• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن نجوم > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
نجوم (بازدید: 12535)
سه شنبه 4/4/1387 - 12:39 -0 تشکر 44825
اخبار نجوم

بسم الله الرحمن الرحیم

سلام بر اهل صلح دوستی انسانیت

دوستای عزیزم این تاپیک محلی برای ثبت‌ آخرین اخبار مربوط به علم نجوم هستش، پس هر گونه خبری که یه جورایی مربوط به نجوم میشه رو اینجا ثبت کنید، تا همگی دوستاران این علم با خوندن این اخبار اطلاعات خوبی رو کسب کنن.

من خودم هم سعی می‌کنم که آخرین خبرها رو به دست شما عزیزان برسونم، امیدوارم که مفید باشه.

 

مراقب خودتون باشید

چیزهایی نصیب ما می‌شود که آن‌ها را باور داریم

MCLAREN SUPER CARS

مسئول انجمن صندلی داغ

جانشین انجمن مکانیک و روباتیک

چیزهایی نصیب ما می‌شود که آن‌ها را باور داریم.

ای کاش یاد بگیریم، که زیر بارهای خمشی و پیچشی زندگی نقطه تسلیم را بالا بگیریم و مقاومت شکست را حداکثر کنیم تا چرخ‌دنده‌های زندگیمان از لهیدگی و تداخل در امان باشد.

عمر دست خداست، پراید فقط وسیلس 

 

جمعه 29/9/1387 - 17:20 - 0 تشکر 78502

به نام خدایی که همین نزدیکی هاست

سلام

راهی برای زنده کردن مريخ

با فرستادن گازهای گلخانه ای به جو مریخ ، می توان دمای این سیاره را به قدری بالا برد که کلاهک های قطبی آن ذوب شوند و شرایط مساعدی برای پشتیبانی از حیات در آن جا به وجود آید.
بنا به نظر گروهی از پژوهشگران ، گرم کردن کلی سیاره ی سرخ بهترین شیوه برای ذوب کردن مناطق یخزده ی سیاره و تبدیل آن به مکانی قابل زیست در آینده باشد .
به پیشنهاد مارگریتا مارینوا و همکارانشان که در مرکز پژوهشی ناسا در شهر ایمز به تحقیق درباره ی روش های گرم کردن سیاره ی سرخ مشغول اند ، می توان نظیر همین فعل و انفعالاتی که اخیراً منجر به گرم شدن سطح زمین شده است را بر سطح مریخ انجام داد تا محیط مساعد دیگری در منظومه ی شمسی برای زیست ، به وجود آید .
به گفته ی مارینوا " ایجاد حیات روی مریخ و مطالعه ی رشد و نمو آن می تواند به درک ما از تکامل کمک کند و قدرت حیات را برای سازگار شدن و تکثیر یافتن روی سیارات دیگر ، نشان دهد . چون گرم شدن مریخ در حقیقت آن را به شکل پیشین خود ، یعنی مکانی زیست پذیر ، باز می گرداند ، این وضعیت می تواند به هر نوع حیات احتمالی که در آن جا به حالت غیرفعال مانده باشد ، فرصت احیا شدن و رشد یافتن بدهد ."
گازهای گلخانه ای ایجاد شده که باید تقریباً ۱۰۰۰۰ بار مؤثرتر از دی اکسید کربن عمل کنند ، باید طوری فرآوری شوند که حداقل تاُثیرات زیان آور را بر ارگانیزم های زنده و لایه ی ازن داشته باشند . مطالعات این محققان به طور کلی روی گازهای فلوئور متمرکز بود و بر ترکیباتی از عناصری که روی سطح مریخ فراهم هستند و در ضمن ، جذب کننده بسیار خوب انرژی گرمایی فروسرخ تابش خورشیدند. نتیجه ی این مطالعات ، ترکیبی به نام اوکتا فلوئوروپروپانC3F8)) بود كه می تواند گرمای بسیار زیادی را تولید کند و زمانی هم که در ترکیب با چند گاز مشابه قرار می گیرد ، می تواند مقادیر فراوانی گرما آزاد کند . محققان انتظار دارند که با افزودن تقریباً ۳۰۰ جزء از مخلوط این گازها به ازای هر یک میلیون جزء گاز موجود در جو کنونی مریخ که تقریباً برابر است با ۲ جزء از مخلوط این گازها به ازای یک میلیون جزء گاز در جوی همانند جو زمین ، پدیده ی گلخانه ای را ایجاد کنند که بتواند ناپایداری هایی را در لایه های یخی قطبی به وجود آورد و در نهایت منجر به تبخیر دی اکسید کربن منجمد روی سطح سیاره شود .
به گفته ی این محققان ، تبخیر و آزاد شدن این مقادیر فراوان دی اکسید کربن سبب ذوب شدن بیشتر یخ ها و افزایش دمای کلی سیاره می شود که می تواند فشار جوی را زیاد کند و سرانجام جو سیاره را به حالت ضخیم تر و پرفشارتر اولیه بازگرداند . چنین روندی شاید قرن ها یا حتی میلیون ها سال طول بکشد ولی چون مواد اولیه ی تشکیل دهنده ی ترکیبات گازهای فلوئور روی سطح مریخ موجودند ، این امکان وجود دارد که فضانوردان ، در مأموریتی به مریخ ، گازهای فلوئور را در آنجا تولید کنند . در غیر این صورت ، غیر ممکن است که بتوان میلیاردها تن گاز را در جو مریخ پخش کرد .
روش گرم کردن مریخ با گازهای گلخانه ای ، در حال حاضر ، یکی از عملی ترین روش ها برای بالا بردن دما و افزایش فشار جو این سیاره است ، مخصوصاً وقتی که با روش های دیگر نظیر پخش کردن غبارهای جذب کننده نور خورشید روی قطب ها یا قرار دادن آینه های بسیار بزرگ در مدار سیاره مقایسه شود.
منبع خبر: خبرنامه انجمن نجوم آمریکا

