• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
بهداشت و سلامت (بازدید: 4765)
دوشنبه 2/5/1391 - 5:32 -0 تشکر 477181
بهداشت و سلامت دوران بارداری

نجام آزمایش تیروئید قبل از بارداری ضروریست 

به دلیل افزایش دفع ید در دوران بارداری بهتر است مادران توسط آزمایشات غدد تیروئید از وضعیت عملكرد مناسب این غده اطمینان حاصل نمایند.

 

دكتر فیروزه عسگرانی متخصص غدد در خصوص لزوم انجام آزمایش تیروئید در زنان باردار اظهار داشت: تحقیقات نشان داده، بارداری سبب افزایش دفع ید در بدن زنان می شود همچنین جنین نیز به دلیل دریافت ید از بدن مادر باعث كاهش ید می شود بنابراین بهتر است زنان قبل از بارداری از نظر عملكرد غده تیروئید غربالگری شوند.

 

وی ادامه داد: تكامل سیستم عصبی جنین توسط هورمون های بدن مادر صورت می گیرد بنابراین مادر باید از نظر غده تیروئید وضعیت مناسبی داشته باشد.

 

عسگرانی علت بیماری های غده تیروئید را عمدتا خود ایمنی دانست و افزود: كمبود ید در مواد غذایی مطرح نیست زیرا در آب آشامیدنی و فرآورده های نان این كمبود جبران شده و عسگرانی در خصوص بیماری های ناشی از غده تیروئید در دوران بارداری بیان كرد: اگر مادر مبتلا به بیماری گواتر باشد و این بیماری در مرحله ساده باشد برای مادر و جنین هیچ مشكلی حاصل نمی شود ولی اگر غده تیروئید كم كار باشد ممكن است سقط جنین صورت گیرد و یا اینكه این كم كاری در رشد مغز جنین تاثیر بگذارد البته مادران باردار نگران نباشند زیرا با انجام آزمایش قبل از بارداری و یا بالا بردن دوز دارو در دوران بارداری می توان از بروز این خطرات جلوگیری كرد.

 

این متخصص غدد در ادامه افزود: هر چند پزشكان قبل از بارداری توسط انجام آزمایش تیروئید، عملكرد این غده را در زنان باردار زیر نظر دارند اما پیگیری عملكرد این غده در دوران بارداری نیز ادامه خواهد داشت و حتی بعد از زایمان تا سه روز نوزادان تحت آزمایشات غربالگری تیروئید هستند.

 

وی خاطر نشان كرد: بهتر است مادران از مصرف شلغم خام، بادام زمینی و كلم به دلیل كمك به دفع ید خودداری كرده و از مواد یددار نظیر نمك یددار و ماهی و میگو استفاده نمایند.

 

چهارشنبه 18/5/1391 - 21:27 - 0 تشکر 498503

بارداری و سیاهی رفتن چشمها و غش کردن




یكی  از مشكلات دوران بارداریFAinting یا غش كردن است كه از مشكلات شایع هم می باشد




● عللfainting:
۱. طبق معمول افزایش هورمونها كه باعث ریلاكس وپهن شدن عروق می شود و در نتیجه برگشت خون به قلب كند شده و در بعضی موارد كه توضیح میدهم مغز ممكن است به طور موقت محروم از اكسیژن شود و مادر باردار Faint كند
۲.كاهش فشار خون
۳. در سه ماهه دوم به علت رشد رحم به عروق فشار وارد می شود و این نیز یكی از علل Fainting است
۴.به پشت خوابیدن باعث فشارروی ورید Vena cava می شود ودر نتیجهfaint.




● پیشنهادات :
۱ . از ایستادن طولانی مدت اجتناب كنید
۲. در حالت ایستاده به طور مرتب عضلات پا و باسن را منقبض و ریلاكس كنید تا خون به سمت سر برگردد
۳.در هنگام استراحت بیشتر به پهلو (مخصوصا پهلوی چپ) بخوابید تا به پشت.
۴.در هنگام تغییر پوزیشن از نشستن به ایستاده آهسته حركت كنید
۵.اولا كه از حمام گرم پرهیز كنید و ثانیا از حمام گرم سریع خارج نشوید
۶.گرمای زیاد هم باعثFainting میشود ( به این نكته هم توجه كنید)
۷.مایعات كافی در طی روز بنوشید
۸ فاصله وعده های غذایی را كم كنید
۹. استرس و ورزش زیاد می تواند باعث Fainting شود






▪ اگر احساس سیاهی رفتن چشم یا ضعف كردید:
▪ سریعا دراز بكشید وسر خود را پایین تر از بدن قرار دهید
▪ اگر امكان خوابیدن نیست بشینید وسر خود را بین دو زانو بگیرید
▪ نفس عمیق بكشید
▪ لباسهای تنگ را در آورید
▪ پنجره را باز كنید و به سمت هوای آزاد بروید
▪ چیز شیرینی بخورید




