• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن سياسي > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
سياسي (بازدید: 1596)
جمعه 23/10/1390 - 1:52 -0 تشکر 416393
دکتر علی مطهری: در این رسانه تنها از اهل بیت علیهم السلام تجلیل می شود و کلی گویی

یكی از وظایف و مسئولیت های اصلی رسانه ی ملی انتقال معارف و ترویج مكتب تشیع است. با توجه به این موضوع یكی از راهكارهای این وظیفه مهم و خطیر برنامه ریزی در اعیاد و شهادت های اهل بیت علیهم السلام می باشد. اینكه چقدر صدا و سیما در انتقال و ترویج مرام و مكتب اهل بیت علیهم السلام موفق بوده است مطلبی است كه نیاز به تامل و كنكاش بیشتری دارد. اما مطلبی كه در این مصاحبه با دكتر علی مطهری بررسی گردید ارزیابی ایشان از موفقیت رسانه ی ملی در اعیاد و شهادت هاست.

علی مطهری در این باره به آوینی فیلم گفت: من تمامی برنامه های ایام محرم امسال را بررسی و دنبال نكرده ام اما همین مقدار كمی كه نگاه كردم و بررسی كردم به این نتیجه رسیدم كه به بحث هدف قیام امام حسین و مفاهیم اصلی قیام عاشورا كمتر پرداخته می شود و بیشتر به عزاداری و احساسات پرداخته می شود كه البته پرداختن به احساسات و شور حسینی لازم است اما كافی نیست و به تنهایی راهگشا نیست.

وی در این باره افزود: البته صدا و سیما در ترویج عزاداری و نشان دادن دسته های مردمی در ایام محرم بهتر از سال های قبل عمل كرد. امسال نسبت به سال های پیش كمتر به علم و كتل و این مفاهیم خرافی پرداخته شد و به جای آن دسته ها و عزاداری های مناسب با ارزش های اسلامی ترویج گردید.

عضو شورای نظارت بر صدا و سیما درباره ی عملكرد كلی صدا و سیما در ایام ولادت ها و شهادت ها اینگونه ادامه داد :
من عملكرد صدا و سیما را در این زمینه مناسب نمی دانم زیرا در این رسانه تنها از اهل بیت علیهم السلام تجلیل می شود و كلی گویی. اهل بیت طوری معرفی می شوند كه یك موجودات مافوق انسان هستند در صورتیكه این مطلب صحیح نیست. اهل بیت انسان های مافوق هستند اما مافوق انسان نیستند. من نمی گویم كه نباید از اهل بیت تجلیل كرد و تعریف كرد و اهل بیت را انسان های معمولی معرفی كرد بلكه منظورم این است كه باید راه و منش و رفتار اهل بیت را ترویج كرد و در جامعه نهادینه كرد. ما نباید اهل بیت را طوری معرفی كنیم كه غیر قابل دسترس باشند. اهل بیت باید برای همه الگو باشند و در واقع باید مسیر حركت و قطب نمای هر انسان مسلمان باشند. اگر اهل بیت اینگونه معرفی شوند معارف و مفاهیم دینی به بیننده و مخاطب رسانه ملی منتقل می شود.

این نماینده مجلس هشتم در این باره ادامه داد: شهید مطهری اعتقاد داشت كه هم باید به نیازهای دل و هم نیازهای عقل مخاطب پاسخ داد. اگر رسانه ی ملی فقط بر احساسات متمركز شود این احساسات بدون انتقال معارف زود از بین رفته و كمرنگ می شود. هم باید شور و هم شعور را گسترش داد به عنوان مثال اگر در محرم 60% برنامه ها بر روی عزاداری متمركز است باید 40% هم بر روی مفاهیم و ارزش های دینی برنامه ریزی كرد.

در پایان نظر این استاد دانشگاه را درباره ی عم انگیز بودن سریال های تلوزیون در این شب ها جویا شدیم كه ایشان گفت: من این سریال ها را دقیق نگاه نكرده ام و نمی توانم در این باره نظری دهم.

