• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن گرافیک > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
گرافیک (بازدید: 1478)
يکشنبه 15/5/1391 - 12:12 -0 تشکر 492250
طراحی گرافیک

طراحی گرافیک چیست؟

طراحى گرافیک در واقع اصطلاحى است عام براى حرفه‌اى متشکل از طراحى حروف، تصویرسازی، عکاسى و چاپ به‌منظور ارائه اطلاعات یا آموزش. این اصطلاح را اولین بار ویلیام ادیسون دیگینز در سال ۱۹۲۲ بکار برد. با این همه فقط پس از جنگ جهانى دوم بود که کاربرد آن رایج شد.

ارتباط بصرى در مفهوم وسیع آن تاریخ طولانى مدتى دارد. زمانى که انسان اولیه براى یافتن غذا به شکار مى‌رفت و جاى پاى حیوانى را بر روى گِل مى‌دید، در واقع نوعى نشانهٔ بصرى را مشاهده مى‌کرد. اثر گرافیکى مى‌تواند نشانه باشد، مانند حروف الفبا؛ یا یک نظام نشانه‌اى دیگر را شکل دهد؛ مانند علائم جاده‌ای. علائم گرافیکى در کنار هم تشکیل تصویر مى‌دهد. طراحى گرافیک در یک معنا حرفهٔ انتخاب یا ساخت علائم و آرایش آنها بر یک سطح براى انتقال یک ایده است. گرافیک هنرى است که ترسیم کردن و نگاشتن عناصر اصلى آن‌را تشکیل مى‌دهند.

يکشنبه 15/5/1391 - 12:27 - 0 تشکر 492276

شاخه‌هاى طراحى گرافیک


امروزه با پیشرفت هنر گرافیک و گستردگى کاربرد آن در مقاطع مختلف این هنر شاخه‌هاى متعددى از قبیل تصویرسازی، پوستر، طراحى آرم و نشانه، صفحه‌‌آرایی، طراحى حروف و بسته‌بندى که از هم متمایز هستند، را در بر مى‌گیرد. همه این‌ها در مفهوم عمومى گرافیک جاى دارند و براى احاطه و آگاهى هر کدام از این رشته‌ها باید تجربه‌هایى در آن رابطه انجام داد تا به مهارت و کارآیى لازم رسید.

   ◊ آرم، نماد، نشانه (علائم تجاری)
   ◊ بسته‌بندی
   ◊ پوستر
   ◊ تصویرسازی
   ◊ صفحه‌آرایی
   ◊ طراحی حروف

يکشنبه 15/5/1391 - 12:36 - 0 تشکر 492282

تصویرسازى


شاید پرجاذبه‌ترین شاخه رشته گرافیک براى یک نقاش، تصویرسازى باشد. مصورسازى یا تصویرسازى یا ایلستراسیون، از گرایش‌هاى نقاشى در حیطهٔ گرافیک است. ایلستراتور با توجه به تکنیک‌هاى خاص این رشته در زمینهٔ طراحى و نقاشى به موضوعاتى که به نوعى با گرافیک در ارتباط هستند، مى‌پردازد، مانند طراحى کتاب کودک.

يکشنبه 15/5/1391 - 12:40 - 0 تشکر 492283

آرم، نماد، نشانه (علائم تجارى)


حروف یا علامتى که براى نمایش یک فعالیت یا یک شیء طراحى شده باشد، نماد است. نماد ممکن است تصویرى یا انتزاعى باشد و در زمینهٔ فرهنگی، اجتماعی، سیاسى یا تجارى بکار رود.

نشانه یا آرم بیان مفهوم یا شکل چیزى است که در قالب شکلى دیگر در ذهن متجلى مى‌شود و آن را باید روى کاغذ ثبت کرد و تماماً بیانگر چیزى است که عینیت پیدا کرده است.

طراحى نشانه، اصطلاحى براى هماهنگ‌سازى نیازهاى نشانه‌ای، مسیریابی، آموزشى و اطلاع‌رسانى براى استفاده در محیط‌هاى شهری، ساختمان‌ها و مناسبت‌هاى مهمى چون نمایشگاه‌ها است. در طراحى نشانه، ریتم، فرم، تکنیک و قدرت اجرایى یکجا به نمایش در مى‌آید

علامت تجاری، نشانه‌آى به شکل یک نماد یا حروف نشانه است که براى شناسایى یا وحدت‌بخشى به محصولات و خدمات و ... استفاده مى‌شود.

