• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعلیم و تربیت (بازدید: 1453)
جمعه 3/6/1391 - 9:42 -0 تشکر 526354
والدین و تربیت فرزندان اول

شما چند فرزند دارید؟ فرزند دوم شما با فرزند اول چقدر تفاوت دارد؟ آیا روش تربیتی این دو یکسان بوده است؟ آیا تجربه‌هایی که درباره فرزند اول داشته‌اید درباره فرزند دوم هم به کار برده‌اید؟ یا نه آن را اصلاح کرده‌اید و یا اصلا تغییر داده‌اید؟ در تربیت کدامیک موفق‌تر بوده‌اید؟ فرزند اول یا دوم؟ اصلا تربیت کدامیک برای شما سخت‌تر بوده است و کدامیک راحت‌تر؟

جمعه 3/6/1391 - 9:49 - 0 تشکر 526365

هووی فرزند اول



با تولد نوزاد جدید، محیط منزل سرشار از شادی می‌شود. اما این موضوع برای دیگر فرزندان خانواده چندان اتفاق خوشایندی نیست، چرا كه كوچولوی تازه متولد شده، رقیب آنهاست و روابط آنها بی‌تردید به درگیری و مشاجره می‌رسد كه والدین باید این موضوع را حتماً مد نظر داشته باشند.
حسادت در بین همه خواهرها و برادرها دیده می‌شود و اكثراً هم كار به جر و بحث و دعوا ختم می‌شود. گاه نیز وضع از این هم بدتر شده و به كتك زدن یكدیگر می‌رسد. اما ریشه این مشكل چیست؟ در اغلب موارد با تولد نوزاد جدید، فرزند بزرگتر احساس می‌كند جایگاه خود را در خانواده از دست داده است و به همین خاطر سعی می‌كند موقعیت خود را حفظ كند. در چنین شرایطی كم‌كم ناراحتی و حسادت‌های او شروع می‌شود.
اما وقتی محیط منزل، صحنه دعوا، جیغ، فریاد و گریه‌های بچه‌ها می‌شود، رفتار صحیح چیست؟ در بعضی خانواده‌ها به محض اینكه بچه‌ها شروع به جر و بحث می‌كنند، والدین سعی می‌كنند محیط خانه را به هر قیمتی كه شده آرام كنند. بعضی دیگر از والدین نیز در چنین شرایطی واسطه بین كودكان می‌شوند و با مهربانی مشكل آنها را حل و فصل می‌كنند. اما در واقع، این مشاجرات می‌تواند نتیجه مثبتی برای كودكان داشته باشد.
حسادت یك احساس لازم در بین كودكان است كه رشد شخصیت و اخلاق اجتماعی آنها را شكل می‌دهد. در خلال این جر و بحث‌ها، كودك رفتارهای شخصی و ظرفیت خود را می‌شناسد. همین حسادت‌ها هر كدام را به سمت قابلیت‌ها و توانایی‌های مثبت هدایت می‌كند و ثمره آن در آینده، شخصیت و توانایی‌های متفاوت بچه‌هاست كه خود آنها نیز به خوبی این موضوع را درك خواهند كرد.
یكی از علل مهم حسادت فرزند بزرگتر این است كه او معمولا عهده‌دار بخشی از مسئولیت‌های خانواده است و باید آرزوهای برآورده نشده پدر و مادر را عملی كند. در حالی كه والدین تجربه بیشتری برای تربیت و پرورش فرزند كوچك‌تر كسب می‌كنند و او چندان نگرانی از آینده ندارد. او از لحاظ عاطفی به پدر و مادر نزدیك‌تر است و به نظر می‌رسد بیشتر مورد نوازش آنهاست. همین مسئله موجب حسادت فرزند بزرگتر می‌شود و او سعی می‌كند برای خود قلمرو داشته باشد. پدر و مادر باید روش‌هایی را بشناسند و ابتكار عمل داشته باشند تا فرزند بزرگتر احساس سلطه بر فرزند كوچكتر پیدا نكند.

جمعه 3/6/1391 - 9:49 - 0 تشکر 526366

شش سال؛ فاصله سنی ایده‌آل بین فرزندان؟


یكی از سؤالاتی كه اكثر والدین در مورد تولد فرزندانشان مطرح می‌كنند فاصله سنی بین فرزندان است چرا كه این مسئله یكی از عوامل مهم در بروز حسادت بین آنهاست. اگر اختلاف سنی كم باشد، بچه‌ها زودتر با هم ارتباط برقرار كرده، دوست می‌شوند و بازی می‌كنند. با این حال رقابت و حسادت بین بچه‌ها را به هیچ وجه نباید نادیده گرفت. اگر این فاصله سنی یك یا دو سال باشد، این بحران طبیعی و موقتی است. بر عكس، تولد خواهر یا برادر جدید برای كودك سه ساله- سن ورود به مهد كودك- اتفاقی ناگوار و در واقع فاجعه‌ای است. برخی از پزشكان اطفال توصیه می‌كنند كه فاصله سنی بچه‌ها 5 تا 6 سال باشد. در این صورت پرخاشگری جای خود را به مهربانی و محبت می‌دهد. فرزند اول تا این سن توانسته لذت تك فرزند بودن را در خانواده درك كند و حالا راحت‌تر می‌پذیرد كه مادر وقت خود را به فرزند دیگر نیز اختصاص دهد.

