش‌های غنی‌سازی اورانیوم


روش انتشار (پخش) حرارتی


روش انتشار (پخش) گازها


روش الکترومغناطیسی


روش مرکزگریز گازی


روش مرکزگریز گازی زیپه


روش‌های لیزری


روش شیمیا

يکشنبه 19/6/1391 - 13:5 - 0 تشکر 553163

مقدمه


در واکنشهای شکافت هسته‌ای مقادیر زیادی نیز انرژی آزاد می‌گردد (در حدود 200Mev)، اما مسئله مهمتر اینکه نتیجه شکستن هسته 235U ، آزادی دو نوترون است که می‌تواند دو هسته دیگر را شکسته و چهار نوترون را بوجود آورد. این چهار نوترون نیز چهار هسته 235U را می‌شکند. چهار هسته شکسته شده تولید هشت نوترون می‌کنند که قادر به شکستن همین تعداد هسته اورانیوم می‌باشند. سپس شکست هسته‌ای و آزاد شدن نوترونها بصورت زنجیروار به سرعت تکثیر و توسعه می‌یابد. در هر دوره تعداد نوترونها دو برابر می‌شود، در یک لحظه واکنش زنجیری خود بخودی شکست هسته‌ای شروع می‌گردد. در واکنشهای کنترل شده هسته‌ای تعداد شکست در واحد زمان و نیز مقدار انرژی بتدریج افزایش یافته و پس از رسیدن به مقداری دلخواه ثابت نگهداشته می‌شود

يکشنبه 19/6/1391 - 13:6 - 0 تشکر 553166

انرژی شکافت هسته‌ای

کشف انرژی هسته‌ای در جریان جنگ جهانی دوم صورت گرفت و اکنون برای شبکه برق بسیاری از کشورها هزاران کیلو وات تهیه می کند (نیرو گاه هسته ای). بحران انرژی بر اثر بالارفتن قیمت نفت در سال 1973 استفاده از انرژی شکافت هسته‌ای بیشتر وارد صحنه کرد. در حال حاضر ممالک اروپایی انرژی هسته‌ای را تنها انرژی می‌داند. که می‌تواند در اکثر موارد جایگزین نفت شود. استفاده از انرژی شکافت هسته‌ای که بر روی یک ماده قابل احتراق کانی که بصورت محدود پایه گذاری می‌شود. برای سایر کشورها خطرات بسیار دارد در حال حاضر تولید الکتریسته با استفاده از شکافت هسته‌ای کنترل شده به میزان زیادی توسعه یافته و مورد قبول واقع شده است. تولید انرژی هسته‌ای در کشورهای توسعه یافته بخش مهمی از طرح انرژی ملی را تشکیل می‌دهد.


يکشنبه 19/6/1391 - 13:8 - 0 تشکر 553169

مواد شکافتنی


مواد ناپایدار برای اینکه به پایداری برسند، انرژی گسیل می‌کنند تا به حالت پایدار برسد. معمولا عناصری شکافت پذیر هستند که جرم اتمی آنها بالای 150 باشد ،235U و 238U در معادن یافت می‌شود. 99.3 درصد اورانیوم معادن 238U می‌باشد.و تنها 7% آن 235U می‌باشد. از طرفی 235U با نوترونهای کند پیشرو واکنش نشان می‌دهد. 238Uتنها با نوترونهای تند کار می‌کند، البته خوب جواب نمی‌دهد. بنابر این در صنعت در نیروگاههای هسته‌ای 235U به عنوان سوخت محسوب می‌شود. ولی به دلایل اینکه در طبیعت کم یافت می‌شود. بایستی غنی سازی اورانیوم شود، یعنی اینکه از 7 درصد به 1 الی 3 درصد برسانند.


