• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن نجوم > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
نجوم (بازدید: 8440)
شنبه 5/9/1390 - 19:34 -0 تشکر 392986
آزمایشگاه علمی ناسا به سوی سیاره سرخ پرتاب شد/ آخرین اخبار از مریخ نورد کنجکاوی



"پیگیری آخرین تصاویر و اخبار از مریخ نورد کنجکاوی"

 

 

 

  آغاز بزرگترین ماموریت فضایی در مریخ

«كنجكاوی»، ناسا را به مریخ می‌برد!

 

جدیدترین كاوشگر مریخ ناسا، ساعتی پیش یعنی در عصر روز شنبه با موشك «اطلس پنج» از پایگاه فضایی كیپ‌كارناوال در فلوریدا به فضا پرتاب شد.

 

به گزارش سرویس فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، پروژه ناسا برای انتقال «آزمایشگاه علمی مریخ» بر سطح این سیاره سرخ‌رنگ، چشم‎انداز وسوسه‌انگیزی دارد.

این آزمایشگاه که به اسم «کیوریاسیتی»(كنجكاوی) شناخته می‌شود، رباتی به ارزش دو میلیارد و 500 میلیون دلار است که به نسبت سایر ربات‌ها در نوع خود، برای نشستن بر سطح یک سیاره دیگر، توانایی بیشتری دارد.

 

مریخ‌نورد كنجكاوی با وزن نزدیك به یك تن كه دیگر مریخ‌نوردهای ناسا را كوتوله جلوه می‌دهد، پیچیده‌ترین كاوشگر سیاره‌یی محسوب می‌شود.

موشك اطلس پنج و كاوشگر كنجكاوی كه كانون ماموریت 2.5 میلیارد دلاری آزمایشگاه علمی مریخ(MSL) محسوب می‌شود، ساعتی پیش به فضا پرتاب شدند.

 

این كاوشگر شش چرخ حدود پنج برابر بزرگتر از كاوشگرهای «فرصت» و «روح» است كه در سال 2004 برای بررسی امكان وجود نشانه‌هایی از آب در گذشته در مریخ فرود آمدند.

كنجكاوی با خود 10 ابزار علمی را حمل می‌كند كه دو برابر محموله دو مریخ‌نورد پیشین است.

 

از جمله این ابزار می‌توان به یك لیزر تبخیر سنگ و چرخ‌دنده برای شناسایی مولكولهای آلی اشاره كرد. این مریخ‌نورد همچنین از یك مته در انتهای بازوی روباتیك 2.1 متری خود برخوردار است كه به جمع‌آوری نمونه‌ها از سنگهای داخلی مریخ كمك می‌كند. این اولین كاوشگر روباتیك مریخ بوده از چنین قابلیتی برخوردار است.

 

كاوشگر كنجكاوی اگوست سال آینده در دهانه 160 كیلومتری گیل در سطح مریخ فرود آمده و به بررسی امكان برخورداری كنونی یا گذشته این سیاره از حیات میكروبی خواهد پرداخت.

 

این پرتاب نه تنها برای دانشمندان كه برای افرادی دیگر از جمله دختری كه نام «كنجكاوی» را برای این كاوشگر انتخاب كرده رویدادی فراموش نشدنی خواهد بود.

 

ایسنا

بسم رب السماوات و النجوم

پایگاه رصدگر

سه شنبه 17/5/1391 - 18:1 - 0 تشکر 496243

تصاویر جدید کاوشگر کنجکاوی از سیاره مریخ




لحظه ی فرود کنجکاوی



سپر حرارتی در لحظه فرود



کنجکاوی بر روی سیاره سرخ




منبع:

nasa.gov

بسم رب السماوات و النجوم

پایگاه رصدگر

سه شنبه 17/5/1391 - 18:7 - 0 تشکر 496244

اولین تصویر رنگی کنجکاوی از چشم انداز مریخ







منبع:
nasa.gov

بسم رب السماوات و النجوم

پایگاه رصدگر

سه شنبه 17/5/1391 - 18:46 - 0 تشکر 496314

فرمانده پرواز سفینه مریخ نورد کریاسیتی (کنجکاوی) یک ایرانی عضو ناسا است.

به گزارش ایرنا این جوان ایرانی که بابک فردوسی نام دارد عملیات دشوار فرود امدن سفینه کنجکاوی را رهبری کرد که مشکلترین جزء این ماموریت 7 ماهه فضائی بود.

