• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تجارت و بازرگاني (بازدید: 10782)
چهارشنبه 13/6/1387 - 10:55 -0 تشکر 55247
بورس حلال مشکلات جامعه

با سلام

هدف من از ایجاد این تاپیک معرفی بورس به شما عزیزان است.

خوشبختانه بورس اولین جایی است که با افزایش قیمت کالاهای مصرفی سرمایه شما را زیاد میکند و شما نگرانی از بابت افزایش قیمت ها ندارید.

همانطور که در رسانه ها شاهد هستید این روزها بورس رونق خاصی به خود گرفته است. بجای اینکه شما پول خود را در بانک بگزارید و حد اکثر 18% در سال سود بگیرید .همین پول را در بورس سرمایه گزاری کنید و حداقل 100% در سال سود ببرید.یعنی هر سال پول خود را 2 برابر کنید.البته این اعداد کوچک هستند. من خودم در حال حاضر سهامی دارم که در کمتر از 3 ماه سرمایه من رو بیش از 2.5 برابر کرد.

خلاصه اینکه اگر مایل هستید در این زمینه فعالیت کنید ، در همین تاپیک اعلام کنید تا من مراحل کار رو بگم.

در ضمن از دوستانیکه در این زمینه فعالیت دارند دعوت میکنم که در این مباحث شرکت کنند. 

کاش دنيا دنده عقب داشت!!!!

جمعه 1/9/1387 - 10:53 - 0 تشکر 72265

به نام خدای مهربون

سلام

جناب سیف 22 كجایین پس.. تاپیك بورس حسابی از شادابی افتادا....

راستی..یه لینكی بود گفتم براتون بزارم

قیمت سهام ها ... اونم از تبیان خودمون

 http://www.tebyan.com/index.aspx?pid=60124

 همین دیگه

مواظب خودتون و دلای پاكتون باشید

یا علی 

جمعه 1/9/1387 - 14:21 - 0 تشکر 72315

سلام دوستان

دوستان شرمنده از اینم که نتونستم یه چند ماهی مطلب جدید بزارم. واقعا سرم شولوغه!!!

این ترم که تموم شه ، ان شاء الله ترم آینده وقتم آزاد تره. بازار جهانی هم ان شاء الله یه تکونی میخوره و بورس ایران هم رو به راه میشه.

نوای عزیز اون آدرسی که شما دادید فکر نمیکنم قیمت ها رو لحظه ای ارائه کنه. سایت www.irbourse.com  متعلق به بورس است. و قیمت ها به لحظه گزارش میشه. همچنین اخبار و اطلاعیه های بورس و شرکت های بورسی در این سایت هست. تمام سایت هایی که قیمت سهام رو گزارش میکنن از روی این سایت آمارشون رو در میارن.

یا علی

محسن.ع

کاش دنيا دنده عقب داشت!!!!

جمعه 8/9/1387 - 18:26 - 0 تشکر 73911

سلام دوستان.

خوب  فکر میکنم توضیحاتی رو که تا این جا دادم ، برای خرید و فروش عادی فعلا کافی باشه. دلم نیومد که فقط خودم تنهایی سود ببرم. پس بشتابید و هرچه زود تر سهام های خودرویی رو خریداری کنید. خوشبختانه یا متاسفانه قیمت های جهانی فلزات اساسی پایین اومده. وقیمت تمام شده خودرو ها خیلی پایین اومده. در حالیکه قیمت فروش اونها ثابت مونده.پس مطمئن هستم که خودرویی ها تعدیل مثبت دارن.

مثلا ایران خودرو یا ایران خودرو دیزل یا سایپا یا سایپا دیزل. (البته نظر من بیشتر روی ایران خودرو و سایپا است)

نگید نگفی ها!!!! از ما گفتن بود.

یا علی

محسن.ع

کاش دنيا دنده عقب داشت!!!!

پنج شنبه 28/9/1387 - 0:48 - 0 تشکر 78237

نکات مهم قبل از ورود به بازار بورس (بخش اول)

1- بررسی موشكافانه بلند مدت از سهام مورد علاقه خود داشته باشید:

به یاد داشته باشید كه وقتی می‌خواهید سرمایه‌گذاری كنید دیدگاه واقع‌بینانه خود را در مورد سرمایه‌گذاری به نمایش می‌گذارید.

