• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
بهداشت و سلامت (بازدید: 801)
دوشنبه 6/6/1391 - 21:1 -0 تشکر 531801
سیگار: عوارض/ پیشگیری/ترک

عوارض سیگار: افرادی که سیگار مصرف می کنند بهای سنگینی را می پردازند( چه از لحاظ مالی و چه از لحاظ اثرات سوء آن  بر کیفیت زندگی)  علاوه بر آن که سیگار با بیماری های مختلفی همراه است. برخی از اثرات نامطلوب سیگار بر سلامت بدن عبارتند از:

 

* اثر بر ریه ها: سیگار کشیدن علت اغلب موارد سرطان  های ریه است و همچنین سیگار کشیدن علت  اساسی  دیگر مشکلات ریوی مانند: آمفیزم، بیماری انسداد مزمن روی (COPD) و برونشیت مزمن  نیز می باشد.

* اثر بر قلب و سیستم گردش عروق: سیگار کشیدن خطر مرگ ناشی از بیمار های قلبی و سکته ها را افزایش می دهد افرادی که روزانه بیش از 25 نخ سیگار می کشند 5 برابر بیشتر از افراد غیر سیگاری در خطر بیماری های قلبی هستند.

* سرطان: سیگار کشیدن یکی از علل عمده سرطان های : مری، حنجره و گلو و دهان می باشد و نیز در افزایش خطر ابتلاء به سرطان های : مثانه، پانکراس، کبد، کلیه ، معده ، سرطانهای روده (کولون و رکتوم) و برخی انواع سرطان های خون سهیم می باشد.

 * اثر بر قدرت باروری : سیگار کشیدن ، خطر ناباروری و سقط جنین را در زنان افزایش داده و نیز خطر عدم توانایی جنسی و ناباروری در مردان را می افزاید.

* اثر بر حواس: سیگار کشیدن موجب کاهش حواس چشایی و بویایی می گردد و لذا غذا دیگر مانند سابق محرکی برای اشتهای فرد سیگاری نمی باشد.

* چاقی شکمی: اگرچه در مراحل اولیه سیگار باعث لاغری و کاهش وزن است ولی پس از مدتی زمینه افزایش وزن را در بیشتر افراد فراهم می نماید. متاسفانه باید گفت که افراد سیگاری ای که به اضافه وزن و چاقی مبتلا  می گردند بیشتر از دیگران مستعد تجمع چربی در ناحیه شکم و ابتلا به چاقی شکمی( چاقی سیبی شکل) می باشند.

دوشنبه 6/6/1391 - 21:2 - 0 تشکر 531808

ترک کردن سیگار:


ترک کردن سیگار یکی از دغدغه های اصلی افراد سیگاری است.  برخی نکات برای کسب آمادگی جهت ترک سیگار به شرح زیر می باشند:


_ در مورد ترک سیگار مثبت نگر باشید .  فهرستی از دلایل از جمله : دلایل شخصی، اثرات بالینی، مزایایی برای سلامت، مزایای مالی و دیگر مزایایی که ترک سیگار بهمراه دارد را تهیه نمایید.


_ هر روز صبح  دلایلتان را با خودتان  بارها تکرار کنید.


_ سعی کنید خودتان را مقید به انجام منظم فعالیت بدنی متعادل نمایید.


_استراحت کافی داشته باشید و مایعات کافی بنوشید.


_یک زمان هدف برای ترک کردن را در نظر بگیرید و اجازه ندهید که هیچ چیز این زمان را تغییر دهد.


_فهرستی از افرادی که می توانند از تمایلات شما برای ترک سیگار پشتیبانی کنند تهیه نمایید. برای مثال: همکاران، اعضای خانواده و دوستان.


_لیستی از فعالیت ها، سرگرمی ها و علایقی که می توانید به همراه دوستان و افراد حامی خود انجام دهید تهیه نمایید.


