• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن حوزه علميه > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
حوزه علميه (بازدید: 726)
چهارشنبه 18/5/1391 - 10:38 -0 تشکر 497241
(بیانات و خاطرات حضرت امام خمینى (ره ) درباره نماز2) بسیار خواندنی

بسمه تعالى

پیمودن راه آسمانى ((معنویت )) آسان تر از راههاى زمینى نیست . نماز كه پیمودن كرانه هاى وسیع عالم و هم بال شدن با فرشتگان و كروبیان است ، بیش از سفر بر خاك و پیمودن راه زمین نیازمند ((راهنما)) و ((الگو)) است .

بهترین اسوه و سرمشق در این وادى ، گفتار و رفتار اولیاء الهى و سالكان راه معنویت و محبت و عشق به خداست . پویندگان مشتاق این مسیر، چشم دل به شیوه و سیره رهیافتگان و واصلان به حق مى دوزند تا چگونه پیمودن این راه را- كه بى خطر و لغزنده هم نیست - بیاموزد و به اسوه ها تاءسى جویند.

یكى از برجسته ترین ، محبوب ترین الگوهاى رفتارى و سیر و سلوك معنوى در عصر حاضر، امام خمینى ((قدس سره )) است . او كه تمام عمر را یكسره در طریق بندگى و اخلاص گام زد و همه هستى خویش را وقف راه خدا و عبودیت او نمود. عشقى ویژه به نماز و نیایش و دعا و تهجد داشت . واپسین لحظات حیات او نیز آمیخته با عطر نماز و قرآن بود.

نهضت الهى او كه امت ما را به آزادى رساند و اهل قبله را در جهان . شوكتى دوباره بخشید، زمینه ساز حیات دین و احیاى معنویت و توجه به خدا در این عصر مادیت و گریز از مذهب بود.امام راحل ، از مصادیق بارز كسانى بود كه به تعبیر قرآن كریم ((اگر به آنان تمكن و حكومت و قدرت بخشیم ، نماز را بر پاى مى دارند...). رضوان همیشگى خدا بر روح بلند او باد. كه دمى از خدا جدا نبود و هر چه داشت ، از رهگذر همین پیوند و اتصال ، مبدا قدرت و عظمت بود و هر چه جز ذات الهى و جذبه هاى قدسى ، در نظرش ناچیز و بى جلوه مى نمود.

آنچه پیش رو دارید، آینه اى است شفاف و زلال . كه جایگاه نماز را در سخن و عمل امام نشان مى دهد.سطر سطر این مجموعه ، مى تواند سرلوحه و سرمشق خودسازى و تهذیب نفس و آراستن چهره جان به زینت معنویت باشد. امام عاشقان و شهیدان ، درباره نماز چه گفت ؟ نماز در نظر او چه موقعیتى داشت ؟ چگونه نماز مى خواند؟ و از نماز چگونه نیرو مى گرفت و زلال مى شد؟

امید است كه این دفتر نورانى را كه در برابر دیدگانتان گشوده اید. با شما از این رمز و رازها سخن بگوید و لحظات عمر شما را خدایى و با صفا سازد.

چهارشنبه 18/5/1391 - 10:53 - 0 تشکر 497271

احمد خمینى


ایشان هفتاد سال نماز شب خود را به صورت متواتر خواندند. نماز شبى كه در قرآن ، خداوند مى فرماید كه كسى كه چنین تهجدى را داشته باشد خداوند او را به مقام بسیار شایسته اى مى رساند.(29)

چهارشنبه 18/5/1391 - 10:54 - 0 تشکر 497272

فاضل لنكرانى


حضرت امام (ره ) بعضى شبها از منزل خارج و در باغى كه در نزدیكى منزلشان بود، به نماز مشغول مى شدند. یك شب نزدیك اذان صبح بود كه من از آنجا كه محل عبورم بود، رد مى شدم . شنیدم یك نفر گریه و ناله مى كند. رفتم تا به كنار دیوار منزل رسیدم . دیدم آقا سر به سجده گذاشته و با خداى خود راز و نیاز مى كند و در همان حال ، اشك پهناى صورتش را پوشانده است . خجالت كشیدم كه جلوتر بروم . آمدم كنار باغ ایستادم تا هنگام رفتن آن آقا، او را ببینم و بفهمم كه كیست . وقتى كه بالاخره نماز آن مرد تمام شد و از جا برخاست و رفت ، خوب نگاهش كردم و دیدم كه حضرت امام است .