التماس دعا

كار ما نیست شناسائی "راز" گل سرخ
كار ما شاید این است
كه در "افسون" گل سرخ شناور باشیم...
يکشنبه 22/10/1387 - 10:28 - 0 تشکر 82226

ارائه فرضیات جدید درباره منشأ اخترواره های فضایی

کشف دو شهاب سنگ جدید فرضیات موجود درباره منشا و شکل گیری اخترواره ها را دستخوش تغییر و تحول می کند.

کشف دو شهاب سنگ جدید فرضیات موجود درباره منشا و شکل گیری اخترواره ها را دستخوش تغییر و تحول می کند.
کشف دو شهاب سنگ جدید با منشا سنگ های زمینی، تعریف دانشمندان از خاستگاه و نحوه تشکیل اخترواره ها را دستخوش تحول کرده است.
محققانی از موسسه کارنگی و دانشگاههای مریلند و تنسی اعلام کرده اند این شهاب سنگ های تازه کشف شده پاره هایی از اخترواره کهن هستند که مرکب از سنگ غنی از کانی فلدسپار موسوم به اندزیت است این در حالی است که دانشمندان پیش از این تصور می کردند اخترواره ها خرده سنگ هایی هستند که در پوسته خود شکل گرفته اند.
محققان معتقدند مشابه سنگ هایی که در این شهاب سنگ ها کشف شده پیش از این تنها در روی زمین شناخته شده بودند و به همین دلیل این نمونه های منحصر بفرد را می توان نخستین نوع خود از جایی در منظومه شمسی به حساب آورد.
دو شهاب سنگ تازه کشف شده طی برنامه کاوش جنوبگان اخترواره ها (انسمت) در فصل عملیاتی 2007/2006 و در منطقه ای از قطب جنوب موسوم به قلمروی یخی نوناتاک کشف شده بودند و دانشمندان با بررسی آنها بلافاصله تشخیص دادند که با اخترواره هایی که پیش از این شناخته شده اند تفاوت دارند.
اندزیت یکی از سنگ های آذرین متداول در زمین و در مناطقی است که صفحات زمین ساختی با برخورد به هم آتشفشان ها را بوجود می آورند و تجزیه تحلیل ایزوتوپ های اکسیژن نمونه کشف شده ادعای برخی محققان مبنی بر این که این شهاب سنگ ها پاره هایی از ماه یا یک سیاره بوده اند و نه یک اخترواره را رد می کند.
بر اساس گزارش ساینس دیلی، تاکنون هیچ شهاب سنگی نظیر این آسمانسنگ ها مشاهده نشده و آنچه بیش از هر چیز توجه دانشمندان را بخود جلب کرده است وجود ترکیبات مشابه این سنگ ها با پوسته قاره ای اندزیتی زمین است، یعنی همان چیزی که زمین زیر پای ما را می سازد.

