• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن نجوم > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
نجوم (بازدید: 12515)
سه شنبه 4/4/1387 - 12:39 -0 تشکر 44825
اخبار نجوم

بسم الله الرحمن الرحیم

سلام بر اهل صلح دوستی انسانیت

دوستای عزیزم این تاپیک محلی برای ثبت‌ آخرین اخبار مربوط به علم نجوم هستش، پس هر گونه خبری که یه جورایی مربوط به نجوم میشه رو اینجا ثبت کنید، تا همگی دوستاران این علم با خوندن این اخبار اطلاعات خوبی رو کسب کنن.

من خودم هم سعی می‌کنم که آخرین خبرها رو به دست شما عزیزان برسونم، امیدوارم که مفید باشه.

 

مراقب خودتون باشید

چیزهایی نصیب ما می‌شود که آن‌ها را باور داریم

MCLAREN SUPER CARS

مسئول انجمن صندلی داغ

جانشین انجمن مکانیک و روباتیک

چیزهایی نصیب ما می‌شود که آن‌ها را باور داریم.

ای کاش یاد بگیریم، که زیر بارهای خمشی و پیچشی زندگی نقطه تسلیم را بالا بگیریم و مقاومت شکست را حداکثر کنیم تا چرخ‌دنده‌های زندگیمان از لهیدگی و تداخل در امان باشد.

عمر دست خداست، پراید فقط وسیلس 

 

شنبه 3/11/1388 - 20:19 - 0 تشکر 177582

مریخ تا هزار سال دیگر قابل سکونت است!

دانشمندان ناسا معتقدند که در حدود هزار سال دیگر گیاهان می توانند در مریخ رشد کنند و بنابراین سیاره سرخ ظرف هزاره آینده قابل سکونت خواهد شد.
به گزارش خبرگزاری مهر، دانشمندان آژانس فضایی آمریکا در پیش بینی های خود نشان دادند که در سیاره سرخ باید یک اثر گلخانه ای از نوع اثری که در حال گرم کردن اتمسفر زمین است شکل گیرد. به این ترتیب تا هزار سال آینده مریخ به سیاره ای قابل سکونت تبدیل خواهد شد.
براساس گزارش National Geographic  آلمان، گرمایی که دی اکسید کربن را ذوب می کند در دو قطب و خاک سیاره سرخ وجود دارد. برای شروع این پدیده نیاز به سقوط شهاب سنگهایی بر روی مریخ و گذاشتن آینه های بزرگی در مدار اطراف این سیاره است. به کمک این شهاب سنگها و آینه ها می توان شرایط را برای تولید گازهای گرم کننده گلخانه ای آماده کرد.
به محض رسیدن به میزان کافی دی اکسید کربن برای رساندن دما به بالای صفر درجه، بارش باران آغاز می شود و آب در سطح این سیاره جریان می یابد.
به گفته این محققان، می توان از زمین باکتریها و قارچهایی را برای کشت در بیابانهای سنگی مریخ فرستاد و پس از آن نمونه های گیاهی و درختان را در سیاره سرخ کاشت.
انرژی برای ساخت شهرهای ساخته شده در مریخ نیز می تواند از نیروگاههای اتمی، نیروگاههای بادی و یا راکتورهای ترکیب هسته ای تامین شود. سپس می توان بخشی از جمعیت زمین را به سیاره سرخ انتقال داد.

چیزهایی نصیب ما می‌شود که آن‌ها را باور داریم.

ای کاش یاد بگیریم، که زیر بارهای خمشی و پیچشی زندگی نقطه تسلیم را بالا بگیریم و مقاومت شکست را حداکثر کنیم تا چرخ‌دنده‌های زندگیمان از لهیدگی و تداخل در امان باشد.

عمر دست خداست، پراید فقط وسیلس 

 

دوشنبه 5/11/1388 - 17:35 - 0 تشکر 178057

تماشای كهكشان راه شیری را در شب های اول بهمن ماه از دست ندهید!

راه شیری، راهی است شیری رنگ که از بدو وجود انسان در این سیاره خاکی، مایه بهت و تحیرش بوده است.

این راه سپید رنگ که در افسانه های باستان به دلیل وارونه شدن دلوی پر از شیر بر پهنه آسمان بدین رنگ در آمده در واقع جزیی از کهکشانی می باشد که منظومه ما در آن واقع شده است. امروزه شاید نور مزاحم چراغ‌های شهرها نمی گذارد این راه سپید زیبا حتی دیده شود اما کافی است به جایی دورتر از این نورهای کاذب بروید تا با چشم خود گوشه‌ای از کهکشان محل زندگیتان را ببینید.

