امروزه در بیشتر خانهها، مایکروفر برای پخت و پز سریع یا گرم کردن فوری غذا به کار میرود. مزیت استفاده از این دستگاه وقتی آشکارتر میشود که شما شاغل باشید و یک برنامه پخت غذا به دستگاه بدهید تا وقتی از سر کارتان به منزل برمیگردید، غذای شما پخته، حاضر و آماده باشد؛ یا وقتی گرسنه به منزل میرسید، غذایتان را سریع گرم کرده و میل کنید.
البته بعضیها از طعم غذایی که در مایکروفر پخته شده یا چایی که آب آن در مایکروفر جوش آمده است، خوششان نمیآید. شاید هم بعضی از شما شنیده باشید که تشعشعات امواج آن سرطانزا است و برای انسان ضرر دارد.
اما جدا از بحث طعم غذاهای مایکروفری، نکته مهمتر آن است که آیا استفاده از مایکروفر، برای سلامت انسان واقعا ضرری دارد یا خیر؟
در این باره دکتر ناصر سماوات، متخصص تغذیه و رژیم درمانی توضیح می دهند:
آقای دکتر! بعضیها میگویند در حین پخت مواد غذایی در مایکروفر، رادیکالهای آزاد و ترکیبات سرطانزا ایجاد میشود. این حرف تا چه اندازه صحت دارد؟ واقعا مایکروفر سرطانزاست؟
ببینید عده ای از کارشناسان، ایجاد عوامل سرطانزا در شیر و غلات، تغییر در عناصر غذایی و در نتیجه اختلال در هضم غذا، ایجاد رادیکالهای آزاد که جزو مواد سرطانزا هستند و به طور کلی آسیب دیواره مولکولها و تغییر در کیفیت آنها و مستعد شدن غذا به آلودگیهای میکروبی را از جمله خطرات استفاده از مایکروفر عنوان کردهاند، اما هنوز این موارد به اثبات نرسیده اند و درحد فرضیه هستند و شواهد مستندی دال بر اینکه تشعشعات مایکروفر بتواند موجب ایجاد یا تحریک سرطان شود، در دست نیست.