• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
بهداشت و سلامت (بازدید: 1977)
دوشنبه 2/5/1391 - 3:48 -0 تشکر 477144
سلامت دهان و دندان

دهانشویه‌ها را فراموش نكنید  

بیشتر مردم وقتی صحبت از بهداشت دهان و دندان می‌‌شود،‌ مسواك و نخ دندان را به یاد می‌‌آورند و كمتر كسی را می‌‌توان یافت كه با دهانشویه آشنا باشد.

اهمیت دهانشویه‌ها و نقش این فرآورده‌ها در زمینه ارتقای بهداشت و سلامت دهان و دندان، زمانی برای شما مشخص می‌‌شود كه بدانید در آمریكا سالانه بیش از ۷۰ میلیارد دلار صرف خدمات دندانپزشكی می‌‌شود.

پس اگر برای زیبایی و سلامت دندان خود ارزش قائلید و نمی‌‌خواهید سرمایه خود را در مطب دندانپزشكی خرج كنید، حتما دهانشویه را به فهرست لوازم بهداشتی خود اضافه كنید.

عملكرد و ویژگی‌های دهانشویه با توجه به نوع آن مختلف است. یك گروه دهانشویه‌ها خوشبوكننده است كه برای رفع بوی بد دهان و ایجاد طراوت و تازگی استفاده می‌شود و اثر درمانی چندانی ندارد.

گروه دیگر علاوه بر دارا بودن خاصیت خوشبوكنندگی نقش ضدپوسیدگی دارد و به‌دلیل داشتن سدیم فلوراید نقش مهمی در پیشگیری از فساد دندان‌ها ایفا می‌‌كند.

نتایج یك تحقیق روی كودكان یك مدرسه نشان داده است كه مصرف منظم و مداوم این فرآورده‌ها به مدت دو تا سه هفته، در جلوگیری از پوسیدگی دندان‌ها 20 تا 40 درصد مفیدتر از خمیردندان‌های فلورایددار است.

نوع دیگری از دهانشویه‌ها به علت وجود تركیبات ضد جرم در فرمولاسیون آنها، در صورت استفاده منظم پس از سه ماه می‌‌تواند جرم دندان را به میزان 35 درصد كاهش دهد.

یك دسته هم ضدباكتری است و برای درمان بیماری‌های لثه و نیز پس از جراحی‌های دهان برای ضد عفونی كردن استفاده می‌شود.

از سوی دیگر با تمام فوایدی كه گفته شد این فرآورده‌ها هیچ ‌گاه جانشینی برای مسواك و نخ دندان نیست، بلكه به‌عنوان مكمل برای سلامتی دهان و دندان كاربرد دارد.

برای مصرف دهانشویه، بعد از مسواك زدن پنج سی‌سی از آن را داخل دهان به‌مدت یك دقیقه غرغره و حداقل 30 دقیقه از خوردن و شست‌وشوی دهان خودداری كنید البته استفاده از این محصولات در كودكان زیر شش سال ممنوع است و برای كودكان بالای شش سال نیز باید با مشورت دندانپزشك و تحت نظارت كامل والدین صورت گیرد و دقت شود كه كودك محلول را حتما بیرون ریخته و قورت ندهد، زیرا بلعیدن آن موجب تهوع، استفراغ و دردهای شكمی می‌‌شود.

استفاده از دهانشویه یك یا دو بار در هفته كافی است، زیرا زیاده‌‌روی در مصرف این فرآورده ممكن است عوارضی همچون كاهش كلسیم سطحی دندان، تغییر رنگ دندان و ایجاد آلرژی به همراه داشته باشد.

اگر به هر دلیلی دسترسی به دهانشویه ندارید، خودتان می‌‌توانید نوع خانگی آن را تهیه كنید كه انواع آن را در شماره‌های بعدی بیان خواهیم كرد.

وحید کیانپور - کارشناس ارشد گیاهان و مواد اولیه دارویی

دوشنبه 2/5/1391 - 16:28 - 0 تشکر 477663

 فرق پوسیدگی و تغییر رنگ دندان در چیست؟

.بسیاری از افراد نمی دانند چه موقع دندان شان پوسیده است و چه موقع دچار تغییر رنگ شده است؟ چه موقع روکش نیاز دارد و چه موقع باید ترمیم شود؟ در این یادداشت به شما کمک می‌کنیم ...