_از مشکلاتی که همراه با ترک سیگار ایجاد می شوند و راههای مقابله با آنها آگاهی کسب کنید .

دوشنبه 6/6/1391 - 21:3 - 0 تشکر 531811

افزایش وزن پس از ترک سیگار:


یکی از نگرانی های اغلب افراد سیگاری، افزایش یافتن وزن پس از ترک سیگار است که گفته می شود که زنان در هنگام ترک سیگار بیشتراز مردان مستعد افزایش وزن هستند .

دوشنبه 6/6/1391 - 21:3 - 0 تشکر 531812

چرا ترک کردن سیگار موجب افزایش وزن می گردد؟


نیکوتین موجود در سیگار محرکی برای افزایش متابولیسم بدن است و لذا پس از ترک سیگار احتمال افزایش وزن شما بیشتر می گرد . و یک علت دیگر برای افزایش وزن پس از ترک سیگار بهتر شدن اشتها و پرخوری است چرا که افراد سیگاری عادت داشته اند که چیزی را مدام در دهان خود نگه دارند و پس از ترک سیگار دهان خود را با خوراکی ها مشغول می کنند در ضمن پس از ترک سیگار حواس بوبایی و چشایی افراد افزایش می یابد و لذا تمایلشان به غذا خوردن بیشتر می گردد.  ولی با رعایت الگوهای غذایی و رفتاری می توان افزایش وزن پس از ترک سیگار را به حداقل رساند.

دوشنبه 6/6/1391 - 21:4 - 0 تشکر 531813

برای پیشگیری  و به حداقل رساندن افزایش وزن پس از ترک سیگار می توانید از راهکارهای زیر استفاده نمایید:


1_قبل از غذا خوردن میزان غذای مورد نیاز روزانه خود را تعیین کنید و در هر وعده غذایی فقط مقدار غذایی را که مطابق برنامه از پیش تعیین شده تان است را مصرف نمایید.


2_پس از مصرف میزان کافی از غذا ، از پشت میز غذا بلند شوید تا بیش از حد غذا نخورید.


3_از یک رژیم غذایی مناسب و سالم پیروی کنید که حاوی دریافت:  (میوه و سبزیجات مکفی، انواع غله کامل و سبوس دار، استفاده از اقلام غذایی کم چرب و یا عاری از چربی و اجتناب از مصرف شکر و شیرینی جات) باشد.


4- فعالیت بدنی به میزان کافی داشته باشید: فعالیت بدنی و ورزش علاوه به کمک در کنترل وزن در جهت : (افزایش سطح انرژی ، بهبود اعتماد به نفس، بهبود سلامتی غمومی، تسکین استرس و افسردگی ناشی از کاهش نیکوتین بدن در اثر قطع سیگار)  کمک می نماید.


5- آب کافی مصرف نمایید: مصرف آب کافی در کنترل اشتها و در افزایش متابولیسم بدن و نیز در پاکسازی سموم ناشی از نیکوتین موثر است.


6- استراحت و خواب کافی داشته باشید: در شبانه روز 8 ساعت خواب داشته باشید


7-آرامش ذهنی و دوری از استرس: شما می بایست استرس را از خود دور کنید چرا که خیلی از پرخوریها پس از ترک سیگار ناشی از جانشینی پرخوری به جای سیگار در هنگام استرس است لذا شما می توانید با نرمش، ورزش ، پیاده روی ، یوگا و... استرس و هیجانات را از خود دور نمایید.


8- لیستی از افرادی که شما را در ترک سیگار حمایت می کنند را تهیه نمایید و هر زمان لازم شد از حمایت و پشتیبابی آنها بهره مند گردید.


9- اگر قدری وزنتان اضافه شد ناراحت و نگران نشوید چرا که منافع ترک سیگار به مراتب بیشتر از اندکی اضافه وزن است علاوه بر آن که در صورت داشتن فعالیت بدنی منظم و نیز رعایت رژیم غذایی سالم پس از دو تا سه ماه افزایش وزن محدود ایجاد شده را می توانید برطرف نمایید.

