• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تجارت و بازرگاني (بازدید: 9509)
دوشنبه 14/5/1387 - 12:3 -0 تشکر 50532
تورم

سلام بر انجمن دوستان

با توجه به تورم و گرانی های موجود در کشور عزیزمان ایران چه پیشنهادهایی برای مقابله با این معضل اقتصادی دارید؟!

 آآموزش طنزنویسی مریم امینی marydordone2009@gmail.com

يکشنبه 17/6/1387 - 3:23 - 0 تشکر 55950

به نام خدای پاکی ها

سلام به دوستان خوب .

می بینم که اینجا تقریبا بحث خوب فعال هستش .

من می خوام نظر خودم رو در مورد این معضل تورم تو کشور بیان کنم .

می دونیم که این معضل واقعا مشکل اساسی ایجاد کرده و از بین بردنش هم به این آسونی ها نیست .

دوستان لطف کردند و توضیحات خوبی دادند .

اما به نظر من نگاه ما به این مقوله نگاه درستی نیست .

من صاحب نظر نیستم . اما به نظر خودم بررسی معنای تورم می تواند روشنگر این بحث باشد .

تورم از ورم می آید . یعنی آماس . مثل ورم کردن زیر پوست . وقتی که جلوی خون گرفته می شه ، دیگه اونجا خون جمع می شه و ورم می کنه و بعدش هم یه توده خون اونجا تشکیل می شه و کبود می شه .

به نظر من تورم در اقتصاد نیز یه چیزی شبیه همین است .

زمانی که پول در جامعه در گردش نباشد ، یه جا جمع شود و به دست عموم مردم نرسد آن وقت تورم ایجاد می شود .

اثر این کار این است که تعداد کمی قدرت خرید زیادی دارند و کالاها را می توانند با قیمت بالا بخرند . اما بیشتر افراد نمی توانند .

در ضمن چون عموم نقدینگی کمی دارند ، حتی با قیمت پایین اجناس تنها توانایی خرید مقدار ضروری اجناس را دارند .

پس این عموم فروشنده کالا به قشر خاص و داردی نقدینگی نیستند . تنها می توانند خدمات ارائه دهند که آن درآمد آن هم صرف خرج روزانه می شود .

اما خواص همچنان نقدینگی رو نزد خودشون نگه می دارند و افزایش قیمت ها نیز رقابتی بین خودشان برای پیشرفت است . گاها این رقابت آگاهانه یا نا آگاهانه کمر جامعه را می شکند .

در واقع اینکه می گویند تورم ما به دلیل تزرق زیاد پول در جامعه به دست مردم است صحیح نیست . بلکه تورم ما به دلیل تزریق نادرست و غیر عادلانه است .

اگر که همه زیاد نقدینگی داشتند که مردم این همه از تورم شاکی نبودند .

بلکه مشکل این است که قیمت کالا به همراه درآمد عموم مردم افزایش پیدا نمی کند . پس چگونه می توان مدعی شد پول زیادی در بین مردم است ؟ اگر بود که مردم این همه به سبب بی پولی سختی نمی کشیدند .

در کشور نظام جریان پولی و گردش پول و دسترسی عموم مردم به پول درست نیست . وگرنه اگر که در دست عامه مردم پول زیاد بود آن وقت این همه عامه از کمبود پول و گرانی شکایت نمی کردند .

اینکه بگوییم که بیشتر مردم به دنبال پول بی زحمت هستند درست نیست .

همین چند روز پیش تاجر پوسان خلاف این حرف را نشان داد .برای آغاز کار به همه مقدار کافی پول داد .

در میان آن افراد مطمئنا همه که از پول برای آغاز کار استفاده نمی کنند . بلکه حتی اگر ده نفر هم کارشان را با آن شروع کنند هم ثوابش هست و رونق اقتصادی است .

بیاییم طرز فکر خود را در مورد مردم عوض کنیم .

مردم را باید با تشویق و جلب علاقه های آنان به سوی کار بیشتر سوق داد . با زور که نمی شود .

چرا گره ای رو که با دست و مهربانی کردن به دیگران حل می شود با دندان و زور گفتن به دیگران باید حل کنیم .   