یکی از مهم‌ترین دلایل تغییر رنگ دندان پوسیدگی است. پوسیدگی، فرآیندی است که در طی آن بر اثر متابولیسم میکروب‌ها روی برخی مواد قندی، اسید‌هایی تولید می‌شود که املاح معدنی و سپس بافت آلی نسج دندان را تخریب می‌كند و نسج طبیعی و سخت دندان به بافتی نرم و ضعیف تبدیل می‌شود به‌طوری که ممکن است با یک فشار اندك و جویدن معمول، دندان شکسته و در آن حفره ایجاد شود.

این فرآیند اغلب به تدریج اتفاق می‌افتد و زمان‌بر است. از آنجا که مواد رنگی همواره در محیط دهان وجود دارند، (فعالیت میکروب‌های رنگ‌زا و خوردن مواد رنگی مثل چای، نوشابه، میوه‌ها و....) مولکول‌های آنها در این نسج نرم نفوذ می‌كنند و باعث تغییر رنگ دندان می‌شوند. در موارد نادر، به خصوص در سنین کودکی و نوجوانی، گاهی سرعت پیشرفت پوسیدگی به حدی است که زمان کافی برای رسوب مواد رنگی وجود ندارد و رنگ پوسیدگی با دندان تفاوتی نخواهد داشت بنابراین بهترین روش تشخیص پوسیدگی، تشخیص تغییر قوام دندان با معاینه کلینیکی و رادیوگرافی به‌وسیله دندان‌پزشک است.

تغییر رنگ دندان

هر تغییر رنگی در دندان نشان‌دهنده وجود پوسیدگی نیست و عوامل مختلفی می‌توانند باعث تغییر رنگ دندان‌ها شوند. بسیاری از این عوامل كه باعث رسوب رنگ روی دندان می‌شوند، با سایش و تمیز کردن سطحی کنده خواهند شد. به این تغییر رنگ‌ها، «تغییر رنگ‌های خارجی» می‌گویند. عوامل دیگر كه در نسج دندان نفوذ می‌کنند و با سایش و تمیز کردن سطحی برطرف نمی‌شوند، «تغییر رنگ‌های داخلی» نامیده ‌می‌شوند. برخی عوامل تغییر رنگ‌های خارجی عبارتند از:

• مواد غذایی و نوشیدنی‌هایی مانند چای، قهوه، کاکائو و نوشابه‌های رنگی كه می‌توانند تغییر رنگ‌های منتشر زرد، قهوه‌ای و حتی نارنجی ایجاد کنند.

• مواد غذایی با رنگ‌های سنگین مانند میوه‌های پررنگ مانند آلبالو،شاتوت، انار و... یا مصرف زیاد سس سویا.

• دخانیات و تنباکو و بهداشت ضعیف تغییر رنگ‌های قهوه‌ای روشن تا سیاه ایجاد می‌کند و هرچه بهداشت ضعیف‌تر باشد، رسوب مواد رنگی بیشتر است.

• تغییر رنگ در اثر بهداشت ضعیف به‌دلیل فعالیت میکروب‌های رنگ‌زا و رسوب مواد رنگی موجود در غذا‌ها روی پلاک دندانی

• مصرف قطره آهن در بچه‌ها و دهانشویه کلرهگزیدین

بعد از علل خارجی تغییر رنگ دندان، می‌رسیم به برخی عوامل تغییر رنگ‌های داخلی که عبارتند از:

فلوراید: این عنصر اگر در دوران تشکیل دندان‌ها به حد کافی مصرف شود، می‌تواند بسیار مفید باشد و باعث افزایش مقاومت دندان‌ها به پوسیدگی شود، ولی اگر میزان مصرف آن بیش از حد شود (مانند مناطقی که فلوراید آب آنها از حد مجاز بالا‌تر است)، اصطلاحا در دندان ایجاد فلوروزیس می‌کند که به شکل تغییر رنگ‌های سفید گچی تا قهوه‌ای دیده می‌شود.

• دارو‌هایی مانند تتراسیکلین و هم‌خانواده‌های آن: در دوران كودكی باعث تغییر رنگ‌های نارنجی تا خاکستری در دندان‌های دایم خواهد شد.