یکی از منجمان آماتور مرکز نجوم ادیب اصفهان در خصوص راه شیری گفت: در اساطیر یونانی، راه شیری از چکیدن قطره‌ای از شیری که هرکول در کودکی و در آغوش مادر می نوشیده، به وجود آمده ‌است.

عمران مرادی در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) در اصفهان اظهار داشت: در باورهای ایرانی اسلامی نیز از این نوار به راه مکه یاد شده‌است به این جهت که در فصل تابستان که قسمت پرنور تر آن در آسمان دیده می‌شود جهت گیری آن به سوی قبله می‌باشد.

وی با اشاره به ابعاد عظیم کهکشان افزود: اگر فرض کنیم، خورشید به اندازه نقطه‌ای کوچک شود و ما آن را در مرکز کاغذی بگذاریم منظومه شمسی ما که شامل خورشید و هشت سیاره می باشد دایره ای خواهد شد به شعاع 5 متر به مرکز این نقطه که در واقع خورشید تنها ستاره منظومه شمسی است. یعنی اینکه خورشید هم ستاره ای است مثل سایر ستاره هایی که ما شبها در آسمان می بینیم، اما به دلیل
اینکه این ستارگان بسیار از ما دور هستند آنها را به شکل نقاط نورانی کوچکی می بینیم که البته تمام این ستارگان به کهکشان راه شیری تعلق دارند.

این پژوهشگر مرکز نجوم ادیب اصفهان تصریح کرد: حال اگر بخواهیم نزدیک ترین ستاره به منظومه شمسی را تحت قیاسی که گفته شد مشخص کنیم باید نقطه بعدی که به عنوان ستاره مورد نظر در خارج از این دایره است را در 20 کیلومتری این دایره قرار دهیم حالا چند نقطه، 20 کیلومتر به 20 کیلومتر باید بگذاریم تا کهکشان راه شیری را بسازد؟ حداقل 200 میلیارد نقطه به عنوان 200 میلیارد ستاره نیاز است و به طور کلی می توان گفت هر کهکشانی در عالم حداقل دارای 100 میلیارد ستاره
است.

وی ادامه داد: در اینجاست که برای بیان فاصله ها چاره ای نداریم جز اینکه از واحد خاصی به نام سال نوری استفاده کنیم یعنی مسافتی که نور در یک سال طی می کند. مثلا اگر بخواهیم یک مسافت 1000 کیلومتری را با سرعت نور بپیماییم تنها یک سیصدم ثانیه طول خواهد کشید و حال اگر بخواهیم با همین سرعت نور (که البته رسیدن به این سرعت برای انسان غیر ممکن است) از یک سر کهکشان به سر دیگر کهکشان راه شیری برویم 100 هزار سال طول خواهد کشید.

این پژوهشگر نجوم با اشاره به جایگاه ما در کهکشان راه شیری افزود: کهکشان را ه شیری یک کهکشان مارپیچی است و منظومه شمسی ما در یکی از بازوهای این کهکشان یعنی تقریبا در حاشیه های کهکشان موسوم به بازوی جبار قرار گرفته است.

وی گفت: ما در شبها و در محیطی تاریک می توانیم قسمتهایی از کهکشان را ببینیم که به صورت ابری سپید یا شیری رنگ آسمان سیاه بالای سرمان را مزین کرده است، اما نکته بسیار جالبی وجود دارد و آن اینکه راه شیری زمستان با راه شیری تابستان متفاوت است!

مرادی افزود: در واقع می توان گفت راه شیری در زمستان از راه شیری در تابستان کم فروغ تر و دیدن آن مشکل تر است همچنین خوشه های زیبای ستاره‌یی که به صورت لکه های کوچک ابر مانند و با چشم غیر مسلح قابل دیدن هستند در نواحی جنوبی راه شیری و در صورت های فلکی قوس و عقربند، اما در زمستان به صورت منظمی در طول این مسیر پراکنده اند.

وی خاطر نشان کرد: دیگر اینکه در راه شیری تابستان، غبارهای میان ستاره‌یی که مانع رسیدن نور
ستارگان دور دست می شوند نیز خودنماترهسند.

