• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن قرآن و عترت > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
قرآن و عترت (بازدید: 1239)
چهارشنبه 25/5/1391 - 16:51 -0 تشکر 514509
فطرو فطریه

سلام ضمن ارزوی قبولی طاعات شما


در این قسمت فطریه را در امسال برایتان مینویسم

شنبه 28/5/1391 - 12:30 - 0 تشکر 517862

هشتم



دعای ندبه را بخواند. مرحوم محدث قمی می‌گوید: به فرموده «سید بن‌طاووس» پس از دعا به سجده برود و بگوید:



أَعُوذُ بِكَ مِنْ نَارٍ حَرُّهَا لا یطْفَی وَ جَدِیدُهَا لا یبْلَی وَ عَطْشَانُهَا لا یرْوَی



به تو پناه می‏آوردم از آتشی كه حرارتش خاموش نمی‏شود و تازه‏اش كهنه نمی‏گردد و تشنه‏اش سیراب نمی‏شود.



پس گونه راست را بر زمین گذارد و بگوید:



إِلَهِی لا تُقَلِّبْ وَجْهِی فِی النَّارِ بَعْدَ سُجُودِی وَ تَعْفِیرِی لَكَ بِغَیرِ مَنٍّ مِنِّی عَلَیكَ بَلْ لَكَ الْمَنُّ عَلَی



خدایا رخسارم را پس از سجده و به خاك مالیدن آن برای تو در آتش‏ زیرورو مكن، كه من در این كار بر تو منت ندارم، بلكه تنها تو را بر من



منت است



 سپس گونه چپ را بر زمین‏ گذارد و بگوید:



ارْحَمْ مَنْ أَسَاءَ وَ اقْتَرَفَ وَ اسْتَكَانَ وَ اعْتَرَفَ.



رحم كن بر كسی‏ كه بد كرده و مرتكب گناه شده و بیچاره گشته و اعتراف نموده است.



آنگاه به حال سجده برگردد و بگوید:


إِنْ كُنْتُ بِئْسَ الْعَبْدُ فَأَنْتَ نِعْمَ الرَّبُّ عَظُمَ الذَّنْبُ مِنْ عَبْدِكَ فَلْیحْسُنِ الْعَفْوُ مِنْ عِنْدِكَ یا كَرِیمُ



اگر من بنده بدی بودم، تو پروردگار خوبی هستی،گناه از بنده‏ات بزرگ شده، شایسته و نیكو است‏ گذشت از جانب تو باشد ای كریم.



پس صد مرتبه بگوید:




الْعَفْوَ الْعَفْوَ


ببخش ببخش

شنبه 28/5/1391 - 16:0 - 0 تشکر 518195





عید فطر در سودان


دین - مردم کشورهای عربی و اسلامی، عید فطر را به عنوان یکی از برزگترین اعیاد اسلامی خود جشن می گیرند و با آداب و رسوم خاصی به استقبال عید فطر می روند.




مردم سودان در نیمه ماه مبارک رمضان با خانه تکانی کردن خود را برای عید آماد می کنند. زنان در خانه انواع کیک و شیرینی های محلی را می پزند و بعد از نماز عید به مساجد برده و به میان مردم و افراد کهنسال و کودکان تعارف می کنند. بعد از نماز عید فطر مردم به دیدن بیماران و افراد کهنسال می روند. ساعتهای اول عید به دید و بازدید اقوام و همسایگان اختصاص دارد. بعد از ظهر روز عید بعد از نماز ظهر و خوردن ناهار، مردم بر سر مزار اموات خود می روند.


شنبه 28/5/1391 - 16:1 - 0 تشکر 518196

یکشنبه عید فطر نباشد، تعطیل هم نیست




به گزارش خبرآنلاین؛ مصوبه دولت که با تایید مجلس هم همراه بود، برای دو روز بودن تعطیلات عید فطر تاکید دارد روز عید و یک روز پس از آن تعطیل است

شنبه 28/5/1391 - 16:2 - 0 تشکر 518197

غذای مخصوص لمطبک و شیرینی کلیجه در عید فطر عراقی ها


دین - مردم کشورهای عربی و اسلامی، عید فطر را به عنوان یکی از برزگترین اعیاد اسلامی خود جشن می گیرند و با آداب و رسوم خاصی به استقبال عید فطر می روند.



یکی از چیزهایی که عید فطر را در عراق از دیگر کشورهای اسلامی متمایز می کند، پخت شیرینی«کلیجه» به صورت دسته جمعی است. برای پخت این شیرینی اعضای خانواده دور هم جمع شده و شیرینی می پزند. این شیرینی با ترکیبی از آرد، روغن، شکر مخلوط با خشکبار، خرما و کنجد تهیه می شود. پس از آن در قالبهای کوچک و بزرگ ریخته و مادر خانه آنها را در داخل فر قرار می دهد. در روز عید مردم که برای عید و بازدید به خانه های هم می روند، این شیرینی را به مناسبت آنکه فصل سرما باشد یا گرما با نوشیدنی گرم یا سرد میل می کنند. مردم عراق درجنوب بصره، بر اساس عادت قدیمی در کوچه ها و محله های خود برای ایجاد مهر و محبت جمع شده و غذای مخصوص«المطبک» را که از گوشت و برنج درست شده با هم می خورند. این آداب و رسوم را از آبا و اجداد خود به ارث برده اند و در ایام عید فطر و عید قربان از این غذا استفاده می کنند. این آداب و رسوم، رسم کشورهای جزیره عربی، نجد و حجاز بوده است و در عربستان و کویت همچنان ادامه دارد.