تحقیقات نشان داده است كه مدت زمانی را كه شما صرف نگهداری سهام در دست خود و ماندن در بازار سهم می‌كنید، بسیار با اهمیت‌تر از زمان واقعی ورود شما به بازار است. بررسی بلندمدتی از نقاط بالا و پایین سهم مورد علاقه خود داشته باشید، این می‌تواند كمك بسیاری به نقطه نظر شما كند.

نزول قیمت سهم در مدتی كوتاه نیز باید از دیدگاه شما دور نماند. اینكه چه عاملی باعث شده این تفسیر قیمت ایجاد شود خود از اهمیت ویژه‌ای برخوردار می‌باشد.

2- مواظب كاهش ارزش سهام مورد علاقه خود باشید:

همواره دو گروه از عوامل هستند كه در كاهش ارزش سهام دخالت دارند. گروه اول كه بسیار با اهمیت می‌باشد، وضعیت كلی اقتصاد و در دوره مورد بررسی است. مواردی مانند نرخ بهره، نوسان در ارزش پول و سطح عمومی اعتماد به سهم مورد نظر در جامعه.

گروه دوم كاملا به شركت‌ها و موسسات عرضه‌كننده سهام باز می‌گردد. بازتاب‌های صورت‌های مالی شركت‌ها اثرات ویژه در صعود و نزول قیمت‌های سهام در بازار سرمایه‌ دارند.

مواردی مانند جریان نقدینگی شركت، توانایی ساختار مدیریت شركت، تاریخ شروع و فعالیت شركت، رقبا و سطح بدهی شركت و میزان تاثیر آن در عملكرد شركت، تماما به صورت مستقیم در ارزش یك سهم تاثیر دارند.

زمانی كه قیمت سهام یك شركت كاهش می‌یابد، بهتر است سهامداران یا آنانی كه در حال مطالعه هستند، موارد بالا را مورد مطالعه قرار دهند تا مشخص گردد كه آیا عامل نزول قیمت وضعیت عمومی بازار بوده یا اینكه شرایط خاص موسسه یا شركت عامل آن می‌باشد. مهمترین سوال سهامداران یا علاقه‌مندان از خودشان این است: آیا وضعیت چهره موسسه را دگرگون می‌سازد؟ و این خوشایند است؟ آیا دیگر سهام موجود در تابلوی اعلانات سهام نیز به همین اندازه دچار تغییر خواهند شد؟ اگر برداشت شما از این وضعیت زیان پایدار می‌باشد، سریع تصمیم بگیرید.

زمان فروش و تعویض سهام فرا رسیده است. زمان‌سنجی و سرعت عمل در خرید و فروش بسیار بااهمیت می‌باشد.

3- هرگز تمامی تخم‌مرغ‌ها را در یك سبد نریزید:

انتخاب‌های گوناگون و یا تمام تخم‌مرغ‌ها را در یك سبد نریختن، به شما كمك می‌كند كه ریسك كمتری در سرمایه‌گذاری داشته باشید.

دارایی‌های متفاوت در حوزه (نقدینگی، سهام، اوراق مشاركت، وسایل) شامل این نظریه می‌شود.

به این ترتیب كه شما عملكردهای متفاوت در پاسخ‌گویی به پیشامدهای گوناگون از خودشان خواهید داد. این دیدگاه در واقع همان نظریه جدید سبد سرمایه‌گذاری یا پرتفولیو می‌باشد. انتخابی از سهام گوناگون یا دارایی‌های گوناگون در یك سبد.

خوب حال باید ببینیم این مكانیزم در انتخاب چگونه ریسك سرمایه‌گذاری را كاهش می‌دهد.

سبد سرمایه‌گذاری به این معنی است كه همه سهام مورد انتخاب با همدیگر افزایش و یا كاهش نمی‌یابند.

