• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
بهداشت و سلامت (بازدید: 4676)
پنج شنبه 19/5/1391 - 23:2 -0 تشکر 500664
توصیه های پزشکی

پادماده ویروس HIV کشف شد

به تازگی شیر مادر را به عنوان مبارزی برای اچ.آی.وی شناخته‌اند. اچ.آی.وی ویروسی است که از طریق خون و فرآورده‌های آن منتقل می‌شود و از طریق تضعیف سیستم ایمنی بدن که سدی قوی مقابل عوامل بیرونی است، باعث مرگ انسان حتی بر اثر عفونت‌های جزئی مثل سرماخوردگی می‌شود. راه‌های درمان مناسبی هنوز برای این بیماری مهلک شناخته نشده و دانشمندان تنها به پیشگیری از انتقال این بیماری توصیه می‌کنند.

بتازگی محققان به وجود یک ترکیب ناشناخته در شیر مادر پی برده‌اند که قادر است به تنهایی عوامل اچ.آی.وی و سلول‌های آلوده به این ویروس را از بین ببرد. شواهد این ادعا در موش‌هایی که سیستم ایمنی مشابه انسان‌ها دارند مشاهده شده و هم‌اکنون دانشمندان امیدوارند بتوانند تاثیرات انسانی آن را نیز با اطمینان ثابت کنند.

حدود ۱۵ درصد از کودکانی که از مادرانی حامل ویروس اچ.آی.وی زاده می‌شوند، بلافاصله پس از تولد به این ویروس مرگبار مبتلا هستند. در این میان برخی کودکانی که این مرحله را به سلامت گذرانده‌اند، طی ماه‌های بعد و به دلیل نوشیدن شیر مادرشان به این ویروس مبتلا می‌شوند. در حالی که تحقیقات جدید نشان از آن دارد که خود شیر مادر می‌تواند به عنوان عامل مخرب ویروس اچ.آی.وی عمل کند.

آنجلا وال و همکارانش برای بررسی بیشتر موشی را که مغز استخوان، کبد و بافت تیموس مشابه انسان داشت برای تحقیق انتخاب کردند. این موش‌ها در صورت دریافت یک دوز از این ویروس به صورت خوراکی به این ویروس مبتلا می‌شوند، ولی چنانچه این موش‌ها ازشیر مادرشان که مبتلا به این ویروس بودند تغذیه شوند علائم بیماری را نشان نمی‌دهند. این مطالعات به طور واضح نشان داد شیر مادر حاوی مواد ضدویروسی است، ولی در این که شیر مادر و عامل ضدویروس آن قادر است به طور کامل از انتقال عامل بیماری ایدز به بدن نوزاد جلوگیری کند، هنوز شک وجود دارد.

این مواد نابودگر اچ.آی.وی هنوز ناشناخته‌اند و در صورت شناسایی می‌توانند کمک زیادی به پزشکان کنند، چرا که حتی می‌توان از آن ماده در پیشگیری از انتقال این بیماری از سایر طرق نیز استفاده کرد.

این سوال هنوز هم وجود دارد که چرا باز هم مواردی از ابتلای کودکانی که از مادران مبتلا به اچ.آی.وی زاده می‌شوند و از شیر مادر خود تغذیه می‌کنند، وجود دارد. دانشمندان معتقدند نباید احتمال تماس نوزاد با خون مادر را در حین تولد و پس از آن نادیده گرفت. به نظر می‌رسد برای بررسی دقیق‌تر این موضوع به محیط‌های ایزوله‌تری احتیاج داریم و تحقیقات باید همچنان ادامه پیدا کند.

what`s life?life is love.
پنج شنبه 26/5/1391 - 5:56 - 0 تشکر 515063

رایج ترین علل مراجعه بیماران به جراحان زیبایی


گرچه آمار مستندی در این زمینه در دسترس نیست اما به جرات می توان گفت اصلی ترین علت مراجعه بیماران به مطب جراحان زیبایی بینی شکایت از دو چیز است: گوشتی بودن و قوزدار بودن بینی.جالب اینکه تقریبا تمامی این افراد تصور درستی از مشکل واقعی بینی خود ندارند و همین باعث می شودگاهی خواستهایی غیرمعقول از جراح خود داشته باشند. برای افزایش اطلاعات شما در مورد این دو مسئله بسیار رایج؛ پای صحبت های دکتر محسن نراقی یکی از جراحان برجسته و صاحبنام جراحی زیبایی بینی نشستیم. (درمان هایی که در متن تصویرشان را مشاهده می کنید توسط دکتر نراقی انجام شده است.)




● تعریف بینی گوشتی و غضروفی


برخلاف نظر مردم، هر بینی که نوکش پهن بود بینی گوشتی نیست. پهن بودن نوک بینی ممکن است به دلیل رشد بیش از حد غضروف های بینی باشد، در حالی که پوست بینی ممکن است بسیار نازک باشد به حدی که ما از روی پوست شکل و آناتومی غضروف ها را می بینیم. این بینی دیگر گوشتی نیست بلکه غضروفی(استخوانی) است. در یک بینی گوشتی واقعی بافت غضروفی بسیار ناچیز و همه برجستگی ضخامت پوست است. نوک این بینی ها خیلی نرم است انگار هیچ غضروفی زیر پوست آن نیست. ولی بینی غضروفی حالت ارتجاعی بسیار زیادی دارد. جراحی هردوی این ها سخت است ولی نوع عمل آن ها با هم فرق دارد.


● وقتی پوست نازک است


اگر نوک بینی پهن یا غضروف زیاد و پوست نازک داشته باشد عمل بینی بسیار مشکل خواهد شد. ما نمی توانیم از یک حدی بیشتر نوک بینی را جمع کنیم چون اگر یک دفعه بخواهیم نوک بینی را خیلی جمع کنیم پوست اضافه آمده و در نتیجه حالت چروک خوردگی روی پوست ایجاد می شود و بعد گودی و چاله روی بینی ایجاد می شود. در این بینی ها وقتی حجم غضروف کم شد باید زیر پوست لایه ای از بافت همبندی قرار دهیم که پوست تقویت شده و ناهمواری های سطحی غضروفی که روی آن کار کرده ایم را مخفی کند.


● بینی گوشتی چیزی کم دارد


در بینی گوشتی، برخلاف تصور مردم که فکر می کنند بینی بافت اضافی دارد و باید از آن برداشته شود، بینی بافت کم دارد و باید به آن ها بافت غضروفی اضافه شود چون ساپورت غضروفی در بینی گوشتی کم است نوک بینی حالت افتاده و آویزان پیدا کرده است. درگذشته بافت گوشتی زیر پوست را خالی می کردند که موجب می شد ناهمواری های عمیقی روی بینی ایجاد شود. امروزه نه تنها بافت را کم نمی کنیم بلکه پیوندهای غضروفی در پایه بینی به کار می بریم. با این کار مثلث هرم بینی که به دلیل ساپورت ناکافی روی صورت افتاده و پهن شده، باریک تر شده و نوک بینی هم جمع تر می شود. برای این کار غضروف از تیغه بینی برداشته شده و به قاعده بینی پیوند می شود. تقویت پایه بینی موجب کشش نوک بینی می شود، بدون این که نیاز به دستکاری دیگری باشد.


● نوک بینی نازک زیبا نیست


در تمام بینی های گوشتی سعی می کنیم از تیز کردن نوک بینی اجتناب کنیم، چون یکی از زشت ترین حالت های چهره تیز بودن بیش از حد نوک بینی است. نوک بینی باید کمی گرد بوده و پهنای قابل قبولی داشته باشد نه این که کنار نوک ۲ چاله گود ایجاد شود. تیزی نوک بینی غیرطبیعی است و اگر نوک بیش از حد جمع شود اینطور به نظر می رسد که پره ها بزرگ تر از حد عادی هستند. در صورتی که پهنای نوک و پره یک نسبت طبیعی با هم دارند و تقریبا سهم هرکدام ۵۰ درصد است. حالا اگر نوک زیاد جمع شود، پره خودش را پهن تر نشان می دهد.


● بینی قوزدار


قوز بینی یکی از شایع ترین دلایل مراجعه بیماران برای انجام عمل زیبایی بینی است. بیمار با این شکایت که بینی من قوز دارد به ما مراجعه کرده و می خواهد قوز بینی اش را برداریم. ابتدا باید گفت ما ۲ نوع قوز داریم، واقعی و کاذب که باید از هم تفکیک شوند. بسیاری از بیماران قوز کاذب دارند. اگر ما یک قوز کاذب را با روش قوزهای حقیقی درمان کنیم هم بینی و هم چهره زشت شده و هم تنفس دچار اشکال می شود.


● اصول زیبایی بینی


وقتی از نیمرخ نگاه می کنیم، در نیمرخ از نظر اصول زیبایی گودترین قسمت ریشه بینی(بالای بینی) باید در محاذات پلک بالا باشد. دوم این که زاویه ای داریم بین بینی و صورت. اگر از نوک چانه خطی رسم کنیم که از لب ها و قاعده بینی عبور کند و به پیشانی برسد، زاویه بینی با این خط باید حدود ۳۶ درجه باشد. در واقع این زاویه در اثر جلو آمدن پایه بینی ایجاد می شود.


● از کجا بفهمیم قوز کاذب است؟


تشخیص قوز حقیقی و کاذب کار راحتی نیست ولی نکات تخمینی برای تشخیص این مسئله وجود دارد. اگر در نیمرخ گودترین قسمت بینی پایین تر از پلک بالا و مثلا در موازات مردمک است، قوز احتمالا کاذب است. این در بسیاری از دختران ایرانی دیده می شود. دیگر این که اگر قاعده(نوک) بینی را با انگشتان خود کمی به سمت جلو و بالا کشیده و در اثر آن پشت بینی صاف شود قوز کاذب است.


● بینی زیبا، بینی قدرتمند


بینی زیبا، بینی ای است که پشت آن قوی و قدرتمند باشد. یک بینی سرسره ای اصلا چهره را زیبا نمی کند. مردم آسیای شرقی می آیند بینی شان را عمل می کنند تا پشت بینی پرتر بشود آن وقت ما می رویم بینی خود را قوس دار می کنیم. بسیاری از ستاره های بزرگ سینما بینی خود را عمل کرده اند ولی نتیجه جراحی آنقدر طبیعی از کار در آمده که محال است کسی بفهمد این بینی جراحی شده. چون بینی طبیعی است و حتی کمی قوز دارد. آن چیزی هم که آکادمی جراحان پلاستیک ایالات متحده به عنوان یک بینی زیبا تصویرکرده، یک بینی پر است نه یک بینی با پشت کاملا صاف یا فرو رفته.


● بعد از جراحی پره پهن تر می شود


وقتی مقدار متعادلی نوک بینی جمع تر شد (چون ما به هیچ جه نباید به پره های بینی دست بزنیم) نسبت طبیعی پهنای بینی و نوک تازه ایجاد می شود. در بیمارانی که نوک بینی خیلی گوشتی یا غضروفی است این نوک آنقدر پهن است که تمام پره را پوشانده و اصلا پره قبل از عمل دیده نمی شود. در صورتی که در یک چهره زیبا از روبه رو باید ۵۰ درصد پره دیده شود. بنابراین وقتی بینی گوشتی را عمل می کنیم، پره باید بعد از عمل بینی نمایان تر باشد، نه این که کمتر دیده شود. این تفکر غلط است که حالا چون پره بعد از عمل نمایان تر شده باید کوچک تر شود. برخی می آیند و حالا پره ها را جمع می کنند که کار کاملا اشتباهی است و موجب می شود این دفعه نوک بینی پهن تر به نظر برسد. بنابراین نوک در حد متعادل جمع می شود و گرچه پره ها پهن تر به نظر می رسند اما چهره زیباتر شده و هدف هم باید همین زیباتر شدن چهره باشد نه کوچک تر شدن بینی. من بارها گفته ام کوچکی الزاما به معنی زیبایی نیست. در بینی باید همه اجزا خود را نشان بدهند، نه این که یک بخش را به خاطر سایر بخش ها آنقدر کوچک کنیم که تعادل ظاهری به هم بخورد.


● بینی های بین المللی


 در هر جای دنیا بینی ها با هم فرق می کنند. بینی ایرانی با بینی اروپایی فرق دارد. بینی اروپای شرقی و غربی با هم فرق دارند. در مناطقی از اروپا ارتفاع قاعده بینی خیلی زیاد است یا در یونان و ایتالیا ریشه بینی خیلی پر است که به آن بینی رومی می گویند. حالا در ایران در اکثر مردم ارتفاع قاعده بینی کم است یعنی جلو آمدگی نوک بینی کم است(بیمار اصطلاحا under projected است) و ریشه بینی گودتر از حد عادی است. پس ۲ کمبود و نقطه ضعف در بینی های ایرانی وجود دارد. این ۲ مسئله موجب بروز قوز کاذب در بسیاری از بیماران می شود. طبعا بین ۲ فرورفتگی در بالا و پایین بینی پشت بینی محدب و قوزدار به نظر می رسد.