 

باید بروم در خلوت سرخ

تا بتوانم  ترانه ی آگاهی بخوانم

و خدا است تنها پناهم

خلوت، تولد حقیقتم خواهد شد

 

سه شنبه 24/10/1387 - 10:29 - 0 تشکر 82574

صخره های مریخی زمانی زیر آب بوده است

آژانس فضانوردی آمریکا می گوید که آن بخش از مریخ که کاوشگر آپورچینی در آن فرود آمده است زمانی زیر آب بوده است.
صخره های مریخی زمانی زیر آب بوده است مریخ نورد آپورچونیتی (فرصت) چند ماه قبل در گودال کوچکی در مجاورت خط استوای مریخ در منطقه ای که به "مریدیانی پلنوم" موسوم است فرود آمد.
ناسا می گوید در صخره های این ناحیه که لایه لایه هستند، نشانه های غیرقابل تردیدی از تماس آنها با مقدار زیادی آب در گذشته به چشم می خورد.
استیو اسکوایرز، پژوهشگر دانشگاه کورنل و محقق اصلی تجهیزات علمی کاوشگر آپورچونیتی گفت: "این صخره ها به وسیله آب مایع چنین حالتی پیدا کرده است و ممکن است اصلا زیر آب تشکیل شده باشد."
وی گفت تیم تحت نظر او به وسیله دوربین، طیف سنج و ابزارهای مکانیکی آپورچونیتی این بستر صخره ای را به دقت تجزیه و تحلیل کرده است.
وی در یک کنفرانس خبری ویژه در مقر ناسا در واشنگتن دی سی گفت: "آیا این صخره ها با چیزی در تماس بوده اند، آیا به وسیله آب مایع تغییر شکل داده اند؟ پاسخ این سوال قطعا مثبت است."
وی گفت این نتیجه گیری را می توان به وسیله چندین رشته شواهد کلیدی تایید کرد، که از آن جمله حضور سولفات ها و سنگریزه های کروی در این صخره ها که احتمالا در آب شکل گرفته اند است.
مشخصات ظاهری صخره ها، از جمله فرورفتگی هایی که محل رشد مواد بلوری است نیز به اثبات این موضوع کمک می کند.
پروفسور اسکوایرز گفت: "هدف این ماموریت این بود که به مریخ برویم و ببینیم آیا دارای محیطی قابل سکونت است یا نه."
"به اعتقاد ما این نقطه از مریخ برای مدتی در گذشته، محل حضور آب های سطحی بوده است که می توانسته برای موجودات زنده مناسب باشد. البته این بدان معنی نیست که حیات قطعا در آنجا وجود داشته."
آپورچونیتی و کاوشگر دوقلوی آن، اسپیریت (روح)، توسط گروهی از دانشمندان و مهندسان از آزمایشگاه رانش جت در پاسادینای کالیفرنیا کنترل می شود.
اسپیریت روز 4 ژانویه بر سطح مریخ فرود آمد. آپورچونیتی روز 25 ژانویه در منطقه دیگری بر مریخ نشست.
منبع: مجله نجوم
**********************************
بارش برف در آسمان مریخ
بارش برف در آسمان مریخ
دانه های برف با کمک ابزاری به نام لیدار در ایستگاه هواشناسی فینیکس ردیابی شد.
sفضاپیمای فینیکس ناسا که در سطح مریخ مشغول مطالعه است در آسمان این سیاره دانه های برف مشاهده کرده است.
این کاوشگر با استفاده از یکی از ابزارهای خود (lidar) سرگرم بررسی ابرهای مریخی بود که ریزش کریستال های بزرگ یخ از آسمان را رؤیت کرد.
اما این ابزار که با منعکس کردن لیزر بر ذرات موجود در آسمان کار می کند، به زمین افتادن دانه های برف را ندید.
داده ها حاکیست که برف پیش از رسیدن به سطح بخار شد؛ فینیکس مشغول بررسی این موضوع است.
ایستگاه هواشناسی تعبیه شده روی فینیکس را کانادا تهیه کرده است. جیم وایتوی از دانشگاه یورک در تورنتو که مدیریت این ایستگاه را به عهده دارد گفت: "ما در چند ماه آینده به دقت در جستجوی شواهد افتادن دانه های برف بر سطح مریخ خواهیم بود."
او افزود: "این یک عامل خیلی مهم در چرخه هیدرولوژیکی مریخ، با جابجایی آب میان سطح و اتمسفر مریخ است."