جهان نیوز

خوش  دارم كه مجهول و  گمنام ،

 به سوی  زجر دیدگان دنیا بروم ، در رنج و شكنجه آن ها شركت كنـم ، همچـــون  سربازی خاكی در میان انقلابیـــون آفریقا بجنـگم تا به درجـه شهادت نایل آیـــم.

 

" شهید دكتر چمران "

دوشنبه 26/10/1390 - 11:28 - 0 تشکر 417644

به به چقدر زیبا و عالمانه سخن گفته اند!
خداوند به این مرد بزرگ سلامتی و طول عمر عطا کنه و مردانی ازین دست را در کشور ما زیاد کنه.

 

ما هرگز بلندای قامت خود را نمی دانیم
مگر ما را فرا خوانند که برخیزیم و قد برافرازیم
و آنگاه ،اگر به طرح وجود خویش وفادار مانده باشیم
قامت ما از آسمان ها خواهد گذشت

        

چهارشنبه 24/12/1390 - 22:51 - 0 تشکر 440887

ابـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــوذر

علاقه به حقیقت، صداقت و روشن ضمیری بی‌نظیر ابوذر غفاری، ایشان را به یکی از اصحاب بزرگ پیامبر اکرم(ص) تبدیل نموده، عنصر لیاقت! روشن ضمیری! خوش‌طینتی! و … هر چه بود از ابوذر مسلمانی دگرگونه و متمایز با دیگران می‌سازد. پاکی و تشنگی خاصش به حقیقت‌جویی، باعث می‌گردد که باران رحمت دیانت اسلام را که توسط پیامبر(ص) بر انسانها عرضه می‌شد با صداقت تمام پذیرا شده، در مقاطع مختلف ایفای نقش کند.

ابوذر بعد از اینکه مسلمان شد تا پس از جنگ بدر و احد در میان قوم خویش مقیم بود سپس به مدینه به حضور پیامبر اکرم(ص) رسید حضرت رسول(ص) در برخی از غزوات ایشان را در مدینه جانشین خود می‌نمود از جمله به هنگام غزوه ذات‌الرقاع و غزوه بنی‌المصطلق(المریسیع) جانشین حضرتش بود.1

در فتح مکه پرچم بنی‌غفار را داشت.2 در جنگ تبوک ابوذر از سپاه اسلام عقب افتاد وقتی که رسید پیامبر اکرم(ص) فرمود: «… آفرین بر ابوذر که تنها راه می‌رود و تنها می‌میرد و تنها برانگیخته می‌شود!… مثل این بود که یکی از عزیزان خانواده‌ام از من بازمانده و نرسیده است.»3

همچنین در فضیلتش می‌فرماید: «آسمان بر سر مردی راستگوتر از ابوذر سایه نیفکنده است و زمین راستگوتر از او را برپشت خود نداشته است.»4

«ابوذر می‌گفت: روز قیامت مجلس من از همه شما به رسول خدا(ص) نزدیکتر است و این به آن جهت است که از آن حضرت که درود و سلام خدا بر او باد شنیدم که می‌فرمود: نزدیک‌ترین شما روز قیامت به من کسی است که از دنیا همانگونه بیرون رود که در زمان رحلت من بوده است و بخدا سوگند هیچ کس از شما نیست مگر آنکه به چیزی از دنیا دست یازیده است جزمن.»5

شخصیت استثنایی ابوذر به حدی می‌رسد که از سوی جبرئیل به پیامبر خدا(ص) ندا می‌رسد که: سوگند به کسی که ترا به حق به پیامبری برانگیخته است او در ملکوت آسمانها از زمین مشهورتر است به پارسایی و پرهیزکاریش در این جهان فانی!

براستی که تعمق و تفکر در خصیصه‌های شخصیتی ابوذر، در دنیای خودخواهیها و مکرها، این کلام الهی را به خاطر می‌آورد که به پیامبر(ص) وحی شده: « وَ ِاذ قال ربک للملئکه انی جاعل‘’ فی الارض خلیفه قالوا اتجعل فیها من یفسد فیها ویسفک الدماء ونحن نسج بحمدک ونقدس لک قال انی اعلم مالا تعلمون» ٍ6 (چون پروردگارت به فرشتگان گفت من در زمین خلیفه‌ای می‌آفرینم، گفتند: آیا کسی را می‌آ‏فرینی که در آنجا فساد کند و خونها بریزد، و حال آنکه ما به ستایش تو تسبیح می‌گوییم و تو را تقدیس می‌کنیم؟ گفت: من آن دانم که شما نمی‌دانید.)