● مطلق به معنای مطلق وجود ندارد


در اینجا ما با یک طیف سر و کار داریم؛ افرادی که مطلقا قوز کاذب دارند تعدادشان کم است. افرادی هم که مطلقا قوز حقیقی دارند هم تعدادشان زیاد نیست. اکثر افراد جامعه ما در وسط طیف هستند یعنی ترکیبی از قوز حقیقی و کاذب در آن ها دیده می شود. این تبحر جراح است که بتواند بخش حقیقی و کاذب قوز را از هم تفکیک کرده و با هرکدام مطابق شرایط خاص خودشان رفتار کند. اگر تمام قوز را حقیقی فرض کرده و بخواهیم همه آن را برداریم صورت زشت می شود. بنابراین در راینوپلاستی بینی های قوزدار، اول بینی و صورت آنالیز می شود. اگر قوز مطلقا کاذب باشد اصلا از آن برنمی داریم بلکه با پیوندهای غضروفی پایه بینی را تقویت کرده و گودی ریشه آن را پر می کنیم. یک نکته دیگر این که وقتی قوز کاذب بیمار برداشته شود معمولا بیمار دچار مشکل تنفسی می شود چون قوز کاذب وقتی قطع و برداشته شود اتصال غضروف های طرفی به تیغه بینی از هم جدا شده و ساختار بینی فرو می ریزد و راه تنفسی بسیار تنگ می شود.


● بیمار که جراحی نخوانده!


شاید در نگاه اول چنین بینی ای قوزدار به نظر برسد. یک دختر نوجوان ۱۶ ساله که اصول آنالیز چهره را نمی داند. پس می آید و می گوید بینی من قوز دارد و این قوز را بردار. او از من زیبایی می خواهد ولی به این زبان می گوید که قوز را بردار چون فکر می کند با این کار بینی اش زیبا می شود. حالا آیا من که جراح زیبایی هستم باید به حرف این دختر خانم گوش بدهم و قوز کاذب را بردارم؟ اگر من جراح آنالیز چهره را بلد باشم هدفم را می گذارم بر زیبا کردن چهره و بینی، نه الزاما برداشتن قوز. جراح زیبایی باید این نقاط کمبود را برای بیمار تقویت کند. بیماران بسیاری هستند که قوز کاذب را برداشته اند. بینی صاف شده ولی بیمار می گوید صورتم زشت شده، حالت چشم هایم عوض شده و… این تغییر حالت چهره به دلیل این است که به جای تبعیت از قواعد آنالیز زیبایی چهره، کار دیگری انجام شده است.


● قوزهای ترکیبی


اگر قوز ترکیبی از حقیقی و کاذب باشد قبل از این که بخواهیم چیزی از آن را برداریم ابتدا موقعیت ریشه (قسمت بالای) بینی و قاعده (یا نوک) بینی را اصلاح می کنیم. یعنی با پیوند قاعده(نوک) بینی را جلو آورده و گودی ریشه بینی را هم پر می کنیم و بعد اگر قوز باقی مانده بود آن وقت بخش باقیمانده را برمی داریم. مزیت این کار این است که بافت کمتری برداشته شده و بینی فرم طبیعی تری به خود می گیرد. در نتیجه شکل بینی در تناسب با صورت زیباتر به نظر رسیده و تنفس بیمار هم بهتر می شود.


● راهنمایی بیمار


جراح باید وقت و حوصله به خرج دهد و با توضیح ساده آنالیز چهره بیمار را توجیه کند که مشکل برجستگی پشت بینی نیست بلکه افتادگی نوک و گودی ریشه بینی است. بدین ترتیب اغلب افراد متوجه شده و شرایط را می پذیرند، ولی این که صرفا به گفته بیمار توجه کنیم صحیح نیست، چون ممکن است توقعات بیمار غیرعلمی و مخالف اصول زیبایی باشد. جراحی بینی سلیقه ای نیست. کسی نمی تواند بگوید من می خواهم بینی ام دقیقا اینطوری یا آنطوری بشود. بهترین حالت برای هر بینی فقط یک حالت است نه چند حالت. این یک حالت، براساس نتایج آنالیز زیبایی صورت، امکانات بافت بینی و حفظ راه تنفسی بینی به دست می آید که در تمام دنیا اصولی ثابت و مشخص دارد.

what`s life?life is love.
پنج شنبه 26/5/1391 - 5:57 - 0 تشکر 515064

بانوان نسبت به مردان بیشتر در معرض خطر سکته مغزی قرار دارند


ایران ویج : بانوان نسبت به مردان بیشتر در معرض خطر سکته مغزی قرار دارند اما با چند اقدام ساده می توانند این خطر را کاهش دهند. احتمال بروز سکته مغزی در زنان میانسال ۲ برابر مردان میانسال است که به تنهایی می تواند بسیار هشداردهنده باشد.





آنچه جالب و هشداردهنده تر است، این است که مردان نسبت به زنان بیشتر سیگار می کشند و کمتر به دکتر مراجعه می کنند؛ مصرف سیگار و مراجعه نکردن به پزشک به طور منظم خطر بروز سکته مغزی را افزایش می دهند، با این حال تعداد زنانی که دچار سکته مغزی می شوند بیشتر از مردان است.


● چرا خانم ها نسبت به مردان بیشتر سکته می کنند؟


در اینجا به برخی از علت هایی که موجب این تعداد سکته مغزی در خانم ها می شوند اشاره می کنیم:


 نوزادان: باردار شدن، نه مستقیما اما به دلیل بروز مشکلات مربوط به بارداری مثل بیماری پره اکلامپسی و دیابت بارداری خطر سکته مغزی را افزایش می دهد. قرص های کنترل بارداری قبل از تولد نوزاد نیز این احتمال را افزایش می دهند.


 همین طور درمان های جایگزینی با هورمون که به منظور کاهش علائم یائسگی در سال های بعدی زندگی استفاده می شوند.


 خلق و خوی فرد: تحقیقات جدید نشان می دهد افسردگی خطر سکته مغزی را در زنان افزایش داده و زنان ۷۰درصد بیش از مردان احتمال دارد به افسردگی دچار شوند.اگر سیگار کشیدن را ترک کنید، سبزی ها و میوه های بیشتری بخورید و وضعیت وزن، فشار خون و قند خون خود را همیشه بررسی کنید با این کار خطر سکته مغزی را به حداقل می رسانید. در ادامه با تکیه بر تحقیقاتی که اخیرا انجام شده، به معرفی راه هایی می پردازیم که کمتر شناخته شده اند.


● هفته ای ۲ساعت راه بروید


روزی ۲۰ دقیقه پیاده روی کنید. درست است که احتمالا کار می کنید، بچه دارید، بخشی از خرج و مخارج خانه به عهده شماست، درگیری های بی شماری به عنوان زن خانه دارید و وقت سر خاراندن هم ندارید اما سعی کنید ۲۰ دقیقه از وقت خود را به پیاده روی بی وقفه اختصاص دهید. این زمان را هرطور شده پیدا کنید، حتی اگر مجبور شوید آن را به ۲ تایم ۱۰ دقیقه ای تقسیم کنید. طبق مطالعه وسیعی که روی تقریبا ۴۰هزار زن در مدت بیش از ۱۲ سال انجام شده نشان می دهد در مجموع ۲ ساعت راه رفتن در هفته خطر ابتلا به سکته مغزی و قلبی را تا ۳۰درصد کاهش می دهد. وقتی پیاده روی می کنید سرزنده و سرحال باشید تا ۳۰درصد را به ۴۰درصد افزایش دهید.


نکته : شاید علت صرع نوسانات هورمونی و داروهای مصرفی باشد. البته هیچ دلیل محکمی در دست نیست که ثابت کند درمان میگرن به معنای برطرف شدن خطر سکته مغزی است؛ به نظر متخصصان کم کردن بسامد سردردهای میگرنی عاقلانه ترین کار است


● به خودکشی فکر نکنید


بین ناراحتی و افسردگی تفاوت قائل شوید. مطالعه ای که روی بیش از ۸۰ هزار زن انجام شده حاکی از آن است که درصورت ابتلا به افسردگی خطر بروز سکته مغزی ۲۹درصد بیشتر می شود. از خود می پرسید چرا؟ خب خانم های مبتلا به افسردگی بیشتر سیگار می کشند، بیشتر به وزن شان اضافه می شود و کمتر ورزش می کنند، علاوه بر این ها احتمال دارد با مشکلات کنترل نشده بیشتری هم مواجه باشند مانند فشار خون بالا و دیابت که به خودی خود می توانند خطر سکته مغزی را افزایش دهند، پس علائم افسردگی را تشخیص دهید تا شیوه درمانی مناسب را اتخاذ کرده باشید. اگر احساس ناراحتی مداوم می کنید، نگران هستید یا احساس پوچی، ناامیدی، گناه، بی ارزش بودن یا درمانده بودن می کنید، حساس و زودرنج شده اید، خسته هستید، میل و اشتیاق خود را به چیزهای مورد علاقه تان از دست داده اید، نمی توانید تمرکز کنید یا بخوابید، پرخوری می کنید یا بی اشتها هستید، به خودکشی فکر می کنید و دردهایی را احساس می کنید که به هیچ درمانی پاسخ مثبت نداده اند حتما با پزشک خود صحبت کنید.


● ضررهایی برای زیاد خوابیدن


فقط می توانید ۷ ساعت در شبانه روز بخوابید. دانشمندان هاروارد عقیده دارند خوابیدن بیشتر از ۱۰ ساعت، نسبت به ۷ ساعت خواب احتمال سکته مغزی را تا ۶۳درصد افزایش می دهد و اگر شما هنگام خواب خر و پف می کنید ۲بار احتمال بروز سندرم متابولیک در شما بیشتر است. سندرم متابولیک بیماری هایی را دربرمی گیرد که خطر سکته مغزی را افزایش می دهند مثل بیماری های قلبی و دیابت.


● این سردرد ها خطرناک است


مراقب میگرن باشید. همان سردردهای فوق العاده شدید که همراه با تابش ناگهانی نور و لکه های سیاه با احتمال خطر سکته مغزی در خانم ها در ارتباط است و اغلب زنان هستند که از سردردهای میگرنی رنج می برند نه مردان. شاید علت آن نوسانات هورمونی و داروهای مصرفی باشد. البته هیچ دلیل محکمی در دست نیست که ثابت کند درمان میگرن به معنای برطرف شدن خطر سکته مغزی است؛ به نظر متخصصان کم کردن بسامد سردردهای میگرنی عاقلانه ترین کار است.


● فقط روغن زیتون


 روغن زیتون را جایگزین روغن نباتی کنید. برای پختن شیرینی یا نان، سرخ کردن مواد غذایی و هرگونه چرب کردن غذا از روغن زیتون استفاده کنید چون خطر حمله قلبی را در شما کاهش می دهد. تحقیقات جدید نشان می دهند خواص و فواید روغن زیتون در حفاظت کردن شامل سکته مغزی هم می شود.


 مطالعات انجام شده روی بیش از ۷.۶۰۰ نفر از افراد ۶۵ ساله و مسن تر در فرانسه نشان می دهد کسانی که معمولا از روغن زیتون استفاده می کنند شانس ابتلا به سکته مغزی را تا ۴۰درصد کاهش می دهند.


● تپش را جدی بگیرید


 نسبت به تپش قلب خود حساس باشید به ویژه اگر لرزش های قلب با تنگی نفس، گیجی و درد سینه ظاهر شود زیرا این ها می توانند از نشانه های بیماری فیبریلاسیون دهلیزی، تپش قلب غیرعادی که به خطر سکته مغزی به شدت دامن می زند، باشد. بیش از ۲ میلیون آمریکایی با بیماری فیبریلاسیون دهلیزی زندگی می کنند. مصرف داروهای ضد لخته شدن خون خطر سکته مغزی را کاهش می دهد. اواخر سال گذشته میلادی FDA داروی جدید پراداکسا را برای این منظور تایید کرد.


 ● سفره تان را پر پتاسیم کنید


 سیب زمینی بخورید. کشمش، موز، رُب گوجه فرنگی و سیب زمینی شیرین را در برنامه غذایی خود بگنجانید. نه این که همه را در یک وعده غذایی بگنجانید بلکه جدا جدا میل کنید. هریک از این مواد سرشار از پتاسیم است و برنامه غذایی که از این مواد بهره مند باشد تا ۲۰درصد از خطر سکته مغزی می کاهد. از منابع غنی دیگر می توان به میوه ها و سبزی ها، ماهی، مرغ، بوقلمون و لبنیات اشاره کرد.