تغییر فصل

فینیکس روز 25 مه سال جاری بر مریخ فرود آمد. این کاوشگر که غیرسیار است حامل یک رشته ابزارها برای مطالعه ترکیب شیمیایی و محیط قطبی مریخ است.
ایستگاه هواشناسی این کاوشگر مرتبا اتمسفر، فشار و باد را در محل استقرار آن اندازه گیری می کند.
بارش برف در آسمان مریخ
دانه های برف از ارتفاع 5/4 کیلومتری تا ارتفاع 5/2 کیلومتری می بارید.
این ایستگاه پس از فرارسیدن فصل تابستان افزایش دما را ثبت کرده است؛ و بعد شاهد شروع افت دما همزمان با طولانی تر شدن شب ها (ساعاتی که خورشید پایین تر از افق می گذراند) در آغاز زمستان بوده است.
دکتر وایتوی گفت: "در دو ماه اول ماموریت، رطوبت اتمسفر به دلیل تصعید آب [یخ] از سطح و کلاهک یخی قطب درحال افزایش بود؛ و در دومین بخش ماموریت کم کم شاهد تشکیل برفک، مه و ابر بوده ایم. و این اکنون هر شب اتفاق می افتد."

آب مایع؟

نتایج مهم دیگری که این هفته توسط آژانس فضایی آمریکا، ناسا، منتشر شد شامل خبر شناسایی کربنات کلسیم در خاک اطراف فینیکس بود. این ماده در کره زمین از عناصر اصلی تشکیل سنگ آهک است.
فینیکس همچنین موفق به یافتن ذراتی شد که احتمالا دارای خواص نوعی خاک رس هستند.
اهمیت کشف این دو ماده معدنی این است که فقط در حضور آب مایع شکل می گیرند.
مدارگردهای مریخ قبلا چنین موادی را در سایر بخش های مریخ ردیابی کرده بودند اما تنها در قسمت هایی که شواهد آشکاری از جاری شدن آب وجود دارد. تفاوت در مورد محل فرود فینیکس این است که در دشتی باز قرار گرفته که فاقد هر گونه مشخصه ژئولوژیکی است که در اثر جریان آب شکل گرفته باشد.
بارش برف در آسمان مریخ
خورشید اکنون ساعات طولانی تری را زیر افق سپری می کند.
بیل بوینتون از دانشگاه آریزونا و از دانشمندان ماموریت فینیکس گفت: "با این فرض که ما واقعا برای تشکیل این کربنات ها به آب نیاز داریم - که به نظر فرض درستی می آید - در آن صورت این یافته نشان می دهد که زمانی در گذشته آب ساکن (در این منطقه) وجود داشته است."
او افزود: "ممکن است که یخی که آنجاست [درست در زیر سطح] در همان جای اولیه ذوب شده باشد و درست در همان نقطه باقی مانده باشد و واکنش (تشکیل کربنات) آنجا اتفاق افتاده باشد."

مرگ تدریجی

ماموریت فینیکس قرار بود اصلا تنها 90 روز مریخی به طول انجامد اما این ماموریت اکنون برای مدتی بی پایان تمدید شده است - نه اینکه مهندسان انتظار ادامه حیات کاوشگر برای مدتی طولانی را داشته باشند.
این کاوشگر اکنون انرژی خورشیدی کمتری جذب می کند و باید برای گرم نگاه داشتن سیستم هایش انرژی بیشتری صرف کند.
همچنین انتظار می رود توانایی فینیکس برای جمع آوری نور خورشید نیز به شدت مخدوش شود که ناشی از نشستن دی اکسید کربن بر صفحات خورشیدی است.
با پیش بینی های کنونی این کاوشگر احتمالا در پایان نوامبر یا اوایل دسامبر از کار خواهد افتاد.
منبع: نانو تکنولوژی

 

