• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
بهداشت و سلامت (بازدید: 1774)
شنبه 4/6/1391 - 18:16 -0 تشکر 529001
تغذیه دوران بارداری و حاملگی

رژیم برای قبل از بارداری

وقتی قرار است باردار شوید، به آنچه می خورید و رژیم غذایی تان خوب فکر کنید. آنچه که شما می خورید از خون تا سلول های بدن و تا هورمون هایتان تاثیر می گذارد. یادتان باشد که بین ۳ ماه تا ۱ سال قبل از بارداری باید رژیم غذایی تان را اصلاح کنید. داشتن رویه زندگی سالم در طی بارداری بسیار ضروری است. پزشک در مورد اهمیت داشتن رژیم غذایی سالم ورزش منظم و تحت کنترل داشتن استرس برایتان صحبت خواهد کرد. اگر اضافه وزن دارید یا دچار کاهش وزن هستید، باید قبل از بارداری وزن تان را به محدوده طبیعی برسانید. نوشیدن الکل را فراموش کنید و سیگارتان را ترک کنید.

کربوهیدرات ها هم مهم و هم مضرکربوهیدرات ها باید جزء اصلی غذای شما باشد اما نه اینکه هر چقدر دلتان خواست از این گروه مواد غذایی مصرف کنید. برنج، ماکارونی و نان گندم به طور مستقیم به کاهش قدرت باروری شما منجر نمی شود اما می تواند با افزایش وزنتان آثار بدی روی باروری شما داشته باشد. اگر مبتلا به نشانگان تخمدان پر از کیست هستید حتما باید درمان شوید چرا که این از جمله دلایل اصلی ناباروری زنان است. نشانگان تخمدان پر از کیست به عدم تعادل هورمونی منجر می شود که وقتی سطح انسولین در خون بالا برود بدتر می شود. یکی از عواملی که به افزایش انسولین در خون منجر می شود مصرف زیاد کربوهیدرات ها است وقتی خانم هایی که دچار تخمدان پلی کیستیک هستند کربوهیدرات زیاد می خورند انسولین به خون ترشح شده و روی تخمدان ها اثر کرده و به تخمک گذاری نامنظم منجر می شود.
تقویت کننده هابرخی موادغذایی هستند که باروری را در شما تقویت می کند، از میان این مواد می توان به آنتی اکسیدان ها، ویتامین خانواده B و آهن اشاره کرد. خانمی که سعی دارد بارور شود باید رژیم غذایی اش سرشار از مواد مغذی باشد.

غلات کامل شروع خوبی است.روزانه برای صبحانه یک کاسه غلات صبحانه بخورید. یک تکه نان گندم، ماکارونی تهیه شده از گندم برای شام.ماهی به اندازه بخورید، علاوه بر آن اسفناج، دانه های روغنی گیاهی مثل آفتاب گردان و بذرکتان سرشار از امگا۳ است.گوشت قرمز را هرگز از رژیم غذایی خود حذف نکنید. ممکن است حین بارداری یا قبل از آن احساس نکنید اما ممکن است بعد از زایمان دچار کم خونی شوید.سبز و قرمز و زرد، رنگ های مغذی اندپیش از رفتن به سراغ مواد مصنوعی به سراغ مولتی ویتامین های طبیعی بروید. میوه ها و سبزیجات نه تنها دارای ویتامین ها و مواد معدنی باارزشی هستند دارای آنتی اکسیدان ها و فیتوکمیکال های مفید هستند.

این مواد با رادیکال های آزاد که مولکول های مضری هستند مبارزه می کنند رادیکال های آزاد در اثر مواجهه با دود ماشین ها، نورخورشید و خیلی از مواد مضر موجود در برخی موادغذایی در بدن ایجاد می شود و به آسیب هایی روی تخمک، اسپرم و دستگاه های تولید مثلی منجر می شود.

