• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن خانواده > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
خانواده (بازدید: 4992)
جمعه 27/5/1391 - 3:1 -0 تشکر 515835
مهارت‌های زندگی

حل اختلافات زناشویی چه زمانی و کجا؟

سروصدایشان، در همه ساختمان شنیده می شد؛ البته بار اول شان نبود و همسایه ها هم به دعواها و دادوبیدادهای هرازگاه شان عادت کرده بودند و برای آشتی دادن زن و شوهر جوان، پیش قدم نمی شدند. فقط دل شان برای پسر کوچولویشان می سوخت و هر بار که او را در راهرو یا حیاط می دیدند، با تاسف، سر تکان می دادند و زیر لب می گفتند: «طفلکی چی می کشه وسط این همه جروبحث.»

 

این بار هم، تفاوت زیادی با دفعه های قبل نداشت، ولی همین که خواستم پنجره را ببندم، فریادهای مادر جوان را شنیدم که از پسرش می خواست از او دفاع کند و بگوید که پدرش اشتباه کرده است. دخالت دادن یک پسر کوچک پنج ساله، در دعوای دوتا آدم بزرگ که دست کم، شش برابر او سن دارند، واقعا کار عاقلانه ای است؟

وقتی والدین، فرزندشان را در اختلاف میان خود دخالت می دهند، کودک فکر می کند که «بابا و مامان که دوتا آدم بزرگ هستن، نمی تونن مشکل خودشون رو حل کنن. پس، چه طوری می خوان مراقب من باشن؟» به نظر می رسد تنها نتیجه وارد کردن کودک در جروبحث های زن و شوهری، بی اعتبار شدن والدین باشد.

● شهادت می دهد، اما…

بروز اختلاف میان والدین، امری طبیعی و اجتناب ناپذیر است، اما مشکل از جایی شروع می شود که این اختلاف نظر، در حضور کودکان، مطرح و حتی گاهی از آن ها، به عنوان ابزاری برای قضاوت میان شان، دفاع یا طرد یکی از والدین مورد استفاده قرار گیرد. وقتی کودک، تحت فشاری که والدین به او وارد می کنند، مجبور می شود علیه پدر یا مادرش حرف بزند، نتیجه اش آزردگی شدید و به وجود آمدن این ذهنیت در اوست که «من، بابا یا مامان رو ناراحت کردم و دیگه نمی تونم روی حمایت اون حساب کنم.»

● ترفندهای کودکانه

وقتی بچه ها، ناظر جروبحث والدین هستند، به خصوص وقتی می شنوند که پدر یا مادر می خواهد خانه را ترک کند یا درباره طلاق حرف می زند، احساس خطر کرده و بدون این که از او خواسته شده باشد، خودش را قاطی دعوای بزرگ ترها می کند. مثلا تصمیم می گیرد میانداری کند، خودش را به مریضی می زند، صدای تلویزیون را بیش از حد بلند می کند یا هرکار دیگری که توجه پدر و مادر را جلب کرده و دعوا را خاتمه می دهد؛ ولی چرا او، دست به دامن این راه حل ها و ترفندها می شود؟ چون از اختلاف نظر شما وحشت کرده و احساس ناامنی می کند؛ بنابراین به هر روشی متوسل می شود تا شما را دوباره آرام و مهربان ببیند.

● حل اختلاف؛ چه زمانی و کجا؟

همان طور که پیش از این اشاره شد، بحث و اختلاف نظر، در همه خانواده ها به وجود می آید، اما مهم این است که این اختلاف ها، چگونه و کجا مطرح شود. شما می توانید زمانی که فرزندتان در منزل نیست، مشکلات تان را با همسرتان درمیان بگذارید یا حتی از کودک بخواهید که برای مدتی کوتاه، شما را تنها بگذارد تا بتوانید با هم حرف بزنید. در هر صورت، فرزند شما باید مطمئن باشد که هنوز دوستش دارید و قرار نیست تنهایش بگذارید؛ بلکه مثل همه بزرگ ترها احتیاج دارید که کمی با هم تنها باشید.

● آیا کودک، مقصر است؟

پیش از وارد کردن کودک به مشاجرات یا بحث های خانوادگی، به این موضوع فکر کنید که آیا این اختلاف نظر، به طور مستقیم، به کودک مربوط است؟ متاسفانه، در بسیاری از موارد، کودک، هیچ نقشی در مشاجرات والدین ندارد و به خاطر باورهای والدین در مورد این که «بچه ما، از همین الان، باید بدونه در خانواده اش چی می گذره»، وارد بحث می شوند.

