افسانه شماره یك: اگر به لاكتوز حساسیت دارید نباید لبنیات مصرف كنید
افراد حساس به لاكتوز نگران نباشند
تحمل نكردن لاكتوز در واقع به معنای ناتوانایی بدن در سوخت و ساز و هضم لاكتوز یا همان قند شیر است. اما این دلیل نمیشود كه افراد حساس به لاكتوز از هیچ محصول لبنی استفاده نكنند! پنیر موتزارلا، چدار، پنیر سوئیسی و پنیر كهنه تقریبا بدون لاكتوز هستند. علاوه بر این، میتوان از ماست نیز استفاده كرد، زیرا ماست باكتریهای زندهای دارد كه به سوخت و ساز لاكتوز كمك میكند. اگر بدنتان به هیچوجه قابلیت تحمل لاكتوز را ندارد، میتوانید از شیر بدون لاكتوز استفاده كنید یا قبل از مصرف شیر چند قطره آنزیم لاكتوز به آن اضافه كنید كه این آنزیم در بعضی داروخانهها قابل دسترسی است.