• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
دانش و فن آوری (بازدید: 1861)
دوشنبه 5/4/1391 - 17:14 -0 تشکر 465699
فن آوری و نگهداری محصولات کشاورزی

مطلب این مبحث را از نشانی زیر انتخاب کردم.

http://zist1a2.mihanblog.com/post/18


فن اوری و نگهداری محصولات کشاورزی

 

نویسنده : ali rahsepar

دوشنبه 5/4/1391 - 17:25 - 0 تشکر 465722

در تهیه مربا و مارمالاد توجه به نکات زیر ضروری است :


در موقع طبخ مربا در ظرف آن باید باز باشد تا رنگ آن تغییر نکند . به جز مربای به که در ظرف باید حتماً بسته باشد .


از میوه های له شده و کاملاً رسیده برای این کار استقاده نشود .


غلظت مربا و شیره آن باید به حد لازم قوام آورده باشد . ( برای این کار مقداری شربت مربا را در یک استکان آب سرد بریزید اگر قطره در ته استکان قرار گرفت مربا قوام آورده است ) .


مرباهایی که از میوه های شیرین تهیه شده باشند بعد از قوام آمدن باید کمی آب لیمو به آن اضاه کرد.

دوشنبه 5/4/1391 - 17:26 - 0 تشکر 465723

شکرک زدن مربا نشاندهنده این است که مربا بیش از حد جوشانده شده است و کپک زدن آن نشان می دهد مربا به اندازه کافی قوام نیاورده است .

دوشنبه 5/4/1391 - 17:26 - 0 تشکر 465724

مربا را به حالت داغ در ظرف شیشه ای بریزید و آنگاه شیشه را وارونه کنید تا احتمالاً اگر هوای موجود در زیر سرپوش آلوده باشد بر اثر حرارت آلودگی از بین برود .


برای اینکه مربا زودتر قوام بیاید بهتر است 2 درصد میوه های مورد استفاده نارس باشد .


برای تهیه مربا بهتر است از ظروف لعابی استفاده کنید

دوشنبه 5/4/1391 - 17:27 - 0 تشکر 465725

یکی دیگر از راهای نگهداری محصولات با استفاده از شکر تهیه کمپوت می باشد که توجه به نکات زیر مهم به نظر میرسد .


در موقع خرد کردن میوه ها برای جلوگیری از تغییر رنگ آنها ، میوه ها را در محلول رقیق آب نمک بریزید یا از محلول آب لیموی رقیق استفاده کنید .


بعد از بیرون آوردن در آب سرد بشوئید و سه دقیقه در آب جوش وارد نمائید این کار موجب می شود که عطر و رنگ و طعم میوه ها حفظ شود .


میوه ها را داخل ظروف شیشه ای که درب آن محکم بسته می شود بریزید و سپس شربت آماده شده را روی میوه ها اضافه کنید .


شیشه های محتوی مواد آماده شده را به مدت 20 دقیقه در آب جوش بجوشانید .

دوشنبه 5/4/1391 - 17:27 - 0 تشکر 465726

نتیجه گیری :


استفاده از این راههای سنتی و بسیار آسان در کنار کارخانجات صنایع تبدیلی و نگهداری محصولات کشاورزی تا حد بسیار زیادی از بروز ضایعات کشاورزی جلوگیری خواهد کرد .


به امید روزی که بتوانیم با این گامهای کوچک گام بسیار بزرگی در جهت عدم وابستگی کشورمان برداریم .

دوشنبه 5/4/1391 - 17:28 - 0 تشکر 465727

منابع :


کتاب نگهداری و دخیره سازی انواع میوه و سبزی ( دکتر حمید ایرانژاد )


کتاب اصول تبدیل و نگهداری محصول کشاورزی ( دکتر جواد میدانی )


دانش امروز و زنان روستای ( دفتر ترویج فعالیتهای زنان روستایی )


نشریات و بروشورهای ترویجی

دوشنبه 5/4/1391 - 21:7 - 0 تشکر 465806

behroozraha گفته است :
[quote=behroozraha;558041;465724]

مربا را به حالت داغ در ظرف شیشه ای بریزید و آنگاه شیشه را وارونه کنید تا احتمالاً اگر هوای موجود در زیر سرپوش آلوده باشد بر اثر حرارت آلودگی از بین برود .


برای اینکه مربا زودتر قوام بیاید بهتر است 2 درصد میوه های مورد استفاده نارس باشد .


برای تهیه مربا بهتر است از ظروف لعابی استفاده کنید


وااااای چه جالب من نمیدونستم .... به به دست شما درد نکنه که با مطالب خوبتون باعث
بالاتر رفتن اطلاعات دوستانتون میشید.

 

« معجزه خبر نمی کند، با احتیاط ناامید شوید ! »

 

دوشنبه 5/4/1391 - 21:10 - 0 تشکر 465807

واااااااای چه مبحث خوشمزه ای.... هم لواشک داره، هم کمپوت داره، هم لواشک داره، 

هم ترشی داره، هم انواع لواشک داره، هم شیرینیجات داره هووووووم 

راستی گفتم که لواشک هم داره

 

« معجزه خبر نمی کند، با احتیاط ناامید شوید ! »

 

دوشنبه 5/4/1391 - 22:58 - 0 تشکر 465892

behroozraha گفته است :
[quote=behroozraha;558041;465726]

نتیجه گیری :


استفاده از این راههای سنتی و بسیار آسان در کنار کارخانجات صنایع تبدیلی و نگهداری محصولات کشاورزی تا حد بسیار زیادی از بروز ضایعات کشاورزی جلوگیری خواهد کرد .


به امید روزی که بتوانیم با این گامهای کوچک گام بسیار بزرگی در جهت عدم وابستگی کشورمان برداریم .

البته کارخانه های الان فکرنکنم کشش این رو داشته باشن که از روش های سنتی استفاده کنن

اما اگه بشه طرح خوبی ازاب درمیاد

 

 

دوران خوش آن بود که با دوست به سر شد ***باقی همه بی حاصلی و بی خبری بود  

 

 

 

 

 

 

دوشنبه 5/4/1391 - 23:11 - 0 تشکر 465906

ملك الشعرا گفته است :
[quote=ملك الشعرا;119644;465807]
واااااااای چه مبحث خوشمزه ای.... هم لواشک داره، هم کمپوت داره، هم لواشک داره، 

هم ترشی داره، هم انواع لواشک داره، هم شیرینیجات داره هووووووم 

راستی گفتم که لواشک هم داره


لواشک هم داشت
خدا شمارو از ما نگیره که هیجان و صفای انجمن ها هستید
درود بر شما

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.