● اگر به همراه fainting علایم زیر را داشتید حتما به پزشك مراجعه كنید:
▪ تاری دید
▪ سر درد شدید
▪ لكنت زبان
▪ طپش قلب
▪ بی حسی انگشتان
▪ خونریزی

▪ درد شكم

چهارشنبه 18/5/1391 - 21:28 - 0 تشکر 498507

بیماریهای پوستی دوران بارداری


از آن جایی كه تغییرات متعددی كه در ساختمان و كاركرد عروق پوست در طی بارداری ممكن است رخ دهد منحصر به دوران حاملگی نیست و ممكن است در سایر حالات نیز دیده شود بنابراین توجه به این تغییرات و درمیان گذاشتن آن با پزشك معالج ضروری است.
آنژیوم عنكبوتی: این عارضه به شكل یك برجستگی قرمز رنگ به اندازه سرسنجاق كه دارای یك قسمت مركزی است و از اطراف آن عروق خونی متسع به شكل شعاعی خارج می‌شود. این ضایعه در افراد طبیعی نیز دیده می‌شود، اما شیوع آن در حاملگی افزایش می‌یابد به گونه‌ای كه در ۷۰ درصد زنان باردار بروز می‌كند.
پیداست آنها بین ماههای دوم تا پنجم حاملگی بوده و به طور عمده در نیمه فوقانی بدن ظاهر شده و بیشتر در زنان سفیدپوست مشهود است. این ضایعات معمولاً در طی ۳ ماه پس از زایمان از بین می روند.



● قرمزی كف دست
در ۴۰ درصد زنان سفیدپوست و ۳۰ درصد زنان تیره پوست باردار دیده می‌شود كه ممكن است به صورت نقطه نقطه‌های منتشر در تمام كف دست باشد و یا فقط در برجستگی‌های كف دست ظاهر شود.




● وریدهای واریسی
این وریدها در پاها و هموروئید (بواسیر) از عوارض شایع حاملگی است. بسیاری از زنان حامله دچار تورم در صورت، پلك‌ها، دست‌ها و پاها می‌شوند. این تورم صبحها بیشتر است و بتدریج در طی روز از بین می‌رود. با توجه به این مورد مشكلات قلبی، كلیوی و عوارض ناشی از حاملگی نیز می‌توانند نمای مشابهی ایجاد كنند، مشورت با پزشك در این خصوص الزامی است.





● لثه‌ها
حدود ۸۰ درصد زنان باردار دچار قرمزی و تورم در لثه‌ها می‌شوند كه مخصوصا اگر بهداشت دهان خوب نباشد می‌تواند به دردناك و زخمی شدن آنها منجر شود. گاها ضایعات عروقی كوچكی نیز ممكن است در لثه ایجاد شوند كه به دنبال تماس (مواد غذایی، مسواك و …) دچار خونریزی می‌شوند. این تغییرات بعد از زایمان از بین می‌روند. توجه به بهداشت دهان یك ضرورت مهم است.




● خطوط كشش یا استریا
پیدایش استریا یك یافته شایع و مشخص در اكثر حاملگی‌هاست. این خطوط در ۹۰ درصد زنان باردار در ماههای ششم و هفتم حاملگی ابتدا در دیواره شكم ظاهر شده و بعدا به میزان كمتری بر روی سینه‌ها نیز نمایان می‌شوند و با شیوع و شدت كمتر ممكن است در سایر نواحی بدن نیز دیده شوند علت پیدایش این خطوط را به مجموعه‌ای از تغییرات هورمونی، كشش بیش از اندازه پوست و پارگی برخی الیاف بافت نگاهدارنده آن نسبت می‌دهند. طول این خطوط چند سانتیمتر بوده و پهنای آنها از ۱ تا ۱۰ میلیمتر متغیر است و به رنگ صورتی تا ارغوانی و گاهی همراه با خارش مختصر ظاهر می‌شوند و رنگ این خطوط معمولا مدتی پس از خاتمه بارداری تبدیل به رنگ پوست شده، مختصری فرو رفته و سرانجام چروكیده می‌شوند.
استریا معمولاً یك مشكل ظاهری است ولیكن در برخی موارد مخصوصاً اگر وسیع باشد ممكن است زخمی شده و یا در جریان حوادث به سادگی پاره شود. باید به خاطر داشت كه استریا در دوران بلوغ و در ارتباط با افزایش سریعتر حجم بدن نسبت به رشد پوست، در هر دو جنس و بطور عمده در نواحی ران‌ها، باسن، كمر و سینه ممكن است ایجاد شود. همچنین احتمال دارد ضایعات مشابهی در جریان برخی از بیماریها و یا مصرف انواعی از داروهای موضعی یا سیستمیك، خصوصاً تركیبات كورتون دار، ایجاد شود كه شامل آویزه های پوستی می گردد. آویزه‌های پوستی ضایعاتی هستند كه در ماههای آخر حاملگی ظاهر شده و به طور نسبی یا كامل پس از زایمان ناپدید می‌شوند. اندازه آنها از سر یك سوزن تا نخود متفاوت بوده و به صورت زواید برجسته به رنگ پوست یا كمی تیره‌تر در طرفین صورت، گردن، قسمت فوقانی سینه و زیر پستانها دیده می‌شوند. به خاطر شباهت آنها به بعضی از انواع زگیل گاهی بیماران این زائده های پوستی را با زگیل اشتباه می گیرند.