يکشنبه 15/5/1391 - 12:43 - 0 تشکر 492284

صفحه‌آرایى

طراحی، ترسیم، پیش‌طرح کتاب، آگهى تبلیغی، عنوان صفحه و ... که طراحى براى تعیین ظاهر و ارتباطات بین عناصرى چون تصاویر، عکس و متن تهیه مى‌کند، صفحه‌آرایى است. معمولاً تا پیش از انتخاب طرح نهایی، چندین نوع صفحه‌آرایى آماده مى‌شود تا بهترین آنها از نظر اندازه، رنگ و ... تولید شود.

يکشنبه 15/5/1391 - 12:45 - 0 تشکر 492285

طراحى حروف

آرایش و تخصیص حروف در مرحله آماده‌سازى پیش از چاپ است که به چاپ از نوع فلزى (لترپرس) مربوط مى‌شود. براى انواع حروفچینى که با هر نوع سیستم حروفچینى انجام شده باشد، نیز طراحى حروف اطلاق مى‌گردد. اما طراحى حروف نوین رویکردى است در طراحى حروف که طى دههٔ ۱۹۲۰ و اوایل ۱۹۳۰ در اروپا شکل گرفت. طراحى حروف نوین بخش بسیار محسوس و مرئى مدرنیسم در طراحى گرافیک بحساب مى‌آید و تلفیقى است از آثار و نوشته‌هاى ویلیام موریس و جنبه‌هایى از جنبش‌هاى معاصر هنرى مانند کوبیسم، فوتوریسم، دادا، دِاستیل و ساختگرایی. این رویکرد ریشه در روسیه و آلمان داشت و پیروانى در هلند، چکسلواکى و لهستان.

يکشنبه 15/5/1391 - 12:50 - 0 تشکر 492288

پوستر


در اواخر قرن نوزدهم میلادى بر اثر تحولات مصورسازى و پیوند نزدیکى که بین نقاشى و چاپ برقرار شده بود، پدیدهٔ تازه‌اى موسوم به پوستر یا آفیش یا پلاکارد بوجود آمد.

پوستر بعنوان نوعى طرح گرافیکى به مقولهٔ نمایش و تبلیغ تعلق دارد که در آن باید تصویر و کلمات به شکل مختصر، مرتبط با یک مفهوم واحد و به یادماندنى باشند

پیش از چاپ سنگی، پوسترها مانند کتاب به روش چاپ برجسته و با جوهر مشکى و گاه با قالب‌هاى چوبى چاپ مى‌شدند.

با گذشت چندین دهه از تاریخ ظهور عکاسی، این امکان وجود نداشت که عکس را در ابعاد بزرگ و با شمار انبوه تکثیر کنند. در این دوره معمولاً نقاشان طر‌ح‌هاى پوستر را نقاشى مى‌کردند. تصویر بصورت دستى بر سطح مستویى لوح چاپ منتقل مى‌شد. این روش تا بعد از جنگ دوم جهانى هم رواج داشت.

پوسترهاى نمایشى اولین نمونه از آگهى‌هاى دیوارى بودند که ضمن تحول، اصول و قواعد پوسترسازى را پى‌ریزى کردند. این آگهى‌ها مربوط به تماشاخانه‌هاى متعددى بود که در اروپا وجود نداشت. پوسترهاى مصور آن دوره علاوه بر تبلیغ در مورد تماشاخانه‌ها، مغازه‌ها و حراج‌ها و وسایل حمل‌‌‌‌ونقل، در عرصهٔ تبلیغ کتاب نیز رواج داشت. این پوسترها در آن زمان فقط به رنگ سیاه چاپ مى‌شد. در حوزه هنر پوستر دههٔ آخر قرن نوزدهم آثار تولوزلوترک بیش از دیگران مى‌درخشید. پوستر رنگى مصور با نام ژول شره، هنرمند فرانسوى آغاز مى‌شود

