• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
بهداشت و سلامت (بازدید: 3512)
جمعه 30/4/1391 - 19:43 -0 تشکر 475071
فواید پزشکی روزه

سلام
فرا رسیدن ضیافت الهی مبارک
یک دوستی گفتن ماه آرامش که خیلی به دلم نشست

 

بزرگترین فلسفه روزه همین اثر روحانى و معنوى آن است. در حدیث معروفى از امام صادق ‏علیه السلام (فلسفه= چرائی) تشریع روزه را پرسیدند، امام‏ علیه السلام فرمود:
 روزه به این دلیل واجب شده است که میان فقیر و غنى مساوات برقرار گردد و این به خاطر آن است که‏ اغنیا طعم گرسنگى را بچشند و نسبت به فقیر اداى حق کنند.
چرا که اغنیا معمولا هر چه بخواهند براى آنها فراهم است. خدا مى ‏خواهد میان بندگان خود مساوات باشد و طعم گرسنگى و درد و رنج را به اغنیاء بچشاند تا به ضعیفان و گرسنگان رحم کنند.

حضرت علی (ع) فرمودند: با اخلاص (عمل را فقط برای خشنودی خداوند انجام دادن) کارهای انسان نزد خداوند قبول می شود.(غررالحکم، ص 432).بنابراین وظیفه یک فرد مسلمانی که می خواهد روزه بگیرد و یا عمل واجب و مستحبی را انجام دهد، آن است که بگوید:«خدایا! می دانم تو حکیمی و تمام دستوراتت برای خیر و سعادت ما است، و می دانم این عمل فوائد زیادی برای من و حتی جامعه دارد، ولی من این عمل را فقط برای رضایت و خشنودی تو انجام می دهم».و لازم نیست اینها را به زبان بگوید، بلکه در دلش چنین نیتی داشته باشد، کافی است.

بنابراین آنچه درباره فلسفه احکام گفته می شود، قسمتی از علت احکام می باشد و الا ذهن ما توان درک حقیقت و تمام علت احکام را ندارد، زیرا علم ما در برابر علم بی نهایت خداوند علیم و ائمه اطهار (ع) نا چیز است. بر همین اساس،رسول گرامی اسلام (ص) می فرماید:«در روزه آنقدر فایده هست، که قابل شمارش نیست».  (بحارالانوار، ج 93، ص 254)

بنابراین بررسی روزه از دیدگاه پزشکی و فواید طبی آن صرفا جهت پی بردن به عظمت خداوند و ارائه ی استدلال و برهان برای افرادی است که اعتقادی به روزه ندارند و تنها بیان اثرات معنوی و روحانی روزه برایشان کافی نیست.

آخربحث منابع رو اعلام میکنم.

شاید تقدیر قابل تغییرنباشد،اما تغییر قابل تقدیر است.
سه شنبه 17/5/1391 - 17:38 - 0 تشکر 496238

در طب قدیم روزه اهمیت خاصی داشته است. فیثاغورث و بقراط برخی از امراض را با روزه معالجه می‌کردند و ابن سینا فصلی از کتاب قانون را به مداوا با روزه اختصاص داده است.



دکتر الکسی سوفورین دانشمند شهیر روسی می‌گوید: «جسم به هنگام روزه به جای غذا از مواد داخلی استفاده کرده و آنها را مصرف می‌کند و بدین‌وسیله خود را پاکیزه می‌سازد.»



اکثر بیماری‌های حاد و مزمن را می‌توان به وسیله روزه بهبود بخشید یا از شدت آنها کاست. بهترین درمان بیولوژیکی این است که به وسیله دفع مواد مضر، سلامت فرد را تامین نماییم. به محض این‌که نیروهای نوسازی موجود زنده، در هنگام روزه فعال و آزاد شوند، تصفیه مواد زائد حاصل از متابولیسم ایجاد می‌گردد. مشاهدات علمی تفاوت بین روزه‌داری و گرسنگی را نشان داده‌اند.



نوعی داوطلبی واقعی توام با آسایش درونی لازمه روزه‌درمانی است. وضع فکر بیمار، در هدایت اعمال متابولیک تمام بدن تأثیر اساسی دارد. روزه‌داری سبب افزایش قدرت انقباضی قلب و دفع چربی‌های زائد می‌گردد.