برخی بیماری‌های ژنتیک

• افزایش سن: یکی دیگر از عوامل تغییر رنگ دندان‌هاست یکی به‌دلیل افزایش ضخامت عاج و دوم به‌دلیل به‌وجود آمدن ترک‌های ریز در سطح دندان و نفوذ رنگ‌های خوراکی به داخل این ترک‌ها

• ضربه به دندان: اگر منجر به مرگ پالپ آن شود، به مرور باعث تغییر رنگ از زرد به قهوه‌ای خواهد شد.

• ترمیم‌های قدیمی: به خصوص انواع فلزی به‌دلیل نفوذ املاح فلزی به داخل نسج دندان می‌توانند تغییر رنگ‌هایی در بافت دندان در مجاور ترمیم قدیمی ایجاد کنند که گاهی با پوسیدگی اشتباه می‌شود.

برخی لکه‌های سفید روی دندان بر اثر حل شدن مواد آهکی نسج دندان ایجاد می‌شوند که در واقع همان آغاز روند پوسیدگی است و با اصلاح تغذیه و بهداشت می‌تواند دوباره آهکی شود. اگر این آهکی شدن مجدد همراه با جذب رنگدانه انجام شود، باعث تغییر رنگ در آن ناحیه خواهد شد.

بیشتر تغییر رنگ‌ها به درمان خاصی نیاز ندارند مگر آنکه از نظر زیبایی برای بیمار مشکل ایجاد کنند که در این صورت دندان‌پزشک با سنجیدن شرایط، درمان مناسب را انتخاب خواهد كرد.

دوشنبه 2/5/1391 - 16:29 - 0 تشکر 477666

 روش های ضد عفونی کردن مسواک 

آیا میدانید مسواکتان میتواند بستری مناسب برای رشد و تکثیر باکتریها و میکروبها باشد.

متخصصان بهداشت و دهان دندان میگویند: آیا تاکنون از خودتان پرسیدهاید که چرا با وجودی که بهداشت دهان و دندانهایتان را به خوبی رعایت میکنید ولی باز هم با مشکلاتی چون خونریزی لثه، دردناک و حساس بودن دندانها و یا بوی بد دهان مواجه هستید؟ پاسخ این سوال و مشکلاتی از این دست به احتمال زیاد در قفسهای است که مسواک خود را در آنجا نگهداری میکنید.

میکروبها و باکتریها میتوانند به راحتی از مسواک به دهان راه پیدا کنند.عدم نگهداری صحیح مسواک میتواند این وسیله ضروری را به سوپرمارکتی از بیماریها تبدیل کند. برای مصون ماندن در برابر بیماریها باید مسواک خود را در شرایط تمیز و شسته قرار دهید.

البته نیازی نیست که دستگاه گران قیمت استریل کننده برای این کار تهیه کنید بلکه کافیست چند دستورالعمل ساده را که در زیر به آنها اشاره شده برای تمیز نگهداشتن مسواک خود بکار ببندید:

۱- پس از مسواک زدن هرگز مسواک خود را در وضعیت افقی قرار ندهید بلکه آن را به حالت ایستاده بگذارید تا آب به راحتی از روی آن عبور کند.بعلاوه در حالت ایستاده رطوبت برسهای مسواک نیز به راحتی تبخیر میشوند. همچنین مسواکتان را در جا مسواکیهایی که برای همینکار طراحی شدهاند، بگذارید و مطمئن شوید که با مسواک افراد دیگر تماس پیدا نکند.

۲- پس از هر بار مسواک زدن حداقل یک یا دو دقیقه مسواکتان را زیر شیر آب نگه داشته و آبکشی کنید.سپس آن را با محلول دهان شویه قوی بشویید. اما مطمئن شوید که پس از خارج کردن مسواک از محلول دهان شویه آن را به خوبی آبکشی کرده باشید تا چیزی از محلول روی آن نماند.

۳- مسواک خود را هفتهای یک نوبت در آب جوش قرار دهید. هر چند این کار به تدریج موجب نرم شدن برس مسواک میشود اما روشی بسیار موثر برای کشتن میکروبها است. برای جلوگیری از آسیب دیدن مسواک فقط هفتهای یکبار از این روش استفاده کنید.
۴- مسواک خود را برای چند دقیقه در کاسهای پر از سرکه قرار دهید و سپس با آب داغ آبکشی کنید. مراقب باشید دستهای خود را نسوزانید.

