• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن کارآفرینی > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
کارآفرینی (بازدید: 788)
سه شنبه 31/5/1391 - 8:47 -0 تشکر 521392
پیش‌زمینه‌هایی که کارجویان باید درباره آن تحقیق کنند

مصاحبه‌های شغلی، همیشه مبحثی بحث‌برانگیز و استرس‌زا بوده‌اند. اساساً مهم‌ترین دغدغه کارجویان درباره نحوه برگزاری این جلسات و فقدان اطلاعات کافی در این زمینه است. آمادگی و افزایش اطلاعات، پیش‌زمینه‌هایی هستند که تا حدود زیادی از فشارها می‌کاهند و فرد را در شرایط بهتری برای پاسخگویی قرار می‌دهند. هر فردی، متناسب با رشته و مهارت خویش باید اطلاعاتی را درزمینه سؤالات تئوری و عملی شغل خویش داشته باشد. به بیان دیگر، آگاهی‌ها و ارتقای معلومات، پیش‌زمینه‌های این فرآیند را تشکیل می‌دهند.

تحقیق درباره شرکت، کسب اطلاعات و آگاهی از جزئیات عملکرد و قوانین هر سازمانی، ملاک‌ها و معیارهای مناسبی برای آگاهی از کارکردهای مدیران هستند. برای آشنایی بیشتر با نحوه برگزاری مصاحبه با ما در این مقاله همراه شوید.

سه شنبه 31/5/1391 - 8:51 - 0 تشکر 521395

بررسی نام شرکت، سوابق و تاریخ آزمون و مصاحبه

یکی از نخستین اولویت‌های کارجویان در این بخش، شناسایی شرکت‌ها و سازمان‌هایی است که باید برای پذیرش در آن‌ها آزمون دهند. بازخوانی سوابق و تاریخچه شرکت، آشنایی با قوانین و در نهایت بررسی و هماهنگ شدن با معیارها، جزو اصول اولیه کار است. 

سه شنبه 31/5/1391 - 8:51 - 0 تشکر 521396

انتظارات مصاحبه کننده از کارجو

مصاحبه‌کننده نیز برای آشنایی بیشتر با نحوه کار و عملکرد کارجویان سؤالاتی می‌پرسد.نخستین پرسش، توصیف کارکردها و نحوه اجرای برنامه‌های مدیران شرکت‌های قبلی است. کارجویان باید تاریخ آغاز فعالیت، آخرین سمت شغلی و روند کار خود را شرح دهند.به یاد داشته باشید، آنچه که در مصاحبه به طور شفاهی می‌گویید، باید منطبق با رزومه شما باشد.

سه شنبه 31/5/1391 - 8:52 - 0 تشکر 521397

شغل جدیدتان را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

آیا شغلی که انتخاب کرده‌اید مطابق با مهارت‌ها و معیارهای شما است؟ آیا واقعاً به ادامه همکاری با شرکت علاقه‌مند هستید و یا به‌دلیل اجبار و نیاز مالی آن را انتخاب کرده‌اید؟ آینده شغلی خود را چگونه ارزیابی می‌کنید. چه اهدافی دارید و تا چه اندازه‌ای در برقراری ارتباط با دیگران موفق هستید؟ عملکرد، توانایی‌ها، دانش و در نهایت، خصوصیات شما با سازمان منطبق است؟ارزیابی این بخش‌ها، به خصوصیات و تمایلات هر فرد بستگی دارد. قطعاً هیچ‌کس بهتر از خودتان نمی‌تواند ملاک‌ها و معیارهای مناسب را برگزیند.