 ● خانم های خونسرد بیشتر عمر می کنند


آستانه صبر و تحمل تان را بالا ببرید. مهم نیست چندبار به همسرتان گفته اید جوراب های کثیفش را جمع کند و از بچه های تان خواسته اید وقتی وارد می شوند در را پشت سرشان ببندند، قبل از این که فریاد بکشید یا چیزی را بشکنید یک نفس عمیق بکشید. در یکی از مطالعات انجام شده اخیر که در نشریه هایپرتنشن چاپ شده نشان می دهد افراد خشن و عصبانی بیشتر در معرض سکته مغزی قرار دارند. محققان پس از اجرای یک آزمون شخصیت استاندارد دریافتند کسانی که نمره بالاتری را از ویژگی های خصومت آمیز کسب کردند، ضخامت شریان های گردن شان که یکی از عوامل سکته مغزی است، بیشتر از افراد سازگار و ملایم بود.

what`s life?life is love.
پنج شنبه 26/5/1391 - 5:57 - 0 تشکر 515066

۱۴ اشتباه عمومی درباره گوش‌ها



به گزارش ایران ویج ، هر گوش‌دردی، عفونت گوش نیست. تقریبا ۵۰ درصد گوش‌دردها ارجاعی‌اند، یعنی مشکل اصلی در جای دیگری است (مثلا عفونت یک دندان)،‌ ولی شما دردش را در گوش‌تان حس می‌کنید.


۱- برای تمیز کردن گوش، هیچ چیزی بهتر از گوش‌پاک‌کن نیست.


اشتباه می‌کنید! گوش‌پاک‌کن‌ها بیش از آن که به گوش ما خدمت کنند، خیانت می‌کنند. آنها جرمی را که خودش به طور طبیعی از گوش خارج می‌شود، با فشار به داخل گوش برمی‌گردانند و مجرای شنوایی را کم‌کم مسدود می‌کنند. عفونت و پارگی پرده گوش و کاهش شنوایی از شایع‌ترین خطرات استفاده از گوش‌پاک‌کن‌هاست.



۲- پس (با توجه به حرف‌های بالا) گوش‌پاک‌کن‌ به هیچ دردی نمی‌خورد.


قطعا به درد تمیز کردن گوش نمی‌خورد، ولی کاربردهای دیگری دارد؛ مثلا می‌تواند ابزاری باشد برای مالیدن برخی داروها به داخل گوش، البته با توصیه و تجویز پزشک.



۳- برای حفظ شنوایی باید گوش‌هایمان را هر روز تمیز کنیم؟


اصلا! گوش‌ها به کمک ما نیازی ندارند. آنها خودشان بلدند خودشان را تمیز کنند. در حالت طبیعی، نیازی به تمیز کردن گوش‌ها نیست و فقط در مواردی که واکس گوش (ماده زردرنگ داخل گوش)، ترشح بیش از حد داشته باشد، گوش‌‌ها نیاز به تمیز کردن دارند که البته در چنین مواقعی هم باید کار را به کاردان سپرد.


پزشکان در این موارد، معمولا یک قطره گوش برای فرد تجویز می‌کنند تا واکس گوش (سرومن‌)‌ نرم شود و پس از آن، گوش را شستشو می‌دهند.


۴- واکس گوش نوعی چرک است و برای گوش خطر دارد.


برعکس! واکس گوش (سرومن)‌ یک سپر دفاعی برای جلوگیری از ورود آب و عفونت به کانال گوش است و در حالت طبیعی، اصلا نباید آن را خارج کرد. واکس گوش فقط زمانی که بیش از حد ترشح شد یا تجمع‌اش موجب آزار شد، باید به وسیله پزشک خارج شود. علایم تجمع غیرطبیعی‌اش هم اینهاست: ‌گوش‌درد، خارش و بوی بد گوش، زنگ زدن گوش، خروج ترشحات و کاهش شنوایی.


۵- وقتی گوش شما درد می‌کند، معنایش این است که عفونت کرده؟


نه! هر گوش‌دردی، عفونت گوش نیست. تقریبا ۵۰ درصد گوش‌دردها ارجاعی‌اند، یعنی مشکل اصلی در جای دیگری است (مثلا عفونت یک دندان)،‌ ولی شما دردش را در گوش‌تان حس می‌کنید.


یکی از علل شایع گوش‌درد، التهاب مفصل گیجگاهی ‌فکی است که در مجاورت کانال شنوایی قرار دارد و همین مجاورت باعث می‌شود که درد ناشی از التهاب آن در داخل گوش احساس شود.


۶- وزوز گوش درمان ندارد؛ باید با آن کنار آمد.


وزوز گوش، مشکلی بسیار شایع، اما کم‌خطر است که اتفاقا درمان‌های متعددی دارد؛ از دارودرمانی گرفته تا رژیم‌درمانی و استفاده از مکمل‌ها و روش‌های مقابله با استرس و… .


۷- اگر پدر و مادری ناشنوا باشند، فرزندشان قطعا ناشنوا می‌شود؟


نه، نمی‌شود با قطعیت اظهارنظر کرد. اگرچه زمینه خانوادگی بی‌تاثیر نیست، ولی عوامل دیگری هم تاثیرگذارند: قرار گرفتن در معرض آلودگی‌های صوتی، وضعیت سلامت عمومی فرد، سن و سال و… ولی هیچ‌ کدام از این علل به تنهایی برای ابتلا به ناشنوایی کافی نیستند و هیچ کس محکوم به ناشنوایی نیست.


۸- ناشنوایی یک فرآیند تدریجی است و هرگز به طور ناگهانی اتفاق نمی‌افتد.


کاهش شنوایی معمولا تدریجی است، ولی گاهی ناگهانی بروز می‌کند و حتی ممکن است یک‌شبه هم اتفاق بیفتد. اگر احیانا چنین اتفاقی برایتان افتاد، باید هرچه زودتر به یک متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه کنید. این امر می‌تواند ناشی از یک علت کم‌اهمیت و ساده (مانند تجمع واکس گوش)‌ باشد، تا یک مساله جدی و مهم. ولی علتش هر چه باشد، معمولا درمان دارد.



۹- اگر گوشم مشکلی داشت، حتما تا حالا خودم فهمیده بودم.


نه لزوما. مشکلات شنوایی معمولا آرام‌آرام پیشرفت می‌کنند و اغلب ما اگر دچار چنین مشکلاتی شویم، در مراحل اولیه از طرق گوناگونی آن را جبران می‌کنیم و متوجه مشکل خودمان نمی‌شویم. ولی پزشکان با یک تست شنوایی ساده در همان مراحل اولیه، قادر به تشخیص مشکل ما خواهند بود.



۱۰- شنوایی این گوشم مشکل دارد، ولی آن یکی کاملا سالم است.


بیشتر بیمارانی که این حرف را می‌زنند، اشتباه می‌کنند. مشکلات شنوایی در ۹۰ درصد موارد، هر دو گوش را به طور نسبتا مساوی درگیر می‌کند. ضمن این که در اغلب مواردی که یک گوش، مشکل بیشتری دارد، گوش مقابل هم تا حدودی درگیر است.



۱۱- کاهش شنوایی نشانه افزایش سن است.


فقط ۳۵ درصد از بیمارانی که کاهش شنوایی دارند، سنشان بالای ۶۴ سال است. آمارهای کشور آمریکا (که کم‌ و‌ بیش قابل انطباق با سایر نقاط جهان است) نشان می‌دهد که در آن کشور، ۶ میلیون نفر از جمعیت بین ۱۸ تا ۴۴ سال از کاهش شنوایی رنج می‌برند.



۱۲- درمان برای چی؟!‌ شنوایی من نسبت به سن و سالی که دارم، خوب است.


این دیگر چه حرفی است؟ مثل این می‌ماند که یک بیمار فشارخونی چاق بگوید فشارخون بالای من، نسبت به وزنی که من دارم، خوب است و درمان نمی‌خواهد.



۱۳- مشکل شنوایی من حل‌شدنی نیست.


شاید قدیم‌ها این حرف در خیلی از موارد، درست بود، ولی با درمان‌های امروزی، نزدیک به ۹۵ درصد موارد کاهش شنوایی را می‌شود، کاملا یا تقریبا درمان کرد.



۱۴- سمعک واقعا به درد می‌خورد؟


البته! آمارها نشان می‌دهد از هر ۱۰ نفری که متعاقب مشکلات شنوایی‌شان سمعک می‌گذارند، ۹ نفرشان بهبود قابل ملاحظه‌ای در شنوایی‌شان حس می‌کنند و رضایت‌شان از زندگی بیشتر می‌شود.

what`s life?life is love.
پنج شنبه 26/5/1391 - 5:57 - 0 تشکر 515068

نکاتی درباره سردرد


 آیا طب سوزنی برای تسکین انواع سردرد هم کارایی دارد؟    





سردردهاهر یک علائم و نشانه های مختلف و منحصربه فردی دارند. گاهی سردردها به دلیل خستگی زیاد، فشار عصبی، گرسنگی و تشنگی در افراد به وجود می آیند. گاهی بیماری های داخلی از قبیل ابتلا به بیماری های گوارشی، کلیوی یا حتی یبوست مزمن موجب بروز آن ها در بیمار می شود و گاهی فشارهای عصبی ناشی از کار روزانه یا تنش های زندگی سردرد را به بیمار تحمیل می کند. خوشبختانه درمانگران طب سوزنی چین روش های درمانی موثری برای درمان انواع سردردها، کنترل آن ها و تسکین دردهای ناشی از آن سراغ دارند که علاوه بر بهبود و تسکین درد به بهبود عملکرد بسیاری از درمان های درونی و تنظیم انرژی در بدن منجر می شود. دکتر فرهاد صبری، متخصص طب سوزنی و عضو انجمن درد ایالت متحده در این باره توضیحات بیشتری را با شما در میان می گذارد.


● رابطه ضعف چشم و سردرد


بسیاری از افرادی که به اختلال های چشمی از قبیل نزدیک بینی مبتلا هستند، ممکن است سردردهایی را در طول ماه تجربه کنند. به این معنا که افرادی که دچار اختلال در ناحیه چشم هستند و بینایی آن ها تحت تاثیر این اختلال قرار گرفته درصورتی که برای درمان اقدام نکنند به دلیل کشش هایی که در ماهیچه های اطراف چشم آن ها به منظور تطبیق دید ایجاد می شود، دچار سردرد می شوند. این نوع سردردها نیز از جمله سردردهایی است که با کمک طب سوزنی و دریافت سوزن در نواحی خاص قابل درمان است، اما افراد مبتلا به این نوع سردرد باید دقت داشته باشند که علاوه بر دریافت سوزن و درمان بیماری خود لازم است برای درمان اختلال و بیماری چشم خود نیز اقدام کنند.


● آیا سردرد شما میگرن است؟


سردردها نشانه های مختلفی دارند. با شناسایی و بررسی حالت و ویژگی های سردرد می توان به راحتی نوع آن را شناسایی کرد. تنها باید مراقب بود که هر سردردی را با میگرن اشتباه نگرفت. میگرن و دردهای ناشی از آن در نصف سر ایجاد می شود. این سردردها یا در سمت راست یا در سمت چپ سر دیده می شوند و معمولا با تهوع، استفراغ و اختلال بینایی در افراد همراه است. مبتلایان به سردردهای ناشی از میگرن گاهی از بروز لکه هایی روشن جلوی چشمان شان و افزایش میزان ضربان قلب خود شکایت می کنند. این افراد در مواردی که میزان سردردهای آن ها شدید و پیشرفته است غالبا دچار خشکی دهان، عرق سرد، گیجی، اختلال در تکلم نیز می شوند. گاهی ممکن است دود سیگار یا نور یا عصبانیت موجب افزایش سردرد و تحریک آن ها شود. درمانگران طب سوزنی غالبا با یک دوره درمانی ۳ مرحله ای می توانند این بیماری را در بدن بیمار درمان یا کنترل کنند. تنها کافی است بیمار یک روز درمیان به مطب مراجعه کرده و در نقاط خاصی سوزن دریافت کند.


● سردرد افراد پرمشغله


سردردهای کششی یکی از انواع سردرد هاست. این نوع سردرد که به همراه انقباض ها و اسپاسم های عضلانی است غالبا در پشت سر بیمار ایجاد شده و معمولا پس از یک روز کاری شلوغ و پراسترس در برخی از افراد شاغل دیده می شود. حتی در مواردی مشاهده شده که این نوع سردردها به دلیل کشش عضلات گردن از پشت سر تا عضلات ناحیه پس گردن ادامه می یابد و درد تا این ناحیه نیز ادامه می یابد. درمانگران طب سوزنی برای درمان این نوع سردرد تکنیک های موثری دارند که می توانند علاوه بر درمان این نوع سردردها به کنترل و پیشگیری از بروز آن ها در بیمار کمک کنند.