این پژوهشگر مرکز نجوم ادیب اصفهان با اشاره به دلیل این تفاوت گفت: دلیل اصلی تفاوت میان را ه
شیری در تابستان و زمستان این است که کره زمین ما درون منظومه شمسی است که این منظومه هم خود جزیی از کهکشان راه شیری می باشد، اما در شب‌های تابستان قسمت شب کره زمین به طرف مرکز کهکشان راه شیری است و به همین دلیل راه شیری را بسیار انبوه تر و درخشان تر می بینیم چرا که مرکز کهکشان از انبوهی از ستارگان تشکیل شده است؛ اما در زمستان برعکس تابستان، قسمت شب زمین به سمت بازوهای کهکشان راه شیری هستند که دیگر از آن تراکم ستاره ای خبری نیست و به همین دلیل کم فروغ تر خواهد بود. پس در واقع در شبهای زمستان می توانیم بازوهای کهکشان را و در تابستان مرکز کهکشان را ببینیم.

مرادی در پاسخ به پرسش خبرنگار ایسنا در خصوص زمان مناسب برای رصد راه شیری در این شبها اظهار داشت: در شبهای اوایل بهمن ماه شما می توانید راه شیری را حدود ساعت 9 تا 10 شب بالای سر خود در آسمان رویت کنید.

چیزهایی نصیب ما می‌شود که آن‌ها را باور داریم.

ای کاش یاد بگیریم، که زیر بارهای خمشی و پیچشی زندگی نقطه تسلیم را بالا بگیریم و مقاومت شکست را حداکثر کنیم تا چرخ‌دنده‌های زندگیمان از لهیدگی و تداخل در امان باشد.

عمر دست خداست، پراید فقط وسیلس 

 

جمعه 9/11/1388 - 17:11 - 0 تشکر 178922

اسپیریت در مریخ زمینگیر شد!
آژانس فضایی آمریکا نبرد برای آزادسازی کاوشگر محبوب خود اسپیریت از دام ماسه های سرخ مریخی را پایان داد و شکست خود را پذیرفت تا این کاوشگر 6 ساله برای همیشه در میان خاک مریخ بماند.
اسپریت

این کاوشگر در ماه مه سال گذشته در ماسه های نرم و سرخ رنگ مریخ به دام افتاد و تمامی تلاشها برای خلاصی آن از میان ماسه ها با شکست مواجه شد. ناسا اعلام کرد اسپیریت که در حدود 6 سال پیش بر روی سیاره سرخ فرود آمده است، باقی مانده عمر خود را به عنوان یک ایستگاه ثابت علمی مریخی سپری خواهد کرد.

این ربات زمین شناس تا کنون هزاران تصویر را به ثبت رسانده و هزاران مدرک مختلف را از سنگهای مریخی جمع آوری کرده تا گذشته مرطوب و پر حرارت مریخ را نمایان سازد. "داگ مکیسشن" مدیر برنامه های کاوشگر مریخ در ناسا می گوید: "اسپیریت با یکی از وحشتناک ترین کابوسهای یک بازیکن گلف مواجه شده است، دامی از شن که با صدها ضربه نیز نمی تواند توپ را از آن خارج کند. اما امروز روزی نیست که به سوگواری اسپیریت بنشینیم زیرا این کاوشگر به همکاری خود در مطالعات علمی ادامه خواهد داد."

مخمصه ای که اسپیریت گرفتار آن شده است ناشی از گیر کردن و اختلال دو چرخ از 6 چرخ آن بوده است و اکنون ناسا بدون پافشاری بیش از حد، پذیرفته است که تلاشهای آینده برای رهایی اسپیریت از دام خاک نرم مریخ بیهوده خواهد بود. در عوض گروه هدایت کننده پروژه اسپیریت بر روی حرکت دادن کاوشگر به شکلی که در طول ماه های زمستانی در پیش روی مریخ بیشترین نور خورشید بر روی صفحات خورشیدی آن بتابد تمرکز کرده اند. مهندسان در تلاشند کاوشگر را به صورت متناوب به عقب و جلو حرکت دهند تا اسپیریت در موقعیت مناسب قرار گیرد.