سه شنبه 31/5/1391 - 8:52 - 0 تشکر 521398

روحیه انتقادپذیری و رقابت خود را در چه سطحی می‌بینید؟

مصاحبه شغلی-مصاحبه شغلی-انتقادپذیری خصلتی است که کمتر در کارمندان و حتی مدیران به‌چشم می‌خورد. برای هماهنگ‌شدن با معیارهای هر شرکت و سازمانی باید مطابق با الگوهای کاری و رفتاری آنان عمل کنید.نظلام و قوانین هر شرکت، معرف جهت‌دهی و سیاست‌های مدیران آن است. بنابراین در مواجهه با چنین دستورالعمل‌هایی باید سیاست محافظه‌کارانه و اطاعت را در برنامه کاری خود قرار دهید. اما جو محیط کاری نیز تأثیر زیادی بر نحوه کارکردهای کارمندان دارد. رقابت میان کارمندان اگر به معنای واقعی آن باشد، موجب به‌وجودآمدن اتفاقات و نتایج بسیار مطلوبی در اثربخشی و ارتقای سطح کمی و کیفی کار خواهد شد. بنابراین باتوجه به مهارت و دانش خودتان و به‌دور از هرگونه حاشیه‌پردازی، موازی با قوانین و دستورات شرکت، به‌کارتان ادامه‌دهید. 

سه شنبه 31/5/1391 - 8:52 - 0 تشکر 521399

وظایف و انتظارات جدید

مسلماً انتظارات کارفرمای جدید از شما مطابق با کارکردها، سمت‌ها و مسئولیت‌های پیشین خواهد بود. حتی در برخی موارد میزان این مسئولیت‌ها نیز افزایش می‌یابد و تصمیمات ووظایف جدیدی در برنامه کاری شما قرار خواهد گرفت. معمولاً در شروع کار، مدیر برای ارزیابی صحت آموخته‌ها و سطح دانش کارجویان، با ترفندهای مختلف سعی می‌کند تا آن‌ها را بیازماید، حتی در ابتدا فشار کاری چند برابر می‌شود تا آستانه تحمل‌پذیری کارجویان تعیین شود. کارجویان نیز باید برای ایجاد یک رابطه پایدار و اعتمادپذیری بیشتر، تلاش کنند. شرح وظایف و کارکردهای قبلی، تا حدودی مدیر جدید را با قابلیت‌های شما آشنا می‌کند. صداقت و حفظ اعتمادبه‌نفس، بهترین راهبردهای مقابله با چنین پرسش‌هایی هستند.

سه شنبه 31/5/1391 - 8:53 - 0 تشکر 521400

مهم‌ترین چالش‌ها و مشکلاتی که با آن مواجه شدید چه مسائلی بودند و برای مقابله با آن‌ها چه راهکاری اندیشیدید؟

پاسخ به این پرسش‌ها، ارزیابی سطح توانایی‌ها و مهارت‌های هر فرد است. در واقع طرح این پرسش، نفوذی آشکار به عمق روحیات و شخصیت شما تلقی می‌شود. نوسان‌های اقتصادی، اعتصاب‌های کارگری، شرایط سخت کاری و در نهایت کمبود بودجه، جزو مهم‌ترین مشکلاتی هستند که مدیران و کارمندان را به چالش می‌کشند و در این میان، حفظ ارزش‌ها و استفاده ازراهکارهای منطقی، سطح توانایی‌ها، ویژگی‌ها و مدیریت هر فرد را نشان خواهد داد.

سه شنبه 31/5/1391 - 8:53 - 0 تشکر 521401

دلایل تغییر شغل خود را توضیح دهید؟

مصاحبه شغلی-در آغاز قراردادهای کاری، طرفین موظف و متعهد به اجرای اصولی می‌شوند که تخطی از آن‌ها موجب بروز اختلاف و کارشکنی در سازمان خواهد شد. ممکن است دلایل زیادی برای این اقدام وجود داشته باشد. اما نباید مسائل شخصی را با مسائل کاری درهم‌آمیخت. اصلی‌ترین دلایل این بخش عبارتند از: ناکافی بودن حقوق دریافتی، مطابق نبودن شرایط کاری و هماهنگ نبودن اعضا و کارمندان با مدیر، تطابق‌ناپذیری وعده‌ها با کارکردها و در نهایت محیط و مسافت محل کار،حتی گاهی این تغییر و تحول می‌تواند جنبه‌های مثبتی نیز به‌همراه داشته باشد، مثلاً ارتقای تحصیلی و شغلی، نیاز به دوره‌های آموزشی بیشتر و احساس حضوری فعال‌تر در یک شرکت یا سازمان بزرگ‌تر، همیشه دیدگاه منفی و ناهماهنگی میان کارمندان با مدیر دلیلی برای تغییر شغل نیست،به یاد داشته باشید، همیشه شرایط مطابق با خواسته‌های شما نخواهد بود، گاهی اوقات وجود موانعی، شرایط ادامه همکاری را بسیار دشوار می‌کند، شاید اندکی تحمل و تلاش مضاعف بتواند تا حدودی جو را آرام‌تر کند. 