● از سردردهای عروقی چه می دانید؟


یکی دیگر از سردردهای رایج میان مردم، سردردهای عروقی است. این نوع سردردها به دلیل گشاد شدن شریان جمجمه در افراد دیده می شود. میگرن یکی از انواع سردردهای عروقی است که به علت گشاد و تنگ شدن متناوب عروق سر در افراد مبتلا به این بیماری دیده می شود. در این نوع از سردرد به دلیل بروز اختلال در میزان هیستامین و سروتونین خون، سردردهایی برای بیمار به وجود می آید که خوشبختانه این نوع سردردها نیز در طب سوزنی قابل درمان و کنترل است.


● کدام سردرد را شوخی نگیرید؟


برخی از سردردها وجود دارند که از جمله سردردهای نادر و پرخطر محسوب می شوند که ابتلا به آن ها با خطرهای جدی برای بیمار همراه است. مننژیت و ورم مغز از جمله عواملی است که موجب بروز این نوع سردردها در بیمار می شود و اگر بیمار به راحتی و بدون توجه به علائم این نوع سردرد از کنار آن عبور کند، ممکن است در مدت زمان کوتاهی با اختلال های جدی در مسیر زندگی روبه رو شود. از این رو باید علت بروز سردردها همواره برای ما مشخص باشد. تهوع، استفراغ و تحرک نداشتن گردن به سمت جلو یا عقب از جمله علائم ابتلا به سردرد ناشی از مننژیت است. در این حالت بیمار به دلیل بروز عفونت در ناحیه سر قادر نیست گردنش را به سمت جلو یا عقب حرکت دهد. علاوه بر این ابتلا به سینوزیت نیز یکی دیگر از علائم ابتلا به سردرد است. این نوع سردرد با التهاب در ناحیه چشم، گوش و بینی بیمار همراه است.


● سردرد ناشی از اسپاسم عضلات


این نوع سردرد که به طور کلی منشا عصبی و روانی دارد به دلیل بروز فشارهای عصبی و اختلال های جسمانی از قبیل شیوه نادرست نشستن در بدن به وجود می آید. یکی از مشهورترین عوارض ناشی از این سردرد اسپاسم های عضلانی گردن و درد این ناحیه است. علاوه بر تنش ها و استرس های روحی، شیوه نادرست نشستن پشت فرمان ماشین، شیوه نادرست نشستن پشت میز و استفاده غلط از کامپیوتر از دیگر مواردی است که به بروز این نوع سردرد کمک می کند. درمانگران طب سوزنی با کمک سوزن ها و ایجاد تعادل در سیستم بدن و متعادل نگه داشتن انرژی در کبد و کلیه به درمان این گروه از بیماری ها کمک می کنند.


● این سردرد را با میگرن اشتباه نگیرید


سردرد کلاستر از دیگر سردردهای شایع میان افراد بزرگسال است که به سردردهای خوشه ای مشهور است. بسیاری از بیماران مبتلا به این سردرد به دلیل تشابه ویژگی های این سردرد با میگرن به اشتباه آن را میگرن می نامند. درحالی که این سردرد تفاوت های زیادی با میگرن دارد. این سردردها که معمولا در ساعات پایانی روز و پیش از خواب سراغ افراد می آید گاهی در پی کشیدن یک نخ سیگار نیز در افراد دیده می شود. سردرد کلاستر نیز همانند سردردهای ناشی از میگرن به صورت یکطرفه در سر دیده می شود اما برعکس میگرن که در هر ساعتی از روز نمایان می شود، این سردردها تنها در ساعات شبانه عود می کنند و با اشک ریزی، گرفتگی بینی و التهاب مجاری تنفسی در یک سوی سر همراه است. خوشبختانه درمانگران طب سوزنی برای درمان و تسکین این نوع سردرد نیز راه حل هایی دارند و قادرند با کمک سوزن های یک بار مصرف خود بیمار را برای همیشه یا برای مدت های طولانی از این بیماری رها کنند.


● سردرد از دیدگاه طب سوزنی چین


درمانگران طب سنتی چین برای ابتلا به سردرد ۲ علت را می شناسند. آن ها از یک سو فعالیت شدید انرژی یانگ در کبد را یکی از شایع ترین دلایل ابتلا به سردرد ذکر می کنند. از میان سردردهای ناشی از فعالیت شدید انرژی در کبد می توان به بیماری میگرن و سردردهای ناشی از آن اشاره کرد. افرادی که از سردردهای ناشی از فعالیت انرژی در کبد رنج می برند، معمولا افرادی هستند که از هوای سرد لذت می برند زیرا در حالت عادی این افراد احساس گرما دارند. رنگ زبان این افراد قرمز است و اصولا این افراد تحت عنوان افراد عصبی و زودجوش معروف هستند. از دیگر علائم این بیماران به ابتلا به تهوع، استفراغ، سردردهای یکطرفه، اختلالات بینانی و بیزاری از نور می توان اشاره کرد. یکی دیگر از علت های ابتلا به این نوع سردرد از نگاه درمانگران طب سوزنی چین کاهش انرژی یین در اندام کلیه است. در این حالت بیمار عکس حالت قبلی را دارد، یعنی نسبت به سرما حساس است و در عوض گرما را دوست دارد. در این شرایط بیمار زبان رنگ پریده و نبض نخی دارد. در این حالت درمانگر طب سوزنی با کمک سوزن ها به تنظیم میزان جریان یین در کلیه ها کمک می کند.


● این توصیه ها را جدی بگیرید


▪ اگر تصمیم دارید از طب سوزنی برای درمان استفاده کنید بهتر است نکات زیر را با دقت مطالعه کنید و آن ها را به خاطر بسپارید.


▪ افراد مبتلا به فشار خون که داروهای فشار خون مصرف می کنند لازم است پزشک طب سوزنی خود را در جریان این امر قرار دهند.


▪ افرادی که داروهای ضد انعقاد خون مصرف می کنند و بیماران قلبی نیز متخصص طب سوزنی را حتما مطلع کنند. مصرف داروهای ضدانعقاد خون ممکن است موجب بروز خونریزی های گسترده زیرجلدی و بروز کبودی در بدن شود که برطرف کردن آن ها مستلزم مرور زمان است.


▪ به خانم های باردار توصیه می شود در مدت بارداری به طب سوزنی مراجعه نکنند زیرا ممکن است استفاده از طب سوزنی موجب بروز سوءتغذیه در مادر یا جنین شود.


▪ مادرانی که به کودکان شان شیر می دهند بهتر است در ۵ ماهه اول شیردهی به متخصص طب سوزنی مراجعه نکنند و پس از این دوره درصورتی که غذای کمکی کودک را شروع کردند، می توانند با تحت نظر گرفتن کودک از سوی پزشک به متخصص طب سوزنی مراجعه کنند.


▪ حتما به مراکزی مراجعه کنند که از سوزن های یک بار مصرف استفاده می کنند. سوزن هایی که یک بار مصرف نیستند به دلیل این که دائم ضدعفونی می شوند روکش خود را از دست می دهند و از دست رفتن این روکش به بروز درد هنگام فرو کردن سوزن در بدن می انجامد، ضمن این که استفاده از سوزن های یک بار مصرف خیال متخصص و بیمار را از انتقال هر نوع عفونتی آسوده می کند.

what`s life?life is love.
پنج شنبه 26/5/1391 - 5:58 - 0 تشکر 515069

عوارض استفاده دراز مدت از لوازم آرایشی..!


بررسی های انجام شده روی ترکیب و عناصر شیمیایی محصولات آرایشی نشان می دهد که این ترکیبات می تواند عوارض غیرمستقیمی داشته باشد که تاکنون کمتر توجهی به آن شده است.


مواد استفاده شده در ترکیبات این لوازم آثار خطرناکی در درازمدت دارند. محققان دانشگاه کنتیکت به تازگی دریافته اند که در رژ لب ها به عنوان پرمصرف ترین نوع لوازم آرایشی میزان سرب استفاده شده بیش از از حد استاندارد است سرب باعث آسیب های مغزی و عصبی می شود و در صورت احتمال ورود آن به زنجیره غذایی از طریق خاک آلوده و مواد غذایی و یا درصورت نفوذ در آب و آلودگی آبزیان می تواند اثرات جبران ناپذیری برای سلامت انسان و محیط زیست داشته باشد.



نکته اینجاست که سرب بلعیده شده توسط مصرف کننده، وارد خون می شود تا به یک مقدار ثابت برسد، سرب اضافی به بافت های نرم به خصوص مغز وارد می شود. این فلز در استخوان رسوب کرده جانشین کلسیم می شود و بنابراین کمبود کلسیم را به دنبال دارد.


سرب به دلیل اخلال در کار آنزیم ها، مزاحم تولید هموگلوبین خون می شود و در میزان بالا کم خونی را ایجاد می کند. در بزرگسالان افزایش سطح سرب در خون، کمی افزایش فشار خون بوجود می آورد. جنین ها و بچه های زیر ۷سال، در معرض خطرهای آن نسبت به دیگر گروه های سنی هستند. زیرا مواد را بیشتر جذب می کنند و مغز آن ها درحال رشد است.


● تومورهای سرطانی


به طور کلی مصرف بیش از اندازه هیچ ماده آرایشی برای پوست مفید نیست. حتی داروهای پوست هم عوارض جانبی خاص خود را دارند. بنابراین باید مصرف ماده آرایشی و دارویی کم و درحد لزوم باشد. یکی از عوارض این مواد پیری زودرس و ایجاد چین و چروک است. تغییر رنگ پوست که می تواند به مرور به صورت لکه ای باشد از دیگر عوارض آنهاست. ولی شایع ترین عارضه مواد آرایشی و دارویی در پوست، تحریک و حساسیت پوستی است.


تحقیقات در مرکز بیماری های پوستی دانشگاه کنتیکت نشان می دهد باتوجه به وجود بیش از ۷۰ترکیب شیمیایی سمی در مواد آرایشی و عطرهای صنعتی، استفاده مداوم از لوازم آرایشی، موجب جذب سالانه ۹۰۰گرم مواد شیمیایی به بدن می شود. ترکیبات شیمیایی استفاده شده در مواد آرایشی مانند مواد محافظی از جمله پارابن ها و فتالات ها، ارتباطی مستقیم با رشد تومورهای سرطانی به ویژه سرطان سینه دارند.


اگرچه سازندگان لوازم و مواد آرایشی سعی کرده اند تا استفاده از این ترکیب شیمیایی را در محصولاتی مانند شامپوها و ژل ها حذف کنند یا تا حد زیادی پایین آورند؛ اما در استفاده کمتر از آنها در مواد دیگر آرایشی ناموفق بوده اند.


مواد آرایشی و بهداشتی، عموماً با ایجاد یک سد، مانع رسیدن اکسیژن کافی به پوست شده، پیری زودرس پوست به ویژه در نوجوانانی که از سنین پایین آرایش می کنند را سبب می شوند. این تأثیرات تدریجی با پیر شدگی پوست، بروز چروکیدگی در ناحیه پیشانی و چین خنده آغاز می شود.


از سوی دیگر ریزش مو در اثر رنگ موهای غیر مجاز تقریبا به پدیده ای رایج تبدیل شده است؛ حتی در برخی موارد، پیاز مو، به سبب مصرف این مواد، سوخته؛ باعث طاسی غیرقابل برگشت و یا ایجاد تاول بر روی پوست سر می شود. به علت وجود ماده ای به نام دیامیندر بعضی از رنگ موها، ممکن است التهاب پوست صورت و یا در موارد شدیدتر، تورم صورت به وجود آورند. از عوارض دیگر رنگ های مو، موخوره، شکنندگی و گره خوردگی موها و ایجاد حساسیت است.


● عامل احساس خستگی و کسالت دائم


تحقیقات انجام شده روی محصولات ۱۸ شرکت تجاری تولیدکننده رژ لب نشان داد که ۵۵ درصد از این محصولات میزان بالایی سرب دارند؛ درحالی که در ترکیبات هیچ کدام از آنها نامی از این ماده برده نشده بود. میزان سرب موجود در این محصولات دو برابر بیش از مقدار مجاز است.


مطالعه ای که بر روی قیمت و سلامت مارک های مختلف صورت گرفت؛ نشان دهنده این واقعیت بود که بعضی مارک ها ارزان تر، سرب بسیار کمتری از مارک های گران قیمت دارند.