تعبیر اشتباه والدین هم این است که «وقتی در جریان مشکلات ما قرار بگیره، بیش تر قدرمون رو می دونه یا راحت تر با مشکلات کنار میاد»، اما آیا این والدین، هیچ وقت از خودشان پرسیده اند که آیا حضور کودک، کمکی به حل این مشکلات می کند یا نه. خیلی وقت ها، سهیم کردن کودک در مشکلات و اختلاف نظرهای بزرگ ترها، نه تنها باری از دوش پدر و مادر برنمی دارد، بلکه باعث وارد شدن آسیب روانی به کودک نیز می شود؛ به ویژه وقتی این اختلافات، به شکلی غیراصولی، همراه با گفتن حرف ها و القاب زشت، داد و بیداد یا زد و خورد باشد.

● وقتی اختلاف نظر، کلاس درس می شود

درست است که نمی توانیم همیشه و همه جا، شرایط را کنترل کنید و گاهی فرزندتان، شاهد اختلاف نظر شما می شود یا به کدورت میان تان پی می برد، اما اگر نظرتان را به شیوه ای محترمانه و بدون داد و فریاد و بی احترامی مطرح کنید، در واقع، به شیوه ای غیرمستقیم، به کودک می آموزید که ابراز عقیده، حق طبیعی هر انسان است که در هیچ شرایطی، از او سلب نمی شود.

● وقتی هوای خانه، آفتابی است

اختلاف، مثل تگرگی است که تند و غیرمنتظره، در آسمان خانه شما ظاهر می شود، ولی این جروبحث ها، همیشگی نیستند. پس، وقتی مشکلات حل می شود، اجازه دهید فرزندتان، علاقه و احترام شما و همسرتان را نسبت به یکدیگر ببیند. همدیگر را با عناوین محبت آمیز خطاب کنید و به کودک بفهمانید که چه قدر همدیگر را دوست دارید. این کار باعث از بین رفتن نگرانی های احتمالی کودک می شود و به او، احساس آرامش خاطر و امنیت می بخشد.

● یک تجربه پدرانه

پسرمان، سپر بلای مان

هنوز کیف دستی ام را زمین نگذاشته بودم. پسرم، هنوز جلو نیامده بود تا کیف را از دستم بگیرد که همسرم جلو آمد. سلام و خسته نباشیدش، بیش از هر روز، طول کشید و این، بوی خطر می داد، اما سرانجام فهمیدم که میهمان داریم؛ دوست مشترک مان که دل خوشی هم از او ندارم. جمله های همسرم، در ذهنم، این طور معنی می شد: «امشب، مهمون داریم. مهم نیست که تو، از اون، خوشت بیاد یا نه، ولی باید مودب و خونگرم باشی تا به همه خوش بگذره.»

حرفی نزدم، اما رنگ رخسارم، همه چیز را نشان می داد. توی چشم هایم زل زد: «دوباره من مهمون دعوت کردم، تو رنگت پرید.»به آشپزخانه رفت و شروع کرد به صحبت کردن؛ نه با من، با پسر پنج، شش ساله مان: «ببین بابا، از مهمون خوشش نمیاد، اما تو بگو؛ عمو اینا، وقتی میان این جا، بهت خوش می گذره؟ تو ببین که من دوست دارم با دوستای قدیمی مون ارتباط داشته باشیم، اما…»

هنوز داشت از واکنش های بچه کمک می گرفت. گفتم: «بس کن. می رم میوه می خرم، ولی لطفا بدون هماهنگی با من، مهمون دعوت نکن.» اصلا انگار نشنیده باشد، حرف هایش را ادامه داد: «از همین الان که خیلی بزرگ نشدی، تمرین کن که به خانواده ات احترام بگذاری. بگذاری اونا…» صدای بسته شدن در را پشت سر خودم شنیدم. امیدوارم که او هم شنیده باشد و دست از سر پسرکم برداشته باشد. دوست ندارم هیچ وقت او، میانجی گر دعواهایی باشد که برایش خیلی زود است.
        
    
    
مجله شهرزاد

what`s life?life is love.
شنبه 28/5/1391 - 3:21 - 0 تشکر 517087

چطور به کودکان تایپ کردن بیاموزیم؟


با توجه به رشد روزافزون حضور کامپیوتر در زندگی، دانستن روش صحیح و سریع تایپ کردن لازم است.


