• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن شمال > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
شمال (بازدید: 1180)
شنبه 28/5/1391 - 0:46 -0 تشکر 516948
بهشهر، مذهبی و زیبا

شهرستان زیبای بهشهر یكی از شهرستان های استان مازندران است كه از شمال به خلیج میان كاله، از شرق به شهرستان كردكوی، از جنوب به دامنه های البرز و شهرستان دامغان و از غرب به شهرستان ساری و نكا محدود می‌شود. بهشهر به سبب آب و هوای بسیار مطلوب خود همواره مورد نظر شاهان و خوانین محلی بوده و وجود كاخ‌های متعدد در این منطقه‌ی دیدنی از استان مازندران‌؛ گواهی برای این ادعاست.

شنبه 28/5/1391 - 0:47 - 0 تشکر 516949

بهشهر در طول تاریخ


بهشهر در طول تاریخ به نامهای مختلف از جمله "كبود جامه"، "پنجه هزار"، "كلباد" و "خرگوران" خوانده  شده  است. این ناحیه توسط شاه عباس اول خریداری شد و در سال 1021 هجری قمری به دستور وی شهری در آن جا احداث گردید. این شهر جدید، "اشرف البلاد" نام گرفت كه اقامتگاه شاه عباس اول در مازندران بود. "اسكندر بیك منشی" مورخ صفوی؛ درباره بنای این شهر می نویسد:  باغ ها و عمارت عالی از قبیل كاخ، حمام، تالارها و بیوتات توسط استادان چیره دست ساخته شد و بر این شهر همان نام اشرف گذارده شد.


شنبه 28/5/1391 - 0:48 - 0 تشکر 516950

مجموعه تاریخی عباس آباد بهشهر به فاصله 9 كیلومتری جنوب شرقی شهرستان بهشهر، بر فراز ارتفاعات البرز بعد از روستای علی تپه (التپه) و در دل جنگل انبوه واقع گردیده است. راه دسترسی به مجموعه مذكور از طریق جاده آسفالته ای است كه از جاده اصلی بهشهر-گرگان منشعب شده و بعد از عبور از روستای التپه به محوطه مذكور منتهی می‌گردد. شیب عمومی محوطه از سمت جنوب به سمت شمال است. این وضعیت و همچنین وجود آب و چشم‌اندازهای زیبا عامل مهم شكل‌گیری معماری دوره صفویه در محوطه مذكور بوده است.

شنبه 28/5/1391 - 0:49 - 0 تشکر 516951

باغ تاریخی عباس‌آباد


باغ تاریخی عباس‌آباد بهشهر، بر بالای تپه ای طبیعی احداث گردیده است، بدین ترتیب كه مهندسین دوره صفوی با بریدن تپه و ایجاد پله و صفه، باغی مطبق و پلكانی را ایجاد نموده‌اند و در بالاترین قسمت تپه اقدام به عمارت‌سازی نموده‌‌اند.



این باغ بر اساس شواهد بدست آمده یكی از بی‌نظیرترین باغهای ایرانی است. علاوه بر عمارت سازی مذكور، در قسمت تراس مركزی، حوض بزرگ در مركز و حوضهای كوچكتر در اطراف احداث نمودند.
به پیروی سطح شیبدار و همچنین لوله‌های سفالی، آب از فرادست حوض مركزی به صورت فواره ظاهر می‌گشته و مابقی از طریق لوله های سفالی، حوضهای جانبی را پر می‌كرده است.
معماری در باغ و باغسازی كاملاً به صورت قرینه انجام پذیرفته كه موجب زیبایی آن را فراهم می آورده است.

شنبه 28/5/1391 - 0:49 - 0 تشکر 516952

محوطه گلباغ (ایستگاه توزیع آب)


محوطه گلباغ یا ایستگاه توزیع آب به فاصله 600 متری از باغ واقع گردیده است  
محوطه مذكور در ادامه یك شیب قرار داشته به نحوی كه، شیب را بریده و آن را به صورت یك سطح تقریبا صاف در آورده‌اند. اختلاف ارتفاع محوطه فوق نسبت به باغ در حدود 10 متر می‌باشد. بنابر احتمال، آب چشمه (سرچشمه یا قوری چشمه( به محوطه فوق هدایت می‌گردیده، سپس با گردش در حوضهای متعدد به یك آرامش و تصفیه می‌رسیده است و بعد از آن به پیروی از سطح شیبدار و همچنین لوله‌های سفالی به سمت باغ اصلی حركت می‌كرده است  
وسعت منطقه گلباغ در حدود 3500 متر مربع است و بر اساس بقایای معماری برج محوطه گلباغ در دوره صفویه، به لحاظ اهمیت در امر آبرسانی، توسط نگهبانانی محافظت می‌گردیده است.

شنبه 28/5/1391 - 0:50 - 0 تشکر 516953

بنای حمام تاریخی عباس‌آباد


در ضلع غربی باغ و متصل به آن و در سطحی پایین‌تر از باغ، بنای حمام تاریخی با زیر بنایی به وسعت 160 متر مربع قرار دارد.


بر اساس ظواهر امر و بررسی‌های به عمل آمده، پوشش سقف بنای حمام گنبدی شكل بوده است و مصالح عمده سازه آن آجر بوده و همچنین از تزیینات كاشی و ملاط ساروج در آن استفاده شده است.
بنای حمام از بخشهای زیر تشكیل شده است:


1-    بخش سر بینه (رختكن) :


بخش فوق علاوه بر كاشی كاری دارای حوضی به ابعاد 5/1×1 متر و به عمق 70 سانتیمتر است.
عملكرد حوض مذكور در واقع برای شستن پا و عادت كردن بدن فرد استحمام كننده به هوای بیرون از حمام بوده است تا از بیماریهای ناگهانی جلوگیری شود.
2-    فضای میاندر:



فضای مذكور در حد فاصل بین فضای سربینه و گرمخانه (محل استحمام) احداث گردیده


است. بر اساس شواهد و همچنین حفریات باستان شناختی، كف و دیوار فضای میاندر به تزیین كاشی مزین بوده است. عملكرد فضای میاندر در واقع موجب آمادگی بدن فرد


استحمام كننده به هوای گرم فضای گرمخانه بوده است و بعلت عادت كردن بدن به هوای گرمخانه از بیماریهای ناگهانی پیشگیری می‌شده است.