يکشنبه 17/6/1387 - 19:28 - 0 تشکر 56097

بسم رب المهدی

اول دوستان لطفا خواهشا ازتون ممنون میشم اگه یکم فونت نوشتنتون رو کوچکتر کنید که تا صفحه باز میشه یه مرتبه 6 متر نپریم عقب از جلوی مانیتور و هم رنگهای نوشتنتون هم ملایم تر شه . معذرت اگه اینو گفتم

اما در مورد بحث خدمت  safe22  عرض کنم اینی که میگید نقدینگی زیاد میشه و تورم زا هست ، درست اما این قسمت صحبتتون رو نمیشه قبول کرد :
"" بزرگترین طرح تورم زای جامعه همین طرح نقدی كردن یارانه هاست.با انجام این طرح پول تزریقی به جامعه تقریبا 1.5 برابر میشود. و به نظر من به این اعداد و ارقام تورم شیرین تا 40%‌بالا خواهد رفت ""

نقدینگی که وارد جامعه میشه از راه تکثیر و چاپ بی رویه پول صد درصد موجب تورم میشه نه وارد شدنی که از طرف دیگه چندین برابرش کم میشه.
نمیدونم چجوری محاسبه کردید تا 40 درصد رو اما همون طور که این نقدینگی وارد میشه چندین برابرش از راه هدف مند شدن یارانه ها کسر میشه !! فکر نمیکنم این درصد ورود پول نقد به جامعه تاثیرش از کم شدن چندین برابر یارانه ها  ، بیشتر باشه !
البته من خودم به شخصه با این مسئله نقدی کردن یارانه خیلی مشکل دارم . واقعا طرح عجیبیه!!! احتمال خیلی خیلی ضعیفی میدم جواب بده

آقا جان اگر قرار باشد من هم مثل ژول ورن دور دنيا را درهشتاد روز بچرخم ،
ترجيح ميدهم دور تو بچرخم
چون تو هم دنياي مني هم عقبي مني
يکشنبه 17/6/1387 - 19:48 - 0 تشکر 56100

خدمت دوست دیگرمون gorbaniziari هم عرض کنم تعبیر جالبی رو فرمودید در مورد تورم و در گردش نبودن پول.

در مورد صحبتهای دیگرون مخالفم .
"در واقع اینکه می گویند تورم ما به دلیل تزرق زیاد پول در جامعه به دست مردم است صحیح نیست . بلکه تورم ما به دلیل تزریق نادرست و غیر عادلانه است
اگر که همه زیاد نقدینگی داشتند که مردم این همه از تورم شاکی نبودند .بلکه مشکل این است که قیمت کالا به همراه درآمد عموم مردم افزایش پیدا نمی کند . پس چگونه می توان مدعی شد پول زیادی در بین مردم است ؟ اگر بود که مردم این همه به سبب بی پولی سختی نمی کشیدند
"
این تفکر در اقتصاد امروز چندان جایگاهی نداره . چه لزومی داره اصلا درآمدها زیاد بشه ؟ همون طور که قیمتها بالا میره درآمدها هم زیاد تر میشه . اما خب خیلی جاها درامدها بالا نمیره در حالی که قیمتها... ولی در کل لزومی به بالا رفتن درامدها نیست .

پول زیاد بودن در بین مردم هم زمانی مشخص میشه که ارزش پول پایین بیاد . نه اینکه صرفا شما پولی در دست نداشته باشید . معذرت میخوام اگه این مثال رو میزنم . اگه برفرض شخص گدایی رو ببینیم و بخواییم بهش پول بدیم امروزه طوری شده که حتی هزار تومان رو هم قبول نمیکنه!!! این یعنی چی ؟ یعنی پایین اومدن ارزش پول و در نتیجه نقدینگی که در جامعه وجود داره .یه موقع است شما پولی برای خرید خانه میخوایید ندارید یه موقع برای خرید نان و پنیر!! اینها خب همش فرق میکنه و نیاز جامعه رو به اون چیز مشخص میکنه

آقا جان اگر قرار باشد من هم مثل ژول ورن دور دنيا را درهشتاد روز بچرخم ،
ترجيح ميدهم دور تو بچرخم
چون تو هم دنياي مني هم عقبي مني
دوشنبه 18/6/1387 - 0:12 - 0 تشکر 56130

به نام خدای مهربون

سلام

خیلی خیلی خوشحالم كه دوستای عزیزم این بحث رو به خوبی پیش بردند!

خب دیگه فك كنم اگه بشه منم یه نظری بدم!

همه ی دوستان صحبت های خودشون رو گفتند! اما در ادامه ی صحبت ها باید بگم كه! به نا عادلانه تقسیم شدن نقدینگی بین مردم اشاره كردید كه واقعا درست هست! خیلی از مردم ما اصلن رنگ این نقدینگی كه هی داره زیاد میشه رو نمیبینن! فقط كم ارزش شدن پول تو دستشون رو احساس میكنن! كه این موضوع برمیگرده به یه سری مسائل اجتماعی كه تو مملكت ما زیاد هست!

