• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
بهداشت و سلامت (بازدید: 550)
جمعه 27/5/1391 - 19:10 -0 تشکر 516700
اخبار ژنتیک"

محققان ژن هایی را مورد مطالعه قرار داده اند که شکل گیری غده سرطانی را کنترل می کنند و یکی از آنها را که با عنوان “دکورین” شناخته می شود، شناسایی کرده اند.

این ژن در غده های سرطانی نسبت به سلول های نرمال پروستات کمتر دیده شده است و اکنون محققان امیدوارند در آینده، “سنجش سطح دکورین” راه تشخیص قابل اعتمادی برای سرطان پروستات بشود.

پشتیبانی این تحقیق را موسسه سرطان پروستات بریتانیا و انجمن تحقیقات پزشکی (ام آر سی) بر عهده دارند.

محققان بر این باورند که ژن دکورین ممکن است نقش مهمی در رشد غده سرطانی داشته باشد.

دکتر اکسل تامسون، سرپرست این گروه تحقیق گفت: “ما ژن هایی را که در رشد اولیه پروستات فعال اند شناسایی و رفتار آنها را در طول گسترش سرطان پروستان مقایسه کردیم. واقعا هیجان انگیز بود وقتی کشف کردیم که میزان یکی از این ژن ها (دکورین) در سلول های سرطانی در مقایسه با میزانش در سلول های سالم پروستات کمتر است.”

“این بررسی نشان می دهد که نقش دکورین ممکن است کاهش رشد سرطان باشد، که در این صورت، احتمال هیجان انگیزی است.”

اگر این احتمال به قطعیت برسد، به این معنا خواهد بود که در آینده، ارزیابی سطح دکورین ممکن است راه تشخیص قابل اعتمادی برای سرطان پروستات باشد؛ و همچنین به تشخیص میزان فعال بودن این بیماری کمک کند.”

این یافته ها بخشی از نتایج یک تحقیق مستمر درباره تاثیر محیط پیرامون سلول های سرطانی روی رشد غده هاست.

دکتر کیت هولمز از موسسه سرطان پروستات بریتانیا گفت: “این نوع تحقیقات روی مراحل اول سرطان برای کمک به بهبود درک ما از رشد سرطان پروستات و حرکت به سمت یافتن راه های بهتر برای تشخیص و درمان این بیماری اهمیت زیادی دارد.”

به گفته او سالانه ۱۰ هزار مرد جان خود را در اثر سرطان پروستات از دست می دهند، ولی دانش بشر درباره اینکه غده سرطانی پروستات چگونه رشد می کند، هنوز ناچیز است.

او گفت: “انجام تحقیقات بیشتر در این زمینه و حمایت از این گونه تحقیقات برای کشف سرنخ هایی شبیه این، بسیار مهم است.”

یافته های این گروه از دانشمندان در نشریه علمی پلاس وان منتشر خواهد شد

يکشنبه 29/5/1391 - 0:21 - 0 تشکر 518661

ژنتیك در تعریق كف دست و پا نقش دارد

چاپ فرستادن به ایمیل

متخصص پوست و مو گفت: افزایش تعریق موضعی بدن در كف دست و پا یا زیر بغل یك بیماری شناخته شده پوستی است كه احتمالا ژنتیك در به وجود آمدن آن نقش دارد.

دكتر "محمد شیزرپور" در گفت وگو با ایرنا افزود :تعریق قسمت های موضعی بدن مثل دست و پا هیچ ارتباطی به داخل بدن و بیماری های داخلی و غدد ندارد.

وی اظهار داشت : علت به وجود آمدن این تعریق ها نامشخص است و معمولا ژنتیك در به وجود آمدن آن نقش دارد.

شیزرپور خاطر نشان كرد :این بیماری معمولا از سنین كودكی و نوجوانی آغاز می شود و تا 40 الی 50 سالگی طول می كشد.

به گفته وی تعریق یا عرق كردن برای خنك كردن و خنك نگه داشتن بدن ضروری است به طوری كه تعریق راه اصلی دفع سموم بدن نیست .

این متخصص پوست و مو ادامه داد: وظیفه اصلی تعریق تنظیم درجه حرارت بدن است. آبی كه از طریق غده های عرق به سطح پوست می رسد و ما آن را به عنوان عرق می شناسیم در سطح پوست تبخیر می شود. وی افزود: واكنش تبخیر واكنشی گرما گیر است و با تبخیر عرق در سطح بدن گرمای درون بدن كاهش می یابد و تنظیم می شود.