شركت‌ها همگی فعالیت‌های منحصر به فرد ویژه‌ای دارند و در زمان‌های گوناگون نیز تغییر می‌یابد.

با خریداری سهام شركت‌های متفاوت شما ریسك خود را كاهش خواهید داد، زیرا اگر در یك سهام خریداری شده دچار زیان شوید، با سود سایر شركت‌ها این زیان جبران خواهد شد.

در صورتی كه پول شما اجازه نمی‌دهد به این صورت انتخاب سهام داشته باشید، بهترین توصیه خرید سهام شركت‌های سرمایه‌گذاری است. شركت‌های سرمایه‌گذاری اكثرا دارای سبد سهام هستند و اگر به روند ارائه صورت‌های مالی آنها نگاه كنید، همواره ارقام قابل اعتمادی را ارائه می‌دهند. سود ارائه شركای آنها نیز قابل اعتماد می‌باشد.

آن سفر کرده که صد قافله دل همره اوست        هرکجا هست خدایا به سلامت دارش

 

پنج شنبه 28/9/1387 - 0:51 - 0 تشکر 78238

نکات مهم قبل از ورود به بازار بورس (بخش دوم)

4- همواره اهداف سرمایه‌گذاری خود را به خاطر داشته باشید:

به مانند همه سرمایه‌گذاری‌ها، اول باید اهداف موردنظر خود را در سرمایه‌گذاری مشخص نمایید. این اهداف شامل ریسك و بازده مورد قبول شما، مدت زمان مورد نظر، بودجه و نوع بازده مورد نظرتان (به صورت سهم جایزه یا نقدی) و موارد دیگر می‌گردد. انتخاب شما از سهام بستگی مستقیم به اهداف شما دارد. بسیاری از سهام دارای ریسك‌های بالایی هستند و به همین خاطر سود پیشنهادی آنها بسیار بالاست و در مقابل بسیاری از سهام از حالت پایدارتری برخوردار بوده و سود پیشنهادی پایین‌تری دارند. به خاطر داشته باشید كه سرمایه‌گذاری با دیدگاه طولانی مدت كه وجوه جاری خود را صرف خرید سهام كرده و در طولانی‌ترین زمان ممكن به انتظار بازده می‌نشیند، نفع بسیار می‌برند و این یك قانون است.

اگر به تمام این موارد گفته شده اطمینان ندارید از یك بنگاه مشاوره سهام كمك بگیرید یا از كسی كه در این مورد تجربه بسیار دارد درخواست مشاوره نمایید.

5- ارزش مقداری یك سهم چیست؟

قیمت یك سهم نقش اساسی در تصمیم سرمایه‌گذاری بازی می‌كند. ولی این سوال بسیار با اهمیت است كه چه مقدار برای پرداخت یك سهم مناسب است. البته شما با توجه به درآمدهای آینده یك سهم را با قیمت پیشنهادی می‌خرید و در آینده نزدیك نیز صاحب آن منفعت خواهید شد ولی باید توجه داشت كه به مثابه آن مثال معروف كه <هر چه پول بدهید آش می‌خورید> هر چه سرمایه‌‌گذاری شما در یك سهام پویا بیشتر باشد، منفعت بیشتری انتظار شما را خواهد كشید.

كار بعدی شما یافتن یك ارتباط منطقی میان عملكرد شركت و قیمت بازار سهام آن است. استفاده از سایر اطلاعات صادره شركت‌ها در مورد هر سهم كمك زیادی به شما می‌كند. نگاه نزدیكی به موارد زیر داشته باشید:

سود هر سهم چه مقدار است؟

خالص دارایی‌های مشهود برای هر سهم چه مقدار است؟

نسبت سود به قیمت سهم چه مقدار است؟

به خاطر داشته باشید كه این موارد را در صورت‌های مالی ارائه شده توسط شركت‌ها به دست خواهید آورد. اگر قیمت بازار سهام شما بالاتر از قیمت سهم پیشنهادی باشد، بهترین زمان خرید الان است و درست برعكس اگر این دو مكان عوض شود بهترین زمان فروش است.