● بیماریهای شایع خاص دوران بارداری
یك خانم حامله علاوه بر احتمال گرفتاری به انواع بیماری های پوست نظیر افراد دیگر، در معرض ابتلا به برخی بیماری ها نیز قرار دارد كه اختصاص به دوران بارداری دارند.




● خارش حاملگی
حدود ۲۰ درصد زنان باردار به درجاتی دچار خارش می‌شوند كه در اكثر موارد ناشی از یك بیماری شناخته شده نظیر كهیر، اگزما، حساسیت‌های دارویی و یا ابتلا به عفونت‌های انگلی نظیر گال است. اما گروه كوچكی از خانم های حامله تنها مبتلا به یك خارش شدید هستند كه با هیچ ضایعه پوستی مشخص همراه نیست كه به این حالت، خارش حاملگی اطلاق می‌شود. این حالت، كه در سه ماهه سوم حاملگی شروع شده و اغلب محدود به شكم است اگر چه ممكن است كاملاً منتشر باشد و ناشی از اختلال در ترشح صفرا در كبد است. این خارش معمولا بعد از زایمان از بین می‌رود ولیكن در حاملگی‌های بعدی و یا هنگام مصرف قرصهای ضدبارداری عود می‌كند. این حالت عموماً تأثیری بر سرنوشت حاملگی و یا سلامت جنین نداشته و تنها خطر بالقوه آن این است كه احتمال بروز سنگ‌های صفراوی در زنان مبتلا به این عارضه بیشتر است.




● بثورات كهیری دوران حاملگی
این اختلال كه در ۵/۰ درصد تمام حاملگی‌ها بروز می‌كند، به صورت پیدایش ضایعات كهیری است كه در سه ماهه سوم حاملگی ظاهر می‌شوند. این بیماری عموما در بارداری اول بروز می‌كند و به ندرت در حاملگی‌های بعدی تكرار می‌شود و چنانچه عود داشته باشد شدت آن كمتر است. علت بیماری دقیقا معلوم نیست و به افزایش غیرطبیعی وزن در مادر و جنین نسبت داده شده است.


چهارشنبه 18/5/1391 - 21:29 - 0 تشکر 498510

نکات مهم در ایام حاملگی



در ایام حاملگی زنان باید :



۱- روزانه به مقدار کافی شیر , کره و نباتات بخورند .
۲- موز , سیب , انگور و مویز نیز مفید است . مقدار این میوه ها بستگی به اندازه قدرت هضم افراد دارد .
۳- از هفت ماه به بعد باید از مقاربت بپرهیزند و از افراط و تفریط آن بر حذر باشند زیرا در دو ماه آخر سقط جنین هست و اگر این خطر هم نباشد طفل ممکن است ناقص الخلقه به دنیا بیاید و یک عمر رنج ببرد

چهارشنبه 18/5/1391 - 21:30 - 0 تشکر 498512

اثر شیر مادر بر ضریب هوشی نوزاد



بر اساس تحقیقات انجام شده در انستیتوی ملی بهداشت كودك در هلند كودكانی كه در دوران شیرخواری از شیر مادر تغذیه كرده اند در سنین بالا‌تر از بچه‌های هم‌ سن خود باهوش‌تر می‌شوند . محققان این مراكز با بررسی سالیانه‌ی ضریب هوشی كودكان مورد مطالعه كه برخی از آنها با شیر مادر و برخی با شیر خشك تغذیه شده بودند اعلام كردند كه گرچه در تعیین ضریب هوش عوامل ارثی و محیطی بسیاری دخیل هستند اما ضریب هوشی بچه‌هایی كه از شیر مادر تغذیه می‌كنند به طور متوسط ۶ واحد بیشتر از بچه‌هایی است كه با شیر خشك تغذیه می‌شوند . هنوز معلوم نیست چه عاملی در شیر مادر وجود دارد كه توجیه كننده‌ی چنین یافته‌ای باشد . محققان می گویند احتمالا اسید های چرب اشباع نشده با زنجیره‌ی طولانی كه در شیر مادر به مقدار فراوان وجود دارند مسئول این امر هستند . این اسید ه مستقیما در تكامل سلول های عصبی مغز دخالت دارند و كمبود آنها در شیر خشك ممكن است بر نوزادانی كه با این ماده تغذیه می‌شوند تاثیر منفی بگذارد