سعی کنید همیشه میوه های رنگی و سبزیجات برگ سبز بخورید، انواع توت ها، فلفل زرد و قرمز و انواع کلم روزانه حتما میوه و سبزی را در وعده های غذایی خود بگنجانید.شیوه زندگی تان چه تاثیری روی بارداری سالم دارد؟شیوه زندگی همسرتان چگونه است؟اگر امکان دارد حتما همسرتان را تشویق کنید تا با شما برای اولین ویزیت قبل از تصمیم گیری به بارداری، به مطب پزشک بیاید. سلامت همسر و همچنین عوامل خطری که سلامت او را تهدید می کند هم باید بررسی شود. چرا که روی سلامت فرزندتان تاثیرگذار است.چند سالتان است؟بعد از ۳۵ سالگی مشکل های باروری بیشتر می شود، خطر سقط و اختلال های کروموزومی هم افزایش می یابد برخی مشکل های بارداری مرتبط با سن مثل دیابت بارداری در مادران مسن بیشتر است. پزشک همچنین می تواند به شما کمک کند که اگر می خواهید در سن بالا باردار شوید، چه نکاتی را بیشتر مدنظر داشته باشید.

شنبه 4/6/1391 - 18:21 - 0 تشکر 529024

تاثیر خوردن سیب در دوران حاملگی بر سلامت جنین


نتایج یک تحقیق جدید نشان می دهد زنان با خوردن سیب در دوران بارداری به جلوگیری از ابتلای فرزندشان به آسم و علائم مربوط به آن کمک می کنند. 
به گزارش مدلاین پلاس محققان هلندی و اسکاتلندی رژیم غذایی دو هزار زن باردار و کنترل سلامت ریه فرزندان آنها را مورد بررسی قرار دادند. 
در میان تنوع زیاد غذاهای مورد مصرف زنان باردار فقط مصرف سیب اثر حفاظت بخشی را در ارتباط با وقوع خس خس و آسم در کودکان نشان داد. 
این محققان دریافتند که احتمال وقوع خس خس سینه در کودکانی که مادرانشان در هفته بیش از چهار سیب می خوردند ۳۷درصد و این احتمال در مورد آسم تایید شده توسط پزشک در این کودکان ۵۳ درصد کمتر بود. 
این ارتباط اختصاصا در مورد سیب ونه مصرف کل میوه و سبزی مشاهده شد که احتمالا به علت محتوای فیتوکمیکال های این میوه مانند فلاونوئیدهاست که مشخص شده در عملکرد ریه هم اثرات مفیدی دارند. 
خوردن ماهی در دوران بارداری نیز نشان داده شده خطر حالت اگزمای پوستی را در کودکان کاهش می دهد. 
به گفته محققان در صورت تایید این یافته ها توصیه های مربوط به تغییر برنامه غذایی طی بارداری ممکن است به جلوگیری از آلرژی و آسم دوران کودکی کمک کند.

شنبه 4/6/1391 - 18:21 - 0 تشکر 529025

تغذیه و قلب درد حاملگی


درد ناحیهٔ قلب در دوران بارداری یکی از مسائل و مشکلات زنان باردار در طی این دوره است. به‌همان اندازه که رحم بزرگ‌تر می‌شود، مخصوصاً بعد از زمان ۲۰هفتگی، فشار به معده به‌طرف دیافراگم بیشتر می‌شود. محتویات معده متراکم شده و به‌طرف مری حرکت می‌کند. این امر ممکن است منجر به رفلکس اسید گردد و در نتیجه بر روی قلب زن باردار تأثیر بگذارد. برای کاهش دادن این اختلال، زنان باردار در رژیم غذائی خود دست‌کاری می‌کنند و بعضی غذاها را از رژیم خود حذف می‌کنند. اما مشکل این‌جاست که نمی‌دانند چه‌غذاهائی را حذف کنند تا درد قلبشان کمتر شود؟ غذای دوران بارداری باید طوری تنظیم گردد که اسیدفولیک و دیگر مواد مغذی به مادر و جنین هر دو، به مقدار کافی برسد. در این‌جا مواد غذائی یا مواد دیگری که می‌بایست کمتر خورده شود و تا حدّ امکان از رژیم غذائی زن باردار حذف گردد، لیست شده است.
۱) مرکبات: مثل پرتقال، گریپ‌فروت و مواد غذائی دارای اسید مثل گوجه‌فرنگی. به‌همین دلیل از گوجه در ساندویچ به‌جای سالاد استفاده کنید و یا از آب پرتقال کم اسید بعد از خوردن غلات در صبحانه استفاده نمائید.
۲) نوشیدنی‌های کافئین‌دار: علاوه بر محدود کردن خوردن قهوه، قبل از نوشیدن مایعات کافئین‌دار، معدهٔ خود را خالی نگذارید.
۳) الکل: از این ماده به‌ هیچ‌وجه در دوران بارداری نباید استفاده کرد.
۴) غذاهای چرب: از گوشت کم‌چربی و محصولات کم‌چرب استفاده کنید و تا حد امکان غذاهای پخته شده نخورید.
۵) شکلات: کمتر شکلات بخورید، البته این بدین معنی نیست که خوردن آن را به‌طور کامل حذف کنید. ولی قبل از خوردن شکلات حتماً یک مادهٔ غذائی دیگر خورده باشید و معده‌تان خالی نباشد.