6- چگونه می‌توانیم عملكرد این شركت را ارزیابی كنیم؟

برای ارزیابی سودمندی و سایر توانمندی‌های بالقوه یك شركت نیاز به تحقیق ویژه‌ای داریم. این تحقیق ویژه شامل موارد زیر می‌شود:

الف - عملكرد مالی گذشته و برنامه‌ ملی پیش‌بینی شده شركت را مورد ارزیابی قرار دهید. این ارزیابی مطمئنا با نسبت‌های مالی شركت برای به‌دست آوردن روند حركتی شركت و مقایسه آن با سایر شركت‌ها همراه خواهد بود. نسبت‌های مهم عبارتند از: نسبت‌های سرمایه در گردش (نسبت بدهی به حقوق صاحبان سهام و خالص پوشش بهره). نسبت بازگشت و سودمندی (بازگشت برروی حقوق صاحبان سهام و بازگشت برروی دارایی‌ها). خالص دریافت هر سهم و سایر نسبت‌های عملكردی بازار نظیر قیمت حاصل شده PER، سود سهام تقسیم شده و خالص دارایی مشهود نسبت به هر سهم. اگر در رابطه با به دست آوردن این اطلاعات از هر نظر مشكل دارید، پیشنهاد می‌گردد كه با یك مشاور در ارتباط باشید.

ب - سهم بالقوه شركت در بازار را مورد شناسایی قرار دهید. اینكه یك شركت چه سهمی از بازار را در اختیار دارد از اهمیت برخوردار است.

ج - میزان رقابت‌پذیری محصولات یا خدمات ارائه شده توسط شركت را ارزیابی كنید.

ز- ساختار مدیریتی شركت را از لحاظ كیفیت، تجربه و خوشنامی شناسایی كنید.

ه - امتیازات ویژه‌ای را كه شركت دارا می‌باشد و امكان داشتن آن برای رقبا نیست را موردنظر داشته باشید. این امتیازات نظیر: چشم‌انداز اقتصادی شركت، روش‌های خاص تولید، تحقیق و توسعه مقتدر یا محصولات غیرقابل كپی شدن و ... می‌باشند. این امتیازات در روزنامه‌های اقتصادی و ویژه‌نامه‌های بورس منتشر می‌گردد.

آن سفر کرده که صد قافله دل همره اوست        هرکجا هست خدایا به سلامت دارش

 

پنج شنبه 28/9/1387 - 0:55 - 0 تشکر 78240

نکات مهم قبل از ورود به بازار بورس (بخش سوم)


7- در گزارش سالیانه به‌دنبال چه چیزی باشیم؟

- پیشنهادات و ملاحظات شركت را در مورد نحوه فعالیت در حوزه دادوستد تجاری مورد مطالعه قرار دهیم.

- نقاط قوت و ضعف شركت را مورد شناسایی قرارداده و آنها را مورد ارزیابی قرار دهیم.

- اطلاعات حسابرسی مالی شامل گزارش سود و زیان سالیانه، ترازنامه و صورت جریان نقدینگی شركت شامل كلیه دریافت‌ها، پرداخت‌ها، تعهدات و ... برای یكسال مالی را مورد مطالعه قرار دهیم.

- برای اینكه به این سوال كه شركت برای آینده من چه برنامه‌ای دارد، گزارشات سالیانه را مورد بررسی قرار دهید.

كمك بسیاری به شما می‌كند. خصوصا موارد ذیل را از نظر دور نكنید:

- مدیریت: در صورت توانایی به گروه مدیران توجه كنید. آیا از قابلیت كافی برای هدایت شركت برخوردار هستند؟ آیا هدف شركت به صورت روشن تعیین شده است.

- تاریخ شركت:‌ شركت چند ساله است؟ آیا عملكرد قابل دفاعی در گذشته دارد؟ آیا از گذشته تاكنون به صورت ثابت باقی مانده و یا برنامه اجرایی توسعه داشته است؟ اگر توسعه پیدا كرده در این راه موفق بوده یا خیر؟

- تقسیم سود: آیا تا حالا شركت به صورت واقعی سود سهام پرداخت كرده یا خیر. از مطالعه عملكرد شركت در گذشته به راحتی قابل برداشت می‌باشد.