سه شنبه 31/5/1391 - 8:54 - 0 تشکر 521402

از مدیر و سرپرست خود چه انتظاری دارید؟

یكی از زیركانه‌‌ترین سبك‌هایی كه در مصاحبه با آن مواجه می‌شوید، روش‌های بازیابی اطلاعات روان‌شناختی و ارزیابی شخصیتی است. در واقع مصاحبه‌كننده با طرح این پرسش، خواستار آگاهی از انتظارات، خصوصیات همكاری درون‌سازمانی و عوامل تاثیرگذار خارجی در روند بهره‌وری و تولید شركت است. همان‌طور كه از مدیر خود انتظار دارید تا متناسب با كاركردها و توانایی‌های شما پاداش و حقوق مناسبی بدهد، وی نیز چارچوب‌ها و خصوصیات خودش را دارد. برقراری ارتباطی کاملاً هماهنگ و همسو با معیارهای شركت، نیاز به زمان كافی و شناختی دوجانبه دارد.در همین رابطه، می‌توانید با فعالیت آزمایشی خود در دوره‌‌های سه تا شش ماهه و اجرایی‌كردن طرح‌ها و برنامه‌ها، ضمن برآورده‌كردن انتظارات مدیر و جلب رضایت وی، توانایی‌های خود را بر همگان ثابت كنید و بدین طریق ماهیت خود را نشان دهید. 

سه شنبه 31/5/1391 - 8:54 - 0 تشکر 521403

نحوه مصاحبه حضوری و قالب رزومه

نحوه مصاحبه شغلی-حفظ خونسردی و اعتمادبه‌نفس، اصلی‌ترین عامل موفقیت در مصاحبه‌های شفاهی است. كافی‌است با پیش‌زمینه‌های قبلی و مطالعه سؤالات اغلب مصاحبه‌ها، میزان آگاهی خودتان را افزایش دهید.بدون حاشیه‌پردازی و توضیحات اضافی درباره عملكردتان، مهم‌ترین سوابق و افتخارت تحصیلی و شغلی خود را ذكر كنید. اساسی‌ترین بخش رزومه همان طرح یا قالب نوشتار اولیه است که درواقع رد یا پذیرش هویت شغلی و تحصیلی را تایید می‌کند. عنوان شغلی که برای خود برمی گزیند؛نشان دهنده جایگاه علمی و میزان مهارت شما خواهد بود. توانایی‌ها، عناوین و سمت‌های شغلی و درنهایت سوابق، بیشترین و مؤثرترین امتیاز را در روند تصمیم‌گیری کارفرما دارند. اما مرحله دوم ارزیابی مهارت‌ها است. تطبیق آنچه که عنوان کرده‌اید و صحت آنچه که در عمل اجرا خواهید کرد؛ هویت و توانایی واقعی شما را مشخص خواهد کرد.

سه شنبه 31/5/1391 - 9:16 - 0 تشکر 521413

مثبت اندیش باشید.

افراد استخدام كننده (كارفرما) تمایل به شنیدن عذر و بهانه ها یا احساسات بد در مورد یك تجربه منفی را ندارند .این قواعد به جویندگان كار كمك خواهد كرد تا استعدادهای پنهان خود را در فرصت‌های استخدامی نشان داده و احتمال موفقیت خود را به حداكثر برسانند :

1. در مورد تجارب و مهارت‌هایتان به وضوح و با علاقه صحبت كنید. زبان حرفه ای داشته باشید ، اما از اینكه شخصیت تان بطور كامل برملا و روشن شود، هراسان نباشید. به نشانه بی میلی وقفه‌های كوتاه و مكث نكنید. شما برای هر پاسخ نیاز به چند ثانیه زمان دارید.