تایپ کردن یک مهارت بسیار ارزشمند است که کودکان می‌توانند با فراگیری آن در تمام طول عمر خود از آن بهره ببرند.


برای آموزش تایپ به کودکان در منزل باید ابتدا لوازم مورد نیاز را مهیا کرده و در مورد شکل آموزش نیز اطلاعاتی داشته باشید. به این طریق تایپ در همه جا و در هر شرایط قابل آموزش دادن است.


از آنجایی که کودکان نمی‌توانند منطق و ضرورت فراگیری تایپ کردن را درک کنند، یکی از بهترین روش‌های آموزش تایپ به کودکان بازی‌ها هستند که این بازی‌ها را هم می‌توان خریداری کرد هم می‌توان از روی سایت‌ها دانلود کرد. در این بازی‌ها ابتدا حروف الفبا معرفی می‌شوند و گام به گام جای آنها روی صفحه کلید معرفی می‌شوند و با تمرین‌هایی که ارایه می‌شود به سمت تایپ کردن صحیح و روان پیش می‌رود. دستورالعمل زیر می‌تواند یاریگر شما در آموزش کودکان باشد:




  • ابتدا صفحه کلید را به کودک بشناسانید، برای آموزش تایپ، کودکان باید صفحه کلید را به خوبی بشناسند.



  • به کودکان نشان دهید هر انگشت را برای کدام کلید استفاده کنند. بعد از اینکه جای کلیدها را فرا گرفتند نوبت این است که بیاموزند هر یک از انگشت‌ها برای کدام کلیدها استفاده می‌شوند. ضمنا سایت‌هایی وجو دارند که شما می‌توانید برای آموزش تایپ از آنها کمک بگیرید. در این سایت‌ها هم امکان تمرین در فضای سایت وجود دارد هم این تمرینات می‌توانند به صورت تکلیف و مشق انجام شوند.



  • کودکان را در حالیکه تایپ می‌کنند، ببینیدو به آنها فرصت کافی بدهید تا کاربرد صحیح انگشتان‌شان را بیاموزند و به اندازه کافی برای آن تمرین کنند و هر جایی که نیاز به آموزش و راهنمایی داشتند به آنها کمک کنید.



  • کارهای آنها را مرور کنید، حتی اگر آنها فقط کارهای تمرینی برای فراگیری جای انگشتان‌شان باشد. همینطور که تمرینات پیش می‌رود، کودکان در مورد جای انگشتان‌شان مسلط می شوند و به جای تایپ کلمات تمرینی نامفهوم شروع به تایپ جدی می‌کنند. زمانی‌ که کودکان تایپ می‌کنند، شما کارهای تمرینی آنها را بخوانید.



  • بگذارید هر چقدر وقت که نیاز دارند، زمان در اختیار داشته باشند، زیرا خود صفحه کلید به مرور تمرین و یادگیری را برای آنها آسان خواهد کرد.



  • نظارت نزدیک و مستمرتان را روی کار و تمرینات کودکان ادامه دهید زیرا کودکان تمایل زیادی به میان بر زدن و از زیر کار در رفتن دارند. اگر تمایل دارید این آموزش به روش صحیح در مورد فرزندتان اعمال شود باید با آنها همراه باشید و همراهی کنید تا مطمئن شوید که به روش صحیح عمل می‌کنند. برای آموزش تایپ به کودکان با آرامش کامل برای این کار وقت بگذارید و به کودکان هم آرامش بدهید ضمن اینکه تمرین کافی برای کسب مهارت برای آنها تعیین می‌کنید.



  • به کودکان اجازه دهید زمانی‌که از تمرینات خسته شدند، کمی بازی کنند و بدین طریق بتوانند انرژی لازم برای ادامه کار را پیدا کنند.