مشکل فرود امدن در سطح مریخ، بیشتر از این واقعیت ناشی می شود که بدلیل بعد مسافت دو میلیون کیلومتری بین مریخ و زمین دستورات اجزائی با 14 دقیقه تاخیر به سفینه می رسد.


بابک فردوسی در حال پاک کردن اشکهای خود پس از فرود مریخ نورد کنجکاوی


در زمان هائی که دستورات پروازی هنوز به سفینه نرسیده است یک کامپیوتر هدایت سفینه را بعهده دارد.

از عادات این دانشمند ایرانی شیوه اصلاح موی سر اوست که سر خود را برای هر ماموریت به شکلی جدید اصلاح می کند و این بار برای ماموریت سفینه کنجکاوی سر خود را به شکل سرخپوستان قبیله موهاک ارایش کرده است.

گفته می شود بابک فردوسی فارغ التحصیل ام آی تی در ماساچوست آمریکاست.


عکس از آسوشیتدپرس

بسم رب السماوات و النجوم

پایگاه رصدگر

يکشنبه 22/5/1391 - 15:53 - 0 تشکر 506464

وقتی «كنجكاوی» ناسا در برابر دوربین‌های تلفن همراه كم می‌آورد...!




دلایل زیادی برای دقیق‌ بودن تصاویر حاصل از گوشی‌های هوشمند در مقایسه با دوربین‌های كاوشگر «كنجكاوی» ناسا ارائه شده‌اند.



به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، هنگامی كه كنجكاوی ناسا بر روی سطح مریخ فرود آمد، بلافاصله شروع به ارسال نخستین تصاویر از این سیاره كرد. با این حال تصاویر ارسال شده از این مریخ‌نورد 2.5 میلیارد دلاری دارای شفافیت و وضوح اندكی هستند.



دوربین‌های كاوشگر دارای رزولوشن بیشینه دو مگاپیكسل هستند، این در حالی است كه گوشی‌های هوشمند رزولوشن هشت مگا پیكسل دارند و در مقایسه با «كنجكاوی» تصاویر دقیق‌تری را تهیه می‌كنند.



دانشمندان دلیل وجود دوربین‌‌هایی با تكنولوژی پایین این كاوشگر را به دو دلیل بازه زمانی طولانی توسعه این فناوری و همچنین محدودیت‌های موجود در خصوص مخابره داده‌های بین‌سیاره‌یی عنوان می‌كنند.



مایك راوین از «سیستم‌های علوم فضایی» در مصاحبه‌یی اعلام كرد كه شركتش از سال 2004 در حال كار بر روی دوربین‌های كنجكاوی است.



به گفته وی، در واقع كاوشگر نیازمند یك فلش مموری هشت گیگابایتی است كه در وهله اول ممكن است مناسب به نظر برسد اما برای ماموریت دو ساله بر روی مریخ زیاد نیست.



راوین ابراز می‌دارد كه در آن زمان بر این باور بودیم كه یك دوربین دو مگاپیكسلی تصاویری را تولید می‌كند كه در اندازه آن قدر كوچك هستند كه امكان ذخیره هزاران تصویر در مموری «كنجكاوی» فراهم می‌شود. افزون بر این در سال 2004، دو مگاپیكسل مانند اكنون فناوری پایینی تلقی نمی‌شد.



در آن زمان طرح دوربین ارائه شد و كمپانی راوین هنگامی كه ناسا طرح را تصویب كرد، نمی‌توانست فناوری بالاتری ارائه دهد.



كنجكاوی در حال حاضر داده‌ها را به دو ماهواره كه به دور مریخ می‌گردند (مدارگردهای اودیسه وMars Reconnaissance) ارسال می‌كند و آن‌ها نیز این اطلاعات را به زمین مخابره می‌كنند. اما سرعت این مخابره در مفاهیم مدرن كند به شمار می‌آید.



دانشمندان كلید ماموریت‌های آینده را تشكیل اینترنت بین‌كهكشانی می‌دانند. آغاز چنین سیستمی به این بستگی دارد كه چگونه ناسا و سایر آژانس‌های فضایی سفینه‌‌های مدارگرد را برای تبدیل شدن به رله ارتباطات دوباره هدفمندی می‌كنند.