دوشنبه 2/5/1391 - 16:30 - 0 تشکر 477668

اشتباهات رایج مسواک زدن 

عادت کرده‌ایم مسواک را برمی‌داریم؛ کمی خمیردندان رویش می‌گذاریم و مسواک زدن را شروع می‌کنیم و بسته به حال و حوصله‌مان یک یا چند دقیقه‌ای هم مسواک می‌زنیم!اما متاسفانه در مورد این کار هم مانند هر عادت دیگر ممکن است دچار روزمرگی و در نتیجه اشتباهاتی شویم که نتیجه‌اش پوسیدگی دندان‌ها و بیماری‌های مختلف لثه است. 

مسواک نامناسب: متخصصان انجمن دندانپزشکی آمریکا توصیه می‌کنند قبل از خرید مسواک به اندازه دهان خود توجه کنید. اگر برای این‌که مسواک وارد دهان شود بیش از حد به فک و آرواره‌تان فشار وارد می‌کنید و باز کردن دهان تا آن حد برای شما سخت است، شاید مسواک بزرگی را انتخاب کرده‌اید. در این صورت باید مسواک را با اندازه کوچک‌تری عوض کنید.دسته مسواک نیز باید مناسب و راحت باشد. هر چه مسواک در دهان و دست راحت‌تر قرار گیرد، شما نیز بهتر و کامل‌تر مسواک خواهید زد.

اما مسواک برقی بهتر است یا مسواک‌های دستی معمولی؟

انتخاب میان این نوع مسواک‌ها در حقیقت یک انتخاب شخصی است.خوب است بدانیم که برقی یا غیر برقی بودن مسواک چندان مهم نیست، مهم کسی است که از آن استفاده می‌کند.

سر نامناسب مسواک: متخصصان می‌گویند میزان نرمی موی برس است که مهم بوده و ممکن است اگر نادرست انتخاب شود به لثه آسیب برساند. البته برس مسواک باید به اندازه کافی محکم باشد تا بتواند پلاک‌های دندانی را از بین ببرد، ولی نه تا حدی که هنگام مسواک زدن به دندان‌ها و لثه‌ها آسیب وارد کند.

دفعات ناکافی مسواک زدن: دندانپزشک‌ها توصیه می‌کنند که حداقل ۲ بار در روز به آرامی دندان‌های خود را مسواک بزنید. اگر این تعداد به ۳ بار در روز برسد که بسیار خوب است. هرچه فاصله زمانی میان دفعات مسواک زدن، طولانی‌تر باشد، احتمال بروز مشکلات دهان و دندان افزایش می‌یابد.

زمان ناکافی مسواک زدن: هر بار مسواک زدن دندان‌ها باید حداقل ۲ دقیقه طول بکشد. باز هم اگر این مدت به ۳دقیقه افزایش پیدا کند، بهتر خواهد بود. متخصصان توصیه می‌کنند دهان را به ۴ قسمت تقسیم کرده و هر قسمت را در عرض ۳۰ ثانیه مسواک بزنیم.

زیاد و سخت مسواک زدن: همان طور که تاکید می‌شود ۳ بار مسواک در روز ایده‌آل است، اما بیش از ۴ بار مسواک زدن در روز ممکن است مشکلاتی را به وجود آورد. مسواک زدن بیش از حد می‌تواند لثه و ریشه‌های دندان را تحریک کند. مسواک زدن شدید نیز می‌تواند به مینای دندان صدمه ‌بزند. پس فراموش نکنیم که به آرامی و برای ۲ تا ۳ دقیقه مسواک بزنیم.

شیوه نادرست مسواک زدن: مطمئن شوید که سطح بیرونی و داخلی دندان‌ها و قسمتی که با آن غذا را می‌جوید به درستی و کامل مسواک زده‌اید. همچنین کشیدن مسواک روی سطح زبان خود را فراموش نکنید.

شروع مسواک زدن: دندانپزشکان دریافته‌اند اغلب افراد بارها و بارها از یک قسمت دهان خود شروع به مسواک زدن می‌کنند. در حالی که بهتر است این کار را از نقاط مختلفی شروع کنیم تا در قسمتی خاص از مسواک زدن خسته نشویم. چون ممکن است وقتی که به چهارمین قسمت دندان‌ها می‌رسیم از این کار خسته شده باشیم و آن بخش کمتر از بقیه دندان‌ها تمیز شود.