چهارشنبه 18/5/1391 - 21:31 - 0 تشکر 498515

راههای ساده برای کاهش وزن بعد از بارداری


اضافه وزن برای خانم های باردار بسیار طبیعی است ؛ برای برخی از خانم هایی که به اندام و زیبایی شان اهمیت می دهند خیلی مهم است که بلافاصله بعد از زایمان به اندام سابق شان بازگردند؛ ما هم به شما خانم ها و مادران عزیز چند راه بسیار ساده پیشنهاد می کنیم:



- ده لیوان در روز آب بنوشید. این میزانی است که هر روز باید تا زمانیکه وزن تان کاهش یابد ثابت بماند. می توانید کمی آب لیمو تازه در آن بریزید و نوش جان کنید. لیمو به کاهش چربیهای بدن کمک موثری می کند.




۲- از خوراکی های شیرین تا حد امکان دوری کنید:آنها قند و کالری زائد به بدن شما وارد می کنند. زمانیکه این گروه خوراکی ها را از رژیم غذایی تان حذف کردید در واقع از ورود کالری های زائد به بدن تان جلوگیری کرده اید.


۳- همه نوع حبوبات بخورید:حبوبات برای بدن شما در این مرحله لازم و مفید است پس از خوردن شان اجتناب نکنید.





۴- بعد از زایمان فقط گوشت بدون چربی یا کم چرب بخورید





۵- میان وعده های سالم را جایگزین هله هوله کنید. مثل میوه ، کاهو ، هویج و ….





۶- فست فود را به کلی از رژیم غذایتان حذف کنید. فست فود نه تنها غذای سالمی نیست بلکه فقط وزن شما را بیشتر می کند.





۷- تمرینات ورزشی سبک انجام دهید.این راه واقعا به کاهش وزن شما کمک می کند. یک پیاده روی ساده یا بالا و پایین رفتن از پله ها. اما قبل از آن حتما با پزشک تان مشورت کنید.





۸- اگر سلامت لازم را بدست آورده اید ، تمرینات واقعی ورزشی را شروع کنید. از تمرینات سبک شروع کنید و سپس زیر نظر یک مربی ماهر به سمت سنگین ترین شان بروید. زیاد پیاده روی کنید. کودک تان را بیرون ببرید. این کار را هر روز انجام دهید.





۹- به کودک تان شیر بدهید. شاید باور نکنید اما شیر دادن به نوزاد وزن تان را کاهش می دهد ، کالری هایی را از بدن شما به نوزاد منتقل می کند. با شیر دادن به نوزادتان هر روز ۵۰۰ کالری از دست می دهید.





۱۰- می توانید باشگاه بروید؛ البته اگردوست داشتید. یک مربی ماهر استخدام کنید ، به او بگوئید تازه زایمان کرده اید. توصیه های پزشک تان را نیز به او بگوئید. او به شما تمریناتی را پیشنهاد می کند که برای تان مفید باشد و مناسب وضعیت تان باشد.





۱۱- واقع بین باشید: دقت داشته باشید نمی توانید به سرعت به اندام و وزن قبل از بارداری تان برگردید. یک هدف واقع بینانه برای خود تعیین کنید و به سمت آن حرکت کنید. به خودتان سخت نگیرید ، این کار برای سلامت تان اصلا خوب نیست. و بعدها برای تان مشکلاتی ایجاد می کند.






۱۲- اول از همه کمی وزن کم کنید و بعد برای بازگشتن به وزن سابق ۶-۸ ماه صبر کنید . پس صبور باشید و تمرین کنید.



چهارشنبه 18/5/1391 - 21:32 - 0 تشکر 498518

مراحل زایمان



زایمان به سه مرحله کلی تقسیم می شود :


مرحله اول که دردهای زایمانی شروع شده و پیشرفت می کند تا رحم آماده خروج نوزاد شود.


مرحله دوم که در آن خروج نوزاد و تولد اتفاق می افتد.


مرحله سوم که جفت خارج می شود.


▪ مرحله اول یا دردهای زایمانی


در این مرحله با شروع انقباضات رحمی، گردن رحم تدریجا نرم و منبسط می شود تا به۱۰ cm برسد. این مرحله خود به مراحل سه گانه فاز ابتدایی، فاز اکتیو و فاز انتقالی تقسیم می شود.