توجهات و هشدارها
- اگر شما حین تمرینات، به کار فرزندتان نظارت نکنید ممکن است تصمیم بگیرد دو انگشتی تایپ کند. مانند بسیاری از کسانی که دو انگشتی و شاید هم خوب تایپ می‌کنند اما این روش صحیح کار نیست.
- کلیدهای لازم آموزش تایپ کردن عبارتند از: زمان لازم، آرامش و تمرین
- دقت کنید که تمرینات به صورت پیوسته انجام شوند و بین تمرینات وقفه طولانی مدت نیفتد.
- بازی‌ها راههای مناسبی برای جذب کودکان برای یادگیری مهارت تایپ هستند.
- به خاطر سپردن صفحه کلید به مرور زمان میسر می‌شود و هر چه کودکان بیشتر تمرین کنند بهتر جای کلیدها را پیدا می‌کنند.

what`s life?life is love.
شنبه 28/5/1391 - 3:21 - 0 تشکر 517088

ارزش پول را به فرزندانمان بیاموزیم



مسئولیت مالی زندگی مسئله‌ای است که همه ما با آن درگیر هستیم و گاهی اوقات یا حتی همیشه در پول خرج‌کردن و استفاده از حساب بانکی و پس‌اندازهایمان، افراط می‌کنیم.


مهم نیست که بودجه ماهانه‌مان چقدر است زیرا هر قدر هم که باشد افراط در خرج کردن آن بسیار آسان است و اگر خانواده‌مان بزرگ باشد، خرج کردن این پول به‌مراتب آسان‌تر است. اما اگر می‌خواهیم که فرزندانمان درک و فهم درستی از پول داشته باشند، چه باید بکنیم؟ در گزارش زیر به این مسئله می‌پردازیم.


برای اینکه فرزندانمان ارزش پول را درک کنند باید از افراط در پول خرج کردن بکاهیم و پول را به درستی و بجا خرج کنیم زیرا فرزندانمان حین بزرگ شدن، هر حرکتی را که ما انجام می‌دهیم، می‌بینند. این بسیار حائز اهمیت است که آنها همه عادات خوب، خصوصا عادات و خصایص مالی را نظاره‌گر باشند.


بیان نکاتی برای کمک به درست پول خرج کردن و پس‌انداز فرزندانتان:


۱- والدینی که فرزندانی بین سنین ۵ تا ۱۰سال دارند، بهترین فرصت در اختیارشان است که آموزش مفهوم پول و دادن درک درستی از پول خرج کردن و پس‌انداز کردن به فرزندانشان را شروع کنند زیرا فرزندانشان نیز در بهترین محدوده سنی قرار دارند و آموزش این موارد در این سنین، باعث می‌شود که در آنها نهادینه شود. در محدوده سنی ۵ سال، اگر شما به‌موقع به فرزندانتان بیاموزید، فرزندانتان می‌توانند در این سن، شروع به درک مفهوم واقعی پول کنند و پول در نظرشان به‌صورت یک چیز جادویی و خارق‌العاده، آشکار و نمایان نشود. شما می‌توانید هر شب با بیان کردن و شرح و توضیح دادن راجع به پول‌های کم‌ارزش مثل سکه‌ها و همچنین نشان دادن به آنها و لمس کردن سکه‌ها توسط فرزندانتان، ارزش پول را نیز به آنها بفهمانید.


می توانید از طریق ایجاد بازی و سرگرمی، مثلا با پرسیدن این سؤال که کدام یک از سکه‌ها از نظر قیمتی از بقیه بالاتر است؟ او را به سمت سکه مورد نظر راهنمایی کنید. وقتی که پاسخ صحیح داد و سکه مورد نظر را از میان بقیه سکه‌ها نشان داد، بدانید که آموزش‌هایتان به نتیجه رسیده و مفید واقع شده است و با گذشت زمان نیز کامل‌تر و بهتر خواهد شد. وقتی که می‌خواهید به بانک بروید و پول به حسابتان بریزید یا پول از حسابتان برداشت کنید، فرزندتان را نیز با خود ببرید تا هنگامی که شما حین انجام این کارها هستید، بتواند خودش شخصا از نزدیک ببیند که در بانک چه اتفاقی می‌افتد. برای پاسخ دادن به سؤالات آنها وقت کافی اختصاص دهید و با صبر و حوصله به سؤالاتشان پاسخ دهید. سؤالاتی از قبیل آن خانم در بانک با پول‌های ما چه کار می‌کند؟ یا به چه علت باید پول‌هایمان را در بانک بگذاریم؟ و… دقت داشته باشید که سؤالات بچگانه آنها باعث نشود که شما از کوره در بروید و عصبانی شوید یا با خشونت به سؤال‌هایشان پاسخ دهید زیرا سؤالات آنها از نظر ما بچگانه و به درد نخور به‌نظر می‌رسد درصورتی که با پرسیدن همین سؤال‌هاست که فرزندتان می‌تواند ابهامات و تصورات غلطش را از بین ببرد.