فراموش کردن سطوح داخلی دندان‌ها: اغلب مردم فراموش می‌کنند که سطح داخلی دندان‌های خود را مسواک بزنند. متخصصان بر این باورند که بیشتر مردم مسواک زدن قسمت داخلی دندان‌های جلو را بیشتر فراموش می‌کنند.

نشستن مسواک: باکتری‌ها می‌توانند به راحتی در مسواکی که شسته نشده رشد کنند. پس دفعه بعدی که مسواک می‌زنید، ممکن است باکتری‌های رشد یافته‌ای را به دهان و دندان خود وارد کنید. در ضمن شستشوی مسواک پس از هر بار مسواک زدن، باعث می‌شود که‌باقیمانده‌های خمیردندان نیز از روی آن پاک شود.

خشک نشدن مسواک: اگر مسواک شما همیشه مرطوب است، می‌تواند مکانی مناسب برای رشد باکتری‌ها باشد. همچنین اگر برس مسواک همواره خیس بماند ظاهر مسواک بسرعت تغییر شکل می‌دهد.

عدم تعویض به موقع مسواک: انجمن دندانپزشکی آمریکا پیشنهاد می‌کند هر ۳ یا ۴ ماه یکبار مسواک را عوض کنیم. در ضمن اگر سر مسواک زودتر از این مدت ساییده بشود باید همان موقع این تغییر صورت گیرد. پس باید به ظاهر مسواک هم دقت کنیم و اگر برس سر آن انعطاف‌پذیری خود را از دست داده یا موها از هم جدا شده‌اند، مسواک جدیدی تهیه کنیم.

دوشنبه 2/5/1391 - 16:31 - 0 تشکر 477671

 آبسه دندان  

 اگر پالپ دندان پس از عفونی (آلوده به باکتری) شدن نتواند از خود دفاع کند احتمال تشکیل آبسه دندانی در نوک ریشه بسیار زیاد میشود. چنین عفونتی از نوک ریشه دندان خود را به لثه رسانده و باعث تورم و ایجاد درد شدید آن میشود!

اگر پالپ دندان پس از عفونی (آلوده به باکتری) شدن نتواند از خود دفاع کند احتمال تشکیل آبسه دندانی در نوک ریشه بسیار زیاد میشود. چنین عفونتی از نوک ریشه دندان خود را به لثه رسانده و باعث تورم و ایجاد درد شدید آن میشود! معمولا درمان در این حالت کمی پیچیده تر بوده ودر مواردی ممکن است لازم باشد دندان را کشید. در موارد پیشرفته تر از عفونت، آبسه دندان ممکن است به نواحی حساسی از سر و گردن نیز برسد که برای آن نیاز به جراحی های پیچیده در اتاق عمل باشد.


متأسفانه درمان دندانهای دچار آبسه بسیار مشکل و گاه غیرممکن است. در صورت بروز آبسه و عفونت دندانها، استفاده سرخود از آنتی‌بیوتیک به هیچ وجه توصیه نمی‌شود، چرا که گاهی مصرف نابجای آنتی‌بیوتیکها باعث پنهان شدن علائم یا مقاوم شدن میکروبها می‌گردد. پس در صورت بروز آبسه‌های دندانی در اولین فرصت باید به پزشک مراجعه نمود تا اقدامات درمانی لازم به عمل آید. از طرفی باقی گذاشتن دندانهای عفونی در دهان بسیار خطرناک است، چون علاوه بر تاثیر عفونت بر سلامت عمومی بدن ، در برخی موارد عفونت دندانهای شیری بر روی جوانه دندانهای دائمی زیرین تاثیر گذاشته، باعث نقص ساختاری این دندانها می‌شود.

نقش اصلی در درمان آبسه های دندانی، اول حذف عامل عفونت است که این عمل به صورت باز کردن راهی مثل بریدن بافت های روی آبسه، عصب کشی دندان یا حتی خارج کردن دندان برای خروج چرک انجام می شود و دومین راه تجویز آنتی بیوتیک های لازم برای کامل شدن درمان و حذف مواد عفونی است که البته هر دو مورد باید در مطب و با نظر دندان پزشک انجام شود.