شاید تقدیر قابل تغییرنباشد،اما تغییر قابل تقدیر است.
سه شنبه 17/5/1391 - 19:28 - 0 تشکر 496389

haniehz گفته است :
[quote=haniehz;454874;475609]در این ماه، بدن تحت تأثیر فشارهای مختلف روحی و جسمی قرار می‌گیرد و به اصطلاح استرس‌های مختلفی به بدن وارد می‌شود و بدن عكس‌العمل‌های متفاوتی از خود نشان می‌دهد. این در تنگنا قرارگرفتن و دچارمضیقه شدن و تحمل استرسهای مختلف، در واقع امتحان و محكی است برای انسان كه بنیه او خصوصا بنیه دفاعی‌اش چگونه است؟ در پاسخ به این سوال باید گفت كه: فقر و محرومیت غذایی كه در اثر روزه ماه مبارك رمضان ایجاد می‌شود، تأثیر بسیارمثبتی در تقویت قوای روحی وروانی دارد و به شخص اعتمادبه‌نفس و اطمینان می‌دهد تا در مقابل بسیاری از خطرات روحی ، جسمی و محرومیت‌ها مقاومت نماید و شخصی با ثبات و متكی به اراده به وجود آورد تا در مقابل استرس‌ها و فشارهای روحی و اجتماعی تاب وتوان كافی را به دست آورد و دست به رفتارهای نادرست وناهنجار نزند.

با سلام
چیزی که به نظرم می رسه راجع به این قسمت صحبتتون اینه که، استرس های جسمی که به خاطر کثلا گرسنگی یا بیماری ها به جسم ما وارد میشن، در صورتی که از لحاظ روحی آمادگی اون در ما نباشه مخرب هست و باعث اختلال فراوون میشه.
ولی... اگر در کنار این استرس های جسمی، یه آمادگی روانی و معنوی و با حضور و یاد خداوند متعال همراه باشه، اونوقت هست که جسم هم پا به پای روح، با استرس کنار اومده و اونو به عنوان یه فرصت به جای تهدید ازش استفاده می کنه.
=================================
باز یه مثال،
کشور خودمونو ببینید، در زمان هشت سال دفاع مقدس، استرس بزرگی به جامعه وارد شد ولی چون از لحاظ روحی و معنوی، مردم پای انقلاب و آرمان های اون ایستاده بودند، جلوی عراق و تموم غرب وحشی!، یه وجب خاک ایران رو از دست ندادیم و حتی پیشرفت های قابل ملاحظه ای در روش و تاکتیک و استراتژی جنگ پیدا کردیم.
اگر یه جامعه بی ایدئولوژی بودیم و آرمانی نداشتیم قطعا نابود شده بودیم.
------------------------------------------
بذارید یه استفاده بکنم برا الان، البته این چیزی که الان گفتم خرده نگیرید دقیقا با یکی از ارکان سلامتی یعنی "بهداشت روان" ارتباط داره.
الان هم در قبال تحریم های اقتصادی، اگر یک دل باشیم و پای آرمانهامون یعنی استقلال کشور بایستیم، سختی تحریم به شیرینی دستاورد های اون تبدیل میشه.
باور کنید... یاد لحظه ضعف قبل از افطار افتادم!

تنت به ناز طبيبان نيازمند مباد

it is god who cures 

مدير انجمن بهداشت و سلامت

سه شنبه 17/5/1391 - 21:7 - 0 تشکر 496443

سلام سلام

ممنون از تاپیک خوبتون

ایشالله ادامه دار باشه

یه سوال دارم:میگن روزی هشت لیوان اب رو مدون تو کل روز بخورین چون بدن شدیدا احتیاج داره اونوقت تو تابستون تو این گرما اونم شونزده ساعت بدون آب...به بدن ضرر نمیرسه؟ این ضرر رو چطوری جبران کنیم؟اخه بعد از افطار زیاد نمیشه خورد موقع سحر هم نمیشه واقعا!!مگر میوه و اینا جبران کنه دیگه؟

من از اين كوه بالا خواهم رفت.ميگويند ارتفاعش زياد است.راهش طولاني و شيب دار است,پر از صخره و صعود به آن بيش از حد دشوار است.كارخودم است.از آن بالا خواهم رفت.به زودي مرا خواهي ديد كه از قله برايتان دست تكان ميدهم يا از فرط تلاش بر دامنه جان ميسپارم

