1 - بخارپز :
بخارپز کردن شیوه ای است که غذا بوسیله بخار آب جوش پخته می شود. بخارپز کردن یک شیوه بسیار عالی بدون چربی در آشپزی است . برای طعم دارکردن آب و معطر کردن آن می توان از گیاهان معطر و ادویه جات استفاده کرد .
روش بخارپز کردن معمولا برای پخت ماهی ، ایدلی ( برنج بخارپز و نخود ) دکلا ( کیک بخارپز با آرد بنگال نخود و آرد برنج ) شیرینی، فرینی وسبزیجاتی مانند کلم ، نخود فرنگی ،لوبیا و هویج به کارمی رود.
درشیوه بخارپز مستقیم : غذا در یک سبد در دار روی بخار آب مستقیم قرار می گیرد.
درشیوه بخارپز غیرمستقیم : موادغذایی در یک ظرف دردار، در بخار آب یا برروی آب جوش قرارمی گیرد .
شیوه پخت با فشار : نوعی از بخارپز کردن است که آب تحت فشار زیاد به جوش می آید.