خیلی دوست دارم كه بیایم و به یه موضوعی تو همین بخش تورم بپردازیم! اونم تورم منتظره ی مردم هست!

چیزی كه من خیلی تو مملكت خودمون احساسش میكنم! ینی مردم همون طوری كه دیدین تو حرفای خودتون حتی انتظار تورم 40 درصد رو دارند! كه این یعنی افتضاح! یعنی فاجعه! ما همین حالا هم تو لیست كشورهایی كه بیشترین تورم رودارند 5 هستیم! اونم بعد از چه كشورهایی! كشورهایی كه من خداییش حتی اسمشونم نشنیده بودم!

با این وضع كه تو كل دنیا همه ی كشورها دنبال یه رقمی كردن تورمشونن! چرا مردم ما انتظار تورم های بالاتر رو دارن!؟ شما چی فكر میكنین! فكر میكنین این انتظار چه پیامدهایی داره!

ممنون از همه تون!

مواظب خودتون و دلای پاكتون باشید

یا علی

دوشنبه 18/6/1387 - 1:26 - 0 تشکر 56138

به نام خدای پاکی ها
سلام به همه دوستان خوب .
اما  hayate-tayebe گرامی . من خواستم مطلبم زیباتر بشه با فونت بزرگ نوشتم . باشه دیگه کوچکترش می کنم . اگر که خواستید باز هم کوچکترش می کنم .
من دو صفحه توی جواب شما مطلب نوشتم . اما به علت نقص فنی نتونستم جواب شما رو بفرستم و همه مطلبم هم پرید . ا
ز اینکه خیلی خوب به مطالب من توجه نمودید خیلی ممنون .
اینکه گفتید این مطالب توی اقتصاد امروزه جایگاهی نداره منم گفته بودم که صاحب نظر نیستم و چیز زیادی از مسائل روز ندارم . فقط دیدگاه خودم رو گفتم .
اما به دیدگاه من دید جهانی که نسبت به مسائل اقتصادی وجود دارد در پی کسب سود و منفعت بیشتر است . پس به نظر من اینگونه به مسئله اقتصاد نگاه کردن صحیح نیست .
به قول سعدی 
بنی آدم اعضای یکدیگرند               که در آفرینش ز یک گوهرند
زمانی دیدگاه اقتصاد درست می شود که به اقتصاد بیشتر به چشم یه عامل برای کسب درآمد برای همه مردم نگاه شود .
شما می گویید که تورم یعنی افزایش قیمت ها و کاهش ارزش پول . به نظر من این مسئله زمانی معضل اساسی است که مردم به علت افزایش قیمت توانایی تهیه نیازمندی های زندگی خود را از دست دهند .
مسئله کاهش ارزش پول زمانی که فقط منجر به زیاد شدن صفر اسکناس ها بشود بیشتر یه جور بازی اقتصادی است .
اما زمانی که این مسئله یعنی زیاد شدن صفر پول و کاهش ارزش پول سبب شود که گذران زندگی مردم مختل شود آن وقت این مسئله حیاتی و بحرانی می شود .
و خیلی حرفهای دیگر که اگر بشه توی جوابهای دیگه به این مبحث می گم .        

دوشنبه 18/6/1387 - 1:46 - 0 تشکر 56140

به نام خدای پاکی ها
به همه دوستان خوب باز هم سلام .
خواستم که ادامه مطلب قبلی رو بدم . خیلی از چیزهایی که دفعه قبل نوشته بودم پرید . من هم مجبور شدم جوابم رو دو قسمت کنم .
شاید بگید که توی مطلب قبلی خیلی تند رفتم . عذر می خواهم .وقتی یه دفعه خیلی مطلبی که دفعه اول با حوصله و فکر نوشتم پرید ، من خیلی ناراحت شدم . اومدم دوباره بنویسم . دیگر نتونستم مثل اول بگم .
توی مطالب دوستان انواع تورم و خیلی دانستنی های دیگه در این زمینه مطرح شده است .
اما من می خوام بگم دو دید به این معضل مطرح است .
دید علمی که سعی می کند این معضل را با نظریه های علمی رفع کند . و برای کشف راهی که در آینده نیز مشکل ساز نباشد و فقط به فکر ساختن امروز نباشد تلاش می کند .
و دید دیگر انجام دادن نزدیکترین راهی که به ذهن می رسد برای حل این معضل است .
زمانی که در جامعه یه عده واقعا به معضل مشکل فقر و کم بودن در آمد در برابر معضل افزایش قیمت ها و کاهش ارزش پول مواجه می شوند به نظر شما کدام راه درست تر است ؟
من حالا توی این بحث اونچه رو که می خوام نمی تونم خوب توضیح بدم . پس ادامه این مطلب رو می ذارم برای بعد . اما من یه چیز دیگه می خوام بگم . چون این مطلب زیاد بشه ، ثبت نمی شه توی جواب بعدی ام می گم .
شاد و پیروز باشید 

دوشنبه 18/6/1387 - 2:20 - 0 تشکر 56144

به نام خدای پاکی ها

باسلام به دوستان خوب .