شکافت 235U


در این واکنش هسته‌ای وقتی نوترون کند بر روی 235U برخورد می کند به 236U تحریک شده تبدیل می‌شود. نهایتا تبدیل به باریوم و کریپتون و 3 تا نوترون تند و 177 Mev انرژی آزاد می‌شود. پس در واکنش اخیر به ازای هر نوکلئون حدود 1 Mev انرژی آزاد می‌شود. در واکنشهای شیمیایی مثل انفجار به ازای هر مولکول حدود 30 Mev انرژی ایجاد می‌شود. لازم به ذکر است در راکتورهای هسته‌ای که با نوترون کار می‌کند، طبق واکنشهای به عمل آمده 2 الی3 نوترون سریع تولید می‌شود. حتما این نوترونهای سریع باید کند شوند

يکشنبه 19/6/1391 - 13:8 - 0 تشکر 553171

منبع روزگار نامرد

يکشنبه 19/6/1391 - 13:9 - 0 تشکر 553172


چگونه اورانیوم به انرژی تبدیل می شود؟



غنی سازی:

اورانیوم طبیعی اصولا شامل مخلوطی از دو ایزوتوپ (نوع اتمی) از اورانیوم است. تنها 7/0 درصد از اورانیوم طبیعی، شكاف پذیر و یا دارای قابلیت شكاف پذیری است كه با شكافته شدن در راكتورهای هسته ای انرژی تولید می كنند. ایزوتوپ اورانیوم شكاف پذیر، اورانیوم نوع 235 (u-235) است و پس مانده آن اورانیوم 238 (u-238) است.


در بیشتر انواع راكتورهای معمولی هسته ای به اورانیوم 235 (u-235 كه اورانیوم با غلظت بیش از حد طبیعی است) نیاز دارند. عملیات غنی سازی، غلظت اورانیوم را بیشتر می كند. عموماً بین 5/3 تا 5 درصد اورانیوم 235 با بیرون آوردن 8 درصد از اورانیوم 238. این عمل با جداسازی گازی هگزافلورید اورانیوم در دو جریان انجام می گیرد. یكی به اندازه لازم غنی سازی می شود و اورانیوم غنی شده ضعیف نامیده می شود و دیگری به اورانیوم 235 منتهی می شود كه به پس مانده معروف است.

در عملیات غنی سازی در مقیاس های بزرگ تجاری وجود دارد، كه هر كدام هگزافلورید اورانیوم را به عنوان منبع استفاده می كنند: نفوذ گازی و تفكیك گازی و هر دوی آنان از خواص فیزیكی مولكولی استفاده می كنند. مخصوصا با 10 درصد اختلاف جرم، برای جداسازی ایزوتوپ ها محصول این مرحله از چرخه سوختی هسته ای، اورانیوم هگزا فلورید غنی شده است كه برای تولید اورانیوم اكسید غنی شده تغییر حال مجدد می یابد.

تولید و ساخت سوخت


سوخت راكتور غالباً به شكل گلوله ای سرامیكی است. این گلوله ها از اورانیوم اكسید كه در دمایی بسیار بالا (بیش از 1400 درجه سانتیگراد) پخته شده است شكل می گیرند. سپس گلوله ها در لوله های فلزی از میله سوختی پوشانده می شوند كه در مجتمع های سوختی برای استفاده در راكتورها آماده هستند. دیمانسیون گلوله های سوختی و اجزای دیگر مجتمع سوختی به دقت كنترل می شوند تا از پایداری و دارا بودن آنان از خصوصیات دسته های سوختی اطمینان حاصل شود.


در تأسیسات تولید سوخت توجه زیادی به شكل و اندازه مخزن های عملیاتی می شود تا از اتفاقات خطرناك جلوگیری شود. (یك زنجیر محدود واكنش پرتو آزاد می كند). با سوخت غنی شده ضعیف امكان اتفاق افتادن این حوادث بعید به نظر می رسد. اما در تأسیسات هسته ای بررسی سوخت های مخصوص برای تحقیقات راكتورها عملی حیاتی است.

تولید نیرو

درون یك راكتور هسته ای اتم های اورانیوم 235 (u-235) شكافته می شوند و در جریان عملیات پردازش انرژی آزاد می كنند. این انرژی اغلب برای حرارت دادن آب و تبدیل كردن آن به بخار استفاده می شود.