از سویی دیگر انرژی باقی مانده در باتری های اسپیریت به اندازه ای است که این کاوشگر در اوایل ماه آوریل به خواب زمستانی خواهد رفت و تا اوایل اوت و سپتامبر در همین موقعیت باقی خواهد ماند. "جان کالاس" مدیر پروژه اسپیریت می گوید: اسپیریت مانند یک خرس قطبی به خواب زمستانی خواهد رفت و برای چندین ماه غیر فعال خواهد شد. به همین دلیل از هم اکنون باید برای مدتی که هیچ نشانه ای از کاوشگر دریافت نخواهد شد خود را آماده کنیم.

به دور از تمامی ناراحتی های ناشی از اسارت اسپیریت، "استیو اسکوایرز" از ناسا توضیحاتی را در رابطه با شگفتی هایی که در توانایی های این کاوشگر در حالت ساکن وجود خواهد داشت سخن می گوید. به گفته وی  سیگنالهای دریافت شده از اسپیریت ساکن را می توان با دقتی بسیار بالا ردیابی کرد تا حرکات مریخی را بر روی کاوشگر درک کرد، به این شکل می توان دریافت آیا این سیاره از هسته ای جامد یا مایع برخوردار است، اطلاعاتی که دانشمندان می توانند از آن بری درک بهتر از تاریخچه مغناطیسی سیاره استفاده کنند. وی معتقد است این دانشی کاملا جدید است که در گذشته هرگز مورد استفاده قرار نگرفته بود.

اسپیریت یکی از دو کاوشگری است که ناسا در ژانویه سال 2004 بر روی سیاره مریخ فرود آورد. آپارچونیتی، دومین کاوشگر ناسا همچنان به صورت آزادانه به گشت و گذار خود در مریخ ادامه می دهد. مطالعات اسپیریت بر روی حفره 170 کیلومتری "گوسف" در نیم کره جنوبی مریخ نشانه هایی را از گذشته پر آب مریخ آشکار کرده است.

بر اساس گزارش بی بی سی، اسپیریت تنها 2.5 کیلومتر از سفر اکتشافی خود را طی کرده بود که موفق به یافتن صخره هایی شد که در معرض شدید آب قرار گرفته بودند. سازمان ناسا تا کنون بیش از 900 میلیون دلار را صرف برنامه کاوشگران مریخی خود کرده است و در حال حاضر نیز سالانه 20 میلیون دلار به منظور تامین هزینه های این پروژه خرج می کند.

 منبع: جام جم آنلاین

 ما مي توانيم ....

يکشنبه 18/11/1388 - 20:39 - 0 تشکر 180884

علاوه بر وبگاه "تصویر روز نجوم" به آدرس: apod.nojum.ir كه توسط مجله نجوم راه اندازی شده است و روزانه به ترجمه وبگاه اصلی apod.nasa.gov متعلق به ناسا می پردازد، گروهی از علاقه_ مندان به علم نجوم، وبگاه جدیدی با عنوان "تصویر امروز ستاره شناسی ایران" به آدرس apod.ir راه اندازی كرده اند.

 ما مي توانيم ....

چهارشنبه 12/12/1388 - 11:4 - 0 تشکر 187567

معرفی یک سایت نجومی:


سایت نجوم ایران : milkyway.ir

نجوم ایران


این وب سایت که در زمینه نجوم فعالیت می کند، بخشهای متنوعی دارد، از جمله: اخبار/ مقالات/ مولتی مدیا/ کتاب و نرم افزار/ آموزش و سایر بخش ها.

یکی از بخش های جالب این سایت، بخش دیکشنری است که شما می توانید به جستجوی واژه های معادل فارسی به همراه توضیحات مفید بپردازید.

در بخش مشاهیر و بزرگان فضا و علم نجوم توضیحات مفصلی در مورد بزرگان تاریخ فضا و نجوم ارائه شده است.

همچنین می توانید گالری خوبی از تصاویر نجومی و بخشهای جالب و متنوع دیگری را مشاهده نمایید.

 ما مي توانيم ....

جمعه 14/12/1388 - 13:44 - 0 تشکر 188135

کشف میلیون‌ها تن آب در ماه

کشف میلیون‌ها تن آب در ماه

دانش > نجوم  - درحالی‌که ماموریت هالیوودی ناسا در پاییز گذشته به کشف تنها100 کیلوگرم یخ آب در یکی از حفره‌های ماه منجر شد، مدارگرد هندی چاندرایان-1 موفق شد فقط در قطب شمال ماه، 600 میلیون تن یخ آب را کشف کند.