ببخشید که برای بار سوم هم مزاحم می شوم . اما یه مطلبی است که باید بگویم . بعد رفع زحمت می کنم .

شاید به نظر کسی که درآمد کمتری در زندگی خودش دارد ، کسی باشد که کمتر کار می کند و به دنبال کار راحت تری است و به نوعی تن پرور است .

اما من می خواهم بگویم که امروزه با پیشرفت صنعت و تکنولوژی و ... کسب درآمد به مراتب از قدیم سخت تر شده است . شاید برخی تمام ساعات زندگی شان را برای پول درآوردن می گذارند ولحظه ای رنگ آرامش به خود نمی بینند . اما باز هم برای تامین نیازهای اولیه و ضروری زندگی مشکل دارند .

امروزه ابداع و نوآوری و خلاقیت حرف اول را در بازار تجارت و کسب و کار و درآمد می زند . به علاوه بیشتر شغل ها حرفه ای و تخصصی شده است و افرادی که فوت و فن آن را یاد ندارند نمی توانند پیشرفتی کنند و درآمد خوبی داشته باشند .

من می خواهم بگوییم در واقع امروزه خیلی ها راه کسب درآمد خوب را بلد نیستند . آیا این دلیل می شود ما بگوییم که باید خودشان تلاش بیشتر کنند ؟

امروزه انتقال تجربه به دیگران خیلی سخت شده است . کسی که تجربه موفق دارد ، بیشتر سعی می کند خودش در رقابت با دیگران عقب نیافتد . و وقت نمی کند که تجربه خودش را به دیگران بدهد تا آنکه آنها نیز یاد بگیرند که چگونه می توانند به خوبی از پس کارشان برآیند .

من نمی توانم بیشتر توضیح بدهم . چون باز هم خطا می دهد و مطلب من ثبت نمی شود .

می دانم که به خوبی آنچه که در فکرم بود را توضیح ندادم . از شما خواهش می کنم که بیشتر روی این مسایل فکر کنید . شاید دریابید که من چه می خواهم بگویم .   

پنج شنبه 21/6/1387 - 16:46 - 0 تشکر 57028

سلام

hayat_e_tayebe جان من هنوز معتقدم که نقدی کردن یارانه ها تورم زاست به دلایل زیر:

همون طور که تو اخبار ها و رسانه ها از اعداد و ارقام میشنویم ، سالانه چندین میلیارد دلار دولت یارانه پرداخت میکنه.

چند وقت پیش یادم نیست که از کدوم روزنامه خوندم که مبلغ یارانه پرداختی به هر فرد در حدود 40 تا 50 هزار تومنه. خوب شما این 40 هزار تومن رو در 50.000.000 ضرب کنید عدد 2.000.000.000.000 بدست می  آد. (توضیح اینکه از 70.000.000 جمعیت ایران 50.000.000 مشمول دریافت یارانه شوند و این عدد 40 تا 50 هزار هم به طور متوسط ذکر شده بود)یعنی دولت ماهانه باید ماهانه دوهزار میلیارد تومن به افراد جامعه پرداخت کند یا به عبارتی سالی بیست و چها هزار میلیارد تومن دولت باید پرداخت کنه. حاله نکته اصلی اینجاست که درآمد دولت چقدره؟

در این مورد آمار دقیقی ندارم ولی تا اونجا که من حدس میزنم شاید یک دهم این مبلغ نباشه. پس دولت ناچار میشه پول چاپ کنه و ....

بقیش رو دیگه خودتون بهتر از من میدونید.

یا علی

محسن.ع

کاش دنيا دنده عقب داشت!!!!