بخار توربینی را كه به ژنراتور متصل است به حركت می اندازد و باعث تولید الكتریسیته می شود. مقداری از اورانیوم 238 (u-238 به شكل سوخت) در هسته و مركز راكتور به پلوتونیوم تبدیل می شود و این یك سوم انرژی در یك راكتور هسته ای معمولی را حاصل می كند. شكافتن اورانیوم به عنوان منبع حرارت در راكتورها استفاده می شود. همان گونه كه سوزاندن زغال سنگ، گاز و یا نفت به عنوان سوخت فسیلی در تأسیسات نیرو استفاده می شود.

سوخت مصرف شده (خرج شده)


با گذشت زمان، غلظت قطعات و عناصر سنگین شكافته شده مانند پلوتونیوم در مجموعه سوخت افزایش خواهد یافت تا جایی كه دیگر هیچ سودی در استفاده دوباره از سوخت نیست. بنابراین پس از گذشت 12 الی 24 ماه سوخت مصرف شده از راكتور خارج می شود. مقدار انرژی كه از مجموعه سوختی تولید شده است با نوع راكتور و سیاست و كاردانی گرداننده راكتور تغییر می كند.


معمولا بیش از 45 میلیون كیلو وات ساعت الكتریسیته از یك تن اورانیوم طبیعی تولید می شود. تولید این مقدار انرژی الكتریكی با استفاده از سوخت های فسیلی ملزم به سوزاندن بیش از 20 هزار تن زغال سنگ سیاه و 30 میلیون مترمكعب گاز است.

انبار كردن سوخت مصرف شده


وقتی یك مجموعه سوختی، از راكتور خارج می شود از خود پرتو ساطع می كند كه اساساً بیشتر از شكافتن قطعات و حرارت آن است. سوخت مصرف شده فوراً در استخرهای انبار كه در اطراف راكتور برای كاهش میزان پرتوزایی آن است تخلیه می شوند. در استخرها، آب جلوی پرتوزایی را می گیرد و همچنین حرارت را به خود جذب می كند.


سوخت مصرف شده در چنین استخرهایی برای ماه ها و یا سال ها نگه داشته می شوند.

وابسته به سیاست كشورهای مختلف در بعضی از آنها مقداری از سوخت مصرف شده به امكانات و تأسیسات انبار مركزی انتقال می یابند. سرانجام، سوخت مصرف شده یا باید دوباره پردازش شود و یا برای دفع اتمی آماده شود.

پردازش دوباره


سوخت مصرف شده چیزی حدود 95 درصد اورانیوم 238 است ولی دارای حدود یك درصد اورانیوم 235 كه شكافته شده نیز نیست، و در حدود یك درصد پلوتونیوم و سه درصد محصولات شكافته شده كه در حد زیادی پرتوزا هستند و دیگر عناصر ترانزورانیك (كه عدد اتمی بیشتری نسبت به اورانیوم دارد) كه در راكتور شكل گرفته اند در دستگاه های دوباره سازی سوخت مصرف شده به سه جزء تشكیل دهنده خود تفكیك می شوند: اورانیوم، پلوتونیوم و پس مانده كه شامل محصولات شكافته شده است. دوباره سازی امكان بازسازی مجدد اورانیوم و پلوتونیوم به سوخت تازه را می دهد و بخش عمده ای از پس مانده كاهیده را تولید می كند. (مقایسه با به حساب آوردن كل سوخت مصرف شده به عنوان پس مانده)


بازسازی مجدد اورانیوم و پلوتونیوم


اورانیوم حاصل از دوباره سازی كه معمولا غلظتی كمی بیشتر از اورانیوم 235 دارد و در طبیعت رخ می دهد، می تواند اگر نیاز باشد پس از تبدیل كردن و غنی شدن به عنوان سوخت استفاده شود. پلوتونیوم می تواند مستقیماً به MOX (سوخت مخلوط اكسید) تبدیل شود كه در آن اورانیوم و پلوتونیوم مخلوط شده اند.


در راكتورهایی كه از سوخت MOX استفاده می كنند، پلوتونیوم به جای اورانیوم 235 جانشین سوخت اورانیوم اكسید معمولی می شود.