۲- یکی دیگر از نکات مفید برای آموزش ارزش پول به فرزندانتان این است که کارهای کوچک و عادی روزمره از قبیل کمک به پدر و مادر در مرتب کردن هال یا جمع‌آوری لباس‌ها و… را بر عهده فرزندانتان بگذارید و اجازه دهید تا در انجام کارها، هر چند که کوچک باشد نیز به شما کمک کنند. وقتی که کارشان تمام شد و کارشان را به درستی انجام دادند، براساس مقدار زمانی که کار انجام داده‌اند به آنها پول بدهید. این بهترین فرصت است که آموزش پس‌انداز کردن را به فرزندتان بیاموزید. شما می‌توانید عادت درست خرج کردن و پس‌انداز را خیلی زود به آنها بیاموزید و هر چه زودتر این کار را انجام دهید بهتر است. شما می‌توانید با ریختن سکه‌ها و پول‌های کم ارزش در قلک فرزندانتان، عادت پس انداز را به آنها آموزش دهید.


۳- عادات مالی فرزندتان در طول سال‌های نوجوانی‌اش، بیشترین اثر را روی او دارد، بنابراین باید تا حد امکان هر چه زودتر و در سنین پایین‌تر، درست خرج کردن و پس‌انداز کردن را به فرزندانتان معرفی کنید و آموزش دهید. اگر نوجوانتان کار نیمه وقت دارد یا کارهایی انجام می‌دهد که به او پول می‌دهند مثلا در منزل جعبه یا وسایل تزئینی درست می‌کند و می‌فروشد، او را مورد تشویق قرار دهید تا راه هوشمندانه‌ای برای خرج کردن پول‌هایش بیابد. به او پیشنهاد دهید که یک حساب پس‌انداز برایش باز کنید و پول‌هایش را در آن حساب بگذارید. آنها از استقلال مالی‌ای که دارند، لذت می‌برند و احساس بزرگ بودن می‌کنند اما مهم‌تر از این مسائل این است که این استقلال مالی می‌تواند یک تجربه مثبت و مفید هم برای شما و هم برای فرزندتان باشد. داشتن کارت هوشمند (یا همان کارت عابر بانک) نیز یکی دیگر از راهکارهای مفید است زیرا از این طریق می‌توانید مفهوم پول را به فرزندتان بیاموزید. داشتن این کارت نه‌تنها به آنها کمک می‌کند تا ببینند که چقدر و کجا پول خرج کرده‌اند بلکه باعث می‌شود که آنها نتوانند بیشتر از پولی که دارند، خرج کنند.


اگر آنها پول‌هایشان را به سرعت خرج کردند، شما می‌توانید آنها را راهنمایی کنید و به آنها پیشنهاد دهید، مقدار پولی را که احتیاج دارند اول هر هفته برداشت کنند و آن پول را برای رفع نیازهای اساسی و ضروری و خریدن وسایلی که واقعا به آنها نیاز دارند مثل لباس، کفش و… اختصاص دهند. هر کدام از این انتخاب‌ها به فرزندتان کمک می‌کند تا به‌صورت مؤثرتر و مفیدتری پول‌هایش را مدیریت کند و یک راه برای کنترل پول خرج کردن به او نشان خواهد داد.


اگرچه فرصت‌های بی‌شمار و راه‌های زیادی برای آموزش تکنیک‌های پول خرج کردن و پس‌انداز کردن به فرزندانتان برای شما والدین گرامی وجود دارد و این قضیه بسیار حائز اهمیت است اما مهم‌تر از آن، این است که خود شما نیز به‌عنوان الگوی فرزندانتان، به نکاتی که در بالا ذکر شد دقت و توجه کافی داشته باشید و خودتان نیز در پول خرج کردن افراط نکنید. به یاد داشته باشید که فرزندانتان هر گونه حرکت و هر کاری را که انجام می‌دهید، می‌بینند و متعاقبا همان کارها را در آینده یا وقتی که کمی بزرگ‌تر شدند، انجام خواهند داد. در مقوله پول خرج کردن نیز آنها شما را الگوی خود قرار می‌دهند. در این صورت شما یک فرصت عالی و منحصر به فرد در اختیار دارید که یک الگو و مدل مؤثر در رابطه با مسئولیت مالی برای فرزندانتان باشید که این قضیه بسیار با ارزش و گرانبهاست و این در اصل هدیه‌ای است که به‌صورت مادام‌العمر برای فرزندانتان خواهد ماند.


