• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن شمال > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
شمال (بازدید: 1745)
دوشنبه 2/5/1391 - 16:33 -0 تشکر 477676
که مازندران شهر ما یاد باد

مازندران استانی در شمال ایران و در كرانه‌های جنوبی دریای خزر می‌باشد. این استان هم مرز با استان‌های گلستان، سمنان، تهران، قزوین، البرز  و گیلان می باشد.  قله دماوند مرتفع‌ترین قله ایران در مازندران و دركنار شهرستان آمل قرار دارد. این استان یكی از پرجمعیت‌ترین مناطق از لحاظ تراكم جمعیتی و یكی از غنی‌ترین آنها از لحاظ منابع گوناگون زیرزمینی می‌باشد. این استان دارای ۱۹ شهرستان است. مركز این استان شهرستان ساری می‌باشد

سه شنبه 3/5/1391 - 16:58 - 0 تشکر 478766

آرامگاه سه سید میر حیدر آملی


این مكان مدفن ابولقاسم پسر ابولحسن الرویانی است كه در سده ششم ه ق وفات یافته‌است، در طی قرون هشتم و نهم هجری قمری سه تن از سادات و عرفا در این محل مدفون گردیدند كه یكی از آنها علامه میر حیدر آملی است كه از متفكران و مشاهیر شیعه بوده‌است بانی این مكان سید عزالدین بن سید بهاالدین آملی است. 

سه شنبه 3/5/1391 - 16:58 - 0 تشکر 478768

قلعه ملك بهمن لاریجان


این قلعه از قلعه‌های عظیم البرز است كه در جاده هراز بخش لاریجان شهرستان آمل و مشرف به قریه شاهان دشت در ۷۵ كیلومتری جنوب آمل قرار دارد این قلعه متعلق به حكام پادوسبان است كه در سال (۴۵ الی ۱۰۰۵) ه ق به رویان نور و كجور و رستمدار حكومت داشته‌اند بنای قلعه بر روی صخره‌ای حدود ۲۲۰ متر بالاتر ازسطح اراضی شاهاندشت از لاشه سنگهای بزرگ و كوچك و ملات گچ ساخته شده كه بصورت طبقه طبقه و شامل اتاقها و قسمت‌های مختلف ساختمانی است.

چهارشنبه 4/5/1391 - 14:46 - 0 تشکر 479962

ویژگی های گویش مازندرانی


زبان بیشتر مردم مازندران مازنی است، ولی بیشتر مردم آن با زبان فارسی نیز آشنایی دارند


گویش‌های مازنی ساروی، بابلی، آملی، تنكابنی، گیلكی، شهمیرزادی، كتولی، هزارجریبی، فیروزكوهی، لفوری و سوادكوهی می‌باشد


چهارشنبه 4/5/1391 - 14:47 - 0 تشکر 479964

راه های مازندران


راه‌های اصلی ارتباطی این استان جاده سراسری ساحلی و جاده‌های هراز و چالوس و جاده فیروزكوه‌ است. در جاده‌های ارتباطی مازندران به سوی جنوب  ۱۰۷ نقطه حادثه‌خیز وجود دارد كه سالیانه جان شمار زیادی از شهروندان را می‌گیرد. 


چهارشنبه 4/5/1391 - 15:19 - 0 تشکر 479998

موزه بابل در خیابان مدرس واقع است. ساختمان این موزه در سال ۱۳۰۷ هجری شمسی به عنوان بلدیه (شهرداری) بنا شده و به دلیل دارا بودن ویژگی‌های خاص معماری در فهرست آثار ملی ایران ثبت شده‌است. این بنا در اسفند ماه ۱۳۷۴ با كاربری فرهنگی در اختیار سازمان میراث فرهنگی مازندران قرار گرفت و در بهمن ماه سال ۱۳۷۵ پس از احیا و مرمت و باز پیرایی تحت عنوان موزه بابل گشایش یافت. امروزه از طبقه همكف موزه به عنوان نمایشگاه موقت اثار فرهنگی – هنری استفاده می‌شود و در طبقه دوم آن اثار باستان‌شناسی و مردم‌شناسی به نمایش در آمده‌است.