باید بروم در خلوت سرخ

تا بتوانم  ترانه ی آگاهی بخوانم

و خدا است تنها پناهم

خلوت، تولد حقیقتم خواهد شد

 

سه شنبه 15/11/1387 - 11:11 - 0 تشکر 87186

 قسمت اول

با گذشت یک ماه از آغاز سال جهانی نجوم، اقدامات بسیاری در سطح جهانی انجام شده،اما سهم ایران از این موفقیت‌ها چیست؟

سازمان آموزشی،علمی و فرهنگی یونسکو به همراه اتحادیه بین‌المللی نجوم، سال 2009 را سال جهانی نجوم نامیده‌اند. گمانه‌زنی‌ها برای برگزاری سال جهانی نجوم از سال 2003 آغاز شد، تا این‌که در سال 2007 به برنامه‌ریزی و تهیه نقشه راه و سال 2008 به فراهم کردن مقدمات و آماده‌سازی اختصاص یافت. با آغاز سال 2009، سال جهانی نجوم رسما آغاز شد و به مرحله اجرا در آمد، تا این‌که در سال 2010 مورد ارزیابی قرار گیرد.

آن‌چه تاکنون تمامی رسانه‌ها به آن اذعان دارند، موفقیت فراتر از انتظار برگزاری سال جهانی نجوم نسبت به سال‌های جهانی ریاضی و فیزیک در همین ابتدای کار است. برگزاری سال جهانی نجوم باپشتوانه 6 ساله و برنامه‌ریزی دقیق و مدون، نمونه بسیار خوبی از فعالیت‌های جهانی است، فعالیت‌هایی که نیازمند تدبیر و دوراندیشی است که مسئولان برگزاری سال جهانی نجوم خوب به آن واقفند.

دورنمایی که سال جهانی نجوم به دنبال آن است؛ کمک به شهروندان سراسر جهان برای کشف دوباره جایگاه خود در کیهان از دریچه آسمان روز و شب و هم‌چنین، ایجاد حس شخصی شگفتی و کشف در میان مردم است. دلیل انتخاب سال 2009 برای برگزاری سال جهانی نجوم نیز سالگرد 400 امین سال رصد تلسکوپی گالیله است.

در این سال پروژه‌های مختلفی با همکاری عامل‌های ملی، سازمان‌های منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای‌ در سراسر جهان برگزار می‌شود. سال جهانی نجوم تاکنون توانسته با همکاری 136 عامل برگزاری ملی و 33 عامل سازمانی به همراه همکاری 91 وب‌سایت اطلاع‌رسانی ملی، فعالیت‌های سال جهانی نجوم را ساماندهی و اطلاع‌رسانی کند. انجمن نجوم ایران نیز عامل برگزاری رسمی سال جهانی نجوم در ایران معرفی شده که وب‌سایت www.astronomy.ir را برای اطلاع‌رسانی این سال اختصاص داده است.

پروژه‌های جهانی، منطقه‌ای، ملی و محلی، انواع پروژه‌های در نظر گرفته شده برای برگزاری سال جهانی نجوم هستند. از این بین، پروژه‌های جهانی به سبب دربرگیری بالای آنها مورد حمایت و اطلاع‌رسانی کامل کمیته برگزاری سال جهانی نجوم قرار می‌گیرد. پروژه‌های سال جهانی نجوم، پروژه‌هایی هستند که حداقل در راستای یکی از 8 هدف سال جهانی نجوم قرار دارند. اهداف سال جهانی نجوم عبارتند از:

افزایش آگاهی علمی؛
ترویج فراگیر دانش نو و تجارب رصدی؛
استحکام انجمن‌های نجومی در کشورهای در حال توسعه؛
پشتیبانی و ارتقای آموزش‌های علمی رسمی و غیر رسمی؛
فراهم کردن تصویری مدرن از دانش و دانشمند؛
کمک به شبکه‌های نو و تقویت شبکه‌های موجود؛
ارتقای توازن دانشمندان زن و مرد در تمامی سطوح و ترویج دربرگیری وسیع‌تر اقلیت‌های علمی و حرفه‌های مهندسی؛
کمک به حفاظت از میراث فرهنگی و طبیعی جهان از دریچه آسمان تاریک و اماکن نجومی تاریخی.