دفع سوخت مصرف شده


در حال حاضر، هیچ گونه امكاناتی برای دفع سوخت مصرف شده (برخلاف امكانات انبارسازی) وجود ندارد كه برای دوباره سازی استفاده می شود و پس مانده های به جا مانده از دوباره سازی می توانند در محلی انباشته شوند. هرچند نتایج فنی و تكنیكی مرتبط با دفع سوخت ثابت كرده اند كه هیچ احتیاجی به تأسیس چنین امكاناتی در برابر حجم كم پس مانده ها نیست. انبار كردن با توجه به كاهش در حال رشد پرتوزایی برای مدت طولانی آسان تر است. همچنین مقاومت مغناطیسی در سوخت دفع شده وجود دارد، چون منبع قابل توجهی از انرژی در آن است كه می تواند دوباره فرآوری شود و امكان بازیافت دوباره را به اورانیوم و پلوتونیوم بدهد.


تعدادی از كشورها در حال انجام مطالعاتی در زمینه تصمیم گیری بهترین راه برای نزدیك شدن به دفع سوخت مصرف شده و پس مانده های پس از دوباره سازی هستند. روش متداولی كه امروزه استفاده می شود قرار دادن سوخت مصرف شده در انبارهای زیرزمینی است:


يکشنبه 19/6/1391 - 13:10 - 0 تشکر 553174

پس مانده ها

پس مانده های حاصل از چرخه سوختی هسته ای در رده های: شدید، متوسط و كم دسته بندی می شوند و این تقسیم بندی براساس تشعشعات رادیواكتیوی كه از خود ساطع می كنند، است.


این پس مانده ها از منابعی سرچشمه می گیرند كه شامل موارد زیر است:

پس مانده های رده پایین (Low-level) كه در تمام مراحل چرخه سوختی تولید می شوند.

پس مانده های رده متوسط (Intermediat-level) كه در جریان عملكرد راكتور و دوباره سازی تولید می شوند.

پس مانده های رده بالا (High-Level) كه شامل محصولات شكافته شده حاصل از دوباره سازی و در بسیاری از كشورها خود سوخت مصرف شده هستند.

فرآیند غنی سازی تولیدات را به سوی تهی كردن اورانیوم هدایت می كند. غلظت اورانیوم 235 به طور عمده كمتر از 7/0 درصد است كه در طبیعت پیدا می شود. تعداد كمی از این مواد كه اصولاً اورانیوم 238 هستند زمانی استفاده می شوند كه چگالی بسیار زیاد نیاز است. مثل استحفاظ پرتوافشانی و گاهی استفاده در تولید سوخت Mox. در حالی كه اورانیوم 238 قابل شكافتن نیست ماده ای پرتوافشانی كم است و باید درمورد آن احتیاط كرد، از این رو یا آن را انبار و یا دفع می كنند.

میزان مواد موجود در چرخه سوختی هسته ای

موارد زیر فرضیات مختلفی ایجاد می كنند. (پاورقی شماره 2 را ملاحظه فرمایید) اما مورد ملاحظه عملكرد راكتور انرژی هسته ای NWE 1000 قرار می گیرند.

20000 تن از یك درصد سنگ معدن اورانیوم استخراج

230 تن از اورانیوم اكسید غلیظ شده (همراه 195 تن اورانیوم) آسیاب سازی

288 تن UF6 (همراه 195 تن اورانیوم) تبدیل كردن

35 تن UF6 (همراه 24 تن اورانیوم غنی شده) غنی سازی

27 تن UO2 (همراه 24 تن اورانیوم غنی شده) ساخت و تولید سوخت

7000 میلیون كیلووات ساعت (kwh) نیروی الكتریسیته عملكرد راكتور

27 تن شامل 240 كیلوگرم پلوتونیوم، 23 تن اورانیوم(u-235 8/0 درصد)، 720 كیلوگرم محصولات شكافتی، همچنین ترانزورانیك سوخت مصرف شده

پاورقی شماره 1- غلیظ كننده های اورانیوم بعضی اوقات در شرایط u3o8 قرار می گیرند كه حجم آن (مخلوطی از دو اورانیوم اكسیدی كه نسبتاً همان چیزی است كه در طبیعت یافت می شود.