به گزارش وایرد، رادارهای موجود بر مدارگرد چاندارایان-1 توانسته‌اند 40 حفره برخوردی را در سطح ماه با قطر بین 1.5 تا 15 کیلومتر کشف کنند که مملو از یخ آب هستند. دانشمندان تخمین می‌زنند که این حفره‌ها حداقل میزبان 600میلیون تن یخ آب هستند که درون آنها پنهان شده است.

این ذخیره عظیم یخ روزی می‌تواند برای تولید پایدار اکسیژن مورد نیاز ساکنان ایستگاه‌های تحقیقاتی روی ماه استفاده شود. این درحالی است که تا همین یکی دو سال گذشته، ماه به‌عنوان یکی از خشک‌ترین اجران منظومه شمسی شناخته می‌شد!

رادار چاندرایان-1 که مینی.اس.ای.آر نام دارد، امواج رادیویی با قطبش چپ ارسال می‌کنند تا ناهمواری سطح تنها قمر زمین را اندازه‌گیری کنند. سطوح هموار، این امواج را با قطبش معکوس (راست) و سطوم ناهموار، امواج را با همان قطبش اولیه (چپ) بازتاب می‌کنند.

یخ نیز که نسبت به امواج رادیویی شفاف است، امواجی با قطبش چپ بازتاب می‌کنند. حسگرهای مینی.اس.ای.آر با اندازه‌گیری نسبت قطبش راست و چپ در امواج رسیده (این مقدار را نسبت قطبیدگی مدور، سی.پی.آر)، می‌توانند تصویری دقیق از سطح ماه ترسیم کنند. مناطق با نسبت بالای سی.پی.آر می‌تواند نشانه‌ای از حضور یخ باشد.

در تصاویر چاندارایان از گودال‌های برخوردی قطب شمال ماه مشخص شد مقدار سی.پی.آر در نواحی داخلی آنها بسیار بالا است، درحالی‌که سی.پی.آر در لبه گودال‌ها بسیار پایین است. این اختلاف نشان می‌دهد عامل این اختلاف نه ناهمواری سطح، که مواد موجود درون حفره‌ها است. برای ایجاد چنین نسبت بالایی، یخ باید خلوص بالایی داشته باشد و حداقل چند متری هم ضخامت داشته باشد.

هرگز اين چهار چيز را در زندگيت نشكن

.......................اعتماد ، قول ، رابطه و قلب ؛

.....................................يرا اينها وقتي مي شكنند صدا ندارند ، اما درد بسياري دارند ...

...چارلز ديكنز ...
پنج شنبه 9/2/1389 - 11:28 - 0 تشکر 197871

چند خبر بد:

وبگاه "تصویر روز نجوم" به به آدرس: apod.nojum.ir كه توسط مجله نجوم راه اندازی شده است و روزانه به ترجمه وبگاه اصلی apod.nasa.gov متعلق به ناسا می پرداخت، متاسفانه چند وقتی است که از کار افتاده است، اگر شما به صفحه اصلی آن مراجعه کنیدّ با عبارت:

Server Application Unavailable

 مواجه خواهید شد!

وبگاه جدید با عنوان "تصویر امروز ستاره شناسی ایران" به آدرس apod.ir نیز بعد از چند صباحی فعالیت، دیگر به روز رسانی نشد و اگر به صفحه اصلی آن مراجعه کنید با یک صفحه خالی مواجه می شوید.

متاسفانه سایت نجوم ایران : milkyway.ir ، هم در سال جدید خورشیدی خیلی به روز رسانی نشده است.


اما در این میان، انجمن نجوم تبیان کماکان با طراوت به فعالیت خود ادامه می دهد :-)

 ما مي توانيم ....

پنج شنبه 9/2/1389 - 14:2 - 0 تشکر 197887

تشکر به خاطر اطلاع رسانی شما. سایت PARSSKY.COM هم مانند انجمن نجوم تبیان همچنان با طراوت است!

شنبه 8/3/1389 - 17:52 - 0 تشکر 202774

فونیکس واقعا مرده است
تصاویر جدید تایید می کنند کاوشگر مریخی فونیکس طی زمستان مریخی به شدت تخریب شده و به طور کامل از کار افتاده است.

به گزارش خبرگزاری مهر، این کاوشگر ساکن که به منظور مطالعه بر روی مناطق قطبی سیاره سرخ ماموریت خود را آغاز کرده بود در اواخر سال 2008 ارتباط خود را با زمین از دست داد.