يَسْأَلُونَكَ عَنِ الأهِلَّةِ قُلْ هِيَ مَوَاقِيتُ لِلنَّاسِ وَالْحَجِّ وَلَيْسَ الْبِرُّ بِأَنْ تَأْتُوْاْ الْبُيُوتَ مِن ظُهُورِهَا وَلَـكِنَّ

الْبِرَّ مَنِ اتَّقَى وَأْتُواْ الْبُيُوتَ مِنْ أَبْوَابِهَا وَاتَّقُواْ اللّهَ لَعَلَّكُمْ تُفْلِحُونَ

از تو در باره هلالهاي ماه مي پرسند ، بگو : براي آن است که مردم وقت ، کارهاي خويش و زمان حج را بشناسند ...

آيه 189 سوره بقره

سه شنبه 15/11/1387 - 13:13 - 0 تشکر 87236

به نام خدایی که همیشه در قلب ماست

سلام

ممنون از خانم تویا بابت اطلاع رسانی که انجام دادن.

ما هم در انجمن نجوم تبیان، بنا داریم در سال 1388 سال جهانی نجوم در ایران، برنامه های ویژه از داشته باشیم، که به وقتش اعلام میشه.

به کمک و همیاری کاربران خوب انجمن نجوم، سعی میکنیم به بهترین نحو ممکنه به اهداف خودمون که مهمترینش ارتقا سطح علمی کاربران هست برسیم.

سربلند و پیروز باشین...

التماس دعا

كار ما نیست شناسائی "راز" گل سرخ
كار ما شاید این است
كه در "افسون" گل سرخ شناور باشیم...
يکشنبه 27/11/1387 - 12:48 - 0 تشکر 90781

به گزارش خبرگزاری فارس، مقامات آژانس فضایی آمریكا «ناسا» اعلام كردند كه برای بار سوم پرتاب شاتل دیسكاوری برای تكمیل ساخت ایستگاه بین‌المللی فضا به تأخیر افتاده است و بر طبق برنامه‌ریزی جدید این شاتل به همراه سرنشینانش ‌جمعه 27 فوریه (9 اسفند) به فضا پرتاب خواهد شد.
دیسكاوری نخستین شاتلی خواهد بود كه در سال جدید میلادی به ایستگاه فضایی سفر خواهد كرد.
به گزارش خبرگزاری رویترز، در ابتدا قرار بود، شاتل دیسكاوری به همراه 7 سرنشین خود 12 فوریه (24 بهمن) به فضا پرتاب شود و سفر خود را برای انجام مأموریت تكمیل ساخت ایستگاه بین‌المللی فضا آغاز كند، اما ناسا پرتاب این شاتل به مدت یك هفته به تأخیر انداخت و اعلام كرد كه دیسكاوری 19 فوریه (اول اسفند) از مركز فضایی كندی به فضا پرتاب خواهد شد.
با بررسی‌های انجام شده توسط مهندسان ناسا مشخص شد كه این شاتل نیاز به آزمایشات بیش‌تری دارد و به همین دلیل تاریخ 22 فوریه (4 اسفند) را به عنوان تاریخ بعدی برای پرتاب اعلام كرد، اما روز گذشته نیز این آژانس فضایی اعلام كرد كه این شاتل در این تاریخ نیز نمی‌تواند پرواز كند و دیسكاوری در ‌جمعه 27 فوریه (9 اسفند) مأموریت خود را از مركز فضایی كندی در فلوریدا آغاز می‌كند.
مأموریت شاتل دیسكاوری در راستای تكمیل ساخت پروژه ایستگاه بین‌المللی فضا انجام می‌شود.
به گزارش فارس، ایستگاه بین‌المللی فضا پروژه بین‌المللی و 100 میلیارد دلاری است كه در ساخت آن كشورهای آمریكا،‌ ژاپن، روسیه، كانادا و 11 كشور اروپایی سهیم هستند.