محصول u3o8 خالص شامل حدوداً 85 درصد فلز اورانیوم است.

پاورقی شماره 2- غلظت اورانیوم 80 درصد است، غنی سازی در 4 درصد اورانیوم 235 به همراه 3 درصد دنباله آزمایش شده، 80 درصد برای عملكرد راكتور بارگزاری می شوند، در هسته راكتور 72 تن اورانیوم بارگزاری می شوند. سوخت گیری سالانه است و هر سال یك سوم سوخت را عوض می كنند.

منیع : خبرگزاری آفتاب

يکشنبه 19/6/1391 - 13:11 - 0 تشکر 553175

كاربردهای انرژی هسته ای در صنعت نفت





كشورها درپی انرژی های تجدید پذیر؛ در حال حاضر اغلب ممالك جهان به نقش و اهمیت منابع مختلف انرژی در تأمین نیازهای حال و آینده پی برده و سرمایه گذاری ها و تحقیقات وسیعی را برای سیاستگذاری، استراتژی و برنامه های زیربنایی و اصولی انجام می دهند.
هم اكنون تدوین استراتژی كه شامل بررسی تمامی پارامترهای تأثیر گذار در انرژی و تعیین راهكارهای مناسب برای كارا تر كردن انرژی و الگوی بهینه مصرف آن است، در رأس برنامه های زیربنایی بیشتر كشورهای جهان قرار دارد، كه در میان حاملهای مختلف انرژی،انرژی هسته ای جایگاه ویژه ای دارد.
انرژی هسته ای از عمده ترین مباحث علوم و تكنولوژی است و هم اكنون نقش عمده ای را در تأمین انرژی كشورهای مختلف به خصوصْ كشورهای پیشرفته دارد.
اهمیت انرژی و منابع مختلف تهیه آن، در حال حاضر جزء رویكردهای اصلی دولتها قرار دارد. به عبارت بهتر، از مسائل مهم هر كشور برای توسعه اقتصادی و اجتماعی بررسی ، اصلاح و استفاده بهینه از منابع موجود انرژی در آن كشور است.
می توان گفت، امروزه بحرانهای سیاسی و اقتصادی، نگرانیهای زیست محیطی، ازدیاد جمعیت، رشد اقتصادی ، همگی مباحث جهان شمولی هستند كه با گستردگی تمام، فكر اندیشمندان را در یافتن راهكارهای مناسب در حل معضلات انرژی در جهان به خود مشغول داشته اند.
از سوی دیگر منابع تجدید ناپذیر انرژی یا همان سوخت های فسیلی در مقادیر محدود در دسترس اند. نفت،گاز و زغال سنگ نمونه های بارز این منابع هستند كه در برخی مقالات و به نام منابع "پایان پذیر" معرفی شده اند.
نقش انرژی هسته ای در صنعت نفت؛
كارشناسان اقتصادی به خصوص آنهایی كه در حوزه انرژی فعالیت می كنند بر این باورند جهان به سمت استفاده از انرژی های تجدید پذیر و یا همان انرژی های پاك در حال حركت است، بنابراین استفاده از انرژی هسته ای را كه خود از گسترده ترین و به صرفه ترین انرژی های تجدید پذیر به شمار می رود، برای كشور های متكی به سوخت فسیلی تاكید می كنند.
دكتر وكیلی یكی از این كارشناسان، معتقد است، در حال حاضر استفاده از انرژی هسته ای باید در راس برنامه های دولتها قرار گیرد، كه در این میان بهتر است، جمهوری اسلامی ایران برای استفاده از این انرژی پاك، سرمایه گذاری های بیشتری كند.
وی درباره استفاده از انرژی هسته ای گفت: برخلاف انرژی های فسیلی كه برای تولید آنها نیاز به مطالعات زلزله شناسی، لرزه نگاری، حفاری، اكتشاف، استخراج، انتقال و توزیع است، تولید انرژی هسته ای خیلی به صرفه تر انجام می شود.