ترجمه – مهرو الفت

what`s life?life is love.
شنبه 28/5/1391 - 3:21 - 0 تشکر 517089

۴ مشکل رایج در زندگی زناشویی



گاهی دقیقا کارهایی که در زندگی زناشویی انجام نمی‌دهید، برای بهترشدن زندگی کارساز هستند.


ممکن است رابطه شما با همسرتان رابطه بسیار خوبی باشد اما اگر مانند بسیاری از زن و شوهرها، در اولویت قرار دادن هر چیز و هر کس و بی‌اهمیت جلوه دادن یکدیگر، برایتان بسیار ساده است، نگران نباشید، زیرا با هوشیاری، به راحتی می‌توانید به مسیر اصلی بازگردید.گزارش زیر به شما کمک می‌کند تا زندگی بهتری داشته باشید.


هنگامی که همسرتان برای سومین هفته متوالی نشتی شیر آب را تعمیر نکرد، شما شکایت او را پیش بهترین دوست خود می‌کنید. یا اتفاقا مادر شوهرتان اظهار می‌کند: چرا تو و بن همیشه در مورد برنامه‌ریزی برای تعطیلات با هم مشاجره می‌کنید؟ و در اینجاست که متوجه می‌شوید همسرتان شکایت کرده است.


مشکل چیست؟ بعضی وقت‌ها بیان احساسات نه تنها بسیار خوب، حتی لازم و ضروری است اما عیب‌جویی کردن باعث ایجاد میزان بسیار زیادی انرژی منفی می‌شود. آیا دوست دارید همه فکر کنند که زندگی زناشویی شما یک فاجعه است؟ به چیزهایی که دوست ندارید از یاد ببرید و آنچه سبب پیوند شما در نخستین دیدارتان شد، فکر کنید.


راه حل: از به اشتراک گذاشتن همه جزئیات مسائل خصوصی زندگی زناشویی خود، خودداری کنید. اگر دوست شما شروع به صحبت در مورد عیب‌های شوهرش کرد، با او همدردی کنید اما مسائل خصوصی خودتان را تعریف نکنید؛ مگر اینکه بخواهید شوهرتان را مانند یک فاتح معرفی کنید. به‌علاوه، در جمع‌های خانوادگی به هیچ‌وجه نارضایتی خود را ابراز نکنید و در عوض از هر فرصتی برای تعریف و تمجید آشکارا از یکدیگر استفاده کنید.


سندروم بیچاره من


وقتی برای رفتن به یک میهمانی عجله دارید و شما هنوز آماده نیستید و شوهرتان آه می‌کشد یا به شما چشم غره می‌رود، با خونسردی به کارتان ادامه دهید. لطفا از کارهای غیرضروری صرف‌نظر کرده و از برخورد کردن با همسرتان جدا خودداری کنید.


مشکل چیست؟ همانقدر که شکایت کردن به غریبه‌ها کاری ناپسند است، سکوت کردن و تحمل کردن نیز می‌تواند به همان میزان مخرب باشد. وقتی افراد نقش شخص فداکاری را بازی می‌کنند، هیچ کاری صورت نمی‌دهند به‌جز اینکه با مخفی کردن احساسات واقعی خود و بنا کردن دیوار بلند تنفری که از هم پاشیدن آن کاری بس دشوار است، خود را به خطر می‌اندازند.


راه حل: چاره کار بسیار ساده است. هر آنچه احساس می‌کنید را بیان کنید. جرالدین کر، متخصص مسائل زناشویی و خانواده در نیوجرسی، می‌گوید: گاهی یکی از زوجین در مورد مشکل خود با همسرش صحبت نمی‌کند، زیرا فکر می‌کند این کار چیزی را تغییر نمی‌دهد که این موضوع هم به‌خودی خود یک مشکل محسوب می‌شود. بنابراین، زمانی را به گفت‌وگو با همسرتان اختصاص دهید اما این زمان باید وقتی باشد که هر دوی شما آرام و خوشحال هستید. شرایط را مانند معمایی مطرح کنید که با کمک یکدیگر بتوانید آن را حل کنید. به‌طور مثال، حالا که ما نمی‌توانیم صبح‌ها سر وقت از خانه خارج شویم، بهتر نیست که من بگذارم که تو اول از حمام استفاده کنی تا کمی زودتر آماده شوی؟