- بدهی‌ها: آیا تغییری در میزان بدهی‌های شركت صورت گرفته است؟ شركت‌هایی كه بدهی دارند حتما سرمایه‌گذاران بدی نخواهند بود. سازمان‌ها نیز مانند سایر افراد میزان بدهی خود را افزایش می‌دهند تا سرمایه‌گذاری‌های تازه ایجاد كنند و سود بیشتر به‌دست آورند. ولی باید به خاطر داشت میزان بدهی از دارایی بیشتر نشود.

- رقابت: آیا شركت مورد بررسی بر كل بازار چیره شده و یا سهم زیادی از بازار را از آن خود كرده است. به‌دنبال شركت‌های بزرگ قدرتمند باشید. شركت‌های تازه سرمایه‌گذاری‌های جدید هستند و اصولا حركت قابل توجهی با یكدیگر ندارند. شركت‌های قدیمی بزرگ اكثرا كوچك‌ها را كنار می‌زنند. عملكرد شركت را با دیگر رقبا مورد ارزیابی و مقایسه قرار دهید.

-ریسك: عمده ریسك و مخاطره شركت چیست؟ آیا قادر است به راحتی آن را مدیریت كند، یا در این رابطه مشكلی وجود دارد؟ در این جا بهتر است برای مطمئن شدن بیشتر دوباره به گزارشات بازگشت داشته باشیم. نظرات مدیریت در این مرحله بسیار روشن كننده است. اینكه شركت در برابر آینده چه عرض اندامی خواهد داشت.

- سوالات زیر شما را در بخش ریسك شركت یاری می‌كند:

- آیا شركت در سال گذشته سود یا زیان داده است؟ آیا سال جاری از سال گذشته بهتر است یا بدتر؟ دلایل این تغییر وضعیت چیست؟

- سود پیش‌بینی شده هر سهم به چه سویی می‌رود؟ چگونه شباهتی میان این سود پیش‌بینی شده و سال قبل وجود دارد؟

- جریان نقدینگی ارائه شده در گزاراشات سال گذشته شركت چگونه ایجاد شده است؟ آیا از عملیات خاص شرك ایجاد شده است؟ این گزارش را با گزارش سودآوری ارائه شده مقایسه كنید. اگر جریان نقدینگی از گزارش سودآوری شركت كمتر بود، حتما شركت در میزان بدهی‌ها دچار مشكل شده است.

- به ترازنامه شركت نگاهی بیندازید. ببینید چه مقدار بدهی و چه مقدار دارایی دارد؟ شاید شركت با داشتن بدهی زیاد در معرض خطر باشد. خوب با توجه به كلیه موارد بالا كه سعی شد بیشتر روایی باشد و از معادلات و رابطه ریاضی استفاده نشود. شما می‌توانید تصمیم بگیرید كه سهام یك شركت را بخرید یا نخرید و یا درصورت كلی وارد بازار سرمایه بشوید یا نشوید.مطمئن باشید افراد موفق در بازار سرمایه، همین موارد را از نظر گذرانده‌اند.

آن سفر کرده که صد قافله دل همره اوست        هرکجا هست خدایا به سلامت دارش

 