فاز ابتدایی


فاز ابتدایی فازی است که در آن رحم به صورت منظم منقبض می شود. این انقباضات بر خلاف انقباضات براکستون هیکز که نا منظم و بی درد هستند، به تدریج دردناک می شوند.


ریتم و سرعت زایمان در هر خانم باردار ممکن است خصوصیات مخصوص به خود را داشته باشد. بعضی ها حتی متوجه انقباضات اولیه نیز نمی شوند در حالیکه دهانه رحم چندین سانتیمتر باز شده است. وقتی که گردن رحم شروع به باز شدن می کند، وضعیت آن در لگن تغییر می کند و به سمت جلو آمده و نرم می شود. برای اینکه بتوانید تفاوت این دو را بهتر درک کنید نوک بینی خود را لمس کنید، سفت و عضلانی است؛ حالا لبهای خود را لمس کنید، نرم و شل است. سرویکس یا گردن رحم از حالت سفت به حالت شل در می آید.


▪ چه می توان کرد؟


شما می توانید در خانه چرخی بزنید، برای قدم زدن بیرون روید، یک فیلم تماشا کنید، یک حمام گرم بگیرید. چرت بزنید یا استراحت کنید.. تنقلات میل کنید؛ خوراکی های غنی از کربوهیدرات بهترین انتخاب هستند. اگر انقباضات دردناک است، ماساژ و تکنیک های آرامش بخشی و دوش آب گرم مفید واقع می شوند.


فاز فعال


ماما ها و پزشکان فاز فعال را مرحله ای می دانند که در آن سرویکس باز شده و انقباضات شما نزدیک به هم و قوی تر شده اند. سرانجام فواصل سه یا چهار دقیقه ای به فواصل ۶۰ تا ۹۰ ثانیه می رسند و انقباضات شدید می شوند.


چه می توان کرد؟


زمانی که رفتن به بیمارستان یا زایشگاه از ماندن در خانه بهتر به نظر می رسد، موقع عزیمت است. اگر در خانه زایمان می کنید به مامای خود اطلاع دهید. انقباضات پشت سر هم می آیند، وضعیت های مختلف را امتحان کنید تا ببینید در چه وضعیتی احساس راحتی بیشتری می کنید. تمرین تنفس و تکنیکهای آرامش بخشی در این مواقع مفیدند.


توجه کنید که می توانید یک دوش آب گرم بگیرید که برای کاهش درد بسیار مفید است و همچنین زایمان را سرعت می بخشد. حتی می توانید زایمان در وان آب را انتخاب کنید.


گاهی اتفاق می افتد که در طی زایمان باز شدن سرویکس کند شده یا متوقف می شود. در این هنگام قدم زدن، ماساژ و حتی گریه کردن کمک می کند که اضطراب عاطفی از بین رفته و جریان زایمان سریع تر شود. اگر کیسه اب پاره نشده باشد، ماما با پاره کردن کیسه آب، پروسه زایمان را سرعت می بخشد. می توان از مسکن ها و بی حسی های نخاعی هم استفاده کرد.


فاز انتقالی یا مرحله گذر


طی این فاز سرویکس از ۸ تا ۱۰ سانتیمتر باز می شود. هر بار که انقباض زایمانی شروع می شود ۱ تا یک و نیم دقیقه به طول می انجامد و تقریبا هر ۳ دقیقه تکرار می شوند. این مرحله معمولا دوره سختی از مراحل زایمانی است.


چه می توان کرد؟


زایمان بسیار نزدیک است. وضعیت راحتی را برای خود انتخاب کنید. در فواصل انقباضات آرام باشید. تنفس خود را منظم کنید، از بینی نفس بکشید و از دهان بیرون دهید. اشکالی ندارد اگر بخواهید برای تحمل بهتر درد فریاد بزنید.


مرحله دوم یا تولد نوزاد


در این فاز رحم نوزاد را به بیرون می راند تا از کانال زایمانی یا همان واژن به دنیای بیرون بیاید. در این هنگام همراه انقباضات، شما سر نوزاد را بین پاهای خود حس می کنید. در ابتدای انقباض، نوزاد به بیرون رانده شده و انتهای انقباض کمی به داخل کشیده می شود. وقتی سر نوزاد در واژن قرار می گیرد، ماما از شما می خواهد که کمتر فشار بیاورید تا نوزاد به آرامی بیرون آید و ریسک پارگی در شما کمتر شود. اگر شما قبلا زایمان کرده باشید این فاز برای شما ۵ تا ۱۰ دقیقه طول می کشد. اگر زایمان اول شما باشد این فاز ممکن است ساعتها طول بکشد.