تصویر ارسالی توسط دوربین كنجكاوی





وضوح یك تصویر گرفته شده با دوربین گوشی هوشمند



ایسنا

بسم رب السماوات و النجوم

پایگاه رصدگر

دوشنبه 23/5/1391 - 22:41 - 0 تشکر 510536

جدیدترین تصاویر ارسالی کاوشگر کنجکاوی از سیاره مریخ







پانارومای 360 درجه کنجکاوی از خود و محیط اطرافش



منبع:nasa.gov

بسم رب السماوات و النجوم

پایگاه رصدگر

دوشنبه 23/5/1391 - 22:46 - 0 تشکر 510557

جدیدترین تصاویر ارسالی کاوشگر کنجکاوی از سیاره مریخ






پانارومای موزاییکی از سطح مریخ
بر روی تصویر کلیک کنید



منبع:nasa.gov

بسم رب السماوات و النجوم

پایگاه رصدگر

دوشنبه 23/5/1391 - 22:49 - 0 تشکر 510586

جدیدترین تصاویر ارسالی کاوشگر کنجکاوی از سیاره مریخ



سطح سیاره مریخ از دید کنجکاوی


سطح سیاره مریخ از دید کنجکاوی




منبع: nasa.gov

بسم رب السماوات و النجوم

پایگاه رصدگر

سه شنبه 24/5/1391 - 23:46 - 0 تشکر 513044

  دریافت گواهینامه رانندگی کاوشگر «کنجکاوی» برای حرکت در مریخ

پس از بیش از 566 میلیون کیلومتر پرواز، مریخ‌نورد«کنجکاوی» اکنون آماده دریافت گواهینامه رانندگی خود برای حرکت بر روی سطح سیاره سرخ است.

به گزارش سرویس فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، مهندسان کنترل ماموریت در کالیفرنیا، چند روز آینده را به نصب از راه دور یک برنامه رایانه‌یی جدید بر روی کنجکاوری صرف خواهند کرد که اساسا مغزهای این خودروی شش چرخ را برای حرکت در اطراف سطح مریخ مجددا تنظیم خواهد کرد.

این کاوشگر نیروی اتمی که به اندازه یک خودروی کوچک است، تنها قادر به ذخیره اطلاعات از پیش برنامه‌ریزی شده در ماژول رایانه خود برای یکبار بوده و از ظرفیت حافظه آنبورد کمی نسبت به یک گوشی تلفن همراه برخوردار است.

نرم‌افزار کنترل پرواز پیشین کنجکاوی برای وظایف پیچیده ورود به جو، سقوط و فرود برنامه‌ریزی شده بود که این آزمایشگاه علمی متحرک را در یک فرود تاریخی بر سطح یک دهانه عظیم قدیمی در مریخ موسوم به گیل بر زمین نشاند.

نسخه جدید این نرم‌افزار که در زمان سفر کنجکاوی به مریخ آپلود شده بود به طور ویژه‌ای برای راندن ایمن این کاوشگر، کاربرد بازوی روباتیک آن و استفاده از حفار قدرتی این دستگاه برای جمع‌آوری نمونه، کنار زدن غبار و دیگر کاربریها در طول ماموریت علمی آن توسط مهندسان ناسا طراحی شده است.

این بسته نرم‌افزاری جدید بر روی رایانه اصلی کنجکاوی و برنامه پشتیبان آن نصب خواهد شد.

در طول این ارتقای سیستم که روز شنبه در پنجمین روز حضور کنجکاوی در مریخ آغاز شد، سایر فعالیتهای این کاوشگر معلق ماند. بررسی ابزار، ثبت تصویر و عملیات علمی قرار است نهمین روز اقامت این مریخ‌نورد در سیاره سرخ از سر گرفته شود.

مریخ‌نورد کنجکاوی در روز دوشنبه (16 مرداد) پس از هشت ماه و نیم سفر در فضا با موفقیت بر سطح سیاره سرخ نشست. این کاوشگر قرار است در طول دو سال ماموریت خود در این سیاره به بررسی امکان وجود حیات میکروبی در گذشته و آینده آن بپردازد.

جمعه 27/5/1391 - 1:9 - 0 تشکر 515699

موفقیت در پیوند مغز مریخ نورد ناسا



دانشمندان ناسا اعلام کردند که پیوند مغز "کنجکاوی"، مریخ نوردی که 10 روز است روی سطح مریخ فرود آمده با موفقیت انجام شده و این آزمایشگاه سیار برای نخستین گردش خود در سیاره سرخ آماده می شود.