سرب، ماده ای سمی است که تأثیر به سزایی بر اعصاب می گذارد. همچنین سرب یکی از عوامل احساس خستگی و کسالت دائم در افراد و نیز ایجاد کننده کم خونی های مزمن است. زنان باردار و کودکان از آسیب پذیرترین گروه ها در برابر آلودگی با سرب محسوب می شوند. این ماده به راحتی از جفت عبور کرده، وارد مغز جنین می شود و از رشد و تکامل طبیعی آن جلوگیری می کند.


علت اصلی مشکلات و عوارض ناشی از مصرف محصولات سفیدکننده پوست هم وجود «کلوبتازول» است که در برخی کشورها، استفاده از آن ممنوع شده است. از عوارض این ماده می توان به چاقی، کم کاری غده فوق کلیوی، تیرگی پوست در بلندمدت، پوکی استخوان و… اشاره کرد.


درواقع استفاده از محصولات روشن کننده در میان مصرف کنندگان به نوعی اعتیاد تبدیل شده است. ضمن اینکه کرم های روشن کننده حاوی هیدروکینون که به عنوان داروی ضدلک مورد استفاده قرار می گیرند؛ در درازمدت باعث افزایش تحریکات پوستی می شوند و هر اندازه که درصد هیدروکینون موجود در این نوع کرم ها بیشتر باشد، شانس ابتلا به تحریکات پوستی افزایش می یابد.


این کرم ها معمولا زمانی کارایی دارند و تأثیرات عمیقی برجای می گذارند که برای طولانی مدت استفاده شوند که البته در آن صورت هم، پس از قطع مصرف، لک های پوستی دوباره پیدا می شوند. بعضی از پزشکان، هیدروکینون را به عنوان درمان توصیه نمی کنند؛ چرا که در درازمدت باعث ایجاد لک های دائمی در پوست می شود.


در این میان مواد اصلی مواد آرایشی مخصوص چشم بسیار مهم است. از این دست محصولاتی که پایه اصلی آنها روغن است؛ محیط مناسبی برای رشد و نمو میکروب ها هستند. لذا تکثیر این میکروب ها و حضور مداوم آنها نزدیک چشم، موجب ایجاد عفونت های چشمی، التهاب، قرمزی، ترشحات غلیظ، خارش و پوسته ریزی لبه پلک می شود و حتی می تواند به قرنیه چشم آسیب رسانده، موجب اختلال در بینایی شود.


مصرف مستمر و همیشگی آنها، به خصوص نمونه هایی با پایه روغنی یا اصطلاحا ضدآب، به دلیل اینکه به سختی از روی مژه ها پاک می شوند، به مرور، موجب چسبندگی مژه ها به یکدیگر و افزایش ریزش آنها می شود. شست وشو و مالش شدید چشم برای پاک کردن این نوع مواد، ممکن است باعث تخریب چشم و مژه و ورود مواد حساسیت زا یا عوامل عفونی به چشم شود.


خطر عفونت های قارچی



چسب هایی هم که برای استحکام ناخن های مصنوعی به کار می روند، باعث نرسیدن هوا به ناخن ها شده، به مرور زمان، ناخن ها از حالت طبیعی خود خارج و خشک می شوند. از عوارض دیگر این چسب ها می توان به ناصافی و تغییر شکل ناخن، خالی شدن ناخن های طبیعی، شکنندگی و خرد شدن ناخن، شکاف و ترک ناخن، کنده شدن لبه آزاد ناخن از بستر آن، خط خط شدن، پوسته ریزی و تغییر بافت ناخن، اشاره کرد که امکان باقی ماندن آنها تا آخر عمر روی ناخن فرد وجود دارد.


همچنین به دلیل حل شدن لایه محافظ ناخن به وسیله این چسب ها، ناخن، استحکام خود را از دست می دهد، نرم و آسیب پذیر می شود و میکروب ها خصوصا عفونت های قارچی به راحتی وارد لایه زیرین ناخن می شوند.


ناخن کاشته شده در صورت شکستن ناگهانی، آسیب جدی تری را برای فرد به دنبال دارد، چرا که مواد مصنوعی مورد استفاده برای کاشت ناخن بر روی لایه ای متشکل از یک ردیف سلول، چنان محکم چسبیده اند که اگر در اثر ضربه یا کشیدگی ناگهانی شکسته و یا کنده شوند، بافت زیر ناخن شامل پوست و گوشت و عروق نیز همراه با آنها جدا می شوند.


مواد تشکیل دهنده لاک های ناخن، هم معمولا فتالات ها، نیتروسلولز، حلال ها و فرمالدئید هستند که به این مواد، رنگ ها و سایر نگهدارنده ها نیز افزوده می شوند و استفاده نامناسب یا حتی استفاده معمول از آنها، موجب تاثیر منفی بر سلامت می شود، تاجایی که امروزه بسیاری از سازندگان آنها توسط انجمن ها و سازمان های بهداشتی، زیر فشار هستند تا بسیاری از مواد سمی موجود در محصولشان را حذف کنند.


کرم های پودری هم با بستن منافذ پوست از تبادل اکسیژن بین پوست و محیط جلوگیری می کنند و همین امر سبب مرگ تدریجی لایه های سطحی پوست و پیری زودرس آن می شود. ضدآفتابها، شامل مواد شیمیایی هستند که نور را جذب، منعکس یا پراکنده می کنند که می تواند باعث واکنش های حساسیت زا شوند.


موادشیمیایی جاذب نور شامل: استرهای کرمهای ضدآفتاب، همچنین توازن هورمون های تیروئید را تا حد زیادی بر هم می زنند تا آنجا که بررسی ها نشان می دهد که موشهایی که در معرض موادشیمیایی موجود در لوسیونهای ضدآفتاب قرار می گیرند، به پرکاری تیروئید مبتلا می شوند.


لنزهای رنگی، در ابتدا با هدف اصلاح عیوب انکساری چشم تولید می شدند، اما امروزه نمونه هایی غیراستیگمات از آنها استفاده زیبایی پیدا کرده اند و به رغم عوارض فراوان، به شدت مورد توجه جوانان قرار گرفته اند.


این لنزها در بازار در دو نوع با تاریخ مصرف محدود و تاریخ مصرف طولانی، وجود دارند. خراشهای قرنیه، التهابات حساسیتی ملتحم، زخم های عفونی قرنیه و رگ آوردن اطراف قرنیه از عوارض ناشی از لنزهای تماسی است؛ این در حالی است که اگر عامل عفونی قرنیه، میکروب سودومونا و یا آمیب باشد؛ باعث عفونت شدید و حتی از دست رفتن کامل چشم می شود.


● حذف چین و چروک با استفاده از سم


بوتاکس سم تصفیه و رقیق شده ای است که از باکتری به نام «کلستریدیوم بوتولینوم» به دست می آید. این باکتری عامل ایجاد نوعی مسمومیت غذایی کشنده به نام بوتولیسم است. این سم با جلوگیری از انتقال ماده «استیل کولین» از عصب به عضله و فلج کردن عضلات، باعث صاف شدن چین و چروک ها و کاهش خطوط بین ابروها و دور چشم می شود. بوتاکس در ابتدا با فلج کردن عضله زیر جلدی پوست، سبب کشیدگی و حذف مقطعی چروک های سطحی پوست می شود؛ اما از آنجا که میزان ماده تزریقی در هر بار تزریق افزایش می یابد؛ پس از بین رفتن اثر ماده تزریقی، بر میزان چروکیدگی پوست افزوده می شود.


به این ترتیب شاید حتی هشدارهای روی برچسب هم نتواند جلوی این افراد را بگیرد؛ همان طور که تبلیغات در مورد عوارض سایر داروهای اعتیادآور نیز نتوانسته است جلوی معتاد شدن خیلی ها را بگیرد. علاوه بر این، تزریق غیرکارشناسانه بوتاکس، احتمال خطرات گوناگونی مثل غیرقرینه شدن صورت و ابرو، افتادگی پلک یا فلج صورت را به دنبال دارد. از سایر عوارض گزارش شده تزریق بوتاکس می توان به ضعف عضلانی، اختلال در بلع غذا، اختلال تنفسی ناشی از ورود جسم خارجی به ریه وحتی مرگ اشاره کرد.


تزریق ژل هم یکی از روش هایی است که برای از بین بردن چروک های بین لب و بینی استفاده می شود. ژل ها یا موقتی هستند یا دائم. ژل های دائمی چون از مواد پلیمری یا پلاستیک تشکیل شده اند؛ توسط پوست جذب نمی شوند، برای همیشه در محل تزریق باقی می مانند و در نتیجه بسیار مضر هستند.


ژل های موقتی که از جنس هیالونیک اسید هستند، جذب پوست می شود و اگر بهداشتی باشند، عارضه کمتری دارند؛ اما به هر حال، تأثیر زیبایی آنها موقتی است. از عوارض تزریق ژل، می توان به انتقال بیماری های عفونی از راه سوزن آلوده، ایجاد حساسیت، برجسته شدن محل تزریق، جابجا شدن ژل و قرار گرفتن آنها در محل دیگری از صورت اشاره کرد.


● نقاشی روی صورت


استفاده از هر نوع ماده شیمیایی از جمله رنگ، روی صورت می تواند با عوارضی همراه باشد. شایع ترین این عوارض، حساسیت پوستی است. ممکن است در مرتبه اول استعمال رنگ روی پوست، مشکل خاصی ایجاد نشود؛ اما در مرتبه دوم، پوست دچار قرمزی، تورم و خارش شود که می تواند عوارض ناخوشایندی را به همراه داشته باشد. مشکل دیگر، به خصوص با استفاده از رنگ های چرب و در کودکان بزرگ تر و نزدیک سن بلوغ، جوش است.


با مسدود شدن منافذ پوست و تجمع چربی در آنها، ابتدا جوش به وجود می آیند و سپس در صورت ادامه مصرف رنگ های چرب روی پوست، این جوش ها تبدیل به جوش های التهابی و چرکی خواهند شد. بنابراین پوست حساس و ظریف کودک تان را با تفریحات ناسالم به مخاطره نیاندازید. سعی کنید که این رنگ آمیزی ها را روی صورت کودکان استفاده نکنید و اگر هم به هر دلیل مایل به امتحان این تفریح برای فرزندتان هستید؛ فقط یک بار این کار را انجام دهید و بعد از آن سریعاً رنگ ها را از روی پوست کودکتان پاک کنید.


به یاد داشته باشید که سلامت پوست، ارتباط مستقیمی با عوامل مختلفی همچون تغذیه، آب و هوا، استرس، خواب، مصرف نکردن سیگار، مشکلات غددی، اختلالات روانپزشکی، کارکرد صحیح دستگاه گوارش و سلامت کبد و… دارد.


بنابراین تا وقتی که بیماری های داخلی و نیز عوامل خارجی که بر سلامت پوست تأثیر می گذارند اصلاح نشوند؛ تلاش به منظور زیباسازی ظاهری پوست، جز اتلاف زمان و هزینه و سخت تر شدن بیماری های پوستی نتیجه دیگری دربرنخواهد داشت؛ بی توجهی به این نکته ساده، شاید مهم ترین دلیل ناتوانی حتی عده زیادی از پزشکان در درمان صحیح و به موقع بیماری های پوستی باشد.


علیرضا سزاوار


روزنامه کیهان

what`s life?life is love.
پنج شنبه 26/5/1391 - 5:58 - 0 تشکر 515070

راهکارهای بسیار کوچک اما تأثیرگذار برای شادتر بودن


تا به حال فکر کرده​اید چطور می​توانید از راهکارهای بسیار کوچک اما تأثیرگذار برای شادتر بودن استفاده کنید؟


شاید تا به حال چندین و چندبار به خودتان قول داده باشید که بیشتر مطالعه کنید، بیشتر به نظافت خانه برسید و کمتر بر سر فرزندانتان داد و فریاد کنید بلکه به این طریق بیشتر احساس خوشحالی به سراغتان بیاید. البته که همه این راه​ها می​تواند ختم به خوشی بیشتر شود.


با این حال بد نیست بدانید گاهی اوقات دم دستی​ترین راه حل که دقیقا به خاطر همین خصیصه​اش در عین حال دور از ذهن​ترین هم هست می​تواند کلید کسالت روزانه شما باشد که امانتان را بریده و روی تمام کارها و رفتارهایتان تأثیر گذاشته است.


بهتر است گاهی هم سراغ راه حل​های ساده برویم. شاید آنها پیش پا افتاده باشند اما دلیل نمی​شود که تأثیرگذاری شان را زیرسوال ببریم.