چه می توان کرد؟


به بدن خود توجه کنید. وقتی قدرت دارید زور بزنید. سعی کنید هنگام فشار آوردن نفس خود را حبس نکنید. در هر انقباض چندین بار زور بزنید. از کشش زمین استفاده کنید، ایستاده یا در حالت چمباتمه قرار بگیرید. اگر خیلی خسته شده اید، به پهلوی چپ بخوابید. اگر بی حسی نخاعی دارید، ماما به شما می گوید که چه زمانی زور بزنید. احتمالا وی توصیه خواهد کرد تا زمان دیده شدن سر نوزاد زور نزنید.


مرحله سوم یا خروج جفت


شروع این فاز از زمانی است که نوزاد بطور کامل بیرون آمده و در این فاز جفت بیرون می آید. جفت سیستم حمایتی جنین است که مسئول رساندن مواد مغذی به جنین و دفع مواد زائد از آن می باشد. پس از اتمام مرحله تولد نوزاد، انقباضات تا مدت کمی ادامه می یابد . خروج کامل جفت و ضمائم بیش از ۵ تا ۱۰ دقیقه طول می کشد.


چه می توان کرد؟


شما احتمالا این فاز را حس نمی کنید چون تمام توجه شما به نوزاد معطوف است. گذاشتن نوزاد روی قفسه سینه سبب ترشح هورمونهایی می شود که به جدا شدن جفت از رحم کمک می کنند. در این هنگام شما یا بسیار ضعف داشته و یا بسیار هیجان زده هستید. بعضی از مادران به علت زایمان طولانی و دردناک قادر به توجه کافی به نوزاد نیستند. بیشتر خانمها در این مرحله نیاز به استراحت و تغذیه مناسب دارند.


حال نوزاد خود را تحسین می کنید. دستها و پاهای او را بررسی می کنید. او را در بغل می گیرید. اگر می خواهید نوزاد را با شیر خود تغذیه کنید از همین الان شروع کنید. تعجب نکنید اگر نوزاد تمایلی نشان نمی دهد. اگر حتی او را به سینه تان بفشارید کافیست و او خیلی زود به خوردن شیر تمایل پیدا می کند.

چهارشنبه 18/5/1391 - 21:33 - 0 تشکر 498530

پیش از بارداری، لاغر شوید



تحقیقات اخیر نشان داد: میزان چربی بدن بویژه چاقی دور شکم، با نتیجه بارداری ارتباط مستقیم دارد. بر اساس گزارش، تولد نوزاد چاق، که در پزشکی به نام " ماکروسومیا"شناخته می شود در زنانی که پیش از بارداری چاق بوده اند، بیشتر اتفاق می افتد.


"ماکروسومیا" حالتی است که در آن قند اضافی بصورت چربی در جنین ذخیره شده و سبب ایجاد مشکلاتی درهنگام زایمان برای مادر و افت قندخون و مشکلات تنفسی برای نوزاد می شود.


به گفته محققان،کودکانی که بیش از ۱۳ اونس وزن دارند دچار این مشکل هستند.ماکروسومیا یک تا ده درصد از بارداریها را در بر می‌گیرد.


تقریبا از هر ۳۱۰۰ زن که در سال زایمان می کنند، ۱۰ درصد از آنها، نوزادی با وزن بیش از ۴ کیلو گرم به دنیا می آورند. داشتن چربی های دور شکمی بر خلاف چربی در دیگر نقاط بدن، در بروز بیماریهای قلبی و دیابتی نقش موثری دارند.

چهارشنبه 18/5/1391 - 21:34 - 0 تشکر 498538

تجربه بارداری بعد از سقط جنین




ممکن‌است بعد از تجربه سقط یا زایمان ناموفق، با اینكه دوباره قصد باردار شدن دارید، مدتی طول بكشد تا بتوانید از این بارداری لذت ببرید….


برای یك زن كه تجربه سقط جنین داشته، طبیعی است كه نگران از دست دادن این بچه‌اش هم باشد. گاهی هم در حالی باردار می‌شود که هنوز عزادارِ بچه‌ از دست رفته‌‌اش است…


جارلین نلسون، مدیر اجرایی مركز بارداری و فقدان كودك در ایالت مینه سوتا می‌گوید: «بارداری بعد از یك بار از دست دادن می‌تواند طولانی‌ترین ۹ ماه زندگی یك زن باشد زیرا مسایل احساسی بسیاری را تجربه می‌کند.»


نلسون توصیه می‌كند برای بارداری از دست رفته سالگرد نگیرید بلكه آن را درك كنید و بپذیرید. با احساساتتان کنار بیایید؛ گاهی كمی گریه تا حد زیادی از این تنش می‌كاهد. برای گذر از این مرحله چند راهکار وجود دارد که مثبت بیندیشید:


۱٫ بدانید كه تنها نیستید.
گاهی علت از دست رفتن كودك مشخص نیست زیرا بسیاری از سقط‌ها و مرده‌زایی‌ها دلیل خاصی ندارند. به یاد داشته باشید كه یك بار سقط جنین به معنی این نیست كه باز هم بار دیگری وجود دارد.