به گزارش خبرگزاری مهر، طی روزهای آغازین این هفته مهندسین ناسا نرم افزار پرواز کنجکاوی را به روز کرده و رایانه های اصلی و پشتیبانه آن را از حالت فرود به حالت سطح تغییر دادند. این تغییرات که از آن با عنوان پیوند مغز برای کنجکاوی یاد شده بود چهار روز بررسی های علمی آن را که به سرعت پس از لحظه فرودش در مریخ آغاز شده بود، به تعویق انداخت.


براساس اعلام محققان، این فعالیتها از دیروز سه شنبه 24 مرداد ماه به عنوان نهمین روز از حضور این مریخ نورد در سیاره سرخ از سرگرفته می شود چرا که انجام این پیوند مغز موفقیت آمیز بوده است.




یکی از اولین تصاویر ارسالی از مریخ نورد ناسا پس از فرود در سیاره سرخ




مایک واتکینز از آزمایشگاه رانش جت ناسا در کالیفرنیا اظهار داشت: این پیوند بدون هیچ مانعی انجام شد.


واکتیز افزود: به عنوان بخشی از فرآیندهای بررسی، متصدیان کنجکاوی ابراز امیدواری کرده اند که این مریخ نورد بتواند ظرف چند روز آینده روی چرخهای خود حرکت کند.




تصویر ارسال کنجکاوی از سطح مریخ


کنجکاوی مهمترین ویژگی مأموریت آزمایشگاه علمی مریخ ناسا است که با بودجه 2.5 میلیارد دلاری کار می کند و قصد دارد به بررسی این مسئله بپردازد که آیا سیاره سرخ از زندگی میکروبی برخوردار است یا خیر. کنجکاوی برای رسیدن به این پاسخ به تجزیه و تحلیل سنگهای مریخی و خاکهای آن با 10 ابزار مختلف علمی می پردازد.


گروه آزمایشگاه علمی مریخ ناسا علاقمند است که به بررسی تشکیلات زمین شناسی در مریخ بپردازد، چرا که ویژگیهای منطقه نزدیک فرود کنجکاوی نشان دهنده وجود آب در زمان های باستان در مریخ بوده است اما هدف اصلی کنجکاوی دامنه کوه شارپ است، قله اسرار آمیز 5.5 کیلومتری که از دهانه برخوردی گیل سربه فلک کشیده است.


لایه های بسیار این کوه آماری از شرایط درحال تغییر مریخ است که شاید به یک میلیارد سال یا بیشتر برسد. فضاپیماهای مریخی پیشتر از وجود خاک رس و سولفات در دامنه این کوه خبر داده بودند و این امر نشان می دهد که قسمتهای پایین این کوه در زمانهای قدیم در معرض تماس با آب قرار داشته است.


دامنه این کوه در 8 کیلومتری محل فرود کنجکاوی است. این مریخ نورد باید از یک تپه شنی عبور کرده تا به این منطقه برسد و در این مسیر توقفهایی برای بررسی سنگها نیز خواهد داشت.


کنکجاوی روزانه می تواند 100 متر را بررسی کند، ابعادی که به طول یک زمین فوتبال را در بر می گیرد، بنابراین رسیدن به کوه شارپ برای کنجکاوی اندکی زمان بر خواهد بود.



خبرگزاری مهر


بسم رب السماوات و النجوم

پایگاه رصدگر

چهارشنبه 1/6/1391 - 0:5 - 0 تشکر 522181

محمدرضا سلطانی

این بار مریخ نورد فرصت در یک توقف 4 ماهه بر روی شیب شمالی گریلی مشغول به گرفتن بیش از 800 عکس از محیط اطرافش بود تا بتواند تصاویر 360 را تولید و بار رنگ های اغراق آمیز ویژگی های سطحی مریخ را نمایان کند.در سمت چپ تصویر ردپای این مریخ نورد را مشاهده میکنید همچنین در زیر افق وسمت راست مرکز یکی از دیواره های دهانه 20 کیلومتری ایندیور را ملاحظه میکنید .اما اکنون که فصل زمستان شمال مریخ به پاپان رسیده است مریخ نورد فرصت بعد از نورگیری طولانی مدت به وسیله صفحات خورشیدی خود به راه افتاده و این بار به سمت شمکال حرکت خواهد کرد .ماموریت جدید "فرصت "بررسی تکه های خاک غیر عادی در دهانه ایندیور است .

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.