● ساعت ۱۰ شب بخوابید


صبح است. از خواب بیدار شده​اید و بدون اینکه هیچ اتفاق بدی افتاده باشد از شدت عصبانیت صدای سایش دندان​هایتان را که روی هم کلید شده​اند می​شنوید!​ این شروع کسالت روزانه شماست. اتفاقی که شاید برای خیلی از خانم​ها بیفتد. آنها صبح از خواب بیدار می​شوند و بدون اینکه بدانند چرا، احساس کسالت و عصبانیت می​کنند. خب اطرافتان را جستجو کنید و وقتی مطمئن شدید اتفاق بدی نیفتاده سراغ علت اصلی بروید.


شک نکنید که خوب نخوابیده​اید یا حداقل به مقدار کافی نخوابیده​اید. غالب کسالت​های بدون دلیل خانم​ها در طول روز متوجه شکل و میزان خواب آنها است. محض امتحان هم که شده یک شب ساعت ۱۰چراغ​ها را خاموش کنید و چشمانتان را به خواب بسپارید.


به شما قول می​دهیم صبح قبل از اینکه زنگ ساعت، شما را از خواب بیدار کند خودتان بیدار می​شوید و ساعت را قطع می​کنید. دست و صورت​تان را که شستید متوجه می​شوید یک روز پرانرژی و شاداب راآغاز کرده اید.


● شادابی ثروت است


یکی از تحقیقات ویژه درباره میزان خواب افراد نشان می​دهد خواب شبانه ناکافی یکی از دو دلیل اصلی بداخلاقی در محیط کار است. (دلیل دیگر به زیاد بودن ساعات کا ری مربوط می شود) تحقیق دیگری در همین زمینه گواه این مسأله است که یک ساعت خواب اضافه​تر در شبانه روز نسبت به دریافت حقوق اضافه​تر تأثیرگذاری بیشتری روی شادابی شما در طول روزهای زندگی​تان دارد! حالا دیگر انتخاب باشماست! پول بیشتر یا شادابی بیشتر؟


● تلویزیون را خاموش کنید


خواب کافی احساس خوبی به شما می​دهد با این حال چرا خاموش کردن چراغ​ها به قصد خوابیدن کار سختی است؟


شاید به این خاطر که ساعات پایانی شب بسیار گرانبها هستند.


اعتیاد به برنامه​های شبانه تلویزیون یکی از دلایل آن است. از طرف دیگر وقتی بچه​ها بالاخره رضایت می​دهند که به تختخواب شان بروند فرصت برای پدر و مادرها مهیاست تا در آرامش یکدیگر صحبت کنند و حتی کارهایی را که در طول روز نتوانسته​اند انجام بدهند پیگیری کنند.


این اتفاق به خصوص درباره مادرها مصداق پیدا می​کند چراکه در طول روز مدام مشغول سروکله زدن با بچه ها هستند و شب هنگام وقتی بچه​ها خواب هستند می​توانند زمان را برای خودشان خرج کنند.


اینجاست که مثلا کتابی را که دوست دارند در دست می​گیرند و برای خواندن یک قسمت بیشتر یک ساعت دیرتر می​خوابند. با این حال فراموش نکنید که خواب کافی، شما را شادتر می​کند.


● صبح را با بالا و پایین پریدن شروع کنید


یک راه ساده برای سرحال شدن در صبح زود


اگر متوجه اهمیت خواب مناسب در شدت خوشبختی خود شده​اید پس شب​ها زودتر به رختخواب بروید تا صبح هم زودتر بیدار شوید. اگر زودتر بیدار شوید در نتیجه وقت بیشتری دارید تا قبل از بیدارشدن سایر اعضای خانواده، برنامه​ریزی​های لازم را انجام بدهید.


برای اینکه سرحال​تر شوید می​توانید آهنگ مورد علاقه​تان را زمزمه کنید. راه بهتر هم این است که برای چند ثانیه چندبار بالا و پایین بپرید! شاید کار عجیبی به نظر برسد اما همین حرکت انرژی مضاعفی را برای شروع یک روز فوق​العاده به شما می​دهد.


دست کم اینکه هم خواب از سرتان می​پرد و هم از این حرکت عجیب و غریب اینقدر خنده​تان می​گیرد که صدای قهقهه شما بلند می شود و بقیه اعضای خانواده هم با صدای خنده مادر محترم از خواب بیدار می شوند و چه چیز بهتر از اینکه روزتان را به این ترتیب شروع کنید.


● زمان انجام کارها نیمه شب نیست


شاید خاموش کردن چراغ به قصد خوابیدن کار سختی باشد چون فکر می​کنید حالا وقت دارید تا کتاب مورد علاقه​تان را بخوانید، یا الان وقت زنگ زدن به خواهرتان است که در شهر دیگری زندگی می​کند، اما اگر این واقعیت را بپذیرید که به موقع خوابیدن و به مقدار کافی خوابیدن سعادت را برایتان به همراه دارد قطعا تصمیم می​گیرید که کتاب را در طول روز بخوانید و برای زنگ زدن به خواهرتان هم آخر هفته را انتخاب ​کنید. چرا؟ چون به ضرورت خواب مناسب پی برده​اید.


مایل هستید از دلایل دیگر اهمیت خواب کافی بدانید؟ خستگی بیش از حد، صبح شما را طاقت​فرسا می​کند و فراموش نکنید که شروع یک روز در صبح می​تواند تمام روز شما را تحت تأثیر قرار بدهد. وقتی که شما خواب مناسبی نداشته​اید طبیعی است که ترجیح می​دهید صبح کمی بیشتر در تختخواب​تان باقی بمانید، خب این نکته را هم در نظر بگیرید که اگر شما رأس همان ساعت همیشگی یعنی ۶:۴۵ صبح از خواب بیدار شوید همراه خانواده صبح آرام و بی​دردسری را سپری می​کنید.


اما اگر فقط ۱۰دقیقه دیرتر از خواب بیدار شوید یک صبح پراسترس و با عجله در پیش دارید چون همه دیرشان شده و طبیعی است که در چنین شرایطی همه، مادر خانه را صدا می​زنند! خب صبحی که با استرس آغاز شود می​تواند مقدمه یک روز بد باشد. باز هم به همان نتیجه ابتدایی می​رسیم؛ خوب و کافی بخوابید.


● راه هایی برای خوابیدن


اگر به رختخواب رفته​اید و خوابتان نمی​برد و حتی شمردن گوسفندان هم افاقه​ای نمی​کند انتخاب​های دیگری پیش رو دارید تا خودتان را برای یک خواب راحت آماده کنید.


قبل از ساعت خواب خودتان را برای خوابیدن آماده کنید. اگر احساس می​کنید اینقدر خسته هستید که ممکن است حتی خوابتان هم نبرد اول صورت​تان را بشویید. بعد دندان​هایتان را مسواک بزنید، موهایتان را شانه کنید و بعد برای یک خواب راحت آماده شوید.


بچه​های شما همیشه ساعت خواب مشخصی دارند. خب چرا شما هم ساعت خواب نداشته باشید؟ بیشتر مردم درست نمی دانند چه ساعتی باید بخوابند. واقع​بین باشید، اگر باید ساعت ۷:۳۰ صبح از خواب بیدار شوید مطمئن باشید، اگر ساعات ۱۰:۳۰ شب را برای خوابیدن انتخاب نکنید دچار دردسر جدی خواهید شد.


اگر ذهن​تان آشفته است، لیستی از کارهایی که قرار است فردا انجام بدهید تهیه کنید. وقتی این کار را انجام می​دهید احساس آرامشی خاص به شما دست می دهد. چون مطمئن هستید همه چیز تحت کنترل است بنابراین ذهن​تان هم در آرامش قرار می​گیرد و خواب را فراری نمی​دهد.


لباس​هایتان را آویزان کنید و برای چند دقیقه​ای هر چند کوتاه به مرتب کردن اتاق​تان بپردازید. ایده بدی نیست اگر ۱۰دقیقه قبل از خواب کمی اتاق خود را جمع و جور کنید چون اتاقی که به هم ریخته باشد آرامش شما را برای استراحت می​گیرد.


پیش از خوابیدن از چک کردن ایمیل خودداری کنید. اجازه بدهید خواب بر شما غالب شود. اگر هم پیش از خواب قصد انجام کاری را دارید آن کار باید به شما آرامش بدهد.

what`s life?life is love.
پنج شنبه 26/5/1391 - 5:58 - 0 تشکر 515071

پوکی استخوان «بیماری خاموش»….!!!


پوکی استخوان یا استئوپروز از دیرباز وجود داشته ولی زیاد مورد توجه قرار نمی گرفت به دلیل این که علائم خاصی به غیر از شکستگی استخوان در موارد پیشرفته از خود نشان نمی دهد.


پوکی استخوان شایع ترین بیماری متابولیک استخوان است که امروزه به عنوان یک معضل بهداشت عمومی شناخته می شود که با بالارفتن سن متوسط جامعه اهمیت آن روز به روز بیشتر می شود.


به طوری که سازمان بهداشت جهانی در سال ۱۹۹۱ پوکی استخوان را همراه با سرطان، سکته قلبی و سکته مغزی ۴ دشمن اصلی بشر اعلام کرد.


● برای خود تراکم استخوان آرزو کنید


تراکم استخوان در نقطه مقابل پوکی استخوان قرار دارد. کسانی که درگیر بیماری پوکی استخوان نیستند، از موهبتی به نام تراکم استخوان استفاده می کنند، چیزی که امیدواریم برای همه شما پیش بیاید و وجود داشته باشد.


برای آن که بدانید از پوکی استخوان رنج می برید یا نه، باید به پزشک مراجعه کنید و احتمالا اسکن استخوان بدهید، با توجه به این که ایران جامعه جوانی دارد، احتمال شیوع این بیماری در چند سال آینده زیاد است.


● این بیماری خاموش است


این بیماری بزرگ ترین دغدغه خانم ها برای روزهای میانسالی است. مشکلی که دیر یا زود سراغ همه ما را خواهد گرفت. بنابراین خود را آماده مقابله کنید.


پوکی استخوان «بیماری خاموش» نامیده می شود زیرا علائم بالینی نداشته و در صورت پیشگیری و درمان نکردن پیشرفت می کند و اولین بار خود را با عوارض جانبی که همان شکستگی استخوان و حتی گاهی مرگ است نشان می دهد.


در حالی که این بیماری ناتوان کننده، در مراحل اولیه قابل تشخیص، پیشگیری و درمان است.


پوکی استخوان بیماری ای است که با کاهش توده استخوانی و تغییر ساختمان میکروسکوپی استخوان، منجر به افزایش شکستگی استخوان و افزایش ریسک شکستگی (نه لزوما بروز شکستگی) می شود.


● خانم ها بیشتر در خطر هستند


در سنین بالای ۵۰سال ریسک شکستگی های شایع از پوکی استخوان در استخوان بالای پا، مهره های کمر و انتهای استخوان ساعد افزایش پیدا می کند که در خانم ها ۴۰درصد و در آقایان ۱۲درصد است.


مطالعات اولیه واحد استئوپروز مرکز تحقیقات روماتولوژی دانشگاه تهران نشان می دهد که متأسفانه دانسیته استخوان (تراکم استخوان) در ایرانیان نسبت به استانداردهای بین المللی کمتر است.


به طوری که در خانم ها این دانسیته در ستون فقرات ۵/۶ درصد و استخوان بالای پا ۴/۵ درصد پایین تر است و در آقایان این کاهش در ستون مهره ها به طور متوسط ۸/۱۳ درصد و در استخوان بالای پا ۶/۴ درصد است.


● همه چیزهایی که روی استخوان های شما تاثیر می گذارند


الف) ارث


بیش از ۸۰درصد تغییرات توده استخوانی وابسته به فاکتورهای ژنتیک است. تراکم استخوان به خصوص در خانم های جوان ارتباط بسیار نزدیکی یا تراکم استخوان در وابستگان آنها دارد.


ارتباط تراکم استخوان در ۲قلوهای تک تخمکی بسیار نزدیک تر از ۲قلوهای ۲تخمکی است.


نقص های ژنتیک در گیرنده های ویتامین D نیز سبب کاهش تراکم استخوان می شود.


ب) جنس


توده استخوانی در آقایان بیشتر از خانم هاست. متاسفانه!


افزایش توده استخوانی از بدو تولد تا سن ۲۰سالگی صورت می گیرد و از سن ۲۰ تا ۴۰سالگی تقریبا حالت Ploto یا کفی پیدا می کند، این یک شرایط بینابینی است که می تواند افزایش توده استخوانی را در برداشته باشد.


بعد از ۴۰سالگی دوران کاهش تراکم استخوان آغاز می شود که آن هم بستگی به عوامل گوناگون دارد.