هنرمندان پوستر این دوره، آزادى زیبایى‌شناختى و جسارت خلاقانه‌اى را به نمایش گذاشتند، که با اولین تجلیات اختراعات فن‌آورانه در تولید و تکثیر آثار گرافیکى همراه شد

لیتوگرافى در اواخر سدهٔ نوزدهم به هنرمند امکان داد تا سطوح بزرگ یکدست را چاپ کند و از رنگ بهره برد. و به طراح امکان داد تا حروف‌نگارى خاص خود را انجام دهد. این کنترل بر چاپ آغاز طراحى گرافیک بود. بعدها فن‌آورى‌هاى عکاسى و رایانه‌اى در تولید و تکثیر تصویر و متن نقشى اساسى یافتند.

رایج‌ترین شیوه چاپ تا دهه ۱۹۶۰ به روش لترپرس بود (نوعى چاپ برجسته از قالب‌هاى فلزى فتوگراوور و حروف).

در دههٔ ۱۹۷۰ و ۱۹۸۰ نسل جدیدى از طراحان شروع به استفاد هاز قابلیت‌هاى رایانه کردند. طراحان گرافیک یکصد سال پس از آنکه هنرمندان رسانهٔ جدید لیتوگرافى را به خدمت خود در آوردند. فن‌آورى‌هاى نوین را براى تحت کنترل در آوردن تولید متن و تصویر بکار بردند.

همانطور که چاپ و مطبوعات یکباره در ایران رواج یافت، اشکال مختلف پوستر نیز بطور ناگهانى ظاهر و براى مقاصد مختلف مورد استفاده قرار گرفت. اولین پوسترهاى چاپ شده در ایران مصوّر نبوده و غالباً شامل اطلاعیه‌هاى دولتى و غیردولتى بود که در معابر و مجامع عمومى نصب مى‌شد. این آگهى‌ها از هر نوع عناصر بصرى جالب تهى بودند. در سى و چند سال گذشته همراه با گسترش امکانات چاپ و آموزش هنر گرافیک در مدارس هنری، هنر پوستر جاى خاص خود را در ایران پیدا کرد.

توسعهٔ تبلیغات براى کالاها و مؤسسات تولید و خدماتى و غیهر موجب رواج پوسترهاى تجارى شد و به موازات آن پوسترهاى فرهنگى و هنرى نیز رواج یافت

اکنون پوسترهاى متنوع که حاوى پیام‌هاى مذهبى و سیاسى و فرهنگى مى‌باشند، سراسر شهر را پوشانده است. پوستر بدلیل استفاده از عناصر بصری، نقش مهمى در القاى پیام دارد. این عناصر بصرى با کادربندى و ترکیب‌بندى مناسب عناصر موضوع و استفاده از نشانه‌ها و علائم ساده تصویرى قابلیت انتقال سریع‌ترى به آن مى‌دهد.

يکشنبه 15/5/1391 - 13:43 - 0 تشکر 492330

بسته‌بندى

بسته‌بندى‌هاى مختلف، داراى خصوصیات متفاوتى هستند. به همین دلیل بسته‌بندى را شاخه‌اى از علم اقتصاد و هنر مى‌دانند.

هماهنگى طرح بسته‌بندى با محتویات، نحوه نگهداری، نحوهٔ حمل‌ونقل امرى ضرورى است. بسته نه تنها باید فرآورده را محفوظ نگه دارد، بلکه مصرف‌کننده را نیز باید جلب کند و اطلاعات لازم را به او بدهد. و باید بتوان فرآورده را از داخل آن به راحتى خارج کرد و موقعى که خالى شد بتوان پوشش هر بسته را از بین برد. علاوه بر این زیبایى بسته باعث زیبایى محیط مى‌شود. امروزه بسته‌بندى بیشتر با کاغذ صورت مى‌گیرد

بسته‌بندى‌ها در انواعتجارى و صنعتى و دستى شامل جعبه‌هاى مقوایى تاشده، جعبه‌هاى سینى‌شکل، جعبه‌هاى لوله‌اى‌شکل، لفاف‌پیچ، جعبه‌هاى کاغذى انعطاف‌ناپذیر و بسته‌بندى‌هاى انعطاف‌پذیر است.