وكیلی همچنین درباره كاربرد انرژی هسته ای در صنعت نفت افزود: در صنعت نفت نیز مانند سایر صنایع، انرژی عامل محركه شناخته می شود به طوری كه می توان برای تمام مراحلی كه در بالا گفته شد، به جای سوخت فسیلی از سوخت هسته ای استفاده كرد.
مواردی از كاربرد انرژی هسته ای در صنعت نفت؛
علاوه بر مواردی كه دكتر وكیلی درباره كاربرد انرژی هسته ای در صنعت نفت بیان كردند، در ذیل، چند مورد از این كاربرد را برمی شماریم:
1) با آزمایش 40 نوع نفت مختلف كه در نقاط مختلف جهان استخراج می شوند دانشمندان به این نتیجه رسیدند كه در تمام مواد نفتی هفت نوع عنصر مشترك وجود دارد. اما مقدار آنها در نفتی كه در یك نقطه استخراج می شود با نفت نقطه دیگر دنیا متفاوت است، كه با استفاده از انرژی هسته ای به راحتی می توان این تفاوت را تشخیص داد.
2) هنگامی كه مواد نفتی به جا مانده از كشتی حامل سوخت در جایی مشاهده می شود، می توان نمونه ای از آن را به آزمایشگاه برد و در معرض تابش نوترونی قرار داد به این ترتیب عناصر مختلف و مقدار آنها مشخص می شود، و می توان به طور دقیق اعلام كرد كه این آلودگی از كدام كشتی نشات گرفته است.
3)هنگام انتقال مواد نفتی در فاصله های زیاد، چون شركتهای مختلف نفتی از لوله های نفت مشترك استفاده می كنند، ردیابی ایزوتوپی مختلف برای علامت گذاری ابتدای انتقال هر محموله نفتی، به كار برده می شود.
4) در تأسیسات تصفیه و پالایش از ردیابی های ایزوتوپ های رادیواكتیو برای دنبال كردن مواد پتروشیمی و آماده سازی آنها در قسمتهای مختلف استفاده می شود.
5) در مرحله نهایی محصولات مواد نفتی تصفیه شده، برای تعیین درجه خالص بودن آنها، با استفاده از ایزوتوپهای رادیواكتیو آزمایش می شوند.
6)ردیابی ایزوتوپ رادیواكتیو را تقریباً در تمام مراحل تأسیسات صنعتی پتروشیمی می توان مشاهده كرد.
7)هنگام كشف و استخراج نفت، دانشمندان میله های رادیواكتیو را داخل چاههای آزمایشی فرو برده، سپس میزان انتشار تشعشع رادیواكتیو را در طبقات مختلف اندازه می گیرند زمین شناسان میزان بازتاب اشعه رادیواكتیو را ثبت می كنند و یك تصویر واضح و دقیق از طبقات زیرین جهت حفاری بیشتر برای رسیدن به نفت در آن منطقه یا متوقف كردن كار به دست می آورند.



يکشنبه 19/6/1391 - 13:12 - 0 تشکر 553177

چرا جهان فردا به انرژی هسته.ای نیاز دارد


نیروی هسته.ای مانند انرژی خورشیدی� باد و آب� می.تواند بدون تولید دی.اكسید كربن یا انتشار سایر گازهای گلخانه.ای برق تولید كند. تفاوت اساسی انرژی هسته.ای در آن است كه این انرژی تنها گزینه.ای است كه می.تواند منابع گسترد� الكتریسیته پاكیزه را در مقیاس جهانی تولید كند....

يکشنبه 19/6/1391 - 13:12 - 0 تشکر 553179


1- بشریت برای چندین هزار سال با كمترین اثرگذاری بر روی كره زمین زندگی كرد.
حتی پنج قرن پیش در زمان وقوع رنسانس در اروپا� خاندان مینگ در چین و اولین حكمران مغول در هند� جهان هنوز جمعیت كمی داشت.
از آن زمان� جمعیت جهان كه بر اثر انقلاب.های پیش آمده در زمین� كشاورزی� صنعت و دارو� رشد شتابزده.ای پیدا كرده و در حدود 15 برابر شده است.

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.