شنبه 4/6/1391 - 18:21 - 0 تشکر 529026

اعمالی که در دوران حاملگی ممنوع است


یک توصیه عمومی برای خانم‌های باردار مصرف غذای کافی و سالم، رعایت اعتدال و عدم مصرف مواد مضر و عدم انجام اعمال مضر برای بدن است. یکی از مواد مضر در دوران بارداری کافئین است. مصرف یک تا دو لیوان چای یا قهوه در دوران بارداری احتمالاً بی‌ضرر است، ولی چون کافئین یک دارو محسوب می‌شود مصرف زیاد آن می‌تواند باعث صدمه به جنین شود.
مصرف سیگار نیز در دوران بارداری توصیه نمی‌شود زیرا که سیگار باعث کاهش رسیدن خون و در نتیجه کاهش رسیدن اکسیژن و مواد غذائی به جنین می‌شود که این خود می‌تواند منجر به کاهش رشد و ایجاد اختلال در جنین شود.
انجام رژیم غذائی برای کاهش وزن به خصوص رژیم‌های کم‌کاربوئیدرات از دیگر موادی است که در دوران بارداری توصیه نمی‌شود و می‌تواند در جنین و رشد عادی آن اختلال ایجاد کند.

شنبه 4/6/1391 - 18:21 - 0 تشکر 529027

بارداری و احتیاط در مصرف قهوه

مطالعات قبلی درباره تاثیر کافئین بر رشد جنین ، نتایج متناقضی را نشان داده بود.بعضی از مطالعات گذشته این فرضیه را مطرح کرده بود که مصرف کافئین زیاد باعث کندی سرعت رشد جنین می شود. مطالعه 
جدید مصرف کافئین را در ۳ماهه اول و ۳ماهه سوم بارداری بر روی۲۲۹۱ زن باردار بررسی کرده است. نتایج این مطالعه نشان داد وزن کودکان زنانی که روزانه ۶فنجان قهوه مصرف کرده بودند، هنگام تولد، به طور متوسط ۵/۰ پوند (حدود ۲۲۰گرم) از وزن کودکان افرادی که اصلا قهوه مصرف نکرده بودند کمتر بود. به این ترتیب ، این مطالعه نشان داد که حتی مصرف کافئین بیش از حد معمول ، تاثیر قابل توجهی در رشد جنین ندارد.
حرف آخر این که مادران باردار به هر حال باید در مصرف زیاد از حد نوشیدنی های حاوی کافئین ، از قهوه و چای گرفته تا نوشیدنی های کولادار بیشتر دقت کنند. احتیاط شرط عقل است. این مطالعه در شماره یک مارس نشریه امریکایی اپیدمیولوژی منتشر شده است.

شنبه 4/6/1391 - 18:21 - 0 تشکر 529028

تائثیرات مصرف گوشت در دوران بارداری


تحقیقات نشان می دهد مصرف بیش از اندازه پروتئین به ویژه گوشت قرمز در مادران باردار عاملی برای بروز طیفی از اخلالات عصبی و اضطراب کودک در آینده است.
دکتر ملیحه حقیقی، متخصص زنان به باشگاه خبرنگاران گفت: مصرف فراوان پروتئین و به دنبال آن کاهش مصرف کربوهیدرات ها باعث افزایش هورمون مسبب استرس "کورتیزول" در زنان باردار و متعاقب آن بر روی جنین می شود.
وی افزود: استفاده محدود از گوشت قرمز به تمام زنان باردار توصیه می شود و تاثیر کورتیزول بیش از حد موجود در خون مادر، بیشترین تاثیر خود را حدود ۲۰ سال بعد از تولد کودک ایجاد کرده و باعث عصبی شن فرد می شود.
حقیقی خاطر نشان کرد: پیگیری وضعیت این مادران ما را به این نتیجه رساند که بروز وضعیت خطرناکی موسوم به پره اکلامپسی فشار خون حاملگی در مادران باردار نیز علاوه بر مصرف گوشت قرمز می تواند عاملی برای عصبی شدن فرد باشد.