چهارشنبه 18/5/1391 - 10:55 - 0 تشکر 497274

على اكبر مسعودى


حضرت امام تا دقیقه آخر عمر شریفشان ، زندگى درست و حساب شده اى داشتند. ساعت دو نیمه شب ، براى نماز شب از خواب بیدار مى شدند. بعد از تلاوت قرآن ، نماز صبح و تعقیبات آن را به جا مى آوردند و پس از آن به اخبار رادیوهاى بیگانه گوش ‍ مى دادند.

چهارشنبه 18/5/1391 - 10:55 - 0 تشکر 497275

رحیم میریان


بنده از یك دوست قدیمى شنیدم كه مى گفت : ((امام دو خصلت داشت كه در بین تمام دوستانش ممتاز بود. 1- در مجالس ، غیبت نمى كردند و از غیبت كردن هم شدیدا جلوگیرى مى كردند. 2- مقید بودند به خواندن نماز شب .))

چهارشنبه 18/5/1391 - 10:56 - 0 تشکر 497276

محمد رضا توسلى


خواب امام در ساعت معینى شروع مى شد و راس ساعت دو بعد از نیمه شب جهت اقامه نماز شب ، از خواب برمى خواستند. در مدتى كه در بیمارستان تحت مداوا مراقبت درمانى بودند، على رغم اینكه براى خواب رفتنشان دارو به ایشان مى دادند، اما به همان شكل راس ساعت دو نیمه شب از خواب برمى خواستند و جویاى وقت اقامه نماز شب مى شدند و این نشانى از نظم و ترتیب و دقت عمل در برنامه ریزى هاى زندگى ایشان است .

چهارشنبه 18/5/1391 - 10:56 - 0 تشکر 497278

مهدى امام جمارانى


مرحوم شیخ نصر الله خلخالى گفت : ((من چهل سال با امام دوست بودم ، هیچ گاه ندیدم نماز شب او ترك شود.)) همیشه قبل از اذان صبح بیدار بود و در حال عبادت و مناجات به سر مى برد. همواره در نماز جماعت شركت مى كرد و به دیگران اقتدا مى نمود.

چهارشنبه 18/5/1391 - 10:57 - 0 تشکر 497279

عباس خاتم یزدى


در ایامى كه من با ایشان بودم و توفیق خدمت گذارى داشتم ، نماز شب را ترك نكردند. آقایانى كه قبل از آن با ایشان بودند، حتى هم دوره ها و هم حجره ایهاى ایشان ، نقل مى كردند كه از اوان جوانى كه مشغول تحصیل بودند، در نماز شب جدیت داشتند.

چهارشنبه 18/5/1391 - 10:57 - 0 تشکر 497280

غلامرضا رضوانى


آن شخصى كه همراه امام بود، نقل مى كند كه : ((من جسارت كردم ، گفتم كه برو ببینم امام در چه حالى است . پله هاى هواپیما را گرفتم و رفتم طبقه بالا. وقتى رفتم ، دیدم امام نشسته اند و مشغول نمازند. مثل سایر اوقات . اما به پهناى صورت اشك مى ریزند و در حال نماز شب هستند.)) مى گوید: ((این حالت امام براى من جالب بود.)) امام حتى در شب پرواز- از پاریس به ایران - آن هم در چنان شرایطى ، نماز شب و حالت نیمه شب را ترك نكردند.

چهارشنبه 18/5/1391 - 10:57 - 0 تشکر 497282

مهدى امام جمارانى


حضرت امام (ره ) عارف و سالكى بودند كه متجاوز از شصت سال نماز شبشان ترك نشد و با معبود خود راز و نیاز داشتند و حتى ممكن بود كه مناجاتهاى خود را در قالب شعرهاى عرفانى ریخته باشند.

چهارشنبه 18/5/1391 - 10:59 - 0 تشکر 497284

احمد صابرى


در پانزده سالى كه ایشان در نجف تبعید بودند، حتى یك هم شب هم از رفتن به حرم مطهر على (ع ) و خواندن زیارت نامه سر باز نزدند. مگر اینكه در بستر بیمارى بوده باشند. زمانى كه ایشان در كربلا بودند، هر صبح و هر شب به حرمین شریفین جدشان حضرت امام حسین (ع )، و حضرت ابوالفضل (ع )، مى رفتند و زیارت مى خواندند. نماز شب حضرت امام از عنفوان جوانى تا پایان ، حتى براى یك شب هم ترك نشد.

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.