از خصوصیات دیگر ابوذر فزونی علم و دانش و دیانت بود که امام علی(ع) در موردش فرمود:«…انباشته از علمی شد که از کشیدن آن ناتوان ماند بسیار سختگیر و آزمند بود، سختگیر به از دست دادن دین خود و آزمند نسبت به کسب علم…» چنانچه ابوذر، خود نیز می‌گفت:«پس از ترک محضر رسول خدا(ص) چنان شد که اگر پرنده‌ای در آسمان بال می‌زد، از آن حالت دانشی را به خاطر می‌آوردیم و بهرة علمی می‌بردیم»7 بدین ترتیب شخصیتی آگاه باوفا، الگوی دینداری، ثبات و پایداری، و شخصیتی بی‌نظیر برای جهان اسلام شکل می‌گیرد چنانچه یکی از شخصیتهای مهم شیعی چون مالک اشتر «…با ابوذر مصاحبت داشته و از علم او نیز بهره‌مند شده است.»8

مهمتر اینکه منزلت و اعتبار ابوذر نزد پیامبر(ص) بیش از دیگر اصحاب بود چرا که براساس شناختی که از ایشان داشتند تنها وی را لایق می‌داند که وظیفه بسیار خطیر دفاع از حق را برعهده‌اش قرار داده، پیمان گرفت که در راه خدا از سرزنشِ سرزنش کننده‌ها نهراسد و حق را بگوید هر چند تلخ باشد.9 ایشان نیز، پس از رحلت نبی‌اکرم(ص) در عملی کردن این پیمان به خوبی عمل نمود و در حمایت از امام علی(ع) و اصول اسلامی، با تکیه بر آیات قرآن همه سختی‌ها را به جان خرید و در برابر خود خواهان قدرت طلب و بی‌عدالتیها و نابهنجاریهای اجتماعی ایستاد تا آنجا که هیچ ترفندی برای همراه نمودنش کارساز نشد و «نه‌ای» که در برابر معاویه و دستگاه حاکمة او گفت چنان با اصالت، زیبا، انسانی و محکم بود که او را به ربذه کشاند ابوذر رنج آنرا به جان پذیرا شد چرا که «نة» او، از جنس همان «نه‌ای» بود که خداوند متعال به پیامبر اکرم(ص) آموخت «لااله الاالله» لایی که پرچمدارش پیامبر(ص)، و مظهر عدالتش، روح بزرگ و باشگوه امام علی(ع) بود و منادی‌اش ابوذر!…

- 1ابن‌اسحاق، سیره، ج2، ص718و776.
-2
واقدی، مغازی، ص626.
-3
همان، ص762. ابن‌اسحاق، پیشین،ص971.
-4
ابن‌سعد، پیشین، ج4،ص206. مقدسی. تاریخ و آفرینش ، ج5 ، ص99. تلمسانی، جواهر،ص72. نویری، پیشین، ج3،س203. قمی، تحفه الاحباب،ص74.
-5
ابن‌سعد،پیشین، ج4،ص207.
-6
قرآن مجید ، س بقره، آیه30.
-7
ابن‌سعد،پیشین، ج2،ص338.
-8
ابن‌ابی‌الحدید، شرح نهج‌البلاغه ، ج1،ص406.
-9
ابن‌اثیر،اسدالغابه...،ج1،ص357.

منبع:  موسسه مطالعات تاریخ معاصر ایران

خوش  دارم كه مجهول و  گمنام ،

 به سوی  زجر دیدگان دنیا بروم ، در رنج و شكنجه آن ها شركت كنـم ، همچـــون  سربازی خاكی در میان انقلابیـــون آفریقا بجنـگم تا به درجـه شهادت نایل آیـــم.

 

" شهید دكتر چمران "

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.