جمعه 3/6/1391 - 9:50 - 0 تشکر 526367

هرگز در مشاجرات بچه‌ها دخالت نكنید!


جر و بحث بین بچه‌ها موضوع نگران كننده‌ای نیست، زیرا حسادت بخشی از رشد شخصیت و زمینه كاهش قدرت مطلق فرزندان و امری سازنده است. این خصلت در پسران و دختران به شیوه‌های مختلف بروز می‌كند. اما اگر بچه‌ها دائم با هم دعوا می‌كنند و هیچ آتش بسی برقرار نمی‌شود، باید با یك مشاور یا روان‌شناس مشورت كرد.
داشتن خواهر و برادر در واقع زمینه‌ای برای كودك به وجود می‌آورد كه او را برای زندگی در اجتماع آماده می‌كند. جایگاهی كه كودك در رابطه خواهر و برادری دارد، نیز تعیین كننده است. شما می‌توانید با محول كردن یك وظیفه خاص به هر یك از فرزندان، احساس حسادت و بدجنسی را وجود آنها كمرنگ كرده و از طرفی نیز به آنها كمك كنید كه هر یك هویت و شخصیت مستقلی داشته باشند.
این بدان معنا نیست كه در روابط بچه‌ها هیچ دخالتی نداشته باشید، بلكه باید راه صحیح رفتار با هر كدام را بدانید. اگر آنها مدام با هم دعوا می‌كنند، برای آرام كردن شرایط، می‌بایست توانایی‌ها و استعدادهای هر كدام را مد نظر داشته باشید و هیچ وقت آنها را با هم مقایسه نكنید زیرا این تصور را در ذهن كودك ایجاد می‌كند كه شما برادر یا خواهر او را بیشتر دوست دارید. توجه داشته باشید خرید هدیه‌های یكسان تنها راه حل این مشكل نیست، بلكه باید سعی كنید در مشاجرات آنها دخالت نكنید. بچه‌ها در قالب دعوا و جر و بحث با مفاهیمی مانند همیاری، كمك و شراكت آشنا می‌شوند. این موقعیت، بسیار مشكل است اما مطمئن باشید نتیجه‌ای مفید خواهد داشت.

جمعه 3/6/1391 - 9:50 - 0 تشکر 526368

مانع از اعمال خشونت شوید


درست است كه حسادت نتایج مثبتی در پی دارد اما جنبه منفی آن را نیز نباید فراموش كرد. در واقع حسادت این احساس را در كودك به وجود می‌آورد كه به او خیلی علاقه ندارید. زمانی كه حسادت بچه‌ها به كتك زدن یكدیگر می‌رسد، بسیار باید دقت كنید. اگر كودك شما منزوی شده و با محیط و اطرافیانش ارتباط برقرار نمی‌كند، در واقع زنگ خطری برای شماست. خشونت و عصبانیت، گوشه‌گیری، مشكلات خواب و تغذیه علائم این ناراحتی محسوب می‌شوند. در چنین موقعیتی بیشتر به او محبت كنید و به او اطمینان خاطر دهید كه چه جایگاهی در خانواده دارد.
مادر باید این نكته را به فرزندش بیاموزد كه با تولد نوزاد جدید عشق و علاقه پدر و مادر بین آنها تقسیم نمی‌شود، بلكه این مهر و محبت برای هر دوی آنهاست. حسادت در حد پایین ایرادی ندارد اما اگر خیلی زیاد شود مانع محبت و آرامش می‌شود.

جمعه 3/6/1391 - 9:50 - 0 تشکر 526369

و سخن آخر اینكه...


برای هر كدام از فرزندتان زمانی را در نظر بگیرید، به محبت و علاقه نسبت به آنها كاملا فكر كنید و به هر كدام بگویید كه جایگاهی در قلب شما دارند. روان‌شناسی كودك گفتن جملاتی از این قبیل كه «من هر دوی شما را یكسان دوست دارم» چندان مفید و ارزشمند نمی‌داند. این سخنان شاید برای حل و فصل دادن مشاجرات بین كودكان راه حل معقولی به نظر برسد اما با واقعیت در تضاد است.
به شیوه‌های مستقل به امور فرزندانتان رسیدگی كنید، به آنها شخصیت بدهید و تفاوت‌های آنها را بشناسید. دوست داشتن به روش‌های متفاوت به معنای بیشتر یا كمتر دوست داشتن یك فرزند نیست. تنها نكته‌ای كه والدین باید رعایت كنند این است كه به هر كدام از بچه‌ها را محترم بشمارند. / به قلم: مریم سادات كاظمی

جمعه 3/6/1391 - 9:51 - 0 تشکر 526370

فرزندان اول خانواده معمولا باهوش تر و موفق‌تر از سایر خواهرها و برادرهایشان هستند



فرزندان اول موفق‌تر اما خودپسند‌ترند!
محققان می‌گویند؛ فرزندان اول در خانواه موفق‌تر اما کمتر متکی هستند.