چهارشنبه 4/5/1391 - 15:19 - 0 تشکر 479999

زبان مازندرانی

(مازنی یا مازرونی یا طبری / تبری، نام یكی از زبان‌های ایرانی و یكی از شاخه‌های زبانهای ایرانی شمال‌غربی است. این زبان در استان‌های شمال ایران (به ویژه در سرزمین طبرستان قدیم) توسط مردمان مازندرانی تكلم می‌شود. و براساس آمار سال ۱۹۹۳ میلادی ۳-۴ میلیون نفر آن را به عنوان زبان بومی تكلم می‌كردند


این زبان در شهرستانهای شمالی كشور و بعضی شهرستانها كه دیگر جزء استانهای شمالی نیستند بویژه در سرزمین طبرستان قدیم رواج دارد. این زبان در



  1. استان مازندران،

  2. مناطق غربی استان گلستان مانند بندرگز، كردكوی، گرگان، علی‌آباد كتول

  3. مناطق شرقی و شمالی استان تهران مانند فیروزكوه، قصران، دماوند

  4. مناطق شمالی استان سمنان مانند شهمیرزاد

  5. همچنین در بین برخی از ایلات و عشایر همچون الیكاییها رواج دارد.

چهارشنبه 4/5/1391 - 15:21 - 0 تشکر 480000

تاریخ زبان مازندرانی


زبان مازندرانی از زیرشاخهٔ دریای كاسپین در شاخهٔ شمال غربی خانواده زبان‌های ایرانی است.  شاخه شمال غربی زبان‌های ایرانی شامل زبانهای تالشی و هرزندی و گورانی و گیلكی و مازندرانی و برخی از زبانهای تاتی و سمنانی می‌باشند.  از دیدگاه تاریخی این زبانها به زبان پارثی(پهلوی اشكانی) وابستگی دارند.  تا سدهٔ ۵ ه.ق سپهبدان طبرستان زبان مازندرانی را با خط پهلوی می‌نگاشتند و سكه می‌زدند. دو كتیبه به خط پهلوی در رسكِت واقع در دودانگه ساری وگنبد لاجیم سوادكوه مؤید این نظر است.[نیازمند منبع] به تازگی چند نسخه خطی از برگردان ادبیات تازیان به زبان طبری و نسخه‌هایی از برگردان و برداشت قرآن به این زبان یافت شده كه از روی آنها می‌توان دریافت كه زبان طبری در سده‌های نخستین پس از اسلام دارای ادبیات گسترده‌ای بوده‌است.[نیازمند منبع] مقدسی می‌نویسد كه زبان طبرستان به زبان ولایت قومس و جرجان نزدیك است، جز آنكه در آن شتابزدگی است و‌ها زیاد به كار می‌برند.


زبان مازندرانی (طبری قدیم) دارای ادبیات قابل توجهی بوده‌است. می‌دانیم كه كتاب «مرزبان نامه» به زبان طبری نوشته شده بود و از آن زبان به پارسی دری برگردان شده‌است. ابن اسفندیار دیوان شعری را به زبان طبری با نام «نیكی نامه» بازگو می‌كند و آن را به اسپهبد مرزبان بن رستم بن شروین نویسنده «مرزبان‌نامه» نسبت می‌دهد. در قابوس نامه نیز دو بیت به زبان طبری از نویسنده ثبت است. ابن اسفندیار از برخی شاعران این سرزمین كه به زبان طبری شعر می‌گفته‌اند یاد كرده و نمونه‌ای از سروده‌های ایشان را آورده‌است. در «تاریخ رویان» اولیاءالله آملی نیز ابیاتی از شاعران مازندرانی به زبان طبری ضبط شده‌است. مجموعه‌ای از دو بیتی‌های طبری كه به «امیری» سرشناس و به شاعری موسوم به «امیر پازوری» منسوب است، در مازندران وجود داشته كه «برنهارد درن» شرق شناس روسی نسخه آنها را به دست آورده و زیر عنوان «كنزالاسرار» در سن پطرز بورگ (یا - سن پطرز بورغ) با برگردان ترجمه پارسی چاپ كرده‌است

چهارشنبه 4/5/1391 - 15:22 - 0 تشکر 480001

لهجه های مازندرانی


بررسی كارشناسانه در جلگه‌ها و سپس نواحی كوهستانی نشان می‌دهد؛ زبان تبری به دوازده لهجه در مناطق مختلف مازندران تكلم می‌شود:















برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.