اگر آبسه ها در نواحی سطحی و در مجاورت استخوان فک باشد، مشکل چندانی پیش نمی آید و به آسانی می توان آن ها را کنترل و درمان کرد اما اگر این عفونت به فضاهای عمقی مانند فضاهای اطراف حلق، مجاری تنفسی و حتی اطراف مغز راه پیدا کند می تواند بسیار خطرناک باشد و موجب انسداد راه های تنفسی، درگیری مغز و مننژیت (التهاب پرده مغز) و انتشار در خون شود.

حتی اگر به یک آبسه سطحی به موقع رسیدگی نشود این عفونت می تواند به بافت های عمقی تر گسترش یابد و دردسرساز شود.

مکانیسم آبسه دندان :

منطقه محدودی از چرک ناشی از عفونت باکتریایی است سیستم ایمنی بدن به عفونت واکنش نشان می دهد گلبول های سفید خون را به محلول عفونت می فرستد تا به مقابله با آن بپردازد.

چرک مخلوطی از سلولهای مرده و زنده خون آنزیم ها و بقایای تخریب شده سلول ها و بافت هاست وقتی که راهی برای خروج چرک وجود داشته باشد آبسه تشکیل می شود.

آبسه ها در هر جای بدن می توانند تشکیل شوند در دهان آبسه ها در بافت لثه یا در ریشه های دندان و بافت های اطراف دندان تشکیل می شود. علت آن می تواند تروما (غذا یا بقایای جمع شده در عمق لثه) باکتری ها ( که وارد فضای پالپ شده اند) یا یک پاکت پریودنتالی عمیق باشد.

افراد با مقاومت کم بدن در معرض تشکیل بیشتر آبسه ها هستند. در ابتدا آبسه ممکن است موجب سردرد شود که می تواند شدید باشد عصب دندان می تواند عفونی شود عفونت از لثه گذشته و در دهان باز شود وقتی آبسه به دهان راه باز می کند درد کاهش می یابد اما درمان دندانپزشکی بایستی انجام شود.

اگر آبسه درمان نشود عفونت به سایر جاهای سر و گردن گسترش می یابد

دوشنبه 2/5/1391 - 16:33 - 0 تشکر 477673

دستور العمل های خانگی برای سفیدی دندان!! 

سال‌های پیش و شاید همین امروزه روز در بسیاری از فرهنگ‌ها و مجامع شکل خاصی از دندان‌ها علامت زیبایی بوده است.رنگ کردن دندان‌ها به رنگ‌های سیاه و تیره،تراشیدن دندان‌ها به شکل‌های مختلف و یا روکش‌های طلای دندان‌ها،همگی در فرهنگ‌های مختلف جهان ممکن است علامت زیبایی شناخته شود اما در کشور ما و بسیاری از جوامعی که فرهنگ و رفتاری شبیه به ما دارند،داشتن دندان‌هایی مرتب،خوش ‌شکل و از همه مهم‌تر سفید،علامت خاص زیبایی دندان‌ها شناخته می‌شود.

 اگر شما دوست دارید دندان‌های سفیدتری داشته باشید و در عین حال از عوارض جانبی این سفیدکننده‌ های شیمیایی نگران هستید،با ما همراه شوید تا برای اجرای چند روش ساده و خانگی،دندان‌هایتان را سفیدتر کنید و از لبخندتان احساس رضایت بیشتری داشته باشید:
* چای‌تان را کم‌ رنگ بنوشید:
مصرف مواد غذایی رنگی،دندان‌ها را تیره می‌کنند،پس از مصرف مرتب و مداوم چای و قهوه و نوشابه خودداری کنید.چای‌تان را کم‌رنگ بنوشید.قهوه‌تان را رقیق تهیه کنید تا رنگدانه‌ کمتری روی دندان‌هایتان بنشیند.نوشیدنی‌های رنگی را حتی‌الامکان با نی بنوشید تا تماس آنها با دندان‌هایتان کم شود و بلافاصله پس از مصرف خوراکی‌های رنگی،دندان‌هایتان را با آب شستشو دهید.