شنبه 4/6/1391 - 18:21 - 0 تشکر 529030

اسید فولیک پیش از بارداری


در چند هفته نخست از بارداری، که شاید حتی ندانید که باردار هستید، رشد کودک شما بیشترین تاثیر را از عوامل بیرونی می پذیرد. تناسب جسمانی و تغذیه صحیح در این دوران باعث می شود که کودک شما به بهترین نحو تغذیه و حفاظت شود. بنابراین بهتر است که از سه ماه قبل از بارداری مراقبتها و برنامه ریزیهایی را انجام دهید تا کودک سالم و بی نقصی به دنیا آورید. نکته هایی که در این چند پست می نویسم و با عنوان "پیش از بارداری" است همین نکته های برنامه ریزی است. 
اسید فولیک یکی از ویتامینهای گروه ‌B است که معلوم شده است از نواقص لوله عصبی جلوگیری می کند. لوله عصبی که بعدا ستون فقرات کودکان را تشکیل می دهد به فاصله کوتاهی پس از باردار شدن شکل می گیرد. حتی شاید قبل از اینکه شما متوجه بارداری خود شوید. بنابراین باید پس از قطع وسایل پیشگیری از بارداری تا هفته دوازدهم بارداری حتما قرص اسید فولیک را استفاده کنید. چون نوزادانی که دارای چنین مشکلی باشند به فاصله کمی از تولدشان می میرند.
منابع غذایی طبیعی برای اسید فولیک عبارتند از: سبزیجات برگدار با رنگ سبز تیره(اسفناج و کلم بروکلی) برخی میوه ها خصوصا مرکبات، بنشن(نخود و لوبیا)، جوانه گندم، مخمر، زرده تخم مرغ. سعی کنید سیبزیجات را بصورت اندکی بخارپز شده یا خام مصرف کنید. 
برای کاهش این خطر بهتر است که از قرصهای ۴۰۰ میکروگرمی که می توانید از داروخانه ها بدون نسخه تهیه کنید استفاده کنید. چون این منابع در زمان بارداری نمی توانند نیاز بدن را به تنهایی برآورده کنند.

شنبه 4/6/1391 - 18:22 - 0 تشکر 529031

اسید فولیک پیش از بارداری


در چند هفته نخست از بارداری، که شاید حتی ندانید که باردار هستید، رشد کودک شما بیشترین تاثیر را از عوامل بیرونی می پذیرد. تناسب جسمانی و تغذیه صحیح در این دوران باعث می شود که کودک شما به بهترین نحو تغذیه و حفاظت شود. بنابراین بهتر است که از سه ماه قبل از بارداری مراقبتها و برنامه ریزیهایی را انجام دهید تا کودک سالم و بی نقصی به دنیا آورید. نکته هایی که در این چند پست می نویسم و با عنوان "پیش از بارداری" است همین نکته های برنامه ریزی است. 
اسید فولیک یکی از ویتامینهای گروه ‌B است که معلوم شده است از نواقص لوله عصبی جلوگیری می کند. لوله عصبی که بعدا ستون فقرات کودکان را تشکیل می دهد به فاصله کوتاهی پس از باردار شدن شکل می گیرد. حتی شاید قبل از اینکه شما متوجه بارداری خود شوید. بنابراین باید پس از قطع وسایل پیشگیری از بارداری تا هفته دوازدهم بارداری حتما قرص اسید فولیک را استفاده کنید. چون نوزادانی که دارای چنین مشکلی باشند به فاصله کمی از تولدشان می میرند.
منابع غذایی طبیعی برای اسید فولیک عبارتند از: سبزیجات برگدار با رنگ سبز تیره(اسفناج و کلم بروکلی) برخی میوه ها خصوصا مرکبات، بنشن(نخود و لوبیا)، جوانه گندم، مخمر، زرده تخم مرغ. سعی کنید سیبزیجات را بصورت اندکی بخارپز شده یا خام مصرف کنید. 
برای کاهش این خطر بهتر است که از قرصهای ۴۰۰ میکروگرمی که می توانید از داروخانه ها بدون نسخه تهیه کنید استفاده کنید. چون این منابع در زمان بارداری نمی توانند نیاز بدن را به تنهایی برآورده کنند.

