• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
فرهنگ پایداری (بازدید: 853)
شنبه 27/3/1391 - 18:48 -0 تشکر 462388
ماجرای تهدید بنی‌صدر توسط شهید چمران

ایسنا: جمعی از همرزمان شهید دكتر مصطفی چمران در نشستی ابعاد مختلف فرماندهی و شخصیتی این شهید را تشریح كردند.

در ابتدای این نشست، سعید «ابوالحسن چوبدار» از همرزمان شهید چمران در ستاد جنگ‌های نامنظم با اشاره به اوضاع نابسامان روزهای آغازین جنگ در خوزستان گفت: شهید چمران در تاریخ ششم مهرماه سال 1359 همراه با مقام معظم رهبری برای بازدید از خوزستان به این شهر آمدند و به همراه حدود 60 نفر از نیروهایش در دانشگاه جندی‌شاپور مستقر شدند. همراهان شهید چمران متشكل بودند از نیروهای داوطلب و عده ای از پرسنل ارتش كه در قائله كردستان همراهش بودند.

این رزمنده درباره چگونگی تشكیل ستاد جنگ‌های نامنظم خاطرنشان كرد: هنگامی كه شهید چمران به ایران آمد قصد داشت با توجه به آموزش‌هایی كه در مصر و لبنان دیده بود ستادی را برای مقابله با بحران تشكیل دهد و حركت‌های ابتدایی ایشان نیز در زمان قائله كردستان آغاز شد اما در آن هنگام به صورت جدی مطرح نبود. با آغاز جنگ تحمیلی، شهید چمران معتقد بود كه باید برای مقابله با حمله ارتش مجهز عراق عملیات‌هایی نامنظم انجام داد تا پیشروی آنان با تاخیر صورت گیرد و در این راستا، اولین اقدامی كه شهید چمران انجام داد آموزش نیروهای ستاد جنگ‌های نامنظم بود كه متشكل از نیروهای ارتشی، سپاه، ژاندارمری و نیروهای مردمی بود. او توانسته بود ارتباط خوبی میان نیروها برقرار كند.

چوبدار ادامه داد: ستاد جنگ‌های نامنظم چهار ركن داشت. ركن اول این ستاد مسئولیت جذب نیروهای انسانی را به عهده داشت و ركن‌های دیگر متشكل از اطلاعات، عملیات و لجستیك بودند. آموزش نیروها بر عهده ركن عملیات بود كه شهید رستمی مسئولیت آن را بر عهده داشت و لجستیك نیز متشكل از روابط عمومی و واحد مهندسی بود.

این رزمنده خاطرنشان كرد: عراق با الگو گرفتن از ابتكارات شهید چمران توانست در برخی از مواقع با ما مقابله كند. به عنوان مثال طرح «پل خیبر» و «موانع خورشیدی» از ابتكارات شهید چمران است. همچنین شهید چمران ایده جنگ آبی و خاكی را طرح‌ریزی كرد و توانست عراق را زمین‌گیر كند. ستاد جنگ‌های نامنظم در طول هشت سال جنگ‌ تحمیلی به هیچ عنوان از دولت بودجه نگرفت و كاملا مردمی بود. «حاج صادق عبدالله‌زاده» كسی بود كه اعتبارات ستاد جنگ‌های نامنظم را از طریق انجمن بازار،‌اصناف و مردم تامین می‌كرد.

چوبدار در پایان سخنانش اظهار كرد: در طول فعالیت ستاد جنگ‌های نامنظم این ستاد توانست 110 عملیات كوچك و بزرگ انجام دهد كه فرماندهی آنها با شهید چمران بود.

در بخش دیگر این نشست، محمد نخستین، از اعضای ستاد جنگ‌های نامنظم خاطرنشان كرد: هنگامی كه امام فرمودند كه نیروهای مردمی و بسیج به جبهه بروند جمعیت زیادی از توپخانه تا مسجد امام خمینی در مقابل مسجد امام خمینی صف كشیده بودند تا پس از ثبت نام به جبهه اعزام شوند اما متاسفانه به علت كمبود امكانات و ناآگاهی برخی مسئولین به خوبی نشد از این فرصت بهره‌مند شویم.