تقریبا نیمی از زنان در مرحله‌ای از زندگی‌شان با از دست رفتن بارداری مواجه‌می‌شوند. سعی كنید به این نكته توجه كنید كه در حال حاضر شما و كودكتان در سلامت كامل هستید و نگران مشكلات احتمالی نشوید، چون به احتمال زیاد، همه‌چیز به خوبی پیش برود.


۲٫ گاهی فقط به امروز فكر كنید.
حرف زدن در این مورد راحت‌تر از عمل كردن است، اما واقعا جواب می‌دهد. وقتی احساس می‌كنید خیلی نگران آینده هستید، جلوی خود را بگیرید و فقط به امروز فكر كنید. نلسون می‌گوید گذشت هر روز را تصدیق كنید. تمام شدن هر هفته را جشن بگیرید. توجه كنید كه چطور هر روز این بارداری با بارداری ناموفق قبلی تفاوت دارد و چقدر اوضاع بهتر پیش می‌رود.


۳٫ از خودتان خوب مراقبت كنید.
به اقدام‌هایی كه می‌توانید انجام دهید تا دوران این بارداری به سلامت بگذرد، توجه كنید. در مورد سلامت و وضعیت جسمی خود دقت داشته باشید. خوابیدن، غذای‌خوب، استراحت و فعالیت‌های منظم فیزیكی به داشتن احساس بهتر جسمی و تعادل احساسی شما كمك می‌كند. با استرس به شیوه‌ای معقول برخورد كنید.


۴٫ با همسر خود ارتباط برقرار كنید.
همسر شما هم فرزندش را از دست داده است و باید به همدیگر دلداری دهید.


۵٫ گاهی با پزشک یا مامای خود صحبت كنید.
ملاقات منظم با این افراد برای دریافت مراقبت‌های بارداری به شما اطمینان می‌دهد كودك در وضعیت مطلوبی است. این به‌خصوص در مواقعی كه خطر زایمان بالاست، مهم‌تر می‌شود .