جعبه‌هاى تاشده براى هر نوع فرآیند چاپى مناسبند. و براى دارو، غذا، هدیه، لوازم آرایشی، اسباب‌بازى و لوازم خانه مناسب هستند.

جعبه‌هاى سینى‌شکل که از اشکال اصلى جعبه‌هاى تاشو هستند، در مواردى چون پاکت سیگار، سینى هادى نانوایی، جعبه بستنی، پیتزا و جعبهٔ لباس بکار مى‌روند.

جعبه‌هاى لوله‌اى شکل که بشکل تیوپ هستند، براى بسته‌بندى بطرى‌ها و لوازم بهداشتى و آرایشى بکار مى‌روند و اغلب در یکى از دیواره‌ها پنجره یا در دارند تا محصول دیده شود

لفاف‌پیچ نوعى بسته‌بندى براى اسباب‌بازى‌ها، لوازم خانگى و محصولات منحنى است، که مستلزم پیچیدن لایه‌اى از پلاستیک به دور شیء موردنظر و حرارت دادن آن است

جعبه‌هاى کاغذى انعطاف‌ناپذیر، ظروفى سخت و دائمى هستند. این جعبه‌ها امروزه در طرح‌ها و پرداخت‌هاى جدید و جالبى موجود مى‌باشد و عمدتاً براى محصولات تجملی، لوازم آرایش، جواهرات و دوربین بکار مى‌رود. مواد اولیه این جعبه‌ها، مقوا و مواد پوشاننده است. از کاغذها و پارچه‌هاى متنوع نیز براى پوشاندن جعبه‌ها مى‌توان استفاده کرد.

بسته‌بندى‌هاى انعطاف‌پذیر از قبل از تاریخ مورد استفاده بوده است. اشکال و فرم‌هاى بعدى آن شامل بسته‌بندى کاغذى است که بعدها در تولید انبوه توسط جرج وست کارخانه‌دار نیویورکى ابداع شد

شناخت سلفون و گسترش لایه‌هاى پلاستیکى و زرورق‌هاى مخصوص و همچنین شیوه‌هاى پوشش‌دار کردن باعث توسعه انواع گوناگون، مصارف تازه‌اى براى بسته‌بندى انعطاف‌پذیر گردید

امروزه بزرگترین مصرف‌کننده بسته‌بندى‌هاى انعطاف‌پذیر، صنایع غذایى است. برخى از این بسته‌ها که براى منجمد کردن، پختن، مخلوط کردن، محافظت کردن و ذخیره کردن مواد غذایى طراحى شده‌اند، تأثیر زیادى در صنایع غذایى بویژه در زمینه غذاهاى آماده دارند.

يکشنبه 15/5/1391 - 13:45 - 0 تشکر 492331

چاپ سیلک اسکرین

چاپ اسکرین از جمله چاپ‌هاى شابلونى است. بدین‌ترتیب که بعد از رسم طرح و رنگ‌‌آمیزی، براى هر رنگ یک شابلون تهیه مى‌شود و روش تهیهٔ شابلون بدین‌صورت است که بعد از کشیدن تورى روى یک چهارچوب مطابق با طرح موردنظر و رنگى که مى‌خواهیم براى آن شابلون تهیه کنیم، قسمت‌هایى از تور را که نمى‌خواهیم رنگ از آن عبور کند به‌وسیلهٔ رنگ خمیرى یا لاک مى‌پوشانیم؛ بعد از تهیهٔ شابلون براى رنگ‌هاى دیگر کار چاپ توسط رنگ‌هاى با غلظت زیاد انجام مى‌پذیرد. روش چاپ به این صورت است که پس از قرار دادن شابلون توری، رنگ را روى آن مى‌کشند که در نتیجه رنگ از قسمت‌هاى باز عبور کرده و روى سطح موردنظر مى‌رسد. این چاپ بر طیف گسترده‌اى از بافت‌هاى سطحى مانند مقوا، کاغذ، پارچه، پلاستیک و فلز قابل چاپ است

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.