دکتر حمیدرضا فرشچی www.novindiet.com
متخصص تغذیه بالینی و متابولیسم، فوق تخصص دیابت و چاقی

دوشنبه 6/6/1391 - 21:5 - 0 تشکر 531815

برای ترک سیگار از کجا شروع کنیم؟


اگر شما سیگاری قهاری نیستید و تنها روزی چند نخ می کشید، مطمئن باشید که ترک راحت و بدون دردسری خواهید داشت. برای ترک سیگار تنها نیاز به تحولی روحی و روانی دارید تا خود را وادار به شروع ترک کنید.
می توانید پس از ترک، مزه غذاها را بهتر درک کنید، زندگی را شفاف ببینید و از وقت و پول خود بهتر استفاده کنید. با ترک سیگار، سیگاری نشدن فرزندانتان را تا حد زیادی تضمین می کنید و بالاخره اینکه زود نمی میرید و کودکان و همسرتان به جای از دست دادن شما، فردی مصمم، با اعتماد به نفس بالا و شجاع را به عنوان یار و پشتوانه خود، خواهند داشت. با ترک سیگار بوی بد دهان، سرفه، تنگی نفس، سردرد، دندان های زرد و کثیف، پوست تیره و چروکیده با شما خداحافظی می کنند.

دوشنبه 6/6/1391 - 21:6 - 0 تشکر 531817

پیش ازترک چه کنیم؟

۱-پیش از ترک کامل، سعی کنید مکان هایی را به عنوان مکان های ممنوعه برای استعمال سیگار قلمداد کنید، سپس در این مکان ها مثلاً منزل، محل کار و یا اماکن عمومی، به هیچ عنوان سیگار نکشید.همسر و فرزندان فرد سیگاری، افراد بسیار مناسبی برای کمک به ترک هستند. استفاده از این دو اهرم، هنگام ترک سیگار، بسیار کمک کننده و مفید است. اولین فکری که به ذهن افراد سیگاری خطور می کند، این است که چرا باید سیگار را ترک کنم؟ دلایل شما برای ترک سیگار نقش مهمی را در ادامه روند ترک، برعهده دارند. در جواب باید گفت با ترک سیگار خطر عوارض سیگار به تدریج از شما فاصله گرفته و شما شخصیتی مقبول و معقول در میان اطرافیان خود به دست خواهیدآورد.

۲-برای ترک باید ایجاد انگیزه کرد. انگیزه یعنی تلاش برای رسیدن فرد سیگاری به اینکه خود بخواهد نه دیگران،. به عبارت دیگر اطرافیان تنها می توانند در ایجاد انگیزه، کمک کننده باشند و این خود فرد است که باید انگیزه را در خود ایجاد کند.

۳-لیستی از معایب و فواید سیگار را تهیه کنید. آن را منصفانه بخوانید. با توجه به کلیه جزییات، اگر تمایل به ترک پیدا کردید، آن را عقب نیندازید و حتماً شروع کنید.

۴-زمان و نوع کاری را که با آن سیگار می کشید، مشخص کنید و به دلایل سیگار کشی خود در آن زمان، و احساسی که بعد از مصرف سیگار داشته اید، فکر کنید.

۵-در پایان هر روز، الگوی سیگار کشیدن خود را مرور کرده ببینید که چه چیزی شما را وادار به سیگار کشیدن می کند؟ کار سخت؟ عصبانیت؟ کسالت؟ تفریح و تفنن؟ بی کاری و یا موقعیت های خاص دیگر؟ بعد از شناخت آن، روش های دیگری را برای رو به رو شدن با احساسات و شرایط خود جستجو کنید.