لایه ای از دی اکسید کربن منجمد سطح فونیکس را پوشانده است و ناسا همیشه بر این باور بوده که چنین ماموریتی در شرایط مهلک مریخی می تواند برای کاوشگرش مخرب باشد. آخرین تصاویری که از مدار از این کاوشگر به ثبت رسیده نشان می دهد فونیکس از نمای دور بسیار کوچکتر از گذشته شده و این به معنی وارد آمدن خسارات جبران ناپذیر به این کاوشگر است.

به گفته "مایکل ملون" از دانشگاه کلرادو و عضو علمی تیمهای فونیکس و دوربین HiRISE بر روی مدارگرد کاوشگر مریخی، تصاویری که از گذشته از این کاوشگر در اختیار است تفاوت قابل توجهی با تصاویری دارد که به تازگی از آن به ثبت رسیده است. فونیکس در تصاویر جدید کوچکتر به نظر می رسد و تنها گزینه ای که می تواند تفاوت میان تصاویر قبلی و کنونی را توضیح دهد، پوشانده شدن سطح آن به واسطه توده هایی از غبار و نامشخص بودن و غیر قابل تشخیص بودن سطح کاوشگر نسبت به محیط اطراف است.

مریخ نشین فونیکس

انتظار می رود صفحات این کاوشگر تحت فشار چندین 10 کیلو از ذرات یخ خمیده و سپس شکسته شده باشد. فونیکس پس از ترک زمین در ماه آگوست سال 2007، در 25 می سال 2008 به سیاره سرخ رسید و نسبت موقعیت به ماموریتهای پیشین مریخی، در شمالی ترین بخش سیاره فرود آمد.

برای فرود کاوشگر ابتدا باید از شیرجه ای آتشین در اتمسفر نازک سیاره جان سالم به در می برد و سپس با باز کردن چترهای نجات و موتورهایش به آرامی فرود خود را کنترل کرد. ماموریت فونیکس در واقع ماموریتی سه ماهه بود اما عملا تا پنج ماه ادامه پیدا کرد و طی این دوره کاوشگر به منظور یافتن نشانه هایی از حیات در مریخ به حفاری، نمونه برداری، آزمایش و بررسی در خاک سرخ این سیاره پرداخت.

برترین دستاورد فونیکس طی ماموریتش یافتن نمونه هایی از آب منجمد بر روی خاک مریخ بوده است. دوربینهای فونیکس قبل از تخریب شاهد تبخیر شدن توده های بزرگ یخی در این سیاره بوده اند.

منبع خبر: خبرگزاری مهر
منبع عکس: ناسا

 ما مي توانيم ....

سه شنبه 11/3/1389 - 19:55 - 0 تشکر 203365

نفرات برتر پنجمین دوره مسابقات سراسری نجوم مشخص شدند.

احمد رحمانی دبیر اجرایی مسابقه سراسری نجوم ضمن بیان این خبر گفت: پنجمین دوره مسابقات سراسری نجوم با همكاری مركز مطالعات و پژوهش های فلكی نجومی وابسته به دفتر حضرت آیت الله العظمی سیستانی (دام عزه) ، سازمان فضایی ایران، انجمن نجوم ایران، شبكه چهار سیما، رادیو سراسری معارف، مركز علوم و ستاره شناسی تهران، موسسه مالی و اعتباری مهر و ماهنامه آسمان شب به صورت همزمان در اردیبهشت ماه 89 در 69 مركز سراسری كشور برگزار و نفرات ممتاز اول تا سوم كشوری معرفی شدند.

سطح پیشرفته:

نفر اول: رامتین كرامتی از مركز آموزشی شهید بهشتی ساری

نفر دوم: محمد بهرام پور از مركز علوم و ستاره شناسی تهران

نفر سوم: حسین آرامش از انجمن نجوم خیام زاهدان

سطح مقدماتی:

 نفر اول: محمد رضا دشتی از مركز آموزشی شهید بهشتی كرمانشاه

نفر دوم: بهزاد بجنوردی ارباب از خانه نجوم آسمان لوت كرمان

نفر سوم : عطا مرادی از پژوهش سرای دانش آموزی تبریز

وی افزود: مركز آموزشی شهید بهشتی ساری نیز به عنوان مركز برتر انتخاب گردید.

شركت كنندگان برای اطلاع از نتایج و دریافت اطلاعات تكمیلی می توانند به سایت www.nojumi.org  مراجعه نمایند.

 ما مي توانيم ....

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.