شنبه 14/10/1387 - 11:19 - 0 تشکر 81031

از بورس چه خبر

خانواده‌های پولدار بورس!
«كنتورسازی ایران» كه مدال طلای بیشترین بازده قیمتی را با 439درصد از آن خود كرده، متعلق به یك شخص حقیقی است. سهام این شركت طی سال‌جاری با واگذاری‌‌های بلوكی در نهایت سهم خانواده «عاملی» در این شركت را به 78درصد رساند.
رتبه‌های دوم و سوم پربازده‌ترین سهام بورس به ترتیب متعلق به شركت‌های «بیسكویت گرجی» با 149درصد و «رادیاتور ایران» با 146درصد است.سهامدار اصلی بیسكویت گرجی هم خانواده گرجی هستند كه 53درصد سهم این شركت نقره بورس را به خانه برده‌اند. در نهایت برنز بورس هم متعلق به گروه خودروسازی سایپا است كه با چند شركت تابعه خود سهامدار 56درصدی این شركت است.چهارمین شركت پربازده هم «فروسیلس»، اتفاقا متعلق به یك خانواده است. خانواده «حاجی‌بابا» با در اختیار داشتن 50درصد سهم این شركت، توانسته‌اند بازده 137درصد «فروسیلس» را از آن خود كنند.رتبه‌های پنجم، ششم، هفتم و هشتم به ترتیب مربوط به شركت‌های «بسته‌بندی ایران» با 129درصد، «كاشی الوند» با 128درصد، «سیمان داراب» با 88درصد، «پارس شهاب» با 84درصد و «گلوكزان» با 81درصد است.
در میان سهامداران این چهار شركت دیگر خبری از خانواده‌های بورسی نیست و تمركز عمده در دست سهامداران حقوقی و شبه‌ دولتی‌ها است. «گروه توسعه صنایع بهشهر» با 62درصد سهامداران اصلی بسته‌بندی ایران است. «سرمایه‌گذاری تامین اجتماعی» هم 93درصد كاشی الوند را در پرتفوی خود دارد. سهامداران سهام عدالت هم با 51درصد بازدهی 89درصدی سیمان داراب را به خانه برده‌اند.
همچنین سرمایه‌گذاری پارس توشه هم 92درصد پارس شهاب را در دست خود دارد و در آخر هم دو سهامدار عمده یكی «بنیاد مستضعفان» با 39درصد و «سرمایه‌گذاری صنعت و معدن» با 35درصد در تركیب سهامداری گلوكزان نقش دارند.
اینكه دلیل رشد سودآوری شركت‌هایی كه نام آن‌ها در بالا ذكر شد، چیست دقیقا به دلیل و پارامتر خاصی برنمی‌گردد، بلكه فاكتورهای زیادی در آن نقش بازی می‌كنند.

 

به جای اینکه به تاریکی لعنت بفرستی شمعی بیفروز

دوشنبه 16/10/1387 - 12:9 - 0 تشکر 81422

سلام دوستان

اول از هر چیز باز هم تذکر میدم که مطالب کپی پیستی توی انجمن قرار ندید.

اما در خصوص مطلب شما دوست عزیز. متاسفانه یا خوشبختانه با بحران که دنیا رو فراگرفت تمام نظریات و پیش بینی ها عوض شد.و تقریبا میشه گفت 180 درجه چرخید. شرکت هایی که امیدی بهشون نبود رو اومدن ازجمله گروه های خودرو سازی . و شرکت هایی که هیچ کس فکرش رو نمیکرد که روزی قیمت اون ها بیاد پایین ناگهان قیمتشون یک سوم ، یا یک چهارم شد. مثال گروه فلزات اساسی .

قبلا گفتم الان هم میگم. گروه های خودرو سازی در چند وقت اخیر رشد چندانی نداشتن . پس هنوز دیر نشده. برید از گروه های خودرو سازی برای خودتون پورتفوی تشکیل بدید.

یا علی

محسن.ع

کاش دنيا دنده عقب داشت!!!!

دوشنبه 23/10/1387 - 13:46 - 0 تشکر 82464

پرسش و پاسخ (88980455)
امكان تعدیل سود «چادرملو»

شروین شهریاری
پرسش از خواننده‌ای بدون ذكر نام: آیا با توجه به گزارش اخیر چادرملو می‌توان به تعدیل سود و رشد درآمد چادرملو در سال‌جاری امیدوار بود؟

همان‌طور كه می‌دانید كنسانتره سنگ آهن اصلی‌ترین محصول مجتمع چادرملو را در حال حاضر تشكیل می‌دهد. آمار 9 ماهه نشان می‌دهد که شرکت در زمینه حجم تولید کنسانتره به یک رکورد جالب توجه (حدود 2/2‌میلیون تن) در سه ماهه سوم دست یافته است.
همچنین در زمینه بهای تمام شده نیز شرکت موفق شده در فصل پاییز نسبت به عملکرد شش ماهه بهتر عمل کند.
جدول زیر جزئیات تناژ فروش این محصول در چهار مقطع زمانی شامل پیش‌بینی بودجه 87، واقعی 6ماهه و 9ماهه و عملكرد شركت در سه ماهه سوم (فصل پاییز) را نشان می‌دهد:

همان‌طور كه از ارقام جدول فوق پیدا است، شركت در فصل پاییز كنسانتره را تقریبا معادل پیش بینی بودجه فروخته است و انتظار می‌رود عملكرد شركت در سال جاری در بخش كنسانتره مطابق پیش‌بینی‌ها محقق شود.
محصول دیگر چادرملو كه تاثیر مهمی در میزان سودآوری شركت ایفا می‌كند، گندله است. جدول زیر جزئیات تناژ فروش این محصول در چهار مقطع زمانی را نشان می‌دهد:

ارقام جدول فوق نشان می‌دهند كه قیمت فروش گندله در فصل پاییز با كاهش حدود 20درصدی نسبت به نیمه نخست سال مواجه شده كه علت اصلی آن را می‌توان با كاهش نرخ مواد خام در سطح جهان مرتبط دانست.
البته یك محاسبه اولیه نشان می‌دهد كه در صورت تداوم فروش گندله با نرخ سه ماهه سوم در فصل زمستان، كاهش مزبور می‌تواند با توجه به اختلاف قیمت سنگ آهن دانه‌بندی شده در بودجه (34هزار تومان در هر تن) با عملكرد واقعی (59هزار تومان در هر تن) جبران شود. البته در این رابطه باید امكان تحقق فروش محصولات مطابق حجم مورد پیش‌بینی در بودجه را نیز مد نظر داشت. به جدول زیر توجه كنید:

آمار فوق نشان می‌دهد كه موجودی كنسانتره شركت در مقایسه با روند تاریخی از حجم متعادلی برخوردار است. محاسبه موجودی كنسانتره در جدول فوق با احتساب مصرف 08/1‌میلیون تن كنسانتره در خط تولید گندله (مطابق گزارش شرکت) ارائه شده است. اما در مورد سنگ دانه‌بندی و گندله؛ ارقام جدول حكایت از افزایش نسبی موجودی‌ها دارد.
یك تفسیر از این روند بیان می‌كند كه شركت به‌رغم حجم مناسب تولیدات نتوانسته فروش این محصولات را به نحو متناسبی انجام دهد.
این در حالی است كه برای دسترسی به حجم فروش 22/1‌میلیون تنی گندله در سال جاری «كچاد» باید حدود 500‌هزار تن گندله در فصل زمستان به فروش برساند كه مقایسه این رقم با عملكرد  188‌هزار تنی فروش گندله در فصل پاییز و نیز وضعیت كنونی فولاد سازان، تحقق این برنامه را تا حدودی دشوار می‌سازد. وضعیت مشابهی درمورد محصول سنگ دانه‌بندی نیز قابل مشاهده است.
با در نظر گرفتن نکات مورد اشاره به نظر می‌رسد به‌رغم روند روبه رشد تولید در شركت چادرملو، تحقق بودجه سال جاری منوط به فروش محصولات با حجم مناسب در فصل زمستان خواهد بود.
البته در صورت ایجاد انحرافات منفی، تاثیر آن بر سودآوری شركت با توجه به عملكرد 9 ماهه چندان با اهمیت نخواهد بود. شایان ذكر است تحلیل جامعی از وضعیت سود آوری آتی كچاد به همراه ارزش گذاری سهم در همین ستون در روزهای 16 و 18 آذرماه به چاپ رسیده است كه علاقه‌مندان می‌توانند به آن مطلب رجوع كنند.

نقل از روزنامه دنیای اقتصاد23/10/1387

 

به جای اینکه به تاریکی لعنت بفرستی شمعی بیفروز

جمعه 4/11/1387 - 10:55 - 0 تشکر 84433

سلام دوستان

دوست عزیز بار دوم است که میگم:

مطالب کپی پیستی قرار ندید.

یا علی

محسن.ع

کاش دنيا دنده عقب داشت!!!!

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.