چهارشنبه 18/5/1391 - 2:59 - 0 تشکر 496978

سلام سلطان عزیز
مشتاق دیدار
خیلی خوش اومدین به انجمن بهداشت.
سوال خوبیه.
من خیلی این نظرم علمی نیست ولی همونجور که گفتم در شرایط سخت اگر انگیزه و مسایل روحی روانی و معنوی دخیل باشند، نه تنها آسیبی به جسم وارد نمیشه بلکه اونو قوی تر می کنه.
"حتما شنیدید از مولا علی علیه السلام که فرمودند درختان بیابان چوبی سفت تر و آتشی دیرپاتر دارند."
حالا راهی برا کمتر کردن این مشکل کم آبی. آب فراوون هم که سحر بخورید تا ساعت نه و ده صبح همش از کلیه دفع میشه! بقیه روز بدن ممکنه آسیب ببینه.
راه حل خوبی براش اینه که اگر مایعات همراه با فیبر باشند دیر تر جذب می شن و به مدت طولانی تری در داخل بدن می مونن. به عنوان مثال یه دو سه تا از اون سیبای آب دار رو قبل از اذان صبح تناول کنید و ببینید که چقدر احساس تشنگی کمتر میشه.
راهکار بعدی، استراحت بیشتر در طول روز و در زیر باد خنک کولر! است. خوب... ماه رمضان به نظر من باید کمی مشغله کمتر بشه. در قانون کشور ما هم ساعات کاری در ماه رمضان کمتر میشن خوشبختانه.

تنت به ناز طبيبان نيازمند مباد

it is god who cures 

مدير انجمن بهداشت و سلامت

چهارشنبه 18/5/1391 - 22:21 - 0 تشکر 498790

سلام آقای دکتر
خیلی نظرتون جالب بود با این توضیحاتتون من موضوع رو بهتر متوجه شدم
بازم توی هر قسمتی چیزی به ذهنتون رسید حتما بگید تا استفاده کنیم

شاید تقدیر قابل تغییرنباشد،اما تغییر قابل تقدیر است.
چهارشنبه 18/5/1391 - 22:28 - 0 تشکر 498826

soltan_azdad گفته است :
[quote=soltan_azdad;507077;496443]سلام سلام
ممنون از تاپیک خوبتون

ایشالله ادامه دار باشه

یه سوال دارم:میگن روزی هشت لیوان اب رو مدون تو کل روز بخورین چون بدن شدیدا احتیاج داره اونوقت تو تابستون تو این گرما اونم شونزده ساعت بدون آب...به بدن ضرر نمیرسه؟ این ضرر رو چطوری جبران کنیم؟اخه بعد از افطار زیاد نمیشه خورد موقع سحر هم نمیشه واقعا!!مگر میوه و اینا جبران کنه دیگه؟


سلام
ممنون از حضورتون
ایشالله!!!
والا آقای دکتر گفتن دیگه کامل و جامع
دقیقا این سوال رو قبلا من از یک کارشناس تغذیه پرسیدم همین جواب رو دادن و علاوه بر نوشیدن آب تاکید داشتن به خوردن میوه حد فاصل افطار تا قبل از خواب و خوردن سبزی توی سحر!
بعد میگفتن که بلافاصله بعد از افطار خوردن آب  باعث رفع تشنگی میشه

شاید تقدیر قابل تغییرنباشد،اما تغییر قابل تقدیر است.
چهارشنبه 18/5/1391 - 22:45 - 0 تشکر 498917

سلام...ممنون هانیه جون
من هم واقعا روزه گرفتن توی دوران کنکور رو به دوستان توصیه میکنم
خیلی مغز فعال ترمیشه بعد افطار
یک ساعت قبل افطار بازده پایین میاد
اما بعد افطار به شدت مغز فعال میشه بخاطر افزایش ارسال پیام های عصبی

 

 

دوران خوش آن بود که با دوست به سر شد ***باقی همه بی حاصلی و بی خبری بود  

 

 

 

 

 

 

چهارشنبه 18/5/1391 - 23:35 - 0 تشکر 499095

نفس صبحدم گفته است :
[quote=نفس صبحدم;705102;498917]سلام...ممنون هانیه جون
من هم واقعا روزه گرفتن توی دوران کنکور رو به دوستان توصیه میکنم
خیلی مغز فعال ترمیشه بعد افطار
یک ساعت قبل افطار بازده پایین میاد
اما بعد افطار به شدت مغز فعال میشه بخاطر افزایش ارسال پیام های عصبی


سلام نفس عزیز
اره دقیقا همینه
همین دیروز یکی از دوستام گفت بچه ها روزه همش ضرره تو این زمان کنکور روزه نگیرید!