دوشنبه 6/6/1391 - 21:6 - 0 تشکر 531818

طلب یاری از دوستان

درترک سیگار، از دوستان خود یاری بطلبید. درست مانند هنگامی که کار یا مشکلی دارید و از دوستان خود کمک می خواهید، در این زمینه هم از دوستان خود طلب یاری کنید زیرا وقتی بار مسوولیت کاری را با دوستان تقسیم می کنید، راحت تر مشکل حل می شود. اگر هم زمان با دوستی دیگر ترک می کنید، به تقویت انگیزه خود کمک کنید، یکدیگررا درک کرده و در لحظات سخت با یکدیگر هم صحبتی و همفکری کنید. با نقل وانتقال تجربیات خود و دیگران به یکدیگر، در این راه قدم های محکم و موثری بردارید.

دوشنبه 6/6/1391 - 21:7 - 0 تشکر 531820

ترک را آسان نگیرید

همان گونه گه گفته شد، ترک سیگار را نباید ساده و سهل پنداشت. برعکس تصور عام که بر این عقیده اند که با مشکل دانستن یک کار، تمایل فرد به انجام آن کار کمتر می شود و از ترس سختی آن کار، تن به آن نمی دهد، باید گفت که اگر اطرافیان فرد و خود فرد این کار را بزرگ بدانند، هم با آمادگی بیشتری پیش می روند و هم برای انجام کار بزرگ تر تشویق شده و از اعتماد به نفس فزاینده ای برخوردار می شوند. چه بسا با ادامه روند ترک و علم به اینکه این کار بزرگ را انجام داده اند، اعتماد به نفس بالا و بالاتری پیدا کرده و در نتیجه قدم های بعدی را موثرتر بر می دارند. این موضوع سبب می شود که اگر یک بار موفق نشدند، ناامید نگردند و باز هم دلگرم باشند چرا که حتی تلاش برای انجام کاری سخت و مقاومت نسبی در برابر آن، خود نوعی پیروزی است. مانند مساوی با شکست در مسابقات با گل کمتر، در مقابل حریفی قدرتمند.

دوشنبه 6/6/1391 - 21:8 - 0 تشکر 531823

یک سوال

دراینجا این سوال پیش می آید که چرا شروع ترک سخت است؟ اصولاً انسان ها از هر تغییری در زندگی خود هراسان هستند چرا که هر تغییری، انرژی و وقت آنان را به طور مضاعف گرفته و نیاز به تلاش و حرکتی فزاینده را بیشتر می کند، پس انسان ها از هرگونه تغییری در ابتدا گریزان اند. این اصل در همه اجزای دنیا حکم فرماست بنابراین عیب محسوب نمی شود. چه بسا ماشینی که در حال هل دادن آن هستیم،در چند ثانیه اول حرکت، انرژی و وقت بیشتری را می طلبد. به عبارت دیگر هر حرکت و تغییری در ابتدا سخت و انرژی گیر است. با این شناخت، بهتر و با اعتماد به نفس بیشتری جلو می رویم. از خطاها و کندی ابتدایی حرکت خود دلسرد نمی شویم بلکه با گذشت هر لحظه، این امید را تقویت می کنیم که هر لحظه از لحظه قبل آسان تر خواهد بود و با این امید پیش می رویم.

دوشنبه 6/6/1391 - 21:8 - 0 تشکر 531825

حقایق را نمی شود کتمان کرد.

پیش نیاز ترک این است که ابتدا با خود صادق بوده متعهد و آماده برای تلاشی مضاعف باشید. شما سیگار را ترک می کنید؛ چون قاطعانه معتقدید سیگار کشنده و مرگبار است. اگر تزلزلی در این فکر به وجود آید و مجدد وسوسه شوید که سیگار بکشید، در رخداد این حقیقت هیچ گونه خللی ایجاد نشده و این اتفاق، یعنی مرگ ناگهانی در اثر سیگار، حتی با یک سیگار نیز می تواند به وقوع بپیوندد.

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.