شنبه 4/6/1391 - 18:22 - 0 تشکر 529032

کاهش وزن در دوران بارداری ممنوع


نیاز به آهن به دلیل افزایش حجم خون در دوران بارداری افزایش می یابد به دلیل نقش مهم آهن در اکسیژن رسانی کافی و تاثیر آن در رشد در دوران بارداری ، مصرف مواد غذایی حاوی آهن در دوران بارداری بسیار مفید است. آهن به میزان زیاد در جگر، گوشت قرمز، ماهی ، حبوبات وسبزیهای برگ سبز وجود دارد.در ایران ، سطح آهن بدن در زنان باردار، در پایینترین سطح طبیعی است
● آیا کاهش یا افزایش مصرف برخی از مواد غذایی در دوران بارداری لازم است؟ 
با توجه به این که مادر باردار باید نیازهای بدن خود و نیازهای تغذیه ای جنین را تامین کند. نیاز به افزایش مصرف مواد غذایی وجود دارد؛ اما نکته مهم این است که مصرف مواد غذایی باید به گونه ای باشد که منجر به افزایش زیاد وزن مادر نشود، البته باید مصرف موادغذایی ، متعادل و کافی باشد تا مواد مغذی مورد نیاز برای ساخت اندام های جنین و حفظ سلامت مادر، تامین شود
زنان باردار و اطرافیان آنها تصور می کنند مادر باید نیازهای تغذیه ای ۲ نفر را تامین کند، به همین دلیل او را تشویق به خوردن غذاهای پرکالری بخصوص نشاسته ای می کنند. این باعث می شود مازاد انرژی به صورت چربی در بدن ذخیره شود و باعث چاقی مادر شود. همچنین باید توجه کرد که نیازهای تغذیه ای جنین رشد یافته به اندازه فرد بزرگسال نیست.
از طرف دیگر بعضی از مادران باردار به خاطر ترس از اضافه وزن و چاقی، مصرف بعضی از مواد غذایی ، بخصوص مواد انرژی زا مانند نان ، برنج سیب زمینی ، ماکارونی را محدود می کنند که می تواند باعث صدمات جبران ناپذیری به جنین شود. 
● هشدارهایی در مورد کاهش وزن یا ضعف قوای جسمانی
عده کثیری از مردم در صدد کاهش وزن خود هستند با وجود تاکیدی که بر روی کاهش اضافه وزن صورت می گیرد باید دانست که کاهش وزن بیش از حد نیز سلامتی انسان را به خطر می اندازد کاهش وزن توجیه نشده ، بیش از ۵/۴ کیلوگرم ، می تواند نشانه وجود بیماری باشد و هشداری برای مراجعه به پزشک محسوب می شود کم خونی ؛ کم خونی موجب تنگی نفس ، خستگی ، رنگ پریدگی ، و سرعت تپش قلب می شود سوء تغذیه یکی از دلایل کم خونی است و یا کم خونی ممکن است در اثر بیماری های دیگر چون خونریزی مزمن ، عفونت و یا سرطان رخ دهد.
یکی از علایم سرطان بخصوص در مراحل پیشرفته آن ، کاهش وزن زیاد و یا ضعف قوای جسمانی است که میزان آن و همراهی با کم اشتهایی ، به نوع سرطان بستگی دارد.کاهش وزن ممکن است به علت کمی اشتها و یا اختلالاتی که در ذائقه شخص رخ می دهد، ایجاد شود در چنین وضعی شخص حتی از غذای مورد علاقه اش لذت نمی برد و علاوه بر آن ، مراحل درمانی سرطان در تغذیه شخص اثر می گذارد و غذا خوردن را برای شخص دشوار می کند به عنوان مثال ، شیمی درمانی موجب حالت تهوع و استفراغ می شود و جراحی سروگردن عمل جویدن و بلع را مشکل می کند کم اشتهایی و کاهش وزن از علایم معمول افسردگی است دیگر علایم آن اختلال در خواب شخص ، احساس ناامیدی ، فکر خودکشی و عدم تمایل جنسی است در دیابت ، بدن قادر به استفاده از گلوکز که منبع اصلی انرژی بدن است ، نیست تکرر ادرار، احساس تشنگی زیاد و ضعف از علایم آن است انواع نشانگان های سوء جذب ، کمبودهای آنزیمی و یا دیگر بیماری های گوارشی موجب کاهش وزن می شوند بسیاری از این بیماری ها ارثی هستند و در سنین نخست زندگی بروز می کنند و ممکن است سبب عدم رشد و نمو کافی بیمار شوند
اختلالات تغذیه ای کاهش وزن غیرعادی در یک خانم جوان ، ممکن است ناشی از یک اختلال تغذیه ای به نام بی اشتهایی عصبی باشد در این بیماری فرد از خوردن غذا امتناع می کند عفونت های مزمن مثل ایدز و یا سل ، می توانند سبب کاهش وزن شوند عفونت های گوارشی و انگلها نیز این چنینند اسهال مزمن و التهاب روده ای ، موجب کاهش وزن می شود؛ زیرا در چنین وضعی بدن قادر به جذب مواد غذایی نخواهد بود کبد و لوزالمعده هر دو در هضم غذا نقش اساسی دارند و بیماری های این اعضا موجب کاهش وزن می شود کاهش وزنی که با ضعف و تعریق بیش از حد تپش قلب ، و لرزش اندام ها توام باشد می تواند دلیلی بر پرکاری غده تیروئید به حساب آید با مشاهده هر گونه کاهش وزن توجیه نشده ، به پزشک مراجعه کنید.چنانچه قصد کاهش وزن دارید، با افزایش تمرینات ورزشی مناسب و یک رژیم غذایی متعادل به این کار اقدام کنید توجه داشته باشید کاهش وزن شما نباید بیش از۱ تا ۵/۱ کیلوگرم در هفته باشد؛ مگر آن که کاهش وزن شما زیر نظر پزشک صورت گیرد