● چه ورزشی به درد استخوان های شما می خورد


ورزش در سنین نوجوانی، بلوغ و رژیم غذایی مناسب باعث افزایش توده استخوانی می شود. ورزش بیش از حد و استفاده غیرمنطقی از مکمل های غیراستاندارد به خصوص اگر در خانم ها باعث قطع قاعدگی زودرس بشود، کاهش توده استخوانی را به دنبال دارد.


انجام ورزش باید به صورت منظم و مفرح باشد و قطع ناگهانی آن عاملی در جهت کاهش توده استخوانی است.


● برای آن که محتاج صندلی چرخ دار نشویم


نکته مهمی که باید به آن توجه داشت این است که بیماری پوکی استخوان بیماری خطرناکی است، زیرا تا قبل از شکستگی اندام هیچ علامتی از خود نشان نمی دهد.


شایع ترین عوارض این بیماری، شکستگی مهره ها به صورت خود به خود یا با یک ضربه خفیف است که کاهش قد و خمیدگی کمر را می تواند به دنبال داشته باشد.


خطرناک ترین شکستگی مربوط به بالای پا، ساعد و بازوست.نکته مهم این است که ۵۰درصد افرادی که دچار این شکستگی ها می شوند از نظر توانایی به ندرت شرایط مساعد و یا شرایط قبل از شکستگی را پیدا می کنند و ۲۰درصد این افراد کاملا ناتوان می شوند.


به حدی که با صندلی چرخ دار باید امورات شان را بگذرانند و ۲۰درصد هم در همان سال اول به دلیل عوارض شکستگی جان خود را از دست می دهند.


● سیکل های قاعدگی را کنترل کنید


در میان هورمون های زنانه استروژن عاملی است که باعث تحریک و جذب کلسیم از روده ها می شود و پروژسترون مانع از اثر ترکیبات کورتون دار بر بدن می شود و ترکیب استخوان سازی را بیشتر می کند.


توده استخوانی در خانم ها به وضعیت سیکل های قاعدگی بستگی دارد. شروع زودرس قاعدگی باعث افزایش توده استخوانی و تاخیر آن موجب کاهش توده استخوانی می شود.


قاعدگی نامنظم کاهش توده استخوانی را به دنبال دارد پس کنترل سیکل های قاعدگی مرتب از ضروریات است.


قاعدگی نداشتن به مدت یک سال یائسگی محسوب می شود اما اگر خانمی اقدام به برداشتن تخمک ها کند، بعد از۲ ماه یائسه محسوب می شود که شروع پوکی استخوان را به دنبال دارد.


● این غذاها را نخورید


تغذیه اثر بسیار مهمی در میزان توده استخوانی دارد. مهم ترین عامل افزایش توده استخوانی کلسیم است و میزان کلسیم در غذای روزانه تاثیر بسزایی در این خصوص و اختلالات در نحوه مصرف غذا و نوشیدنی ها دارد.


رژیم های لاغری غیراستاندارد یا خودسرانه، کم اشتهایی و استفاده بی رویه از غذاهای فست فود عوامل موثری در زمینه سازی پوکی استخوان هستند.


● نمک نخورید، نمکدان بشکنید!


نمک عاملی است که مانع از جذب کلسیم می شود پس استفاده از دوغ های آماده در بازار که مملو از نمک است جذب کلسیم را دچار اختلال می کند، بنابراین از دوغ بدون نمک که در منزل تهیه می شود استفاده کنید.


در مورد استفاده از ویتامین ها و مکمل ها و دارو حتما با پزشک معالج خود مشورت کنید و بدون تجویز پزشک و به توصیه دیگران اقدام به استفاده از داروها و مکمل ها نکنید. به امید زندگی سالم و پر از نشاط.


● بیماری هایی که استخوان ها را مستعد پوکی می کنند


▪ بعضی از بیماری ها می توانند عاملی در جهت پوکی استخوان باشند.


▪ سرطان ها و بیماری هایی که با مصرف کورتون زیاد همراه است.


▪ بیماری دیابت


▪ بیماری کم کاری تیروئید


▪ فعال شدن بیش از اندازه هورمون پاراتیروئید


▪ یائسگی زودرس


▪ در نهایت افزایش سن


▪ عوامل فرعی دیگر


▪ بی تحرکی (بیش از ۶ماه در بستر بیماری بودن)


▪ فقدان کلسیم و ویتامین D در رژیم غذایی.


▪ فقدان نورآفتاب (وجود نورآفتاب برای تبدیل


▪ ویتامین D به ۳D که فرم قابل جذب است ضروری است)


▪ توده بدنی BMI زیر ۱۹ (لاغری مفرط)


▪ مصرف سیگار


▪ مصرف هپارین (داروی ضدانعقاد) و ضد تشنج.


● راه هایی برای فرار از شکستگی استخوان


▪ توصیه به تغذیه مناسب، ورزش و تحرک در کودکان تا سن بلوغ.


▪ استفاده مناسب از شیر(حداقل ۲ لیوان در روز)


▪ استفاده از نور خورشید.


▪ در بزرگسالان مصرف روزانه ۱۰۰۰ تا ۱۵۰۰ میلی گرم کلسیم و۴۰۰ تا ۸۰۰واحد ویتامین D.


● کف دست ها را به سمت خورشید بگیرید


وقتی به بیماران یا افراد سالم توصیه می شود از نورخورشید استفاده کنند. دچار این اشتباه می شوند که اگر نورخورشید با لباس تماس داشته باشد کافی است، که این یک باور غلط است.


تماس نورخورشید با پوست بدن اثربخشی خاص خودش را در تبدیل ویتامین D به ۳D دارند.بنابراین به خانم ها توصیه می شود؛ به مدت ۱۵دقیقه روزانه کف دست ها را در معرض تابش نورخورشید قرار دهند.


در هر شرایطی امکان چنین حرکتی وجود دارد. نکته دوم این که ممکن است افراد نسبت به استفاده از شیر دچار حساسیت گوارشی شده و به نفخ یا اسهال دچار شوند که برای پیشگیری می توانند از شیرهای کم لاکتور استفاده کنند.


سوم این که نیمی از افراد به دلیل بالا بودن چربی خون استفاده از شیر را جایز نمی دانند.


این گروه می توانند از شیرهایی استفاده نمایید که میزان چربی آن ها صفر است.

what`s life?life is love.
پنج شنبه 26/5/1391 - 5:59 - 0 تشکر 515072



۲۵ روش برای مقابله با بیماری های قلبی عروقی


بیماری های قلبی عروقی یکی از دلایل اصلی مرگ و میر در دنیا است. همچنین شایع ترین علل مرگ و میر در کشور ما نیز بیماری های قلبی عروقی است. افزایش این نوع بیماری ناشی از تغییرات در رژیم غذایی، فعالیت بدنی و مصرف دخانیات است که به دلیل تغییر در شیوه زندگی ناشی از شهرنشینی و صنعتی شدن پدید آمده است.


به گزارش ایران ویج ، امروزه مردم نسبت به گذشته، بیشتر غذاهای پرکالری مصرف می کنند و از طرفی تحرک بدنی آنها نیز کمتر از گذشته شده است. بنابراین یکی از مهم ترین مداخلات به منظور پیشگیری و کنترل بیماری های قلبی عروقی اصلاح رژیم غذایی است.


● عوامل موثر در بروز بیماری های


قلبی عروقی


اختلال در چربی های خون (بالا بودن سطح کلسترول خون)، کم تحرکی، چاقی، فشار خون بالا، استعمال دخانیات، رژیم غذایی نامناسب، استرس و فشارهای روحی و روانی از عوامل موثر در بروز بیماری های قلبی عروقی هستند.


توصیه های تغذیه ای موثر در پیشگیری و کنترل عوامل خطر بیماری های قلبی عروقی


تعادل و تنوع در برنامه غذایی روزانه


تعادل به معنی مصرف مقادیر کافی از مواد غذایی مورد نیاز برای حفظ سلامت بدن است و تنوع یعنی مصرف انواع مختلف مواد غذایی که در پنج گروه اصلی غذایی ( گروه نان و غلات، گروه شیر و لبنیات، گروه گوشت، تخم مرغ، حبوبات و مغزها، گروه میوه ها و سبزی ها) معرفی می شوند.


● کاهش مصرف چربی و روغن


در برنامه غذایی


غذاها تا حد امکان به صورت آب پز، بخارپز یا کبابی مصرف شوند.


از سرخ کردن زیاد غذا خودداری شود.


مصرف غذاهای سرخ شده، سوسیس، کالباس، خامه، چیپس، پفک، سس ها، مغز، دل وقلوه، کله و پاچه در برنامه غذایی کاهش یابد.


پوست مرغ و چربی های قابل مشاهده گوشت و مرغ قبل از طبخ جدا شود و از قسمت های کم چرب گوشت استفاده شود.


از گوشت های کم چرب مانند مرغ و ماهی به جای گوشت قرمز استفاده شود.


حداقل دو بار در هفته ماهی مصرف شود. چربی موجود در ماهی از نوع چربی های مفید است. به جای سرخ کردن ماهی آن را به شکل بخارپز و یا تنوری استفاده کنید.


از انواع لبنیات کم چرب مانند شیر، ماست و پنیر استفاده شود.


از مصرف پیه و دنبه که حاوی چربی های اشباع هستند خودداری شود.


از مغزهایی مانند گردو، فندق و بادام که دارای چربی های مفید هستندبه مقدار مناسب استفاده شود.


● توجه به نوع روغن مصرفی


از روغن های مایع مانند روغن زیتون و روغن آفتابگردان به جای روغن حیوانی و روغن نباتی جامد(به منظور پیشگیری از افزایش کلسترول خون) استفاده شود.


از مصرف غذاهای سرخ کرده پرهیز شود ودر صورت لزوم از روغن مخصوص سرخ کردنی استفاده شود.


مصرف روغن زیتون و مغزها به دلیل کنترل انرژی دریافتی متعادل باشد.


از روغن های مایع معمولی (غیرسرخ کردنی) و روغن زیتون در سرخ کردن غذاها (به دلیل حساسیت این روغن ها در حرارت بالا) استفاده نشود.


● کاهش مصرف مواد قندی


مصرف بیش از حد مواد قندی و نشاسته ای مانند برنج، ماکارونی، شیرینی، کیک،شکلات، مربا، عسل، نوشابه ها، باعث افزایش وزن، بالا رفتن فشار خون و چربی خون شده و منجر به بروز بیماری های قلبی عروقی می شود. بنابراین باید در برنامه غذایی روزانه از مصرف بیش از اندازه آنها خودداری شود.


از میوه های تازه به جای شیرینی و شکلات به عنوان میان وعده استفاده شود.


از دوغ کم نمک و بدون گاز، آب و آب میوه های طبیعی به جای نوشابه های گازدار مصرف شود.


از مصرف زیاد قند و شکر همراه با چای خودداری شود.


توجه: درمصرف کشمش و خرما هم اگر زیاده روی شود منجر به افزایش کالری دریافتی و چاقی خواهد شد.


● کاهش مصرف نمک


مصرف نمک به هنگام تهیه و طبخ غذا کاهش یابد و از نمکدان در هنگام صرف غذا و سر سفره استفاده نشود.


از مصرف غذاهای کنسرو شده و بسیاری از مواد غذایی بسته بندی شده آماده به دلیل دارا بودن مقادیر زیادی نمک خودداری شود.


از مصرف بیش از اندازه غذاهای شور مانند ماهی دودی، آجیل شور، چیپس، پفک، انواع شور، سوسیس و کالباس خودداری شود.


از سبزی های تازه، سیر، لیموترش تازه، آب نارنج، آویشن،شوید و … برای بهبود طعم غذا و کاهش مصرف نمک استفاده شود.


● افزایش مصرف فیبر


فیبرها ترکیباتی هستند که در دیواره سلول های گیاهان مانند سبزی ها، میوه ها، سبوس، غلات کامل، حبوبات و مغزها وجود دارند. مصرف فیبرها خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی را کاهش می دهند و همچنین از یبوست پیشگیری می کنند.


● افزایش مصرف میوه ها و سبزی ها


در برنامه غذایی روزانه


میوه ها و سبزی ها در پیشگیری از بیماری های نظیر بیماری های قلبی عروقی و برخی از انواع سرطان ها به خصوص سرطان ها سیستم گوارشی و یبوست موثرند.


بنابراین مصرف روزانه ۳ تا ۵ واحد از میوه ها و سبزی ها در برنامه غذایی روزانه توصیه می شود.


میوه های تازه به عنوان میان وعده مصرف شود.


● برای داشتن قلبی سالم


فعالیت بدنی، ورزش منظم متناسب با سن و شرایط جسمی خود را فراموش نکنید. روزانه حداقل ۳۰ دقیقه پیاده روی کنید.