چهارشنبه 18/5/1391 - 21:36 - 0 تشکر 498545

علائم مهم بارداری




اگرنظم در عادت ماهیانه شما به هم خورد و یا فاصله بین یك ماه تا ماه بعدی زیاد شد زیاد مطمئن نشوید كه باردارید اما اگر علائمی ‌از علامتهای ….. ممكن است باردار باشید؟ احتمالا شما تا یك دوره عادت ماهیانه را از دست ندهید به علائم دیگر بارداری توجه نمی‌كنید. اگرنظم در عادت ماهیانه شما به هم خورد و یا فاصله بین یك ماه تا ماه بعدی زیاد شد زیاد مطمئن نشوید كه باردارید اما اگر علائمی ‌از علامتهای زیر را مشاهده كردید -البته همه خانمها این علائم را ندارند- و در عین حال دوره ماهانه هم قطع شد احتمال بارداری بالاست. تست حاملگی در خانه را امتحان كنید تا مطمئن شوید. ۱۰٫ تورم و دردناكی سینه‌ها یكی از علائم اولیه بارداری حساس و دردناك شدن سینه هاست كه در اثر افزایش هورمونها رخ می‌دهد. این درد و سوزش شبیه دردی است كه خانمها قبل از شروع عادت ماهیانه آن را تجربه میكنند كه البته شدت آن در دوران حاملگی بیشتر است. از آنجا كه بدن شما پس از سه ماهه اول بارداری خود را با تغییرات هورمونی بدن سازگار میكند این علائم و احساس درد بعد از این سه ماه از بین می‌رود. ۹٫ خستگی مفرط احساس خستگی ناگهانی؟ هیچ كس با اطمینان نمی‌داند كه دلیل این خستگی در شروع دوران بارداری چیست. اما احتمالا افزایش ناگهانی هورمون پروژسترون بر روی راحتی و اسایش شما تاثیر می‌گذارد. پس از گذشت سه ماه اول دوران بارداری و وارد شدن به سه ماهه دوم احساس پر انرژی بودن می‌كنید و این احساس خستگی در شما از بین می‌رود. اگر چه خستگی در اواخر دوران بارداری ناشی از اضافه وزن و بعضی ناراحتی‌های معمولی این دوران باعث اختلال در خواب شبانه می‌شود. ۸٫ خونریزی بعضی از خانمها در حدود ۱۱ یا ۱۲ روز بعد از آبستنی خونریزی مهبلی پیدا می‌كنند. (نزدیك به زمان قطع یك دوره عادت ماهیانه) این خونریزی ممكن است در اثر بارور شدن تخمك پنهان شده در پوشش خونی درون رحم یا زهدان باشد كه حدود ۶ روز بعد از لقاح اتفاق می‌افتد. البته هیچ كس هنوز از دلیل آن مطمئن نیست. ۷٫ حالت تهوع و یا استفراغ اكثر خانمها تا یك ماه بعد از بارداری از حالت تهوع صبحگاهی شكایتی ندارند. اما بعضی از انها كمی ‌زودتر به این حالت می‌رسند. البته نه فقط در هنگام صبح. این یك مسئله‌ای است كه در هر ساعتی از شبانه روز اتفاق می‌افتد. تقریبا نیمی‌از خانمها پس از وارد شدن به سه ماهه دوم بارداری از این حالت رهایی می‌یابند. و بقیه در ماههای دیگر با این مسئله روبرو می‌شوند. ۶٫ افزایش حساسیت به بوها اگر شما به تازگی باردار شده اید عادی است كه از بوی كالباس یا قهوه و یا حتی بوهای خوش احساس بیزاری كنید. اگر چه هنوز هیچ كس مطمئن نیست چرا اما این تغییرات امكان دارد بر اثر افزایش مقدار هورمون استروژن در سیستم بدن باشد. شاید در این مدت غذاهای خاصی كه مورد علاقه شما بوده ناگهان برایتان مشمئز كننده شوند. ۵٫ ورم شكمی ‌تغییرات هورمونی در دوران بارداری ممكن است باعث احساس ورم مثل زمان شروع دوران عادت ماهیانه شود به همین دلیل حتی زمانی كه هنوز رحم شما بزرگ نشده است لباسهایتان برایتان تنگ شود. ۴٫ تكرر ادرار در اوایل بارداری امكان دارد برای رفتن به دستشویی عجله كنید. چرا؟ زیرا در این زمان میزان خون و مایعات بدن افزایش می‌یابد كه باعث تولید مایعات بیشتر در كلیه شده و درنتیجه به مثانه فشار آورده و باعث تكرر ادرار می‌شود. این علامت تقریبا در ۶ هفته اول سه ماهه اول شروع شده و با پیشرفت بارداری و بزرگتر شدن جنین فشار بر مثانه هم بیشتر می‌شود. ۳٫ قطع شدن دوره عادت ماهیانه اگر شما از آن دسته خانمهایی هستید كه دوره ماهیانه منظمی ‌دارید پس به محض قطع شدن دوره در یك زمان تست بارداری بدهید. اما اگر از آن دسته‌اید كه دوره منظمی ‌ندارند به نشانه‌های دیگر هم توجه داشته باشید. ۲٫ افزایش دمای بدن اگر نموداری از روند دمای بدنتان تهیه كنید متوجه می‌شوید كه در طول ۱۸ شبانه روز دمای بدن شما به طور تصاعدی بالا رفته است. ۱٫ مدرك جواب آزمایش مثبت بعضی از تست كننده های بارداری در منزل دقیق نیستند و باید هفته‌ای بعد از اولین وقفه در دوره عادت ماهیانه آن را امتحان كرد. بنابراین امكان دارد در ابتدا جواب منفی بگیرید. وقتی كه جواب مثبت گرفتید با پزشك خود مشورت كنید و در ضمن فراموش نكنید كه مدام وضعیت فرزندتان را بررسی كرده و از آن گزارش تهیه كنید.

چهارشنبه 18/5/1391 - 21:37 - 0 تشکر 498552

آنمی، یکی از علل زایمان زودرس در زنان باردار است


آنمی فقر آهن، شایعترین علت آنمی در دوران بارداری است كه می تواند منجر به زایمان زودرس و مرگ و میر پری ناتال شود.



نتایج یك پژوهش كه به همت دكتر صدیقه برنا، عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشكی تهران و شاهد، بصورت آینده نگر مقطعی بر روی ۹۷۰ زن باردار انجام شد حاكی از تأثیر سوءتغذیه نامناسب، حاملگی های مكرر، بارداری در سنین پایین و عدم مصرف قرص آهن مكمل در دوران بارداری، بر ابتلا به بیماری آنمی بوده است.
این پژوهشگر عنوان می كند كه بیماریهای مزمن عفونی و انگلی نیز از علل عمده آنمی در دوران بارداری به شمار می روند.
گفتنی است براساس آخرین آمارمنتشره شده از سوی سازمان بهداشت جهانی، شیوع آنمی در كشورهای در حال توسعه ۵۶ درصد و در كشورهای صنعتی ۱۸ گزارش شده است.


برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.