شاید تقدیر قابل تغییرنباشد،اما تغییر قابل تقدیر است.
چهارشنبه 18/5/1391 - 23:54 - 0 تشکر 499155

روزه، درمان کبدهای چرب!




ایسنا: دکتر ناصر ابراهیمی دریانی منطقه دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: یک فرد روزه دار بهتر است افطارش را با یک خرما و کمی شیر یا آب ولرم آغاز کند. عادت خوب ایرانی ها این است که با مقداری نان، پنیر و سبزی افطار کنند که اگر به همراه گردو باشد بهتر هم هست چرا که چربی که در گردو وجود دارد هیچ ضرری ندارد و حتی باعث افزایش چربی مفید خون(HDL) می شود. همچنین باید از مصرف غذاهای چرب و نوشابه های گازدار خودداری کرد.

این فوق تخصص بیماری های گوارش در خصوص رفتارهای غلط افراد در ماه رمضان بیان کرد: دراز کشیدن و استعمال سیگار بعد از غذا یکی از رفتارهای غلط در بعضی افراد است که احساس می کنند می تواند به زودتر هضم شدن غذا کمک کند در صورتی که ریفلاکس معده یعنی برگشت مواد غذایی از معده به مری را تشدید می کند و باعث احساس سوزش سر دل می شود.

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به اینکه برخی افراد روزه دار دچار یبوست می شوند، اظهار داشت: مشکلی که معمولا ممکن است در روزه داران حتی کسانی که سابقه یبوست هم نداشته اند ایجاد شود این است که ۱۰ روز اول ماه مبارک رمضان دچار یبوست شوند و برای اینکه بر این یبوست غلبه کنند باید از سبزیجات، سالاد با روغن زیتون، خورشت آلو یا انجیر و آلوی خیس کرده استفاده کنند.

وی دامه داد: در فاصله افطار و سحر مصرف میوه های تابستانی مانند هندوانه برای رفع تشنگی و خوردن میوه هایی مانند گیلاس، شلیل و هلو که خوشبختانه در این فصل زیاد است هم می تواند برای جلوگیری از یبوست مفید باشد.

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران تصریح کرد: توصیه می شود پس از افطار، شام سبک مانند کوکو و کتلت صرف شود همچنین به علت اینکه زمان روزه داری ۱۷ ساعت است نباید از خوردن سحری غافل شد.

مبتلایان به زخم معده یا اثنی عشراز گرفتن روزه خودداری کنند

این متخصص بیماری های گوارش و کبد در رابطه با اینکه مبتلایان به زخم معده بهتر است از گرفتن روزه خودداری کنند، گفت: اگر فردی بیماری سابقه زخم اثنی عشر و خونریزی گوارشی داشته یا در حال حاضر از درد معده برخوردار باشد و اینکه پزشک معالج در او تشخیص داده باشد که زخم او فعال است، نباید روزه بگیرد اما اگر شخصی زخم معده اش غیرفعال بوده و ترمیم شده باشد می تواند با خوردن داروی امپرازول بین افطار و سحر روزه اش را بگیرد.

دکتر دریانی در پایان خاطرنشان کرد: عفونت های ریه، دیابت و افزایش اوره از جمله عواملی هستند که موجب بوی بد دهان می شود و افراد روزه دار برای از بین بردن آن می توانند از نخ دندان و مسواک استفاده کنند.

گدای فاطمه(س)

چهارشنبه 18/5/1391 - 23:55 - 0 تشکر 499163

سلام اسم کتابی که قبلا گفته بودم این بود:

روزه از دیدگاه پزشکی

مجید اسدی، مهرداد آفرید
قیمتشم 4500تومنه

گدای فاطمه(س)

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.