3-    گرمخانه:


فضای مذكور در ضلع جنوب شرقی فضای میاندر احداث گردیده است. در واقع فضای گرمخانه محل شستشو و استحمام بوده است. بر اساس یافته‌های باستان شناختی، فضای گرمخانه بنای حمام تاریخی عباس‌آباد دارای حوضهای متعدد بوده است. حوضهای متعدد در بنای این حمام، بیان كننده رعایت بهداشت و عدم استفاده از خرانه به صورت عمومی است. علاوه بر مورد فوق و با توجه به خاك برداریهای انجام شده، مشخص گردیده است كه فضای گرمخانه مزین به كاشی با لعابهایی به رنگهای مختلف بوده است.


4-    خزانه آب گرم:


این قسمت از بنا در ضلع غربی حمام، حد فاصل فضای میاندر و گرمخانه احداث ‌گردیده است.آب از قسمت شمالی بنا وارد فضای مذكور شده، سپس آتش موجب گرم شدن آب در خزانه می‌گردیده است.


5-    كانال (گربه رو) عبور جریان هوای گرم:


كانال فوق از قسمت تون وگلخن حمام كه در زیر خزانه آب گرم قرار دارد با جهت‌های مختلف در زیر كف فضای گرمخانه و میاندر امتداد یافته و به دود كشهایی كه در بدنه و دیوار بنای حمام، موجود می‌باشند متصل می‌گردید.


كانال مذكور وسیله انتقال دود و حرارت بوده است، بطوریكه عبور جریان هوای گرم علاوه بر گرم كردن آب خزانه، سبب گرم شدن كف فضای میاندر و فضای گرمخانه می‌شده است.

شنبه 28/5/1391 - 0:51 - 0 تشکر 516954

كاخ صفی آباد بهشهر


كاخ صفی آباد در بالای كوهی مشرف به بهشهر قرار دارد. این كاخ از جمله ابنیه‎ تاریخی و باشكوه دوره‎ صفویه است كه در دوران قاجار به علت بی توجهی به كلی ویران گردید، ولی مجدد باهمان اسلوب و ویژگی معماری عصر صفوی دوباره سازی شد. در این دوره همچنین محراب قدیمی آن كه به مرور زمان خراب و مسدود شده بود، مجدداً بازسازی شد.




شنبه 28/5/1391 - 0:51 - 0 تشکر 516956

دریاچه عباس آباد بهشهر


این دریاچه در ارتفاع 400 متری از سطح دریا در جنوب شرقی بهشهر میان جنگل قرار گرفته است و به دلیل ساخت و سازهایی كه شاه عباس در اطراف آن انجام داد، به نام عباس آباد معروف گشته است. وسعت آن حدود10 هكتار و عمق آن نزدیك به ده متر است. این دریاچه به دلیل دسترسی مناسب سواره، محوطه اتراق، آثار باستانی، شیرینی،آب و هوای مناسب، قابلیت های توریستی فراوان دارد.


شنبه 28/5/1391 - 0:52 - 0 تشکر 516957

خلیج میانكاله بهشهر


شبه جزیره میانكاله با طبیعتی بكر ، محل اسكان پرندگان مهاجر ، حیوانات وحشی در منطقه بوده وبعنوان یكی ازبزرگترین ومهمترین منابع حیات وحش در جهان به ثبت رسیده است.شبه جزیره میانكاله با تپه های شنی ساحلی به طول 5/6 كیلومتر از دریا منفك می گردد. وسعت و بویژه دهانه آن به نسبت كاهش یا افزایش آب كم و زیاد و كوتاه و دراز می شود. فضای شبه جزیره مرغزار نیمه مشجری است كه عمده ترین درختچه های آن را بوته های انار و تمشك وحشی تشكیل داده اند. همه ساله صدها هزار پرنده مهاجر، از انواع فلامینگو، قو و غازهای خاكستری، پیشانی سفید، قره غاز،انواع اردكها و مرگوس كاكلی در این شبه جزیره فرود می آیند و به تولید مثل و زمستان گذارنی می پردازند.


شنبه 28/5/1391 - 0:53 - 0 تشکر 516958

غار هوتو بهشهر


در روستای تروجن در یك كیلومتری غرب بهشهر در مدخل ورودی شهر قرار دارد و تیغه هائی از سنگ، قطعاتی از استخوان سگ دریائی، آهو و اسكلت 3 انسان است كه احتمالاً در 75000 الی50000 سال قبل می زیستند و از اماكن باستانی مشهور كشور جهان به شمار می رود البته رفتن به درون باغ با هماهنگی سازمان میراث فرهنگی استان مقدور است.


شنبه 28/5/1391 - 0:53 - 0 تشکر 516959

پارك توسكا چشمه بهشهر


در مسیر حركت به سمت شرق مازندران، ۵۰ كیلومترى گلوگاه، طبیعت با همه وجود اظهار خدنمایى مى كند. این پارك سر راه ییلاقات و جاده هاى جنگلى و كوهستانى قرار گرفته و داراى امكاناتى نظیر پاركینگ، سرویس بهداشتى،نمازخانه، آب و ... است.

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.