2. مثبت اندیش باشید. افراد استخدام كننده (كارفرما) تمایل به شنیدن عذر و بهانه ها یا احساسات بد در مورد یك تجربه منفی را ندارند. اگر آنها در مورد رتبه یا نمره پایین، تغییر ناگهانی شغل یا نقص سابقه‌تان جویا شدند، حالت دفاعی به خود نگیرید. در عوض توجه‌تان را به حقایق و واقعیات (خلاصه وار) و آنچه شما از تجربه‌تان یاد گرفتید، متمركز كنید.

3. آمادگی ارائه مهارت‌ها و تجاربتان را داشته باشید تا وقتی آنها شرح حالی از شغل‌تان را خواستند، ارائه دهید. موقعیت‌تان را در ذهن كارفرما به‌عنوان فردی با یكسری مهارت‌ها و صفات ویژه، تثبیت كنید. كارفرمایان مسایلی دارند كه نیاز به حل آنها توسط كارمندان با مهارت‌های ویژه دارند. در توصیف مناسب صفاتتان مؤثر عمل كنید.

4. قبل از مصاحبه استخدامی اطلاعاتی در مورد شركت یا كار آینده‌تان بدست آورید. اطلاعاتی مهم شامل فعالیت‌هایی كه توسط كارفرما اجرا شده است، ثبات مالی كارفرما چگونه است؟ و چه نوع شغل‌هایی در ارتباط با كارفرما است ؟تحقیق كنید چگونه می توانید به كارفرما در جریان جستجوی شغلی در مورد آن سازمان و توانایی و پتانسیل شما در آن سازمان كمك كنید. بدانید چگونه می توانید به شركت كمك كنید و سؤالهایی را آماده كنید كه از مصاحبه گر در مورد شركت سؤال كنید.

5. برای مصاحبه زود حاضر شوید. برنامه ریزی كنید كه 10 تا 15 دقیقه قبل از زمان مقرر، به محل مصاحبه برسید. رسیدن خیلی زود، كارفرما را دست و پاچه می كند و شرایط نامطلوب و ناشیانه ای ایجاد می كند. به همان نسبت دیر رسیدن در ابتدا یك تصور بدی به جای می گذارد. شخصاً در مورد زمان و ترتیب مصاحبه سؤال كنید.


6. یك كلاسر (كیف كاغذ) یا دفترچه یادداشت یا لااقل یك دسته كاغذ مرتب شده و تا خورده كه نام كارفرما روی آن نوشته شده باشد، همراه داشته باشید.

7. خلاصه اطلاعات و لیستی از سؤالاتی كه برای پرسش نیاز دارید همراه آورید. لیستی از سؤالاتتان را ارائه دهید كه مطمئن شوند شما اطلاعات مورد نیاز برای تصمیم گیری را جمع آوری كرده اید. نبایستی به خاطر بردن یادداشتها در طی مصاحبه پریشان شوید.

8.  آداب معاشرت را رعایت كنید و در گفتگو و محاوره در طی مصاحبه سهمی داشته باشید. خیلی اوقات چگونگی مهارتهای اجتماعی جزء تصمیم گیری آنهاست.

9. بعد از مصاحبه، نام و لقب (عنوان) همه مصاحبه كنندگان،سؤالهای باقیمانده و اطلاعاتی كه كسب كردید را بنویسید. اگر شما مرتباً در حال مصاحبه هستید، این فرایند به شما كمك می كند تا مدام به كارفرمایان توجه كنید و بوضوح تفاصیل را تعریف و بیان كنید.

10. در آخر، مصاحبه را با گفتن لطف سركار زیاد یا مرحمت سركار زیاد یا سپاسگزارم پایان ببرید. كارفرمایان به حركات و اشارات شما در موقع حرف زدن توجه می كنند كه گواهی برای توجه تان به جزئیات و علاقه تان به این شغل است


منابع :


inc


بازار کار-ترجمه: سید رسول میرزایی موسوی

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.