* ماسک توت‌فرنگی برای دندان‌ها!
توت ‌فرنگی
دارای آنزیمی است که درست مثل یک سفید‌کننده عمل کرده و دندان‌ها را سفید می‌کند!بنابراین توت‌فرنگی را پوره کنید و با آن روی دندان‌هایتان را ماساژ دهید و بگذارید این سفیدکننده طبیعی چند دقیقه‌ای روی دندان‌هایتان بماند.بعد دندان‌هایتان را شستشو دهید و مطمئن شوید که تمام ذرات توت‌فرنگی از روی دندان‌تان پاک شود چون باقی ماندن قند موجود در توت فرنگی روی دندان‌ها ممکن است موجب پوسیدگی شود.
* هویج و بروکلی خام گاز بزنید:
می‌توانید رنگدانه‌ها را به روش فیزیکی و با کمک سایش هم از روی دندان‌ها پاک کنید.برای این کار، سبزی‌ها و میوه‌های سفت را گاز بزنید. هویج،سیب،خیار،بروکلی و حتی سیب‌زمینی خام از این گروه خوراکی‌ها هستند.با مصرف این مواد دونشان می‌زنید:هم دندان‌های سفیدتری دارید و هم مقدار زیادی ویتامین و مواد معدنی و... به بدنتان می‌رسانید.

* صدالبته مسواک را فراموش نکنید:
باز هم همان یار قدیمی! لااقل روزی دو بار مسواک بزنید و هفته‌ای یکی دو بار (نه بیشتر) از خمیردندان سفیدکننده استفاده کنید
.هر از گاهی هم سری به دندانپزشک بزنید تا اگر لازم است به کمک جرم‌گیری و برس دندان‌های شما را تمیز کند.
* آدامس بجوید البته بدون قندش را:
جویدن آدامس بدون قند بین وعده‌های غذایی،کمک می‌کند تا بزاق بیشتری در دهان شما ترشح شده و به صورت طبیعی دندان‌های شما شسته شده و رنگدانه‌ها تا حدی از روی دندان‌های شما پاک شوند.

* در انتخاب رژ لبتان دقت کنید:
رنگ‌های تیره رژلب دندان‌های شما را سفیدتر نشان می‌دهد
.پس یکی دو درجه رنگ رژ لبتان را تیره‌تر کنید و تاثیر آن را بر زیبایی دندان‌هایتان ببینید.مراقب باشید.باقی ماندن اضافات رژلب روی دندان‌ها باعث تیره شدن آنها می‌شود،پس بعد از اینکه رژلب زدید،با زبان روی دندان‌ها را تمیز کرده و اضافه‌های آن را از روی دندان‌ها پاک کنید.

دوشنبه 2/5/1391 - 16:39 - 0 تشکر 477684

علائم آبسه دندان

علائم اصلی آبسه دندان بتدریج ظاهر شده و ممکن است شامل موارد زیر باشد :

۱)  درد شدید در لمس دندان مبتلا و حین گاز زدن و جویدن
۲)  سست شدن دندان مبتلا
۳)  تورم حساس و قرمز رنگ لثه روی ریشه دندان
۴)  آزاد شدن چرک به داخل دندان

اولین علامت این آبسه های خطرناک به طور معمول تب بالا و بی حالی است.
در این شرایط حال عمومی بیمار خوب نیست و فرد احساس درد، دشواری در بلعیدن غذا و آب دارد، با توجه به این که پزشک می تواند این آبسه را احساس کند و تشخیص دهد باید به محض بروز علایم به دندان پزشک مراجعه کرد.

در این مرحله بسیار مهم است که مشخص شود، عفونت در کجا وجود دارد تا به موقع بتوان از طریق جراحی به آن رسیدگی و عفونت را تخلیه کرد که در این مرحله باید فرد در بیمارستان بستری و با عمل جراحی، این آبسه و چرک تخلیه شود.
در این مورد مصرف آنتی بیوتیک خوراکی بی فایده است و باید در بیمارستان آنتی بیوتیک به صورت وریدی به بیمار تزریق شود.

اگر آبسه درمان نشود، ممکن است عفونت از دندان به سطح لثه کانال زده و یک تورم دردناک که آبسه دندان نامیده می شود، شکل بگیرد. اگر آبسه دندان بترکد چرک به داخل دهان آزاد شده و درد را کاهش می دهد. اگر عفونت گسترش یابد ممکن است صورت متورم و دردناک شود و گاها تب نیز ایجاد شود. اگر به آبسه دندان مشکوک شدید بایستی هر چه سریع تر با دندانپزشک خود مشورت کنید.

دوشنبه 2/5/1391 - 16:40 - 0 تشکر 477687

تشخیص

معمولاً دندانپزشک آبسه دندان را با معاینه دهان و دندان تشخیص می دهد.