شنبه 4/6/1391 - 18:22 - 0 تشکر 529033

خشکبار در حاملگی


زنانی که در خانواده خود، سابقه ابتلا به «آلرژی غذایی» دارند، باید هنگام حاملگی تا حد امکان از مصرف خشکبار خودداری کنند.
پژوهشگران معتقدند،مصرف خشکبار، حتی به میزان معمول در دوران بارداری خطر تولد کودک مبتلا به آسم را تا ۵۰ درصد افزایش می دهد.
تقریباً اکثر آلرژی ها، نتیجه تکرار مواجهه بدنی با یک ماده آلرژی زا (آلرژن) است. آلرژی غذایی به خشکبار نیز برهمین اساس رخ می دهد.
سابقاً توصیه می شد کودکان زیر سه سال نباید از خشکبار تا حد امکان استفاده کنند. زیرا این کار ممکن است آنها را برای تمام طول عمر دچار آلرژی کند.
امروز نیز به نظر می رسد مواجهه با خشکبار، حتی در زمان جنینی می تواند ابتلا به آلرژی را در فرد رقم بزند و در اکثر موارد نیز این آلرژی به صورت آسم خود را نشان می دهد.

شنبه 4/6/1391 - 18:22 - 0 تشکر 529034

حاملگی و غذاهای دریایی


مصرف ماهی و میگو نقش بسیار مهمی در رژیم غذایی زنان باردار دارد. این دو ماده غذایی منبعی بسیار غنی از پروتئین، اسیدچرب امگا سه و سایر مواد غذایی حاوی چربی اشباع شده کمی است. زنان باردار باید مقدار کافی از ماهی و میگوی سالم تغذیه کنند تا علاوه بر برخوردار شدن از خواص مفید، از مضرات آنها نیز دور باشند.
● باید و نباید های غذاهای دریایی برای زنان باردار و مادران
▪ هرگز ماهی هایی مانند ماهی خال مخالی و ‎.‎.‎. را که حاوی سطح بالایی جیوه هستند، رامصرف نکنید. ماهی هایی که سطح جیوه پائین دارند عبارتند از: میگو، ماهی تن، سالمون و گربه ماهی.
▪ هفته ای ۳۴۰ گرم (دوتا سه وعده) درهفته ماهی و میگو مصرف کنید.
▪ انواع مختلف ماهی و میگو را مصرف کنید.
▪ یک نوع ماهی یا میگو را بیش از یکبار در هفته مصرف نکنید.

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.