در برخی موارد می‌توانید با نگرشی زیرکانه برخورد کنید. ایمی ساوترلند، نویسنده «آنچه مرا درباره زندگی، عشق و ازدواج به فکر فرو می‌برد»، ابتدا شروع به تعریف و ستایش از همسرش می‌کند و با این کار هر بار تغییری جزئی را که او خواهانش است، در شوهرش می‌بیند. مثلا او به جای اینکه لباس‌های چرکش را روی زمین بیندازد، آنها را در سبد رخت‌های چرک می‌اندازد. می‌توانید یقین داشته باشید که پس از مدتی او شروع به تلاش بیشتری می‌کند تا تعریف‌های بیشتری از طرف همسرش دریافت کند. ساوترلند اظهار می‌کند: این موضوع نه‌تنها باعث ایجاد عشق بیشتری می‌شود، بلکه بسیار هم تأثیرگذار است.


دعوا بر سر موضوعات مختلف


همسرتان به‌طور مداوم از انبوه کتاب‌هایی که کنار قفسه کتاب‌هایتان انباشته کرده‌اید، به شما شکایت می‌کند و شما هم هر بار متقابلا به او جواب می‌دهید که جدا! آیا تو هم به همه آن ۷دوربین احتیاج داری؟
راه‌حل: بیشتر وقت‌ها جمع‌آوری وسایل همسرتان نشانه این است که من این عمل تو را دوست ندارم، پس همین حالا تغییرش بده! اما درخواست اینکه کسی همه عادات بخصوص خود را رها کند و انتظارات شما را عملی کند، واقعا ناعادلانه است.


راه‌حل: گاهی موضوع مورد بحث در واقع برای یکی از طرفین از اهمیت خاصی برخوردار است. در همه موارد آن را به‌عنوان موضوعی رنج‌آور بپذیرید. اما اگر هر دوی شما مدام در مورد وسایلتان که در واقع آنقدرها هم ارزش ندارند، مشاجره کنید یا اگر به خاطر نداشتن وقت کافی برای دسته‌بندی و جمع‌آوری آنها و توافق درباره اینکه کدام را باید دور بیندازید، گیج و سردرگم هستید، با کمک یکدیگر راهکاری تازه برای مشکلات خود بیابید. برای نمونه، وسایل اضافه را که شامل مجموعه‌کتاب‌های شما و دوربین‌های اضافه همسرتان می‌شود، فروخته و با پول آن تلویزیونی را که هر دوی شما دوست داشتید، خریداری کنید.


فاصله زیاد


هر دوی شما مشغله‌های زیادی اعم از کار، فرزندان و سرگرمی‌هایی که در طول روز در خلوت‌تان و برای خودتان انجام می‌دهید، دارید. بدون شک زمانی هم برای استراحت و خواب نیاز دارید.
مشکل چیست؟ وقتی کیفیت زمانی را در زندگی زناشویی خود نادیده بگیرید، شما با جدی نگرفتن یا بدتر از آن، وانمود کردن به اینکه اصلا نیازی به کوشش بیشتر برای صمیمی‌کردن ارتباط نیست، روابط زناشویی‌تان را به خطر می‌اندازید. تکرار بیش از حد این کار برای مدتی طولانی می‌تواند منجر به این شود که روزی چشم باز کرده و حتی دلیل ازدواج با هم را به خاطر نخواهید آورد. کریشنباوم در این مورد اظهار می‌کند: افراد با عقب نگهداشتن خود به جدایی پاسخ می‌دهند و این مسئله باعث به انحطاط کشیدن زندگی زناشویی می‌شود.


راه‌حل: افراد به احترام و خوبی نیز با مهربانی پاسخ می‌دهند. بنابراین، پریشانی‌ها را از بین برده برای برقراری ارتباطی دوباره، از فرصت استفاده کنید. گاهی اوقات دور از چشم بچه‌ها با هم به پیاده‌روی بروید. اگر عادت ناپسند میخکوب‌شدن جلوی تلویزیون را دارید، حداقل برای ۲۰ دقیقه آن را خاموش کنید و با همسرتان صحبت کنید یا یک جدول سودوکو را با کمک هم حل کنید.

what`s life?life is love.
برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.