شنبه 28/5/1391 - 16:3 - 0 تشکر 518198

مردم کشورهای عربی و اسلامی، عید فطر را به عنوان یکی از برزگترین اعیاد اسلامی خود جشن می گیرند و با آداب و رسوم خاصی به استقبال عید فطر می روند.



مردم فلسطین، عید فطر را در میان خون و مرگ جشن می گیرند، ولی با این وجود مادرها در خانه ها شیرینی می پزند. پناهندگان فلسطینی در روز عید بر سر مزار اموات و شهدای خود می روند و برایشان قرآن تلاوت می کنند. یکی از اعضای خانه برای کودکان اسباب بازی های ارزان قیمت می خرد و به آنها هدیه می دهد تا شاید خنده را برلبان کودکان خود بیاورد.
/


شنبه 28/5/1391 - 16:17 - 0 تشکر 518207

موسیقی فطر از عاشیق‌ها تا کردها


جام جم آنلاین: كوچه پس‌كوچه‌های شهر در گذشته‌های نه‌چندان دور نیمه‌شب‌ها تنهایی خود را با صدای خوش‌خوانانی شریك می‌كرد كه برای بیدار كردن مردم آواز می‌خواندند و با فانوس خود نزدیك شدن سحر و اذان صبح را نوید می‌دادند.

شنبه 28/5/1391 - 16:17 - 0 تشکر 518208


فطرانه آذری‌ها



به گفته او موسیقی عاشیقی شامل بسیاری از مقام‌های سنگین است كه همراه با شعرهای عرفانی و مذهبی خوانده می‌شود كه بیشتر در ماه مبارك رمضان اجرا می‌شود البته در برخی موارد از شعرهایی با مضمون رمضان و نیز در مدح حضرت علی(ع) نیز استفاده می‌شود. این مقام‌ها در روز عید فطر نیز با حس و حال متفاوت و براساس اشعاری خاص اجرا می‌شود به گونه‌ای كه وقتی عاشیقی برای اجرا در مراسم عید فطر دعوت می‌شود با ساز و آواز خود علاوه بر تبریك این عید بزرگ مقام‌های عاشیقی را با شعر نو اجرا می‌كند.


وی ادامه می‌دهد: منظور من از شعر نو شعری است كه تازه سروده شده باشد و به نوعی عاشیق با اجرای این مقام‌ها از خداوند خواهان قبولی طاعات و روزه‌داری مردم است.


شنبه 28/5/1391 - 16:18 - 0 تشکر 518209


زخمه دوتارنوازان در روز عید فطر



موسیقی بومی ایران‌، شناسنامه مردمان هر منطقه است چراكه راوی بخشی از فرهنگ عمیق آنهاست. این موسیقی بیانگر نوع نگاه بومیان به تمامی مناسبت‌هاست از عید قربان، غدیر و شعبان گرفته تا عید فطر كه در هرنقطه از كشورمان به یك شكل خاص با موسیقی همراه می‌شود.


نورمحمد درپور نوازنده دوتار خراسان درباره آیین‌های منطقه خود در روز عید فطر می‌گوید: در این روز بعد از نماز عید فطر و مناجات‌خوانی مخصوص این روز، همراه با دوتار به خواندن غزل می‌پردازیم و معراج نامه‌ای درباره 12 امام و پیغمبر نیز روایت می‌كنیم. همچنین زنان منطقه نیز مراسم و برنامه‌های خاص خودشان را در این روز دارند.


وی ادامه می‌دهد: من وقتی از مراسم عید فطر به خانه برمی‌گردم دوتار دست می‌گیرم و تا مدت‌ها با خواندن غزل به شادمانی این عید بزرگ می‌پردازم. البته من در تمام روزهای سال دست از دوتار زدن برنمی‌دارم و حتی در ایام ماه رمضان كه موسیقی‌هایمان تنها آوازی است در خلوت خودم به ساز زدن می‌پردازم.


این پیشكسوت موسیقی نواحی در ادامه به دیگر موسیقی‌های مرتبط با رمضان اشاره می‌كند و می‌گوید: سحرخوانی و كوبیدن طبل از دیگر مراسم‌ این ماه است البته كسانی كه صدای بالایی دارند دیگر با طبل غزل‌خوانی و سحرخوانی نمی‌كنند.