راه های تشخیص:

ضربه آرام به دندان ها
آزمایش حرارتی
استفاده از یک تستر الکتریکی
ممکن است استفاده از X.ray هم ضرورت داشته باشد.
وقتی آ ب تخلیه می شود علایم آبسه فرو کش میکنند اما عفونت کما کان پابرجاست تا زمانی که دندان درمان شود.

دوشنبه 2/5/1391 - 16:40 - 0 تشکر 477688

درمان

ابتدا بایستی آبسه تخلیه شود که با آن درد و مقدار زیادی عفونت کاهش می یابد سپس درمان ریشه ممکن است لازم باشد و بایستی سریعاً انجام شود. اگر آبسه بافت لثه را درگیر کرده باشد توصیه می شود دهان را با آب گرم شستشو کنید این کار چند بار در روزوچندین روز بایستی انجام شود. استفاده از آنتی بیوتیک برای حذف کامل عفونت ضروری است. رادیوگرافی از دندان ۶ ماه بعد برای اطمینان از حذف عفونت لازم است.

دندان عقل هم می تواند موجب آبسه و عفونت شود،  به طور معمول دندان های عقل نیمه نهفته می تواند موجب آبسه شود. اگر نیمی از دندان عقل شما زیر لثه نهفته است، لثه اطراف آن می تواند روی دندان را بگیرد و میکروب ها در لثه اطراف این دندان جمع شود و با تحریک این بافت (هنگام گاز گرفتن لثه) دندان عقل عفونی و دچار آبسه شود بنابراین در این مواقع لازم است ابتدا با مصرف آنتی بیوتیک مناسب، عفونت اطراف دندان عقل کنترل و سپس دندان عقل از دهان خارج شود چرا که عفونت اطراف این دندان می تواند موجب درگیری فضاهای عمقی تر هم شود که این امر خطرناک است.

ممکن نیست آبسه ها آن قدر وسیع شود که نیاز به تخلیه بافت و استخوان های صورت مانند استخوان گونه و … باشد به طور معمول چنین اتفاقی پیش نمی آید و آبسه ها موجب درگیری استخوان نمی شود که نیاز به خارج کردن استخوان باشد، فقط نیاز است محل تجمع چرک تخلیه شود.

دوشنبه 2/5/1391 - 16:41 - 0 تشکر 477691

پیشگیری

رعایت بهداشت خوب دهان با تمیز نکه داشتن لثه ها و دندان ها از بقایای غذایی می تواند پیشگیری کننده باشد معاینات منظم دندانپزشکی بسیار مهم است اگر شما یک سیستم ایمنی ضعیف داشته باشید دندانپزشک را از این امر آگاه کنید.

دوشنبه 2/5/1391 - 16:44 - 0 تشکر 477701

بادام زمینی؛مفید برای دندان‌ها 
مصرف بادام زمینی به دلیل داشتن كلسیم برای سلامت دندان و استخوان‌ها مفید‌است. 

مغزهای گیاهی بادام زمینی سرشار از اسید فولیك است. بادام زمینی همچنین حاوی كلسیم است كه برای سلامت دندان و استخوان‌ها بسیار مفید است.
بادام زمینی حاوی منیزیم است كه گشادكننده عروق خونی است، كسانی كه فشار خون دارند‌ باید در حد معمول بادام زمینی مصرف كنند.مراداف اضافه كرد: آهن در منابع گیاهی به خوبی قابل جذب نیست و بسیار كم وجود دارد، اما بادام زمینی به نسبت آهن مناسبی دارد.

بادام زمینی حاوی «روی» است كه برای رشد بسیار مورد نیاز است. كمبود «روی» می‌تواند، سبب عقب‌افتادگی و كندی رشد در نوجوانان شود.وی گفت: «ید» نیز در بادام زمینی به مقدار زیادی یافت می‌شود. كمبود «ید» نیز كم‌كاری یا پركاری تیروئید را به وجود می‌آورد.

 بادام زمینی یكی از مواد آلرژی‌زا است و اگر كسی به آن آلرژی داشته باشد، ممكن است حالت سرفه، تنگی نفس و كهیر در بدن به وجود آورد. در این صورت بهتر است از منبع دیگر برای تامین این نیازها استفاده كند.

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.