به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ، بر اساس تحقیق جدیدی که از سوی پژوهشگران فرانسه انجام گرفته، فرزندان اول به احتمال بیشتر در زندگی و کار موفق هستند اما در عوض کمتر روحیه همکاری و تعاون دارند و در مقایسه با فرزندان کوچکتر و جوانتر خانواده کمتر به دیگران متکی هستند.این پژوهش توسط محققان انستیتو علوم تکاملی فرانسه در مونتپلیر انجام گرفته و نشان می‌دهد که فرزندان اول به طور کلی باهوش‌تر هستند و در مقایسه با سایر خواهرها و برادرانشان بیشتر رهبر و مدیر و راهنما می‌شوند اما این ویژگی باعث می‌شود که آنها بیشتر خودبین و خودپسند باشند و کمتر به دیگران اطمینان کرده و کمتر با آنها مشارکت و همکاری می‌کنند.


این یافته حاصل مطالعه روی ۵۱۰ دانش آموز بوده و در مجله علمی نیوساینتیست منتشر شده است.از سویی دیگر نتایج تحقیقات قبلی نیز نشان می داد که آنها وظیفه شناس تر، جاه طلب تر و سلطه جوتر از خواهر و برادرهای کوچکتر از خود هستند .


جالب است که بدانید تقریبا همه فضانوردان مردی  که به فضا رفته اند بزرگترین فرزند یا بزرگترین پسر خانواده شان بوده اند و در طول تاریخ نیز (حتی زمانی که خانواده های پرفرزند معمول بوده است) بیش از نیمی از برندگان جایزه نوبل فرزند اول بوده اند.
بد نیست بدانید برخی از شخصیت ها نظیر هیلاری کلینتون، ریچارد برانسون، جی.کی.رولینگ (نویسنده کتابهای هری پاتر)، وینستون چرچیل همچنین بعضی از ستاره های سینما از جمله: کلینت ایستوود، جان وین، سیلوستر استالونه، بروس ویلیس، و همه بازیگرانی که نقش جیمز باند را بازی کرده اند، همگی فرزند نخست خانواده بوده اند.


پژوهشگران پیش از این نیز تاکید کرده بودند که فرزندان اول خانواده ها باهوش تر از سایر خواهرها و برادرهایشان هستند.  مطالعات انجام گرفته از سوی متخصصان هلندی نشان داده بود که فرزندان اول خانواده ها معمولاباهوش تر از سایر خواهرها و برادرهایشان هستند.


نتایج یک  مطالعه دیگر که بر روی ۱۰۰۰ کودک صورت گرفت و طی آن میزان ضریب هوشی این کودکان از زمان نوجوانی تا سن ۱۸ سالگی ارزیابی شده است نشان داد که میزان ضریب هوشی خواهرها و برادرها تحت تاثیر ترتیبی که متولد می شوند، قرار دارد.


این تحقیق که در مجله هوش منتشر شده است نشان داد که خواهرها و برادرهای بزرگتر در اکثر موارد از ضریب هوشی بالاتری برخوردار هستند.


این پژوهش، تازه ترین بررسی است که نشان می دهد، ترتیب تولد فرزندان در خانواده روی ویژگی های فردی از جمله خطر ابتلابه بیماری های سرطان و آسم، وزن و حتی طول عمر تاثیر قدرتمندی بر جای می گذارد.


این دانشمندان همچنین معتقدند که ترتیب تولد فرزندان می تواند روی فاکتور چپ دست یا راست دست بودن برای نوشتن و درک و چگونگی روابط جنسی آنها در طول عمرشان تاثیر بگذارد.


میگنا

جمعه 3/6/1391 - 14:27 - 0 تشکر 526707

با نام خدا و سلام

ممنون از حضور و فعالیت عالی تون.
بامید حضور مستمر شما در انجمن

«اللهم صل علی محمد و ال محمد و عجل فرجهم» 

رواق منظر چشم من آشیانه توست         کرم نما و فرود آ که خانه خانه توست

انجمن تعلیم و تربیتیها 

جمعه 3/6/1391 - 19:45 - 0 تشکر 527261

ممنون مدیر عزیز خوشحالم از اینکه در کنارتون هستم هم به اطلاعات خودم اضافه میشه هم از اینکه دیگران مطالبم رو میخونن از لحاظ معنوی خیلی برام قشنگه.

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.