استرس و فشارهای روانی یکی از عوامل ابتلا به بیماری های قلبی است، روش های کنترل و برخورد مناسب با استرس را یاد بگیرید.

what`s life?life is love.
پنج شنبه 26/5/1391 - 5:59 - 0 تشکر 515073

چند پیشنهاد عالی برای افزایش قدرت باروری



به گزارش تیم پزشکی ایران ویج ، توصیه اول متخصصان نازایی به این دسته از زوج ها، توصیه های رفتاری زیر است. اگر تلاش کردید و با وجود داشتن روابط زناشویی مرتب پس از یک سال نتیجه ای حاصل نشد، مراجعه به متخصص نازایی را به تاخیر نیندازند.


● ساعت زیستی را جدی بگیرید


هماهنگ کردن کار و خانواده کمی سخت است. نکته ای که باید در این بین به آن توجه داشت این است که ساعت زیستی زنان سریع تر از ساعت زیستی مردان حرکت می کند. قدرت باروری زنان در ۲۵ سالگی به اوج خود می رسد، در حالی که برای مردان این زمان ۳۵ سالگی است. در سن ۳۰ سالگی احتمال بچه دار شدن زنان به سرعت کاهش می یابد و در حالی که در ۲۵ سالگی احتمال بارور شدن در هر ماه ۲۵ صد در صد است، این میزان در ۳۵ سالگی به ۱۲ درصد و در ۴۲ سالگی به ۶ درصد می رسد. متاسفانه در جامعه امروز سن میانگین اولین بارداری در زنان ۳۰ سالگی شده است.


● از الکل و سیگار پرهیز کنید


سیگار تخمک گذاری را مختل می کند و احتمال سقط جنین را افزایش می دهد. این موضوع هم در زنان و هم در مردان به اثبات رسیده است. بررسی ها نشان داده در زنان سیگاری، لقاح مصنوعی خارج از رحم نیز با موفقیت کمتری همراه است. در رابطه با مصرف الکل نیز بررسی ها حاکی از این موضوع است که مصرف بالای الکل قدرت باروری در زنان و مردان را کاهش داده اما هم در رابطه با سیگار و هم الکل، قطع مصرف می تواند سبب تقویت مجدد باروری در هر دو جنس شود.


● مراقب وزن تان باشید


اضافه وزن نه تنها روی قدرت باروری زوج ها بلکه در سلامت نوزادی که در آینده متولد می شود، تاثیرگذار است. در واقع رابطه نزدیکی بین وزن مادر قبل از بارداری و کیفیت اسپرم در فرزند پسر وقتی بالغ می شود، وجود دارد. محققان گمان می کنند به احتمال زیاد یک زن چاق چون بافت چربی بیشتری دارد، استروژن بیشتری تولید می کند. این موضوع نه تنها بر تخمک گذاری خود او تاثیر گذشته و آن را دچار اشکال می کند بلکه می تواند بر رشد بیضه جنین پسر او هم تاثیر بگذارد و سبب کاهش تولید اسپرم توسط بیضه ها در سن بلوغ شود. مردان چاق هم معمولا دچار به هم ریختگی در تولید هورمون بوده که این موضوع بر باروری آنها تاثیر می گذارد. در مورد مردها کمبود تستوسترون و افزایش استرادیول و انسولین می تواند اثرات ناخوشایندی بر میل جنسی و کیفیت اسپرم بگذارد.


بیضه مردان چاق حرارتی بالاتر از حد نرمال داشته و این امر می تواند روند تولید اسپرماتوزویید را دچار مشکل کند. برعکس این موضوع لاغری بیش از حد هم خوب نیست. زنان بسیار لاغر نمی توانند به اندازه کافی استروژن تولید کنند و روند تخمک گذاری در آنها مختل می شود و احتمال بروز انواع مشکلات را حین بارداری پیش می آورند. آمار نشان داده مردان خیلی لاغر نیز کمتر از سایر مردان فرزنددار می شوند.


● در حد تعادل ورزش کنید


ورزش در حد متعادل خوب است اما بیش از حد آن برای باروری مضر است. بررسی ها نشان داده ورزش بیش از ۵ ساعت در هفته سبب ترشح آندروفین در بدن زنان شده و تخمک گذاری را دچار مشکل می کند.


● از آفت کش ها دور بمانید


سموم و آفت کش ها امروزه به شکل وسیعی در کشاورزی و صنایع پلاستیکی (بیسفنولA) مورد استفاده قرار گرفته و به شدت برای باروری و سیستم هورمونی انسان مضر است. بررسی ها نشان داده است در زنانی که در مواجهه طولانی و زیاد با این نوع مواد هستند احتمال سقط جنین بسیار بالاست.


● تغذیه خودتان را اصلاح کنید


متخصصان تغذیه می گویند داشتن یک رژیم غذایی صحیح می تواند تا حد زیادی از ناباروری افراد پیشگیری کند. همان طور که می دانید ویتامین ها و مواد معدنی آنتی اکسیدانی (ویتامین A، B و E، زینک، سلنیوم، مس و…) در تولید اسپرماتوزوییدها و تخمک نقش مهمی ایفا می کنند.


داشتن رژیم غذایی با کیفیت و متناسب با قد، جنس و سن می تواند بر کیفیت اسپرم و تخمک و قدرت باروری در مردان و زنان تاثیر بگذارد. در حال حاضر هنوز موثر بودن مصرف مکمل های غذایی در بهبود قدرت باروری به اثبات نرسیده است. به هر حال به زوج ها توصیه می شود قبل از تصمیم به باروری و طی آن و بعد از باردار شدن رژیمی صحیح را دنبال کنند.


● آنچه قدرت باروری را کاهش می دهد


مصرف دخانیات، چه سیگار و چه مواد مخدر باعث کاهش حرکت لوله ها در خانم ها و حتی ایجاد بارداری های خارج از رحم و نازایی می شود و برای تخمک و اسپرم سمی بوده و در آقایان نیز سبب کاهش حرکت اسپرم می شود. در رابطه با تغذیه باید گفت اگر به حالت سوءتغذیه نرسد، آن قدرها عامل مهمی نیست. بیش از آن عفونت های دستگاه تناسلی است که در هر دو جنس مهم است.


برخی بیماری های مقاربتی در زنان و مردان می تواند به ویژه در خانم ها سبب بسته شدن لوله ها و نازایی شود. امروزه متاسفانه سن ازدواج و بارداری در خانم ها بالا رفته و معمولا اکثر زنان بعد از ۳۰ سال بچه دار می شوند. در این سنین مشکلاتی همچون فیبروم را داریم که به ویژه اگر به داخل رحم برجسته شده باشند، می توانند عامل ناباروری باشند زیرا امکان عبور اسپرم را نمی دهند یا جنین نمی تواند به خوبی در رحم بنشیند و سبب نازایی می شود.


بالا رفتن سن در جامعه چه در خانم ها و چه در آقایان سبب کاهش باروری به دلیل پایین آمدن کیفیت اسپرم و تخمک می شود. دود و استرس و آلودگی هوا نیز گرچه به نظر بی تاثیر می رسد اما در واقع به ویژه در آقایان بر تولید اسپرم تاثیر می گذارد. بیماری هایی مثل آندومتریوز در خانم ها به دلیل ایجاد مواد زیاد التهاب زا و ایجاد چسبندگی می تواند از بارداری جلوگیری کند.


در ضمن آفت کش ها، کودها و سرب های موجود در فرآورده های کشاورزی همگی نیترات بالایی دارند که بر بارداری تاثیر می گذارد. هورمون های موجود در گوشت دام ها نیز می تواند جلوی تخمک گذاری را در زنان بگیرد و سبب بروز بیماری تخمک های پلی کیستیک شود. آنتی بیوتیک های موجود در غذای دام ها نیز خود می تواند سبب مقاوم شدن بدن ما به آنتی بیوتیک ها شود و در بسیاری از بیماری ها تجویز آنتی بیوتیک معمولی جوابگو نیست. توصیه ما به تمامی زنان باردار قبل از ۳۰ سال و برای مردها اقدام به بچه دار شدن قبل از ۴۰ سال و مراجعه به متخصص در صورت موفق نبودن اقدام به بچه دار شدن پس از یک سال تلاش مداوم است! ( سیکرغ )

what`s life?life is love.
پنج شنبه 26/5/1391 - 5:59 - 0 تشکر 515074

نکات مهم و هشدارهایی درباره رژ لب



رژ لب، به عنوان اولین ابزار آرایشی و بهداشتی شناخته شده است و تا امروز مورد استفاده بانوان قرار می گیرد.


هیچ وقت در خصوص مواد تشکیل دهنده رژ لب فکر کرده اید؟


صرف نظر از مواد تشکیل دهنده مشترک، رژ لب ها بسته به نام تجاری شان از مواد طبیعی و یا شیمیایی متفاوتی ساخته می شوند.


مواد تشکیل دهنده رژ لب
اگرچه مقدار هر یک از این مواد در ساخت رژهای لب متفاوت است، اما مواد اصلی تشکیل دهنده انواع رژ لب به شرح زیر است:


موم: موم به دلیل حالت پذیری زیادی که دارد، به عنوان عنصری شکل دهنده در رژهای لب مورد استفاده قرار می گیرد. ترکیبی از سه موم را در رژهای لب می توان یافت: موم زنبور عسل، موم گیاه کندلیلا و موم کارنابا که از برگ های نخل برزیلی گرفته می شود و گران تر از بقیه موم ها است.


روغن: روغن کرچک، روغن نباتی، لانولین و روغن معدنی در تهیه رژهای لب استفاده می شوند. همچنین کره کاکائو نیز از اجزای تشکیل دهنده رژها است.


رنگ ها و رنگدانه ها: بسته به رنگ رژها متفاوت می باشند و از مواد گیاهی یا صنعتی تهیه می شوند.


خوشبو کننده ها: برای ایجاد عطر و بوی دلپذیر، به میزان کم مورد استفاده قرار می گیرند.


الکل: به عنوان حلال موم و روغن به کار گرفته می شود.


نگهدارنده ها و آنتی اکسیدان ها: به منظور تازه نگه داشتن و جلوگیری از فاسد شدن زود هنگام رژ لب استفاده می شوند.
غیر از مواد نام برده در ساخت رژها ممکن است از مواد طبیعی مانند ویتامین E، روغن آفتاب گردان، بابونه و یا رنگدانه هایی مانند زردچوبه، چغندر و … استفاده گردد.


مواد سمی موجود در برخی رژ لب ها
FDA (اداره غذا و داروی آمریکا) مقررات سختی در مورد استفاده از سرب در لوازم آرایشی و مخصوصا رژهای لب، وضع نموده است. رژ لب های استاندارد و مرغوب حاوی ترکیبات بالا هستند، اما در رژ لب های نامرغوب ترکیبات زیر وجود دارند:


سرب: عوارض سرب در صورت استفاده غیر مجاز این ماده سمی در ترکیب رژ لب و خورده شدن آن،  شامل ناباروری، کم‌خونی، عقب ماندگی ذهنی و سرطان می باشد.
قطران ذغال سنگ: به عنوان رنگدانه برای رنگ آمیزی رژهای قرمز استفاده می شود. این مخلوط سمی درصورت بلع می تواند باعث تهوع، سردرد و سوزش پوست شود.


Carmine: رنگ طبیعی که با جوشاندن سوسک های کارمین به دست می آید و عامل اصلی ناراحتی های پوستی و آلرژی است.


رنگ های دریاچه ای: استفاده از رنگ های محلول در آب دریاچه ها که در اثر واکنش های شیمیایی و یا گیاهان و سنگ های موجود در رودخانه ها بوجود آمده اند. این نوع رنگ بسیار سمی بوده و از منابع سرطان زایی به دست آمده که می تواند باعث تحریک پوست و ایجاد سرطان های پوستی گردد.


خوشبو کننده ها: این نوع عطرها به دلیل دارا بودن ترکیبات شیمیایی، می توانند التهاب، خشکی و ترک خوردگی لب ها را باعث شوند.


بر اساس آمار جمع آوری شده، صرف نظر از جذب پوستی مواد آرایشی، زنان در طول زندگی خود حدود ۲ کیلوگرم رژ لب را می بلعند که خطر ابتلا به سرطان های ریه و سینه را در زنان به طرز چشمگیری افزایش می دهد.


اکنون که به مواد تشکیل دهنده رژ لب ها پی بردید، موقع انتخاب آن بیشتر دقت کنید و رژ لبی را انتخاب کنید که تا حد امکان حاوی ترکیبات طبیعی باشد و مواد سمی در آن به کار نرفته باشد.


موم و روغن از مهم ترین اجزای تشکیل دهنده رژ لب هستند و حدود ۶۰ درصد وزن آن را شامل می شوند

what`s life?life is love.
برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.