منبع : خبرگزاری فارس

سه شنبه 29/11/1387 - 21:6 - 0 تشکر 91417

انجمن نجوم تبیان در حال حاضر یکی از موفق ترین انجمن های تخصصی سایت تبیان است که با برگزاری کلاس های نجوم اعضای انجمن را در راستای آشنایی با علم نجوم و ستاره شناسی سوق می دهد

مرکز مطالعات و پژوهش‌های فلکی نجومی وابسته به دفتر آیت‌الله ‌العظمی سیستانی در نظر دارد با همکاری انجمن نجوم ایران، شبکه ی چهارم سیما، شبکه سراسری رادیو معارف، موسسه مالی و اعتباری مهر، سازمان فضایی ایران، صنایع اپتیک اصفهان، و اپتیک ایران چهارمین دوره مسابقه سراسری نجوم را برگزار کند

این مسابقه به منظور شناسایی استعداد ها، ساماندهی و رتبه بندی منجمین آماتور سراسر کشور به صورت کتبی و یک مرحله ای، در اردیبهشت ماه سال 88، و در دو سطح مقدماتی و پیشرفته در شهر هایی که مراکز و تشکل های نجومی غیر حرفه ای فعال داشته باشند برگزار می شود

آقای احمد رحمانی بعنوان دبیر اجرایی و آقای محمد رضا الهی بعنوان دبیر علمی این مسابقه هستند.

!!!!!!!!!!!!!تبيان !!!!!!!!!!!!

يعني جايي كه امضايت هم ويرايش مي شود

سه شنبه 29/11/1387 - 21:7 - 0 تشکر 91418

منابع مسابقه:

سطح مقدماتی:
1- نجوم به زبان ساده / مولف مایردگانی / ترجمه محمد رضا خواجه پور / انتشارات گیتا شناسی / تلفن: 02166703223

2- پژوهشی در اعجاز علمی قرآن / دكتر محمدعلی رضایی اصفهانی / انتشارات پژوهش های تفسیر و علوم قرآن / تلفن: 02517834083/ بخش زمین از صفحه 180 الی 200

سطح پیشرفته
:
1- نجوم دینامیكی / رابرت تی . دیكسون / ترجمه احمد خواجه نصیرطوسی / مركز نشر دانشگاهی / تلفن: 02188716832

2- نجوم كروی / اسمارت / ترجمه داود محمد زاده / مركز نشر دانشگاهی / تلفن: 02188716832 / فصل های 2 و 5

نحوه ی تهیه ی منابع مسابقه:

شما می توانید با ارسال نامه به پست الکترونیکی msn@nojumi.orgتقاضای خرید کتاب نمایید.

!!!!!!!!!!!!!تبيان !!!!!!!!!!!!

يعني جايي كه امضايت هم ويرايش مي شود

سه شنبه 29/11/1387 - 21:8 - 0 تشکر 91419

جوایز مسابقه:

در سطح پیشرفته:

نفر اول: تلسکوپ TAL120

نفر دوم: GPS

نفر سوم: دوربین دو چشمی 70*15

در سطح مقدماتی:

نفر اول: تلسکوپ TAL65

نفر دوم: دوربین دو چشمی 80*20

نفر سوم: دوربین دو چشمی 35*7

به مناسبت چهارصدمین سال استفاده از تلسکوپ (سال جهانی نجوم) به چهارصد نفر از شرکت کنندگان نیز جوایزی اهدا خواهد شد.

زمان ثبت نام: بیستم بهمن الی بیستم اسفند ماه سال 87

منبع:
www.nojumi.org

Email: info@nojumi.org

!!!!!!!!!!!!!تبيان !!!!!!!!!!!!

يعني جايي كه امضايت هم ويرايش مي شود

سه شنبه 29/11/1387 - 21:16 - 0 تشکر 91422

به نام خدایی که همین نزدیکی هاست

سلام

ایول چه خبر خوبی، منجمین تبیانی بشتابید!

با توجه به اینکه کاربران کلاس نجوم تهران دارن از کتاب نجوم دینامیکی استفاده میکنن، و دوره پیشرفته این مسابقات یکی از منابعش این هست، فکر کنم بتونین شرکت کنین.

ممنون از خانم گل نیلوفر آبی که این خبر رو گزاشتن، اینم پوستر این مسابقات:

برای ساده تر شدن کار دوستان، من لینک ثبت نام رو براتون میزارم.

http://farsi.nojumi.ir/WebPages/Match/MatchRegister.aspx

سربلند و پیروز باشین...

التماس دعا

كار ما نیست شناسائی "راز" گل سرخ
كار ما شاید این است
كه در "افسون" گل سرخ شناور باشیم...
برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.