شنبه 28/5/1391 - 16:18 - 0 تشکر 518210


موسیقی فطر و رمضان به روایت آغاغوثی



یكی دیگر از هنرمندان بنام موسیقی نواحی كه نقش پررنگی در اشاعه فرهنگ سرزمین خود داشت «خلیفه آغاغوثی» است كه هنر دف‌نوازی در خانواده‌اش سینه به سینه گشته و به او رسیده بود و در حال حاضر با مرگ او این هنر نزد پسر و نوه‌هایش باقی‌مانده است.


خلیفه غوثی به همراه فرزندانش در بسیاری از جشنواره‌های مختلف داخلی و خارجی از جمله در جشنواره‌های ذكر و ذاكرین، وحدت و رودكی، هفت اورنگ، آیینه و... شركت كرده بود اما یكی از مهم‌ترین جشنواره‌هایی كه این هنرمند دف‌نواز خارج از كشور شركت داشت، جشنواره معروف آوینیون فرانسه سال 1370 است كه مورد استقبال مردم این كشور قرار گرفت و از طرف استادان این كشور لقب «پرنده نادر» را گرفت.


خلیفه بجز فرانسه در كشورهایی چون تركیه، كلمبیا، پرو، پاناما و اكوادور در یونسكو (در پاریس)، مراكش، امارات دبی و ایتالیا (رم) اسپانیا، هلند و اسكاتلند دف‌نوازی كرده است.


با نگاه به موسیقی رمضان در منطقه كردستان به نام آشنای آغاغوثی‌ها می‌رسیم؛ كسانی كه میراث‌دار هنر پدرشان هستند.


رحمان آغاغوثی پسر خلیفه آغاغوثی درباره مناسبت‌های موسیقایی در روز عید فطر می‌گوید: ما در این روز مراسم خاصی غیر از نماز نداریم و هر چه هست در دیگر ایام سال صورت می‌گیرد، البته مناسبت‌هایی در ماه رمضان وجود دارد كه مولودی‌خوانی می‌كنیم و شعرهایی در وصف ماه رمضان می‌خوانیم.


به گفته او در مولودی‌خوانی بیشتر از شعر شاعرانی چون سعدی، حافظ، مولانا و نیز شاعران كرد استفاده می‌شود.


آغاغوثی از بین رفتن موسیقی‌های بومی را فوت راویان این هنر می‌داند و می‌گوید: متاسفانه با فوت بزرگان موسیقی بومی این هنر هر روز كمرنگ‌تر می‌شود، برای مثال ما خودمان بعد از فوت خلیفه فعالیت‌مان كم شد و این در حالی است كه باید همانند گذشته كار ایشان را دنبال می‌كردیم.


ماه رمضان آخرین روزهای خود را سپری می‌كند و با نزدیك شدن به روز عید فطر تمامی هنرمندان بومی كشورمان بر سر هر كوی و برزنی ساز خود را كوك می‌كنند و با نوای ساز و آواز خود خبر از عیدی دیگر می‌دهند.




شنبه 28/5/1391 - 17:47 - 0 تشکر 518295

نمازعید فطر در زمان غیبت نه واجب، نه مستحب است


پ


عاون فرهنگی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری دانشگاه ارومیه، گفت: نمازعید فطر در زمان غیبت نه واجب و نه مستحب است، بلکه به نیت ثواب خوانده می‌شود.


حجت الاسلام و المسلمین "صفدر محمدی" در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) - منطقه آذربایجان‌غربی، با بیان این مطلب، افزود: برگزاری نمازعید فطر به جماعت قطعا رضایت خداوند را بیشتر به دنبال دارد.



وی با بیان اینکه اقامه نماز عید فطر به جماعت در کشور جنبه سیاسی نیز دارد، خاطرنشان کرد: مردم با حضور در صف‌های نماز جماعت اتحاد و همدلی خود را به دشمنان این مرز و بوم نشان می‌دهند.



وی در ادامه با اشاره به اینکه در زمان ائمه اطهار(ع) اقامه نمازعید فطر واجب بود، گفت: این نماز به قدری اهمیت دارد كه امام رضا‌(ع) از آن در مقابل مامون استفاده نموده و حیله او را به مردم نشان داد و پس از آن به شهادت رسید.



معاون فرهنگی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری دانشگاه ارومیه، تصریح کرد: عید فطر جشن عبادت و رضایت و قرب به خداوند متعال بوده و به فرمایش مولای متقیان، عید برای کسی است که خداوند متعال عباداتش را قبول کرده است.



حجت الاسلام محمدی در پایان با بیان اینکه امیر المومنین‌(ع) روز عید فطر را روز عبرت گرفتن انسان‌ها دانسته‌اند، گفت: حضرت علی‌(ع) فرموده‌اند كه وقتی از منازلتان برای خواندن نماز عید خارج می‌‏شوید، به یاد آورید زمانی را كه از منزل بدن خود خارج خواهید شد و به سوی خدای خود خواهید رفت، وقتی در جایگاه نماز خود می‏‌ایستید، به یاد آورید زمانی را كه در محضر عدل الهی می‏‌ایستید و از شما حسابرسی می‏‌كنند و وقتی از نماز به منازلتان بر می‏‌گردید، به یاد آورید زمانی را كه به منازل خود در بهشت‏ خواهید رفت.



برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.