وی بیان كرد: به همراه 14 نفر از دوستانم از تهران به جبهه رفتیم و بعد از اشغال خرمشهر توسط عراق، تعدادی از دوستانم برای مرخصی به تهران آمدند و من به اهواز رفتم و به گروه شهید چمران پیوستم. از پیش به خاطر اینكه با شهید چمران آشنایی داشتم با او همراه شدم و از آغاز شكل‌گیری این ستاد تا آخر انحلال و احیای آن در سپاه عضو آن بودم.

نخستین درباره ایمان شهید چمران بیان كرد: ایمان شهید چمران با دیگر رزمندگان تفاوت داشت چرا كه بیشتر رزمندگان اجل را در لوله تفنگ دشمن می‌دیدند اما او اجل را در قدرت خدایی می‌دید. در آن زمان كه شهید چمران عارفانه سخن می‌گفت در حالی كه كسی حتی از عرفان اطلاعی نداشت.

وی با اشاره به فتح تپه‌های «الله اكبر» گفت: اعضای ستاد جنگ‌های نامنظم حدود 15 كیلومتر جلوتر از نیروهای ارتش و سپاه مستقر شده بود. نیروهای ارتشی و دیگر فرماندهان با بررسی‌هایی كه انجام داده بودند معتقد بودند كه عراق توانایی مقابله با نیروهای رزمنده ایرانی را ندارد. شهید چمران از بنی‌صدر خواست تا از رزمندگان پشتیبانی كند و گفت: اگر پیروز شویم كه هیچ، اما اگر شكست بخوریم به همه می‌گویم كه شما با ما همكاری نكرده‌اید و همین تهدید شهید چمران باعث شد تا عملیات فتح تپه‌های الله اكبر به پیروزی منجر شود. دیدی كه شهید مصطفی چمران از جنگ داشت با دیگر فرماندهان تفاوت داشت و او مصداق این شعر عطار است كه می‌گوید «هفت شهر عشق را عطار گشت/ ما هنوز اندر پی یك كوچه‌ایم».

نخستین با بیان خاطره‌ای از حضور شهید چمران در منطقه «سید خلف» بیان كرد: روزی شهید چمران به دیدار ما آمد. در آن زمان شهید رستمی فرماندهی محور را بر عهده داشت و او در آن موقع حضور نداشت. بنابراین من میزبان شهید چمران شدم و او از من خواست تا به بازدید منطقه بروم. او بسیار شجاعانه در میان دشت قدم می‌زد و هنگامی كه به وی گفتند كه دشمن می‌خواهد در هنگام بازگشت ما را مورد هدف قرار دهد بیان كرد: دشمنان ما كور هستند در غیر این صورت آنها با ما نمی‌جنگیدند.

وی در پایان سخنانش بیان كرد: هنگامی كه آخرین دست‌نوشته‌های شهید چمران كه در منطقه دهلاویه نوشته است را مطالعه می‌كنیم متوجه می‌شویم كه او از پیش آماده شهادت بوده است. او خود را با خواسته خدا منطبق كرده بود و خدا هم به این خاطر خواسته اش را كه شهادت بود اجابت كرد.

به گزارش ایسنا، سردار اسلامی از اعضای ستاد جنگ‌های نامنظم شهید چمران نیز بیان كرد: ستاد جنگ‌های نامنظم كه توسط شهید چمران تشكیل شده بود یك اقدام انقلابی بود. موقعیت آن زمان جبهه‌ها با توجه به پیشروی دشمن نیازمند این بود كه با انجام عملیات‌های ایذایی جلوی او بایستیم. هویت عملیاتی در مقابل دشمن این گونه اقتضا می‌كرد. شهیدان علی لطیفی، محمدرضا طالقانی، حمیدرضا عابدی، حسین ذوالفقاری و محمدرضا رسولی از جمله شهدای ستاد جنگ‌های نامنظم هستند.

در ادامه این نشست، امیر كمالی از اعضای پیشین «جنبش امل» گفت: نقشی كه شهید دكتر مصطفی چمران در خاورمیانه ایفا كرده است بسیار مهم است چرا كه شخصیت سیاسی تاریخی شهید چمران به جغرافیای خاصی تعلق نداشت. حضور در صحنه‌های مختلف سیاسی اجتماعی، علمی فرهنگی در كشورهای مختلف بیانگر این موضوع است. شهید چمران سهم بسزایی در بیداری اسلامی لبنان و منطقه داشت. مقاومت اسلامی لبنان با توجه به ماهیت جنگ‌های اسراییل كه همیشه تحقیركننده بوده است توانست با حضور شهید چمران متحول شود چرا كه او برای اولین بار بود كه توانست با مقاومت اسلامی در مقابل اسراییل بایستد. امروزه سید حسن نصرالله نیز در گفته‌های خود به این اذعان دارد كه شخصیت امام موسی صدر و شهید چمران بسیار بر روند مبارزاتی لبنان تاثیرگذار بوده است.