پنج شنبه 21/6/1387 - 23:9 - 0 تشکر 57103

بر اساس نظریات فریدمن که اکنون بر تفکرات اقتصادی جهان است : تورم یک عامل دارد و آن دولت است . رشد نقدینگی و پول در سطح جامعه تنها عامل تورم است و

جمعه 22/6/1387 - 16:1 - 0 تشکر 57269

سلام دوستان عزیزم .
اگر دیر اومدم برای ادامه بحث و پاسخها معذرت چون این روزا یکم سرمون شلوغه و ... خلاصه . خدمت دوست خوبمون 
gorbaniziari عرض کنم :
""من خواستم مطلبم زیباتر بشه با فونت بزرگ نوشتم . باشه دیگه کوچکترش می کنم . اگر که خواستید باز هم کوچکترش می کنم""
جناب بازم معذرت . هر جور راحتید . به نظر من فونت 10 تا 12 ورد خیلی شفاف و واضح نشون میده حالا هر جور میدونید

"" اینکه گفتید این مطالب توی اقتصاد امروزه جایگاهی نداره منم گفته بودم که صاحب نظر نیستم و چیز زیادی از مسائل روز ندارم . فقط دیدگاه خودم رو گفتم""
بله دقیقا من هم همین طور و تنها از دید دانشجویی که با این جور مسایل زیاد ارتباط داره حرفم رو میزنم و خودم رو صاحب نظری نمیدونم که حالا مگه چی گفته و چی میگه ..تنها با توجه به اینکه نظر خیلی از اساتید اقتصادی رو دقت میکنم و در موردشون حرف و حدیث بوده و درش شرکت داشتم حرفم رو میزنم


""دو دید به این معضل مطرح است .
دید علمی که سعی می کند این معضل را با نظریه های علمی رفع کند . و برای کشف راهی که در آینده نیز مشکل ساز نباشد و فقط به فکر ساختن امروز نباشد تلاش می کند .
و دید دیگر انجام دادن نزدیکترین راهی که به ذهن می رسد برای حل این معضل است . ""


خب دوست من . من هم نظر شما رو طوری دیگه بیان میکنم. اگه اشتبا نکرده باشم نظرتون میشه برنامه های "کوتاه مدت" و "بلند مدت" . که خب در هر دو مورد نظریه های علمی وجود داره و هر دوی اینها از نظر علمی اثبات شده اند . اما نکته مهم اینه که این برنامه ها کی !؟ کجا ؟! چطور ؟! نتایجش نشون داده میشه ؟!!! همیشه از "زیرساختها" دم زده میشه و همین بیان بلند مدت رو اسم میارند .... به قول یه نفری شوخی میگفت من نمیدونم کی این زیر ساختها به رو ساخت میرسه!!
معضلی که بیشتر به قول شما شبیه بازی اقتصادی است .... اینکه تنها و تنها بیان میشه در "آینده" درست خواهد شد .... این اصلا برای من قابل هضم نیست ... آینده کجاس و کی میخواد بیاد رو نمیتونم قبول کنم ......... در مقابلش میشه "طرحهای کوتاه مدت اقتصادی" برای رفع تورم ! ... این مورد هم این قد حرف و حدیث داره که ...

البته از طریق "بنگاههای زودبازده "خیلی کارها شده و تولیدمون زیاد شده اما این مورد هم نمیدونم نتیجش ! کجا باید معلوم  بشه .........این همه تولید و تکثیر کالا در جامعه هست و امروزه هم با همین بناگاهها بیشتر شده ..اما انگار نه انگار که قیمتها لااقل ثابت بمونه!!! حالا نمیگیم بیاد پایین!!! همین که ثابت بمونه برای ما کافیه !!!!!! به قول نوای آسمانی ماها این قدر دیگه انتظار کشیدیم که برامون به راحتی قابل قبوله که تا کی و چه وقت باید انتظار داشته باشیم فلان قیمت بره بالا!! این قدر برامون عادی شده که اگه الان قیمتی باشه و فردا چندین برابر بشه هیچ جای نگرانی نداریم !!! عادی شده واسمون  

در مورد بقیه حرفاتون هم نسبتا موافقم !
گرچه به نظر اولیه این طور تداعی میشه که اونهایی که سوادی ندارند یا برفرض هنری یا چیزی ندارند که باهاش درامد خوبی داشته باشند ... اما. ... اگه با دقت بیشتری نگا کنیم میبینم اکثر این افراد در شغلهایی مانند "دلالی" یا " بازار سیاه" چنان موجب تورم میشند که نمیشه حساب کرد ..... در واقع ثروتمندانی سرمایه دار شده اند که جز ضربه زدن به اقتصاد کشور هیچ سودی ندارند ......پس یکی از اصلی ترین علل تورم همون وجود بازارهای سیاه و شغلهایی مثل دلالی هست که روز به روز بر قدرت خودشون افزایش میدند و باعث تورم میشند

ممنون از حضورتون در این انجمن و اینکه این مباحث نیاز به وجود امثال شما داره

آقا جان اگر قرار باشد من هم مثل ژول ورن دور دنيا را درهشتاد روز بچرخم ،
ترجيح ميدهم دور تو بچرخم
چون تو هم دنياي مني هم عقبي مني
برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.