شیزرپور خاطر نشان كرد :در برخی افراد تعریق زیادی و بیش از اندازه صورت می گیرد و زمانی كه بدن نیازی به خنك كردن ندارد تعریق زیادی اتفاق می افتد.

وی با اشاره به اینكه تعریق گاهی به صورت موضعی محدود به كف دست و پا ، زیر بغل و یا سر و صورت ایجاد می شود اظهار داشت : این تعریق ها گاهی بدون هیچ علت مشخص و به شكل اولیه ممكن است ژنتیكی باشد.

این متخصص پوست و مو گفت :گاهی این تعریق ها به صورت ثانویه به بیماری های داخلی و یا مصرف برخی داروها ارتباط دارد كه باید این افراد توسط متخصص پوست تحت بررسی قرار بگیرند.

وی افزود :افزایش تعریق می توان به یائسگی ، پر كاری غده تیروئید ، بیماری هوچگین ، سكته مغزی ، مصرف برخی داروهای ضد فشار خون و برخی داروهای اعصاب باشد .

شیزرپور در خصوص داروهای ضد عرق موضعی خاطر نشان كرد :تعدادی داروهای موضعی به شكل كرم ، محلول و یا داروی تركیبی به عنوان داروی ضد عرق وجود دارند كه ماده اصلی و مؤثر همه اینها ملح آلومینیوم كلراید است .

وی اضافه كرد :این ماده در درمان افزایش تعریق موضعی تا حدی مؤثر است و تا زمانی كه مصرف می شود موثر است و بهتر است زیر نظر متخصص پوست مصرف شود.

این متخصص پوست و مو یاد آور شد : قرار دادن كف دست و پا درون یك ظرف پر از آب و عبوردادن یك جریان الكتریسیته با شدت كم از درون این ظرف در واقع این یك دستگاه مخصوص است كه برای درمان افزایش تعریق كف دست و پا تاثیر دارد و می توان به مدت 15 دقیقع دست و پا را در آن قرار داد.

يکشنبه 29/5/1391 - 0:25 - 0 تشکر 518665

شف دی‌ان‌ای «خودخواه» در حیوانات برای اولین بار


سایر مطالب - ایسنا نوشت:



محققان دانشگاه اورگان برای اولین بار موفق به شناسایی نوعی دی‌ان‌ای میتوكندری «خودخواه» در یك گونه حیوانی شدند كه در حقیقت به موجود آسیب رسانده و شانس آن را برای بقا كاهش می‌دهد.





این نتایج كه در مجله PLoS One منتشر شده، از عجایب زیستی است كه شباهت زیادی به فرایند سلولها در زمان پیری داشته و پیش از این در حیوانات ناشناخته بوده اما ممكن است یك ابزار جدید مهم را برای بررسی پیری در انسان در اختیار دانشمندان قرار دهد.
دی‌ان‌ای میتوكندریای خودخواهی پیش از این در گیاهان مشاهده شده بود،‌اما برای اولین بار است كه در حیوانات شناسایی شده و كشف آن بطور تصادفی در جریان بررسی ژنتیكی نوعی كرم لوله‌ای موسوم به Caenorhabditis briggsae صورت گرفته است.
دی‌ان‌ای ماده‌ای است كه كدهای ژنتیكی پایه را برای موجودات زنده در خود نگه داشته و از طریق فرایندهای پیچیده زیستی به هدایت عملكردهای سلولی سودمند می‌پردازد. مقداری از این ماده در میتوكندری یا نیروگاه تولید كننده انرژی سلولها نیز یافت و در بخشی از تكامل از دی‌ان‌ای جدا شده استمیتوكندری بطور معمول در جهت منافع سلول كار كرده و اگرچه تا حدودی از سلول جدا است، اما دی‌ان‌ای خودخواه یافت شده در برخی از میتوكندری‌های گیاهان و اكنون در حیوانات با تفاوت عمده ای روبرو است. این میتوكندری سریع‌تر از دی‌ان‌ای خود را تكثیر كرده، هیچ عملكرد سودمندی برای سلول نداشته و در برخی موارد حتی به سلول آسیب می‌رساند.برای مثال در گیاهان این میتوكندری خودخواه بر گل‌دهی تاثیر گذاشته و حتی باعث سترونی می‌شود.





سوال بوجود آمده این است كه اگر این بخش نمی‌تواند به بقا و تولید مثل موجود سود برساند، چرا در اثر فشار تكاملی از بین نمی‌رود؟ به گفته دانشمندان، دوام آن مثالی برای عدم كاركرد همیشگی انتخاب طبیعی چه در موجود چه در سطح سلولی است.


برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.