وی یادآور شد: هویت‌یابی شیعیان لبنان، تشكیل جنبش شیعیان و سازمان امل، تغییر موازنه جنگ به نفع اسلام‌خواهان و ایجاد تشكل‌های مختلف از جمله فعالیت‌های شهید چمران در زمان حضورش در لبنان بوده است.

امیر كمالی با بیان اینكه سخن گفتن از چمران سخن گفتن از مردی است كه در معماری آینده نقش داشته است، گفت: شهید چمران در زمان حضورم در لبنان به من می‌گفت مادامی كه دشمنانی مانند امریكا و اسراییل داریم حق نداریم به تولید دشمن جدید و ایجاد اختلاف و تضاد بپردازیم و اگر آگاهی‌های امام نبود همچنان ابعاد مختلف چمران پوشیده مانده بود.

امیر كمالی یادآور شد: پیكر شهید چمران هنگامی كه در «كریدور» مجلس قرار داشت برخی از نمایندگان اعلامیه‌هایی علیه او پخش و او را به لیبرال‌ها منتسب می‌كردند. این در حالی است كه اگر پیام امام درباره شهادت شهید چمران نبود همچنان او ناشناخته می‌ماند.

این تحلیلگر مسایل خاورمیانه بیان كرد: رژیم صهیونیستی طاقت جنگ‌های فرسایشی را ندارد و قرارداد «كمپ دیوید» كه بر خلق عرب تحمیل شد باعث شد كه كشوری مانند مصر دیگر نتواند علیه اسراییل تحركی انجام دهد. اما شهید چمران توانست با تشكیل ستاد جنگ‌های نامنظم در كشوری مانند لبنان بار دیگر جنگ فرسایشی را علیه اسراییل آغاز كند.

نیكخواه، مسئول ستاد تبلیغات جبهه‌های جنوب و قرارگاه كربلا نیز در این نشست گفت: از رسانه‌ها درخواست دارم كه تنها به ابعاد نظامی و شهادت شهید دكتر مصطفی چمران نپردازند چرا كه او دارای ابعاد متضادی بوده است. به عنوان مثال عرفان و مبارزه با هم در تضاد هستند. اما شهید چمران به خوبی توانسته بود این دو بعد را در خود نهادینه كند. همچنین شهید چمران دارای بعد علمی مثال زدنی‌ای نیز هست.

وی ادامه داد: در زمانی كه گروه‌های ضد انقلاب به دنبال انحلال ارتش بودند چمران توانست بار دیگر ارتش را احیا كند. او در حالی كه نماینده مجلس و وزیر دفاع بود به جبهه می‌آمد و باید خاطرنشان كرد كه شهید چمران تنها وزیری است كه در خط مقدم جبهه در مقابل دشمن می‌جنگید.

این محقق و نویسنده اظهار كرد: اعضای ستاد جنگ‌های نامنظم شهید چمران متشكل بود از قشرهای مختلف مردم اعم از تحصیلكرده، عامی، ارتشی و ... . عاملی كه باعث می‌شد اعضای ستاد جنگ‌های نامنظم شهید چمران بتوانند در مقابل ارتش بعثی عراق بجنگد ابتدا عشق به اسلام و سپس علاقه‌شان به شهید چمران بوده است.

نیكخواه گفت: شهید سید مجتبی هاشمی نیز معتقد بود كه برخی از عملیات‌ها باید با الگوپذیری از ستاد جنگ‌های نامنظم شهید چمران باید به صورت چریكی و پارتیزانی در جبهه از حمیدیه گرفته تا سوسنگرد انجام شود.

این رزمنده در پایان خاطرنشان كرد: روح شهید چمران بر جسمش غلبه داشت به این معنی كه جسمش تحت اختیار روحش بود و این را می‌توان در دست‌نوشته‌هایش دریافت

گدای فاطمه(س)

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.